şifondan yağ lekesi nasıl çıkar / Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Evde 6 Kolay Çözüm - Nefis Yemek Tarifleri

Şifondan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar

şifondan yağ lekesi nasıl çıkar


Günlük hayatımızda zorlu yağ lekeleri ile karşılaşabiliriz. Motor yağı lekeleri, yemek yağı ve gres yağı gibi farklı yağ çeşitleri vardır. Günlük hayatımızda en çok mutfakta karşılaştığımız yağ lekeleri yemek yağlarıdır. Yemeklerimizi yaparken üzerimize yağ lekelerinin sıçrama ihtimalini düşünerek yeni yemek tarifleri denemekten kaçınabiliyoruz. Yemek yapmaya başlamadan önce temizliğini düşünmek hepimizin karşılaştığı sorunlardandır. Her yemek bir emek ister. Mis kokulu güzel yemeklerimizi, sunumlarımız ile tamamlamak isteriz. Mesela masa örtüleri; şık masa örtülerimizi sadece misafirlerimiz geldiğinde ortaya çıkarmamızın temelinde yatan tek sebep, yemek sırasında oluşabilecek bir veya birkaç yağ lekesinin masa örtülerimize gelmesinden çekinmemizdir. Bu zor ve inatçı lekeleri çıkarmak için ise farklı çözüm yöntemleri mevcuttur. Peki, yağ lekeleri nasıl çıkar? Hadi gelin yazımızda bu konuya açıklık getirelim.

Yağ Lekesi Hangi Deterjan Çıkarır?

Leke oluştuğu anda ne kadar çabuk müdahale edilirse o kadar iyidir. Kıyafetinize tereyağı, yemek veya katı bir yağ çeşidi döktüyseniz, ilk iş olarak bir bıçak yardımıyla bulaşan yağlı bölgenin fazlasını bastırmadan, nazikçe kazıyarak alın. Bunu yapmadan yağlı lekeli olan bölgeyi peçete, bez gibi şeylerle temizlemeye çalışırsanız yağı kumaşa yayarak daha fazla bulaşmasına neden olabilirsiniz.

Yağlı lekeleri su ile silmeye çalışmayın. Yağlar suda çözünmediği için bu yöntem lekeyi yaymaktan başka bir işe yaramaz. Onun yerine lekeli olan alanın üzerine ve altına bolca pudra, un ya da nişasta dökerek bir süre bekletin. Bu maddeler yağı emerek lekeyi daha kolay temizlemenize yardımcı olacaktır. 

Bu işlemin ardından fazla yağdan kurtulduktan sonra lekenin üzerine Peros Matik Toz Deterjanürününü çok az yerleştirin ve direkt makinede yıkayın. Peros Matik’in molekülleri, Co-Granül enzim teknolojisi sayesinde lekeleri daha kolay çıkarır, renkleri korur.


Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? 

İnsanlar kurumuş yağ lekesi ile hayatının birçok döneminde sıkça karşılaşmıştır. Özellikle inatçı ve güç yağ lekelerini çıkarmak çoğu zaman zorlu olabilmektedir. Bu durum hem farklı kıyafetlerde hem de birçok eşyada söz konusu olabilir. Böyle durumlarda ise birçok kişi kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabını merak ediyor.

  • Kurumuş yağ lekesi çıkarırken kullanabileceğiniz en etkili ve ideal malzemelerden biri karbonattır. 
  • Yağ lekesi bulunan yüzeye bir miktar karbonat dökerek hemen ardından diş fırçası ile yağ lekesini fırçalamalısınız.
  • Yağ lekesini fırçalarken oldukça nazik hareketlerle yapmalısınız. Böylelikle yağ lekesi bulunan yüzeye zarar vermeden temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Eğer yağ lekesi salçalı bir yağ lekesi ise karbonatın içerisine Peros Bulaşık Deterjanı ürünlerini ekleyerek mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz.  

Sıvı Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yemek yaparken sıklıkla kullanılan sıvı yağ, zaman zaman etrafa, kıyafetlere veya halıya sıçrayarak çıkarması güç lekeler bırakabilir. İnatçı lekelerden biri olan sıvı yağ lekesi, doğru yöntemle temizlenmediği takdirde eşyaların ömrünü kısaltır. Hatta çok sevdiğiniz kıyafetinizle vedalaşmanıza bile neden olabilir. Yağ lekesini kolayca çıkarmak için uygulamanız gereken yöntemleri sizlerle paylaşacağız. Ancak kıyafete veya halıya bulaşan yağ lekesine müdahale etmek için, çok uzun süre bekletmemeye çalışın. Yağ lekesine ne kadar kısa sürede müdahale ederseniz, temizlenmesi de o derece kolay olacaktır.

Tuz, özellikle yağ lekesi yeni oluştuğunda hemen uygulanması gerekilen yöntemlerden biridir. Lekenin üstünü sofra tuzuyla kaplayın ve 10 dakika boyunca bekletin Daha sonra ılık suyla tuzu nazikçe çıkarın. Lekenin üzerine Peros Matik Toz Deterjanı dökün ve 10 dakika daha bu şekilde bekletin. Son işlem olarak hemen ardından kıyafetinizi düşük dereceli uygun programlı çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Tuz, lekeyi kumaştan kaldırır. Peros deterjan ise tuz lekesini önleyerek güzel sonuçlar ortaya çıkarır. 

Giysilerdeki yağ lekelerini hızla çıkarın. Kumaştan taze ve eski yağ lekelerini çıkarma yöntemleri

En dikkatli ev hanımının bile giysilerdeki çıkarılması zor lekelerle sorun yaşadığı zamanlar vardır. Onlarla nasıl başa çıkılacağı sıkça sorulan bir sorudur. Giysilerden ve diğer leke türlerinden yağ lekelerini nasıl çıkaracağınızı anlatacağız.

55

Fotoğraf galerisi: Giysilerdeki eski yağ lekesi nasıl çıkarılır

Kolay yıkamanın temel kuralı, çamaşırları çok fazla giymemektir, bu da onların yıkanmasını zorlaştırır. Kirli şeyler kuru bir yerde saklanmalı, ancak uzun süre saklanmamalıdır.

meyve lekesi nasıl çıkar

Taze meyve lekeleri su ile kolayca yıkanabilir. Eski bir leke, bir bardak su başına 2 g asit oranında bir sitrik asit çözeltisi ile çıkarılabilir. Çamaşır sabunu kullanmayın, sadece lekeyi düzeltir. Başka bir "büyükanne" yöntemi - kirlenmiş yeri birkaç saat peynir altı suyuna batırın ve ardından suyla durulayın.

Giysilerden yağ lekesi nasıl çıkar

berry lekeleri nasıl çıkar

Meyvelerden gelen lekeler büyük zorluklarla çıkarılır. İyi halk tavsiyesi: meyve suyu lekesini çiğ süte batırın, kurutun. Bundan sonra, kumaşı aşağıdaki solüsyonda yıkayın: 1 yemek kaşığı. ben. boraks, 2 yemek kaşığı. ben. amonyak, yarım bardak su. Yıkanan kumaş bu işlemden sonra normal şekilde yıkanabilir.

Giysilerden yağ lekesi nasıl çıkar

Giysilerden eski yağ lekeleri nasıl çıkar

Yünlü kumaşlar, özellikle hafif olanlar üzerindeki yağ lekeleri, magnezyum tozu ile karıştırılmış benzin ile çıkarılabilir. Bu karışım yağlı leke üzerine bolca yağlanır, kurumaya bırakılır ve ardından fırça ile temizlenir.

Yağlı bir nokta yeni ekildiyse, üzerine kesilmiş çiğ patates veya diş tozu uygulanmalıdır. Patates ve diş tozu leke kaybolana kadar ovalar.

Yağ lekesi nasıl çıkar

Eski bir yağlı leke, renksiz tuvalet sabunu ve benzin karışımıyla bulaşabilir, bir süre bırakılabilir ve ardından taze benzinle yıkanabilir. İnce veya ipek kumaşlardan eski yağlı bir lekeyi çıkarmak istiyorsanız, amonyak ve tuz karışımı ile silmelisiniz. İpek kumaştan yağlı veya yağlı bir lekeyi çabucak çıkarmak için lekeyi beş dakika boyunca aşağıdaki solüsyona batırabilirsiniz: amonyak, gliserin, su (eşit oranlarda). Daha sonra ürün temiz suyla durulanmalıdır.

Ayrıca yağlı bir leke, amonyak ve çamaşır tozu karışımı ile silinebilir. Bundan sonra ürün bir bez veya gazlı bez ile sıcak bir ütü ile ütülenmelidir.

Pas lekeleri nasıl çıkarılır

Doğal kumaşlardan yapılmış keten üzerindeki pas, bir hidroklorik asit çözeltisi ile iyi gider. Bu yer bir asit çözeltisine (% 2) daldırılır ve daha sonra leke çıktığında, maddeyi amonyak ilavesiyle suyla durulayın.

Beyaz keten bir sitrik asit çözeltisine batırılır, üstüne ince bir kaba tuz tabakası serpilir ve bir gün bırakılır. Daha sonra çamaşırlar normal şekilde yıkanmalıdır.

boya lekeleri nasıl çıkar

Guaj lekeleri soğuk su ve çamaşır tozu ile çıkarılır. Lekeyi, içinde çözünmüş deterjanlı soğuk suda bir süre bekletmek daha iyidir.

Yağlı yiyeceklerden kaynaklanan lekeler, dikkatsizlik veya talihsiz bir kaza nedeniyle giysilerde görünebilir. Çoğu zaman bu tür şeyler umutsuzca hasar görmüş olarak kabul edilir, ancak bu tür kirliliğin çıkarılması çilek, kahve veya çikolata lekelerinden çok daha kolaydır.


kirlilik nedir?

İlk önce ne tür kirlilik olduğunu anlamanız gerekir:

  • Giysilerdeki yağ lekeleri, üç saatten daha eskiyse taze olarak kabul edilir. Modern ev kimyasalları kullanarak bunları çıkarmak en kolay yoldur.
  • Belirtilen süre geçmişse lekenin kökleşmiş olduğu kabul edilir. Gerçek şu ki, yağ molekülleri doku yapısının derinliklerine nüfuz eder ve liflerini boyar. İyice yıkandıktan sonra bile, kirlenme bölgesinde kurtulması çok zor olan sarımsı lekeler kalabilir. Bu tür kirlilik, diğer bertaraf yöntemlerini gerektirir. Özel araçlar, bunların çıkarılması için uygundur.
  • Çoğu zaman çıkarılamayan lekeli giysiler daha iyi zamanlara bırakılır. Bu tür şeylerin üzerindeki yağ molekülleri, kumaşın liflerine derinlemesine nüfuz eder, yapılarını bozar ve rengini değiştirir. Yağdan gelen eski kir, çıkarılması en zor olanıdır. Bazen bu gibi durumlarda halk yöntemleri ve tekrarlanan yıkamalar kurtarmaya gelir. İnatçı lekeler kuru temizleme ile de çıkarılabilir. Profesyoneller, giysilere zarar vermeden nazikçe temizleyecek kumaş için en uygun bileşimi seçecektir.

Bu nedenle, en sevdiğiniz şeylerdeki yağ lekelerinden mümkün olduğunca çabuk kurtulmaya değer, maddenin malzemenin liflerine nüfuz etmesini önleyin.

Bununla birlikte, leke zamanla fark edilemese ve kirlilik giysilere sinmiş olsa bile, eşyaları orijinal görünümlerine döndürmenizi sağlayan bir dizi halk yöntemi vardır. Bu yöntemler birden fazla nesil ev hanımı tarafından test edilmiştir ve herhangi bir konuda yağ ile baş edebilir.


Ne yıkamalı?

Özel temizlik ürünleri kumaştaki yağ lekesinin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Ancak halk yöntemlerini kullanabilirsiniz. Yıkamaya başlamadan önce, şeyden tozu çıkarmanız gerekir. Bunu yapmak için kıyafetleri kuru bir fırça ile temizlemek yeterlidir. Ardından lekeyi çıkarmak için ihtiyacınız olan her şeyi hazırlayın. Seçtiğiniz solüsyonu test edebileceğiniz bir pamuklu çubuk, peçete, küçük bir bez parçasına ihtiyacınız olabilir.

Yağlı bir lekeyi, evde sıklıkla bulunabilen bir dizi maddeyle yıkayabilirsiniz. Bu liste, sıradan çamaşır sabunu, tebeşir veya talk pudrası, sofra tuzu, diş tozu, amonyak, hardal, patates nişastasını içerir.


Taze bir leke, herhangi bir madde ile muamele edilmelidir. emici özellikler. Bu amaçlar için diş tozu veya sofra tuzu mükemmeldir. Kristaller yağı emecek ve kumaşın liflerine nüfuz etmesini önleyecektir.

hardal tozu Giysilerdeki yağlı lekeyi de yok edebilmektedir. Ancak bu seçenek bazı malzemelere zarar vererek üzerlerinde belirli lekeler bırakabilir. Bu nedenle, kiri silmeden önce, bu yöntemi kumaşın küçük bir alanında test etmelisiniz.

Yağ lekeleriyle başa çıkmak için son derece sıra dışı bir yöntem - bira. Bu içeceğin köpüğü, malzemenin yapısına derinlemesine nüfuz eder ve yağ moleküllerini aşındırır. Sadece düzenli bir yıkama ile keskin bira kokusundan kurtulmak için kalır. Yanlışlıkla kendinize süt döktüyseniz, damlayan mayonez veya başka bir sos, kirle başa çıkmanıza yardımcı olacak bir boraks çözeltisidir. Bir yemek kaşığı madde bir litre suda eritilir ve bölge bu karışımla muamele edilir, ardından akan suda yıkanır.



İnatçı yağlı lekeyi çıkarmanın daha karmaşık yolları vardır. Örneğin, tıraş köpüğünün bu tür kirlilikle başa çıkabileceğine inanılmaktadır. Lekeyi ilk kez yıkayamazsanız, oldukça agresif yöntemlere başvurmalısınız.

Örneğin, bir çözüm benzin yağ moleküllerini doku liflerinden uzaklaştırabilir. Bir kurutma kağıdını arıtılmış maddeyle ıslatın ve lekenin altına koyun, ardından pamuklu çubukla çıkarın. Benzer şekilde giysilerdeki yağ lekeleri terebentin kullanılarak çıkarılabilir.

Amonyak ve terebentin karışımı Giysilerdeki yağlı lekelerin hızlı ve etkili bir şekilde temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bunun için maddeler eşit miktarlarda karıştırılır, kirlilik pamuk yünü ile ıslatılır ve birkaç saat bekletilir. Böyle bir ıslatma ve ılık suda yıkamadan sonra leke kaybolmalıdır.


Giysilerdeki yağı hızlı bir şekilde çıkarmanın başka bir yolu da Gliserin. Bir şeyleri temizlemek için bu üründen sadece birkaç damla yeterlidir. Gliserin doğrudan kontamine alana uygulanır ve yarım saat boyunca malzemeye girmesine izin verilir, ardından tedavi edilen alan basitçe yıkanır.

Yağ lekesini çıkarmak sadece on beş dakika sürer. şekerli çamaşır sabunu. Kirlilik sabunlanır ve bolca şeker serpilir, ardından yirmi beş dakika bir kenara bırakılır. Bu, karışımın reaksiyonu başlatması ve malzemenin yapısına nüfuz etmesi için zamana sahip olması için gereklidir.

Kullanarak amonyak yağlı olanlar da dahil olmak üzere çeşitli kökenlerden lekeleri temizleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, bir çay kaşığı madde bir bardak su içinde çözülür, elde edilen karışım bir pamuklu ped ile kirlenmeye uygulanır. Daha sonra lekenin üzerine herhangi bir pamuklu kumaş yerleştirilir ve sıcak olmayan bir ütü ile ütülenir. Liflerden gelen tüm yağlar doku flebi üzerinde kalmalıdır.



Giysilerdeki yağı çıkarmada mükemmel bir yardımcı - sirke. Eşit oranlarda su ile karıştırılır ve kirlenen bölge işlenir, ardından bir saat bekletilir ve akan su altında yıkanır. Giysilerdeki yağ lekelerini çıkarmanın alışılmadık bir yolu, Coca-Cola gibi tatlı bir sodadır. Kirli giysiler birkaç saat agresif içeceklere batırılır, ardından normal şekilde yıkanır.

Bulaşık deterjanı genellikle yağ moleküllerini yok etme yeteneğine sahiptirler, böylece en sevdiğiniz şeylerdeki bu tür lekelere karşı mücadelede sadık yardımcılar olabilirler. Kirli alan, özel bir jel veya köpük ile basitçe yıkanır ve ardından akan su ile yıkanır.

Giysilerdeki yağlara karşı mücadelede kurtarmaya gelebilir saç spreyi. Kirlenmiş alan ince bir peçete veya kurutma kağıdı ile örtülür ve bir sprey ile muamele edilir ve ardından ütülenir. Sürücülerin eski kirleri gidermek için iç mekanları temizlemek için tasarlanmış bir şampuan kullanmaları tavsiye edilir. Bu tür ürünler genellikle oldukça hafiftir ve dokuya zarar vermez, ancak yağ moleküllerini mükemmel şekilde uzaklaştırırlar.

Hassas kumaşlar üzerindeki lekeler aşağıdakilerle çıkarılabilir: şampuan. Yağlı saçlar için bir ürün seçmeye değer. İçerisinde bulunan maddeler yağ moleküllerini nazikçe çözecek ancak malzemeye zarar vermeyecektir.



Etkili yıkama nasıl yapılır?

Kumaşı yağlı lekelerden temizleme yönteminin seçimi, ne tür malzemenin kirlendiğine bağlıdır. Farklı kumaş yapısı, kirleticileri gidermek için farklı bir yaklaşım gerektirir. Örneğin, kadife veya ipek, eşyayı bozmamak için çok dikkatli kullanılması gereken hassas malzemelerdir.

Kot pantolon gibi kaba malzemeler için agresif maddeler mükemmeldir. Böyle bir kumaştan yağlı bir leke, amonyak veya amonyak ile çıkarılabilir. Eski bir leke, çamaşır sabunu ve şekerle çıkarılabilir. Giysilere ve profesyonel temizleyicilere zarar vermez.

Yağ lekeleri genellikle dış giyimde görülür. Kazaen kirlenmeye ek olarak, ceketlerin ve kuştüyü ceketlerin yaka ve kolları yağlanmaya eğilimlidir. Yağmurluk kumaşındaki gresi bulaşık deterjanı, örneğin Fairy ile temizleyebilirsiniz. Leke yıkanır, yarım saat bırakılır ve daha sonra şey sıradan toz ile yıkanır.

Yağ lekeleri böyle bir kumaştan benzinle çıkarılabilir. Bu yöntem eski ve inatçı kirler için mükemmeldir. Benzin leke ile başa çıkmadıysa, daha agresif bir yönteme başvurabilirsiniz. Bunu yapmak için yüz gram eter ve magnezya tozunu karıştırın. Lekeyi elde edilen macunla tedavi edin ve eterin kendine özgü kokusu tamamen gidene kadar şeyi bırakın. Daha sonra kirli madde soğuk suda durulanır.

Eter ve magnezya karışımı, yağı bolonya dokusundan iyi bir şekilde uzaklaştırır.




Kadife yağ lekeleri ekmek kırıntıları ile temizlenebilir. Kirlenmiş alanın üzerine ılık bir ekmek parçası yuvarlanır. Ekmek yağı emecek ve ardından çamaşırlar makinede yıkanabilir. Aynı şekilde peluştaki yağı da temizleyebilirsiniz. Bu yöntem kirlilikle baş edemiyorsa, terebentin kullanın. Bu madde daha agresiftir ancak bu tür dokulara zarar vermez.

İpek veya tül gibi en hassas malzemelerden, profesyonel yumuşak ürünler kullanarak yağları çıkarmak en iyisidir. Hala halk yöntemlerini kullanmak istiyorsanız, iki yemek kaşığı amonyağı suyla karıştırın ve malzemeyi elde edilen çözelti ile işleyin. Bu sayede perde veya çarşaflardaki yağ temizlenebilir.

Emiciler, pamuk veya ketenden yağ lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Ezilmiş tebeşir, talk pudrası veya bebek pudrası kullanabilirsiniz.

Bu yöntem, taze lekelerden kurtulmak için en etkilidir. Toz yağı emecek ve her zamanki gibi yıkamanız gerekiyor.




Genellikle yağlı yiyeceklerden kaynaklanan lekeler masa örtüsü üzerinde görülür: bir ziyafetten sonra kumaşta rastgele kirlilik kalır. Keten kumaş hemen temizlenebilir. Önce masa örtüsündeki toz ve kırıntılar temizlenmeli, daha sonra kirlenen yerlere tuz serpilmeli ve yağın emilmesi sağlanmalıdır. Bu işlem gerekirse iki veya üç kez tekrarlanabilir, ardından masa örtüsü soğuk suda sabun veya tozla yıkanabilir.

Yünlü giysilerde yağ lekesi görülürse diş tozu kurtarmaya gelecektir. Bunun prosedürü, pamuk veya ketenden kiri çıkarmakla aynıdır. Toz, etkilenen bölgeye nazikçe sürülür, ardından çamaşırlar bir çamaşır makinesinde hassas bir döngüde durulanabilir.



Evde yağ lekelerinin nasıl çıkarılacağı, yalnızca hangi kumaşın temizlenmesi gerektiğine değil, aynı zamanda giysi türüne de bağlıdır. Örneğin pantolon üzerindeki inatçı yağlı leke, oldukça karmaşık ama çok etkili bir şekilde çıkarılabilir. Bunun için eşya lavaboya konulmalı, leke çıkarıcı veya kirlenen yere çamaşır sabunu sürülmelidir. Yirmi dakika sonra pantolonu çok sıcak suyla durulayın, ters çevirin ve tüm işlemi en baştan tekrarlayın.

Elbise zarar görmüşse, yapıldığı malzemeye uygun yöntemi kullanın. Tişörtteki yağlı lekeyi temizlemenin hızlı bir yolu - bulaşık deterjanı ile yıkayınız. Modern jeller yağı oldukça hassas bir şekilde çözer ve çiçeklere zarar veremez. Bir gömleğin yaka veya manşetlerini temizlemek için de aynı yöntem kullanılabilir.

Bir süveter veya süveterdeki yağ lekesini hassas leke çıkarıcılar yardımıyla silebilirsiniz. Yün veya tiftik yapısı kirin hızlı emilmesine maruz kalır, bu nedenle bu tür lekelerin derhal çıkarılması gerekir.

Yünlü bir kazak veya süveteri temizlemek için demir veya amonyak gibi agresif maddeler kullanamayacağınızı da hatırlamakta fayda var.


Ancak bu yöntemler, bir çanta veya sırt çantasının orijinal görünümünü geri yüklemek için mükemmeldir. Deri veya süetten yapılan ürünler çeşitli şekillerde işlenebilir. Taze bir leke önce ıslak mendille silinmelidir. Fazla yağları kaldıracaklar. Herhangi bir emici daha fazla işlem için uygundur. En basit ve en tanıdık mısır nişastası ve daha tanıdık patates nişastası da uygundur. Suda macun kıvamına gelinceye kadar seyreltilir, oluşan bulamaç kirliliğe sürülür. Nişasta yağı emer, ardından peçeteyle dikkatlice çıkarılmalı ve alanı yumuşak pamuklu bir bezle silin.

Bir çanta veya deri ceket üzerindeki yağlardan kurtulmanın bir başka popüler yolu da soğan suyudur. Bu yöntem son derece basittir: soğan yarıya kesilir ve hamur kontaminasyonla işlenir. Leke birkaç dakika içinde kaybolacaktır.

Güçlü soğan kokusundan hoşlanmıyorsanız, bu sebzeyi limonla değiştirebilirsiniz. Ancak koyu deriden, limon suyundan yapılan şeylerin hafifletebileceği ve böylece çantanızın görünümünü bozabileceği unutulmamalıdır.

Çoğumuzun aşina olduğu bir problem, en sevdiğiniz giysilerinize zarar vermemek için evdeki giysilerden yağlı bir lekeyi nasıl çabucak çıkaracağınızdır.

Ciddi bayramlardan sonra, en sevdiğimiz şeylerde - kot pantolon, tişört, elbise ve bazen de aşağı ceket veya süet ayakkabılar üzerinde böyle hoş olmayan noktalar buluruz. İnatçı yağlı bir lekeyi çıkarmak kolay değil ama kesinlikle denemeye değer.

Bugüne kadar evde giysilerden yağlı bir lekenin nasıl çıkarılacağına dair etkili ve kolay öneriler var.

Yağlı bir lekenin giysilerden kolayca çıkarılabilmesi, her şeyden önce lekenin yaşına ve yağlı lekenin oluştuğu kumaşa bağlıdır.

Yağlı bir lekeyi çıkarmanın en kolay yolu, genellikle normal bir çamaşır deterjanı ile yıkanması gereken kot ve trikodur ve lekenin yıkanması gerekir.

Süet ve dış giyimden yağlı bir lekeyi çıkarmak için - örneğin, koyun derisi paltolarının yanı sıra nubuk, kuru temizleme kullanmak gerekir.

Giysilerinizde yağlı yiyeceklerden leke bulursanız hemen harekete geçmeli ve onu çıkarmaya çalışmalısınız. Eski bir lekeyi giysilerden çıkarmak çok daha zordur, bu nedenle temizliği "uzun" bir kutuda ertelemeyin.

Leke çıkarıcı kullanarak giysilerdeki yağ lekelerini çıkarın

Yeni başlayanlar için, giysilerdeki taze yağ lekelerinden kurtulabilen popüler leke çıkarıcıları kullanabilirsiniz. Ayrıca dikkat - kumaşı bozmamak için çok konsantre bir ürün çözeltisi kullanmayın.

Ajanın bu tip kumaş üzerinde nasıl davranacağını test etmek önemlidir: Giysilerin yakalarına biraz leke çıkarıcı dağıtın. Kumaş bozulmadıysa, yağlı lekeleri çıkarmak için bu leke çıkarıcıyı güvenle kullanabilirsiniz.

Herhangi bir beyaz bez veya bezden küçük bir parça alın ve leke çıkarıcıyı lekenin kenarlarına yayın, ardından giysilerdeki yağ lekesini temizlemeye başlayabilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki, renkli kumaşlardan yağlı bir lekeyi dikkatli bir şekilde çıkarmak gerekir, çünkü temizlik sırasında renklerini kaybedip kullanılamaz hale gelebilirler.

Giysilerden taze yağ lekelerini nasıl çıkarsınız?

Giysilerdeki taze yağ lekesinden kurtulmak, giysilerin üzerinde göründüğü andan itibaren yalnızca birkaç saat geçmişse en kolay yoldur. Bunu yapmak için, sadece bir deterjan kullanın ve lekeyi nazikçe yıkayın. Bu temizliğin makinede yıkanmadan önce yapılması önemlidir.

Bu işlemden sonra leke çıkarılmamışsa, şeyi yıkamayın - durumu daha da kötüleştireceksiniz, çünkü yıkadıktan sonra yağ lekelerinden kurtulmak çok daha zor hale gelecektir.

Yıkamadan önce taze yağ lekesini nasıl çıkaracağınıza dair basit ve basit ipuçları için seçenekler sunuyoruz - bunları, yağ lekelerini giysilerden kendiniz temizlemek için kullanın.

yağ çözücü

Evde giysilerdeki yeni yağlı lekeden kurtulmak ve çıkarmak için bir yağ çözücü alın. Bunu yapmak için lekeyi suyla ıslatın ve yağ çözücüyü lekenin üzerine yayın, yağ lekesini hafifçe ovalayın ve bir süre bekletin.

Bütün bunlardan sonra temiz suyla durulayın - leke kesinlikle temizlenecektir. Aksi takdirde, adımları tekrarlamanız gerekir ve ancak bundan sonra işler yıkanabilir.

mutfak tuzu

Giysilerdeki lekelerden kurtulmanın yaygın ve kolay bir yolu, normal tuz uygulamak, hafifçe ovalamak ve ardından tuzu ovmaktır. Taze yağlı leke kaybolmadıysa, işlemi tekrar tuzla tekrarlayın.

Sıradan tuz kullanarak giysilerden yağlı bir lekenin nasıl çıkarılacağına ilişkin bu tavsiye, trikolar üzerinde de etkilidir.

Giysilerdeki lekelerden kurtulmak için harika bir ipucu tebeşir, keten, şifon, ipek ve pamuk kullanmaktır. Yağlı lekeyi tebeşir tozu ile serpip bir süre beklettikten sonra sallamak ve olmadığı gibi tebeşir ve yağlı leke kalıntılarından hafifçe temizlemek yeterlidir. Bundan sonra, her zamanki gibi şeyler yıkanabilir.

Amonyum Klorür

Amonyak, sentetik giysilerdeki yağlı lekelerden kurtulmanın en iyi yoludur. Bunu yapmak için, bir kaşık ve yaklaşık yarım bardak su miktarında bir amonyak çözeltisi yapmanız gerekir.

Pamuklu bir ped kullanarak, amonyak içeren hazır bir solüsyonla giysilerinizdeki lekeyi tedavi edin. Ardından tedavi edilen noktayı kağıttan ütüleyin.

Diş macunu

Göründüğü kadar garip, ancak diş macunu giysilerdeki yağlı lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Bunu yapmak için diş macunu alın ve lekeye uygulayın, birkaç saat bekletin, ardından kıyafetlerinizi yıkayın.

Talk veya bebek pudrası

Yünlü giysilerdeki yağlı lekeyi çıkarmanın en kolay yolu talk veya nişasta kullanmaktır. Bunu yapmak için, ortaya çıkan yağlı lekeyi yukarıda belirtilen ürünlerden biriyle serpin, aydınger kağıdı veya kağıt ekleyin.

Bundan sonra, kağıdı bir ütüyle ütülemeniz ve ağır bir şeyle tutturmanız, yaklaşık yarım gün bu şekilde bırakmanız gerekir - ardından kağıdı çıkarın.

Yıkandıktan sonra eski yağlı leke nasıl çıkarılır

Eski ve inatçı yağlı bir lekeyi çıkarmak çok daha zordur ve burada denemek zorundasınız. Giysilerinizden eski yağ lekelerini nasıl çıkaracağınız konusunda size faydalı öneriler sunuyoruz.

Çamaşır sabunu

Hepimizin aşina olduğu çamaşır sabunu birçok kirleri çıkarabilir ve giysilerdeki lekeler de istisna değildir. Çamaşır sabunu almak, lekeyi iyice yıkamak ve yaklaşık bir saat beklettikten sonra temiz su ile durulamak yeterlidir.

İnatçı yağlı bir lekeyi ilk seferde çıkarmak mümkün olmayabilir, bu nedenle yıkanana kadar adımlar tekrarlanmalıdır.

aseton

Aseton, benzin veya oje çıkarıcı ile giysilerdeki eski lekelerden kurtulabilirsiniz. Bunu yapmak için, yukarıdaki maddeye batırılmış bir pamuklu ped alın ve lekenin altına koyun ve üstüne başka bir pamuklu ped ile kurulayın.

Leke kaybolmalı, ardından çamaşırlar yıkanmalıdır. Bu yöntem, herhangi bir giysiden inatçı yağlı lekelerin çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Bu prosedürü koyu tonlarda renkli şeylere uygulamak gerektiğini hatırlamak önemlidir.

gliserol

Gliserin, ince kumaş türlerinden eski yağlı lekeyi çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Bunu yapmak için lekeye birkaç damla uygulayın ve yaklaşık bir saat bekletin, ardından nemli bir bezle kurulayın.

Ayrıca eşit oranlarda amonyak, gliserin ve su çözeltisi hazırlayabilirsiniz. Hazırlanan solüsyonu yağlı lekeye uygulayın, bir süre bekletin ve durulayın.

Sirke

Giysilerdeki eski yağ lekelerini çıkarmanın bir başka yararlı yolu da eşit miktarda sirke ve su çözeltisi kullanmaktır. Giysi lekesini birkaç saat bu solüsyonda bekletin, sonra durulayın.

sıcak nişasta

Evde giysilerden yağ lekelerini çıkarmanın harika bir yolu, lekenin altına ve üstüne bir mendil koymadan önce lekeye ısıtılmış mısır nişastası sürmektir. Nişasta yağını çekene kadar ıslanıp bir süre beklemek ve ardından kalan nişastayı silkelemek gerekir.

Birkaç yararlı sır biliyorsanız, evde giysilerdeki yağ lekelerini kolayca ve hızlı bir şekilde çıkarabilirsiniz. Önerilerimiz ve ipuçlarımız, giysilerdeki yağlı lekelerden sorunsuz bir şekilde kurtulmanıza kesinlikle yardımcı olacaktır.

Giysilerden yağlı bir lekenin nasıl çıkarılacağına ilişkin bilgiler, en beklenmedik durumlarda yardımcı olabilir, bu nedenle bunları incelemek ve yararlı ipuçlarından oluşan kumbaranıza eklemek mantıklıdır.

Ön hazırlık

Giysilerdeki yağ lekelerinden kurtulmadan önce bazı ön adımları uygulamanız önerilir.

  1. Öğeyi sert bir fırça ile kirden temizleyin ve tozu silkeleyin.
  2. Yağdan kurtulmak için uygun tekniği seçmek için doku tipi belirlenir.
  3. Giysilerdeki yağ lekesi çıkarılmadan önce içeriden küçük bir alana ürünün test uygulaması yapılarak renk değişiminin olmadığı ve tekstilin dökülmediği kontrol edilir.
  4. Yağlı lekelerin çıkarılmasını geciktirmeyin. Halihazırda kökleşmiş kirleticilerden kurtulmak daha zor olacaktır.

Estetik olmayan bir lekenin çıkarılmasından başlayarak, temizleme bileşiminin giysilerin iç kısmına dağıtılması, diğer tarafa muşamba ve kağıt peçetelerin yerleştirilmesi tavsiye edilir. Lekeyi dış hatlardan merkeze doğru hareket ettirerek temizleyin.

Kumaşa bulaşan yağın hemen nasıl çıkarılacağına karar verirken, eldeki normal çamaşır tozunu kullanmalısınız. Yıkama suyu yeterince sıcak olmalıdır. Bu teknik genellikle sorunu hızlı bir şekilde çözmenizi sağlar. Her zamanki çamaşır sabunu, sevgili büyükannemin çeşitli kirlilikleri akladığı her zaman yardımcı olur.

Taze lekelerin çıkarılması

Yağlı lekeler nasıl yıkanır sorununa en etkili çözüm hemen harekete geçerseniz mümkün. Mevcut kaynaklar kullanılabilir.

Giysilere yağ bulaştıktan sonra, aromatik katkı maddeleri içermeyen sıradan çamaşır sabunu alırlar ve kirlenmiş bölgeyi iyice köpürtürler. Ürünü plastik bir torbaya koyun ve 12 saat bekletin. Bundan sonra geriye yağlı lekeleri yıkamak ve güncellenen giysiyi temiz suda durulamak kalır. Pamuklu ürünler için ekspres yöntem, sabunlu bir lekeye şeker uygulanmasını içerir. Bu yaklaşımla yağ izleri 15 dakikada giderilir.

Doğal liflerden (keten, ipek, pamuk) yapılmış açık renkli giysilerden yağlı bir leke çıkarmak istiyorsanız, kirlilik serpilmiş toz tebeşir alınır. saat sonra her şeyi nemli bir bezle çıkarın.

Yağları aktif olarak emen tuz, herhangi bir dokudan alınmasını sağlar. Birkaç kez hafifçe ovalayarak taze bir leke üzerinde tuzla uykuya dalmak için prosedürü tekrarlayın ve ardından yıkama gerçekleştirilir. Elinizde alkol varsa, tuzdan sonra temizlenmiş alanı pamuklu bir bezle nemlendirerek silin.

Hafif bir gölgenin yünlü bir parçası kirlilik aldıysa, boya içermeyen bir diş tozu yağlı lekeden kurtulmaya yardımcı olacaktır. Kumaşın altına bir sayfa beyaz kağıt koyarak ürünü düz bir düzleme yerleştirin, tozu hasarlı bölgeye dökün. Ürünün üzerine ılık bir ütü ile dikkatlice ütülendiği kurutma kağıdı yayılır. Daha sonra kağıdın üzerine ağır bir cisim koyarak 12 saat yıkamaya bırakın.

Giysilerin üzerine düşen yağ sıçramaları, kaybolana kadar kire bastırılan bir buğday ekmeği kırıntısı ile kolayca çıkarılır.

Renkli ketenden yapılmış giysiler veya ev eşyaları üzerindeki yağlı lekeyi çıkarmadan önce, üzerine su ile duygusal bir duruma seyreltilmiş kuru hardal koyabilirsiniz. Yarım saat sonra yıkama yapılır.

Sentetik kumaşlardan veya açık renkli kumaşlardan yapılmış giysilerden gresi hızlı bir şekilde çıkarmak için, yarım bardak hafif ılık suda seyreltilmiş amonyak (bir çay kaşığı) ile ıslatılmış pamukla konturlardan ortaya doğru silin. Kirlenmiş yeri orta ateşte ütülemeye devam ederek pamuklu bir kapak yerleştirin.

Bazen çamaşırları yıkamadan yağlı lekeleri nasıl çıkaracağınıza karar vermeniz gerekir. Patates nişastası bu durumda yardımcı olacaktır. On dakika sonra temiz, kuru bir bezle ovalanmalı ve çalkalanmalıdır.

  • Ev tipi bulaşık deterjanları

Herhangi bir evde, bulaşıkları yıkarken yağlı kirleri çözmek için tasarlanmış, tekstillerden yağlı bir leke çıkarabileceğiniz ev bileşimleri vardır. Önce bir ürünle iyice nemlendirilir ve dakika sonra sıcak su ile dökülür. 15 dakika sonra ürün yıkanır.

Halk tavsiyelerinin cephaneliğinde, giysilerden herhangi bir yağ lekesinin nasıl çıkarılacağını, traş köpüğü gibi beklenmedik bir çare olduğunu söyleyenler var. Hafif sürtünme hareketleriyle istenilen bölgeye basitçe sürülür ve 5 dakika sonra yıkanır.

  • Yağlı saçlar için şampuan

İpek, yün veya şifon giysiler, yağlandıktan sonra oluşan lekelerin, hatta yağlı saçları yıkayan şampuanın bile temizlenmesine yardımcı olacaktır. Yıkamadan önce yaklaşık bir saat etkilenen bölgede tutmanız yeterlidir.

Yağlı lekelerin nasıl çıkarılacağı sorununa iyi bir çözüm, kumaşın her iki tarafına yerleştirilen ve ütüyü minimum ısıya ayarlayarak dikkatlice ütülenen sıradan kurutma kağıdıdır. Prosedürü tekrarlamanız gerekirse, temiz kağıt kurutma kağıtları alın.

Yağlı lekelere halk veya özel ürünlerle işlem yapmadan çamaşır makinesini yıkamak için kullanmayın. Aksi takdirde, sadece durumu daha da kötüleştirebilirsiniz.

Kalıcı eski yağ lekelerini çıkarmanın yolları

Sıklıkla, favori bir şeyi kaydetmek için bilgi gerektiğinde durumlar ortaya çıkar. Kendini gerçekleştirme için birçok teknik mevcuttur. İlke, doğru fon seçimi ve eylem sırasına uygunluktur.

Benzine batırılmış aydınger kağıdını selofan üzerine koyarsanız ve bunları kumaşın kirli bölgesinin altına yerleştirirseniz, eski yağ lekeleri oldukça etkili bir şekilde çıkarılabilir. Daha sonra yine benzine batırılmış pamukla lekenin ortasına doğru silmeye başlarlar. İyice durulandıktan sonra ürün temiz havada kurutulur. Resepsiyon örme, keten ve pamuklu kumaşlar için uygundur. Önceden benzine batırılmış lekenin üzerine talaş döküp kirlilik yok olana kadar bekletebilirsiniz.

Eski bir yağlı lekenin nasıl çıkarılacağı problemini çözerken, terebentin ile eşit hacimlerde karıştırılmış amonyak kullanılır. Bu bileşimde bir top pamuğu nemlendirin ve temizlenmesi için 3 saat boyunca yerinde tutun.

Ürün, içinde sofra tuzu (yarım bardak) eritilmiş sıcak suda (5 l) yıkanarak inatçı yağ izleri giderilir.

Eczaneden satın alınan gliserin, eski bir yağlı lekenin eşyalardan nasıl çıkarılacağı sorusu ortaya çıkarsa önerilen başka bir güçlü çözümdür. Doğru yere dağıtmak ve 30 dakika bekletmek yeterlidir. Daha sonra ürün bir pamuklu çubukla dikkatlice çıkarılır.

Eski yağlı lekeler, kontaminasyonu birkaç saat bekletmenin ve ardından ürünü yıkamanın yeterli olduğu iyi bilinen bir içeceğin etkisine karşı hassastır.

Yıkandıktan sonra giysilerden yağ lekelerinin nasıl çıkarılacağı hakkında bilgi aramak, yalnızca ev ürünlerinin değil, aynı zamanda belirli leke çıkarıcıların kullanımıyla ilgili ipuçları almanızı sağlar. Kirlilik daha kararlı hale geldikçe, önce hafifçe yumuşatmak için buharın üzerinde tutabilir ve ardından talimatlara göre ilerleyebilirsiniz.

Eski veya yeni yağ izlerini bağımsız olarak çıkarmak için benzin, terebentin, alkol veya hazır leke çıkarıcılar kullanılıyorsa güvenlik önlemleri alınmalıdır. İşlem sırasında pencereyi açmalı, gözlerinizi korumalı, ellerinize eldiven takmalısınız.

Yağ lekeleri, doku yapısına derinlemesine nüfuz etmesi nedeniyle en zor olanlardan biri olarak kabul edilir. Taze olanlar, fazla sıvıyı toplamak için mümkün olan en kısa sürede tuz, talk, nişasta, bebek pudrası veya aydınger kağıdı ile muamele edilir. Geri kalanını yıkamak için bulaşık deterjanı, şampuan, alkol ve çamaşır sabunu kullanılır. Eski kurumuş lekeler oldukça dayanıklıdır, sıcak buhar, tuzlu su ve nişasta çözeltileri, alkol ve gliserin ile aktif kimyasal çözücüler ve leke çıkarıcılar ile işlenirler. Leke tedavisinin sonunda ürün, etiket üzerindeki talimatlara göre normal şekilde yıkanır.

Yağ lekeleri çok yaygındır ve güçleri nedeniyle çok fazla soruna neden olur. Modern Housekeeping kaynağının uzmanları, giysilerdeki yağlı lekeyi hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olacak hem profesyonel hem de ev yapımı doğaçlama araçların bir listesini derledi.

Leke çıkarıcılarla lekeleri çıkarma

Vanish gibi iyi bir leke çıkarıcı varsa, üreticinin talimatlarına göre kontaminasyonu derhal tedavi etmelidirler.

Koyu kumaşlar üzerinde ağartma etkisi olan ürünleri kullanmamalısınız - yağlı lekeleri yıkamaları garanti edilir, ancak aynı zamanda ürünün görünümünü geri döndürülemez şekilde bozarlar.

Taze yağ lekesi nasıl çıkar

Giysilere yağ bulaşırsa, tereddüt etmemek, ancak aşağıda açıklanan yöntemleri kullanarak hemen işlemek önemlidir. “İlk yardım” ne kadar hızlı ve yetkin bir şekilde sağlanırsa, gelecekte lekenin sorunsuz bir şekilde yıkanması o kadar olasıdır.

bulaşık deterjanı

Toprağın göründüğü kumaş türünden bağımsız olarak, örneğin kalın Peri gibi bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz.

Dokunun kendisine zarar vermeden yağı ılık suda etkili bir şekilde çözen bileşenler içerir.

Şey, ılık suda hazırlanmış konsantre bir deterjan çözeltisiyle bir kaseye veya leğene batırılır. Leke noktalı ve çok dayanıklıysa, ılık suyla ıslatın ve deterjanı parmağınızla ovalayın. Bu formda, şey yarım saat bırakılır, ardından normal şekilde yıkanır.

Yağlı lekeyi ilk seferde temizlemek mümkün olmadıysa, ıslatma prosedürü tekrar edilebilir.

Yağlı saçlar için şampuan

Bulaşık deterjanına benzer şekilde, şampuanlar da benzer agresif bileşenler içerir. Şampuanın saç ve cilt ile temasından dolayı yağ çözücü maddelerin konsantrasyonu ve aktivitesi çok daha düşüktür. Yüksek kaliteli kalın şampuan, en dayanıklı lekelere, sıcak su ile ıslatıldıktan sonra noktasal olarak uygulanabilir.

Yöntem o kadar güvenlidir ki pamuklu, sentetik, triko, yün, ipek ve pamuklu kumaşları temizlemek için kullanılabilir.

Not!En büyük aktiviteye sahip olan ajanın kendisi değil, ılık suda mekanik sürtünme sırasında oluşan köpüktür. Köpürtülmediği sürece ne bulaşık deterjanı ne de şampuan yağı çözemez.

yemek tuzu

Kuru tuz kristalleri, herhangi bir sıvıyı hızla emme yeteneğine sahiptir.

Taze bir lekeye normal mutfak tuzu uygulanır, ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Fazla sıvı hemen tuza emilir ve daha sonra yumuşak, temiz bir bez veya fırça ile fırçalanır. Leke çok yağlıysa, birkaç kez tuz serpin.

Bu tür manipülasyonlar kumaşı tamamen temizlemeyecektir, ancak daha sonra yıkamak çok daha kolay olacaktır.

Amonyak

Amonyak ve etil alkol, hem taze hem de donmuş yağlı lekeleri herhangi bir kumaşın yanı sıra veya kumaşla birlikte mükemmel şekilde çıkarır.

Bunları, sıvıya batırılması gereken bir parça pamuklu yün veya pamuklu bir ped ile uygulamak uygundur. Lekeler kenardan merkeze doğru silinerek temizlenir. Kir yavaş yavaş çözülecek ve gerektiğinde yenisiyle değiştirilen pamuğa emilecektir.

Alkol lekeyi tamamen temizleyemese de lekeye zarar vererek kolayca silinebilmesini sağlar.

Tavsiye: Alkole benzer şekilde sirke, sitrik asit, limon suyu ve hidrojen peroksit kullanabilirsiniz.

Diş macunu

Beyazlatıcı etkiye sahip diş macunu, gres de dahil olmak üzere kiri iyi çözen maddeler içerir.

Leke ılık suda ıslatılır, ardından macun köpük oluşana kadar eski bir diş fırçası veya parmakla yağa uygulanır.

Bu formda, köpük tamamen kaybolana kadar şey bırakılmalıdır. Bundan sonra kumaş normal şekilde yıkanabilir.

Talk, nişasta ve bebek pudrası

Bu ürünler tuza benzer özelliklere sahiptir - ayrıca fazla nemi iyi emerler ve sonraki yıkamayı çok daha kolay hale getirirler.

Bazı durumlarda, içlerinde tamamen nem olmaması ve uygun uygulama yöntemi nedeniyle kullanımları tuzdan bile daha etkili olabilir.

kırıntı ruloları

Herhangi bir kumaşa yağ bulaştığında yapılacak acil önlem, fazla yağı çıkarmak için bir rulo veya ekmek kırıntısı ile hızlı bir şekilde lekelemektir.

ekmek kırıntısı

Bu yöntemin zamanında kullanılması, hassas kumaşların daha fazla temizlenmesine yardımcı olur.

Giysilerden yağlı bir lekeyi silmeden önce, her durumda kırıntı ile lekelenmesi veya tuz serpilmesi tavsiye edilir.

Kopya kâğıdı

Birçok katmana katlanmış ince kağıt da fazla yağı iyi emer. Araç nispeten etkilidir, ancak bir dezavantajı vardır - hızlı bir şekilde uygulamak için her zaman böyle belirli bir malzeme el altında değildir.

Çamaşır sabunu

Farklı konsantrasyonlarda hazırlanan ve çeşitli şekillerde kullanılan çamaşır sabunu, kumaş ve kotlardaki taze ve donmuş yağlardan mükemmel bir şekilde kurtulur.

Giysilerin ıslatılması gerekiyorsa, bir kaba rende üzerine sürülen bir kalıp çamaşır sabunundan bir kase sıcak suya bir çözelti hazırlanır. Nihai çözüm biraz kalın bir kıvama sahip olmalıdır - bu durumda en etkili olacaktır. Bir leke lekesi ovalayarak tedavi edilebilir, bu formda şey birkaç saat bırakılabilir, ardından normal şekilde temizlenebilir. Yağlı lekeyi sabunla yıkamadan önce sıcak suya veya buhara batırılmalıdır.

Tavsiye: Leke derine inmişse sabun tedavisi birkaç kez tekrarlanabilir.

eski yağ lekesi nasıl çıkar

Uzun süredir kurumuş kir ile durum daha karmaşıktır - yağ doku yapısına derinlemesine nüfuz etmeyi ve sıkıca kurumayı, diğer kirleri ve kalıntıları yol boyunca yapıştırmayı başardı. Bunun için önce lekeyi mümkün olduğunca yumuşatacak ve çözecek, sonra da eşyaya zarar vermeden tamamen çıkaracak daha ciddi yöntemler gerekecektir.

Buhar tedavisi

Sıcak buhar iyi nemlendirir ve hafif ila orta dereceli lekeleri çözer.

Yağı tamamen çıkarmak mümkün olmasa bile, buhar, temizlik ürünlerinin daha fazla uygulanması için mükemmel bir temel hazırlayacaktır.

Kirli çamaşırlardaki yağ lekeleri su banyosunda veya özel modda ütü ile lekeyi bol sıcak su ile ıslatarak temizlenebilir. Buharlamadan hemen sonra leke çamaşır sabunu ile ovulabilir ve tamamen kurumaya bırakılabilir.

sıcak nişasta

Nişasta çözeltisi, sıcak su bazında hazırlanır. Çözelti biraz viskoz olmalıdır.

Hazırlanan sıvıda, şey tamamen soğuyana kadar ıslatılır, daha sonra elle hafifçe sıkılır ve normal şekilde yıkanır.

gliserol

Alkole benzetilerek, gliserin pamuklu çubuk veya pamuklu ped ile işlenir ve ayrıca gazlı bez gibi yumuşak, temiz bir bez kullanılır.

Silme yöntemi, alkolle ilgili paragrafta açıklanana benzer. Gömlekler, kazaklar, tişörtler, elbiseler, pantolonlar ve pantolonların yanı sıra koyun derisi paltolar, kot pantolonlar ve giysilerdeki yağı ve balmumunu yıkayabilirler.

Benzin ve aseton

Yağlı leke eskiyse ve halk ilaçlarına uygun değilse, daha etkili yöntemler kullanmak gerekir. Bunlar, aseton ve yüksek saflıkta benzin Kalosh gibi kimyasal çözücülerin kullanımını içerir. Beyaz ispirtolu boya incelticiler, ve benzerleri de uygundur.

Bu agresif sıvılar, şiddetleri ve yaşları ne olursa olsun, veya ile birlikte herhangi bir yağlı leke ile kesinlikle başa çıkacaktır. Madalyonun diğer yüzü, temizlenmesi gereken kumaşın rengine ve yapısına zarar verebilmeleridir.

Bu nedenle, malzemenin stabilitesini test etmek için ilk olarak giysinin göze çarpmayan bölgelerine sıvılar uygulanır. Beyaz lekeler belirirse veya renkli (siyah) kumaş gerilmeye başlarsa, tedavi bölgesi bol miktarda akan su ile yıkanır.

Nesne solvent ile temas edecek şekilde herhangi bir şekilde reaksiyona girmezse, leke pamuklu bir bezle veya bezle işlenebilir ve sıvının kumaşla uzun süreli teması önlenebilir.

Not!Leke temizlendikten sonra ürün iyice yıkanmalıdır.

Terebentin ve amonyak

Bu keskin kokulu sıvılar ayrıca iyi çözünme özelliklerine sahiptir ve kumaşın göze çarpmayan bölgelerine bir ön kontrol ile uygulanabilir. Terebentin ve amonyağa ek olarak, eski yağlı lekeleri saflaştırılmış gazyağı ile yıkayabilirsiniz.

Terebentin kumaş üzerinde yıkıcı bir etkisi yoksa, yağ lekesine sürülebilir ve balık yağı tamamen eriyene kadar birkaç saat bırakılabilir. Sonra şey çamaşır tozu ile yıkanır.

sıcak tuzlu su

Sıcak su ile hazırlanan tuz solüsyonu ürünü bir sonraki yıkamaya hazırlar.

Lekenin yapısını bozmak ve onu önemli ölçüde zayıflatmak için az miktarda tuz yeterlidir.

Giysiler hazırlanan ılık çözeltiye daldırılarak gerçekleştirilir, sıvı tamamen soğuyana kadar içinde bırakılır. Bu yöntem, örneğin ringa balığı gibi yabancı bir kokunun giderilmesine yardımcı olur.

Aşağıda, evde çeşitli giysilerden yağlı bir lekenin nasıl çıkarılacağını gösteren bir video bulunmaktadır.

Larisa , 7 Ağustos .

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası