çan eğrisi hesaplama motoru / Çan eğrisi sistemi nedir? Çan eğrisi not hesaplama nasıl yapılır? - Eğitim Haberleri

Çan Eğrisi Hesaplama Motoru

çan eğrisi hesaplama motoru

AÖF Çan Eğrisi Not Sistemi Rehberi (Dönem Sonu Not Hesaplama)

AÖF Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

Kredili sistemdeki çan eğrisi nedir, bu not sisteminde başarı koşulları nelerdir ? Üniversitelerde ders notu hesaplamada 2 belirgin sistem vardır. 1. Katalog Sistemi: Geçme veya[]

Kredili sistemdeki çan eğrisi nedir, bu not sisteminde başarı koşulları nelerdir ?

Üniversitelerde ders notu hesaplamada 2 belirgin sistem vardır.

1. Katalog Sistemi: Geçme veya başarı puanlarının kesinlikle belli olduğu sistem. Örneğin: “50 ve üstü alan herkes geçer.”

2. Çan Sistemi: Sınıfın not ortalaması dikkate alınır böylelikle geçme notu ve diğer başarı puanları belirlenir.

AÖF’ün bu yıl kullanmaya başladığı dönemlik kredili sistem de çan eğrisi gibi örgün öğretimde yer almaktadır. Bu açıdan açık öğretimdeki sistem gitgide normal örgün üniversitelerdeki sisteme yaklaşmaktadır.

Çan eğrisini tanımlarken, sınıfın not ortalaması dikkate alınır dedik bunu biraz açalım. Çan eğrisi not sisteminde bağıl değerlendirme vardır. Yani aldığınız puan, sınıfınızdaki diğer öğrencilerin aldığı puana göre (ona bağlı olarak) belirlenir.

Diyelim kolay bir ders var, herkesin yüksek not aldığı, bu derste 60 puan alıp kalabilirsiniz. Buna karşın zor bir derste 40 puanla geçebilirsiniz.

Konuyu biraz daha detaylı açıklarsak:

5 öğrencinin aldığı bir ders olsun. Bu dersten öğrencilerin dönem sonu notları (Vize %30, Final %70) aşağıdaki gibiyse:

60 + 80 + 25 + 70 + 55 =

Bu puanı öğrenci sayısına bölersek: = 58 puan bu sınıfın ortalamasıdır

. Ancak geçmek için en az 58 puan alınması anlamına gelmemektedir. Sınıfın bu ortalama puanı genellikle CC harf notuna denk gelir. CC ne çok kötüdür ne de çok iyidir tam ortadadır.

Standart Sapmanın Etkisi: Sapma öğretmenler tarafından belirlenir diyelim bu rakam 10 olsun. sınıfımızın ortalaması: 58 idi.

58 = CC ise
58 + 10 = 68 =CB olur.
Aynı şekilde 58 – 10 = 48 CD olur.

Başarı ve harf notları genel olarak şu şekildedir:

84, - AA (geçti)
77,,99 - AB (geçti)
71,,99 - BA (geçti)
66,,99 - BB (geçti)
61,,99 – BC (geçti)
56,,99 - CB (geçti)
50,,99 - CC (geçti)
46,,99 - CD (ortalamaya göre geçer)
40,,99 - DC (ortalamaya göre geçer)
33,,99 - DD (ortalamaya göre geçer)
,99 - FF (kaldı)

Peki bunu öğrendim de ne oldu diyebilirsiniz, sonuçta bu sizin puanınızın yanında diğer öğrencilerinin puanlarının da etkili olduğunu gösteriyor. Açıkcası bunu hesaplamanıza imkan yok, genel olarak 45 – 55 arası notlar taban geçer notlardır. Kredisi yüksek derslerden iyi not almak ise, ortalama ile geçme hakkınızı yükseltir. Açıköğretim fakültesi dersleri listemizdeki ders kredilerine (K) göz atabilirsiniz.

  • Facebook
  • Google
DonanımHaber Forum » Sayfa 2

Çan eğrisi öyle hesaplanmaz, programıda olmaz. Şöyle anlatayım, kişilik sınıftan. Herkesin teker teker Vize ve Final notları hesaplanır, onlar hesaplandıktan sonra sınıf ortalaması çıkartılır, atıyorum sınıf ortalaması 64 . Bu ortalamaya göre, geçen ve kalanlar belirlenir.

Çan Eğrisi (Curve) Nedir? Not Hesaplama Nasıl Yapılır &#;

Bir de fakültede sınavlardaki genel duruma bakılarak bazı derslerde gerekli görüldüğü zaman çan eğrisi sistemi uygulanmaktadır. Bu şekilde mesela 2,00 katsayısına 70 değil de dersi veren hocanın öngördüğü bir puan karşılamakta böylece dersi geçme notu biraz daha aşağılara düşebilmektedir.

AÖF Puan ve Not Hesaplama

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası