bodrum dan samos a nasıl gidilir / Bodrum-Kos Feribot Seferleri, Bodrum Feribot

Bodrum Dan Samos A Nasıl Gidilir

bodrum dan samos a nasıl gidilir

Samos Adasına Nasıl Gidilir?

Samos Adası, Yunanistan’a bağlı ada topluluğunda yer alan ve Anadolu Yarımadası’na en yakın olan ada olmasıyla biliniyor. Büyük Menderes Milli Parkı’nın tam karşısında, Ege Denizi içerisinde yer alıyor. Her yıl binlerce Türk ziyaretçiyi ağırlayan, mükemmel koylara sahip, tarihi ve doğal güzellikleri ile lezzetli yemekleriyle bilinen muhteşem ada Samos adasına nasıl gidilirdiye merak ediyor olabilirsiniz.

Türkiye'den Samos Adasına Nasıl Gidilir?

samos adasına nasıl gidilir

Havayolu ile Gitmek

Türkiye’den Samos ya da diğer ismiyle Sisam Adası’na ulaşmanın farklı alternatifleri bulunuyor. Hava yolu ile Samos Adası’na Türkiye’den direkt ulaşım mümkün değil ama Selanik ya da Atina aktarmalı olarak İstanbul üzerinden Samos Adası’na uçabilirsiniz. İstanbul’dan Samos Adası’na olan yolculuğunuz havalimanlarında bekleme süreleri dahil yaklaşık 4 saat sürüyor. İzmir – Atina seferleri uçak seferleri düzenleyen firmaları yaz aylarında zaman zaman bulabilirsiniz.

Feribot ile Gitmek

Samos Adası’na ulaşmanın bir diğer alternatifi ise feribot seferleri. Samos Feribot Bileti alarak Samos adasına ulaiabilirsiniz. Türkiye’de Bodrum, Kuşadası ve Seferihisar ilçelerinden düzenlenen feribot seferleri ile Samos Adası’na ulaşmanız mümkün. Kuşadası’ndan sezon açıldığında neredeyse her gün iki merkez arasında direkt feribot seferi düzenleniyor. 1,5 saatlik feribot yolculuğunun ardından adaya ulaşıyorsunuz.

Feribot ile Samos Adası’na ulaşmanın diğer alternatifi, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı olan Sığacık beldesinden Samos’a yolcu taşıyan feribotları tercih etmek. Bu rotayı seçen ziyaretçiler, seyahat öncesi muhteşem atmosfere sahip Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” unvanına sahip Sığacık’ı ziyaret etme şansını da elde ediyor. Sığacık – Samos seferi yapan feribotlarla yolculuk 1 saat 45 dakika kadar sürüyor.

Samos’a gitmek için başka alternatifler de bulunuyor elbette. Aktarmalı olarak feribotlar ile Rodos, Midilli, Sakız, İkarya, Girit, Mikonos ve Meis adaları üzerinden Samos Adası’na ulaşabilirsiniz.
Samos Adası seyahat planlamanızı yaparken, tercih edeceğiniz ulaşım yoluna ait biletleri funduszeue.info adresimizden hızlı ve kolayca satın alabilirsiniz. Dilediğiniz tarih aralıklarına uygun bilet alternatiflerine ve fiyatlarına tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Samos Adası’na Vizesiz Gidilir Mi?

Samos Adası, Yunanistan’a bağlı adalardan biri. Ege Denizi üzerinde yer alan adaya, Türkiye – Yunanistan arasında vizesiz geçiş serbestisi bulunmadığı için vizesiz giriş yapılamıyor. Kapı vizesi ile Yunan adalarına Türk vatandaşlarının girişi kolaylaştırılıyor. Ada girişindeki kontroller sırasında 15 günlük konaklama izni sunan kapı vizesi, Türk vatandaşları için oldukça avantajlı oluyor.

Kapı vizesinin bir dezavantajı varsa, o da ada girişlerinde evrak işleri yüzünden oluşan yığılma olur. Kazandırdığı onca avantaj düşünüldüğünde, bu dezavantaj çok da sorun teşkil etmiyor ziyaretçiler için. Kapı vizesi yanı sıra Schengen Vizesi sahibi olan vatandaşlar da Yunanistan adalarına giriş yapabiliyor.

Yasemin ERCAĞ
21 Haziran

Samos Adasına Nasıl Gidilir? Yorumları ve Değerlendirmeleri

Çok İyi (0)
İyi (0)
Orta (0)
Kötü (0)
Çok Kötü (0)

Ortalama Puan

Yorum Yok

Seferihisar Samos Feribot Bileti

Seferihisar Samos feribot bileti satın alarak Samos adasına Asım Kaptan isimli feribotumuz ile yolculuğunuza start verebilirsiniz. Öncesinde Samos Adası na nasıl gidilir bu konu hakkında detaylandırma yapacağız.

Firmamız tarafından Samos Adası'na Seferihisar'dan direkt olarak feribot seferleri düzenlendiği gibi Seferihisar Samos veya Samos Seferihisar tek yönlü, gidiş dönüş veya dönüş açık bileti satın almak mümkündür.

Seferihisar Limanı'ndan kalkan feribotun yaklaşık dakika içerisinde Limanı'na varması söz konusudur.

Bunun yanı sıra, yetişkinler için tek yönlü bilet ortalama 25 eurodur. çocuklar için tek yönlü biletler ortalama 15 euro iken gidiş dönüş biletler ortalama 25 euroya satılmaktadır.

Seferihisar Samos feribot fiyatları; bebekler için 10 euro olarak düzenlenmiştir. Açık biletlerde biraz daha yüksek olmaktadır. Ayrıca, söz konusu fiyatların dönüş için de aynı tutarlarda olduğunu belirtmek gerekir.

Seferihisar Samos bileti almak isteyenlerin sitemiz üzerinden bu işlemi gerçekleştirmesi mümkündür.

Bunun için istenilen feribot seferinin tercih edilmesi, ardından yolcu bilgilerinin girilmesi ve ödemenin yapılması gerekmektedir.

Sabah 'de Seferihisar'dan kalkan feribotun 'da adada olmasının ardından yolcuların adayı gezmek adına yedi saat zaman dilimleri yer almaktadır. 'de kalkan feribot, 'da Seferihisar'da olmaktadır.

Düzenli feribot seferleri sayesinde günlük turlardan rahatlıkla faydalanılabilir. Yedi saatlik süre içerisinde ada rahatlıkla gezilebilir.

Samos Adası'nda Gezilecek Yerler

Seferihisar Samos feribot seferleri sayesinde adaya rahatlıkla ulaşılabilir. Samos Adası'nda bilhassa tarihi yerlerin mutlaka görülmesi gereklidir.

Adanın başkenti olan Vathi; yaz aylarında çok eğlenceli ve hareketli bir yer haline gelmektedir. Vathi'de birçok kafe, restoran ve bar bulunmaktadır. Buna ek olarak, Vathi'nin oldukça geniş bir limanı vardır.

Feribot seferleri sayesinde Vathi'ye gelen kişilerin konaklamak için en çok Vathi'yi tercih ettikleri bilinmektedir.

Bunun dışında, Pisagor'un doğduğu köy olarak bilinen Pythagorion ve Kokkari; mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Adada gezilecek yerler arasında Manolates köyünden bahsetmeden olmaz.

Bu köy; bilhassa çam ağaçları arasında yer aldığı için yolculuk sırasında ziyaretçilerine zevkli dakikalar yaşatmaktadır.

Manolates; eşsiz manzarasıyla büyüleyici etki yaratmaktadır. Bunun yanı sıra, bu köyde el yapımı seramik ürünlerinin dikkat çektiği bilinmektedir. Gelen ziyaretçiler, bu ürünleri incelemekle kalmayıp buradaki tavernalara giderek hem Yunan mutfağını tatma hem de eğlenceli vakit geçirme şansına sahip olurlar.

Adaya gelen ve boş vakti çok olanların görmesi gereken yerler arasında Pisagor Mağarası, Metamorphosis Kilisesi, Potami Şelalesi, Hera Tapınağı ve Panagia Spiliani Kilisesi bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra, mutlaka görülmesi gereken müzeler arasında Arkeoloji Müzesi, Pythagorion Arkeoloji Müzesi yer almaktadır.

Seferihisar Samos feribot seferleri sayesinde bu adaya gelenlerin denizin tadını çıkarmak için boş vakitleri muhakkak olacaktır. Bu bağlamda, adanın eşsiz güzellikteki plajlarını mutlaka görmek gereklidir.

Söz konusu plajlar arasında Livadaki, Lemonakia, Kokkari, Votsalakia, Limnionas, Balos, Malagari gibi plajlar bulunmaktadır. Bu plajları görüp etkilenmeyen insan sayısı neredeyse sıfırdır.

Bu bağlamda, denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için bu plajlara uğramadan adadan ayrılmak doğru bir karar olmayacaktır! Adaya gelenler, doğayla iç içe bir tatil yapma şansına sahip olurlar.

Samos Vizesi Sorunu Nasıl çözülür?

Adaya gelmek isteyenlerin aklında Seferihisar Samos vize sorununu nasıl çözeceklerine dair sorular bulunmaktadır. Bu noktada, ilk paragrafta bahsettiğimiz gibi yeşil pasaportu olanlar ve Schengen vizesi olanların adayı rahatlıkla gezmesi mümkün olmaktadır.

Bunun dışında kalanların kapıda vize uygulamasına başvurması gerekir. Kapıda vize almak için gereken belgeler arasında Yunanistan başvuru formu, pasaport fotokopisi, iki adet vesikalık fotoğraf, önceden alınmış Schengen vize sayfalarının fotokopisi, gidiş dönüş feribot biletleri, banka hesap dökümü veya kredi kartının ön yüzünün fotokopisi, kimlik fotokopisi yer almaktadır.

Bunun yanı sıra adada konaklamayı düşünenlerin otel rezervasyonunu bu belgelere eklemesi gerekmektedir. Söz konusu belgelerin üç iş günü içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir. Bu noktada, belgelerin teslim edilmesinin ardından yine üç iş günü içerisinde kapıda vizenin alınması söz konusu olacaktır.

Bunun yanı sıra, Seferihisar Samos kaç mil diye merak edenlere uzaklık hakkında bilgi vermek gerekir.

Mesafenin km olduğu bilinmektedir. Ancak, Tilos Travel'ın feribot seferleri sayesinde bu mesafenin deniz yoluyla kısa zamanda gidilmesi mümkün olmaktadır.

Samos ada turu tatil planınız kapsamında aynı zamanda adada araç kiralama hizmetini kullanabilirsiniz.

Seferihisar Samos feribot saatleri sayfamızdan gidiş dönüş saatleri hakkında bilgi alabilir Seferihisar Samos bileti satın almak için online hizmetimizi kullanabilirsiniz. Samos seferi için bilet satın alma hizmetimiz cumartesi ve pazar günleri dahil haftanın 7 günü hizmettedir.

Sisam Adası Nerede, Nasıl Gidilir? Sisam Adası Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sisam Adası Nerede?

Ege Denizi üzerinde bulunan Sisam (Samos), Güneydoğu Avrupa ülkesi olan Yunanistan'ın önemli bir adasıdır. Ege Denizi’nin doğusunda yer alan, Kuşadası sınırları içinde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkının 1,4 km kadar açığında bulunur. Sisam (Samos) Adası, aynı zamanda Türkiye kıyılarına en yakın konumda yer alan Yunan adası olarak da bilinir.

Sisam Adası, Mykale Dağından ayrıştıktan sonra Sisam (Samos) Adası ortaya çıkmıştır. Mitolojik bir efsaneye göre ise, Naiadesler'in (su perileri) adada yaşadığı için korkunç çığlıkları nedeni ile Sisam'ın ana karadan yani Anadolu'dan koptuğu anlatılıyor.

Psili Ammos plajı ise, adanın ana karadan ayrıştığı bölgede yer alır. Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkına yani Anadolu'nun Dilek Yarımadasına olan uzaklığı ise, 1,4 kilometre uzaklıkta yer alır. Buraya ise, iyi bir yüzücü çok rahat bir şekilde ulaşabilir.

Sisam Adası'na Nasıl Gidilir?

Sisam (Samos) Adasına uçak ile ulaşım, Samos'tan Türkiye'ye direkt uçuş bulunmuyor. İstanbul Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları ve Olimpik Hava Yolları aracılığı ile Samos'a ya da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Pegasus Havayolları ile Atina'ya rahatlıkla uçabilirsiniz. İstanbul - Atina uçuş süresi ise, yaklaşık olarak 1 saat 25 dakika, Atina - Samos uçuş süresi yaklaşık olarak 45 dakikadır. Yaz aylarında, pek çok Avrupa ülkesinden Samos'a charter uçuşları bulunuyor.

Samos Havalimanı, Samos (Vathi) şehir merkezinin 16 kilometre kadar güneyinde yer alıyor. Sisam Havalimanından şehir merkezine ulaşım için Sisam Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşım için tercih edebileceğiniz araç kiralama, taksiler ve özel transfer hizmetleri bulunuyor. Havalimanı ile ada merkezi arasında ise kullanabileceğiniz toplu taşıma bulunmuyor.

Sisam (Samos) Adasına Kuşadası’ndan feribotla ulaşabilmek için ilk olarak Kuşadası'na gelmeniz gerekiyor. İzmir kilometre, Bodrum, Selçuk ve Çeşme'ye 21 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Türkiye'nin üçüncü ve en popüler limanı olarak da bilinen Kuşadası Limanı'na kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kuşadası Limanı'ndan Sisam'a doğru gidiş - dönüş için kişi başı günlük 40 avro, adada bir gece ya da daha fazla kalmak isteniyorsa 55 avro ödemeniz gerekiyor. Kuşadası Sisam’dan (Vathi) feribot yolculuğu ile 1,5 saat kadar sürüyor. Yaz aylarında da Kuşadası'ndan Pythagorion, Sisam'a haftanın üç günü feribot seferleri düzenleniyor.

Sisam (Samos) Adasına Seferihisar’dan feribotla ulaşmak için İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı olan Sığacık ilçesinde yer alan Teos Marina'dan da Sisam'a direkt feribot bağlantıları bulunuyor. Gidiş - dönüş feribot bileti ise, 55 avro, Sığacık'tan kalkan feribot Sisam’ın batısında yer alan Karlovasi öğrenci limanına yaklaşıyor. Adanın merkezine oldukça uzak bir yer olan bu bölge, günübirlik turistler tarafından da çok sık tercih ediliyor.

Sisam Adası Gezilecek Yerler Nelerdir?

Pisagor ve Aristarcus’un doğum yeri olan Sisam’da görülmesi gereken yerler arasında M.Ö Yüzyıldan kalma bir antik şehir ve Hera Tapınağı şehre su taşımak için inşa edilmiş olan bir tünel, herkesin Türkçe konuştuğu Karaveli köyü, Yenikarlovası şehri, Samos Arkeoloji Müzesi ve dağda bulunan küçük bir köy olan Manolates, bulunuyor.

Güneybatıda bulunan Kokkari, Lemonakia, Tsamadou plajları ve Pythagorio kasabası gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Samos bir ada olmasına rağmen içinde pek çok müze bulunuyor. Adaya gitmeden önce bu müzeleri not almanız gerekebilir. Ama Samos’un nefis plajlarında ve köylerinde çok uzun vakitler harcayabilirsiniz. Samos Şarap Müzesi’ne de gidebilir ve güzel şarapların tadına da bakabilirsiniz.

Samos Adası’nda Görülmesi Gereken Yerler

Samos Arkeoloji Müzesi

Eupalinos Tüneli

Eski Vathi sokakları

Pythagorion Kasabası

Manolates Köyü

Megali Panagia Manastırı

Pythagorion Kasabası

Potami Şelalesi

Hera Tapınağı

Pisagor Heykeli

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası