bes bankadan iptal etme / Memur BES Kesinti Ne Kadar Nasıl İptal Edilir? - Foto Galeri - funduszeue.info

Bes Bankadan Iptal Etme

bes bankadan iptal etme

Vakıfbank Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir? Vakıfbank BES iptali nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Vakıfbank bireysel emeklilik iptal işlemlerinden önce emeklilik sürecinin ne kadar ilerlediğine bakmak gerekir. İlk 2 ay içerisinde cayma işlemi yapılacak ise cayma hakkı kullanılmalıdır. Fakat BES süresi 2 ayı aştıysa bunun için iptal işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

VAKIFBANK BİREYSEL EMEKLİLİK NASIL İPTAL EDİLİR?

İptal etme işlemlerinde bireysel emeklilik süresinin ne kadar olduğu oldukça önemlidir. İlk iki aydan önceki iptal işlemleri cayma olarak yapılırken 2 aydan sonra yapılacak iptal işlemlerinde cayma değil BES iptali gerçekleştirilir. İptal işlemi için şu belgeler gerekmektedir:

- Ayrılma talep formu
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Hesap özeti

Bazı internet şubelerinde bu belgeler istenmemektedir. İlk 2 aydan sonra yapılan iptal işlemleri genellikle 20 iş günü sonunda onaylanmaktadır.

Bu işlemlerin yanı sıra Vakıfbank BES iptal işlemleri SMS yolu ile de talep edilmektedir. SMS ile BES iptali için yapılması gereken ilk şey telefonun mesajlar bölümüne girerek VEML yazıp boşluk bırakarak TC kimlik numarası yazılmalı ve tekrar boşluk bırakarak doğum tarihi araya nokta konularak yazılmalıdır. Daha sonra ise hattına gönderilmelidir. SMS gönderildikten sonra 10 gün içerisinde iptal işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

VAKIFBANK BES İPTALİ NASIL YAPILIR?

Vakıfbank da bireysel emekliliği olan kişiler bazı nedenlerden dolayı iptal ettirmek isteyebilirler. İptal işlemleri farklı yollar ile yapılmaktadır. Şubelerden veya SMS yolu ile iptal işlemlerinin yanı sıra başka yollarla da BES iptal işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemlerden birisi de WhatsApp olmaktadır.

Vakıfbank bireysel emeklilik iptal işlemleri WhatsApp destek hattından yapılmaktadır. Destek hattı +90 47 75 olmaktadır. Bu numaranın WhatsApp destek hattı ile bağlantı kurulduktan sonra iptal işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür. Diğer bir yöntem olan Vakıfbank müşteri hizmetleri de iptal işlemleri hakkında bilgi vermekte ve iptal işlemlerinizi gerçekleştirmektedir. Bunun için 20 20 nolu müşteri hizmetleri aranmalıdır. Ayrıca Vakıfbank internet sitesinden de canlı yardım bölümüne bağlanarak iptal işlemleri hakkında detaylı bilgiler edinmek de mümkündür.

Vakıfbank bireysel emekliliği olan kişiler BES robotunu kullanarak otomatik BES iptali gerçekleştirebilirler. Bireysel emeklilik işlemi iptali için BES robotunu kullanmak gerekir. Bunun için internet sayfasında ''Otomatik BES Robotu'' bulunmaktadır. Otomatik BES Robotu işaretlendikten sonra sayfada açılan görüşmeyi başlat kısmı seçilmelidir.

Burada vatandaşların karşısına sohbet penceresi açılacaktır. Bu alana Otomatik cayma hakkı mesajı yazılarak iletilmelidir. İptal talebi verildikten sonra kullanıcılara mesaj iletilecektir. Eğer BES iptali gerçekleştirilmek isteniyor ve karar kesin ise mesaj kısmına son olarak T.C. kimlik numarası yazılmalı ve işlem sonlandırılmalıdır.

VAKIFBANK BİREYSEL EMEKLİLİK CAYMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Eğer ilk 2 ay içerisinde BES iptali yapılacak ise cayma işleminin yapılması gerekir. Cayma işlemleri iptal işleminden daha kolay gerçekleşir. Bunun için Vakıf Emeklilik müşteri hizmetleri aranarak cayma hakkının kullanılacağı bildirilmelidir. Bununla beraber Vakıfbank internet şubesi üzerinden de iptal edilebilir.

Cayma işleminde hiçbir evrak istenmemektedir. Talep sonrasında işlem 10 iş günü içerisinde onaylanmakta ve hesaba yatırılmaktadır. Fakat aradan 2 aydan fazla bir süre geçti ise cayma işlemi değiş BES iptal işlemi gerçekleştirmek gerekir.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)

OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ (OKS)

1 Ocak itibarıyla, bireysel emeklilikte Otomatik BES dönemi başladı. Bu yeni uygulama ile 45 yaşını doldurmamış kamu ve özel sektör çalışanları, talep etmesi halinde 45 yaşını doldurmuş kişiler, işverenleri tarafından, mevcut bireysel emeklilik sözleşmeleri olmasına bakılmaksızın otomatik olarak bireysel emeklilik sistemine dahil ediliyorlar.

22 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kanun değişikliğine göre Otomatik Katılım Sisteminde 45 (kırk beş) yaşını doldurmuş çalışanlar, iş yerinden talep etmeleri halinde otomatik katılım sistemine dahil olabiliyor.

Otomatik Katılıma Kimler Dahil Olacak?

Otomatik BES’te, aşağıdaki 3 şartı sağlayanlar işverenin ilgili Kanun hükümlerine göre düzenlediği bir emeklilik sözleşmesiyle emeklilik planına dahil edilmektedirler:

  • Türk vatandaşı olan veya sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Maddesi uyarınca mavi karta sahip olan,
  • 45 yaşını doldurmamış ve fiili ehliyete sahip kişiler ve talep etmesi halinde 45 yaşını doldurmuş kişiler,
  • sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. Maddesi’nin 1. Fıkrası’nın (a) bendi uyarınca hizmet akdi ile çalıştırılanlar veya (c) bendi uyarınca kamu idarelerinde çalışanlar.

Otomatik Katılım Zorunlu Bir Uygulama mıdır?

Evet, zorunludur. tarihinden itibaren çalışan sayısına bağlı olarak kademeli olarak sisteme dahil olunmaya başlanmıştır.

Çalışan sayısı tespitinde işverene ait tek vergi levhası altındaki çalışan sayısı baz alınmaktadır:

  • Ocak ayında +
  • Nisan ayında
  • Temmuz ayında
  • Ocak ayında
  • Temmuz ayında
  • Ocak ayında

Bir Şirket Birden Fazla Emeklilik Şirketi ile Çalışabilir mi?

Evet, bir işveren birden fazla emeklilik şirketi ile sözleşme imzalayabilir.

Çalışanın Maaşından Ne Kadar Kesinti Yapılacak?

Otomatik BES’te çalışan, asgari prime esas kazancının %3’üne karşılık gelen tutar kadar katkı payı öder. Çalışan katkı payı hesaplanırken virgülden sonraki kısım dikkate alınmaz. Çalışan belirlenen tutardan daha yüksek bir tutarda kesinti yapılmasını işverenden isteyebilir.

Asgari ücretli çalışanlar için (asgari brüt ücret TL), bugünkü hesaplamayla, aylık TL, yıllık TL kesinti yapılır. Yani, OKS’de en düşük kesilecek aylık tutar, bugün için TL olacaktır. Örneğin; aylık prime esas kazancı TL olan bir çalışan için, aylık TL, yıllık ise TL kesinti yapılacaktır.

Tüm Şirketler Otomatik Katılımı Uygulayacak mı?

sayılı Kanun uyarınca çalışanların bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak dâhil edilmesinde kademeli bir geçiş ile tarihinde 5+ çalışanı olan tüm iş yerlerindeki çalışanlar da sisteme dâhil olmuştur.

Mevcutta BES'i Olanlar Ne Yapacak?

Otomatik katılım sistemine katılmak zorunlu ve 45 yaş altı tüm çalışanlar işverenler tarafından otomatik sisteme dahil edilecektir. Yani mevcut sözleşmeler otomatik katılım kapsamında sayılamayacaktır. Eğer katılımcının mevcutta bireysel emeklilik sözleşmesi ya da sözleşmeleri var ise otomatik katılım ile birlikte bir adet daha emeklilik sözleşmesi olacak.

Mevcutta BES'i Olanların Sözleşmelerini İptal Ettirip, Otomatik Katılıma Geçme Hakları Var mı?

Böyle bir imkân tanınmıyor. Kanun böyle bir hak tanımadığı için, mevcut BES’ten çıkış yapıldığı takdirde, süre, birikim, devlet katkısını hak etme gibi tüm haklar o sözleşme/ler için kaybolur.

Katkı Payları Nasıl Ödenecek?

Katkı payı tutarı, en geç çalışanın ücretinin ödeme gününü takip eden iş günü işveren tarafından emeklilik şirketine aktarılacaktır.

Otomatik Katılımda İşveren de Çalışan gibi Katkı Yapacak mı?

Hayır, işverenin katkısı olmayacak.

Çalışanın Maaşından En Yüksek Ne Kadar Kesinti Yapılacak?

Otomatik katılım için aylık en yüksek kesilecek tutar, SGK tavan ücretinin %3’üdür.

yılı için SGK Tavan Ücreti olan TL‘nin %3’ü yani en yüksek tutar ,90 TL‘dir. Örneğin; aylık maaşı TL olan bir çalışan için, TL’nin %3’ü değil, yine ,90 TL kesinti yapılacaktır.

OKS'ye, Yasada Belirlenenden Daha Fazla Katkı Yapılabilir mi?

Evet, yapılabilir. Çalışan belirlenen tutardan daha yüksek bir tutarda kesinti yapılmasını sadece işverenden isteyebilecektir. Çalışanlar bu taleplerini ilgili ayın ücret hesaplaması tamamlanmadan önce işverene bildirmekle yükümlüdür. Ücret hesaplaması tamamlandıktan sonra gelen talepler bir sonraki ödeme döneminden itibaren gerçekleştirilecektir.

Çalışanın Otomatik Katılıma Girmek İstememe Hakkı Var mı?

Uygulama başladığında, işveren otomatik olarak 45 yaş altı her çalışanı sisteme dahil etmek, çalışan da sisteme girmek zorundadır. Ancak 2 ay içinde çalışan kendi isteği ile sistemden ayrılabilir. Buna da cayma hakkı denmektedir. Cayma hakkını kullanmayan çalışanlara devlet bir kereye mahsus olmak üzere TL ilave devlet katkısı ödeyecektir. Bunun hak edişi süreye bağlı olarak devlet katkısı hak ediş kuralları ile aynı olacaktır.

Cayma hakkını kullanan bir çalışan aynı iş yerinde çalışıyor olması durumunda takvim yılını müteakip nisan ayı itibarıyla ve 45 yaşını doldurmamış olması durumunda otomatik katılım sistemine tekrar dahil olacaktır.

2 Ay İçinde Cayma Yapıldığında, Maaş Kesintileri İade Edilecek mi?

Cayma bildiriminin ulaşmasını müteakip 10 iş günü içinde ödenen katkı payları, varsa hesabında bulunan yatırım gelirleri ile birlikte çalışana iade edilecektir.

Sistemden 2 Aydan Sonra Da Çıkış Yapılabilir mi?

Evet. Ancak çıkış tarihine göre devlet katkısı tutarlarının belli bir oranı hak edilebilecek aynı zamanda içinde bulunulduğu süreye göre farklı oranlarda getiri üzerinden stopaj/vergi kesintisi uygulanacaktır.

Otomatik Katılımdan Ne Zaman Emekli Olunacak?

Mevcut BES’teki şartlar otomatik katılım için de geçerli olup; sistemde 10 yıl kalan ve 56 yaş koşulunu sağlayan kişiler emekliliğe hak kazanacak ve hem sistemdeki kendi birikimleri ve getirilerini hem de devletin yaptığı tüm katkıları alabilecektir.

Devlet Otomatik Katılım Kapsamında Katkıda Bulunacak mı?

Devletin katkısı iki türlü olacak:

  • Maaşlardan kesilip, BES’e ödenen katkı paylarına devlet de yüzde 30 katkı yapacak. Yani, maaştan her ay TL kesilip, emeklilik hesabına yatırıldığında; devlet de her ay hesabına 30 TL yatıracak.
  • Cayma hakkını kullanmayan çalışanlara, bir kereye mahsus olmak üzere devlet, TL ilave katkı yapacak.

Sisteme otomatik katılım kapsamında girdiniz ve cayma hakkını kullanmayıp, sistemde kalmaya devam ettiniz. Üçüncü ayda devlet aylık yaptığı yüzde 30’luk katkıların dışında emeklilik hesabınıza bir kereye mahsus TL devlet katkısını taahhüt olarak ilave edecek.

Otomatik Katılımda Devlet Katkısından Başka Avantaj Var mı?

Evet var. O da; BES’ten emeklilik hakkını elde eden çalışanların, birikimlerini en az 10 yıllık gelir sigortasına yatırmaları yani sistemdeki birikimlerinin tamamını alıp çıkmak yerine, aylık maaş almaya karar vermesi halinde devlet, birikimin yüzde 5’i kadar daha katkı yapacak.

Otomatik Katılımdan İstendiği Zaman Çıkıldığında Devlet Katkısının Tamamı Alınabilecek mi?

Hayır, devlet katkısını hak etmenin süreleri var. Gerek yüzde 30’luk katkı gerekse de ek TL katkıyı hak etmenin süreleri aşağıdaki gibidir:

  • İlk 3 yıl içinde sistemden çıkanlar hiçbir şekilde devlet katkısından faydalanamamaktadır.
  • 3 - 6 yıl arasında çıkanlar devlet katkısındaki birikimlerinin yüzde 15’ini alabilir.
  • 6 - 10 yıl arasında çıkanlar yüzde 35’ini alabilir.
  • 10 yılı tamamlayanlar yüzde 60’ını alabilir.
  • 10 yılı tamamlayıp, bir de 56 yaşını dolduranlar devlet katkısının tamamını alıp, emekli oluyorlar.

Otomatik Katılımdan Erken Çıkıldığında Çalışanlar Kendi Birikimlerinin Tamamını Alabilecekler mi?

Kişilerin maaşlarından kesilen tutarları ve bunların getirisini alabilecekler. Sadece getiri üzerinden aşağıdaki belirtilen oranlarda stopaj kesintisi ödemeleri gerekecektir.

  • 10 yıldan önce ayrılanlar için getiri tutarının %15’i,
  • 10 yıllık katkı payını ödeyip 56 yaşını doldurmadan ayrılanları için getiri tutarının %10’u,
  • Emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat ve maluliyet gibi nedenlerle ayrılanlar için getiri tutarının %5’i oranında vergi uygulanmaktadır.

Çalışanın Katkı Payı Ödemesini Durdurma Hakkı Var mı?

Cayma hakkını kullanmayan çalışanlar, isterlerse katkı payı ödemelerine ara verebilir. Çalışanın ödemeye ara vermesi halinde yönetmeliğin yirmi birinci maddesi kapsamında ara vermeye ilişkin olarak çalışanın birikiminden ek yönetim gideri kesintisi yapılamaz. Çalışan, ara verme talebini tercihine göre şirkete veya iş verene iletebilir. Ara verme talebinin ulaşmasını takip eden beşinci iş gününün sonuna kadar ilgisine göre şirket veya işveren, ara verme talebi hakkında diğer tarafı bilgilendirir. Ara verme talebi, en geç talep tarihini izleyen ikinci ücret ödemesinden itibaren çalışanın yeniden katkı payı ödemesi talebine kadar geçen süre veya ara vermeyi talep ettiği süre boyunca uygulanır. Ara verme dönemi için süre kısıtı uygulanmaz. Ücretsiz izin vb. sebeplerle çalışanın ücret almadığı süreler ara verme olarak değerlendirilmez.

Eş Ve Çocuklar Otomatik Katılıma Dahil Edilebilir mi?

Hayır, sadece çalışan otomatik katılım sistemine dahil edilebilir.

Çalışan İşten Çıkıp Çalışmazsa, İşsiz Kalırsa ya da Kendi Şirketini Kurarsa Sistem Nasıl İşleyecek?

Bu durumda çalışan kendi isteğine bağlı olarak ödemelerine devam edebilecek, ara verebilecek veya erken çıkış yapabilecektir. Ancak çalışan kendi isteğine bağlı ödemelerine devam etmek isterse katkı paylarının tutarı ABÜ’nün %3’den aşağı olamayacaktır.

Çalışan Birden Fazla İşverenden Maaş Alıyorsa Sisteme Nasıl Dahil Olacak?

Her bir işverenden zorunlu alınacak ve çalışanın birden fazla sözleşmesi olacak.

Çalışan İş Yeri Değişikliği Yaparsa Ne Olacak?

Başka bir iş yerine geçildiğinde eğer o iş yeri de otomatik katılım kapsamında ise çalışanın daha önceki iş yerinde kazandığı birikim, emeklilik süresi gibi haklar yeni iş yerindeki emeklilik planına aktarılabilecek. Çalışan bu talebini iş yeri değişikliğini izleyen ayın sonuna kadar şirkete bildirmek zorundadır.

Yeni iş yeri otomatik katılım kapsamında değilse, çalışan isterse, önceki iş yerindeki sözleşme kapsamında ödemeleri yapabilir, BES’ini kendi devam ettirebilir. Çalışanın böyle bir talebi olmazsa, katkı payı yatırılması gibi işlemlerden yine işveren sorumlu olacak ve otomatik katılım için ödenecek paraları tahsil ve takip sorumluluğu işverende olacaktır.

İşveren, Maaştan Yapılan Kesintiyi BES'e Aktarmazsa Ne Olacak?

Katkı payı tutarı, en geç çalışanın ücretinin ödeme gününü takip eden iş günü işveren tarafından emeklilik şirketine aktarılır. İşveren katkı payını zamanında emeklilik şirketine aktarmaz veya geç aktarırsa çalışanın varsa birikiminde oluşan parasal kaybından sorumlu olur. İşverenin otomatik katılım kapsamındaki yükümlülüklere ve düzenlemelere uymaması halinde, her bir ihlal için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca idari para cezası uygulanır.

İşverenin İflası ya da Şirketi Kapatması gibi Durumlarda Ne Olacak?

Çalışanların birikimleri emeklilik fonlarında ve Takasbank’ta saklanmaktadır. İşverenin iflası veya kapanması, satılması gibi durumlardan etkilenmez. Çalışan katkı payı, işverenin taraf olduğu 09/06/ tarihli ve sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında haciz ve iflas yoluyla takip bakımından işçi alacağı niteliğinde imtiyazlı bir alacaktır.

Otomatik Katılım ile Sisteme Girenlerden Kesinti Yapılacak mı?

Bu kapsamda sunulan emeklilik planlarında emeklilik şirketlerince fon işletim gideri kesintisi dışında başka bir kesinti yapılmaz (Mevcut BES’te ise giriş aidatı, yönetim ve fon işletim giderlerine ilişkin kesintiler yapılmaktadır).

Fon İşletim Gideri Kesintisi Oranı Ne Olacak?

Otomatik katılım sözleşmelerinde sunulan fonlar için fon işletim gider kesintisi azami yıllık yüzde 0,85 olacaktır.

Çalışanların Birikimleri Nerelerde Değerlenecek?

İki aylık cayma süresinde, ilgisine göre çalışan veya işverence tercih edilen Başlangıç Fonunda yatırıma yönlendirilir. Faizli ve faizsiz olarak 2 tip Başlangıç Fonu olacak.

İki aylık cayma süresi sonrasında, çalışanın talep etmesi durumunda Değişken Fonlara geçiş yapılabilecek.

Değişken fonlar:

  • Muhafazakar, Dengeli, Atak ve Agresif olacak şekilde 4 tip faizli
  • Atak ve Agresif olacak şekilde 2 tip faizsiz

Talep edilmesi durumunda Başlangıç Fonu’nda kalınabilecek.

Birinci yılın sonunda, çalışanın herhangi bir fon tercih talebi olmaz ise Standart Fon’a dahil olunur. Standart Fon içinde faizli ve faizsiz olacak şekilde 2 alternatif sunulacaktır.

Çalışan Otomatik Katılım Sözleşmesini İptal Ettikten Sonra Tekrar Sözleşme Başlatılacak Mı?

Çalışanın farklı bir iş yerine geçmesi durumunda ve ilgili şirket otomatik katılım kapsamında ise, hemen otomatik katılım sistemine dahil olacaktır.

Aynı iş yerinde çalışmaya devam etmesi durumunda, takvim yılını müteakip nisan ayı itibarıyla ve 45 yaşını doldurmamış olması durumunda otomatik katılım sistemine tekrar dahil olabilecektir.

Otomatik Katılım Sözleşmelerinde Devlet Katkısı Getirileri Nasıl Olacak?

Her takvim yılı başında devlet katkısı tutarları TÜFE oranında artırılarak hesaplamalarda gösterilecektir.

KURUMSAL EMEKLİLİK PLANLARI

Otomatik Katılım Planları, HDI Fibaemeklilik tarafından sunulmaktadır. Fibabanka A.Ş., HDI Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş. acentesidir.

BES iptali nasıl yapılır? Tüm bankalar için Bireysel Emeklilik Sistemi otomatik katılım iptal formu, SMS ve iletişim numarası

Bireysel emeklilik sistemi, emeklilik döneminde kendinize ek gelir olu&#;turman&#;z&#; sa&#;lar. E&#;er mevcut bir Bireysel emeklili&#;iniz bulunuyor ve bu sistemden ç&#;kmak istiyorsan&#;z BES iptal etme i&#;lemi yapabilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemine dahil olduktan sonraki iki ay içerisinde tüm kesintileri geri alarak, sonras&#;nda ise belirli kesintilerle otomatik BES iptali için ba&#;vuru yapabilirsiniz. Tüm bankalarda BES iptali Nas&#;l yap&#;l&#;r sorusunun yan&#;t&#;n&#; yaz&#;m&#;zda aç&#;klad&#;k.

Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Kimleri Kapsar?

BES otomatik kat&#;l&#;m ile çal&#;&#;anlar&#;n maa&#;lar&#;ndan her ay belirli miktarda kesintiler yap&#;l&#;r. Bu kesintiler çal&#;&#;anlar&#;n emeklilik döneminde ek gelir elde etmesini sa&#;lar. Bireysel emeklilik sistemine kat&#;l&#;m her geçen gün art&#;yor. Otomatik BES'e dahil olmak için &#;u &#;artlar&#; kar&#;&#;l&#;yor olabilmeniz gerekir:

  • T.C. vatanda&#;&#; olmak
  • 45 ya&#;&#;n&#; doldurmam&#;&#; olmak
  • Kamu sektöründe veya özel sektörde çal&#;&#;&#;yor olmak

BES Nas&#;l &#;ptal Edilir?

Çal&#;&#;an ki&#;ilerin dahil oldu&#;u zorunlu Bireysel emeklilik sistemi, &#;irketin anla&#;mal&#; oldu&#;u banka ile gerçekle&#;tirilir. Bu noktada BES iptali yapmak isteyen vatanda&#;lar, maa&#; ald&#;klar&#; banka ile görü&#;me yapmal&#;d&#;r. Bireysel emeklilik iptal talebinde bulundu&#;unuzda 10 gün içerisinde ba&#;vuru sonuçlan&#;r. &#;lgili banka konu hakk&#;nda mü&#;teriye bilgilendirme yapar. Zorunlu BES iptali yapabilmek için &#;unlar&#; yapabilirsiniz:

  • Banka &#;ubelerine giderek Bireysel emeklilik birimleri ile görü&#;ebilirsiniz.
  • Bankalar&#;n Bireysel Emeklilik Ça&#;r&#; Merkezlerini arayarak otomatik BES iptali yapabilirsiniz.
  • E-posta yoluyla BES iptal formu alabilir, imzalayarak gönderebilirsiniz.

Garanti BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Garanti Bankas&#; Bireysel emeklilik sisteminden ç&#;kmak istiyorsan&#;z yapman&#;z gerekenler oldukça basit. Garanti Bankas&#; erken emeklilik sistemi kapsam&#;nda, ilk ödeme itibariyle ilk iki ayl&#;k dönemi ba&#;lang&#;ç dönemi kabu* eder. Bu iki ayl&#;k dönemde sistemden ayr&#;lmak isterseniz, ödedi&#;iniz katk&#; paylar&#;n&#;n tümünü geri alabilirsiniz. Garanti Bankas&#; BES iptali için &#;u ad&#;mlar&#; izlemeniz gerekir:

  • &#;lk önce Garanti Bankas&#; mobil uygulamas&#;na giri&#; yaparak Bireysel Emeklilik Sistemi menüsüne girmeniz gerekiyor.
  • Ard&#;ndan Sözle&#;meden Ayr&#;lma seçene&#;ine basarak i&#;leminizi gerçekle&#;tirin.
  • Ya da, Garanti BBVA Emeklilik Ça&#;r&#; Merkezi birimini arayarak sesli olarak BES iptal i&#;lemini gerçekle&#;tirebilirsiniz.

Avivasa BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Bireysel emeklilik sistemi için Avivasa ile çal&#;&#;&#;yorsan&#;z, kolayca BES iptali yapabilirsiniz.

  • 11 11 numaral&#; Avivasa Emeklilik Ça&#;r&#; Merkezi birimini aray&#;n.
  • Görevli ki&#;inin sordu&#;u yan&#;tlar&#; cevaplayarak BES iptalinizi gerçekle&#;tirin.

Ziraat BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

  • Ziraat Bankas&#; Bireysel emeklilik sistemi iptali için internet bankac&#;l&#;&#;&#;n&#; kullanabilirsiniz. Uygulama içinde bulunan BES seçene&#;ine t&#;klayarak iptal talebinizi iletebilirsiniz.
  • Veya 97 00 numaral&#; telefon numaras&#;n&#; arayabilirsiniz.
  • Ziraat Bankas&#; Emeklilik Ça&#;r&#; Merkezi birimine ait olan bu numaray&#; arad&#;ktan sonra s&#;ras&#;yla 2, 1 ve tekrar 1 rakam&#;n&#; tu&#;lay&#;n.
  • Görevli ki&#;i, talebinizi onaylamak için birtak&#;m kimlik bilgileri soracakt&#;r.
  • Sorulan sorulara do&#;ru yan&#;tlar vererek BES iptal i&#;leminizi tamamlayabilirsiniz.

Allianz BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Allianz, Bireysel emeklilik sistemi iptali için iki farkl&#; seçenek sunar.

  • Allianz BES &#;ptal Ayr&#;lma Formu alarak doldurman&#;z ve ilgili yerlere iletmeniz gerekir.
  • Ya da 99 99 numaral&#; Allianz Sigorta Ça&#;r&#; Merkezini arayarak, iptal ba&#;vurusunda bulunman&#;z gerekir.

Anadolu Hayat BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Anadolu Hayat kendisi ile çal&#;&#;anlara, Bireysel emeklilik sistemi iptali için kolayl&#;k sa&#;lar. Anadolu Hayat Emeklilik BES iptal için yapman&#;z gerekenler yaln&#;zca &#;unlar:

  • 55 00 numaral&#; Anadolu Hayat Emeklilik Ça&#;r&#; Merkezini aray&#;n.
  • Görevlinin istedi&#;i kimlik bilgilerinizi iletin.
  • Bireysel emeklilik sisteminden ayr&#;lmak istedi&#;inizi belirtin.

Vak&#;f Emeklilik BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Vak&#;f Emeklilik BES iptal i&#;lemini kurumu arayarak ya da SMS göndererek gerçekle&#;tirebilirsiniz. Yapman&#;z gerekenler &#;u &#;ekilde:

  • SMS atarak BES iptali gerçekle&#;tirmek için, telefonunuzun mesajlar bölümüne girin. VEML bo&#;luk T.C Kimlik Numaran&#;z bo&#;luk CAYMA bo&#;luk Do&#;rum Tarihinizi yaz&#;n. 'e SMS gönderin.
  • &#;ptal talebiniz Vak&#;f Emeklilik taraf&#;ndan de&#;erlendirmeye al&#;n&#;r. 10 i&#; günü içinde talebiniz onaylan&#;r veya reddedilir.
  • Ayn&#; &#;ekilde, Vak&#;f Emeklilik Mü&#;teri Hizmetlerine ba&#;lanarak BES iptali yapman&#;z mümkün. 9 numaral&#; telefonu arayarak mü&#;teri temsilcisine direkt olarak ba&#;lanabilirsiniz.
  • Ya da 47 75 telefon numaras&#;na WhatsApp üzerinden mesaj atabilir ve personelden bilgi alabilirsiniz.

Yap&#; Kredi BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Yap&#; Kredi bankas&#; ile çal&#;&#;an vatanda&#;lar, Bireysel emeklilik sisteminden ayr&#;lmak için a&#;a&#;&#;daki telefon numaras&#;n&#; arayabilir:

  • 0 numaral&#; telefonu araman&#;z halinde BES iptal talebinde bulunabilirsiniz.

Halkbank BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Halkbank Bireysel emeklilik sistemi iptal i&#;lemini telefon arac&#;l&#;&#;&#;yla yapabilirsiniz.

  • 0 numaral&#; Halkbank Ça&#;r&#; Merkezine ula&#;abilirsiniz.
  • Sesli yan&#;t sistemi sayesinde kolayca BES iptali talebinizi iletebilirsiniz.

Halk Emeklilik BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Halk Emeklilik Bireysel emeklilik sistemi içinde yer alan vatanda&#;lar&#;n BES iptali yapabilmesi için &#;u ad&#;mlar&#; izlemesi gerekir:

  • 44 00 numaras&#;n&#; arayarak Halk Emeklilik Cayma i&#;lemleri talebinizi olu&#;turabilirsiniz.
  • Sesli yan&#;t sistemiyle T.C Kimlik bilgilerinizi do&#;rulay&#;n.
  • Halk Emeklilik BES iptal talebinizi iletin.

Akbank BES &#;ptal &#;&#;lemi Nas&#;L Yap&#;l&#;r?

Akbank ile çal&#;&#;an vatanda&#;lar&#;n Bireysel emeklilik sistemi iptali yapmas&#; için a&#;a&#;&#;daki ad&#;mlar&#; izlemesi gerekir:

  • 25 25 numaral&#; telefonu arayarak Akbank Mü&#;teri Hizmetlerine ba&#;lanabilirsiniz.
  • Mü&#;teri temsilcisi ile görü&#;erek BES iptal talebinde bulunman&#;z gerekir.
  • Ya da size en yak&#;n Akbank &#;ubesine kimlik belgenizle gidebilirsiniz.
  • Bireysel emeklilik sistemi iptal dilekçesini doldurarak görevli ki&#;ilere teslim etmeniz yeterli.
  • Talebiniz 14 gün içinde de&#;erlendirilir, paran&#;z hesab&#;n&#;za yat&#;r&#;l&#;r.

BES &#;ptali Sonras&#; Ne Olur?

Zorunlu bireysel emeklilik sistemi içinde bulunmak istemeyen vatanda&#;lar, istedikleri zaman BES iptali yapabilir. Sistemden ayr&#;lma durumunda ise ki&#;iden tahsis edilen paralar iade edilir. Ancak belirli durumlarda birtak&#;m kesintiler yap&#;l&#;r. Gelir vergisi yani, stopaj kesintisi oranlar&#; a&#;a&#;&#;daki gibidir:

  • Sistemden emeklilik hakk&#; kazanarak ayr&#;lanlardan %5
  • Vefat, maluliyet ya da tasfiye gibi zorunlu nedenlerden dolay&#; ayr&#;lanlardan %5
  • 10 y&#;l sistemde kalarak, Bireysel emeklilik sisteminden emekli olmadan ayr&#;lanlardan %10
  • 10 y&#;ldan az sistemde kalarak ayr&#;lan çal&#;&#;anlardan ise %15

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

BES Nasıl İptal Edilir, BES İptali İçin Yapılması Gerekenler

Bireysel Emeklilik Sistemi İptali

Bireysel Emeklilik Sistemi yani BES, çalışma hayatında yaptığın tasarrufları yatırıma dönüştürerek emeklilik döneminde rahat bir yaşam sürebilmen için gelir sağlayan emeklilik sistemidir. Üstelik Bireysel Emeklilik Sistemi’nde %25 oranında devlet katkısı sunulur. Peki, bireysel emeklilik nasıl iptal edilir?

BES Nasıl İptal Edilir?

Bireysel Emeklilik hesabını istediğin zaman Bireysel Emeklilik Sistemi’ne başvurmuş olduğun banka ya da sigorta şirketi ile irtibata geçerek iptal ettirebilirsin. Bireysel emeklilik iptali, BES yaptırdığın şirketin iptal şartlarına göre değişmektedir. Telefon, SMS veya müşteri hizmetlerinden tuşlama yaparak iptal sürecini başlatabilirsin. Bireysel emeklilik hesabını nasıl iptal edeceğini öğrenmek için sisteme girdiğin şirketin bilgilerini direkt arayarak ya da resmi internet sitesinden işlem yapabilirsin.

Aşağıda BES iptali için telefon ve sms bilgilerine ulaşabilirsin.

Akbank AvivaSa BES İptali

AvivaSa bireysel emeklilik iptali için form doldurarak başvuruda bulunabilir, kendin iptal dilekçesi yazabilir ya da 11 11 numaralı çağrı merkezini arayabilirsin. AvivaSa müşteri temsilcileri sana BES cayma hakkını kullanabilmen için çeşitli evraklar gönderecektir. 

ING Bank BES İptali 

ING Bank BES İptal işlemi için 1 numaralı NN Hayat Emeklilik çağrı merkezini arayarak, iptal isteğini bankaya bildirebilirsin. İstersen 97 00 numarasından da bireysel emeklilik iptali başvurunu gerçekleştirebilir dilersen de ING Bank mobil uygulama üzerinden BES iptali yapabilirsin. 

Ziraat Bankası BES İptali

Ziraat Bankası BES iptali için 20 20 no’lu telefon numarasını tuşlayabilir, Ziraat Emeklilik Çağrı Merkezi’ni arayabilir, internet şubesinden veya mobil bankacılık sisteminden de işlem yapabilirsin. 

  • Online olarak iptal işlemini gerçekleştirmek için öncelikle Türkiye Hayat Emeklilik internet sitesine giriş yapman ve sırasıyla “Online İşlemler” ve “Bireysel” seçeneklerine tıklamalısın. Ardından açılan sayfadan bireysel emeklilik hesabını sorgulayabilir ve dilersen BES iptal işlemi yapabilirsin. 
  • Mobil bankacılık uygulaması üzerinden Bireysel Emeklilik Sistemi iptalini gerçekleştirmek için Ana menü üzerinden “Değişiklikler ve Talepler” menüsüne tıklayabilir ardından "Otomatik Katılım Sözleşmeler" sayfasından BES Cayma Talebi menüsü üzerinden işlem yapabilirsin.

Garanti Bankası BES İptali

Garanti Bankası BES iptali işlemi için internet şubesine veya cep şubesine girerek “Sözleşmeden Ayrılma” bölümünden BES iptali işlemini gerçekleştirebilirsin. Dilersen 0 numaralı telefonu arayarak, herhangi bir Garanti Bankası şubesinde BES iptal formu doldurarak veya SMS ile BES iptal işlemi yaptırabilirsin.

Garanti BBVA Mobil uygulamasından iptal işlemini gerçekleştirmek için öncelikle T.C. kimlik numaranı ve şifreni kullanarak uygulamaya giriş yapman gerekir. Sonrasında sağ üstte yer alan menü kısmından BES ayarları bölümüne gelebilir, oradan BES sözleşmeden ayrılma butonuna tıklayarak iptal işlemini başlatabilirsin.

Yapı Kredi Bankası BES İptali

Yapı Kredi Bankası BES iptal işlemi için mesai gün ve saatleri içerisinde herhangi bir Yapı Kredi şubesine giderek BES iptal formu doldurabilir, 0 veya 0 numaralı Yapı Kredi Emeklilik müşteri hizmetlerini arayabilirsin. Ayrıca

BES iptali için “T.C. kimlik numarası” boşluk “doğum yılı” yazarak ’ye SMS gönderebilirsin ancak SMS ile BES iptali için telefon numaranın banka sisteminde kayıtlı olması gerekir. 

Denizbank BES İptali

Denizbank BES iptali işlemi için mesai gün ve saatleri için 0 numarasını arayabilir veya herhangi bir Denizbank şubesine gidip BES iptal formu doldurarak da BES iptal işlemini gerçekleştirebilirsin.

Halkbank BES İptali

Halkbank BES iptali için, SMS yolunu tercih edebilir, büyük harflerle “AYRILMA” boşluk “TCKN” yazıp ’a göndererek BES iptali yapabilirsin. BES iptal işlemini 44 00 çağrı numarasını arayabilir veya Halkbank Emeklilik web sitesinden sırasıyla “Otomatik Katılım”, “Değişiklik Talepleri” ve “Ayrılma Talebi” kısmından da Bireysel Emeklilik hesabını iptal ettirebilirsin. 

Vakıfbank BES İptali

Vakıfbank BES iptal işlemi için 0 numaralı çağrı merkezini arayabilir, “VEML” boşluk “T.C. Kimlik Numarası” boşluk “CAYMA” boşluk “Doğum Tarihi”ni Gün/Ay/Yıl şeklinde yazarak ’e kısa mesaj atabilirsin.

Türkiye Finans BES İptali

Türkiye Finans BES iptal işlemi için 22 44 numaralı çağrı merkezini arayarak, BES iptali için başvuruda bulunabilirsin.

Finansbank BES İptali

Finansbank BES iptali işlemi için 0 numaralı telefonu arayabilir, müşteri hizmetlerinden BES iptali işlemlerine başlayabilirsin.

İş Bankası (Anadolu Hayat Emeklilik) BES İptali

İş Bankası (Anadolu Hayat Emeklilik) BES İptali için 55 00 numaralı Anadolu Hayat Emeklilik çağrı merkezini arayabilir veya Anadolu Hayat Emeklilik internet sitesi üzerinden Anadolu Hayat online işlemler bölümüne girerek BES iptal talebinde bulunabilirsin. 

HSBC BES İptali

HSBC BES İptali için 0 numarasını tuşlayarak HSBC müşteri hizmetlerine bağlanabilir, BES iptali için başvuru yapabilirsin.

NN Hayat BES İptali

NN Hayat ve Emeklilik BES İptali için 1 numaralı çağrı merkezini arayabilir veya 66 94 numaralı müşteri yardım hattını arayarak da Bireysel Emeklilik Sistemi iptal işlemi için başvuru yapabilirsin. 

Katılım Emeklilik BES İptali

Katılım Emeklilik BES İptali için 0 numaralı çağrı merkezine ulaşarak, iptal işlemini gerçekleştirebilirsin.

Metlife BES İptali

Metlife BES iptal işlemi için 0 numarasını arayabilir ve BES iptal talebinde bulunabilirsin.

Aegon BES iptali

Aegon BES iptali için  0 numarasını arayarak, poliçe iptal başvurusu yapabilirsin.

Allianz BES İptali Nasıl Gerçekleştirilir?

Allianz BES iptali gerçekleştirmek için ayrılma talep formunu doldurup, senden istenen evrakları herhangi bir Allianz şubesine teslim etmen gerekir. Allianz Sigorta ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

SMS ile BES İptali Nasıl Yapılır?

Her firma SMS ile BES iptali yapmadığı için sigorta yaptırdığın firmanın prosedürüne bakman gerekir. Anadolu Hayat Emeklilik, Vakıfbank ve Halkbank, SMS ile BES iptal işlemi gerçekleştirir.

BES iptal sms yöntemi kullanılabilen şirketlerinin SMS bilgileri aşağıdadır.

  • Anadolu Hayat Emeklilik BES sms iptali için "CAYMA" yazıp boşluk bırakarak T.C. kimlik numaranı yazıp ’e kısa mesaj gönderebilirsin.
  • Halkbank BES sms iptali için büyük harflerle ‘AYRILMA yazıp boşluk bırakarak T.C. kimlik numaranı yazıp ’a gönderebilirsin.
  • Vakıfbank BES sms iptali için “VEML” boşluk T.C. kimlik Numarası boşluk “CAYMA” boşluk doğum tarihi (gün. ay. yıl) yazılarak ‘e SMS gönderebilirsin.

BES İptal Edilirse Ne Olur?

BES iptal edilirse biriken paranın geri alınması durumunda belirli kesintiler gerçekleşir. Kesinti oranları, bireysel emeklilik sisteminde kalma süresine göre farklılık gösterir. 10 yıl süre dolmadan BES iptal edilirse, kesinti oranları yüksek olacaktır. Kesinti olmadan ayrılma durumu, sözleşme başladıktan 60 gün süre içerisinde gerçekleştiğinde olabilmektedir.

BES iptal edildiğinde yapılacak kesintiler;

  • Stopaj kesintisi
  • Giriş Aidatı Kesintisi
  • Devlet Katkısı Kesintisi

BES Cayma Hakkı Nedir?

BES cayma hakkı, BES sistemine otomatik katılım ile giren kişilere 2 aylık süre için tanınan hiçbir ücret ödemeden çıkma hakkıdır. BES ilk başladığından itibaren, iki aylık süre içerisinde cayma bedeli bulunur. Bu süre zarfında caymak istediğinde herhangi bir kesinti olmadan paranın tamamını alabilirsin. 

BES İptal Formu Örneği Nasıldır?

BES iptal formu örnekleri bankadan bankaya ve sigorta şirketlerine göre farklı olabilir. Bu nedenle hangi firmadan sigortalıysan, o firmanın formunu örnek alıp doldurman doğru olacaktır. 

BES İptal Edilince Para Ne Zaman Yatar?

BES iptal işlemini gerçekleştirmek istiyorsan BES paranı ne zaman alacağını merak ediyor olabilirsin. Peki, BES parası ne zaman yatar? BES’ten çıkınca katılımcı ayrılma talep formunu imzalayıp faks ya da posta yöntemi ile şirkete gönderdiğinde hesabında biriken tutar, 20 iş günü içerisinde hesabına yatırılır.

BES Parası Nasıl Çekilir?

Sistemde kayıtlı olan sigorta şirketi ile veya banka iletişime geçerek Bireysek Emeklilik Sistemi’nde biriken paranı çekmek için talepte bulunabilirsin. BES paranı alabilmek için e-Devlet sistemi üzerinden işlem yapamazsın.

BES İptali Halinde Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

  • BES iptali yaptırmak isteyen kişilerin, iki aylık süresi bulunur. Bu süre zarfında iptal ettirirsen, paranı kesinti olmadan geri alabilirsin. Ancak 2 aydan sonra bin liralık bir kesinti yapılır.
  • BES iptali için bireysel emeklilik şirketine başvuru yapman gerekir.
  • BES’ten 3 yıl içerisinde çıkmak istersen devlet katkısından yararlanamazsın.

İhtiyacın Olan Sigortalar funduszeue.info'te!

Bütçene ve ihtiyaçlarına en uygun sigortayı bulmak için funduszeue.info üzerinden sadece 2 dakikada teklif alabilir, sigorta teminatlarını ve fiyatlarını karşılaştırarak kendine en uygun sigorta poliçesini anında satın alabilirsin. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası