neova sigorta fetö / Ethica sigorta bilen var mı ? | DonanımHaber Forum

Neova Sigorta Fetö

neova sigorta fetö

Ethica sigorta bilen var mı ?

  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Herkese merhabalar zorunlu trafik i&#;in aldığım fiyatlar
    axa :
    etica :

    daha &#;nce bu firmadan yaptıran var mı ?



  • Yarbay
    Mesaj
  • Onbaşı
    24 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Anadolu veriyordu ethicaya yaptırdık. Sigorta değil mi ? Allah kimseyi sigortaya d&#;ş&#;rmesin ama karşı taraf uğraşacak sonu&#;ta.
  • Teğmen
    Mesaj
    ray sigorta lira veriyor, ethica tl veriyor. trafik sigortası olduğu i&#;in, ben de ethica'da yaptırmaya karar verdim, &#;okta şey etmemek lazım diye d&#;ş&#;n&#;yorum.
  • Yarbay
    Mesaj
    en d&#;ş&#;k generali falan vermişti.
    neova sigorta aracılığıyla poli&#;ede ethica sigorta yazıyordu. Tlye yaptırdım.
    punto yaş 26
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Teğmen
    Mesaj
    Arkadaşlar,
    Bende trafik sigortasını yenilicem. Sbmden en ucuz ethica verdi. Yalnız elemanın biri şikayet var' a şunları yazmış kafam karıştı. Bizede antin kuntin yapmasınlar.

    ''Ethica Sigorta Trafik Sigortasının Yanında İsteğim Dışında Yapılan Ferdi Sigorta.
    Aracımın sigortası bittiği i&#;in SBM'den teklif aldıktan sonra en d&#;ş&#;k fiyatı veren Ethica Sigorta acentesine gittim. Aracımı sigorta yaptım eve geldim makbuzları incelerken bir de ne g&#;rd&#;m ara&#; sigortası yanında bir de Ferdi Kaza Sigortası yapmışlar. Resmen t&#;keticiyi kandırıyorlar, yapılan sigortayı iptal ettirmek i&#;in aradığımda bana verilen cevap bizim sigorta bedeli d&#;ş&#;k olduğundan bir kereye mahsus mecbur Ferdi Kaza Sigortası yapıyoruz şeklinde cevap verdiler.''
  • Binbaşı
    Mesaj
    Eyl&#;l ayında aracımın sigortasını Ethicaya yaptırmıştım. liranın altında sigorta yokken TL'ye sigorta yaptırmıştım. Sonra araştırdığımda yılı i&#;erisinde kurulduğunu, ama sahibinin yıllardır sigorta sekt&#;r&#;nde olduğunu g&#;rd&#;m. Aracımı kasım ayında sattım. Aralık ayında sigortadan kalan paramı sorun olmadan aldım
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    bana da en ucuz ethica teklif vermişti
    ama herkes g&#;venilir olmadığını s&#;ylediği i&#;in fazla verip başka firmaya yaptırdım
  • Teğmen
    Mesaj
    Ben bu işlerden pek anlamıyorum en ucuz ethica idi ben de yaptırdım. Yaptıran arkadaşlara bir sorum var. Mini onarım vs gibi bir hakkımız var mı acaba. Pasta cila yaptırmak istiyorum sigortanın da sonlarına doğru geliyorum, b&#;yle bir mini onarım hakkımız var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    8 Mesaj
    Selamlar. D&#;n ikinci el ara&#; aldım. Bug&#;n de &#;&#; acenteden zorunlu trafik sigortası teklifi alıyorum. Acentelerden birisi TL ile Ethica sigorta nın fiyatını verdi. Şimdi ben bu rakamlardan anlamıyorum. &#;ok değil mi bu rakamlar? Hala devam ediyor mu haberlerde s&#;rekli duyduğumuz sigorta şirketlerinin vurgunu? Asgari &#;cretin lira olduğu bir memleket, sigorta &#;creti , lira gibi rakamlar olmalı değil midir?



    Aracım Alfa Romeo , dizel otomatik vites, model. Yaşım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onbaşı
    38 Mesaj
    Trafik sigortamı yaptırdığım şirket. Kasko konusunda ise daha &#;ok acemi yıl bekleyip tavırlarını huylarını g&#;rmek lazım şikayet memnuniyet oranlarına, şikayetlere nasıl yaklaştıklarına bakmak lazım.
  • Çavuş
    44 Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    ethica grubunda &#;alışan bir hekim olarak tavsiye etmiyorum. bizlere size verdiklerinden &#;ok daha iyi fiyatlar vermelerine rağmen başka bir sigorta şirketine yaptırdım. Daha sağlam daha g&#;venilir şirketleri tercih etmenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptopril -- 24 Temmuz ; >
  • Firma Yetkilisi
    Mesaj
    kaptoprilk kullanıcısına yanıt
    Sayın hocamız bile b&#;yle s&#;yl&#;yorsa , daha &#;nce s&#;ylediklerimi tekrar yenileyerek ethica ile &#;alışmadığımın &#;zerine basayım bende.
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Sayın hocamız bile b&#;yle s&#;yl&#;yorsa , daha &#;nce s&#;ylediklerimi tekrar yenileyerek ethica ile &#;alışmadığımın &#;zerine basayım bende.

    Merhaba,
    Yanılma hakkımızı saklı tutarak, eğer &#;yle değil ise bunun i&#;in &#;z&#;r dileyerek sizin acente olduğunuzu tespit ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Ethica Sigorta strateji olarak sayılı adette profesyonel acente ile &#;alışan bir şirket ve şu anda sınırlı bir ka&#; yer dışında hi&#; bir şekilde acentelik vermiyor.
    &#;alıştığımız acenteler illerinin en iyileri arasında se&#;kin, itibarlı sekt&#;r mensuplarıdır. Zaten web sitemizde de &#;alıştığımız acentelerin, Ethica Sigorta ile &#;alışmaktan memnuniyet duyan '&#; aşkın anlaşmalı servis ve 'e yakın hastane ağının listeleri yer almaktadır. Sekt&#;r&#;m&#;zde yer alan her değerli &#;ye gibi size de işlerinizde başarılar diliyor, yolunuzun a&#;ık olmasını temenni ediyoruz.

    Ethica Sigorta M&#;şteri Hizmetleri &#;yesi.




  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

'İstihbaratın araç sigortalarını FETÖ'cü şirketi yapıyordu'

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bazı üst düzey yöneticilerine ilişkin bilgi verilmesi talebiyle gönderdiği bir belgeyi yok ettikleri, birini mevzuata aykırı biçimde arşive kaldırdıkları gerekçesiyle eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de aralarında yer aldığı 18 eski istihbarat görevlisinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Osman Öztürk, Cemal Kalay, Ahmet Yavuz, Ali Madan, Ali Poyraz, Lokman Kırcılı, Yunus Hazar ile tutuklu bulundukları cezaevlerinden telekonferans sistemiyle bağlantı kurulan sanıklar Gökay Havabulut, Hasan Alperen, Adem Polat ve Mutlu Köseli'nin savunmaları alındı.

Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlanan sanıklardan eski Emniyet Amiri Gökay Havabulut, FBI'dan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığına gelen "evrakların imha edilmesi" ve "FETÖ üyeliği" nedeniyle hakkında iddianame hazırlandığını belirtti.

İsnat edilen suçların somut delillere dayanmadığını, haksız yere tutuklandığını iddia eden Havabulut, FETÖ'nün sözde emniyet imamı "Kozanlı Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil ile telefonla görüşmediğini öne sürdü.

Havabulut, "Aradığım söylenen telefon numarası, Polis Sandığının iştiraki olan Ankara Sigortanın acentasına aittir. Bu şahısla kesinlikle görüşmem olmadı. Sigorta ve kasko işlemleri için arandığım şirketin numarasıdır. 10 yıl önce yapılmış bir aramadır." şeklinde savunma yaptı.

Firari sanık Osman Hilmi Özdil'e ait olduğu belirtilen numara için iddianamede, "Bu numarayı kullanmış olabileceği değerlendirildiği" şeklinde bir tespitin yapıldığını aktaran Havabulut, "Bu numaranın onun kullandığıyla ilgili kesin bir bilgi ve delil yoktur. Özdil'e ait olduğu söylenen bu numarayla ilgili ayrı bir soruşturma devam ediyor." dedi.

Havabulut, FETÖ'nün şifreli yazışma programı "ByLock" kullanıcısı olduğu yönündeki savunmaları da reddederek, tahliyesini talep etti.

- "Suç tarihinde yurt dışındaydım"

SEGBİS üzerinden savunmasını yapan sanık eski Emniyet Müdürü Hasan Alperen de FBI'dan gelen evrakın imha edilmesiyle ilgili suçun 5 Kasım 'de işlendiğini, söz konusu tarihte eğitim için Amerika'da görevlendirildiğini söyledi.

Basit bir sorgulama ile yurt dışında olup olmadığının teyit edilebileceğini belirten Alperen, "Evrakta parafımın olması doğaldır, bu da işimi yaptığımı gösteriyor. Çünkü gelen evrakı, ilgili birime göndermişim, sonrasında yapılanlarla ilgili bir tasarrufum yoktur. Evrakın imha edildiği söylenen 'C Şubesi'nde değil, 'D Şubesi'nde görevliydim." şeklinde savunmada bulundu.

Osman Hilmi Özdil ile irtibatının olmadığını da iddia eden Alperen, iddianamede yer aldığı gibi "ByLcok" kullanıcısı olmadığını da öne sürdü.

- İki hattında da "ByLock" çıktı

Sanık eski Emniyet Müdürü Ali Osman Öztürk de "Osman Hilmi Özdil ile telefon görüşmesi yaptığı" ve "FETÖ üyeliğiyle suçlandığını" belirterek, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme başkanının, kendisine ait iki telefon numarasında da "ByLock" kullandığının tespit edildiğini hatırlatması üzerine Öztürk, "Bu iddiaları kabul etmiyorum, bahsedilen iki numara bana aittir. Soruşturmanın ana omurgasını oluşturan iki evrakla ilgim yoktur. Bununla Önder Aytaç ile görüştüğüm belirtiliyor. İstihbarat Daire Başkanlığının Özel Kalem Amiri olarak görev yapıyordum. Aytaç da Polis Akademisi öğretim üyesiydi. Hatırladığım kadarıyla bir randevu talebi için görüşmüş olabiliriz." iddiasında bulundu.

- "Hanefi Avcı'nın kitabında ismim geçmiyor"

Sanık eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcısı Ali Poyraz, rütbesi gereği görev yaptığı birimde etkili bir konumda olmadığını, FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü.

Eski polis müdürü Hanefi Avcı'nın FETÖ'nün emniyet yapılanmasını anlattığı kitaplarında kendisiyle ilgili bir ifadenin geçmediğini söyleyen Poyraz, "ByLock" kullanıcısı olduğuna ilişkin iddiayı da kabul etmediğini ifade etti.

Osman Hilmi Özdil ile hiçbir şekilde telefonda görüşmediğini savunan Poyraz, "Özdil'in kullandığı 9 hatta sadece biri ile görüştüğüm iddia ediliyor ama onun kullandığı 8 hat ile konuşmadığım tespit ediliyor. Biri 39, diğeri 40 saniye olmak üzere iki kez, söz konusu numaradan aranmışım. Bu aramalarda aracımın trafik ve kasko işlemleri için yapıldığı görülecektir. O tarihte birçok sigorta şirketiyle de görüştüm." açıklamasında bulundu.

- "Polis memurları beraat etmeli"

Sanık eski Emniyet Müdürü Lokman Kırcılı ise imha edilen ve usulsüz şekilde arşivlenen evraklarla ilgili bilgisinin bulunmadığını iddia etti.

"ByLock" kullanıcısı olmadığını savunan Kırcılı, HTS konusunda uzman olduğunu, dosyada yer alan HTS kayıtlarının "acemice" hazırlandığını öne sürdü.

Osman Hilmi Özdil ile telefonda görüşmediğini ileri süren Kırcılı, "Bir sigorta acentesi ile görüşen insanların örgüt davası altında bir araya getirilmesini anlayamıyorum." dedi.

Kırcılı, dava sanıkları arasında bulunan polis memurlarının haksız yere suçlandığını, beraat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Sanık eski Emniyet Müdürü Yusuf Hazar da Osman Hilmi Özdil ile yaptığı belirtilen görüşmelerin, Polis Sandığıyla bağlantısı olan Ankara Sigorta acentesi ile yaptığı telefon kayıtlarına ait olduğunu savundu.

İsminin sonradan dosyaya dahil edildiğini düşündüğünü öne süren Hazar, bir başka suçtan tutuklu olduğu için bu dosyadan beraat edilmesini talep etti.

- "Evrakı hazırlamaya amirler yetkilidir"

Kars'ta tutuklandığı cezaevinden SEGBİS üzerinden savunma yapan sanık eski polis memuru Adem Polat, rütbesi gereği görev yaptığı bürodaki en yetkisiz personel olduğunu, bu nedenle gelen evraklarla ilgili tasarrufta bulunma yetkisinin olmadığını savundu.

"Örgüt yöneticilerini korumakla" suçlandığını belirten Polat, "Büroda çalıştığım dönemde amirlerimin söylemleri dışında hiçbir şeyi yapmam mümkün değildi. Evrak hazırlama yetkisi amirlerdedir. Sadece üst yazıda polis memuru olarak parafım bulunmaktadır. Bu nedenle örgüt üyeliğimin iddia edilmesi doğru değildir." dedi.

"ByLock" kullanıldığı tespit edilen telefon numarasının kendisine ait olduğunu kabul eden Polat, "Bu programı hiçbir zaman kullanmadım. Hakkımda yapılan tahkikatlara rağmen 15 Temmuz sonrasına kadar istihbarat birimlerinde çalıştım, bu da örgütle irtibatımın olmadığının göstergesidir." dedi.

- "Şoförüm, evrakla işim yok"

Silahlı terör örgütü FETÖ başta olmak üzere hiçbir terör örgütü ile irtibatının olmadığını savunan sanık eski polis memuru Ahmet Yavuz da 'e kadar İstihbarat Daire Başkanlığında şoför olarak görev yaptığını belirtti.

Yavuz, "Soruşturmaya konu evrakla ilgili sürecin içinde olmadım. 'te Polis Başmüfettişi Süleyman Pamuk tarafından söz konusu evraklarla ilgili yapılan disiplin soruşturmasında yeminli katip olarak atandım. Pamuk'un söylediklerinin dışında başka bir şey yazmadım, yazmam da mümkün değildi." ifadesini kullandı.

Osman Hilmi Özdil'in acenteliğini yaptığı sigorta şirketiyle telefon görüşmeleri nedeniyle yargılandığını anlatan Yavuz, "Polis sandığı ile bağlantısı olan bu sigorta acentesini arabam içim aramıştım. Bilgilerim burada kayıtlı olduğu için ilerleyen zamanlarda sigortamın bitimine yakın beni aramışlardı. Aynı zaman diliminde, başka sigorta şirketlerini de aradım. HTS kayıtlarına bakılabilir." dedi.

- "İstihbaratın araç sigortalarını Özdil'in şirketi yapıyordu"

Sanık eski polis memuru Ali Madan, sözde FETÖ imamı Osman Hilmi Özdil ile görüşmediğini, bu yöndeki iddiaları kabul etmediğini belirterek, "Söz konusu numaranın polis sandığıyla irtibatı olan Ankara Sigortanın acentesine ait olduğunu biliyordum. 'e kadar istihbarata ait aracın sigorta işlemleri bu şirkete yaptırılıyordu. Bu şirketin numarası, daire başkanlığının panosuna asılıydı. Numarayı oradan aldım." diye konuştu.

İstihbarat Daire Başkanlığında şoför olarak çalıştığını da kaydeden Madan, şunları kaydetti:

"Gizli evrakı bırakın, sıradan bir evrakı bile görmem mümkün değildi. Mesleğim boyunca evrak işlemleriyle ilgili kurs almadım. FETÖ üyeliğim söz konusu değildir. 17/25 Aralık'tan sonra değişen yönetimle birlikte İstihbarat Daire Başkanlığında görev yapan yüzlerce kişi örgüt üyeliği nedeniyle ihraç edilirken, ben görevimde kalmaya devam ettim."

- "Atatürkçü bir kişiliğim var"

Sanık Cemal Kalay da FETÖ ile bağlantısının olmadığını, Atatürkçü bir kişiliğinin olduğunu savunarak, İstihbarat Daire Başkanlığında polis memuru olarak görev yapmaya devam ettiğini söyledi.

Kalay, "FETÖ'nün temizlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda yüzlerce kişi gönderildi. Bu zaman zarfından kalan az bir personel grubunun arasında kaldım. Türkçe olimpiyatlarına katılmadım, himmet vermedim, kurban bağışında bulunmadım, çocuklarımı okullarına göndermedim, ByLock kullanmadım. Sıralı amirlerimin haricinde kimseden emirler almadım." savunmasını yaptı.

- Balyoz mağduru albay tanık

Sanık savunmalarından sonra "balyoz davası" kapsamında yargılanan emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, tanık olarak dinlendi.

"FETÖ'nün kumpası balyoz davası" mağduru olduğunu, 5 yıl boyunca cezaevinde tutulduğunu anlatan Önsel, sanıklardan Cemal Kalay'ı yakından tanıdığını, kendisinin tipik bir Türk milliyetçisi olduğunu söyledi.

Kalay ile yaptığı görüşmelerde kendisine, "İstihbarat Daire Başkanlığında cemaat yapılanıyor. Size karşı (TSK) bir kumpasa hazırlanıyor bilginiz olsun" dediğini aktaran Önsel, bu diyalogdan iki yıl sonra "balyoz davası" kumpasının başladığını ifade etti.

Kalay'ın "insanlık düşmanı terör örgütü FETÖ" ile bağlantısının olduğuna inanmadığını savunan Önsel, "Herhangi bir tarikat, cemaat, dini yapıyla bağlantısının olmadığını söyleyebilirim. Ben FETÖ'yü Cemal'den öğrendim ama ne ilginçtir ki kendisi onlarla birlikte tutukludur." dedi.

Duruşma, sanık avukatlarını taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Bakanlıktan Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında soru ve cevaplar

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Kurum Katkısına İlişkin Usul Ve Esaslara Dair Soru ve Cevapları yayınladı.

Bakanlıktan Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında soru ve cevaplar

Abone Ol:

Medimagazin google abone ol

SORU 1: Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası ne zaman yapılmalıdır?

CEVAP 1: Sigortaya ilişkin kanun hükmü 30 Temmuz tarihinde yürürlüğe gireceğinden dolayı sigorta yaptırma zorunluluğu da bu tarih itibariyle başlamaktadır.

SORU 2: Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan tabiplerin/diş tabiplerinin sigorta yaptıracakları sigorta acentesini/şirketini kim belirleyecektir?

CEVAP2: Tabipler/diş tabipleri, mesleki sorumluluk sigortasını istedikleri herhangi bir yetkili sigorta şirketine yaptıracaktır. Yani yetkili sigorta acentesini/şirketini kendileri belirleyecektir.

SORU 3: Yapılacak sözleşme geçmişe ve geleceğe yönelik ne kadar süre teminat sağlayabilir?

CEVAP 3: Zorunlu mali sorumluluk sigortası:
a) Sözleşme süresi içerisinde meydana gelen olay sonucu doğmuş olup bu süre içerisinde ya da 2 (iki) yıl sonrasına kadar talep edilen zararlar,
b) Sözleşme yapılmadan önceki 1 (bir) yıl içerisinde meydana gelen olay nedeniyle sözleşme süresi içerisinde doğabilecek talepler,
İçin teminat sağlar. Diğer bir ifade ile sigorta teminatı (a) ve (b) bentlerinin tümünü kapsamaktadır.

SORU 4: Fiilen tabiplik/diş tabipliği görevini ifa etmeyenler zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptıracak mıdır?

CEVAP 4: Fiilen mesleğini icra etmeyenlerin sigorta yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bunlar fiilen mesleğini icra ettiklerinde sigorta yaptırmak zorundadır.

SORU 5: Geçici görevle başka kurumda görev yapan tabiplerin/diş tabiplerinin sigorta primi katkıları hangi kurumca ödenecektir?

CEVAP 5: Sigorta primi katkısı tabiplerin kadrosunun bulunduğu kurum tarafından ödenecektir.

SORU 6: Sigorta yaptırmamanın müeyyidesi nedir?

CEVAP 6: Kanunda, zorunlu sigortayı yaptırmayanlar için 5 (beş) bin Türk Lirası idari para cezası öngörülmüştür.

SORU 7: Tabipler/ diş tabipleri ne kadar prim ödeyecektir?

CEVAP 7: Tabiplerin/diş tabiplerinin ödeyecekleri sigorta primleri, sigorta tarife ve talimatında belirlenmiş olup risk gruplarına göre TL ile TL arasında değişmektedir.

SORU 8: Sigorta şirketleri Tebliğ ile belirlenen tarifedeki prim miktarından daha fazla prim isteyebilir mi?

CEVAP 8: Sigorta şirketleri, Tebliğde belirlenen primlerin üzerinde prim talep edemezler. Yetkili sigorta acenteleri/şirketleri kendilerine başvuran tabipleri/diş tabiplerini tarifede belirlenen primler üzerinden sigorta yapmak zorundadır.

SORU 9: Tebliğde belirlenen prim tutarları haricinde komisyon ödenecek midir?

CEVAP 9: Sigorta şirketlerine zorunlu mali sorumluluk sigortası için tarifede belirlenen primler haricinde ayrıca komisyon ödenmeyecektir.

SORU Tabipler/diş tabipleri teminat tutarını daha yüksek belirleyebilir mi?

CEVAP Evet. Ek bir sözleşme yapılmak ve talep edilebilecek ilave priminin tamamı kendilerince ödenmek suretiyle zorunlu sigorta ile verilen teminatın üstünde zorunlu sigortadan ayrı olarak ihtiyari şekilde teminat sağlanabilir.

SORU Kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabiplerin/diş tabiplerinin sigorta primleri kim tarafından ve nasıl ödenecektir?

CEVAP Kamu sağlık kurum ve kuruluşlarda çalışan tabiplerin/diş tabiplerinin sigorta primleri kendileri tarafından peşin olarak ödenir. Ödenen primin yarısı, poliçe veya sigorta şirketi ya da sigorta acentesinin kaşesini taşıyan prim ödeme makbuzunun bir örneğinin kadrosunun bulunduğu kuruma ibraz edilmesi üzerine 30 gün içerisinde tabiplere/diş tabiplerine ödenir.

SORU Sözleşmeli Aile Hekimlerinin sigorta primleri nasıl ödenecektir?

CEVAP Sözleşmeli Aile Hekimleri, sigorta primlerinin tamamını kendileri ödeyecektir. Sözleşmeli Aile Hekimleri için sigorta primi kurum katkısı bulunmamaktadır.

SORU Kamu kurumları tarafından ödenecek olan sigorta primi katkıları hangi kaynaktan ödenecektir?

CEVAP Sigorta primi katkıları döner sermayesi bulunan kurumlarda döner sermaye bütçesinden, döner sermayesi bulunmayan kurumlarda ise kurum bütçesinden ödenecektir. Döner sermayeden yapılacak ödemeler, kişinin döner sermaye ek ödemesinden mahsup edilmeyecektir.

SORU Teminat tutarı ne kadardır?

CEVAP Sigorta, her bir olay için azami TL’ye kadar teminat sağlamaktadır. Sözleşme döneminde birden fazla olayın gerçekleşmesi halinde, ödenen tazminat miktarı teminatı limitini düşürmez ve sözleşme süresince limit hep aynı kalır.
Örneğin; bir sözleşme dönemi içerisinde gerçekleşen bir olaydan dolayı TL tazminat ödenmişse teminat limiti TL’ye düşmez. Yani sözleşme süresi içerisinde tazminat doğuracak birden fazla olayın gerçekleşmesi halinde de teminat limiti TL olarak devam eder.

SORU Teminatlar hangi gider kalemlerini karşılar?

CEVAP Teminatlar, maddi ve manevi tazminatlar ile yargılama giderlerini (avukatlık ücretleri dâhil) karşılar.

SORU Tazminat ödenmesinin daha sonraki prim miktarlarına etkisi var mıdır?

CEVAP Evet. Tazminat ödenmemesi halinde prim indirimi, tazminat ödenmesi halinde ise prim artırımı söz konusudur ve bunların oranları Tebliğde belirlenmiştir.

SORU Daha önceden Mesleki Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarına göre ihtiyari olarak yapılmış olan sigortalar Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasına uyarlanabilir mi?

CEVAP Evet. Düzenlenecek zeyilname ile uyarlanabilir.

SORU Süresinden önce sona eren sözleşmelerde işlemeyen günlere ait primler iade edilecek midir?

CEVAP Süresinden önce sona eren sözleşmelerde işlemeyen günlere ait primler, sigortacı tarafından gün esası üzerinden sigorta ettirene iade edilir. İade edilen primin kurum katkısına karşılık gelen kısmı 30 gün içerisinde tabip/diş tabipleri tarafından ilgili kuruma ödenir.

SORU Tabiplerin/diş tabiplerinin sigorta sözleşmesi süresi içerisinde kurum değiştirmesi halinde prim katkısını kurumuna iade etmesi gerekir mi?

CEVAP Evet. Tabipler/diş tabipleri, sigorta sözleşmesini sona erdirmeksizin kurum değişikliği yapması halinde, değişiklik tarihinden sonraki günlere ait primlerin kurum katkısını 30 gün içerisinde ilgili kuruma geri öderler.
Örneğin; Sağlık Bakanlığına bağlı A Hastanesinde çalışan bir tabibin sigorta süresinin dolmasına 6 ay kala özel bir sağlık kuruluşuna veya üniversite hastanesine veyahut sözleşmeli aile hekimliğine geçmesi durumunda, kalan 6 aylık süreye ilişkin prim katkısı ilgili tabip tarafından 30 gün içerisinde A Hastanesine ödenecektir. Ödenen bu tutar tabibin yeni çalışmaya başladığı özel sağlık kuruluşu veya üniversite hastanesi tarafından kendisine ödenecektir.

SORU Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardaki yer değişikliklerinde prim iadesinin yapılması gerekir mi?

CEVAP Sağlık Bakanlığı kadrosundan ayrılmadığı sürece (sözleşmeli aile hekimliğine geçenler hariç) prim iadesine gerek bulunmamaktadır.

SORU Birden fazla uzmanlığı olan tabipler hangi branştan sigorta yaptıracaktır?

CEVAP Birden fazla uzmanlığı olan tabipler, kendi uzmanlıklarından riski en yüksek olan uzmanlık alanına göre sigorta yaptıracaktır.

SORU Risk grubu değişikliklerinde nasıl hareket edilecektir?

CEVAP Hekimler risk grubu değişikliklerini 8 gün içerisinde sigortacıya bildirmekle yükümlüdür.

SORU   Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası grup sigortası şeklinde yapılabilir mi?

CEVAP Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası grup sigortası şeklinde yapılamaz.  

SORU Zorunlu mali sorumluluk sigortası hangi sigorta şirketlerine yaptırılabilir?

CEVAP Zorunlu mali sorumluluk sigortası, “Genel sorumluluk” branşı ruhsatına ve bilişim altyapısına sahip şirketlere yaptırılabilir. Hazine Müsteşarlığı tarafından bu şartlara sahip sigorta şirketleri belirlenmiş olup 28 Temmuz tarihi itibariyle listesi aşağıdadır. Zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerini pazarlamaya yetkili acentelerin il bazında listesi de  funduszeue.info adresinden kontrol edilebilecektir.

GENEL SORUMLULUK BRANŞINDA RUHSAT SAHİBİ OLAN SİGORTA ŞİRKETLERİ

1

ACE EUROPEAN GROUP LTD. TÜRKİYE ŞUBESİ

2

CHARTİS SİGORTA A.Ş

3

AK SİGORTA A.Ş

4

ALLIANZ SİGORTA A.Ş

5

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ

6

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ

7

AVİVA SİGORTA A.Ş

8

AXA SİGORTA A.Ş

9

BİRLİK SİGORTA A.Ş

10

DEMİR SİGORTA A.Ş

11

DUBAİ GROUP SİGORTA A.Ş

12

ERGO SİGORTA A.Ş

13

EUREKO SİGORTA A.Ş

14

EURO SİGORTA A.Ş

15

FİBA SİGORTA A.Ş

16

GENERALI SİGORTA A.Ş

17

GROUPAMA SİGORTA A.Ş

18

GÜNEŞ SİGORTA A.Ş

19

HDI SİGORTA A.Ş

20

HÜR SİGORTA A.Ş

21

IŞIK SİGORTA A.Ş

22

LİBERTY SİGORTA A.Ş

23

MAPFRE GENEL SİGORTA A.Ş

24

NEOVA SİGORTA A.Ş

25

RAY SİGORTA A.Ş

26

SBN SİGORTA A.Ş

27

TÜRK NIPPON SİGORTA A.Ş

28

YAPI KREDİ SİGORTA A.Ş

29

ZİRAAT SİGORTA A.Ş

30

ZURİCH SİGORTA A.Ş


 

mesleki sorumluluk sigortası

zorunlu sigorta

doktora sigorta

Bu haberler de ilginizi çekebilir

BANK ASYA&#;YA 2,5 MİLYON LİRA YATIRAN AVUKATIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Karakuş ile tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kurulurken, avukatı İbrahim Temur duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespiti ve iddianame özetinin okunmasının ardından duruşma savcısı, sanık avukatı Temur'un, daha önce "FETÖ üyeliği" suçundan hüküm aldığını belirterek avukatın duruşmadan yasaklanmasına ve Karakuş'un kaçma ihtimali sebebiyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Avukat Temur da Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla yargılanarak 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası aldığını, dosyanın temyiz incelemesi için Yargıtay'da olduğunu bildirdi.

Tahliyeye yönelik beyanda bulunan Karakuş ise kaçma şüphesinin bulunmadığını, evinde gözaltına alındığını ifade ederek tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Ardından Mahkeme Başkanı Gökan Günaydın, ara kararları açıkladı.

Avukat Temur'un 1 yıl boyunca davadan yasaklanmasına hükmeden mahkeme, sanık Karakuş'un kendisini vekaletli bir avukatla savunabilmesi için gelecek celseye kadar süre verilmesine, ayrıca tanık dinlenmesi için gerekli yazışmaların yapılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Davanın görülmesine 3 Şubat 'de devam edilecek.

İddianameden
Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan'ın hazırladığı iddianameye göre, hakkında gözaltı kararı verildikten sonra ortadan kaybolan Orhan Karakuş, 2 yıl sonra Ankara'da saklandığı bilgisi üzerine emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonla 5 Haziran 'de yakalandı.

Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Karakuş'un, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra FETÖ'den mahkum olan avukat Mehmet Rasim Kuseyri'nin yanında staja başladığı, daha sonra kendi hukuk bürosunu kurduğu bilgisi yer aldı.

Karakuş, FETÖ'nün firari emniyet mahrem imamı "Kozanlı Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil'in 'ye kadar avukatlığını yaptı.

FETÖ elebaşının talimatıyla 'te bir bankadaki 2,5 milyon lirasını Bank Asya'ya yatırdığı belirlenen Karakuş, bankanın TMSF'ye geçmesiyle de hesabındaki 3 milyon bin lirayı çekti.

Ayrıca örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Karakuş'un, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası