trabzon merkez jimnastik kursu / Olimpik Akademi Jimnastik Spor Kul端b端 | Ankara Cimnastik Salonu | Ankarada Jimnastik Kursu

Trabzon Merkez Jimnastik Kursu

trabzon merkez jimnastik kursu

Eğitim Felsefemiz

    OKULUMUZDA UYGULANA JİMNASTİK DERSİYLE BİRLİKTE ÇOCUKLARIMIZIN ;

  • KAS KEMİK YAPISININ KUVVETLENMESİ,
  • SİNİR-KAS KOORDİNASYONUNUN MÜKEMMEL SEVİYEYE ULAŞABİLMESİ,
  • BEDENLERİNİ DAHA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE KULLANABİLME VE ESNEKLİK KAZANABİLME,
  • DAHA SOSYAL VE DIŞA DÖNÜK BİREYLER,
  • HİPERAKTİF ÇOCUKLARDA DAHA SAKİN DAVRANIŞ DURUMUNU HEDEFLERİZ

   GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ

    OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUKLARA VERİLECEK SANAT EĞİTİMİNİN AMACI, ONLARA SANATSAL BAKIŞ AÇISI VE ESTETİK DERLER KAZANDIRMAK VE YARATICI DÜŞÜNEBİLEN GELECEĞİN BİREYLERİNİ YETİŞfunduszeue.info EĞİTİM, SANATSAL ETKİNLİKLERİN İÇİNDE OYUN OYNARKEN TAT ALMAYI VE EĞLENMEYİ YAŞAYARAK ÖĞRENEN BU DÖNEM ÇOCUKLARINI İLERİNİN SANATÇILARI OLARAK GÖRMEYEN, SANATIN KENDİ KONULARINI ÖĞRETMEYİ DEĞİL DE, SANATTAN YARARLANARAK ÇOCUĞUN GELİŞİMİNİ DESTEKLEMEYİ HEDEFLEYEN BİR EĞİTİM BİRİMİDİR. YANİ HERKESİN SANATÇI OLMASI MÜMKÜN OLMASA DA AMAÇ SANATI ANLAYAN RUHU KAZANDIRABİLMEKTİR    

    SANAT, GEÇMİŞLE GÜNÜMÜZ YAŞANTISI ARASINDA BAĞ KURAN BİR İLETİŞİM ARACI OLDUĞU İÇİN ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE GEÇMİŞ İLE KÖPRÜ KURABİLMELERİNİ SAĞLAR.      SANAT, ÇOCUKLARIN HEM PSİKOLOJİK OLARAK HEM DE FİZİKSEL OLARAK HUZURLU, SAĞLIKLI VE MUTLU HİSSETMESİNİ SAĞLAYACAĞI İÇİN BİLİNÇLİ VE AKLI SELİM ZİHİNLERİN YETİŞMESİNE YARDIMCI OLUR.     

     SANAT, ÇOCUKLARIN SOSYAL İLİŞKİLERİNİ BELİRLEMESİ, İŞBİRLİĞİ YAPABİLMESİ, DOĞRUYU İFADE EDİP SEÇEBİLMESİ, BİR İŞE BAŞLAYIP BİTİRME SEVİNCİNİ TATMASI, ÖĞRENME İSTEĞİNİN ARTMASI, YARATICILIĞINI GELİŞTİREREK ÜRETKEN BİR HALE GELMESİNE YARDIMCI OLUR.         SANAT, ÇOCUKLARDA BEDENSEL VE PSİKO-MOTOR GELİŞİMİNE BÜYÜK ÖLÇÜDE YARDIMCI OLUR VE BU SÜRECİ HIZLANDIRIR   SANAT, ÇOCUKLARIN DUYGUSAL VE SOSYAL GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAR VE HER ŞEYİN FARKINA VARMA SÜRECİ HIZLANIR.

ÇOCUKLAR, OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ İTİBARİYLE KODLAMA EĞİTİMİ ALMAYA UYGUNDURLAR. OYUNCAKLAR VE MOBİL OYUNLAR SAYESİNDE KODLAMAYLA TANIŞAN ÇOCUKLAR, ORTALAMA 10 YAŞINDAN SONRA YAZILIM DİLİ KULLANARAK KODLAMA YAPMA KONUSUNDA YETERLİLİĞE ULAŞMAKTADIR. ÖZEL OLARAK TASARLANAN VE GELİŞTİRİLEN OYUNCAKLAR VE OYUNLAR, BASİT KOMUTLAR VERİLEREK KODLAMANIN ÖĞRENİLMESİNİ SAĞLAMAKTADIR. BELLİ BİR HEDEFE ULAŞMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ADIMLARI BULMALARINI VE BUNLARI ADIM ADIM İŞLETMELERİ, KODLAMANIN TEMELİNDE YATAN BİR OLGUDUR.

   OKULUMUZDA KODLAMA EĞİTİMİ ALMAYA BAŞLAYAN ÇOCUKLAR; ZİHİNSEL GELİŞİM, PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ, İŞLERİN PLANLANMASI, DURUMLAR ARASI İLİŞKİ KURMA VE YENİ FİKİRLER ÜRETME KONUSUNDA DAHA ÇOK GELİŞİM GÖSTERMEKTEDİRLER. AYRICA ROBOTİK KODLAMA İLE DE TANIŞAN ÇOCUKLARIN MAKİNALARIN NASIL İŞLEDİĞİ KONUSUNDA DA TEMELLERİ OLUŞMAKTADIR. BU SEBEPLE ZİHİNSEL OLARAK BU YÖNDE GELİŞMELERİ, ONLARIN KODLAMA KONUSUNDA İLERİ YAŞLARDA DAHA BAŞARILI OLMALARINI SAĞLAMAKTADIR.

OKULUMUZDA UYGULANAN SATRANÇ DERSİNİN YARARLARI


    KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR EDINILMESINE ENGEL OLUR. PLANLI HAREKET ETMENIN ÖNEMINI VE GEREKLILIĞINI KAVRATIR.  SÜRATLI, DOĞRU  VE ÇABUK DÜŞÜNEBILMEYE YARDIMCI OLUR, OLAYLARA DOĞRU YORUMLARLA  YAKLAŞABILME YETENEKLERINI GELIŞTIRIR. KIŞILIĞI VE KARAKTERI OLUMLU YÖNDE ETKILER VE GELIŞTIRIR. KENDINE GÜVEN" DUYGUSU AŞILAR VE BUNU GELIŞTIRIR. KENDI GÜÇ VE YETENEKLERINI DAHA IYI TANIYARAK,  BIREYSEL GÜÇ VE YETENEKLERI AÇIĞA ÇIKARMAYA VE BIREYSEL DOĞRU KARARLAR ALABILMEYE YARDIMCI OLUR.

DIKKATINI TEK KONU ÜZERINDE YOĞUNLAŞTIRABILME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIR. DIĞER DERS KONULARININ DAHA IYI ANLAŞILIP KAVRAMASINA  YARDIMCI OLUR. BILIMSELLIĞI ÖN PLANA ALARAK ARAŞTIRMALAR YAPMAYA YÖNLENDIRIR.

KONULARA KARŞI ŞÜPHECI YAKLAŞIMI BENIMSETIR, ONLARI EZBERCI ZIHNIYETTEN ARINDIRIR.

KIŞILERI DÜŞÜNEN, ARAŞTIRAN, YARGILAYAN VARLIKLAR HALINE GETIRIR VE  YARATICILIKLARINDA ÖZGÜR BIRAKAN BIR ORTAM HAZIRLAR. BAŞARIYA ANCAK VE ANCAK SISTEMLI VE DISIPLINLI BIR ÇALIŞMAYLA VARILABILECEĞINI GÖSTERIR. 

MAD SCİENCE (ÇILGIN BİLİM)

ÇOCUKLARIN ÖĞRENME SÜREÇLERİNİ BİLİMSEL KEŞİFLER İLE TEŞVİK EDERKEN, BU SÜREÇTE YAŞADIKLARI HEYECAN İLE ÖĞRENDİKLERİNİ UNUTMAMALARINI SAĞLAR!

5 KITADA 25 ÜLKEDE 6,5 MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK TARAFINDAN DENEYİMLENMİŞ OLAN BİR POZİTİF BİLİMLER ÖĞRETİM METODUDUR.

MAD SCİENCE (ÇILGIN BİLİM), ÇOCUKLARA BİLİM EĞİTİMİNİ EĞLENCEYLE, HEYECANLA, ŞAŞKINLIK DUYGUSUYLA BİRLİKTE VERMEK ÜZERE TASARLANMIŞTIR.

ÖĞRENMENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLERDEN BİRİ, ZİHNİMİZDE DAHA ÖNCE VAR OLAN KALIPLARDIR. BU KALIPLARA DENK DÜŞMEDİĞİNİ, UYUM SAĞLAMADIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ, SEZDİĞİMİZ BİLGİLERİ ZİHNİMİZ İÇSELLEŞTİRMEK İSTEMEZ!

SÖZ KONUSU OLAN ÇOCUKLARSA, TAM DA BU NOKTADA EĞLENCEYİ VE ÇOCUKLARIN ŞAŞKINLIK DUYGUSUNU KULLANMAK AKILLICA BİR ÇÖZÜM OLABİLİR!

MAD SCİENCE; ÇOCUKLAR İÇİN “ÇILGIN” SAYILABİLECEK DENEYLERLE, ÇOCUKLARA AŞKIN DENEYİMLER SUNAR.
ÇOCUKLAR BÜYÜLEYİCİ GÖSTERİLERİN TADINI ÇIKARIR, BASİT FEN DENEYLERİNİ YAPARLAR VE BİLİMİN ÇEVREMİZDEKİ DÜNYAYI DAHA İYİ ANLAMAMIZA NASIL YARDIMCI OLABİLECEĞİNİ KEŞFEDERLER.

GEMS (GREAT EXPOLARATİONS İN MATH AND SCİENCE)

 MATEMATİK, FEN VE DOĞA

    GEMS, ÜLKEMİZDE PEK DE GELİŞMEMİŞ OLAN VE OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN KORKULU RÜYASI HALİNE GELEN MATEMATİK VE FEN/BİLİM DERSLERİNE KARŞI OLUMLU BAŞLANGIÇLAR YAPMAK İÇİN OKUL PROGRAMIMIZA DÂHİL EDİLMİŞTİR.

    BÖYLELİKLE ÇOCUKLAR MATEMATİK VE FEN’İN KORKULACAK DEĞİL; EĞLENCELİ, ÖĞRENİLMESİ KOLAY VE AKTİF OLARAK İÇİNDE YER ALABİLECEKLERİ ALANLAR OLDUĞUNU FARK EDEBİLSİNLER. KALİFORNİYA ÜNİVERSİTESİ LAWRENCE BİLİM MERKEZİ TARAFINDAN FEN VE MATEMATİK KAVRAMLARINI SEÇİLEN ÜNİTELERLE DESTEKLEMEK VE ANAOKULUNDAN LİSEYE KADAR HER SINIFTA KULLANABİLMEK AMACIYLA GELİŞTİRİLMİŞ BİR PROGRAMDIR.

GEMS PROJESİNİN AMAÇLARI NELERDİR?

GEMS PROJESİ AŞAĞIDAKİ AMAÇLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ETKİNLİKLERE DAYANAN BİR YÖNTEM KULLANMAKTADIR:

  • BAĞIMSIZ ÖĞRENEN VE ELEŞTİREL DÜŞÜNEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRMEK,
  • ÖĞRENCİLERİN FEN VE MATEMATİKTEKİ ÖNCÜ KAVRAMLARI ANLAMALARINI SAĞLAMAK,
  • TEMEL FEN VE MATEMATİK BECERİLERİNİN ÖNEMİ GÖSTERMEK,
  • FEN VE MATEMATİĞE KARŞI OLUMLU BİR TUTUM EDİNİLMESİNİ SAĞLAMAK.

GEMS YÖNTEMİ

  • TASARIMLARI GEREĞİ GEMS ETKİNLİKLERİ EYLEMLE BAŞLAR.
  • ÖĞRENCİLER KONUYLA TANIŞIR, KAVRAMLAR HAKKINDA SORULAR SORARAK TARTIŞIRLAR.
  • ÖNCE YAPIP SONRA AÇIKLAYARAK KONUYA AKTİF OLARAK KATILIRLAR.
  • GEMS ETKİNLİKLERİ ÖĞRENCİLERİN KENDİ BAŞLARINA BULUŞ YAPMALARINA OLANAK TANIR.
  • ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERE REHBERLİK YAPARAK ÇEVRELERİ HAKKINDA DAHA ELEŞTİREL DÜŞÜNEBİLMELERİNE OLANAK TANIR.

 

REHBERLİK SERVİSİ HİZMETİ

OKULUMUZ DA TAM ZAMANLI REHBERLİK SERVİSİ DESTEK ÇALIŞMALARIMIZI AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLAR HALİNDE SIRALAYABİLİRİZ;

  • TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞİM ÖZELİKLERİNİ TAKİP EDİLEREK GEREKEN YÖNLENDİRMELER YAPILACAKTIR.
  • ÖĞRENCİLERİMİZİN BİREYSEL FARKLILIKLARINI ORTAYA ÇIKARMAK VE GELİŞİM DÜZEYLERİNİ BELİRLEMEK AMACIYLA YAŞ GRUPLARINA UYGUN DUYGUSAL-BİLİŞSEL GELİŞİM TESTLERİ UYGULANACAKTIR
  • ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVEN SAHİBİ BİR BİREY OLARAK YETİŞMESİ, KARŞILAŞTIĞI PROBLEMLERİ ÇÖZME BECERİSİ, KENDİNİ İFADE EDEBİLME YETİSİNİ KAZANABİLMESİ SOSYAL GELİŞİMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR. BU ÖZELLİKLERİN KAZANILMASI YAŞLA İLGİLİ OLDUĞU KADAR ÇEVREYLE VE ANNE-BABA TUTUMLARIYLA DA İLGİLİ OLABİLİR. BU ÇERÇEVEDEN YOLA ÇIKARAK YAPACAĞIMIZ YAŞ GRUPLARINA AYRILMIŞ BİREBİR GÖRÜŞMELERDE VE ÇEŞİTLİ AYLARDA DÜZENLEYECEĞİMİZ TOPLANTILARDA O YAŞ DÖNEMİYLE İLGİLİ TÜM SORUNLAR PAYLAŞILMAKTA VE VELİLERİMİZ İÇİN EN UYGUN BİLGİ VE ÖNERİLER AKTARILMAKTADIR. BU GÖRÜŞME VE TOPLANTILARDAKİ AMACIMIZ YAŞANAN ORTAK PROBLEMLERİN TARTIŞILMASINI, ALTERNATİF DİSİPLİN STRATEJİLERİNİN PAYLAŞILMASINI, AİLELERİN ÇOCUKLARIYLA İLGİLİ GELİŞİM SÜREÇLERİNE, BU SÜREÇTE YAŞANABİLECEK SORUNLARA HAKİM OLMASINI VE BUNA BAĞLI OLARAK GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALARINI SAĞLAMAKTIR.
  • BELİRLİ DÖNEMLERDE UYUM VE GELİŞİM RAPORLARI HAZIRLANARAK VELİLERİMİZE İLETİLMEKTEDİR.

 

 

Spor Tırmanış İleri Seviye Eğitimi Trabzon Katılımcı Listesi

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından faaliyet programında bulunan Spor Tırmanış İleri Seviye Eğitimi Haziran Trabzon’da düzenlenecektir.

Kurs Bilgileri

Kurs Adı: Spor Tırmanış İleri Seviye Eğitimi – Trabzon

Kurs Tarihi:  Haziran (5 Gün)

Kurs Başlama Tarihi: 20 Haziran / Saat

Kurs Yeri:Yomra Cimnastik Salonu-Trabzon

İletişim: Fatih Yılmaz – 05 99 İl Temsilcisi

Ücretler

  •  Kulüp sporcuları için, Kursiyerler dekontlarını eğitimin ilk günü Eğitim Sorumlusuna teslim edecek olup 23 yaş altı ücretsizdir.
  • Kurs ücretini; Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı (Türk Ekonomi Bankası-TEB, Ulus Ankara Şubesi) İBAN No: TR32 27 hesabına “Trabzon ST İleri Seviye Eğitimi ” açıklaması ile birlikte yatırmaları gerekmektedir.

Notlar:

  • Kursiyerler, aşağıda belirtilen kişisel tırmanış malzemelerini kendileri getireceklerdir. Tırmanış malzemesi eksik olan kursiyer kursa kabul edilmeyecektir.
  • Emniyet kemeri
  • Emniyet aleti (Atc / Grigri)
  • Tırmanış ayakkabısı
  • Magnezyum torbası ve tozu
  • m uzunluğunda 8mm den kalın dinamik ip (Düğüm çalışmaları için kullanılacaktır)

Covid salgını nedeni ile yapılacak olan eğitim kampımızda tüm sporcularımızın gerekli kişisel önlemleri almaları gerekmektedir.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Etiketler: Spor TırmanışTrabzon

・ayyolu / ・mitk旦y Salonumuz ・al脹・malara Ba・lam脹・t脹r!

・ayyolu / ・mitk旦y Salonumuz M2 Olarak Sizlerle!

Devam脹

・ayyolu / ・mitk旦y Salonumuz ・al脹・malara Ba・lam脹・t脹r!

Olimpik Akademi Cimnastik ・・rencileri Y脹ld脹zlar T端rkiye ・ampiyonas脹 ・ampiyonu Oldu!

Devam脹

Olimpik Akademi Cimnastik Y脹ld脹zlar T端rkiye ・ampiyonas脹 ・ampiyonu

Mamak salonumuz, do・ukent bulvar脹 Natavega - IKEA yan脹nda hizmetinizde

Devam脹

Mamak Salonumuz Hizmetinizde

m2 kullan脹m alan脹, profesyonel antren旦rleri ve birinci s脹n脹f ekipmanlar脹 ile, Olimpik Akademi Kaz脹m Karabekir cimnastik salonumuzla hizmetinizdeyiz.

Devam脹

Kaz脹m Karabekir Salonumuz Hizmetinizde

Olimpik Akademide Dersler Ba・l脹yor
Olimpik akademi'de dersler ba・l脹yor. Sizler de 巽ocuklar脹n脹z脹n profesyonel sporcular脹m脹zdan biri olmas脹n脹 istiyorsan脹z, kay脹t ・artlar脹 ve detayl脹 bilgi i巽in bize ula・脹n.

Devam脹

Olimpik AkademiCimnastik

T端rkiye Cimnastik Federasyonu Aerobik Cimnastik - Cimnastlig 1. Lig 3. Hafta Sonu巽lar脹nda, Teklilerde, Olimpik Akademi Cimnastik 旦・rencilerinden Buse Atmaca'n脹n oldu. Triolarda ise yine olimpik akademi 旦・rencilerinden Busenaz Atmaca, Elvin ・zg端rk ve Ada Kocag旦z birinci oldular.

Devam脹

Aerobik Cimnastik - Cimnastlig 1. Lig 3. Hafta Sonu巽lar脹nda funduszeue.info!

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹 4 ya・ itibari ile ile hizmetinizde

Devam脹

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹

Olimpik akademi spor kul端b端nde, kickbox ve taekwondo seanslar脹m脹z ba・lam脹・t脹r.

Kay脹t ve detayl脹 bilgi i巽in bizi arayabilirsiniz.
+90 () Cevdet Hoca

Devam脹

Kick box ve Taekwondo Kay脹tlar脹m脹z Ba・lam脹・t脹r

Olimpik Akademi Cimnastik ・・rencileri Gen巽ler - B端y端kler ・ampiyonas脹nda Birinci Oldu

Devam脹

Olimpik Akademi Cimnastik Gen巽ler - B端y端kler ・ampiyonas脹

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹 4 ya・ itibari ile ile hizmetinizde

Devam脹

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹 4 ya・ itibari ile ile hizmetinizde

Devam脹

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹 4 ya・ itibari ile ile hizmetinizde

Devam脹

Olimpik Akademi Cimnastik Haftasonu Gruplar脹

T端rkiye Cimnastik Federasyonu, Artistik Cimnastik Kul端pler Aras脹 3. Etap K端巽端kler Yar脹・mas脹nda Olimpik Akademi Cimnastik ・・rencileri Birinci Oldu!

Devam脹

TCF Artistik Cimnastik 3. Etap K端巽端kler Yar脹・mas脹 Birinciyiz!

Olimpik Akademi Cimnastik ・・rencileri Y脹ld脹zlar T端rkiye ・ampiyonas脹nda Birinci Oldu

Devam脹

Olimpik Akademi Cimnastik Y脹ld脹zlar T端rkiye ・ampiyonas脹

Olimpik akademi spor kul端b端nde, voleybol ve basketbol seanslar脹m脹z ba・lam脹・t脹r.

Kay脹t ve detayl脹 bilgi i巽in bizi arayabilirsiniz.

Olimpik akademi spor kul端b端nde, kickbox ve taekwondo seanslar脹m脹z ba・lam脹・t脹r.

Kay脹t ve detayl脹 bilgi i巽in bizi arayabilirsiniz.

S脹k Sorulan Sorular

S脹k Sorulan Sorular


Copyright 息 Olimpik Akademi Cimnastik . T端m haklar脹 sakl脹d脹r.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası