hacivat karagöz bayramda / 23 Nisan Hacivat-Karagöz Oyunu / HACİVAT- KARAGÖZ 23 NİSAN?I KUTLUYOR

Hacivat Karagöz Bayramda

hacivat karagöz bayramda

Okunma Sayısı:

HACİVAT- KARAGÖZ 23 NİSAN’I KUTLUYOR

 

HACİVAT: Vaaayyy Karagöz’üm, sabahın hayırlar olsun!

 

KARAGÖZ: Kaynananı sansar boğsun.

 

HACİVAT: Canım ne oluyorsun? Sabah sabah sinirlerin yine tepende. Ben seninle sohbet etmek için pencerede beklemeye başlamıştım.

 

KARAGÖZ: Neee tencerede yemeği mi haşlamıştın?

 

HACİVAT: Yanlış anladın Karagöz’üm.

 

KARAGÖZ: Kara üzüm mü aldın?

 

HACİVAT: Allah Allaaaahhh, bir sus da konuşayım. Her ne desem yanlış anlıyorsun.

 

KARAGÖZ: Tamam söyle bakalım, ne diyorsun?

 

HACİVAT: Bak aklıma bir fikir geldi Karagöz’üm.

 

KARAGÖZ: Hani nerde Hacı Cav Cav?

 

HACİVAT: Hay canın çıkmasın Karagöz’üm! Akılma gelen fikri nasıl göreceksin?

 

KARAGÖZ: Söyle Hacı Cav Cav seni dinliyorum.

 

HACİVAT: Çoluk çocuk bayrama gidelim mi?

 

KARAGÖZ: Oluk oluk nereye gidelim?

 

HACİVAT: Ne oluk oluğu Karagöz’üm? Çoluk çocuk diyorum, bayrama gidelim mi?

 

KARAGÖZ: Ne bayramı?

 

HACİVAT: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

 

KARAGÖZ: Vaaayyyy Hacı Cav Cav demek bugün bayram. Gidelim tabii gidelim..

 

HACİVAT: Çok eğleniriz Karagöz’üm.

 

KARAGÖZ: Neee evlenir miyiz?? Hanım beni öldürür Hacı Cav Cav.

 

HACİVAT: Yahu Karagöz’üm sen ne saçmalıyorsun? Ben bayramda oyunlar oynar, şarkılar söyler eğleniriz diyorum.

 

 

KARAGÖZ: Anladım Hacivat, çok iyi olur. Çocuklar da çok sevinir.

 

HACİVAT: Sevinir ya.. Ne de olsa onların bayramı.

 

KARAGÖZ: Yahu Hacı Cav Cav, biliyorsun ben okula gitmedim, cahilim, 23 Nisan’da ne olmuştu da bayram yapıyorduk? Geçen yıl öğrenmiştim yine unuttum.

 

HACİVAT: İlahi Karagöz’üm hiç unutulur mu?

 

KARAGÖZ: Ne kurutulur mu?

 

HACİVAT: Kurutulur mu demedim, unutulur mu, unutulur mu? Yani 23 Nisan’da meclisin açıldığı unutulur mu?

 

KARAGÖZ: 23 Nisan’da meclis nereye kaçırılmış Hacı Cav Cav??

 

HACİVAT: Karagöz’üm deli etme beniiii. Kaçırılmamış açılmış açılmııışşşş!

 

KARAGÖZ: Haaa öyle desene Hacı Cav Cav.. Meclis açıldı. Doğru ya!  Şimdi hatırladım. 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştı.

 

HACİVAT: Hayret doğrusu Karagöz’üm nihayet bir şeyi de bildin.

 

KARAGÖZ: Neye bindim neye bindiimmm??

 

HACİVAT: Binmedin, bildin, bildin..

 

KARAGÖZ: Bilirim tabi.. Atatürk’ümüz 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış. Bu mutlu günü de çocuklara bayram olarak armağan etmiş.

 

HACİVAT: Helal olsun sana Karagöz’üm, beni şaşırttın.

 

KARAGÖZ: Kaşıttımsa gel kaşıyayım Hacı Cav Cav..

 

HACİVAT: Hayır yani bunları bilmene şaşırdım. Gözüme girdin!

 

KARAGÖZ: Girmmeeeemmm..

 

HACİVAT: Oooooofff of..

 

KARAGÖZ: Neyse Hacı Cav Cav, ben bunları biliyorum da bu açılan meclis ne işe yarar onu pek bilmiyorum.

 

HACİVAT: Bunda bilmeyecek ne var Karagöz’üm? Biz vatandaşlar olarak ülkemizi yönetecek olan milletvekillerini oy kullanarak seçer, meclise yollarız. Onlarda mecliste yasalara dayanarak kararlar alıp ülkemizi yönetirler.

 

KARAGÖZ: Tasalara dayanarak ülke yönetilmez Hacı Cav Cav..

 

HACİVAT: Ne tasası?? Yasalara diyorum Karagöz’üm yasalara..

 

KARAGÖZ: Oh oooh ne ala Hacı Cav Cav. Yani bizim seçtiğimiz vekiller bizim adımıza ülkeyi yönetiyorlar.

 

HACİVAT: Evet Karagöz’üm. Bu demek oluyor ki vatandaşlar ülke yönetiminde söz sahibidir. Ülkeyi kimin yöneteceğine vatandaşlar karar verir.

 

KARAGÖZ: Vatandaşlar ülkeye niye zarar versin?

 

HACİVAT: Zarar demedim ki Karagöz’üm karar dedim. Vekilleri biz seçiyoruz böylece ülkeyi kimin yöneteceğine biz karar veriyoruz.

 

KARAGÖZ: Ne güzel.. İyi ki de Atatürk Meclisi açmış, cumhuriyeti kurmuş. En güzel yönetime bizi kavuşturmuş.

 

HACİVAT: Aferin Karagöz’üm! Ben de aynen böyle düşünüyorum.

 

KARAGÖZ: Amaann düşme Hacı Cav Cav, seni kurtaramam ben bayrama gidiyorum.

 

HACİVAT: Bekle Karagöz’üm bende geliyorum.

 

KARAGÖZ: Yaşasın 23 Nisan…

 

HACİVAT: Yaşasın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…

 

 

 

                                                     

 


kaynağı değiştir]

Karagöz tasvirleri izleyiciyle buluşana dek pek çok aşamadan geçirilir. Tasvirler önce tabaklanmış derilere çizilir ve kesilir. Bıçaklarla tasvirin hatları deriye işlenir. Daha sonra doğal yada sentetik boyalarla renklendirme işlemi yapılır. Tasvirleri boyamak için zerdeçal, çivit otu, indigo, kırmız böceği, kokinella ve ceviz gibi geleneksel doğal boyalar kullanılabilir. Karagöz sanatında doğal boyaların önemli bir yeri vardır.

Karagöz oyunları[değiştir kaynağı değiştir]

PTT idaresi Karagöz temalı iki seri pul basmıştı. Üst sırada tarihli "Turizm Yılı" serisinden 2 pulda Karagöz ve Hacivat tasviri yer alıyor. Alt sırada tarihli "Kültür Varlıklarımız" serisinden 3 pulda Hacivat, Karagöz, Tuzsuz Deli Bekir, Efe, Tiryaki ve Çelebi tasvirleri görülüyor.

"Karagöz ve Hacivat" oyunlarında, Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşayan ve toplumun farklı sosyal ve ekonomik katmanlarından gelen tiplerle (kabadayılar, uyuşturucu müptelaları, engelliler vb), İmparatorluk şemsiyesi altında yaşayan çeşitli milletleri temsil eden tiplemelerin (Yahudi, Rum, Arap, Kürt, Acem, Arnavut vb.) hemen hepsi yer alır. Bu tiplemeler temsil ettikleri kitlenin en temel özellikleri (kılık, kıyafet, davranış biçimleri, şarkılar, danslar, maniler vb.) ile ön plana çıkarlar ve perdede göründükleri anda bu özellikleri (işaretleri) ile anında fark edilirler.[3] Bu tiplemeler ve temel özellikleri şunlardır:

Bunların dışında Osmanlı imparatorluğu sınırları içinde yaşamış her türlü tip perdede yerini almıştır. Bunlardan bazıları: "Rum", "Çingene" "Külhancı", "Pişekâr", "Kavuklu", "Kilci", "Tulumbacılar", "Bekçi", "İmam", "Haham", "Doktor", "Sünnetçi", "Bolulu Aşçı", "Hokkabaz", "Soytarı", "Curcunabazlar", "Köçek", "Cambaz", "Ayvaz Serkis", "Denyo", "Aşık Hasan", "İskele Kâhyası", "Seymenler", "Deliler", "Dansöz", "Bok Ana", "Hımhım", "Kekeme", "Fahişe", "Hermafrodit", "Canan", "Ferhat", "Tahir", "Yaşar (Karagöz'ün oğlu"), "Sivrikoz" (Hacivat'ın oğlu), Hacivat'ın kızı, Sirin'in annesi, Zühre'nin babası vb.[4]

Tiplemelerin gruplandırılması[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası