d3dx9_39 dll / D3dx9_dll indirme ve düzeltme eksik d3dx9_dll hatası - funduszeue.info

D3dx9_39 Dll

d3dx9_39 dll

‘D3dx9_dll Bulunamadı’ Hatası Nasıl Çözülür?

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda oyunları ve grafik tasarım programlarını çalıştırmanız için Microsoft DirectX yazılım sistemi dahilinde pek çok DLL formatında dosya bulunur. Bu dosyalar, program dosyalarının içinde ya da yükleme dosyasının içinde de bulunabilir. ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası da bu dosyalardan biri olan D3dx9_dll dosyasında yaşanan bir sorun kaynaklı olarak karşınıza çıkacaktır.

‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası genel olarak oyun ve grafik tasarım programı yüklenirken ya da yükledikten sonra ilk çalıştırma sırasında karşınıza çıkar. Büyük bir sorundur çünkü hata uyarısı almaya devam ettiğiniz sürece söz konusu oyunu ya da programı çalıştıramazsınız. ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası nasıl çözülür sorusunu yanıtladık ve çözümü için uygulayabileceğiniz yöntemleri tüm detaylarıyla anlattık. 

‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası nasıl çözülür?

  • Yöntem #1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Yöntem #2: Microsoft DirectX son sürümünü yükleyin.
  • Yöntem #3: Microsoft DirectX son sürüm paketinden yalnızca D3dx9_dll dosyasını yükleyin.
  • Yöntem #4: ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatasına neden olan oyun ya da programı silin ve yeniden yükleyin.
  • Yöntem #5: Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin.

Yöntem #1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın:

windows

Hangi elektronik cihazda hangi sorunu yaşıyor olursanız olun, şöyle bir kapatıp açmak pek çok sorunu çözecektir. Açılış sırasında önyükleme doğru gerçekleşmemiş olabilir, önbellek yoğunluğu yaşanabilir, açılış programları DLL dosyalarını geri plana atmış olabilir. Bunlar ve bunlara benzer pek çok sorun kaynaklı olarak oluşan ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası, yeniden başlatma sonrası ortadan kalkacaktır.

Yöntem #2: Microsoft DirectX son sürümünü yükleyin:

Microsoft DirectX

Yeniden başlatma her zaman etkili bir çözüm olmayabilir. DLL dosyaları Microsoft DirectX yazılım sistemine dahil oldukları için son sürümü yüklemek, ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatasını ortadan kaldırabilir. Buradan Microsoft resmi internet sitesine girin ve bilgisayarınıza en uygun olan son sürümü indirin. Microsoft resmi internet sitesi dışında indirilen DLL dosyaları hatayı ortadan kaldırmayacağı gibi daha da büyütebilir. 

Yöntem #3: Microsoft DirectX son sürüm paketinden yalnızca D3dx9_dll dosyasını yükleyin:

Microsoft DirectX

Microsoft DirectX son sürümünü yüklediyseniz ancak hata almaya devam ediyorsanız yükleme paketi içinden yalnızca D3dx9_dll dosyasını çıkarmayı deneyin. ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatasına neden olan oyun ya da programın yükleme dosyasını incelerseniz belki yazılım sistemine uygun sürümdeki bir yükleme dosyası ya da DLL dosyası bulabilirsiniz. Bu noktada geliştirici ile iletişime geçerek uygun DLL dosyası konusunda fikir alabilirsiniz.

Yöntem #4: ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatasına neden olan oyun ya da programı silin ve yeniden yükleyin:

call of duty

Tıpkı bilgisayarın açılışında ortaya çıkan sorunlar gibi oyun ya da program yüklerken de bir sorun oluşmuş olabilir. Yüklediğiniz oyun ya da programı bilgisayarınızdan tamamen kaldırın ve yeniden yüklemeyi deneyin. ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası almaya devam ediyorsanız farklı bir kaynaktan edindiğiniz yükleme dosyası ile yüklemeyi deneyin. Yüklemek istediğiniz oyun ya da programı geliştiricinin resmi internet sitesinden edinmek en güvenli yöntemdir. 

Yöntem #5: Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin:

aygıt yöneticisi, ekran kartı sürücüsü

Microsoft DirectX yazılım sistemine dahil olan DLL dosyaları ekran kartı sürücünüz üzerinde etkilidir. Güncel olmayan ekran kartı sürücüleri de ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatasına neden olabilir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi sayfası üzerinden ekran kartı sürücünüzü güncelleyebilirsiniz. Sürücüyü silip bilgisayarı yeniden başlatarak kendiliğinden yeniden yüklenmesini sağlamak da etkili bir seçenektir. 

‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası neden olur?

D3dx9_dll Bulunamadı

Maalesef ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatasına şu veya bu neden olur gibi net bir cevap vermek zor çünkü Microsoft DirectX yazılım sistemindeki DLL dosyaları biraz karmaşık çalışıyor. Söz konusu dosyalar hem bilgisayarınızda hem de yükleme dosyasında uygun sürümde olmalı gibi pek çok detay var.

‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatasına genel olarak yüklemek istediğiniz ya da yüklediğiniz oyun ve grafik tasarım programının yükleme dosyalarındaki eksiklik ya da bir sorun neden olmaktadır. Güvenilir kaynaklardan ve özellikle geliştiricinin resmi internet sitesinden yükleme dosyalarını indirmek bu nedenle önemlidir.

Hatanın diğer bir nedeni de sizsiniz. Orijinal Windows işletim sistemi kullanmıyor, güncellemeleri düzenli olarak yüklemiyor, otomatik güncelleme özelliğini kapalı tutuyorsanız bilgisayarınız da Microsoft DirectX güncellemelerinden ve diğer ekran kartı güncellemelerinden mahrum kalıyor demektir. Güncel olmayan bir işletim sisteminde her türlü sorunla karşılaşabilirsiniz. 

‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası çözüm yöntemlerini uygularken dikkat etmeniz gerekenler:

D3dx9_dll Bulunamadı

Öncelikle sakin olmalısınız. Tamam, belki saatlerce uğraşıp indirdiğiniz ya da henüz yeni yüklediğiniz bir oyun ya da programın açılmıyor olması son derece can sıkıcı ama panik yaparak tüm Microsoft DirectX yazılım paketini silme ihtimaliniz bile var. Bu nedenle soğukkanlı bir şekilde sorunun kaynağını bulmaya çalışın.

Yükleme dosyası içinde bulunan diğer dosyaları inceleyerek çözüme çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz çünkü pek çok geliştirici, yükleme dosyaları içine bu tür hatalara karşı çözüm yöntemlerini anlatan bazı dosyalar yerleştirirler. Hatanın nedeni ve çözümü yükleme dosyası içinde gizli olabilir.

‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası ile karşılaştığınız zaman arama motoruna D3dx9_dll indir yazıp karşınıza ilk çıkan internet sitesinden dosyayı indirmeyin. Microsoft resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak son Microsoft DirectX sürümünü indirebilirsiniz. Farklı kaynaklardan edindiğiniz dosyalar sorunu daha da büyütebilir. 

Bir oyun ya da grafik tasarım programını yüklerken ya da yükledikten sonra ilk açılış sırasında karşınıza çıkabilecek ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası nasıl çözülür sorusunu yanıtladık ve çözümü sırasında dikkat etmeniz gereken noktaları anlattık. Microsoft resmi internet sitesinde ya da geliştiricinin internet sitesinde hata ile ilgili çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Emoji İle Tepki Ver

8

Belirtiler

"Şunlar için uygulanır" bölümünde listelenen Microsoft oyunlarından birini başlatmayı denediğinizde aşağıdaki hata iletilerinden biriyle karşılaşırsınız:

Hata iletisi 1

d3dx9_dll dosyası bulunamadı

Hata iletisi 2

d3dx9_dll dosyası bulunamadı

Nedeni

Hata iletisinde bahsedilen Microsoft DirectX dosyası bozuk olduğunda veya doğru kopyalanmadığında bu sorunla karşılaşabilirsiniz.

Çözüm

En son DirectX sürümünü karşıdan yükleme ve kurma

Bu sorunu çözmek için DirectX End-User Runtimes Web Yükleyicisi'nin en son sürümünü indirip yükleyin. Bunun için aşağıda belirtilen Microsoft Web sitesini ziyaret edin:

funduszeue.info?FamilyId=2DA43DDBC1B-BC6A-9BCD92A3&displaylang=en Not Yükleme sırasında aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz:

Yüklediğiniz yazılım, Windows'un bu sürümüyle uyumluluğunu doğrulamak üzere Windows Logo sınamasından geçmedi. (Bu sınamanın neden önemli olduğunu öğrenmek istiyorum.)

Daha fazla bilgi için Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasına tıklayın:

Bazı güncelleştirmeleri veya programları yükleyemiyorsunuz

Dosyayı elle kopyalama

Bu sorunu çözmek için, oyun CD/DVD'leri arasındaki 1. CD/DVD'de bulunan D3dx9_dll dosyasını veya D3dx9_dll dosyasını ilgili oyun klasörüne kopyalayın. Bunu yapmak için Windows sürümünüze uygun olan adımları izleyin.

Windows 7 veya Windows Vista

  1. Bilgisayarın CD/DVD sürücüsüne oyunun 1. CD/DVD'sini takın.

  2. Başlat'a Windows Başlat düğmesi tıklayın ve ardından Belgeler'e tıklayın.

  3. Bilgisayar'ı bulun ve tıklayın.

  4. CD/DVD sürücüsünü bulun ve tıklayın.

  5. Aşağıdaki klasörü bulup tıklayın:

    CDSürücü:\ DirectX9 Not Bu yolda CDSürücü, CD sürücüsünün sürücü harfidir.

  6. Apr_d3dx9_25_xcab dosyasına çift tıklayın, d3dx9_dll sağ tıklayın ve ardından Kopyala'ya tıklayın.

    Not Windows işletim sisteminin x64 tabanlı sürümleri için Apr_d3dx9_25_xcab dosyasını kullanın.

  7. Oyununuzda aşağıdaki klasörü bulun:

    Sürücü:\Program Dosyaları\Microsoft Oyunları\Oyun Başlığı Not Bu yolda Sürücü, oyunun yüklü olduğu sürücünün harfini, Oyun Başlığı ise onarmak istediğiniz oyunu temsil eder.

  8. Oyunun bilgisayarda yüklü olduğu klasöre sağ tıklayın ve ardından Yapıştır'a tıklayın.

    Not Bilgisayarda yüklü birden fazla oyun varsa, diğer oyunlar için 7. ve 8. adımları tekrarlayın.

Windows XP

  1. Bilgisayarın CD/DVD sürücüsüne oyunun 1. CD/DVD'sini takın.

  2. Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gidin, Donatılar'ın üzerine gidin ve sonra Windows Gezgini'ne tıklayın.

  3. Aşağıdaki klasörü bulup tıklayın:

    CDSürücü:\ DirectX9 Not Bu yolda CDSürücü, CD sürücüsünün sürücü harfidir.

  4. Apr_d3dx9_25_xcab dosyasına çift tıklayın, d3dx9_dll dosyasına sağ tıklayın ve ardından Kopyala'ya tıklayın.

    Not Microsoft Windows işletim sisteminin x64 tabanlı sürümleri için Apr_d3dx9_25_xcab dosyasını kullanın.

  5. Oyununuzda aşağıdaki klasörü bulun:

    Sürücü:\Program Dosyaları\Microsoft Oyunları\Oyun Başlığı

    Not Bu yolda Sürücü, oyunun yüklü olduğu sürücü harfini, Oyun Başlığı ise onarmak istediğiniz oyunu temsil eder.

  6. Oyunun bilgisayarda yüklü olduğu klasöre sağ tıklayın ve ardından Yapıştır'a tıklayın.

    Not Bilgisayarda yüklü birden fazla oyun varsa, diğer oyunlar için 5. ve 6. adımları tekrarlayın.

Sonraki adımlar

Daha fazla yardıma gereksinim duyarsanız, diğer çözümler için Microsoft Müşteri Destek Hizmetleri Web sitesini ziyaret edin. Bu Web sitesinde aşağıdaki hizmetler sağlanmaktadır:

D3dx9_dll Bulunamadı Hatası Çözümü

Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıyorsanız ve D3dx9_dll Bulunamadı Hatası Çözümü arıyorsanız vereceğimiz bilgiler işinize yarayabilir.

 teknik destek

Bilgisayarınızda bulunan Microsoft DirectX yazılım sisteminin önemli DLL dosyalarından biri D3dx9_dll dosyadır. Bu dosyada yaşanan herhangi bir sorun kaynaklı olarak bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Oyunları ve grafik tasarım programlarını çalıştırmanızı engelleyen bu hata nasıl çözüleceğini anlatacağız.

D3dx9_dll Bulunamadı Hatası Nedir?

Bilgisayarınızda oyunları ve grafik tasarım programlarını çalıştırmanız için Microsoft DirectX yazılım sistemi mevcuttur. Ayrıca pek çok DLL formatında dosya bulunmaktadır. Bu dosyalar, program dosyalarının içinde veya yükleme dosyasının içinde de bulunabiliyor. ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası da bu dosyalardan biri olup yaşanan bir sorun kaynaklı olarak karşınıza çıkacaktır.

Genel olarak oyun ve grafik tasarım programı yüklenirken veya yükledikten sonra ilk çalıştırma sırasında karşınıza çıkıyor. Önemli bir uyarıdır. Zira hata uyarısı almaya devam ettiğiniz sürece söz konusu oyunu veya programı çalıştıramazsınız. Bu hatanın çözümü için uygulayabileceğiniz yöntemleri anlatalım.

 teknik destek

Hatanın Çözümü

Microsoft DirectX hangi sürümü kullandığınızı kontrol ediniz. Eğer hangi sürümü kullandığınızı bilmiyorsanız görüntülemek için bu adımları izleyin. Bilgisayarınızda sol alt tarafta yer alan windows simgesine tıklayın. Buradan arama yerine tıklayarak çalıştır yazın. Komut ekranına dxdiag yazarak enter yapın.

D3dx9_dll Bulunamadı hatası çözümü için directx veriyonu kontrol edilmesi

Karşınıza DirectX versiyonunu görebileceğiniz ekran açılacaktır. Ayrıca Microsoft sitesinden Microsoft DirectX son sürüm paketinden yalnızca D3dx9_dll dosyasını yükleyin. Ayrıca sorun yalnızca bilgisayarınızdan kaynaklanmayabilir. Bilgisayarınıza oyun veya program yüklerken de bir sorunlu bir yükleme olduğu ihtimalini düşünmeliyiz. Bu yüzden yüklediğiniz oyun ya da programı bilgisayarınızdan tamamen kaldırın ve yeniden yüklemeyi deneyin. ‘D3dx9_dll Bulunamadı’ hatası almaya devam ediyorsanız farklı bir kaynaktan edindiğiniz yükleme dosyası ile yüklemeyi deneyin. Yüklemek istediğiniz oyun ya da programı geliştiricinin resmi internet sitesinden edinmeyi tercih ediniz.

Microsoft DirectX yazılım sistemine dahil olan DLL dosyaları ekran kartı sürücünüz üzerinde etkilidir. Güncel olmayan ekran kartı sürücüleri de bu hataya sebebiyet vermektedir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi sayfası üzerinden ekran kartı sürücünüzü güncelleyebilirsiniz. Sürücünüzün güncellemesi kontrol etmek için bilgisayarınızda arama yerine aygıt yöneticisi yazarak giriş yapınız. Ünlem veya soru işaret bulunan bir aygıt ismi görürseniz sağ tıklama yaparak aygıtı güncelle seçeneğine tıklayın. Ayrıca sürücüyü silip bilgisayarı yeniden başlatarak kendiliğinden yeniden yüklenmesini gerçekleştirmek daha da etkili olacaktır.

 teknik destek
Konu hakkında destek almak için 'i arayabilirsiniz.
&#; &#; &#; &#; &#; &#; Destek almak için 'i arayabilirsiniz.
TIKLA ARA

D3Dx9_dll Hatası Nedir, Nasıl D&#;zeltilir? Lol'e Girişte D3Dx9_dll Hatası &#;&#;z&#;m&#;

Haberin Devamı

D3dx9_Dll League of Legends oynayanların sıklıkla karşılaştığı hatalardan bir tanesidir. Bu hatanın sebebi ve nasıl düzeltileceği oyuncular tarafından merak konusu olmaktadır. Bu hata eksik dosya hatası olarak bilinmektedir.

D3dx9_Dll Hatası Nedir?

D3dx9_Dll hatası program ya da oyun yüklerken meydana gelen hatalardan bir tanesidir. D3dx9_Dll hatasının meydana gelmesinin nedeni ise dosyaların eksik olmasından kaynaklanmaktadır.

Böyle bir hata ile karşılaşıldığı zaman kişilerin uygulayabilecekleri birkaç yöntem ile hatayı düzeltmek mümkün olmaktadır. D3dx9_Dll dosyası direkt indirilerek bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür. Fakat kişilerin bu dosyaları indirirken virüslü olmadıklarından emin olması gerekmektedir.

D3dx9_Dll Hatası Nasıl Düzeltilir?

Haberin Devamı

D3dx9_Dll dosyası indirildikten sonra bu dosyanın hangi klasöre atılacağı ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. İşletim sistemi 64 bit olan bilgisayarlarda indirilen D3dx9_Dll dosyasının C:\ Windows\SysWOW64 klasörüne kopyalanması gerekmektedir. Eğer kopyalama işlemini yapacağınız klasör içerisinde aynı dosya bulunuyorsa o zaman eski dosyayı yedeklemek gerekir. Bu işlemleri yaptıktan sonra Başlat kısmından Çalıştır uygulaması açılmalıdır. Açılan yere regsvr32 d3dx9_dll komutunun yazılması gerekmektedir. Bu şekilde bu hatadan kurtulmak mümkündür.

LOL'e Girişte D3dx9_Dll Hatası Çözümü Nasıldır?

Özellikle League of Legends oyununda D3dx9_Dll hatası ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. oyun bilgisayara kurulduktan sonra ilk defa açılacakken oyuncular bu hata ile karşılaşabilirler.

D3dx9_Dll hatası ilk bakışta karmaşık bir hata gibi görülebilir. Ancak çözümü oldukça basittir. Öncelikle D3dx9_Dll dosyasının indirilmesi gerekmektedir. Bu dosya indirildikten sonra üzerine mouse ile çift tıklayıp kurulumu başlatmanız gerekmektedir. Kurulumunun tamamlanmasının ardından sorun da ortadan kalkmış olur. Bu sayede oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası