evdeki nem kokusu nasıl geçer / Evdeki rutubet ve küf kokusunu yok etmenin yolları – Evim

Evdeki Nem Kokusu Nasıl Geçer

evdeki nem kokusu nasıl geçer

Rutubet kokusunu ne giderir?

Rutubet kokusu her evde olabilecek bir durumdur. Rutubet bir nem birikmesi sonucu kötü koku oluşturur ve bu koku eşyalar ile kıyafetlerinize sinerek geçmesi zor bir hale gelir. Özellikle kış aylarının gelmesiyle birçok evde rutubet kokusu oluşmaya başlar. Soğuk havalarda yağan yağmurun bina duvarlarına zarar vermesi nedeni ile meydana gelen rutubet kokusu sizi rahatsız edebilir. Binanın dışında hissedilen soğuk hava, evin içerisindeki sıcak hava ile karşılaşır ve nem oluşmaya başlar. Sağlığınızı olumsuz yönde etkileyen ve astım krizlerine yol açabilen rutubet kokunuzu evinizden gidermek istiyorsanız vereceğimiz önerileri deneyebilirsiniz. Daha çok evlerin kuzey kısmına bakan duvarlarda meydana gelen nem, özellikle soğuk odalarda görülür. Peki, rutubet kokusunu ne giderir? İşte rutubet kokusunu gidermenin yolları

Rutubet kokusu nasıl geçer?

Rutubet kokusunu geçirmenin birçok yolu vardır. Biz sizin için işe yarayan yöntemleri seçtik. İşte rutubet kokusunu ne giderir, sorusunun cevabı…

Evinizi sürekli havalandırın

Yaz ayları dışında, kış aylarında da camları bütün gün açık bırakın ve evin temiz hava almasını sağlayın.

Kahve ve hardal karışımı

Bir çorba kaşığı kahve telvesini bir çorba kaşığı hardal ile karıştırın ve rutubet olan duvara sürün. Duvarı bu karışım ile iyice ovun. Bu şekilde evde bulunan rutubet kokusunun geçtiğini göreceksiniz. Bu karışımda hardal kullanmak istemezseniz, sadece kahve kullanabilirsiniz.

Çiçekleri odada tutmayın

Rutubetli odada çiçek bulundurmayın çünkü çiçekler odada bulunan nem miktarını arttırır ve bu da rutubet kokusunun artmasına neden olur.

Kedi kumu

Kedi kumu rutubet kokusu için en iyi çözümdür. Nemi çekme kapasitesi yüksek olduğundan işe yarar. Gözden uzak yerlere kedi kumu konulabilir.

Karbonat ve tuz karışımı

Karbonat ve tuz da iyi nem çekicidirler. Belirtilen yerlere tuz veya karbonat konursa hem nemi hem de nem kokusunu yok edecektir.

Peteklerin önünü açık bırakın

Kışın, kalorifer peteklerinin önü açık kalmalıdır. Bu sayede evinizde bulunan nem kısa zamanda azalır.

Çamaşır suyu ve cam sil karışımı

Çamaşır suyunu cam silin içine ekleyin ve rutubetli bölgeye sıkın. Bu işlem rutubetin azalmasına ve kokunun giderilmesine yardımcı olacaktır.

Kıyafetlere sinen rutubet kokusunu önlemek için;

Kötü kokan kıyafetleri içi dolu bir leğenin içine koyun. Daha sonra suyun içine karbonat atın. Bu işlemin ardından kıyafetleri karbonatlı suyun içinde 30 dakika bekletin. Ardından kıyafetleri durulamadan asın ve kurutun.

Evdeki rutubet ve küf kokusunu yok etmenin yolları

Evdeki rutubet ve küf kokusunu yok etmenin yolları nelerdir? Evde küf ve rutubet kokuları oldukça belirgin şekilde kendini hissettirir. Bodrum katlarından, duvarlardan, bozuk yiyeceklerden, çamaşırlardan ya da duş kabinlerinden küf ve rutubet kokusu alabilirsiniz.

Neyse ki, elinizdeki malzemelerle temizlik yaparak daha fazla rutubet ve küf oluşmasının önüne geçebilir, kokuları yok edebilirsiniz.

RUTUBET VE KÜF KOKUSU NASIL OLUŞUR?

Küf kokuları küf sporlarının büyümesinden kaynaklanır. Küf sporları her yerde bulunur ve nem ya da yiyecek içeren ortamlara girdiklerinde çoğalmaya ve burunlarımızın algılayabileceği gazları yaymaya başlarlar.

Ne yazık ki, küf sporları hızla büyür ve koku oluşturmak için çok büyük bir koloni gerekmez. Küf (bir yüzey üzerinde düz görünen mantarlar) veya rutubet (yayılmış ve genellikle bulanık görünen mantarlar) gördüğünüz küçük alanlar derhal temizlenmeli ve sık aralıklarla tekrar oluşmaması için kontrol edilmelidir.

Bu sorunun bulunduğu bölge çok büyükse, profesyonel bir destek almanız gerekebilir. Kumaşlarda ya da duvarda bulunan küçük küf ya da rutubet kolonileri için yapmanız gerekenleri anlatalım&#;

KÜF KOKUSUNUN KAYNAĞINI BULUN

banyo küf rutubet

Biraz göz atmanın ve etrafı koklamanın zamanı geldi. Küf kokusunun kaynağını belirleyene kadar ondan asla kurtulamayacaksınız ve bulana kadar durum daha da kötüleşebilir. Aramanıza banyo gibi genellikle sıcak ve nemli olan herhangi bir yerden başlayın. Duşta, duş perdesinde küf ya da rutubet oluşumunu ve lavabo, küvet ve tuvalet çevresinde sızıntı olup olmadığını kontrol edin.

İlginizi çekebilir: Banyonuz yeterince hava alıyor mu? Küf oluşmasını istemiyorsanız dikkat!

Mutfakta, lavabo ve bulaşık makinesi çevresinde sızıntı olup olmadığına bakın. Buzdolabının, kahve makinesinin ve çaydanlık gibi su kullanan küçük cihazların altını ve içini kontrol edin . Tek kullanımlık çöp torbası astarının altında da küf oluşabileceğinden, çöp kutusunu da kontrol ettiğinizden emin olun.

Yatak odası ve yaşam alanlarında, sızıntı olup olmadığını görmek için pencere contalarına ve sızıntı yapabilecek saksı bitkilerinin altına bakın. Nemli ayakkabıların veya giysilerin saklanmasından kaynaklanan küflenmeye yönelik de dolapları kontrol edin .

Pencereler, su ısıtıcıları ve havalandırma delikleri etrafındaki nemli alanları kontrol etmek için varsa çatı katına, bodrum katına ve garaja girmeyi de unutmayın.

Çamaşır makinesi etrafında da küf/rutubet olabilir. Kapaklarının etrafında sızıntı olup olmadığını inceleyin. Kurutma makineniz varsa havalandırmanızın temiz olduğundan ve nemi içeride hapsetmemesi için iyi bir hava akışı sağladığından emin olun.

Çamaşır sepetinizi de koklamayı unutmayın. Nemli havlular yığın halinde beklerse, orada da küf oluşabilir.

SIZINTI OLAN YERLERİ ONARIN

Küf kokularını kontrol altına almak için bulduğunuz sızıntıları onarın. Bunu yapmazsanız, kokular kontrol edilemez. Aşırı nemli alanlarda havalandırma fanları kurun, nemli toprağın üzerine nem bariyerleri yerleştirin veya su akışını evin dışına yönlendirin.

KÜF VE RUTUBET NASIL TEMİZLENİR YA DA YOK EDİLİR?

Evdeki rutubet ve küf kokusunu yok etmenin yolları

Küf gördüğünüzde, soruna neden olan kaynaktan kurtulun. Seramik karo ve harç, çimento duvarlar ve yıkanabilir kumaşlar gibi yüzeylerde küfü öldürmede oldukça etkili olduğu için seyreltilmiş klorlu ağartıcı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bölgeye damıtılmış beyaz sirke püskürterek daha doğal bir yaklaşım da deneyebilirsiniz. Sirkeyi bir saat kadar bekletin izin verin ve ardından küfü kabartma tozuna batırılmış bir sünger veya mikrofiber bezle ovalayın.

Küflenen yıkanabilir kumaşlar, kumaşa uygun en sıcak su, güçlü bir çamaşır deterjanı ve beyaz kumaşlar için klorlu ağartıcı ile temizlenmelidir. Küflü ayakkabılar ve yalnızca kuru temizleme yapılan giysiler için temizleme yönergelerini izleyin.

HAVA SİRKÜLASYONUNU ARTTIRIN

Görünür bir küf belirtisi bulsanız da bulmasanız da, küf kokusu evdeki hava sirkülasyonunu artırmanız gerektiğinin sinyallerini verir. Pencereleri ve kapıları açın, varsa tavan ve çatı vantilatörlerini açın veya her odaya sirkülasyon fanları ekleyin.

DERİN TEMİZLİK YAPIN

dolap küf rutubet

İster kendiniz yapın, ister profesyonel yardım alın, evde derinlemesine bir temizlik yaparak halı ve döşemeleri temizleyin. Kumaşların çabuk kuruması için kuru ve havadar bir günde işlemleri gerçekleştirdiğinizden emin olun.

Kağıt ve kitap yığınları nemi hapsedebilir ve küf kokusuna neden olabilir. Odadan odaya geçerken, her yüzeyi temizleyin ve tozunu alın ve mümkün olduğunca fazla dağınıklığı atın.

Dolap gibi kapalı alanlara, kokuları emmeye yardımcı olması için bir kase kuru kabartma tozu, kahve telvesi veya kedi kumu da koyabilirsiniz. Bu ürünleri sık sık değiştirdiğinizden emin olun.

İlginizi çekebilir: Nem böceği nasıl yok edilir? Gümüş böceği için doğal çözüm

Küften kurtulduktan sonra baharatları veya narenciye kabuklarını kaynatarak, mum yakarak, tütsü, uçucu yağlar veya oda spreyleri kullanarak daha hoş bir koku ekleyebilirsiniz.

Küf kokularının geri gelmesini önlemek için, temizlik ve onarım işlerinde dikkatli olun, yüzeyleri kuru tutun, iyi havalandırma ve hava sirkülasyonu sağlayın ve herhangi bir küf oluşumu belirtisi olup olmadığını sık sık kontrol edin.

Saksı toprağında beyaz küf neden olur? Çözümü basit

Saksı toprağında beyaz küf neden olur? Çözümü basit

Banyonuz yeterince hava alıyor mu? Küf oluşmasını istemiyorsanız dikkat!

Banyonuz yeterince hava alıyor mu? Küf oluşmasını istemiyorsanız dikkat!

Evdeki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Evdeki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Soğuk havaların ardından ortaya çıkan küf sorunu, evinizde rutubet kokusuna neden oluyor. “Evdeki rutubet kokusu nasıl giderilir?” sorusunun cevabı da bu aşamada sıklıkla merak ediliyor. Küf probleminden kaynaklanan rutubet kokusundan kurtulmanızı sağlayacak çeşitli adımlar bulunuyor. Evinizde rutubet kokusunu hissetmenizin ardından öncelikle küfün kaynağının tespit etmeniz gerekiyor. Rutubet kokusunun kaynağını ararken sıcak ve nemli alanlarda yaygın olarak ortaya çıkabildiği biliniyor. Örnek vermek gerekirse, evinizde karşılaşabileceğiniz rutubet sorununa nemli ve sıcak olmasından dolayı banyo ve tuvaletlerde sıklıkla rastlanıyor. Genellikle küvet ve lavabolarda sızıntı gözlenmesi rutubet kokusunun habercisi olabiliyor. Farklı alanlarda ortaya çıkabilen rutubet kokusuna karşı ortamlarınızı sık sık havalandırmanız büyük önem taşıyor. Sıcak ve nemli alanlarda yaygın olarak görülen rutubet problemine karşı alabileceğiniz çeşitli önlemler bulunuyor. Evde rutubet kokusu ile karşılaşmamanız için oda içerisinde çiçek bulundurmamanız öneriliyor. Rutubet kokusu giderici niteliği taşıyan su ve beyaz sirke karışımının da rutubetli alanda kullanılması gerekiyor. Peteklerinizin önünü açık tutarak da evde rutubet kokusuna karşı önlem alabilirsiniz.

Rutubet Kokusu Zararları

Rutubet Kokusu Zararları

Kullanıcıların gerek evinde gerekse işyerlerinde karşı karşıya kalabilecekleri küf sorunu, birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Sizleri ve sevdiklerinizi olumsuz etkileyecek rutubet kokusu zararlarının da bilinmesi gerekiyor. Rutubet kokusu zararları incelendiğinde ilk sırada küf alerjisinin geldiği görülüyor. Burun akıntısı, hapşırma ve öksürük gibi belirtiler ile kendisini gösteren küf alerjisi kişilerin hayat kalitesini düşürüyor. Küf sporlarının gelişmesi nedeniyle oluşan rutubet kokusunun bir diğer zararı da, ağırlık ve bitkinlik hissi olarak biliniyor. Yaşadığınız yerde sürekli rutubet kokusuna maruz kalmanız halinde solunum yollarınız ciddi şekilde zarar görüyor. Uyku problemlerine de neden olduğu bilinen rutubet kokusu, nefes almanızı zorlaştırıyor. Büyükten küçüğe herkese zararı bulunan rutubet kokusu, belirtildiği üzere sağlığınızı olumsuz etkiliyor. Bireylerin ev ve ofislerinde karşılaştıkları rutubet sorunu nedeniyle misafirlerini ağırlamaktan çekindikleri görülüyor. Aynı zamanda rutubet sorunu, çeşitli alanlarda kötü görünüme de neden olabiliyor. Sosyal yaşantınızı olumsuz etkileyen rutubet kokusuna karşı yukarıda belirtilen önlemlere dikkat edebilir ve rutubet kokusu ortaya çıktığında yapılması gerekenleri düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Rutubet Kokusu Giderici İşe Yarar mı?

Rutubet Kokusu Giderici İşe Yarar mı?

Evinizde ya da iş yerinizde rutubet kokusu algıladıktan sonra rutubet kokusu giderici yardımıyla arınmanız mümkün oluyor. Rutubet kokusuna karşı etkisi olduğu bilinen kedi kumunun ortamda tutulması kokuyu azaltıcı etki yaratıyor. Kedi kumunun nemi çekebilme düzeyinin yüksekliğinden dolayı rutubet kokusu ortadan kalkıyor. Küf sorunu üzerinde etkisi olduğu bilinen bir diğer giderici ise, çamaşır suyu ve camsil karışımı olarak öne çıkıyor. Çamaşır suyu ve camsil birleşiminden elde edilen karışımın küf sorunu olduğunu belirlediğiniz alanlara sıkılması gerekiyor. Kahve ve hardalın birleşiminden elde edilen karışım da en iyi rutubet kokusu gidericileri arasında yer alıyor. 1 yemek kaşığı hardal ve kahve telvesi kullanarak rutubet kokusu giderici hazırlanıyor. Kaynağını tespit ettiğiniz rutubet kokusunun bulunduğu bölgeye kahve ve hardal karışımı sürülüyor. Sizlerle paylaştığımız rutubet kokusu gidericilerin düzenli ve belirtilen ölçütlere göre uygulanması halinde rutubet kokusu ortadan kalkıyor. Sizlerde evinizde ya da ofisinizde oluşan rutubet kokusunu giderici ürünleri en uygun fiyatlarla Trendyol bünyesinden satın alabilirsiniz.

Rutubet kokusundan kurtulmanın yolları

Rutubet her evde olabilir nemin biriktiği yerlerde eşyalar ile kıyafetlere siner kurtulması zor bir hale gelir. genellikle evlerin kuzey kısmına bakan duvarlarda olabilir, soğuk odalarda ve zemin katlarda görülür.

Evinizi havalandırın

Nemi önlemek için yaz aylarında camları açık bırakın. Havalandırmayı kışın da yapmak gerekir. Nemli havanın temiz hava ile değişmesi gerekir.

Evlerde rutubet neden olur ?

Eğer giriş katlarda ikamet ediliyorsa bu katlarda doğal olarak rutubet oluşacaktır. Ancak bu katlarda oluşan rutubet ve rutubet kokusu, uygun izolasyon veya özel uygulamalar ile giderilebilmektedir.

Evlerin kuzey yönüne bakan odaları diğer odalara nazaran nemlidir. Bu noktada yapılması gereken banyo ve yemek buharının ulaşmasını engellemektir. Kış aylarında hava nemli bile olsa, odalar ve dışarı arasındaki ısı farkından dolayı odadaki hava hızla dışarı çıkmaktadır. Bu ise hem nemi hem de kokuyu azaltacaktır.

Mutfaklarda aspiratör olması rutubet oluşumunu engeller.

Duvarlar rutubet yapmaya başladığında boyalarda sökülmeye başlar. Bu durumda dökülen alanlar kazınmalı ve strafor yapıştırma harçları kullanılmalıdır.

Evde bitki veya akvaryum varsa bunlar da evi nemlendirir.

Kedi kumu çok iyi bir çözümdür. Nemi çekme kapasitesi yüksek olduğundan oldukça işe yarar.

Ev içinde çamaşır kurutmak nemi arttırır.

Kışın, kalorifer peteklerinin önü açık kalmalıdır. Bu sayede evin içinde oluşan nem azalır.

Banyo yaptıktan sonra, banyoyu ıslak bırakmamak.

Vantilatör çok iyi bir hava ve nem dağıtıcıdır. Nemli odalarda vantilatör çalıştırılırsa nem daha çabuk dağılır.

Rutubet kokan kumaş eşyalar için bu eşyalar büyükçe leğen gibi bir kap içine alınır ve içerisine yarım çay bardağı karbonat eklenip yıkanırsa nem kokusu ortadan kalkar.

Yüzeyler, sirke ruhu ve su karışımı ile silinirse rutubet kokusu azalacaktır.

Piyasada satılan nem alma cihazlarını kullanarak evde bulunan fazla nemi alabilirsiniz. Böylece rutubetin asıl nedeni olan fazla nem evden uzaklaşacak, evdeki rutubet kokusu azalacaktır.

Rutubet kokusunu gidermek için evinizdeki bitkileri bir süre evden uzaklaştırın. Bitkiler evdeki nemi yükselteceğinden rutubet kokusunu arttıracaktır.

Ayrıca çamaşır suyunu camsilin içine dökecek duvarlara sıkabilirsiniz. Bunu yaparken çamaşır suyunun ağartamayacağı yerlere sıkmalısınız. Suyun içine bir miktar toz deterjan atarak bu suyla rutubetli yerleri silebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir