mazot havası alma / Dizel Motor Neden Hava Yapar? Hava Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Mazot Havası Alma

mazot havası alma

Şasi çerçevesindeki yakıt ön filtresinin el pompasıyla havasını alın

Yakıt deposunun depo kapağı muhafazasını çevirerek açın.

Kabı yakıt ön filtresinin altına koyun.
Hava tahliye cıvatasını açın.
El pompasını , yakıt kabarcıksız olarak hava tahliye cıvatasından çıkıncaya kadar bastırın.
Hava tahliye cıvatasını çevirerek sıkın.

Eğer yakıt deposunda yakıt yoktuysa, belirgin bir direnç hissedilinceye kadar el pompasına tekrar basın.

Yakıt deposunun depo kapağı muhafazasını çevirerek kapatın.

Sabitleme frenini çekin.

Şanzımanı boş konuma getirin.

Kontaktaki anahtarı marş konumuna çevirin ve tutun. Bu esnada gaz pedalına basmayın.

Marş işlemi yaklaşık 60 saniye sonra otomatik olarak kesilir.

Motor düzenli olarak çalışırsa, kontaktaki anahtarı serbest bırakın ve gaz pedalına birkaç kez basın.

Yakıt tertibatının havası tamamen alınır.

Motor çalışmazsa, kontaktaki anahtarı tekrar marş konumuna çevirin ve tutun.

Yakıt ön filtresiz yakıt tertibatının havasının alınması

Start-Stop tuşuna sonuna kadar basın ve basılı tutun veya kontaktaki anahtarı start konumuna çevirin ve tutun. Bu esnada gaz pedalına basmayın.

Marş işlemi yaklaşık 60 saniye sonra otomatik olarak kesilir.

Eğer motor düzenli olarak ateşleme yapıyorsa, start- stop tuşunu bırakın veya kontak içindeki anahtarı bırakın ve gaz pedalına defalarca basın.

Yakıt tertibatının havası tamamen alınır.

Eğer motor çalışmazsa, start-stop tuşuna tekrar sonuna kadar basın ve basılı tutun veya kontaktaki anahtarı start konumuna çevirin ve tutun.

Common rail dizel yakıt sistemine sahip dizel motorlarda meydana gelen, yakıt emiş sisteminde hava oluşması arızasının sebepleri, belirleri ve sonuçları aşağıdaki gibidir.

Besleme pompası mekanik olarak yüksek basınç pompasında bulunan, ayrıca bir elektrikli yakıt pompası bulunmayan sistemlerde, hava emiş (alçak basınç) hattında hava oluşabilir. Sistemde hava olursa motor çalışmaz.

Dizel motorda hava; yakıt deposu, yakıt filtresi ve yüksek basınç pompasındaki besleme pompası arasındaki tüm yakıt hattında hava oluşabilir.



Dizel Motor Yakıt Hattının Hava Yapmasının Sebepleri

*Yakıt bitmiş veya çok az kalmış.

*Yakıt hortumlarında delik-çatlak-gevşeme.

*Bağlantı elemanlarında kırık-gevşeklik-çıkma.

*Yakıt emiş hattındaki bir hortumda büzülme veya pislik sebebiyle tıkanma. Bu durumda vakum (emiş) aşırı artacağından sisteme hava girer.

*Yakıt filtresi tıkalıysa sistem hava yapar.

*Yakıt deposundaki havalandırma valfi bozuk. Bu durumda depodan mazot gönderildikçe, yerine depoya hava giremez. Depodaki vakum artar ve bu da pompa yakış emiş sistemindeki vakumu aşırı arttırır, bu durumda sistem hava alır.

Dizel Motor Yakıt Hattında Hava Olmasının Belirtileri &#; Sistem Hava Yaparsa Ne Olur?

*Dizel motorun rölanti devri bozulur, devir dalgalanması olur.

*Motor stop eder ve bir daha çalışmaz.

*Motor çalışır fakat gücü çok düşüktür.

*Motor çalışır fakat bir süre sonra tekrar stop eder.


Sistemde Hava Varsa Hangi Kontroller Yapılmalı?

*Yakıt deposunda kaçak olmamalı. Delik, yamuk, büzülmüş olmamalıdır.

*Yakıt dolum kapağı arızalı olmamalıdır.

*Sistemle şeffaf yakıt emiş hortumları ve kauçuk hava alma el pompası varsa: Şeffaf hortum içinden mazot vakumla çekilir, bu hortumda hava kabarcıkları olmamalıdır, hava kabarcıkları gözle görülüyorsa bu hatta sızdırmazlık sorunu var demektir ve hat içine hava giriyor demektir. Sızdırma sebebi tespit edilmeli ve havası alınmalıdır. Kauçuk el pompası ezilmiş-büzülmüş halde bulunmamalıdır. El pompası sıkıldığında, hatta hava kabarcığı oluşmamalıdır.

*Mazot filtresi zamanında değiştirilmiş olmalı, sağlam ve düzgün çalışıyor olmalıdır.

*Sistemdeki boru, hortum, kelepçe, rekor gibi elemanlar sağlam ve sızdırmaz durumda olmalıdır. 
*Yakıt emiş sistemindeki arızalar kontrol edilip giderilmeden, yüksek basınç hattında arıza kontrolü ve tamir işlemi yapılmamalıdır.

Dizel Motorda Hava Alma İşlemi Nasıl Yapılır

Hava alma işleminde, araçtaki yakıt sistemine göre küçük farklılıklar görülebilir. Burada common rail yakıt sistemine sahip modern dizel araçlarda hava alma işlemi kısaca anlatılmıştır.

Yakıt filtresi üzerinde veya filtreye gelen yakıt hattı üzerindeki el pompası vasıtasıyla hava alma işlemi yapılır. Sistemde hava olduğunda el pompası yumuşak olacaktır, sistemden hava tahliye edildikçe el pompası sertleşecektir. Ayrıca yakıt giriş hortumları şeffaf ise, hava baloncukları gözlemlenerek, gözle kontrol de yapılır.
Ana konu (Bkz: Dizel Motor Yönetimi - Common Rail Yakıt Sistemi)

mazot havası nasıl alınır

şiyar' Alıntı:

otomotikten pompala derken ? :)

Genişletmek için tıkla

Bildiğim kadarıyla aşama aşama anlatmak isterim yanlışım varsa affedin ve düzeltin lütfen:

1- Öncelikle mazot pompasının hava alma civatasını mazot çıktığını görecek kadar gevşeltin (8 anahtar ile açılır) resimde işaretledim
mazot funduszeue.info

2- Sonra mazot otomotiğindeki mandaldan aşağı-yukarı basarak pompalayın. Resim deki benzer bir şey olması lazım traktörünüzde. Mandalı resimde işaretledim. Bu işlemi mazot pompasından gayet net bir şekilde mazot akana kadar yapın sonra cıvatayı yalama yapmadan sıkın.
mazot otomotiğfunduszeue.info

3- Saydığım işlemleri tamamladıktan sonra birkaç orta uzunlukta ( sanaiye)marş yaparak traktörün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Çalışıyorsa traktörü biraz mümkünse dk çalışır vaziyette bekletin.

4- Eğer çalışmıyorsa enjektörleri gevşeltmek gerekecektir. Onlar 17 anahtar ile gevşeltilir. MF traktörlerin yabancısıyım ama en baştakini ya da en sondakini gevşeltip tekrar mazot otomotiğindeki mandal ile mazot gelen kadar pompalama yapın. Öncelikle sadece 1 adet enjektör gevşeltin çalışmazsa diğerleri ile ilgilenirsiniz. Tabiki bu işlemi yaparken mazot pompasındaki hava alma cıvatası sıkılı olmalıdır onunla işiniz kalmadı. Söktüğünüz enjektöre mazot gelince sıkmadan marşa basın eğer çalışırsa traktörü stop edip enjektörü sıkın ve sıkınca yine deneyin. Çalışmazsa diğer enjektörleride teker teker gevşeltip mazot gelene kadar mazot otomotiğinden pompalama yapın. Çalışırsa enjektörleri sıkarsınız. Enjektörelerin resmini paylaştım.
mf funduszeue.info

Benim bildiğim bu kadar, Dediğim gibi MF'nin yabancısıyım, sonucu bildirirseniz sevinirim.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası