youtube aramalarını silme / Youtube Arama ve İzleme Geçmişini Otomatik Silme ( İphone ve Android )

Youtube Aramalarını Silme

youtube aramalarını silme

Günümüzün en popüler video içerik platformlarından birisi olan YouTube, hemen her konuda içerik barındırması sebebi ile hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Bazı durumlarda aradığımız ya da izlediğimiz şeylerin gizli kalmasını isteyebiliriz. Peki ama böyle bir durumda YouTube izleme ve arama geçmişi nasıl silinir ve nasıl temizlenir?

YouTube İzleme ve Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

  • YouTube'un internet sitesini ziyaret edin.
  • Sağ üstte yer alan profil kutucuğuna tıklayın.
  • Google Hesabınızı Yönetin yazısına tıklayın.
  • Sol menüden Veri ve Kişiselleştirme seçeneğini seçin.
  • Etkinlik Kontrolleri altında yer alan YouTube Geçmişi sekmesine basın.
  • Üst tarafta yer alan YouTube Geçmişi kutucuğunu kapalı hale getirin.
  • Tüm bu adımlardan sonra izleme ve arama geçmişiniz silinmiş olacak ve bundan sonra kayıt edilmeyecek.

Yukarıda bahsettiğimiz yöntem bilgisayar kullanıcıları için geçerli olmakla birlikte mobil kullanıcıların farklı bir yolu izlemesi gerekmektedir. Eğer Android ya da iOS cihazınızda YouTube uygulamasının arama geçmişi tutmasını istemiyorsanız, yazımızı okumaya devam edin. Aşağıda yer alan adımları uygulayarak kolayca telefonunuzdan YouTube arama geçmişiniz silebilirsiniz sevgili Tamindir takipçileri.

Android'de ve iOS'te YouTube İzleme ve Arama Geçmişi Temizleme

  • YouTube uygulamasını açın.
  • Sağ üstte yer alan profil kutucuğuna tıklayın.
  • En alttaki Ayarlar sekmesine basın.
  • Aşağıda yer alan İzleme Geçmişini Temizle ve Arama Geçmişini Temizle butonlarına tıklayın.
  • Ardından İzleme Geçmişini Duraklat ve Arama Geçmişini Duraklat kutucuklarını aktif hale getirin.
  • Tüm bu adımlardan sonra izleme ve arama geçmişiniz silinmiş olacak ve bundan sonra kayıt edilmeyecek.

Tüm bu adımlarla birlikte YouTube üzerinde izlediğiniz videoların ve yaptığınız aramaların temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ilgili ayarları yaparak bundan sonra izleyeceğiniz videoların ve yapacağınız aramaların da kayıt edilmemesini sağlamış olacaksınız. YouTube izleme geçmişinizi ve arama geçmişinizi temizlemek, YouTube ana sayfanızda görünen tüm öneri videolarını da kaldırır. Favori videolarınızı veya abone olduğunuz video kanallarını kaldırmaz. YouTube arama geçmişinizde daha kapsamlı bir tarama yapmak istiyorsanız, hem mobil uygulamada hem de masaüstü bilgisayarınızda geçmişinizi temizlediğinizden emin olun.

Youtube İzleme ve Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Gelecekte, bir Android telefonunuz varsa Gizli modda videolar izleyerek YouTube'daki utanç verici video geçmişinizi silmek zorunda kalmayabilirsiniz. Bunu seçmek için YouTube uygulamasından Hesap > Menü > Gizli Modu Aç'ı seçin. Android'iniz yoksa veya masaüstü tarayıcınızı kullanıyorsanız Gizli mod için kısayol yoktur. Ancak bunun yerine izleme geçmişinizi duraklatabilirsiniz. Masaüstünüzde Geçmiş > Duraklat İzleme Geçmişi > Duraklat'ı seçin. Ayrıca Geçmiş > Arama Geçmişini Duraklat > Duraklat'ı seçerek arama geçmişinizi duraklatabilirsiniz.

Peki siz bu rehberde yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Rehberimizdeki bilgiler işinize yaradı mı ve geçmişi temizleyebildiniz mi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı unutmayın.

İPhone / iPad / iPod'da YouTube Arama Geçmişini Silme veya Silme

Belirli bir şey aramaya çalışıyorsanızGeçmişte aradığınız bir video, arama geçmişinde yardımcı olabilir. YouTube arama geçmişi, önceki arama sorgularınızı YouTube'da görüntülemenizi sağlar, arama geçmişiniz de Evinizde gördüğünüz önerileri etkiler. Bu özelliği beğenmiyorsanız veya yalnızca kişisel gizliliğinizi korumak istiyorsanız, cihazınızdaki YouTube arama geçmişinizi temizleyebilirsiniz, iPhone / iPad / iPod touch'ta YouTube arama geçmişini nasıl temizleyeceğinize dair adım adım kılavuzu izleyin.

Yöntem 1: Youtube Uygulamasında Arama Geçmişini Silme

Youtube App'ta arama geçmişini doğrudan silebilirsiniz, işte böyle çalışır:

Aşama 1: Zaten oradaysanız YouTube uygulamasını başlatın, sonra görmezden gelin ve bir sonraki adıma geçin

iphone'da youtube arama geçmişini sil

Adım 2: Sol üstteki Kılavuz simgesine dokunun, ardından Dişli simgesine (YouTube Ayarlarına girmek için) tıklayın; iPhone'da sağ üst kısım göreceksiniz.

Aşama 3: Gizlilik bölümünün altında, Aramayı TemizleGeçmiş (arama geçmişini duraklat'ın üstünde) ve sizden Arama Geçmişini Temizle? YouTube uygulaması için aranan tüm geçmişinizi kaybedeceksiniz, gerçekten silmek istiyorsanız, ardından Geçmişi Sil düğmesine basın.

youtube arama geçmişini silmenin yolu

Yöntem 2: Youtube arama geçmişiniTenorshare iCareFone ile temizleme

Aramayı tamamen silmek istiyorsanızIPhone'da tarih, iPad, işte size uygulanabilir bir araçtır. Tenorshare iCareFone, bazı istenmeyen veya gereksiz dosyaları cihazınızdan çıkarmanızı kolaylaştırabilen hepsi bir arada bir iOS yardımcısıdır. Birkaç tıklama ile, iOS cihazlarınızın en iyi performansı göstermesini sağlayabilirsiniz. Şimdi yazılımı PC'nize indirin ve kurun, ardından başlatın.

Aşama 1: İPhone / iPad / iPod'unuzu bilgisayara bir USB kablosuyla bağlayın. Program cihazınızı algılamayı bitirdikten sonra, ana arayüzdeki "Speedup & Clean" butonuna tıklayın.

iphone'da youtube arama geçmişini silmek nasıl

Adım 2:Click Hızlı tarama yeni bağlı cihaz taraması başlatmak için

iphone safari'deki youtube arama geçmişini silme

Aşama 3:Click Temiz yanında düğme Önemsiz Dosyalar tüm gereksiz dosyaları hızlıca kaldırmak için.

iphone'da youtube arama geçmişi temizleyici

4. Adım: Temizledikten sonra, kaç öğenin kaldırıldığını görmenize izin verilir

boştaki youtube geçmişini kaldır

Bu en iyi ücretsiz dosya temizleyici ileiDevice'iniz için YouTube görüntüleme ve arama geçmişini başarıyla ve kolayca silin. İPhone'unuzu temizlemek için kullandığınız başka ipuçlarınız varsa ve bunları özlediğimiz takdirde, lütfen Resmi web sitemizi ziyaret etmekten ve aşağıdaki yorumlarda bize bildirmekten çekinmeyin.


Youtube Arama ve İzleme Geçmişini Otomatik Silme ( İphone ve Android )

Tüm dünyada milyarlarca insan tarafından kullanılan popüler video paylaşım sitesi youtube arama ve izleme geçmişi artık otomatik olarak silinebilecek. Youtube'ye güncelleme ile gelen özellik sayesinde her defasında arama ve izleme geçmişini silmek zorunda kalan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlamış oldu. 

Youtube normal şartlar altında sizin daha önce izlediğiniz videoları, aradığınız içerikleri kayıt altına alarak sizin beğenebileceğiniz videoları size göstermeye çalışıyor. Youtubeyi her  yeniden açtığınızda daha önce izlediğiniz videolarla ilgili videolar geldiğini fark edebilirsiniz. İşte bu arama ve izleme geçmişi sayesinde sizlere önerilen videoları sunabiliyor. Youtube ayarlarını düzenleyerek istersek telefonumuzda arama geçmişi ve izleme geçmişini otomatik olarak her seferinde silmesini sağlayabiliriz.  

Youtube Arama Geçmişi Android Cihazlarda Nasıl Silinir ?

Android telefonlarda, tabletlerde ve televizyonlarda youtube izleme ve arama geçmişini otomatik silinmesi için öncelikle youtube uygulamasını açalım;

- Uygulamanın sağ üst köşesinde yer alan profil adınıza yada resminize tıklayın.

- Açılan pencerede biraz aşağıda ayarlar yazısına tıklayalım. 

- Yine açılan ekranda "geçmiş ve gizlilik" yazısına tıklayalım. 

- Açılan ekranda "izleme geçmişini duraklat" ve "arama geçmişini duraklat" yazılarının yanında bulunan aktif etme düğmelerine tıklayalım.  

İki seçeneğide aktif ettikten sonra işlemimiz tamam artık telefonumuzda youtube uygulamasında izlediğiniz videolar ve yaptığınız aramalar görünmeyecek. 

İphone Cihazlarda Youtube İzleme Geçmişini Silme 

İphone cihazlarda da androiddekine benzer mantıkta ilerleyerek arama geçmişini kayıt etmeyi duraklatabilirsiniz. Kısaca hatırlayalım;

Youtube uygulamasında sağ üst bölümde yer alan hesap adınıza tıklayın. Ardından aşağıda açılan ayarlar yazısına dokunalım. Ayarların ardından "geçmiş ve gizlilik" butonuna tıklayalım. Açılan pencerede ise "izleme geçmişini duraklat" ve "arama geçmişini duraklat" seçeneklerini aktif ederek işlemi sonlandıralım. 

Evet değerli arkadaşlar bundan sonraki zamanlarda youtubede yaptığınız aramalar ve izlemeleriniz kayıt altına alınmayacak. Ancak bu işlem yalnızca bundan sonraki yaptığınız aramaları ve izlemeleri kapsamaktadır. Daha önce izlediğiniz videoların silinmesini istiyorsanız youtube arama ve izleme geçmişinizi tamamen silerek tüm kayıtları devre dışı bırakabilirsiniz. 

Konu hakkında soru ve sorunlarınızı bize bildirmekten çekinmeyin. Zamanımız ve imkanlarımız doğrultusunda sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. 

Bu yazıyı sosyal medya sitelerinde paylaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası