çivi batan ayağa ne yapılır / Ayak şişmesi nasıl geçer? - Sağlık Haberleri

Çivi Batan Ayağa Ne Yapılır

çivi batan ayağa ne yapılır

Ayak şişmesi nasıl geçer?

Evde müdahale edebileceğiniz bazı yöntemlerle ayak şişliğinden kurtulmak mümkün. İşte evde yapabileceğiniz tedavi yöntemleri…

AYAKLARI YUKARI KALDIRMAK

Ayak şişliklerini önlemek için ayaklarınızı yukarı kaldırarak kan akışının ayaklara gelmesi engellenir ve oluşan şişliklerin iyileşmesini sağlarsınız.

BUZ TEDAVİSİ

Burkulma gibi nedenlerle ortaya çıkan şişliklerde buz tedavisi önemlidir. Buzu bir havluya sarıp şişlik olan yerde bekletin böylece hem şişliğiniz inecek hem de intihaplaşma riski azalacak.

BACAKLARA EGZERSİZ YAPMAK

Eğer şişliğiniz geçiciyse bacaklarınıza yapacağınız egzersizler ayaklarda oluşan şişlikleri geçirecektir. Egzersiz şişliğin olduğu alana giden kan akışını normale döndürecektir. Ayrıca uzun süre oturmak ayak şişliğine neden olur bu yüzden kan dolaşımını uygun seviyede tutmak için ara ara ayağa kalkıp dolaşılmalıdır.

AYAKLARI TUZLU SUDA BEKLETMEK

Tuz içerisindeki sülfat ile kasların rahatlamasını sağlar. Yarım kova suya bir fincan tuz ekleyin ve iyice karıştırın, ayaklarınızı bu su içerisinde 15 dakika bekletin. Yorgun ve şiş ayaklar için en iyi çözüm tuzlu sudur. Her gece yatmadan önce yapabilirsiniz.

SAĞLIKLI BESLENİN VE AŞIRI TUZDAN KAÇININ

Dengeli ve sağlıklı beslenme dolaşımınızı arttırır. Beslenme düzeninizde magnezyum içeren gıdalara yer verin. Sodyum içeren gıdalardan uzak durun. Günde 2 litre su için, su vücudunuzda bulunan zararlı maddeleri vücudunuzdan atamanıza yardım eder. Taze sebze ve meyve suları tüketin. Kafein, asit ve tuzlu gıdalardan uzak durun.

NANE

Naneyi suda iyice kaynatın ve dayanabileceğiniz kadar sıcak suda ayaklarınız yıkayın. Sonra soğuk nane suyuyla tekrar ayaklarınızı yıkayın. Nane ayaklarınızda ödem oluşmasına engeller ve ayak şişmesine iyi gelir.

KARAHİNDİBA ÇAYI

Etkili bir idrar söktürücü olan karahindiba antioksidanlar açısından da zengin olduğu için ağrıları hafifletir. Karahindiba sıcak suya ekleyin ve 15 dakika demleyin. Günde bardak tüketin şişlikleri azaltacaktır.

MAYDANOZ

Etkili bir idrar söktürücü olan maydanoz vitamin ve mineral deposudur. Maydanozu iyice yıkayın ve çay şeklinde demleyin günde bardak içebilirsiniz. Enfeksiyon kaynaklı şişmeleri geçirecektir ayrıca maydanoz iyi bir idrar söktürücüdür.

ZENCEFİL

Zencefil doğal bir anti enflamatuardır. Zencefil yağı ile şişen ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Zencefil krampları da geçirir.

GREYFURT YAĞI

Greyfurt yağı gibi uçucu yağlar ayaklardaki şişlikler için kullanılabilir ayrıca anti enflamatuar özelliklere sahiptir olan bu yağ ciltten bir gece bekletildiğinde iyi bir sonuç verir.

LAHANA YAPRAKLARI

Yeşil ya da beyaz birkaç lahana yaprağını temizleyin ve buzdolabında bir süre bekletin. Soğuyan lahana yapraklarını şiş alanların üzerine yerleştirin ve üzerin bir bandaj ile sarın. Cilt üzerinde yaklaşık 3 dakika kadar bekletin, şişliklerinizin geçmesine yardım edecektir.

SALATALIK


Bir adet salatalığı dilimleyin. Ayaklarda şişen bölgelere uygulayın ve üzerine bir bandaj ile sarın. Salatalık, ödem ve sertliği azaltır ayakların rahatlamasına yardımcı olur.

LİMONLU ÇÖZÜM


Limon suyu, toz tarçın, yağ, süt ve su karıştırın. Hamur haline gelen karışımı şişen ayaklara uygulayın. Bu çözüm en etkili çözümlerden biridir. Ayaklarda oluşan şişlik ve sertliklerin azalmasını sağlar.

ELMA SİRKESİ


Elma sirkesi ayaklardaki şişliklerin inmesine yardımcı olurken ağrının hafiflemesini de sağlar. Elma sirkesini doğruda şişlikler üzerine uygulayabilirsiniz.

ARPA SUYU


Bir avuç arpa tanesini suda kahverengi olana kadar kaynatın. Kaynayan arpaları süzün ve günde 1 - 2 bardak soğuk haldeyken tüketin. İdrar söktürücü olduğu için vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

TONİK

Ayak şişlikleri için kullanılan en etkili çözümlerden biri de gazlı sudur. Gazlı su şiş alanlara tonik şeklinde uygulanabilir. Şişliklerin yatışmasını sağlarken aynı zamanda ağrıyı da hafifletir.

KARBONAT

Karbonat ve pirinç suyunu aynı miktarda hamur haline gelene kadar karıştırın. Elde edilen hamuru şişliklerin üzerine uygulayın. Bir süre bekletildikten sonra su ile durulayın.

Paslı Çivi Yaralanması Çözüm

Paslı Çivi Yaralanması Çözüm :

ÇİVİ BATMASI

1- Çivi, tel veya delici cismin meydana getirdiği yarayı mikrop kapmasına engel olmak için zedelemeden bastırarak kan akmasını sağlayın.

2- Ellerinizi temizledikten sonra ya rayı sabunlu suyla yıkayın.

3- Yarayı steril bezle fazla sıkmayacak şekilde sarın.Şişmeyi. ağrıyı azaltmak ve mikrop kapmasını yavaş latmak için yaranın üzerine buz torbası koyun.

4- Hastayı hekime veya hastahaneye götürün. Hekim yaraya gerekli müdahaleyi yapacak ve tetanoza engel olmak için tedbir alacaktır.

Yaranın etrafına sarılan et çok iyidir. Et çiğ olmalıdır.İşte Zehirli Sarmaşık için ve ayrıca Boyacı zehirlenmesi için kesin çözüm. Yabani Kiraz Kabuğu alın, demleyin ve oldukça koyu bir çay hazırlayın. Etkilenen bölgeyi kaşındıkça bu çay içinde yıkayın. 
Ayrıca yatmadan önce de yarayı yıkayın. Ben bunu kullandım ve çok iyi olduğunu funduszeue.infoğınıza koymanız için size bir Zehirli Sarmaşık tarifi veriyorum. Erkek Eğreltiotundan hazırlanan çayyudum yudum dozlarda alınırsa 1 veya 2 gün içinde tedavi edecektir.

Ele yada ayağa çivi batması tetanoz yapar mı?

Paslı bir bıçakla vücudun herhangi bir yerinin kesilmesi tetanoz hastalığına sebep olur mu?

Hayır, maalesef bu konuda yaygın bir yanlış inanış var. Tetanoza neden olan bakteri toprakta yaşar ve toprakla ilgili yaralanmalarda veya nemli küflü ortamlarda gerçekleşen yaralanmalarda tetanoz ihtimali daha yüksektir.

Fakat örneğin bir çivinin paslı olması tetanoz riskini tek başına arttırmaz.  Paslı yüzeyler sadece etkenlerden biridir. Ama tetanoz tehlikesi her yaralanmada vardır. Bu nedenle aşılama gerekir.

Toprakta yaşayan Clostridium tetani, derideki bir yara, çizik vb (portantre) aracılığıyla organizmaya girmesinden kaynaklanan hastalıkta, giriş noktasında üreyen basilin çıkardığı toksinlerin organizmanın her yanına dağılması sonucunda gün süren kuluçka döneminin ardından, önce çene kaslarında görülen ağrılı kas kasılmaları (çene kilitlenmesi) bütün vücuda yayılır. Tedavi edilmezse çok ağrılı kasılma nöbetleriyle sürer ve ölümle sonuçlanır.

Korunmak için:

  • Paslı yüzeylere temas etmeme.
  • Vücutta açılan herhangi bir yaranın hemen örtülmesi.
  • Yaraların antiseptik solüsyonlarla temizlenmesi.
  • Kapalı ortam oluşturabilecek yaraların hidrojen peroksit (Oksijenli su) ile dezenfeksiyonu.
  • Tetanos aşısı olmak.

Sağlık

Haberin Devamı

Okur mektupları

Paslı çivi ve tetanos hastalığı

Kocamın ayağına bir süre önce paslı bir çivi batmıştı. O sirada ayağı şişti. Acaba kocam tetanos mu oldu? Tetanos nasıl olur? Belirtileri nelerdir? Beni bu konuda acele aydınlatırsanız memnun olurum?

S.S./İZMİR

Zaman zaman yazdığım bir konuyu sizin mektubunuz vesilesiyle tekrar ele almak istiyorum.

Sizlerin büyük ilgisi nedeniyle çok sayıda mektup alıyorum. Bunların her birine ayrı ayrı cevap yazma olanağım yok. Bu nedenle ele aldığım konuları ayrıntılı olarak cevaplayıp tüm okurlarımın yararlanmasını umuyorum.

Tavsiyem, bu köşenin debir örnek oluşturduğu sağlıkla ilgili, ciddi ve bilimsel yazıları devamlı okuyarak sağlık bilginizi genişletmeniz ve hangi durumda ne yapılabileceğini öğrenmenizdir.

Yoksa, başınıza bir olay geldikten sonra mektup yazarak bunun cevabını beklemek, bazen telafisi güç gecikmelere yol açar.

Bunu yazmamın nedeni tetanos hastalığının tedavisinin güç, önlenmesinin kolay olmasındandır.

Bir kere, pas ile tetanosun bir ilişkisinin olmadığını bilmek gerekir. Pas, demirin oksitlenmesidir. Demir oksiti de hastalık yapmaz. Tetanosa neden olan etken, mikrobun tohumları demek olan, sporlarıdır. Bu sporlar en çok gübreli, kirli toprakta bulunur. Bu nedenle pas olsun ya da olmasın kirli her türlü yaradan tetanos mikrobu alma ihtimali vardır. Tetanos mikrobunun bir özelliği de oksijensiz ortamlarda üreyip yaşayabilmesidir. Bu nedenle yaranın derin olması tetanos ihtimalini arttırır. Örneğin, yüzeyel bir sıyrık, ne kadar geniş olursa olsun tetanos ihtimali taşımaz da, ayağın altına batan bir çivi ya da sivri bir başka cisim, bu yönden daha büyük risk yaratır. Yaraların oksijenli suyla yıkanması bu amaçladır. Kimyasal adı hidrojen peroksit olan oksijenli su, dokuyla temas ettiğinde, köpürerek serbest oksijen açığa çıkarır. Serbest oksijen de, başta tetanos mikrobu olmak üzere birçok mikrobu öldürücü etki yaratır. Yaranın kanaması da, hastalık ihtimalini azaltan bir etkendir. Hem, kanla birlikte mikropların da atılması, hem de kanın bağışıklık cisimcikleri yoluyla mikrobu alt etmesi hastalıktan koruyucudur.

Bütün bu önlemlerden daha etkilisi aşıdır. Küçük de olsa yaralanma ihtimali fazla olan mesleklerde çalışan kişilerin 5 yıl arayla tetanos aşısı olması çok gereklidir. Aşısı yapılmamış ya da yapıldığı halde üzerinden çok zaman geçmiş kişilere, yaralanma halinde tetanos serumu yapılır. Serum, başka canlılarda hazırlanmış hazır bağışıklık cisimciklerini aktaran bir sistemdir.

Eşinizin ayağının şişmesi, tetanosa yakalandığını göstermez. Bu, mikrop kapmasının bir belirtisidir. Ancak bu belirti, tetanos mikrobu almadığı yolunda da bir garanti vermez. Eşinizin bir doktora başvurarak antibiyotik tedavi olması gerektiği kanısındayım. Bu doktorla tetanos riskini de konuşmalısınız. Eğer daha önceden yapılmış tetanos aşısı yoksa, serum yapılması gerekecektir.

Kızlık zarı ve vajinal tampon

Rumuz: GENÇ KIZ / ALMANYAAdet kanamaları sırasında vajina içine tampon konulması, kızlık zarını zedeleyebilir. Bu tamponlar boru tarzındaki cihazları ile vajina içine sokulmakta, daha sonra tampon içeride bırakılarak, cihaz çıkarılmaktadır. Bu sırada kızlık zarındaki açıklığı çok fazla ve zarı elastik olanların dışındakilerde zar yırtılır.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası