en kısa boylu futbolcu / 10'nin en kısa futbolcusu ve boyları – The Money © - N°1 Official Money & Networth Source

En Kısa Boylu Futbolcu

en kısa boylu futbolcu

İngiltere'nin En Kısa Futbolcusu Kıbrıs&#;lı



Boyu kısa olduğu için Türkiye&#;de oynadığı takımlarda fazla tutunamayan 22 yaşındaki ErhunÖztümer, top koşturduğu Dulcwich Hamlet F.C&#;de harikalar yaratıyor

cm. boyundaki oyuncu, diğer kısa boylu ünlüler Diego Maradona, LionelMessi, EnzoŞifo, Okan Buruk, Emre Belezoğlu gibi büyük takımlarda oynamak istiyor

Mihrişah Safa

İngiliz amatör liginde attığı kafa golleriyle dikkatleri çeken Kıbrıs asıllı genç oyuncu ErhunÖztümer, gözünü büyük kuluplere dikti.

İngiltere&#;de futbol koşturan en kısa boylu oyuncu olarak bilinen metrelik 22 yaşındaki Erhun, oynadığı Dulwich Hamlet F.C&#;de 10 numara ile harikalar yaratıyor.
Kıbrıslı Larnakalı Aksel Öztümer&#;in oğlu Erhun Londra doğumlu. yılında 5 yaşındayken ailesiyle İngiltere&#;ye gelen Aksel Öztümer, oğlunun 4 yaşından beri futbolla ilgilendiğini ve oynadığını belirterek, gazetemize &#; Erhun&#;un hayatı futbol.. Top koşturmayı çok seviyor. Yaşı küçükken birçok kulup ilgilendi, boyu uzar diye bekledik. Ancak daha fazla uzamadı. Türkiye&#;de Manisaspor, Sivasspor ve Anadolu Üsküdar&#;da toplam 4,5 yıl futbol oynadı. Ancak boyunun kısalığı nedeniyle futbol yaşamı Türkiye&#;de fazla uzun sürmedi. Şimdi DulwichHamlet&#;de oynuyor. Şimdiye kadar attığı kafa golüyle harikalar yarattı.. Dileğimiz daha büyük kuluplerde oynaması. Diğer kısa boylu futbolcular Messi, Maradona, Şifo, Emre, Okan gibi oyunculara imreniyor. Onlar gibi olmak istiyor. &#; diye konuştu.

doğumlu

Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olan Greenwich doğumlu ErhunÖztümer, İngiltere yarı profesyonel lig takımlarından DulwichHamlet'te 10 numara olarak forma giyiyor. Geçen yıl ligde attığı 21 golle takımının RymanLeaguePremierKüme'ye çıkmasında önemli rol oynadı. Bu sezon da daha ligin yarısı geride kalırken, 17 gole ulaştı. Kupalarda 5, özel maçlarda da attığı 5 golle şu anda sayı 27'e çıkmış durumda.

5 yaşında altyapı eğitimine başladı

Futbolla 5 yaşında Charlton altyapısında tanışan, 16 yaşına kadar aldığı alt yapı eğitimini takiben bir sezon da FischerAthleticFC'nin formasını giyen Erhun'un karşısına Londra'da yaşayan, Türkiye'de Manisapor'da uzun yıllar profesyonel olarak oynayan Necdet Aydın'ı çıkarmış. Camianın 'Süslü' Necdet adıyla tanıdığı bu futbolcu kurdu, Erhun'u görünce ona hayran kalmış. Aldığı gibi onu beş yıl önce o tarihte Süper Lig'de oynayan Manisaspor'a götürmüş. Ancak genç Erhun'un boyu bir türlü uzamayınca A takım Teknik Direktörleri Yılmaz Vural ve Levent Eriş, hayran kalmalarına rağmen sadece A2 takımın kadrolarında yer vermişler. Necdet Aydın, bu kez onu Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor'a götürmüş. Orada de herkes büyük yetenek olduğunu kabul etmişler Erhun'u. Ancak onlar da cesaret gösteremeyip, yine 'Ama boyu kısa' diyerek A2 takımına hapsetmişler, attığı gollere şapka çıkarmışlar.

Bir süre sonra Sivasspor yönetimi, altyapı takımları olan Türkiye 3. Ligi'ndeki Üsküdar Anadolu'ya göndermişler. Orada da Erhun, yıl profesyonel kaldıktan sonra dönüş kararı almış. Londra'ya dönerek geçen sezon DulwichHamlet'e gelmiş.

İki sezondur harikalar yaratıyor

İki sezondan beri ise adeta DulwichHamlet'i tek başına sırtlamış götürüyor. RymanLeaguePremierKüme'de halen ikinci olan takımını Conference League'e çıkartmakta kararlı.

Ortalama 'e yakın seyircisi olan DulwichHamlet'te herkes ona tapıyor. Hepsi de sözbirliği etmişçesine, 'Erhun, bizim Messi'miz' diyor.

Sky Bet LeagueOne takımı Millwall, geçen yıldan beri onu izliyor. Son olarak Premier Küme takımlarından Hull City, futbol dünyasının bu yeni Messi'sini üç haftalığına antrenmanlarına davet etmiş. Ancak Dulwich Hamlet teknik kadrosu, ihtiyacı olduğu Erhun'u kritik dönemde şimdilik bırakmamış.

60&#;a yakın gol attı


Dulwich Hamlet formasıyla lig, kupa ve özel maçlarda iki sezonda 60'a yakın kez ağları havalandıran 10 numara sezon sonunda bu kez 'boyuna bakıp, futbolundan şüphe edenlere en güzel cevabı vereceğe benziyor.

10'nin en kısa futbolcusu ve boyları

Bu listede sahada boy kısalığını en iyi şekilde değerlendiren en iyi 10 futbolcuyu topladım. Futbolu düşündüğünüzde sahada koşan büyük bir atletik oyuncu hayal edebilirsiniz. Ama durum her zaman böyle değildir. Bazı futbolcular kısa boylarıyla rekorlar kırıyor.

Futbol devlerin oyunudur. Uzun boylu, iri yarı ve atletik erkekler sahaya hakim olurken, ortalama veya kısa boylu olanlar genellikle kenarda bırakılır. Ancak göz ardı edilemeyecek belirli bir oyuncu türünde bir artış oldu: küçük adam. Sırf kısa olman, kramponlarını kapatman gerektiği anlamına gelmez. Birçok kısa sporcu, sahada başarılı olabileceklerini kanıtladı. Yani, futbolda büyük güzelken, geleneklere meydan okuyan ve güzel oyuna biraz eğlence katan küçük adamların bazı örneklerine bir göz atalım.

10'nin en kısa futbolcusu

Sahada olağanüstü yetenekler sergileyen birçok küçük futbolcu var. En büyük değiller ama hünerleri yadsınamaz. Daha uzun savunmacılara karşı, top sürme veya kafa vuruşu yapan bu adamlar, futbol sahasında ortalama büyüklükteki erkek ve kadınların şansına meydan okudu.

Xherdan Shaqiri – 1,69m / 5'5ft

Bu yaz sporu takip ediyorsanız, Ligue 1 kulübü Lyon ve İsviçre milli takımında oynayan İsviçreli profesyonel futbolcu Xherdan Shaqiri'yi duymuş olabilirsiniz. Ayrıca tüm ligdeki en kısa oyunculardan biri.

Pekala, bunun o kadar da ilginç olmadığını düşünebilirsiniz. Ama olay şu

Shaqiri yaptığı işte çok iyi! Takımının 'da İKİ büyük kupa kazanmasına bile yardım etti: UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası. Ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda "En İyi Genç Oyuncu" seçildi. Fena değil, değil mi?

İsviçre hem çikolata hem de lüks saat üreten bir ülke olarak biliniyor (bunu bilmiyorsanız), bu nedenle sporcularının da yaptıkları işte çok iyi olmaları şaşırtıcı değil! Aslında Shaqiri on yılı aşkın bir süredir milli takımda ve onlar için yüzlerce maç oynadı. Bana sorarsan bu oldukça etkileyici.

9. Alexis Sanchez – 1,68m / 5'5ft

Alexis sadece bir Inter Milan forvet oyuncusu değil, aynı zamanda tüm zamanların en iyi Şilili oyuncusu. Karşılaştırıldığında, diğer tüm Şilili oyuncular sönük kalıyor - o açık ara en iyisi ve hatta tüm zamanların en büyük Güney Amerikalı oyuncusu unvanına aday olarak selamlanıyor. Patlayıcı hızı, uzun mesafe şutları, top sürme becerileri ve yaratıcılığıyla tanınır.

En zengin futbolculardan biri olarak çok para kazanması şaşırtıcı değil. Sekiz yıldan fazla bir süredir FC Barcelona ve Arsenal FC gibi profesyonel takımlarda oynuyor ve tarihin en pahalı oyuncularından biri.

Sanchez'in en ilginç yanı, kendisini hiçbir zaman küçük ya da küçük görmemiş olmasıdır. Aksine, büyüklüğünün futbolda başarılı olmasına yardımcı olduğunu defalarca iddia etti. Bir röportajda "Kendimi küçük hissetmiyorum" dedi.

"Ben küçük değilim. Sahip olduğum tüm antrenörler boyuma göre uzun olduğumu söylüyorlar.

Sanchez ayrıca boyunun onu futbolda diğer oyunculardan daha iyi kıldığını söyledi - daha kısa olmanın ona top üzerinde daha iyi bir denge sağladığına ve daha uzun oyunculardan daha keskin dönüşler ve daha doğru paslar yapmasına izin verdiğine inanıyor. Tocopilla'da büyürken futsal oynarken geliştirdiği bir beceri olan hızı, topun kontrolünü kaybetmeden defans oyuncularını geçmesine izin veriyor.

Sanchez, "Daha iyi top kontrolüne sahip olduğunuz için küçük olmanın bir avantaj olduğunu düşünüyorum." Dedi.

8. Joe Allen – 1,68m / 5'5ft

Galli bir futbolcu olan Joe Allen, EFL Championship kulübü Stoke City'de orta saha oyuncusu olarak oynuyor. Allen, Pontypridd'de doğdu. Kariyerine 'de Liverpool'a taşınmadan önce Arsenal ile başladı. Allen, Galler formasıyla ilk futbol maçına 'de çıktı ve o zamandan beri 60'tan fazla forma giydi. İlk çıkışını yaptığında Galler için oynayan en genç ikinci oyuncu oldu.

Joe Allen sadece 1,68 metre boyunda kısa bir futbolcu. Mükemmel bir pasör olması ve sahada mükemmel bir vizyona sahip olmasıyla tanınır. Bazıları tarafından Premier Lig'in en yetenekli ancak değeri bilinmeyen oyuncusu olarak tanımlanıyor. Çok uzun boylu olmamasına rağmen Joe Allen onun özelliklerinden nasıl yararlanacağını ve çok iyi bir oyuncu olacağını biliyordu.

7. Mathieu Valbuena – 1,67m / 5'5ft

1 boyundaysanız ve profesyonel futbol oynuyorsanız takma adınız “Küçük Prens” olur.

Mathieu Valbuena'nın yaşamak zorunda olduğu bir hayat. Marsilya gibi büyük takımlarda forma giyen Fransız futbolcu, şu anda Yunanistan'da bulunan Olympiakos'un kadrosunda yer alıyor.

Geçmişteki defans oyuncularının yanından dripling yapma yeteneği ve inatçı oyun tarzıyla tanınır. Ondan uzun olman önemli değil, senden kaçmanın bir yolunu bulacaktır! Sahanın en iyisi olmasa da yine de gol atmayı başarıyor.

Boyu onu profesyonel futbol oynamaktan alıkoymadı, ancak kör noktalarını bulup onlara karşı kullanabildiği için rakiplerine karşı üstünlük sağlıyor.

6. Marco Verrati – 1,65m / 5'4ft

Marco Verrati'yi tanıyor musun? Mahkeme ? Süper ipeksi-akıllı ama aynı zamanda süper kısa mı? Evet, o. Bu iyi. Gerçekten iyi. Doğru, gerçekten iyi.

Gerçekten. Ne kadar iyi? O kadar iyi ki ülkesini Euro 'de zafere taşıdı ve turnuvanın MVP'si seçildi! Bu doğru, MVP! Sadece 1,65 metre boyunda (yani yaklaşık 5'4") ama bu küçük adam futbol oynamakta iyi ve yıllardır hem kulüpte hem de ülkede orta sahayı domine ediyor.

Fantezi takımınıza eklemek için yeni bir oyuncu veya bir sonraki Dünya Kupası'nda destekleyecek biri arıyorsanız, Marco Verrati'ye göz atın! O kadar küçük ki, yedek kulübenize sığacak kadar yer kaplamadan, ancak diğer tüm futbolcuların tüm yeteneklerine ve belki daha fazlasına sahip! Ve onu takımınıza aldığınızda, kesinlikle hepsini kazanma şansınız var. Avrupa Kupası'nda İtalya ile bakın ne yaptı!

5. Lorenzo Insigne – 1,63m / 5'3ft

Hey, ne derler bilirsiniz, "önemli olan ayaklarınızın boyutu değil, onları nasıl kullandığınızdır!" Doğru, biraz daha küçük olmanın yanlış bir tarafı yok ve bunu bilen biri varsa o da Lorenzo Insigne.

Insigne, Napoli takımında kanat oyuncusu olarak oynayan İtalyan bir futbolcudur. O küçük bir adam (1,63 m). ama bu onun takımı üzerinde ve oyunda büyük bir etkisi olmasını seafoodplus.info top sürme becerileri ve oldukça güçlü bir şutu var!

Bir noktada, Euro liginin en skorer ismi bile seçildi. maçta 19 golle Napoli'nin Euro 35 liginde en skorer ismi oldu!

Bir dahaki sefere bir şey yapmak için çok küçük olduğunuzu hissettiğinizde, bu küçük adamı hatırlayın ve dışarı çıkın ve bize neyden yapıldığını gösterin!

4. Maximiliano Moralez – 1,60m / 5'2ft

Frasquito veya "küçük şişe" lakaplı Moralez, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir Major League Soccer takımı olan New York City FC için 1,60 metre ofansif orta saha oyuncusu. Çoğu futbolcu oldukça uzun olsa da (MLS kadrosundaki bir dış saha oyuncusu için ortalama boy 1,78 metredir) Moralez özellikle kısa olarak öne çıkıyor.

Bunu 'asla ölme' tavrıyla oynayarak, kelimenin tam anlamıyla uzun savunma oyuncularının etrafında daireler çizerek ve hassas paslarla kolay hedefler için takım arkadaşları kurarak yapıyor. Defans oyuncularıyla karşılaşmadığı zamanlarda, genellikle kulübünü kazanmakla meşguldür: MLS'deki ilk sezonunda, NYCFC Doğu Konferansı'nda ikinci oldu ve yarı final playofflarına yükseldi.

3. Daniel Villalva – 1,55m / 5ft

Daniel Villalva sadece 1,55 metre boyunda veya yaklaşık 5 fit. İki farklı ülke için oynuyor: Arjantin ve Meksika. Villalva, top sürme, pas verme ve şut atma konusunda üstün yetenekli bir forvet oyuncusu. Topu çok hızlı kullanıyor ve çok hızlı yön değiştirebiliyor.

Çocukken, ailesi, boyunun onu hedeflerine ulaşmaktan alıkoyacağından korkuyordu. Ama yanıldığını kanıtladı! Villalva, Arjantin ve Meksika'nın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi gibi Avrupa yarışmalarında oynadı.

Villalva, dünyadaki birçok insan ve benim için bir ilham kaynağıdır. Küçük boyuna rağmen çok başarılı! Ve bu sadece, içinizdeki idealden daha az olduğunu düşündüğünüz bir şey yüzünden birileri yapamayacağınızı düşünse bile, kararlılıkla hayallerinizi gerçekleştirebileceğinizi gösteriyor.

2. Elton Jose Xavier Gomes – 1,54m / 5′ft

Elton Jose Xavier Gomes, on iki yaşındaki bir çocuğun ortalama yüksekliği olan 1,54 metre boyunda, Brezilyalı hücum eden orta saha oyuncusu. Bu mümkün olmamalı, ancak çevikliği ve inanılmaz top sürme becerileriyle yıllardır gol atıyor ve ayak bileklerini kırıyor. Takım arkadaşları tarafından "küçük büyücü" olarak adlandırılıyor ve yanılmıyorlar.

Gençliğinde forvet olarak oynamaya başladı, ancak büyüklüğü nedeniyle sihrini uygulamak için daha fazla yer açmak için orta sahaya geri taşındı. Söyleyebileceğim tek şey çok şükür çünkü tüm zamanların en büyük futbollarından bazılarını bu yüzden sahada görüyoruz.

1. Marcin Garuch – 1,52m / 5'0" fit

Bazı insanlar uzun, bazıları kısa olsa da, 1,6m'nin (5'2″) hemen altında duran ve profesyonel futbol oynayan tek bir kişi var: Marcin Garuch.

Hesabı yapmana izin vereceğiz, ama çok kısa!

Garuch, Eylül 'de Polonya'nın Łódź şehrinde doğdu. Kariyerine yılında gençlik sisteminin bir parçası olarak memleketi Amica Wronki'de oynayarak başladı.

Polonya ikinci lig takımı Miedź Legnica'ya katılması çok uzun sürmedi. Orta saha oyuncusu, kıdemli takım için ilk çıkışını 'da yaptı. Ve o zamandan beri sahada sürekli bir varlık oldu….

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir