pişmaniye kedi / Iyaş Market. Helva & Pişmaniye

Pişmaniye Kedi

pişmaniye kedi

Kediler tatlı yiyebilir mi? Kediler şeker yerse ne olur?

Türkiye&#;nin funduszeue.info 1 Numaralı Online Pet Shop Mağazası

funduszeue.info&#;da her zaman uygun fiyatlar!

Sizde bu değerli bilgileri önerin.

Kedi Beslenme & Diyet İpuçları

Kediler tatlı yiyebilir mi? Kediler şeker yerse ne olur?

Kediler için, vücuduna fayda sağlayacak dengeli ve uygun bir diyet seçmek oldukça önemlidir. Bu doğrultuda pek çok kedi sahibi ise, kedilerinin şeker ya da tatlı yiyip yiyemeceğini merak ediyor. Bunlar çikolata, dondurma, kekli krema ve sade şeker gibi birbirinden lezzetli ürünler olabilir. Peki kediler tatlı yiyebilir mi ya da kediler şeker yiyebilir mi? Kediler şeker yerse ne olur? Kedilerin tatlı ya da şeker yemesi sağlıklı mı? gibi daha birçok sorunun yanıtını okuyarak öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

Kediler Tatlı Yiyebilir mi?

Kediler potansiyel etoburdurlar ve tat alma duyuları yoktur. Bazı kedilerin tatlı yediğine şahit olabilirsiniz ancak bu sağlıkları için çokta uygun değildir. Şekerli içeriği ne kadar çok tüketirlerse, kalp krizi geçirme olasılıklarını artırırlar. Bu yüzden kedinize tatlı vermemeniz daha faydalı olacaktır.

Kediler Neden Tatlı Yiyemez?

Kediler genel olarak tatlı şeyleri algılayamazlar ve etobur oldukları için de tatlı yemeleri gerekmez. Kedilerin tat alma duyuları çok zayıftır ve insanların tat alma duyusu ile karşılaştırıldığında, kedilerin duyusu insanların tat alma duyusunun sadece %5&#;i kadar olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca kedilerin tatlı yiyememelerinin bir diğer nedeni de sağlıksız olmasıdır. Çok fazla tüketim yukarıda da bahsettiğimiz gibi kalp krizine yol açabilir.

Kediler Neden Tatlıları Sever?

Bazı kedilerin, kokusunu, dokusunu ve daha fazlasını sevdiği için tatlı yiyebilmesi mümkün. Üstelik kediler insanlar ile bağ kurduğu için, sizin yediğiniz ve içtiğiniz ne varsa kendilerinin de hoşuna gideceğini düşünürler. Bazı kediler ise sahipleri tarafından tatlı sevmeye ikna edilmiş olabilirler. Ancak bunun yanlış olduğunu ve tatlının kedilerin sağlığı için uygun olmadığını bilmelisiniz.

Kediler Tatlı Şeylerin Tadını Alabilir mi?

Pastaya bakan kedi

Kedilerin şeker için tat alma duyusu olmadığı için, tatlı şeyleri tadamadıklarından bahsettik. Tatlı şeyler dışında yemek konusunda oldukça seçici olan kedilerin, insanlar gibi dondurmayı seveceğini düşünebiliriz. Ancak durum öyle değildir. Bazı zamanlarda diğer evcil kediler, tatlı şeyleri daha sık tüketebilirler. Bunun nedeni ise tatlıyı sevdikleri ve tadını beğendikleri için değildir. Örneğin tatlı yemelerindeki ana sebep, dondurma gibi tatlı şeylerdeki yağlardan kaynaklı olabilir.

Kediler Şeker Yiyebilir mi?

Evet, bazı kediler şeker yiyebilir. Kedi sahipleri tarafından işlemden geçirilmeleri ya da şekerde onları çeken bazı minerallerin olmasından dolayı şekeri tüketme eğilimindedirler. Ancak herhangi bir şeyi ne kadar fazla tüketirlerse, onlar için zararlı hale geldiklerini tahmin etmelisiniz. Eğer kediniz şeker yemeyi seviyorsa, gözetim altında tutarak bu işleme izin vermelisiniz.

Bir Kedi Ne Zaman Şekere İhtiyaç Duyar?

Evcil hayvanların gerçekten şekere ihtiyaç duyduğunu anlayabilmek için, şeker verilip verilmeyeceği sorusunu cevaplamak bir hayli önemlidir. Çok nadir durumlarda, kedilere şeker vermek bir ilaç olarak gereklidir. Kediniz ciddi bir hastalıktan sonra iyileşme sürecindeyken, yorgunluktan muzdarip olabilir ve kan şekeri seviyesi düşebilir. Böyle zamanlarda kedinize şeker verebilirsiniz. Ancak tabii ki de veteriner hekiminiz ile konuşmadan önce bunu yapmamalısınız. Eğer aniden bir şekere ihtiyaç duyulursa, tatlı akışını durdurmak için kedinizin acil durumunu kontrol altında tutmanız gerekmektedir.

Kedinizin tedavisi için bir glikoz çözeltisi ya da şekerli su kullanmanız mümkün ancak şekerleme, tatlı süt ürünleri, çikolata veya tatlı soda gibi ürünleri hiçbir şekilde kullanmamalısınız. Eğer kediniz tatlı su içmeyi reddederse, onu şiddetli bir şekilde dökebilir. Böyle durumlarda kedi damlasına glikoz yerleştirebilir ve bu şekilde tatlı takviyesini yapabilirsiniz. Ancak tekrar hatırlatalım, bir kediye kontrolsüz bir şekilde tatlı vermemeniz gerekmektedir. Bunun için en doğrusu veteriner hekiminizden yardım almaktır.

Kedilere Tatlı Nasıl Zarar Verebilir?

Pastaya dokunan kedi

Kediler şekerlerden çok fazla zarar aldığı için şeker içeren herhangi bir şeyi tüketmemeleri gerekir. Kediniz her ne kadar bu ürünleri sevse de, onun ciddi bir şekilde zarar görmesini istemiyor ve sonsuza dek bu ürünleri yemesini istemiyorsanız fazlasıyla dikkat etmelisiniz. Pek çok kedi sahibi, vücutlarında şeker için gerekli bir şey olmadığı için kedilerin tatlılara ihtiyaç duyduğunu düşünür. Ancak kedilerin çok fazla şeker ve tatlı tüketmesi, ciddi hastalıklara yol açar. Peki bu hastalıklar nelerdir? Bir bakalım&#;

  • Obezite: Çok fazla tatlı tüketen kedi, büyük miktarda karbonhidrat alır. Bu yüzden de vücutta meydana gelen metabolik işlemler doğal olarak bozulur. Tatlıdan sonra yediği herhangi bir şey uygun bir şekilde özümsenmeyecek ve dolayısıyla vücut yağının hızlı birikmesine yol açacak. Böylece kedinizin şişmanlaması ve obeziteye doğru gitmesi mümkün olabilir.
  • Şeker hastalığı: Kediler tatlı şeyleri algılayamadıkları ve yeterince tatlı olduklarını fark etmedikleri için çok fazla tatlı tüketme potansiyeline sahiptirler. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında, pankreasa aşırı yüklenme olur ve normal bir şekilde çalışamaz hale gelir. Aynı zamanda bir kediye sık sık tatlı verilirse, zamanla iltihaplanma meydana gelir ve bu da pankreas dokusunu tahriş eder. Böylelikle insülin olması gerektiği gibi üretilmeyecek ve kedi diyabet hastası olacaktır.
  • Körlük: Kediler, düzenli olarak tatlı tüketirlerse bu durum onlarda körlüğe neden olabilir. Yüksek kan şekeri ya da gelişmiş diyabet zemininde gelişen bu körlük, ne yazık ki geri de alınamaz.
  • Zehirlenme: Genel olarak çikolata gibi tatlı türleri, kedilerde zehirlenmeye yol açabilir. Çikolata gibi tatlılarda, bir hayvanın kan basıncında bir sıçramaya, nabız sayısında ve fazla heyecanlı bir artışa neden olabilecek bir bileşen vardır. Üstelik büyük dozlarda, bu bileşen kedilerin ölmesine de neden olabilir. Çok küçük bir zehirlenme bile kediler için ciddi bir test doğurabilir. Hatta kalp, böbrek ve karaciğer hastalıklarının gelişmesine de neden olabilir.
  • İdrar yolları hastalığı: Bir hayvanın böbreklerinin çok büyük yükler alması sonucunda ortaya çıkan bu hastalık, kedilerin tatlı yemesi sonucunda da aşırı yüklenmeden dolayı meydana gelebilir.

Bu hastalıkların yanı sıra kedilerin çok fazla tatlı tüketmesi, aşağıda belirttiğimiz ciddi sorunlara da yol açabilir;

  • Bağışıklığında keskin bir azalma
  • Ciddi alerjik reaksiyonlar
  • Erken ve hızlı yaşlanma
  • Kan damarlarının kırılganlığında önemli bir artış
  • Düşük yapma
  • Ölü yavru kedilerin doğuşu
  • Yavru kedilerde kusur ve deformasyonların gelişimi
Ayrıca Bakınız;

Kedilerde Şekere Hangi Şekilde İzin Verilir?

Pasta yiyen kedi

Kedilere tatlı verilemeyeceğinden bahsettik ancak bu şekerin tamamen yasaklandığı anlamına gelmez. Doğal şekerin içerisinde glikoz ve fruktoz gibi birçok bileşen olduğu için, bu tür bileşenler kedilerin sağlığını etkilemez. Özellikle kurutulmuş ve olgunlaşmış meyveler, gerçek ve yararlı bir şeker kaynağıdır.

  • Elma: Olgun elmalar, faydalı vitaminler ve mineralleri içerdiği gibi aynı zamanda lif gibi gerekli bileşenleri de içerir. İçerisindeki lifler, gastrointestinal sistemin çalışmasında olumlu bir etkiye ve kedinizin dişlerini plaktan temizleme özelliğine sahiptir.
  • Armut: Armut, aynı elmaki gibi, lif, vitamin ve mineral içerdiği için kedinize verebilirsiniz.
  • Erik ve kayısı: Erik ve kayısıyı çok küçük miktarlarda olmak üzere, kedinize verebilirsiniz.
  • Karpuz ve kavun: Kedinize karpuz ve kavun verirken çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Karpuz, genel olarak böbrekleri ağır şekilde etkiler. Kavun ise, sindirmek için problemlidir. Bu yüzden bu ürünleri verirken aşırıya kaçmamanız gerekmektedir. Hatta mümkünse kedinize hiç vermemeniz daha mantıklı olacaktır.
  • Kuru kayısı ve kuru incir: Bu meyveler, nadir durumlarda kedilere verilebilir. Özellikle kurutulan meyveler, kedilere daha lezzetli gelebilir.
  • Böğürtlen, ahududu ve yaban mersini: Bu ürünler, kedilerin menüsüne de dahil edilebilir. Eğer kedinizin bir alerjisi yoksa, gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
  • Bal: Doğal şeker içeren bir başka ürün olmasına rağmen, çok özen gösterilmelidir. Yavru kedilere, bir damla kadar bal verebilmeniz mümkündür.
Bu Makale Sizi İlgilendiriyor Olabilir!

Bu İçerikler İlginiz Çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası