bingöl burma kadayıf / DİJİTAL BİNGÖL REHBERİ - YAŞAR USTA BURMA KADAYIF & BAKLAVA

Bingöl Burma Kadayıf

bingöl burma kadayıf

sayfa 5

Misafir 6d2

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir 6d2

8 yıl önce - Pzr 23 Ksm ,

@rohat senin o yazdıkların varya hani yılları filan diyorsun ha işte o dediklerin bingöle ait bir yazılandır sen kurnazlık yapıp bingöl ismini kaldırıp diyarbakır koymussun bu kadarda kendinizi komik duruma sokmayın be !! arkadaşlar herkez bilsinki burma kadayıfın ana vatanı bingöldür !!!! sadece zamanında diyarbakır bingölden daha cok gelişmiş bir il oldugu için bingölün burma kadayıfcı ustaları bingölün ekonomik durumundan dolayı diyarbakıra göç etmek zorunda kalmıslar ve işlerini diyarbakırda sürdürmüşlerdir !!! diyarbakırlı arkadaşlarım kardeşlerim isterseniz dahada abartmayın yalan konusmasın gerçekci olun !!!!

Burma Kadayıf ilk olarak 'lı yılların sonlarına doğru Ermeni asıllı müslüman tarafından yapılıyor. Bingöl-Genç çivarında yaşayan bu usta işi büyüterek bir iş yeri açıyor ve yanına çırak olarakta bu çevreden insanları alıyor. Usta-çırak ilişkisi sonrasında geniş bir çevreye yayılıyor burma kadayıf.

İstanbul- Ankara- Diyarbakır - Elazığ - Malatya - Trabzon derken yurdun hemen hemen bütün illerinde burma kadayıfçı işletmeler açılıyor ve Bingöl çevresinde yaşayan insanlara bir ekmek kapısı haline dönüşüyor.

Bugün Türkiye'de 'den fazla müessese burma kadayıfı satmaktadır. Burma Kadayıf ustalarının hemen hepsi BİNGÖL'lüdür. Nasıl ki Türkiye'de balıkçılar Erzincanlı, Fırıncılar rizeli olur diye biliyorsa burma kadayıfçıların hepside Bingöllü diye bilinir.

Ancak, bir çok işyerinin adı DİYARBAKIR BURMA KADAYIFÇISI diye geçsede sorduğunuz zaman %90'ının BİNGÖL'LÜ olduğu görülmektedir.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;-2

Hoşbulduk21

8 yıl önce - Cmt 06 Arl ,

Hacı Levent'i bilmeyen yoktur. Bu marka yılından beri babadan oğula günümüze gelmiştir. Sadece bu imalathane günde kilogram kadayıf üretmekte.
Bingöllü ustaları da inkar etmek olmaz, katkıları var fakat Burma kadayıf Diyarbakır adı ile özdeşleşmiştir. Diyarbakır kadayıfı Japonya gibi başka ülkelere ihraç ediliyor.
Meşhur Diyarbakır Kadayıfı, NTV'de:



 mesajı beğendiniz mi?

OMERA

8 yıl önce - Cmt 06 Arl ,

Alıntı:
Burma Kadayıf ilk olarak 'lı yılların sonlarına doğru Ermeni asıllı müslüman tarafından yapılıyor. Bingöl-Genç çivarında yaşayan bu usta işi büyüterek bir iş yeri açıyor ve yanına çırak olarakta bu çevreden insanları alıyor. Usta-çırak ilişkisi sonrasında geniş bir çevreye yayılıyor burma kadayıf.
tartışmanın manası yok şu An bingöl de kadayıf yapan tek meşhur bir usta var mı yok mu.? sanalda herkes atıp tutar
KADAYIF = DİYARBAKIR

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+2

yaruk21

8 yıl önce - Prş 15 Oca ,

burma kadayıf Diyarbakır lı ermenı akop adllı bır tatlı ustanın bulduğu bır tatlıdır bıngöl nerde cıktı ya



 mesajı beğendiniz mi?

Kurtuluş21

8 yıl önce - Cum 16 Oca ,

Bingölde yaşıyorum Bingöl Burması, Bingöl Kadayıfı diye birşey duymadım, güzel pastaneler var ancak hiç birinde sahiplenici bir tabela yok, son zamanlarda gündem boşluğunan kaynaklı ortaya atılan spekülasyonlardan biride bu yemekleri milliyetçiliğe alet etme oldu

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir 4e6

7 yıl önce - Prş 16 Tem ,

Burma kadayıfın anavatanı kesinlikle Bingöl'dür. Gerek Diyarbakır'da gerekse başka illerde olsun burma kadayıfçıların sorun yüzde doksanı BİNGÖL'lüdür.

 mesajı beğendiniz mi?

Muhammed Baran
7 yıl önce - Prş 16 Tem ,

Alıntı:
Burma kadayıfın anavatanı kesinlikle Bingöl'dür. Gerek Diyarbakır'da gerekse başka illerde olsun burma kadayıfçıların sorun yüzde doksanı BİNGÖL'lüdür.


Beyler abartmayın burma kadayıfın Bingöl ile alakası hatta bağı bile yok. Ayrıca Diyarbakır'da doğmuş bir tatlıyı Bingöl tatlısı yapmak gaspetmekten başka bi anlamı yok. Diyarbakır'a göçmüş Bingöllülerin yaklaşık yıl önce Diyarbakırlı Ermeni ustalarından öğrenmiştir. Ustalar Bingöllü olsada hiç biri Bingölden değil Diyarbakırdan yetişip Türkiyeye yayılmıştır.

Mesela İstanbul ve İzmirde bulunan midye dolmacıların %90 nı Mardinlidir ama Mardin mutfağında midye dolması yoktur olmasıda imkansızdır çünkü denizi yoktur. Yani burma kadayıfı Bingöle ait demek, midye Mardinindir demek kadar çok ama çok komik. Ayrıca Bingölde babamın işi için yıllarca yaşadım ne kadayıf sever bir halk var ne de kadayıfı arar bir halkı ne de meşhur bi kadayıfçı.

 mesajı beğendiniz mi?

Kurtuluş21

7 yıl önce - Prş 16 Tem ,

Bingöl'de okuyorum, Bingöl'ün en meşhur tatlıcıları künefeciler nedense
Bingöl'de burma çok tüketilmiyor gözlemlerim bunu gösterdi ayrıca Diyarbakır'da sadece tatlıcılar değil, pastacı ve fırıncılarda Bingöllü Ekmek ve Pastanın da mucidi Bingöl Zazaları olabilir.

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir be1

7 yıl önce - Prş 16 Tem ,

Diyarbakır Ermenilerinin Diyarbakır mutfağına bıraktığı mirası kim güzel yapıyor diye tartışmak funduszeue.infoöllüler daha çok kadayif işi içindeler ama Diyarbakır Yerli Ermeni mutfağına ait bir tatlı Bingöllüler kadayifı funduszeue.infoırın Ermenilerinden öğrenmişfunduszeue.infoölü değil.



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa 5

Hakkımızda

YAŞAR USTA BURMA KADAYIF & BAKLAVA

’da başlayan tatlı serüvenini yıllar içerisinde büyük bir başarı hikayesine dönüştürmüştür. İlk günden beri burma kadayıflarının lezzeti ile nam salan Yaşar Usta daha sonra baklava çeşitleri ile de kalite ve lezzetten ödün vermeden ürün yelpazesini genişletti.

Baklava çeşitleri ile de damakları şenlendiren Yaşar Usta yılının ilk aylarında Yenibosna’daki üretim tesislerinde ünü günden güne yayılan efsanevi “Sütlü Bitter Baklava”sını üreterek kendini yenilemeye devam etti.

Zaman içerisinde çok ilgi gören “Sütlü Bitter Baklava” halk arasında “Soğuk Baklava” olarak anılmaya başlamıştır. Bugün Türkiye‘de bir çok firma tarafından benzerleri üretilmeye çalışılsa da bu çabalar başarıya ulaşamamıştır. Sadece Yaşar Usta’da deneyimleyebileceğiniz bu lezzetin sırrı, gizli tarifi ve kullanılan yöresel malzemelerin birlikte muhteşem bir uyum yakalamasından kaynaklanmaktadır.

"Yaşar ustaya göre yaptığı işin kalitesine değer katan yegane şey şüphesiz ki müşterilerine sunduğu lezzetlerden aldığı olumlu geri dönüşlerdir."

Yaşar Usta’nın 7’den 70’e herkesin damak tadına hitap ettiği bu yolculukta, Yaşar Usta Burma Kadayıf & Baklava ailesi olarak 8 şubemiz ve e-ticaret mağazamız ile kalite ve lezzetten ödün vermeden sizlere hizmetlerimizi sunmaya devam etmekteyiz.

Geleneklerine bağlı olarak esnaflık ruhunu yaşatmaya devam eden, franchise sisteminin kaliteyi koruyamadığına inanan Yaşar Usta, kullandığı malzemeleri 40 yılı aşkın ticari dostluklarla tedarik etmektedir.

Yıllara dayanan bu dostluk ilişkileri ve ticari tecrübeleri ile Yaşar Usta sektöründe ve müşterilerinin gözünde oldukça güvenilir ve pozitif imajını korumaya devam etmektedir.

Sağlık ve Hijyen

Sağlık ve hijyen koşullarını özenle işleyen ustalarımız tarafından tamamen elde üretilen, ilk günkü tadını ve kokusunu hatırlatan lezzetler üretmeyi sürdürerek, kadayıf sektörünün lider ismi konumunda, baklava sektörünün ise önde gelen isimleri arasında yerimizi almış olmanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyiz.

İlk Günkü Tadını ve Kokusunu Hatırlatan Lezzetler

Yaşar Usta'nın gizli tarifi, yöresel fıstığı, doğal pancar şekeri, Urfa'nın sade yağı ve ustalarımızın hünerli elleriyle geleneksel burma kadayıf ve baklavalarımızı ilk günkü tadı ve kokusuyla şubelerimizden satın alabilirsiniz.
Sevgiler, saygılar sunarız. Sağlıcakla kalın.

Şişli

  22 22

 

Bakırköy

  20 20

Bahçelievler

  10 10

Yenibosna

  62 62

Fatih

  26 26

Beylikdüzü

  20 20

Zeytinburnu

  55 55

Ümraniye

  55 55

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası