15 lt akvaryumda ne beslenir / LT AKVARYUMDA NE BESLENİR ? Hangi Ekipmanları önerirsiniz ?

15 Lt Akvaryumda Ne Beslenir

15 lt akvaryumda ne beslenir

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 16 Akvaryum Balığı


Akvaryum Balığı İsimleri, Türleri ve Özellikleri

Rengarenk pulları, kısa vücut ebatları ve hareketli kişilikleriyle dikkat çeken akvaryum balıklarını sıraladık. Özellikle akvaryum meraklılarını ilgilendiren soğuk ve sıcak tatlı sular için tercih edebileceğiniz 16 akvaryum balığı sizlerle!

1. Lepistes

Akvaryum Balıkları

PetzzShop

Lepistes, evde beslenen en ideal akvaryum balıkları arasında yer almaktadır. Hemen hemen her balık severin akvaryumunda yer alan bu türün doğal yaşam alanı Güney Amerika kıtasının kuzeydoğusudur. Ekolojik koşullara kısa süre içerisinde adapte olabilen tür; Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarında da görülmektedir. Sert kireçli su akvaryumlarında yaşamayı seven lepistesler, ortalama 25 ile 28 derece sıcaklığa sahip 19 litrelik su kütlelerinde barınmaktadır. Genellikle sakin ve zararsız olarak bilinen tür, Melek Balığı ve Xiphophorus ile aynı akvaryuma konulduğunda agresif hareketler sergileyebilmektedir.

Lepistes Ürünleri Satın AL


2. Kavgacı Siyam Balığı

Akvaryum Balıkları

Beta cinsine ait bir balık türü olan Kavgacı Siyam, genellikle akvaryumlarda yaşamaktadır. Süs balıkları arasında en çok tercih edilen türlerden biri olan Kavgacı Siyam, kendisi gibi bir başka Beta ile aynı akvaryumu paylaşmaması gerekmektedir. Direkt olarak mücadeleye girişen tür, üstünlük kurma isteğine sahiptir. Ortama 7 cm uzunluğa kadar ulaşabilen Kavgacı Siyam, 24 ile 30 derece arasında sıcaklık istemektedir. Türün en güzel örneği, tül kuyruklu betalar olarak bilinen kısa ve mat renkli yüzgece sahip kavgacı siyamlardır.

Siyam Balığı Ürünleri Satın AL


3. Melek Balığı

Akvaryum Balıkları

Muhtemelen akvaryum hobisinin en çok tanınan tatlı su balığı olan melek balığı  Cichlidae familyasına aittir. Doğal yaşam alanı Güney Amerika bölgesi olan tür, sessiz ve sakin yerleri tercih etmektedir. Akvaryumunuz için tercih edebileceğiniz mükemmel süs balığı olan bu tür, barışçıl kişiliği ile dosthane bir yaşam sürmektedir. Kendisinde küçük balıkları yeme özelliğine sahip melek balığı, çikletlerle birbirlerine karşı saldırgan olabilmektedir. Ortalama 25 ile 28 derece sıcaklığa sahip sularda yaşamayı tercih eden melek balıkları, düzenli beslenme ve akvaryum bakımının doğru yapılması durumunda uzunca bir süre yaşamını sürdürmektedir.

Melek Balığı Ürünleri Satın AL


4. Japon Balığı

Akvaryum Balıkları

Japon balığı, süs akvaryumlarının olmazsa olmaz balıkları arasında yer alıyor. Genellikle turuncu renk tonlarına sahip olan küçük hareketli canlılar, son derece mutlu görünümüyle akvaryuma neşe katmaktadır. Ortalama 18 ile 24 derece su sıcaklığında yaşamakta olan tür, kendileri için üretilmiş özel mamalar ile beslenmektedir. 10 litrelik akvaryumlarda rahatlıkla yaşayabilen Japon balıkları, düzenli beslenme ve doğru bakım ile 7 yıla kadar yaşayabilmektedir.

Japon Balığı Ürünleri Satın AL


5. Çöpçü Balığı

Akvaryum Balıkları

PetzzShop

Çöpçü balığı olarak bildiğimiz corydoras, akvaryum camlarına yapışarak temizlik yapan balıklar olarak bilinmektedir. Özellikle ilk balık alacaklar için tavsiye edilen çöpçü balığı, akvaryumu temizlediği düşüncesi yanlış bir aldığıdır. Çöpçü balığı yalnızca dibe çöken yemleri tüketerek suyun dengesinin korunmasına katkıda bulunmaktadır. Ortalama 7 yıla kadar yaşam süresine sahip bu tatlı su balığı, ortalama 76 ile 12 cm uzunluğa sahiptir. Süs havuzunuza dahil etmek istediğiniz türler arasında eğer bir çöpçü balığı yer alıyorsa, en az 6 tane birlikte koymayı ihmal etmeyin.

Çöpçü Balığı Ürünleri Satın AL


6. Sarı Prenses

Akvaryum Balıkları

Sarı prenses balığı, en popüler akvaryum balıkları arasında yer almaktadır. Latince labidochromis caeruleus olarak bilinen tür, ülkemizde “Sarı Prenses” olarak adlandırılmaktadır. Türün doğal yaşam alanı Afrika’nın Malavi Gölü olarak bilinmektedir. Genellikle sığ kayalıklarda yaşamayı seven tür, akvaryum hayatına kolaylıkla adapte olmaktadır. Özellikle sarı prenses beslemek istiyorsanız, akvaryumunuza dekor olarak mağara ve kayalar koymayı ihmal etmeyin. Tür için uygun su sıcaklığının 25 derece olmasına ve pH seviyesine dikkat etmeyi unutmayın.

Akvaryum Ürünleri Satın AL


7. Tetrazon

Akvaryum Balıkları

Kaplan barb ve Sumatra barb olarak da bilinen “tetrazon”, çok popüler akvaryum canlıları arasında yer almaktadır. Borneo, Sumatra ve Endonezya sularında sıklıkla rastlanan tür, ortalama 20 ile 26 derece sıcaklığa sahip sularda yaşamaktadır. Eğer akvaryumunuza bir tetrazon almak istiyoranız, onu tek başına koymamanız gerektiğini unutmayın. Genellikle grup halinde yaşamayı seven tür, yalnız kaldıklarında diğer balıklara karşı terör estirebilmektedir.

Tetrazon Ürünleri Satın AL


8. Diskus

Akvaryum Balıkları

Cichlidae ailesinin bir üyesi olan Discus balığı, görkemli güzellikleri ve muhteşem renkleri nedeniyle “Akvaryum Kralı” olarak anılmaktadır. Taşkın göllerde ve alçak Amazon nehirlerinde yaşamakta olan tür, süs havuzlarının dip kısımlarını tercih etmektedir. Ilık, yumuşak ve asitli suyu tercih eden bu tür, 27 ile 30 derece su sıcaklığı istemektedir. Akvaryum içerisinde bulunana diğer balık türleri ile son derece iyi anlaşabilen Diskus, süs balıkları arasında muhakkak olması gereken bir türdür.

Akvaryum Ürünleri Satın AL


9. Beta Balığı

Akvaryum Balıkları

Daha fazla renk ve hareket arıyorsanız Beta balığı tam size göre! Özellikle erkek türleri son derece zeki ve parlak uzun yüzgeçlere sahiptir. Siyam Mücadele Balığı olarak da bilinen tür, diğer Beta balıkları il savaşmayı tercih etmektedir. Bu sebeple akvaryumunuzda yalnızca bir Beta balığı bulundurmanız gerekecektir. Ortalama 2 yıl ömre sahip olan bu haylaz dostumuz, 23 ile 27 derecelik su sıcaklığı istemektedir.

Beta Balığı Ürünleri Satın AL


Kılıçkuyruk

Akvaryum Balıkları

Kılıçkuyruk balığı, bakımı kolay ve barışçıl niteliklere sahip olmasından dolayı oldukça popüler akvaryum balıkları arasında yer almaktadır. Genellikle kırımızı kılıçkuyruk veya yeşil kılıçkuyruk olarak adlandırılan farklı renklere sahiptir. Türün doğal yaşam alanı; Orta Amerika ve Kuzey Amerika’dır. Ortalama 6 cm uzunluğa sahip olan erkekler, dişilere nazaran daha ufaktır. Tatlı su balığı olarak bilinen kılıçkuyruklar genellikle 26 ile 28 derece sıcaklıkta yaşam sürmektedir.

AkvaryumÜrünleri Satın AL


Kristal Köpek Balığı

Akvaryum Balıkları

Gümüş köpek balığı olarak da bilinen kristal köpek balığı, en güzel akvaryum balıkları arasında yer almaktadır. Normal süs balıklarına göre daha zahmetli bir yaşama sahip olan tür, litrelik su kapasitesine sahip 35 cm yükseklikteki akvaryumlarda yaşamaktadır. Ortalama 23 ile 29 derece su sıcaklığı isteyen kristal köpek balığı, hem etçil hem otçul olmasıyla dikkat çekmektedir. Eğer bir köpek balığına sahip olmak istiyorsanız buna kristalle başlayabilirsiniz!

Köpek Balığı Ürünleri Satın AL


Amano Karidesi

Akvaryum Balıkları

Japonya ve Tayvan’a özgü olan “Amano Karidesi”, Yosun ya da Japon Karidesi olarak da bilinmektedir. Akvaryum içerisindeki yosunlarla beslenen tür, ortalama 5 cm uzunluğa sahiptir. Minimum 25 litrelik süs havuzunda yaşamakta olan Amano Karidesi, 16 ile 29 derece su sıcaklığı istemektedir.

Akvaryum Ürünleri Satın AL


Neon Tetra Balığı

Akvaryum Balıkları

Acemi akvaryum meraklıları için oldukça ideal bir balık türü olan neon tetra, paarlak ve renkli görünümleri ile mükemmel süs balıkları olarak bilinmektedir. Türün doğal yaşam alanı Amerika, Afrika ve daha çok Amazon Havzası’nda yaşamaktadır. Çoğunlukla nehirlerde ve akarsularda yaşamakta olan tetralar, 25 ile 28 derece sıcaklığa sahip su kütlelerinde barınmaktadır. Neon tetra balıkları düzenli bakım ve kaliteli balık maması tüketmesi durumunda oldukça uzun bir süre hayatta kalmayı başarmaktadır.

Tetra Balığı Ürünleri Satın AL


Plati Balığı

Akvaryum Balıkları

Akvaryum hobisine yeni başlayanların favori balıkları arasında yer alan plati, bakımı son derece kolay süs balıkları arasında yer almaktadır. Son derece barışçıl olan bu tür, diğer akvaryum balıkları ile oldukça iyi geçinmektedir. Doğal yaşam alanlarında Orta Amerika’da görülmekte olan plati balığı, daha çok kendisi gibi küçük olan türlerin arasında karma olarak yaşamaktadır. Yaklaşık olarak 4 ile 6 cm büyüklüğe sahip olan platiler, doğru beslenme ve düzenli akvaryum bakımlarının yapılması durumunda uzun süre hayatta kalabilmektedir.

Akvaryum Ürünleri Satın AL


Siyah Moli Balığı

Akvaryum Balıkları

Süs balıkları arasında en sevilen türlerden biri olan siyah moli alığı, akvaryumda yaşaması kolay türlerdendir. Ortalama 3 ile 6 cm uzunluğa sahip olan tür, diğer balık türleriyle oldukça barışçıldır. Moli balığı, düzenli akvaryum bakımı, doğru beslenme ve ısı dengesinin kontrolleri durumunda ortalama 3 ile 5 sene yaşam süresine sahiptir. 21 ile 28 derece sıcaklığa sahip su kütlelerinde yaşamakta olan moliler, kendi türleri ile sürü kurmaktan hoşlandığı için 6’lı gruplar halinde beslenmesi önerilmektedir.

Balık Ürünleri Satın AL


Makrakanta

Akvaryum Balıkları

Palyaço ya da kaplan bota olarak adlandırılan makrakanta balığı, tropikal bölgelerde yaşamını sürdüren tatlı su balığıdır. Akvaryum hayatına kolay adapte olabilen tür, chromobotia cinsisin yegane üyesidir. Güney Doğu Asya sularında sıklıkla rastlanan makrakanta balığı, yaklaşık 25 ile 30 derece sıcaklığa sahip su kütlelerinde barınmaktadır. Hem etçil hem otçul olarak beslenen tür, agresif hareketleri ile dikkat çekmektedir. Genellikle düzenli beslenme, doğru bakım ve su dengesinin sağlanması durumunda 10 seneye kadar yaşayabilmektedir.

Akvaryum Ürünleri Satın AL


Evlerde ve iş yerlerinde sıklıkla rastladığımız akvaryumlar, içerisinde birbirinden farklı özelliklere sahip süs balık türlerini barındırmaktadır. Uzunca bir süredir akvaryum tutkunu olarak sayısız balık türünü besledim ve büyüttüm. Her biri birbirinden farklı özelliklere sahip akvaryum balıkları genellikle kaliteli balık maması, akvaryum ekipmanları ve gerekli hijyenik koşulların sağlanması durumunda uzunca bir süre hayatta kalabiliyor.

Önerilen İçerik;En Sevilen Papağan Türleri

seafoodplus.info

Lepistes Üretimi

Lepistes balıkları, canlı doğuranlar grubunun şüphesiz ki en sevilen balıkları. Her bir lepistesin kuyruk desenlerinin eşsiz olması, ucuz olması ve kolay üreyebilmesi bu popülerliğinin altındaki ana nedenlerden sadece bir kaçıdır diyebiliriz.

Elbetteki lepistes balığının evcil hayvan ve akvaryum sektöründeki bu popülerliği üreticilerin de dikkatini çekmiş bulunuyor. Bununla birlikte lepistesin üreme için çok kolay şartlara ihtiyacı olması, onu amatör akvaryum balığı üreticilerinin de bir hedefi haline getirmekte.

Peki ana hatları ile lepistes balığı nasıl üretilir?

Lepistes Üretimi için Tüm İhtiyaçlarınız Sanal Mağazamızda

Şimdi Göz Atın

Üretim için lepistes balıklarının seçimi

Lepistes üretmeye başlamadan önce bilmelisiniz ki yalnız değilsiniz. Bu yüzden piyasada lepisteslerinizin tercih edilmesi ve satılması için sağlıklı, canlı ve güzel bireyleri damızlık olarak seçmelisiniz. Hatta ilerleyen dönemlerde varyete üretmek gibi çalışmalara da başlayabiliriniz. Damızlık olarak seçim yaparken ise 1 dişiye 1 erkek oranını pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü erkekler çiftleşme döneminde dişiyi kovalar ve taciz ederler. Eğer üretim tankınızda bir erkek lepistes başına adet dişi nüfus varsa, erkeğin ilgisi daha çok dişiye dağılacak ve çiftleşme aşaması dişi balıklar için daha stressiz bir ortamda gerçekleşecektir.

Lepistes üretim tankı

lt arası tanklar lepisteslerinizi çiftleştirmek ve doğurtmak için yeterli olacaktır. Elbette ki üretim hanenizde üretimin farklı aşamalarında kullanılacak tanka daha sahip olmalısınız. Yavru lepisteslerinizi barındıracağınız tankta ise filtrasyon için üretim tipi pipo filtreleri tercih edebilirsiniz. Bu filtreler yeni doğan yavru lepisteslerinizin akıntıya kapılarak ölmemesi için daha güvenli olacaktır. Ayrıca yavru tankınızı bol bitki ile donatmanız, yavruların kendilerini yetişkin balıklardan korumaları için yeterli bir saklanma alanı yaratacaktır.

Üretim tanklarında genellikle zemin için kum kullanılmaz. Böylece ne kadar yavrunuzun sağ kaldığını, dipte biriken dışkı ve yem artıklarını rahatça görebilir ve tankın bakımına karar verebilirsiniz. Zemin kullanımı olmayan bir tankta ise christmas moss, java fern, elodea ve anubias gibi bitkiler zemine ihtiyaç duymadığı için yetiştirilebilir. Ayrıca moss, saklanma alanı yaratmasının yanında üzerinde barındırdığı mikro organizmalar ile de yavrular için bir besin kaynağıdır.

Üreme için gerekli koşulları sağlayın

Damızlık balıklarınızı barındıracağınız tankta ideal sıcaklık derece arası olmalıdır. Isının sabit tutulması üretim sürecinde büyük önem taşır çünkü lepistesler bakımı kolay canlılar olarak bilinse de ani ısı değişimlerine karşı hassastırlar. Isıtıcı kullanımının yanında sıcak mevsimlerde soğutucu fan da kullanmak gerekebilir. Bu durumda dijital termostat kullanarak ısıtıcı ve soğutucu fanın çalışmasını düzenleyip ısıyı sabitleyebilirsiniz. Ayrıca damızlık lepisteslerinizi bu tanka aldığınızda artemia gibi üremeyi destekleyici yemlerle besleyin.

Çiftleşme Evresi

Çiftleşme evresinde aslında tek yapmanız gereken beklemektir. Dişilerin anüse yakın bölgesinde siyah bir nokta vardır. Dişiler yumurtaları döllendiğinde bu bölge biraz genişler ve yumurtalar gözle daha kolay seçilebilir hale gelir. Elbetteki karın bölgesinin şiştiğini de fark edeceksiniz. Dişinizin hamile olduğunu anladığınızda erkek lepistesinizi tanktan uzaklaştırabilirsiniz.

Doğuma doğru

Hamile bir lepistes dişisi

Doğuma doğru gittikçe dişinin karnı şişecektir. 26 ila 31 gün süren hamilelik süresinde doğuma yaklaştıkça karın bölgesi şişerken ovalden sonra köşeli bir şekil alır. Bu şekli gözlemlediğinizde doğuma bir kaç gün kaldı demektir. Doğumun yaklaştığını dişinin hareketlerinden de anlayabilirsiniz. Dişiler doğum yaklaştığında saklanma, iştahsızlık, yediği yemi ağızdan çıkartma, ısıtıcıya yakın yerlerde yüzme gibi belirtiler gösterirler.

Doğum esnasında dişiler yamyamlaşıp yavrularını yiyebilirler. Bu durumda önceden java moss, christmas moss gibi bitkilerle oluşturduğunuz saklanma alanları önem kazanır. Ayrıca yüksek bir kurtulma oranı yakalamanın bir diğer yöntemi de yavruluk kapları kullanmak olabilir.

Doğum sonrası lepistes balıklarının bakımı

Doğumdan hemen sonra dişi balık günlüğüne doğumun stresini atması ve fiziksel olarak kendini toparlaması için tek başına ayrı bir tanka alınmalıdır.

Yavru lepisteslerin bakımı ve beslenmesi

Yavruluktaki lepistes ve yavruları

Yavru lepistesler ilk doğdukları gün yemlenmeseler de olur. İlk günlerini, doğum esnasında karınlarına yapışık kalan yumurta parçalarını kırmak ve rahatça yüzmeye başlamak için harcayacaklardır. Doğumdan sonra yumurta sarısı veya spirulina gibi mikro yemlerle yavru lepisteslerinizi besleyebilirsiniz.

Sonraki dönemde ise lepisteslerinizi canlı çıkartılmış artemia, mikro kurt ve lepistesler için üretilmiş granül yemlerle besleyebilirsiniz. Ayrıca yavruları barındırdığınız tankta haftalık dip çekimleri ve su değişimlerini aksatmamalısınız. Yemleme ne kadar az miktarda ve sık periyotlarda yapılırsa yavruların gelişimi için o kadar iyidir. Günlük 2 defa ile 7 defa arası yemleme yapabilirsiniz. Ancak aşırı yemlemeden muhakkak kaçınmalısınız. Suyu bozacak yem artıkları narin yapılı lepistes yavrularınızın kısa sürede hastalanmasına, salgın hastalığa ve ölümlere sebep olabilir. Bu yüzden yem artıklarını temizlemek için yavru lepistes bakılan tanka bir kaç adet salyangoz eklenebilir.

Yavrularınız bir buçuk, iki ay sonra cinsiyetlerini belli etmeye başlayacak; erkekler renklenmeye başlayacak, dişiler irileşecek ve üreme organları seçilebilecektir. Bu noktadan sonra eğer kontrollü bir üretim yapmak istiyorsanız dişi ve erkeklerinizi ayrı tanklara aktarmaya başlamalısınız. Ayrıca bu ayrı tankları boylandırma amaçlı tanklar olmalıdır. Uzun ve akıntılı tanklar, balıklarınızın bolca yüzerek spor yapacağı balıklarınızın gelişimini destekleyen tanklardır.

Ayrılan dişiler ve erkekler yetişkin boyutlara eriştiğinde üretim sürecini tamamlanmış olarak sayabilirsiniz. Ayrıca tankınızın yanında bir not defteri bulundurarak; hamileliğin hangi tarihte farkedildiği, ne zaman doğum yapıldığı, kaç adet yavru alındığı, ne kadar balığın yetişkinliğe eriştiği gibi süreçteki önemli parametreleri kaydederek üretim sürecinizin başarısını değerlendirebilirsiniz. Böylece daha yüksek kurtulma oranları elde ederek daha verimli bir üretim gerçekleştirebilirsiniz.

En Dayanıklı Akvaryum Balığı Türleri Japon Balığı Melek Balığı Lepistes. Kılıçkuyruk.

Contents

litre akvaryum da hangi balıklar beslenir?

10adet neon 10adet kırmızı burun tetra ve ilk etapta anubias,elodea,tilki kuyruğu gibi bakımı kolay bitkiler ile başlayabilirsiniz. Zebra balıkları güzel bir seçim olabilir.

70 litrede ne beslenir?

Kısaca 70 litrede ne beslenir? Bence de bol bitkili, lepistes, moli ve plati gibi haraketli ve seri üreye bilen eğlenceli balıklar seçmenizi tavsiye ederim. Merhaba,bol bitkili canlı doğuran.

litre akvaryum kaç balık?

Balık başına 2 litre su idealdir. Canlı doğuranlarda ve genelde tüm balıklarda 4 dişiye, 1 erkek idealidir.

litre akvaryum da kaç adet Japon beslenir?

bakanlar litre üstü akvaryumlarda japon ve günlük su değişimleri ile yapıyorlar.

75 litre akvaryumda ne beslenir?

75 litrede birçok çiklet türü uygun olmayacaktır. Fakat bir çift sajica (çiklet türü) beslenebilir hatta yavru bile alınabilir bitkili akvaryum için de uygundur.

Bir akvaryum en az kaç litre olmalı?

Pangesuslar için en az akvaryum hacmi lt dir.

40 litre akvaryumda kaç lepistes bakılır?

Bence 1e 3d idealdir. Zaten ileride çok fazla yavruya sahip olacaksınız.

10 lt lik akvaryumda hangi balık beslenir?

10 lt lik bir akvaryumum seafoodplus.infoum hobisine yeni başlıyıcam. Hangi balıkları önerirsiniz? 10 litrede balık yerine salyangoz ve karides düşünmeniz daha uygun ve keyifli olur bana kalırsa. Tabana ince kum ve moss sarılı yati kökü kullanabilirsiniz.

50 litrelik akvaryumda ne beslenir?

Rasbora, siyah neon, etekli tetra, CAE, çöpçü, danio rerio olabilir.

50 cm akvaryumda kaç lepistes beslenir?

Bu çok göreceli bir durumlt&#;de civarı lepistesde gördüm 50ltde lepisteste.Çok kalabalık akvaryumlar bana göre ve bakımı zor olur bu durumda. Hem sizin hem balıklarınızın rahatı için max. olur diye düşünüseafoodplus.infoılar.

15 balığa ne kadar yem verilir?

Oransalolarak verilir ise toplam balık ağırlığının % ğu kuru yem hesaplanır. Bu durumda 10 adet balıkla akvaryumculuğa başlayan bir kişinin bir çay kaşığı sapı ile vereceği yem yeterli olacaktır. Beslemede en önemli konulardan birincisi yemleme zamanıdır.

2 adet Japon balığı kaç litre suda yaşar?

Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir.

40 litre akvaryumda kaç Japon beslenir?

Balığın boyutuna göre değişir. Ben 40 lt&#;de 4 tane 8 cm&#;lik Japon bakıyorum ve gayet sorunsuz. 20 veya 25 lt diye kesin bir şey söylenemez balığın boyutuyla ilgilidir. Tabii ki büyük hacimli akvaryumda bakılması balık açısından daha sağlıklı olur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir