kocaeli dövme / Kalp sorunlarını tespit eden dövme geliştirdiler - Kocaeli Gazetesi

Kocaeli Dövme

kocaeli dövme

Kocaeli

Kocaeli Studio

Kocaeli&#;nin en iyi
dövme &#; piercing stüdyosu

Mükemmel bir ortamda eşsiz bir dövme deneyimi yaşamaya hazır mısın?
Şimdi yerini ayırt ve ücretsiz tasarım danışmanlığı almak için stüdyomuzu ziyaret et.

Stüdyo İletişim Bilgileri

Hayalinizdeki Tasarımlar

En İyi Dövme Sanatçıları

Siz hayal edin, biz dövmesini yapalım. Aklınızdaki tasarımı alanının en iyi dövme sanatçıları vücudunuza işlesin.

En Hijyenik Koşullar

Benzersiz Dövme Deneyimi

Sanatçılarımız, en hijyenik koşullarda, profesyonel bir anlayış ile fikirlerinizi hayata geçirebilmeniz için sizlere yardımcı olacaklar.

Kocaeli

Profesyonel &#; Hijyenik

Piercing &#; Vücut Takıları

Stüdyomuza gelin ve yılların tecrübesine sahip profesyonellere piercing yaptırın. Onlarca piercing seçeneği ve vücut takıları arasından seçim yapabilirsiniz.

Kocaeli

Dövme / Piercing Randevusu Oluştur

Formu doldurarak yerinizi ayırtabilir, stüdyomuzu ziyaret ederek ücretsiz tasarım danışmanlığı alabilirsiniz.

4 yaşında keşfettiği resim yeteneği onu İzmit’in en iyi dövme sanatçısı yaptı; “Faturasını ödeyemeyen insanlar gelip dövme yaptırmaz”

İzmit Fethiye Caddesi Bilin Pasajı No adresinde Alesta Tattoo adıyla 22 yıldır hizmet veren dövme sanatçısı Sertaç Dursun, tarihi yüzyıllara dayanan dövme sanatına olan ilginin her geçen yıl daha da azaldığını söyleyerek, dövme malzemelerine gelen büyük zamların da işi yapmayı daha da zorlaştırdığını ifade etti.

“YÜZYILLAR ÖNCESİNDEN GÜNÜMÜZE KADAR GELEN BİR SANAT”

Dünyada yüzyıllardır ayakta duran sanat dallarından bir olan dövme yapımında teknolojinin işi daha da pratikleştirdiğini fakat küçük ve fazla detaylı olan resimleri yapmanın el işçiliğini arttırarak fiyatlara da yansıdığına ifade eden Sertaç Dursun, “Dövmenin tarihi çok eskidir, yüzyıllara dayanıyor. Tarihte ilk kez, Afrika’daki yerli kabilelerden Mauri ırkı kölelerinin tanınması için dövme yapılmış. O dönemde amaç köleleri ayırt etmekmiş. Tahtanın ucuna çakılı bir çivi ve mürekkep tahtası kullanılarak oluşturulan şablona işledikleri resmi vücuda aktarma yöntemiyle yapmışlar dövmeyi. Derken diğer ülkeler yayılmış ve Türkiye’ye de gelmiş.  Şu anda teknoloji sayesinde eskisi kadar zor değil ama küçük ve detaylı olan modeller ve portre çizimlerinde her zaman işi yapmak çok zor ve zahmetlidir” dedi.

“DÖVME İŞİ YETENEK İŞİDİR HERKESTEN DÖVMECİ OLMAZ”

16 yaşında kendi çabasıyla dövme yapmayı öğrenen Sertaç Dursun, “Benim babam ressam, ben ona özendim. Hem genetik olarak yatkınlığım da var hem de babamın yaptığı resimleri gördükçe hevesleniyordum. Anaokulundan itibaren 4 yaşımda resim çizmeye başladım. Büyüdükçe dövme de yapmak istedim. 16 yaşından itibaren dövme yapmaya başladım şu an 38 yaşındayım halen bu işi yapıyorum. Dövme yapmak kolay değil ben tek başıma hevesli olduğum için deneme yanılma yoluyla dövme yapmayı kendi kendime öğrendim. Dövme işi yetenek işidir herkesten dövmeci olmaz” dedi.

“İNSANLAR FATURASINI ÖDEYEMİYOR GELİPTE DÖVME Mİ YAPTIRSIN?”

Dövmeye olan ilginin yıldan yıla azaldığına dikkat çeken Dursun, “Bizim iş pandemiden önce çok iyiydi, enflasyon bu adar yüksek değildi, zamlar bu derece değildi. Eskiden dükkânda müşteriden boş yer yoktu. Randevu ile çalıştığımız halde yine arada gelen müşteriler de oluyordu. Şu anda da eskisi kadar gelen müşteri yok, bu da ister istemez moralimizi düşürüyor. Boş kaldığımız zaman zaten sıkıcı oluyor. Müşterinin en başta evinin kirasını, elektriğini suyunu ödemesi gerek, bunları ödeyemeyen insanlar gelipte dövme yaptıramaz. Vatandaşta haklı ekonominin çok zor olduğu bir dönemdeyiz” ifadelerine yer verdi.

“MALZEMELER İKİ KATI ZAM GELDİ FİYATLAR ARTTI”

Dövme malzemelerine de iki katı zam geldiğini ifade eden Dursun, “Kadınların da erkeklerin de dövmeye ilgisi var. Fiyat aralığı modele göre değişiyor. En düşük TL’den başlıyor, portrede fiyatlar bin TL arası değişiyor. Dövmede fiyatın artmasının en büyük ince işçiliği olan boyutu yüksek olan detaylı resimlerin seçilmesidir. Boyalara ve dövme iğnesine zam geldi. Maliyetlerimiz çok arttı. Bir kişiye uygulanacak dövme malzemelerinin fiyatı eskiden liraydı şu anda liraya alıyoruz. Malzemeler zaten iğne ve boyadan ibaret ama eldiven, kopya kağıdı, ıslak mendil, peçete, dezenfektan, alkol, vazelin gibi ekstra malzemelere de ihtiyacımız var, sarf malzemelerimizin de fiyatı çok yükseldi. Her dövme iğnesi tek kullanımlıktır. Bir işlemdeki iğne başka bir vatandaşa asla kullanılmamalı ve hijyenik olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“HİJYENİK OLMALI, MERDİVEN ALTI YERLERDE YAPILMAMALI”

Vatandaşların hijyenik koşullarda ve işin ehline dövme yaptırması gerektiğini önemle hatırlatan Dursun, son olarak “Vatandaşımıza merdiven altı yerlerden uzak durulmasını ve kötü işçiliği olan hiçbir yerde dövme yaptırmamasını önemle hatırlatıyorum. Kötü şekilde yapılan dövmelerin silinmesi de çok zor oluyor. Dövmeyi sildirmek yaptırmaktan pahalı. Sildiremeyenler onu kapatmaya çalışarak bir başka dövmeye dönüştürebiliyor. Dövme işi yetenek işidir herkesten dövmeci olmaz. Hiç olmuyor da değil çok fazla oluyor d değil, bazen bir günde kişi geliyor bazen de kimsenin gelmediği oluyor” ifadelerini kullandı.

#hizmet, izmit, Türkiye, zam

Kalp sorunlarını tespit eden dövme geliştirdiler

Bilim dünyası geliştirilen yeni dövmeyi konuşuyor. Kalp hareketlerini takip eden ve geçici dövmeler gibi ince bir tasarıma sahip olan sensör, e-dövme olarak anılıyor.^Kabaca bir kredi kartı büyüklüğünde olan e-dövme, kalbin elektriksel ve mekanik fonksiyonlarının aynı anda izlenmesini sağlayan EKG ve SCG gibi iki testi de yapabilen ilk mobil cihaz olma özelliğini taşıyor. Austin’deki Texas Üniversitesi’nden geliştiriciler, sorunların tespit edilebilmesi ve bir an önce tedaviye başlanabilmesi için geliştirilen cihazın son derece önemli olduğunu vurguluyor. Örneğin; sadece Birleşik Krallık’ta, inme riskini artıran yaygın bir kalp ritmi bozukluğuna sahip binden fazla insan olduğu tahmin ediliyor. Havacılık ve uzay bölümünden Profesör Nanshu Lu, “Evde sürekli mobil izleme yapabilirsek, o zaman erken teşhis ve tedavi yapabiliriz ve bu yapılabilirse kalp hastalıklarının yüzde 80’i önlenebilir” diyor.

HASTALARIN İZLENMESİ DAHA KOLAY OLACAK

Şu anda kalp hastalığından şüphelenilen hastalar hastanede izleniyor veya evde kullanmaları için cihazlar veriliyor. E-dövme ile hastaların izlenmesinin çok daha rahat olması bekleniyor.

E-dövme, göğse takılıyor ve yaklaşık 40 saat süren ve kullanıcı tarafından kolayca değiştirilebilen çok küçük bir pille çalışıyor. Topladığı veriler ise, bir uygulamaya Bluetooth aracılığıyla gönderiliyor.

Araştırmacılar şimdiye kadar e-dövmeyi 20’li yaşlarındaki beş sağlıklı erkek üzerinde test etti ve diğer mevcut izleme seçenekleriyle karşılaştırıldığında düşük bir hata oranına sahip olduğunu gördüler. Araştırmacılar, “Çalışmamız, e-dövmelerin izleme aracı olma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor” dedi.

Leeds Üniversitesi’nde kardiyovasküler tıp profesörü olan Chris Gale şunları söyledi: “Bir kişinin kalp atışının sürekli olarak izlenmesine yönelik teknoloji inanılmaz bir hızla ilerliyor. Kalp atışlarının uzun süreler izlenmesine izin veren bunun gibi küçük, giyilebilir cihazlar daha birçok aritminin saptanmasına ve semptomları olan ancak kalp atışları normal olan hastalara güvence sunacak.”

Kaynak: sözcü

#kalp sorunları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir