lgs ek tercih nedir / LGS ek yerleştirmede üst tercih zorlanabilir

Lgs Ek Tercih Nedir

lgs ek tercih nedir

LGS 2. tercihler (ek tercih) ne zaman ve 1. ve 2. nakil nasıl yapılır? Lise MEB LGS ek tercihler ne zaman başlıyor?

LGS NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Yerleştirmeye esas nakiller, "Tercih ve Yerleştirme Takviminde" belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir. Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullara, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ya da pansiyonlu okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır.

Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ya da Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçilebilecektir. Öğrenciler, ayrıca istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas nakil başvuru dönemlerinde Mesleki Eğitim Merkezleri veya Açık Öğretim Kurumlarını da tercih edebileceklerdir.

LGS ek yerleştirmede üst tercih zorlanabilir

LGS heyecanı nakil süreci ile sürüyor. İlki 29 Temmuz’a kadar, ikincisi ise Ağustos arasında yapılacak nakil tercihleri konusunda uzmanlar uyarılarda bulundu. İlk tercihlerinde herhangi bir okula yerleşemeyen, yerleştiği okulu değiştirmek isteyen ve hiç tercih yapmamış öğrenciler ek yerleştirmeler için tercih haklarını kullanabilecekler. Eğitim uzmanı Arda Ergez, ek yerleştirme süreci için “Adaylar ek tercihlerinde bir üst tercihlerini zorlayabilirler ya da yeni adımlar atabilirler.” dedi.

YENİ BİR LİSTE HAZIRLAYABİLİRLER

Eğitim koordinatörü Hatice Yılmaz da “Şu anda hiçbir okulun açığı yok ancak özel okullara geçmek isteyenler nedeniyle kontenjan boşlukları oluşabilir. Dolayısıyla biraz daha öğrenci sayısı fazla olan okullarda daha çok boş kontenjan olabilir. Adayların elinde puanlar, yüzdelik dilimler var. Çocukların kendi puan grubuna yakın okullar içinden tercih yapmalarını öneriyorum. Yeni yapacakları tercihler için daha önceki tercih listelerindeki okulların olması şart değil. Tamamen yeniden yapabilirler. Ayrıca daha önce herhangi bir nedenle tercih yapmamış adaylar da ek yerleştirmeyi değerlendirebilirler.” diye konuştu.

LGS ek tercih ne zaman ve nasıl yapılır? LGS 2. ek tercihler ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın LGS 2. Ek tercihleri için tarih vermesinin ardından pek çok öğrenci ve veli, yeni bir sürecin içine daha girdi. İlk yerleştirme sonucundan mutlu olmayan öğrenciler, şanslarını LGS 2. ek tercihlerde deneyerek istedikleri liseye yerleşmeye çalışacaklar. İşte, LGS ek tercihleri hakkında merak edilenler…

LGS 2. EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS 2. ek tercihleri için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih takvimini açıkladı. Buna göre, LGS 2. ek tercihleri 2 Ağustos tarihinde başlayacak ve 6 Ağustos’a kadar devam edecek. LGS ek tercih sonuçları ise 9 Ağustos’ta açıklanacak.

 LGS ek tercih ne zaman ve nasıl yapılır LGS 2. ek tercihler ne zaman başlayacak

LGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, LGS ek tercihlerine çevrildi. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen veya birinci tercih döneminde hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler, MEB tarafından açıklanan tarih aralığında LGS ek yerleştirme işlemlerini yapabilecekler.

LGS ek yerleştirme tercihleri, öğrenci ve velisi tarafından "funduszeue.info" internet adresinden ya da herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden gerçekleştirilebilecek. Tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler, ilgili ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın "funduszeue.info" ve "funduszeue.info" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılabilecek.

LGS YERLEŞTİRME NAKİL BAŞVURU TAKVİMİ

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: Temmuz

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: Ağustos

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası