azeri şarkılar listesi / ‎Top 100: Azerbaycan Apple Music’te

Azeri Şarkılar Listesi

azeri şarkılar listesi

TRT Türkü

HEPSİ
Dost Gönüller
Pazar
Bizler;Türk Halk Müziğinin temelini oluşturan halk ozanları ve mahalli sanatçıların geleneksel müziğimize katkılarını örneklemek, eski kuşak sanatçıları yeni kuşak dinleyiciler ile buluşturmak istiyoruz.Türkülerimizde sizlerle buluşmak üzere...
Ege'nin Türküsü
Pazar
Ege Bölgesi'nin hemen hemen tüm yörelerini türküleriyle tanıtmak; o yörelerin müzik kültürünü tanıtmak, dinleyiciye benimsetmek; zaman zaman yörenin mahalli ve usta sanatçılarını da tanıtmak ve anmak; Türk Halk Müziği repertuarında yer alan seçkin örneklere yer vermek ve bu vesile ile dinleyiciye kültürümüzün çeşitli örneklerini sevdiren ve benimseten program...
Gece Ezgileri
Pazar
Gecenin ilerleyen saatlerinde Türk Halk Müziği'nin sevilen örnekleri ile Antalya Radyosu'ndan sizlerle birlikte olacağız. Kalplerimizden dökülen ezgiler eşliğinde bizimle gece yolculuğuna ne dersiniz?
Hasret Kalmış Türküler
Pazar
Azerbaycan, Batı Trakya, Kerkük ve diğer Türk Cumhuriyetlerindeki Türkler ve onların türküleri, gelenek ve görenekleri, şiirleri, edebiyatları, sazları, sözleri... Bu program Anadolu sınırları dışındaki Türk diyarlarına uzanıp, onların türkülerine kulak veren bir program...
İki Solistten Türküler(Ankara)
Pazar
Radyolarımız ses sanatçılarının katılacağı, sevilen türkülerimizin sunulacağı İki Solistten Türküler programında buluşalım.
TRT Türkü'de Sabah (Trabzon)
Pazar
Türk Halk Müziğinin sevilen, seçkin eserlerini sizler için TRT-Türkü'de sunuyoruz, ayrıca kısaca günün haber başlıkları ile hava ve yol durumu bilgilerini siz sevgili dinleyicilerimize aktarıyoruz...
Türkü Diyarı
Pazar
Geçmişten günümüze Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin özellik ve güzelliklerini, ortak miras ve değerlerini, gelenek ve göreneklerini sunuyoruz.

Bugünkü yaşayıştan örnekleri sözlü ve sazlı edebiyat ürünlerinden örnek çalışmalarla, tarihi, kültürel ve turistik değerleri anlatıyoruz. Güney Doğu Anadolu türküleri ile Türk Halk Müziği’nden örnekler veriyoruz.

Türküler Geçidi (Antalya)
Pazar
Çeşitli yörelerden derlenen sevilen türküleri Radyo sanatçılarımız sizler için seslendiriyor...
Yol Türküleri
Pazar
Yolculuk halindeki dinleyicilerimize güzel ezgiler eşliğinde vakit geçirtmek, gurbette yaşayan dinleyicilerimizin sıla türküleri ile hasretlerini gidermek, bir nebze olsun memleketlerinde oldukları hissini uyandırmak, yüreklerine dokunmak, dinleyicilerimize Türk Halk Müziğini sevdirmek, geçmişten gelen Türk ezgilerini yeni nesillere tanıtmak, kültürel aktarıma katkı sağlayan bir program...

azeri şarkılar

Vefa - Sarı Gelin 04:59

Vefa - Sarı Gelin 322 izlenme - 3 yıl önceSpotify:https://open.spotify.com/album/32wh2x... ITunes/Apple:https://music.apple.com/tr/album/vefa... Muud:https://www.muud.com.tr/sl/4450127#/a... Saçın ucun hörmezler, Gülü sulu dermezler, sarı gelin. Bu sevda ne sevdadir, Seni mene vermezler;aman Neynim aman aman, Neynim aman aman, sarı gelin Seni mene vermezler (ay) Nenen ölsün sarı gelin Neynim aman - aman, Neynim aman –aman,sarı gelin. Ashîg eller ayrîsî, Shana teller ayrîsî, ayrîsî. Bir gününe dözmezdim, Oldum iller ayrîsî. Aman Neylim aman-aman, Neylim aman-aman,sarı gelin Bu derenin uzunu, Çoban gaytar guzunu, guzunu. Ah ölmeden bir göreydim, Nazli yarin üzünü;aman Neynim aman - aman, Neynim aman – aman ,sari gelin. Bu sevda ne sevdadir, Seni mene vermezler;aman Neynim aman aman, Neynim aman aman, sarı gelin Vefa Azerbaycan’da doğdu.9 yaşındayken dönemin cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in başkanlığında, ülke genelinde yapılan ses yarışmasını kazandı. Bunun sonucunda devlet tarafından hem genel eğitim hem de müzik eğitimi alabileceği özel bir okula yerleştirildi. Buradaki konservatuvar eğitimini tamamladıktan sonra Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği bölümünü kazandı. Bakü Belediye Tiyatrosunda hem oyuncu hem ses sanatçısı olarak çalıştı. Özel yaşamına ve sanat hayatına Türkiye'de devam eden sanatçının yaptığı "Vefalı Şarkılar" albümünde amacı otantik şarkıları natürelliğini koruyarak modern bir üslupla yorumlamak ve müzikseverlerin beğenisine sunmaktır.5 Şarkıdan oluşan Albümün müzik yönetmenliğini Abdullah Gelgeç yaptı. Albüm 'Gar Müzik etiketi ile tüm digital platformlarda'..

Yaşama telaşı dört bir yanınızı sarmışken ve yaşamak gün geçtikçe daha da zorlaşırken, biraz durup dinlenmek istiyorsunuz. Durana kadar koştuğunuzun, nefes nefese kaldığınızın farkında bile olmuyorsunuz. İşte böyle anlarda, tek başınıza anın keyfini çıkartırken bir destekçiye ihtiyaç duyuyorsunuz. Müzik birçok olayda, duygulara yön vermek ve duyguları dizginlemek için en çok tercih edilen yöntemdir. Gözlerinizi kapatıp, kendinizi sadece ritme kaptırmak, birçok kişide olduğu gibi sizi de rahatlatacak ve dinlendirecektir. Bazı Azerbaycan Musikileri’de gözlerinizi kapattığınız zaman sizi alıp uzaklara götürecek, duygulara sahip. Biz de sizin için dinlemeye doyamayacağınız ve ezgiler eşliğinde dinlenebileceğiniz en güzel Azerbaycan musikileri neler, keyifle listeledik. İyi dinlemeler!

1. Reşid Behbudov – Ayrılıq

1957 yılında yazılmış olan bu eser Türkiye’de birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Reşid Behbudov’un yorumuyla, şarkı sizi alıp bambaşka yerlere götürüyor. Gönül tellerinizi titretecek olan bu eserin Güney ve Kuzey Azerbaycan’ın ayrılığı için yazıldığı söylenmektedir. Ayrılık şarkısının sözlerini Güney Azerbaycan’dan Ferhat İbrahimi yazmıştır. Eser, dinleyenlere ayrılık hissini tam manasıyla aktarmaktadır. Hangi amaçla dinlenirse dinlensin, gözlerinizi kapattırıp ellerinizden tutacak bir eserdir, ayrılık şarkısı. Kalbinizin en kuytu köşelerine dokunan bu şarkı Azerbaycan Musikileri arasında da oldukça popülerdir.

2. Figen Genç – Nazende Sevgilim

Nazende sevdiğim şiiri 1949 yılında Reşit Bekirof tarafından şarkı haline getirilmiştir. Azerbaycan Reşit Bekirof’un anılarını yayınlayan bir gazetede bu eserin yazılış sebebi hakkında da bilgiler verilmiştir. Reşit Bekirof, İkinci Dünya Savaşı sırasında Kırım’da gönderildiği cephede bir genç kıza âşık olmuştur. Savaş sırasında cephe değiştirmek zorunda kalan Bekirof, sevdiği kızı o cephede bırakarak başka cepheye gitmek zorunda kalmıştır. Savaş boyunca cepheden cepheye dolaşan Bekirof, savaş sonunda Kırım’a gelebilmiştir. Kırıma geldiğinde sevdiği kızı bulamayan sanatçı, duygularını dile getirmenin bir yolu olarak bu besteyi yapar.

3. Cem Adrian – Ay Gız

Azerbaycan’ın duygularınıza yön verecek bir diğer eseri de Ay gız şarkısıdır. Ritmi ve sözlerinin güzelliğiyle, yüzünüzde huzurlu bir tebessüm oluşturacaktır. Cem Adrian’ın kendi yorumuyla seslendirdiği, Azerbaycan halk şarkısı Türkiye’de de oldukça popülerdir. Azerbaycan’ın halk şarkıları ve dansları oldukça zengindir. Azerbaycan şarkıları Türkiye’de birçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Ay gız şarkısı da bu eserlerden bir tanesidir. Sadece sanatçılar tarafından değil aynı zamanda dinleyiciler tarafından da oldukça sık tercih edilen bir parçadır. Ay gız dinlemeye doyamayacağınız ve dinlerken mest olacağınız en güzel Azerbaycan musikileri arasındadır.

4. Mutlu Yuluğ – Senden Mene Yar Olmaz

Sözleriyle kalbinizi tekleten Senden Mene Yar Olmaz Azerbaycan halk türküsü, dinleyenlerini oldukça etkisi altında bırakan bir parçadır. Seven bahtiyar olmaz sözleriyle birçok aşığın gözlerine hüzün çökmesine sebep olan bu şarkı, birçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Bir akşam serinliğinde, rüzgâr size eşlik ederken, belki tek başınıza belki de şarkının hüznünü paylaşabileceğiniz birisiyle oturup dinleyebileceğiniz bir eser. Sadece hissettiğiniz duyguları desteklemek için değil, sizi rahatlatması için de dinleyebilirsiniz. Notalarıyla ve sözleriyle hayat telaşınızdaki kısa bir molanız olabilecek bir eser.

5. Nermine Memedova – Evlerinin Önü Yonca

Azerbaycan musikileri’nin olduğu bir liste de Nermine Memedova olmazsa olmazdır. Sesiyle dinleyicileri kendine hayran bırakan Memedova, Evlerinin Önü Yonca şarkısını, Sinan Seid ile birlikte seslendirmiştir. Bazen dinlediğiniz türkülerin hikâyelerine kendinizi kaptırıp hayallere dalarsınız. Bazen de hikâyesini bilmeseniz de sadece sözleri ve ritmiyle, alır götürür sizi adını bile bilmediğiniz o yerlere. Şarkıyla birlikte çıktığınız bu yolculuğun sonunda belki kendi hikâyenize rastlarsınız. Bu eser, ritimleriyle sizi bir yaprak gibi savuran, dinlemeye doyamayacağınız en güzel ve özel Azerbaycan musikileri arasındadır.

6. Azerin – Laleler

Azerbaycan Musikisi denildiğinde ilk akla gelen halk şarkıları arasında Laleler eseri vardır. 1918 yılında Azerbaycan’da yaşanan büyük katliam sonrasında yazılan bu şarkı, Türk ordusuna yazılmıştır. Ermenilerin, Azerbaycan’ı işgali sırasında binlerce insan zulme uğruyor ve katlediliyor. Bu katliam üzerine Türk ordusu, Azerbaycan’dan Bakü’ye kadar ilerliyor. Bu yardım sayesinde Azerbaycan işgal altından kurtulsa da, çok fazla can kaybı yaşanmıştır. Türk ordusunun başlarındaki kırmızı fesleri ve püskülleri gelincik tarlasına benzetilmiş ve bu türkü yazılmıştır. Gelincik Azerbaycan dilinde Lale anlamına gelince, şair bu şarkının sözlerini yazmıştır.

7. Şükriye Tutkun – Men Baharin Giziyam

Ezgisiyle yüzünüzde bir tebessüm oluşturacak ve sizi rahatlatacak bir türküdür Men Baharin Giziyam eseri. Şükriye Tutkun’un kendi yorumuyla seslendirdiği bu eser Azerbaycan musikileri arasında da sık dinlenmektedir. Danslarıyla da oldukça kendinden söz ettiren Azerbaycan, bu türküyle birçok dinleyiciye dans etme isteği uyandırmaktadır. Yolculuk yaparken, belki bir iş üzerinde çalışırken ya da hiçbir şey yapmıyorken dinleyebileceğiniz oldukça enerjik bir türkü. Ritmiyle siz neşeli bir hava katan Men Baharin Giziyam türküsü dinlemeye doyamayacağınız ve sizi neşelendiren en güzel Azerbaycan musikileri arasındadır.

8. Şövket Elekberova – Axşam Mahnısı

Şövket Elekberova tarafından okunan Axam Mahnısı, Türkçeye Akşam Şarkısı olarak çevrilmektedir. Elekberova sesiyle, dinleyenleri mest ederken, türkünün müziği de dinleyicileri oldukça etkilemektedir. Bazı Azerbaycan şarkılarının ruha dokunan bir havası vardır. Şövket Elekberova’nın seslendirdiği Axşam Mahnısı da Azerbaycan’ın ruha dokunan şarkıları arasındadır. Ruha dokunmak öyle bir anda olan bir şey değildir. Bir şarkı bir insanın ruhuna böylesine derinden dokunuyorsa ya o insanın ruhu yaralıdır ya da şarkı yaralı olmayan ruha ulaşacak kadar derindir. Axşam Mahnısı Dinlemeye doyamayacağınız bir türküdür.

9. Grup Karabağ – Muğam

Muğam musikisi Azerbaycan için en önemli eserlerindendir. Bir Azerbaycan vatandaşına doğduğu andan, öldüğü ana kadar Muğam şarkısı eşlik eder. Caz türüne daha yakın olan Muğam musikisi size Azerbaycan’ın tarihine bir yolculuk yaptırmaktadır. Muğam Musikisinden Azerbaycan’a özgü olan Tar, Sazende ve Kemança çalgıları kullanılmaktadır. Muğam musikisi, söz ve müzik olarak özgün ve yöreseldir. Muğam musikisi Azerbaycan halkı için çok önemlidir. Tar çalgısı ile ebeveynlerinden ilk duydukları musiki genellikle, Muğam musikisi olmaktadır. Muğam Musikisi Azerbaycan musikileri arasında oldukça önemlidir.

10. Gülden Karaböcek – Özüne Özüm Kurban

Azerbaycan’ın birbirinden güzel musikilerine yer verdiğimiz listemizi Gülden Karaböcek’in seslendirdiği Özün Özüme Kurban türküsü ile son veriyoruz. Dinlerken eşlik etmeden duramayacağınız, enerjinizi yükseltecek ve neşenizi yerine getirecek bu türkü, Gülden Karaböcek’in yorumuyla daha da güzel bir hal alıyor. Hüzünlendirirken tam hüzünlendiren, neşelendirirken de tam neşelendiren Azerbaycan musikileri hiçbir duyguyu tam arada bırakmıyor. Yorucu ya da stresli bir günün ardından kendinizle baş başa kaldığınız ya da arkadaşlarınızla vakit geçirdiğiniz bir anda dinlenebilecek bir eser.

İçeriklerinizin Kalitesini Arttırmanıza Yarayacak Ücretsiz Online Eğitimler


azerbaycan musikileri, azerbaycan müzikleri, azerbaycan türküleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası