not defterime ne yazabilirim / Bu Kadar Defterle Ne Yapıyoruz? ~ I'm SeCHo's beautiful and unique snowflake.

Not Defterime Ne Yazabilirim

not defterime ne yazabilirim


Merhaba agalar, geçenlerde bir post atmıştım ve beklediğimden çok like ve paylaşım aldı. Dedim ki eğer bu kadar çok böyle yapan varsa neden boş ajandayla neler yapılabilir konulu bi yazı yazmıyorum?

Boş bi defterle neler yapılır merak ediyor musunuz?  O zaman kemerlerinizi bağlayın yazımız başlıyor.



1- Günlük (klasik)


Evet cidden baya klasik bi şey. Boş bi defter denince insanın aklına ilk günlük yapmak geliyor bu yüzden kısa bi değinip geçiyorum. Günlük deyince hemen aklınıza "sevgili günlük" kelime grubuyla başlayan 'yedim içtim sıçtım yattım' temalı bir defter gelmesin. Bunu daha değişik ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. Örneğin tarihi attıktan sonra o sıralar beğendiğiniz bi şarkının sözünü yazabilir ve değişik bi giriş yapabilirsiniz. (Ben böyle yapıyorum mesela)

Ya da evinizde renkli yazıcı varsa her hafta bir sayfayı screenshotlarla ya da kendi fotolarınızla doldurup ilerde vaayy be demenizi sağlayacak anılar oluşturabilirsiniz.


2- Tek cümlelik günlük


Bu tarz günlükler son zamanlarda çıktı malum hepimiz acayip meşgulüz (!) günlük yazmak için. O yüzden bu fikir atılmış. Her gün bir cümleyle o günün nasıl geçtiğini anlatan bir günlük türü bu. Eğer bir yıl boyunca her günü böyle tek cümle yazarsan koskoca yılı 30 sayfaya falan sığdırırsın. Fotoğraftaki gibi büyük değil de küçük yazman gerek tabi.

SD kart (hafıza kartı) misali depolama alanından kâr ediyoruz şuan oh yarasın




 3- Rüya günlüğü


Bu günlük türü de efsane şeylerden birisidir. Sizi bilmiyorum ama ben rüya görmeye bayılıyorum ve uyandıktan sonra rüyamı unutmak bana baya baya koyuyor. İşte rüya günlüğünün ana amacı bu. Herkes eninde sonunda rüyalarını unutur. Ama eğer her sabah uyanır uyanmaz ne rüya gördüm diye düşünürsek ilk başlarda biraz zorlansak da bir kaç haftadan sonra beynimiz her sabah "aga şu rüyaları silmiyim adam hatırlamaya çalışıyo yazıktır" demeye başlar. Ayrıca bi yılın sonunda tüm rüyalarınıza teker teker bakmak çok güzel hissettirmez miydi ya..

Bunu baya seviyorum yapmıştım önceden ama önem verememiştim yazın bir daha yapacağım sanırım

Not: Ben böyle güzel çizebilsem direk tablo falan yaparım rüya günlüğü niye yapayım

Edit 2017: Google Play Store'da Awoken diye bir uygulama var. Bu uygulama sayesinde rüyalarınızı kaydedebilir ve her sabah ekranda bugün ne rüya gördün diye bir bildirim alabilirsiniz. Aynı zamanda bu uygulama Lucid rüya uygulaması. İndirecekseniz Lucid rüya hakkında detaylı bilgi almanızı da tavsiye ederim çok güzel bir şey.



4- Hayat hikayenizi yazın

Mesela kendime böyle bir şey yapacak olsam herkese bi lakap koyar ve başlardım yazmaya

"Furkan (Aslında adım İkram ama İkram yerine Furkan diyeceğim çünkü Furkan ismi güzel) 27 temmuz gecesi doğmuştu ve bugün de on yedinci doğum günüydü. Ailesi bi hediye almamış olmasına rağmen bunu kendine dert edinmemişti.. Aradan günler geçmişti ve kankalarıyla Temmuzun başında bir blog açmışlardı.." bla bla bla üç ay geçer ygs dönemine girmişti diye devam eder.

(2017 Edit: FURKANIN YGS'Sİ ÇOK GÜZEL GEÇTİ, ŞİMDİ GÖZLER LYS'DE)

(2017 İkinci Edit: Furkan LYS'de heyecan yaptı yav)

(2017 Üçüncü Edit: Furkan Marmara Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık bölümünü tutturdu. Hayırlı olsun.)

Görüyorsunuz ki çok hoştur hatta -dikkat öznel yargı- rüya günlüğüyle kapışır diyebilirim.



5-Hayal gücünüzü kullanın


İşte bu da yabancı bi sitede gördüğüm hoş bi şeydi. Dedim hemen "İkrammmmm!!! Sende bundan yapmalısınn!!! hemde hemennnn!!" Gittim ve hemen günlüğümü aldım boş bi sayfayı açtım veee bunu çizdim.. Çizemedim gerçi ama amacıma odaklanın.

Ben şuana kadar okuduğum kitapları konu aldım ama isterseniz okumak istediğiniz kitapları, izlediğiniz ve izlemek istediğiniz filmleri + dizileri, gördüğünüz veya görmek istediğiniz yerleri bu şekilde not alabilirsiniz..


Yeri gelmişken reklamlarr: 

♦ dizi önerisi için buraya ve buraya

♦ film önerisi için buraya,

 ♦ kitap önerisi içinburaya ve buraya,

 ♦ şarkı önerisi içinde buraya tıklayabilirsin kankişim..

Not: Güzel çizemedim bende hoş olsun diye alta baykuş tüyü koydum.. Evet o tüy baykuştan düştü, Hedwig Hogwarts mektubumu getiriyodu da canım, ben reddetmiştim o sıralardan kalma yahu..



6-Şiir ya da kafiyeli düz yazı defteri


Eğer edebi alanda yeteneğiniz varsa ya da amatör olarak ilgileniyorsanız bu da çok hoş bi defter olabilir. En azından defter bittiğinde ilk sayfa ile son sayfa arasındaki gelişmeyi inceleme şansını yakalar ve hatta hangi aylarda nasıl duygular içinde olduğunuzu görebilirsiniz. Sizli bizli konuşmayalım artık. Fazla ciddi oluyor

Not: Şiirle alakalı foto bulamadım ama bu güzel


7-Sanatçılar için 


Eğer resme yeteneğin varsa doodle ya da karakalem çalışmaları yapabilirsin. Eğer yoksa gazete dergilerde bulduğun güzel fotoğrafları kesip defterine yapıştırabilirsin böylece görsel açıdan hoş bi defterin olur ve bence bu da çok güzel ama bizim evde ilkokuldan beri uhu prit falan pek olmuyor.

Uhumuz veya tutkalımız olunca da tüm aile ne yapacağını bilmeyip ekmeğin arasına sıkıp sıkıp yiyoruz.


8-Sırlar


Sır tutma konusunda iyi biri olduğumu düşünüyorum ama bi yerden sonra insanın içini gerçekten yiyip bitiren bi şey bu. O yüzden böyle herkesten aldığın sırları biriktirdiğin ve her konuşmak istediğin zaman gelip yazdığın bi defter yapabilirsin. The Book Of Gıybet falan :D

Ya da birisine sinir olduğunuz anları yazdığınız bi defter olabilir. Ya daa söylemek isteyip de söyleyemediklerinizi yazdığınız bi defter.

9-Avantaj/dezavantajlar


Böyle bi defter en çok bana lazım herhalde. Çünkü neredeyse her gün kararsız kalıyorum. İkramlar doğada kararsız bulunan bi elemettir.. Ciddi ciddi karar verme problemlerim var ve bu defteri yapmak için çok üşengecim.. Yapsam mı yapmasam mı karar veremiyorum diyormuşum :D

Bu defterin iyi yönü şu olabilir bi konu hakkında çok ikilemde kaldım diyelim. Bunun iyi yönlerini kötü yönlerini kağıt üzerine dökmek her zaman daha yararlı olacaktır. Beynimiz karar verirken ve seçim yaparken hep daha az kötü olan şeyleri seçermiş. Hangi şeçeneğin daha iyi olduğuna pek bakmazmış



10- Multi Defter


Bu söylediklerimin hepsi hoş şeyler ama bi defteri kolayca bitirebilecek şeyler değil. O yüzden bunlardan bi kaç tanesini birleştirip güzel bi defter ortaya çıkarabilirsiniz. Mesela bi günlüğünüz olsun her gün yazmasanız bile ayda bi beş kez falan yazsanız bunları da iki üç sayfalık yazılar olarak yazsanız yine aynı şeye denk gelir. Bu günlüğe okuduğunuz kitapları izlediğiniz dizi film vb güzel şeyleri not alsanız, (yemeğe ilgiliyseniz beğendiğiniz tarifleri bile alabilirsiniz) bazen başka bi deftere çizdiğiniz güzel komik ya da hoşunuza giden şeyleri kesip bi sayfasına yapıştırsanız falan çok hoş olmaz mıydı? Hem gazete dergilerden falan kopardığınız fotoğrafları yapıştırabilirsiniz hem de şiir /yazı gibi şeyler yazabilirsiniz, bi çeşit blog gibi bi şey. Aradan bi yıl değil on yıl bile geçse o zaman neler hissettiğinizi kolayca hatırlarsınız ve belki çocuklarınıza okutup gülersiniz.


vaaay be

Evet artık boş bi defter bulunca ben bu boş defterle ne yapıyım demek yok. Bunlardan birini yapabilirsin hatta istersen hepsini bile yapabilirsin

Bu yazı sana fayda sağladı mı hoşuna gitti mi lütfen aşağıdaki yorumlarda bunu belirtmeden bi yere kaybolma, kırılırım gerçekten

Ha bu arada blogum çok kafa dengi bir blogtur. Eğer blogumu beğendiysen sağ alttaki kırmızı çan şekline tek tıkla abone olabilirsin. Yeni yazı yazdığımda bildirim yollarım telefonuna, ne dersin?


İngilizce ve Almanca

12 Bullet Journal (BuJo) Yapmayı Deneyin

Son yıllarda bullet journal modası aldı başını gitti. Instagramda cicili bicili bujo sayfaları on binlerce takipçiye ulaştı. Yani, kabul edelim. Hangimiz heves etmedik? 🙂

Bujo hedeflerinizi, yapmak istediklerinizi, yapmanız gereken işleri, etkinlikleri, notlarınızı vs kaydettiğiniz bir defter. Çeşitli sembolleri ve kullanış şekilleri var.

Çoğu kişi genel olarak hedeflerini, alışkanlıklarını ve yapması gerekenleri takip etmek için kullanıyor. Sıkıcı ajandalara göre kat kat eğlenceli ve güzel bence. Süslemek zorunda değilsiniz, Bujo çok düzenli ve temalı olacak diye bir şey yok. İnternetten farklı bujo şablonları aratıp size en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Pinterest’te bununla ilgili bolca örnek bulmanız mümkün.

05.07.2020 Güncelleme:Bir süredir ben de Bullet Journal kullanıyorum (kullanmadığım defterlerden birini BuJo yaptım ?, yakın zamanda blogda en basit şekilde nasıl bujo yapabileceğinizi anlatan bir yazı paylaşacağım. Takipte kalın!

4

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır