ziraat traktör kredisi hesaplama / Ziraat Bankası Sıfır Faizli Çiftçi Kredisi

Ziraat Traktör Kredisi Hesaplama

ziraat traktör kredisi hesaplama

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama

İçeriğimizin en başında Ziraat Bankası tarafından verilen traktör kredisi başlığı ile bir kredi olmadığını belirtelim. Bazı bankalar traktör kredisi adı altında finansman sunarken Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimiz büyük oranda desteklendiği için hemen hemen tüm tarımsal ekipman alımları için kredi verilmektedir. Banka çiftçi müşterilerine, Bakanlar Kurulu kararları ile uygun faiz oranlarıyla tarımsal kredi imkanı sunmaktadır. 

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Veriyor

Traktör almak için bankadan kredi almak isteyenlerin tarımsal mekanizasyon kredilerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Çünkü tarımsal ekipman kredileri bu başlık içerisinde yer almaktadır. Küçük ekipman kredisi adı altında verilen kredilerin alt başlığında traktör alımları yer almamaktadır. Bitkisel, hayvansal, su ürünleri konularında üretim yapmak isteyen tüzel kişiler bu anlamda Ziraat Bankası tarafından verilen kredilere başvuru yapabilecektir.

Kredi biçerdöver, traktör, hasat makinesi, çim biçme, silaj, balya, süt sağma, yem karıştırma gibi makinelerin yanı sıra süt soğutma tankı, pulluk, yemlik gibi mekanizasyon araçlarının alınması amacı ile de kullanılabilmektedir. Genel olarak bankalar tarafından traktör alımları için verilecek olan kredi proforma fatura, satış makbuzu gibi belgelerde yer alan bedellerin yüzde 75&#;i kadar olmaktadır.

Ziraat Bankası Tarım Aletleri Kredisi

Ziraat Bankası tarafından verilen kredilerden bir tanesi de küçük ekipman alımlarına yönelik olarak verilen kredilerdir. Bu krediler &#;Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimler&#; hakkında yayınlanan tebliğ çerçevesinde verilmektedir. Bu kredilerden yararlanmanın temel şartı &#;ZİRAİ KREDİLENDİRME BELGESİ&#; ne sahip gerçek ve tüzel kişi olmaktadır. Bu krediler traktör, hasat makinesi ve biçer döver alımlarında kullanılmaz.

Kredinin Özellikleri

  • Ziraat Bankası tarafından verilen küçük ekipman kredisi üst limiti 50 bin TL olarak belirlenmiştir.
  • Banka tarafından müşterilerine uygun faiz oranları ve vadeler sunulmaktadır. Tarımsal kredilerin vadeleri hasat ödemeli olmaktadır.
  • Bakanlar Kurulu tarafından verilmiş kararlar kapsamında çiftçilerimiz düşük faizli kredilerden yararlanabilirler.

Ziraat Bankası küçük ekipman kredileri ile ilgili bilgi alarak 50 bin TL&#; ye kadar olan finansman ihtiyaçlarınızı bu krediler yardımı ile karşılayabilirsiniz.

Ziraat Bankası Tarım Aletleri Kredisi

Bir alternatif oluşturması açısından Halkbank traktör kredisini de inceleyerek faiz oranları ile hakkında bilgi alabilir ve banka tarafından verilen diğer tarım ve hayvancılık kredilerini inceleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Kullanma Şartları

Ziraat Bankası tarafından  yılları Tarım Kredi Kooperatifleri ile ortaklaşa tarımsal işletmelere düşük faizli kredi verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karar  sayılı Resmi Gazete&#; de yayınlanan bir kararname ile yürürlüğe girmiştir. Çiftçilerimizin kredilerden yararlandırılabilmesi için aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

  • Zirai kredilendirme belgesine sahip olmaları,
  • Yatırım dönemine ait kredi kullanmaları,
  • Kredilerden yararlanmak isteyenlerin işletmelerinin kendi adına olması ve ÇKS kayıtlarının güncel olması,
  • İşletmelerinde küçükbaş, büyükbaş, kanatlı üretimi ya da bitkisel üretim faaliyetlerinden herhangi birinin yapılıyor olması,
  • Kredi kapsamında sıfır ve ikinci el traktör alınması,
  • Alınacak ikinci el traktörlerin 8 yaşın altında olması gerekmektedir.
  • Kredi boyunca çiftçilere sabit faiz garantisi verilmektedir. Saydığımız üretim faaliyetleri ile meşgulseniz düşük faizli traktör kredisi almak için gerekli evraklar ile birlikte Ziraat Bankası şubelerini ziyaret ediniz.
Kredi TutarıYatırım dönemi faiz indirim oranı
1 milyon TLYüzde 50

Şartları taşıyanlar işletme döneminde bin lira kadar olan krediler için yüzde 50 faiz indirimli olarak kredi kullanabilirler.

Traktör Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Traktör kredisi başvurusu için Ziraat Bankası şubelerine gitmeniz durumunda banka tarafından ilk incelenecek olan kriter kredi notunuz olacaktır. Kredi notunuz düşükse ne yazık ki kredi kullanmanız mümkün olmayacaktır. Banka tarafından müşterilerine verilen tarımsal kredilerin faiz oranları yüzde 17, oranında olmaktadır. Çiftçilere tanınan imkanlar sayesinde belirli dönemlerde geri ödemesiz kredi imkanı sunulurken, vadeler ise hasat dönemlerine göre belirlenmektedir.

Traktör Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Traktör kredisi için gerekli evraklar ile birlikte banka şubelerine gitmeniz durumunda kredi başvurunuzu yapabilirsiniz.

  • T.C. kimlik belgesi,
  • Çiftçi Kayıt Belgesi,
  • Bilanço ile çalışan işletmelerin son 3 yıla ait bilanço kayıtları ya da gelir tablosu,
  • Arazilerin tapuları ya da kredi kontratları gibi işletmenin varlığını kanıtlayacak belgeler,
  • Çekilecek olan krediye karşılık olarak gösterilecek olan belgeler (Traktöre ait proforma fatura gibi)

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Erteleme Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası tarafından verilen tarımsal kredilerin vadeleri genel olarak 7 yıl olmaktadır. Bu kredi süreci ilk 2 yıl geri ödemesiz de olabilir. Burada esas alınacak kriter işletme sahibi olan çiftçinin finansal durumudur. Şayet işleri güzel gidiyorsa iki yıl ödemesiz dönemden yararlanmadan kredilerini ödeyebilir. Ancak işleri bozulan çiftçilerimiz 2 yıl olan bu ödemesiz dönemden yararlanabilir. Böylece işlerinin düzelmesi amacı ile kendisine imkan tanınmış olacaktır.

Bankalara kredi ertelemesi talebi ile giderken geçerli olan sebepler sunmanız gerekmektedir. Örneğin işletmenizin durumunun kötüye gittiğini bankaya kanıtlayabilirsiniz. Doğal afet vb. durumlara maruz kalanların kredileri banka tarafından direkt olarak ertelenmektedir. Borçların ertelenmesi hususunu çiftçi kredisi erteleme isimli yazımızda ele aldık.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama

Yüzde 6 faiz oranı ile kredi hesaplaması yapacağız. Bu faiz oranı yıllıktır. Bu durumda aylık %17,04/12= %8,52 yıllık faiz oranı ödersiniz. Aylık ise 8,52/,71 faiz oranları ile 84 aya kadar vadeli olarak kredi kullanabilirsiniz.

Kredi tutarıAylık FaizVadeAylık taksit
10 bin TL%0,7112 ay,29 TL
15 bin TL%0,71 24 ay,97 TL
20 bin TL%0,71 36 ay,54 TL
30 bin TL%0,71 12 ay,87 TL
40 bin TL%0,71 24 ay,59 TL
50 bin TL%0,71 60 ay,31 TL
60 bin TL%0,71 84 ay,79  TL

Denizbank Traktör Kredisi

Denizbank, Tarımsal Yatırım Kredileri adı altında traktör almak isteyen çiftçilerimizi de desteklemektedir. Tarımsal işletme sahiplerinin ve çiftçilerin gerek duydukları finansmanın sağlanması amacı Denizbank tarafından verilen krediler traktör ve ekipman alımlarına yöneliktir. Kredi vadeleri 60 ay olarak belirlenmiştir. Traktör ve ekipman alımlarında, fatura bedelinin yüzde 75&#; i kadar kredi verilmektedir.

Vadeleri aylık, 3 aylık ve 6 aylık dönemler itibari ile belirleyebileceğiniz gibi HASAT DÖNEMİ&#;nize uygun olarak da tercih edebilirsiniz. Traktör kredisi ile ilgili detaylı bilgi alabilir ve kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Traktör kredisi veren bankalar sadece Ziraat Bankası ve Denizbank&#; tan ibaret değildir. Aşağıda traktör kredisi veren diğer bankalar ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu noktada belirtmemiz gerekiyor kikredi notunuz düşükse bankalar size kredi vermek istemeyecektir.

Türk Ekonomi Bankası Traktör Kredisi

Traktör kredisi veren bankalardan bir tanesi de Türk Ekonomi Bankası&#; dır. Banka 60 aya varan vadeler ile müşterilerinin traktör alımlarında kendilerine finansman sağlamaktadır. 1, 3, 6 ya da yıllık ödeme dönemleri oluşturabilirsiniz. Traktör kredisi vadeleri hasat dönemlerine göre belirlenebilmektedir. Kredi başvurusu için TEB tarafından talep edilen evraklar; T.C. kimlik belgesi, ikametgah belgesi, arazi ve işletmeye ait tapu belgelerinin fotokopisi , kesin fatura ya da proforma gerekmektedir.

Traktör kredisi başvuruları internet bankacılığı ya da mobil bankacılık kanalları ile yapılmamaktadır. Bu sebeple size en yakın TEB şubesine giderek kredi başvurularınızı yapabilirsiniz.

Türk Ekonomi Bankası Traktör Kredisi

Vakıfbank Traktör Kredisi

Tarımsal ekipman alımlarında  müşterilerinin yanında olan bankalardan bir tanesi de Vakıfbank&#; tır. Banka 0 ya da ikinci el traktör alımlarında müşterilerine finansman sağlamaktadır. Kredi üst limiti proforma bedelinin maksimum yüzde 75&#; i tutarında olabilmektedir. Ödeme dönemleri oldukça esnek olmakla birlikte, vadeyi hasat döneminiz olarak da belirleyebilirsiniz. Kredi başvurusunda bulunmak için size en yakın Vakıfbank şubelerini ziyaret etmeniz gerekiyor.

Şartları taşıyan banka müşterileri özellikle Ziraat Bankası şubelerine giderek kredi alabilirler. Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile verilecek olan faiz indirimlerinden yararlanmak için hemen kredi başvurunuzu yapınız. Devlet tarafından verilen desteklerden de traktör alımlarınız için yararlanabilirsiniz. Geçmiş yıllarda TKDK tarafından traktör desteği sağlanıyordu.

Ziraat Bankası 2. El Traktör Kredisi Faiz Oranları GÜNCEL!

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama içeriğimizde çiftçilere ait örnek hesaplama yaptık. Bu işlem sonucunda tarım kredisi hesaplama tablolarını sizler için hazırladık. Bankanın sunduğu traktör kredisi değişken faizli mi sabit faizli mi, düşük faizler ile ne kadar vadede kullandırıldığını, erteleme yapılıyor mu, İşte çiftçilerin merak ettiği tüm sorunlarının çözümüne dair tüm detaylar..

Ziraat Bankası Ekipman Kredisi Şartları Nelerdir?

Her yıl olduğu gibi bu yılda tarım ve hayvancılık sektöründeki çiftçilere kullandırılmak üzere düşük faizli krediler kapsamında tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için tarımsal araçların alımında düşük faizli krediler verilmektedir. Düşük faizli kullandırılan kredilerin faiz oranlarının ne kadar olacağı her yıl resmi Gazete&#; de yayımlanan karara göre belirlenmektedir.

Ziraat Ekipman destekleri kapsamında kullandırılan Tarımsal Mekanizasyon kredileri kapsamında; Tarımsal üretime yönelik olarak kullanılmak amacıyla satın alınacak yeni ve kullanılmamış tüm mekanizasyon araçları ile ikinci el traktör ve ikinci el kendi yürür tarım makineleri kredilendirilebilmektedir.

Bu krediler ile çiftçiler:

  • İşletme kapasiteleri ile uyumlu traktör,
  • Biçerdöver ve diğer hasat makineleri (pamuk, zeytin, patates, badem, meyve hasat / toplama makineleri vb.);
  • Çayır biçme,
  • Balya,
  • Silaj,
  • Süt sağım makinesi,
  • Süt soğutma tankı,
  • Yem karma makinesi,
  • Pulluk,
  • Kültivatör,
  • Patoz,
  • Mibzer,
  • Suluk,
  • Yemlik,
  • Balık bulucu cihaz vb. gibi  tarımsal mekanizasyon araçlarının alımına yönelik olarak kredileri  &#;Zirai Kredilendirme Belgesi&#; olma şartı ile kullanabilirler.

Ziraat Bankası Ekipman Kredisi Şartları:

  1. Kredi başvurusundaki asgari özellikler: Kredi almak için Tekstil, İş Makinaları, Endüstriyel Ekipman, Mobilya ve Donanım gibi ihtiyaçlar için Ziraat Bankası&#;nın Türkiye genelindeki şubelerinden müracaat edilebilir.
  2. Kredi limiti: Tek tek ya da toplamda en fazla TL’yi geçmeyecek biçimde belirlenebilir.
  3. Kredi faizi: Ödeme planına göre değişebilir, ortalama %14 oranındadır.
  4. Kredi taksitleri: 12, 24, 36 ve maksimum 48 adet aylık taksit seçeneği vardır.
  5. Kredi süresi: Kredinin vadesi uzun süre olarak 12 ay ile 48 ay (4 yıl) arasında seçilebilir.
  6. Kredi Komisyonu: Kredi Başvurusu ile ilgili komisyon hizmet bedelinin toplam tutar %1 ila %3 arasında değişebilir.
  7. Garanti koşulları: Kredi talep edildiği dönemde faaliyette bulunan genel (banka, ticari veya sosyal sorumluluk) teminatlara sahip olmak gerekmektedir.
  8. Diğer Koşullar: Başvuru sahibinin, Banka tarafından belirlenen diğer koşullara uyması zorunludur.

Ziraat Bankası 2. El Traktör Kredisi Faiz Oranları

2. El traktör kredileri için Ziraat Bankası tarafından sunulan faiz oranları, bankanın müşterilere sunduğu farklı finansal ürünlerdeki faiz oranlarına göre değişmektedir. Genel olarak, Ziraat Bankası&#;nın 2. El traktör kredileri için sağladığı bazı ortalama faiz oranları şöyle sıralanabilir:

Resmi Gazete&#;de yayımlanan tebliğe göre traktör kredisi faiz oranları aşağıdaki gibidir.

  • Ziraat Bankası sıfır ve 2. El Traktör kredisi faiz oranı: %25 (indirim)
  • Yurtiçinde üretilen makine alımlarında %25 oranında daha faiz indirimi uygulanır.
  • yılı için Ziraat Bankasından traktör kredisi çekmek isteyen çiftçilere bu şartlar haiz olduğunda toplamda %50 oranında faiz indirimi yapılır.

Devlet Faiz Desteğine Göre Aylık Faiz Oranı Hesaplaması

  • 1 veya 6 yıl (72 aya kadar) çekilecek tüm kredilerin aylık faiz oranları devlet faiz indirimleri hesaplanarak ortaya çıkacaktır.
  • Ziraat bankasının yıllık cari faiz oranı %14 olarak belirlenmiştir.
  • Yıllık cari faiz oranı %14&#;e faiz indirimi &#;yerli ve yabancı marka traktör alımlarına uygulanacak olan %25 ve %50 faiz indirimlerinin&#; oranları üzerinden hesaplaması yapılarak aylık faiz oranı bulunacaktır.

Hesaplama yapacak olursak:

  • liraya kadar &#;Yabancı üretilen makine&#; alımlarına uygulanacak faiz indirimi yatırım dönemi için %25 olarak uygulanır. Ziraat bankasının % 14 cari faiz oranı üzerinden faiz indirimi hesaplaması yaparsak; %14*0,,50 faiz uygulanacaktır. Bu oran 3,50/12 aylık %0,29 faiz oranı uygulanacağı anlamına gelecektir.
  • &#;Yerli üretim&#; traktör almak istiyorsanız bu orana %25 ilave edilerek faiz indirim oranı %50&#;ye yükselecektir. Bu durumda ise % 14*0,50=7/12 %0,58 olarak uygulanacaktır.
  • Ziraat bankasından kullandırılacak olan tarım kredisinin dosya masrafı olarak her yıl kredi toplam tutarından %1komisyon kesecektir ve kredi alan kişiye monash.pw her yıl hayat sigortası yapılacaktır.
  • Banka kredi kullandırırken taşınmaz malları ipotek edecek ve hayat sigortası yapacaktır.

Ziraat Bankası %50 Faizli Traktör Kredisi

Karar kapsamında düşük faizli traktör kredisinden yararlandırılacak olan çiftçiler için belirlenen özellikli kriterler ise şu şekilde belirlenmiştir.

Traktör kredisinin Resmi Gazete&#;den alınan görselinde de görüldüğü gibi yatırım ve işletme kredilerinin üst limitleri 1 milyon lira olarak belirlenmiştir.

  • Yatırım kredisi olarak %25 faiz indirimi uygulanacağı belirtilmiş olup &#;Yurtiçinde üretilen makine alımı&#; kriterini sağlayan kişilere ilave %25 faiz indirimi uygulanarak bu oran %50&#; ye çıkarılacaktır.
  • Sonuç olarak yurtiçinde üretilen makine alımı gerçekleştiren kişiler %25 ilave faiz indirimi uygulanarak %50 faizli traktör kredisi kullanabilecektir.

Resmi gazete de yayımlanan yayınlanan Karara göre: faiz indirim destek tablosu aşağıdaki gibidir:


Yatırım
Dönemi
İşletme
Dönemi
Genel Faiz İndirimi%25
Yerli Traktör Alımı%25&#;
Toplam Faiz İndirimi%50&#;

Ziraat bankası traktör kredisi hesaplamacetvelinde faizleri daha net görebilirsiniz.

Şimdi artık Ziraat aracılığıyla devlet faiz destekli ve taşıt kredisi kapsamında faiz oranlarının neler olduğunu biliyoruz. Artık kredinin hesaplamasına geçebiliriz.

Bu tabloyu okuyarak kredinin aylık ödeme ve toplam geri ödeme tutarının ne kadar olacağının hesaplamasına geçersek;

%50 Faizli Yerli Marka Traktör Kredisi Hesaplama Tablosu (Geri Ödeme Planı)

Çiftçilere kolaylık olsun diye hazırladığımız hesaplama tablosu sayesinde traktör kredi çekecek olan çiftçilere net ele geçen, aylık taksit miktarı, kredi bitince toplam geri ödeme tutarlarını görebilirsiniz. Kredi faizi hesaplama Excel tablosu xsl (xlsx) formatında yaptığımız tablo Ziraat bankasının şubelerinde yapacağınız tutarlardan farklılıklar gösterebilir, banka şubelerinde Tarım Kredi Kooperatifleri arasında farklı rakamlar çıkabilir. Aylık ve 72 ay vadelere ödeme şartları değişebilir. Aylık ödemeleri talep ettiğiniz durumlarda 72 aya varan taksitler halinde ödeyebilirsiniz. Hazırladığımız bu tabloda , , , TL için %50 faiz destekli kredinin aylık uygulanacak olan %0,58 faiz oranları ile hesaplaması yapılmıştır.

Traktör kredisinin değişen limitlerdeki kredilerin hesaplamaları şu şekilde olacaktır. Örnek ödeme tablosuna da faiz oranlarını yazdık.

Bu tablo % 0,58 faizli 72 ay (6 yıl) vadeseçilerek hazırlanmıştır:

Kredi TutarıVadeFaiz OranıAylık Taksit Toplam Geri Ödeme
TL72 ay%0,58,98 TL,60 TL
TL72 ay%0,58 ,47 TL,90 TL
TL72 ay%0,58,96 TL,20 TL

Taksitler bittiği zaman geri alacağınız para miktarları 72 ay vadeli traktör kredisi hesaplamasını yaparak elinize ne kadar para geçeceğini ve toplamda ne kadar ödeme yapacağınızı incelenerek görebilirsiniz.

Ziraat bankasının tarım kredisi dosya masrafı geri iade alabilmek için tüm taksitlerin ödenmiş olması şarttır.

Traktör modeline göre traktör kredisi hesaplama yapmak için tıklayınız.

Gördüğünüz gibi Ziraat bankası aracılığıyla çiftçilere verilen traktör kredisinin tutarları da TKK oranları da oldukça uygun ve düşüktür.

Tarım Kredi Kooperatifi Ziraat Bankası Tarım Kredisi Başvuruları ve Şartları

Tarım kredi kooperatifleri yatırım kredileri kapsamında Tarımsal araç gereç kredileri düşük faiz ve uygun vade kredilerini; İşletmenin faaliyetini sürdürmesinde ihtiyaç duyulan traktör, biçer-döver, her çeşit tarım araç-gereci, tarımsal araç lastikleri, sergi ve örtü malzemesi vb. konularında ortaklarına 4 yıla kadar vadeli kullandırdığı ayni kredilerdir. Ayrıca Ziraat bankası aracılığıyla kullandırılacak olan bu kredinin şartları Resmi gazete&#; de yayınlanan karar kapsamında kredinin kullandırılmasına ilişkin teknik usul ve esaslara göre belirlendiğinden bu Tebliğ&#; de yer alan şartları madde madde ele alacak olursak:

  • Ziraat bankasından &#;Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimlerle İlgili Tebliği&#;&#; hükümlerine göre zirai kredilendirme belgesi olan traktörler için yatırım kredisi kullandırılabilir.
  • Zirai kredilendirme belgesi olan traktörleri için % 50 faiz indirimli traktör kredisi kullandırılacaktır.
  • Üreticilerin faaliyet konuları arasında tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bulunması şartı aranır.
  • Traktör kredisi alabilmenin diğer şartı ise faaliyet gösterilen ister tarım ister hayvancılık sektörü olsun, bitkisel üretim veya küçükbaş, büyükbaş hayvancılık ve kanatlı üretimi (damızlık dahil) konularından en az birisinin gösterilmesi gereklidir.
  • Elektrikli traktör alımı ve mevcut traktörlerin elektrikli traktöre dönüştürülmesi için yapılacak harcamalar bu kapsamda değerlendirilir.
  • Kredi kapsamında alınacak ikinci el traktörlerde 8 yaş ve 8 yaşın altında olması şart yerine getirilmelidir.

Ziraat bankası kredi kullanım şartları ise:

  • Konut, tüketici, taşıt kredisi olsun banka tarafından kullandırılacak olan her finansman grubunda olduğu gibi tarım aletleri kapsamında traktör alımı için kredi imkanı sunmada önce kimlik numaranız ile ticari geçmişinizi sorgulamasını yapacaktır.
  • KKB kredi notunuzu sorgulama işlemleri yaptıktan sonra kredi skorunuz riskli grupta yer alıyorsa banka kredi başvurusu olumlu olarak değerlendirmeyecek ve maalesef kredi çıkarılmayacaktır.
  • Bankadan tarım kredisi kullanabilmek için tavsiye edilen KKB not ortalamanız yüksek olması ve en iyi seviyede olması gerekmektedir.
  • Banka krediye karşılık olarak alacağınız traktöre ipotek  koysa bile gerekli görüldüğü durumlarda başvuru sahibinin en az iki tane kefil talep edilebilecektir. (Banka gerekli görürse)
  • İkamet edilen adresin teyit edilebilmesi için Kimlik belgesi ve adres bilgilerinizi gösteren daha önce ödenmiş olan herhangi fatura (elektrik, doğalgaz vb.) talep edebilirler.
  • Kredi kullanacak olan kişi emekli aylığınızı Ziraat bankasından almıyorsa istenmez.
  • Sıfır traktör alımlarında alınan traktörün proforma Faturası, ikinci el ise Ruhsat Belgesi istenecektir.

Ziraat Bankası traktör kredisi için gerekli belgeler

Ziraat bankası tarafından düşük faizli krediler yanından sabit faizli olarak traktör kredisi de verilmektedir. &#;Ziraat&#;ten Ekipman Desteği&#; olarak sabit faizli traktör kredisi almayı düşünen gerçek kişilerden istenen gerekli belgeler şu şekildedir.

  1. Kimlik belgesi, nüfus cüzdanı
  2. Çiftçi belgesi ile ÇKS yani Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi,
  3. Son 6 aylık gelirinizi gösteren maaş veya çalışma belgeleri
  4. En son üç aydaki banka hesap ekstreniz
  5. İstekli olduğunuz araç için Fiyat Teklifi
  6. Satıcı tarafından verilmek üzere, vergi levhası, satış anlaşması ve taşıt alım satım belgesi
  7. Eğer ortak olacaksanız, ortakların kimlik bilgileri ile güncellenmiş ortaklık sözleşmesi
  8. Traktörün satın alınması amacıyla alınan kredi için kredi anlaşması
  9. Tarımsal işletmesi kendi adına kayıtlı ise tapu kaydı, kira ise kira kontratı,
  10. Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler,
  11. Bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu istenen belgelerdir.

Sabit faizli traktör kredisi almayı düşünen tüzel kişilerden istenen gerekli belge ve evraklar ise;

  • Tarımsal faaliyetleri gösteren Çiftçi Belgesi, (ÇKS çiftçi kayıt sistemi belgei,)
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesi yapılan Ticaret Sicili Gazetesi,
  • Tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin noter onaylı imza sirküleri,
  • Yeni kurulan tüzel kişilikler için kuruluş son yıla ait,
  • İşletme adına vergi levhası,
  • Bağlı bulunduğu oda kayıt belgesi,
  • Mevcut tüzel kişilerin ise en az son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu
  • Tapu kaydı, kira kontratı gibi tarımsal işletmesini monash.pw tevsik edici belgeler
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler istenmektedir.

Ziraat Bankası 2. El Traktör Kredisi Güncel Şartları

Sabit faizli traktör kredisinden olduğu gibi yeni ve kullanılmamış traktörlere ve 12 ay vadelerle traktör fiyatının %75&#;i oranında verilebiliyor. Faiz oranları banka tarafından bu oranlarda yıllık ve aylık düzeyde değişmektedir.

Ziraat Bankası 2. El Traktör Kredisinin güncel şartları aşağıdaki gibidir:

  • Kredi miktarı, kullanım amacına ve türüne göre değişebilir.
  • Kredi faiz oranı, ikinci el traktör alımlarında kullandırılmak üzere yıllık yüzde 1,75 faiz oranı ile kredi vermektedir.
  • Kredi süresi, belirlenen miktar ve çektiğiniz krediye göre değişebilir.
  • Maksimum faizsiz dönem gün sayısı, Ziraat Bankası&#;nın belirlediği ihtiyaçlara göre değişebilir.
  • Geri ödemesi ise 3, 6, 9 ve yılda bir kez kredi ödemeli yapılmaktadır.
  • Kredi dosyası harç ücreti, 0,5% ile 1,5% arasında değişebilir.
  • İpotek alınması zorunlu değildir.
  • Kira sözleşmesinin onayının alınması zorunludur.
  • Gereken ek belgelerin düzenlenmesi zorunludur.
  • Banka, hak ve menfaatlerinin korunması veya risklerin azaltılması amacıyla herhangi bir süreçte ek koşulları isteyebilir.
  • İkinci el traktör alımlarında traktörün 5 yaşından küçük olması gereklidir.
  • İkinci el traktör alımlarında kullandırılacak olan kredinin miktarı kasko bedeline göre hesaplandığından bu kredi yüzde 75 oranına kadar verilecektir.

Ziraat bankası tarafından sabit faizli tarımsal mekanizasyon ve küçük ekipman tarım aletleri kredisi çekmek isteyenlerden:

  • Arazi veya bahçe tapuları kira ise kira sözleşmesi,
  • ÇKS belgesi krediye karşılık gösterilecek olan teminatlar
  • İşletmeye ait son 3 yıllık bilanço gelir tablosu istenmektedir.

Kişinin TC kimlik belgesi ile başvuru evrakları ile birlikte Ziraat Bankasına başvuruda bulunarak yüzde yıllık 1,75 faiz oranlarına uygulanan sübvansiyon oranları da öğrenerek isterse sıfır traktör için uygun faiz oranları ile kredi alabilirsiniz.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Erteleme İmkanı Sunuluyor

Ziraat bankası tarafından çiftçilere sağlanan sübvansiyonlu krediler doğal afetlerden etkilenme şartıyla 1 yıla kadar ertelenebilmekte ya da azami 5 yıla kadar taksitlendirilebilmektedir. Yine çiftçiler tarımsal kredileri yapılandırma imkanları da bulunmaktadır.

Ziraat Bankası yılı ayında ortalama yıllık %14 faiz oranıyla kredi vermektedir.

Koşulları ile üretim yapılan konu uygunsa ve yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlıyorsanız, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkanından yararlanabilirsiniz.

RESMİ BİLGİ:

  • Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine verilen yetkinin Resmi Gazete sayfası
  • Resmi Gazetede yayınlanan düşük faizli traktör kredisi kullandırma şartları için Tıklayınız.
Seda Editör

Seda Editör

yılında İstanbul&#;da doğdum. İstanbul Üniversitesi&#;nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum ve 5 yıldır editörlük yapıyorum. Ekonomi bölümü editörüyüm.

FacebookPinterestLinkedInInstagram

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır