kod yazmadan mobil uygulama geliştirme / Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma Sanatı! - Mobil Uygulama Yap, Yaptır ve Para Kazan | Mobiroller

Kod Yazmadan Mobil Uygulama Geliştirme

kod yazmadan mobil uygulama geliştirme

Mobil uygulama nasıl yapılır? ;Android ve IOS işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar için özel yazılan yazılımlar, bir proje oluşturulması ile yapılmaktadır. Uygulama için çalışmaya başlamadan önce hangi amaca hizmet edeceğini ve geliştirilme nedeni ortaya koyulmalıdır. Çünkü uygulama geliştirme maliyetli bir iştir ve iş üzerinde profesyonel bir yaklaşım istemektedir. Bu noktada MGS Software müşteri veya potansiyel müşterileri ile fikir alışverişi yapmaktadır. Dolayısıyla ortaya çıkabilecek mobil cihaz uyumlu uygulamalar hakkında kreatif çözümler sunmaktadır. 

MGS Software ile Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar, mobil cihazlar için uygulama geliştiricisi bulabilmek için öncelikle fikirlerini belirtmeleri gerekmektedir. Nitekim ortada bir fikir veya proje olmadan uygulama geliştirmek de imkansızdır. Bu noktada nasıl bir uygulama istediğinizi ve hangi amaca yönelik kullanacağınızı net ve açık bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Böylece hangi probleme kreatif çözümler sunabileceğini de belirlemiş olursunuz ve geriye sadece yazılımı geliştirmek kalacaktır. Bunların yanı sıra IOS ve Android cihazlara özel olarak tasarımlar bulmak veya geliştirmek zorundasınız. Bu noktada MGS Softwareuzman yazılım ekibi daha önce yaptığı projeleri inceleyerek kendinize uygun tasarımı belirleyebilir veya özel bir tasarım talebinde bulunabilirsiniz.

Kod Yazarak Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?

Kod yazarak mobil uygulama, pazar değerlendirmesi; hedef kitle tespiti, yerel veya karma uygulama kodlama planı, mevcut olanakları değerlendirme, uygulama için lansman ve mağaza optimizasyonu için strateji belirlenerek yapılır.

Kendi uygulamanızı yazmak için konsept belirledikten sonra Android, IOS veya her ikisi içinde geliştirmeye yönelmek gereklidir. IOS cihazlar için Xcode aracını alarak Swift programlama dilinde uzmanlaşmak çok önemlidir. Xcode üzerinde yerel olarak yazılan bu programlama dili, IOS işletim sisteminde yer alan tüm uygulamalar, programlar veya sistemler için oldukça uyumludur. Ayrıca En Çok Kullanılan Programlama Dilleri içeriğimize göz atarak kütüphanenize eksik görülen dilleri eklemenizi de tavsiye ediyoruz.

Bununla birlikte kendi uygulamanızı yazmak için strateji belirlemek, işlevsellik eşlemesi yapmak, minimum kullanılabilir ürün yapmak, wireframing, uygulama tasarlama ve platform seçimi yapmak gereklidir. Uygulamalar için en çok kullanılan ve kullanılması önerilen programlama dilleri için okumaya devam edin!

Mobil Uygulama Yapmak Neden Önemli?

Mobil Uygulama Yapmak, işletmelerin müşterileri ile daha kolay etkileşim kurmasına, sadakatini ve işletmenin görünürlüğünü artırmasına, ürün veya hizmetlerinin daha kolay ulaşmasını sağladığı için önemlidir. İnsanların her yerde ve her zaman internete bağlanmalarını sağlayan en yaygın araçlardan biri olmasıyla birlikte müşterilerin satın alma işlemlerini hızlandırabilir ve işletmelerin müşteri deneyimini iyileştirmelerine yardımcı olabilir.

Mobil Uygulama Geliştirme, bir işletmenin mobil tabanlı bir uygulamayı aktif bir şekilde kullanması, müşterilerin daha sık etkileşim kurmalarına ve işletmenin sunduğu ürün veya hizmetleri daha fazla kullanmalarına olanak tanır. Ayrıca mobil uygulamalar, müşterilerin geri bildirimlerini kolayca toplama ve işletmenin hizmetlerini ve ürünlerini geliştirmelerine yardımcı olma imkânı sağlar. İşletmelerin müşterileriyle daha etkili bir şekilde pazarlama yapmasına ve müşterilere daha kişiselleştirilmiş teklifler sunmasına olanak tanır. Bu nedenle, bir işletmenin mobil tabanlı native uygulama yapması, müşteri deneyimini iyileştirmek, müşteri sadakatini artırmak ve işletmenin görünürlüğünü artırmak için önemlidir.

mobil uygulama nasıl yapılır? kodlama dilleri nedir?

Mobil Uygulama Kodlama Dilleri Nelerdir?

Mobil uygulama geliştirme dili, dünya üzerinde pek çok uygulama, tasarım ve özelleştirme aşamalarında gerekli olmaktadır. Mobil Uygulama Kodlama Dilleri de firma veya işletmelere teknolojiye çok kısa süre içerisinde uyum sağlaması açısından katkı da bulunur. Teknoloji şirketleri, bilgi dünyası içerisinde, mobil geliştiricilik ile daha fazla kazanç elde eder. Bu nedenle, mobil cihazlar için geliştirilen uygulamaların en önemli farkı kodlandığı dilleridir. Uygulama dilleri, program dillerine nazaran daha kolay ve daha pratik kavranılmaktadır. Ancak bir profesyonel tarafından yapılan uygulamalar, programlama dillerinden de yardım alınarak daha kreatif bir çözüm sunabilmektedir.

Bu noktada, Mobil Uygulama Tasarım Dilleri arasında C Programlama Dilleri sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca kullanılan uygulama dilleri şunlardır;

Bu diller içerisinde Swift ile IOS, MacOs, TvOs, iPadOs ve WatchOs işletim sistemlerine yönelik uygulama geliştirilebilmektedir. Ayrıca bu dil, en güvenilir kodlama dili olarak da Apple tarafında sıklıkla tercih edilmektedir. Android için ise Android Studio, Cordova programları ve Java kodlama dili tercih edilmekte ve kullanılmaktadır.

Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma

Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma işlemleri, mükemmel bir yazılım fikrine sahip olup ancak kodlama bilgisinin olmadığı kişilerce araştırılmaktadır. Ücretsiz Uygulama Yapma bu noktada kişiye mantıklı gelse de istediği strateji, platform ve uygulama konusunda yeterli düzeyde verim alamamaktadır.

Buna ilaveten, kullanıcı, geliştirmek istediği uygulamayı gerek bütçe gerekse de projeyi bitirebileceğini düşündüğü firma bulamadığı için vazgeçmektedir. yılından beri artan mobil destekli bir uygulama yapma furyası, projelerin üzerine düşünülmemesi; gerekli stratejinin kurulamaması, hedef kitlenin belirlenememesi ve firmaların gelişi güzel çalışması nedeniyle sıkça sekteye uğramaktadır. Ancak kendi uygulamanızı da, yukarıda bahsedilen programlama dillerine hâkim olarak hazırlayabilirsiniz.

Yazılım dünyasında değilseniz endişe etmenize gerek yok. MGS Software’in 20 yılı aşkın hizmet süresi ile büyük, orta veya küçük olmak üzere her segmentteki işletmelere kreatif çözümler sunabilmektedir. MGS Software ile hâlâ iletişime geçmediniz mi? O halde hemen Proje Başvurusu bağlantısını kullanarak projeniz hakkında görüşme sağlayın!

Mobil Uygulama İşletim Sistemi Uyumluluğu Nedir?

Mobil Uygulama İşletim Sistemi Uyumluluğu, Android için tasarlanan bir uygulamanın IOS da sağlıklı çalışmaması veya IOS için geliştirilen bir uygulamanın Android de yürütülememesi anlamına gelmektedir. IOS tabanlı bir mobil cihaz için geliştirilen uygulama, bu işletim sistemini kullanan tüm cihazlar tarafından sağlıklı bir şekilde çalıştırılabilmektedir. Aynı şekilde Android tabanlı bir uygulama geliştirildiği zaman, aynı işletim sistemine sahip bir cihaz tarafından işlenebilir ve pratik şekilde kullanılabilir. 

Mobil İşletim Sistemi cep telefonları, akıllı cihazlar, tabletler ve PDA’lar için özel geliştirilmiş sistemlerdir ve kendi içlerinde işletim sistemine göre farklılıklar bulunur. İşletim sistemleri de bu tür cihazlar ve cihazların içinde ki yazılıma uyumlu olarak çalışmasına olanak tanır. Dolayısıyla hem IOS uygulama hem de Android uygulama geliştirirken işletim sistemlerine özel kodlama yapılmalıdır. Buna ilaveten, işletim sistemi mağazalarında da sürüm oluşturulmalı ve satışa sunulmalıdır.  Bu uygulamalar internet kotasından oldukça az tüketmektedir ve masaüstü cihazlara göre daha tasarrufludur. Kullanıcıların web sitesine, uygulamaya veya amaca yönelik hareket etmesine daha hızlı dönüt vermektedir. 

MGS Software olarak sizde firma veya işletmenize özel uygulama tasarlamak ve proje oluşturmak istiyorsanız hemen iletişime geçebilirsiniz. Dinamik ve modern kreatif çözümler ile kullanıcı sayınızı arttırın ve herkesin hayatını kolaylaştırın.

İşletmeniz ya da küçük bir projeniz için uygulama yapmanız gerekiyorsa kod yazmadan mobil uygulama yapma platformlarını tercih edebilirsiniz. Bu platformlar özellikle kod bilginiz yoksa, projenize ayıracak çok fazla bütçeniz yoksa son derece kullanışlı olabilir.

Bundan birkaç sene önce dinamik olmayan basit bir web sitesi açmak bile kodlama gerektiriyordu. Teknoloji o kadar hızlı gelişti ki mobil uygulamalar bile artık kod bilgisine gerek duymadan geliştirilebiliyor.

Bu uygulama geliştirme platformları ile sitenizde yayımladığınız içerikleri sunan ya da kullanıcıların sosyalleşebileceği bir uygulama hazırlayabilirsiniz. Tabii ki yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Aşağıda sıralanan kodsuz iOS ya da Android uygulama yapma platformları, bunların da ötesinde avantajlar ve imkânlar sunuyor.

Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma Hizmetleri

  • AppyPie
  • Composer Pro
  • GameSalad
  • Swiftic
  • Thunkable

Programlama bilgisi olmadan mobil uygulama geliştirebileceğiniz platformlar arasında bunlar yer alıyor. Bu hizmetleri dilerseniz daha detaylı şekilde ele alalım.

Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma Hizmetleri

1. AppyPie

AppyPie, milyonlarca uygulama geliştiricisine oldukça kullanışlı uygulama geliştirme imkânı sunan bir platform. Android ve iOS platformlarına özel uygulama geliştirmenizi sağlayan hizmet, kullanıcılarına sunduğu zengin özellik yelpazesi ile uygulama geliştirmeyi inanılmaz zahmetsiz hâle getiriyor.

Hizmet, uygulamaların Play Store veya App Store&#;da yayımlanması konusunda ücretsiz destek sunuyor. AppyPie&#;ın bütün ihtiyaçlarınızın karşılık bulabileceği bir hizmet olduğunu söylemek hiçbir yanlış sayılmaz.

2. Composer Pro

Composer Pro, uygulama yapmak için zahmete girmenize gerek bırakmayan başka bir hizmet. Herhangi bir cihazla uyumlu uygulamalar geliştirmenize olanak tanıyan platform, tasarım açısından da kaliteli bir uygulama yapma imkânı sunuyor.

Hizmeti kullanmaya başladığınızda platformun kütüphanesinin ne kadar büyük olduğunu fark edeceksiniz. Composer Pro mobilin yanı sıra web ve TB için uygulama geliştirmeyi de destekliyor.

3. GameSalad

GameSalad, Android ve iOS için kod olmadan oyun geliştirmenizi sağlıyor. Bu platform, sürükle ve bırak temeline dayanan bir arayüz sunuyor.

Sahnedeki karakterleri düzenleyebilir, sesleri ayarlayabilir, uygulama içi satın alma özelliği yerleştirebilir, sayısız ögeyi kullanabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

GameSalad, yeni başlayanlar için bir süre boyunca ücretsiz. Devamında ise yıllık olarak belirli bir ücret ödemeniz isteniyor.

4. Swiftic

Swiftic, hangi seviyede olursanız olun, kısa sürede kendi uygulamanızı geliştirebileceğiniz bir uygulama geliştiricisi. Swiftic, uygulamadan para kazanmak isteyenler için iyi bir seçim olacaktır. Bu platformda sürükle ve bırak yöntemiyle uygulama geliştirebiliyorsunuz.

5. Thunkable

Thunkable, blok tabanlı bir uygulama geliştirme platformu. Mobil uygulama geliştirme alanında Scratch&#;e benzer bir deneyim sunuyor. Bu hizmetle basit bir uygulama oluşturabilirsiniz. Çok fazla zamanınızı almaz. Tabii ki öncelikle blok tabanlı kodlama hakkında biraz bilgi sahibi olmanızda fayda var.

Platform ücretsiz plan sunuyor. Bu ücretsiz planı seçerseniz ücretsiz mobil uygulama geliştirebilirsiniz. Ücretli planda ise size daha fazla depolama alanı sunuluyor. Dilerseniz belirli bir ücret karşılığında ücretli üyelik satın alabilirsiniz.

Yazılım sektöründe ne kadar büyük adımlar atılırsa atılsın, programlama dillerini yine de bilmek gerekiyor. Aslına bakacak olursanız yazılıma başlamak o kadar da zor değil. Bunun için daha önce bir rehber hazırlamıştık. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

No-code Platformları ile Kod Yazmadan Mobil Uygulama Geliştirmek Mümkün mü?

Girişimcilerin ekiplerini oluştururken en çok aradıkları ekip üyesi yazılımcılardır. Girişim fikirleri bir website ya da mobil uygulamayı kapsadığında, bunları oluşturabilmek için mutlaka Java, C++ gibi dilleri bilmek gerektiği düşünülür. Oysa, çeşitli no-code platformları sayesinde kod yazmadan da mobil uygulama geliştirmek mümkündür. Peki, no-code nedir? Kod yazmadan uygulama geliştirebilmek için hangi platformlar kullanılabilir?

No-code Nedir?

No-code, satır satır kod yazmadan çeşitli ortamlarda uygulama geliştirmeyi sağlayan görsel yazılım geliştirme metodudur. No-code araçları genellikle teknik bilgisi olmayan kişilerin dahi kolaylıkla uygulama geliştirebilmesini sağlamak için kullanıcı dostu bir görsel geliştirme arayüzüne sahiptir. Kullanıcılar önceden bir kodlama bilgisine sahip olmadan çeşitli no-code platformları kullanarak diledikleri şekilde uygulama geliştirebilirler. No-code platformları; uygulama fikri olanlar, girişimine yazılımcı arayanlar, ürün pazar uyumunu test etmek isteyen kişiler için kolaylık sağlamaktadır.

No-code Platformları Nelerdir?

 

No-code platformları teknik bilgisi olmayan kullanıcıların sürükle-bırak yöntemiyle uygulamalar oluşturmasını sağlamak için görsel bir geliştirme arabirimi kullanan programlama platformlarıdır. Kullanıcıların kodsuz uygulama oluşturmak için önceden herhangi bir kodlama deneyimine sahip olmaları gerekmez. Peki, no-code platformları nelerdir?

1) Flexapp

Flexapp, Nesim Sezer tarafından kodlama bilgisi olmayanların da mobil uygulama geliştirebileceği bir platform oluşturmak amacıyla Mart ’da kurulmuş bir girişimdir. Windows tabanlı sunulan program ile hem Android hem de IOS uygulamaları geliştirilmektedir. Aynı zamanda Flexapp kendi işinde uzmanlaşan kişileri, mobil uygulama yaptırmak isteyen şirket veya kişiler ile bir araya getirerek bir çeşit pazar yeri oluşturmaktadır.

2) MobiRoller

Selçuk Volkan Kasaroğlu ve Erol Kabadayı tarafından yılında kullanıma açılmış olan platform, isteyen herkesin kod bilgisine gerek olmadan kendi mobil uygulamasını geliştirmesini ve bu mobil uygulamalardan para kazanmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. KOSGEB tarafından da desteklenen bu platformda yaklaşık uygulama ve girişimcisi tarafından geliştirilmiş mobil uygulama bulunuyor. Tek panelle Android ve iOS uygulamalarını eş zamanlı olarak oluşturma,Google Analytics entegrasyonu ile kullanıcı takibi, back-end tarafında yapılan değişikliklerin front-end tarafına zahmetsizce yansıması gibi özellikler uygulamayı diğer platformlar arasından öne çıkarmaktadır.

3) Buildfire

yılında Kaliforniya’da kurulan platform, yazılım bilmeyenler için iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyor. WordPress web siteler için ne yapıyorsa, kendilerinin de bir SaaS (Software-as-a-Service) platformu olarak mobil uygulamalar için aynısını yaptıklarını vurgulayan şirketin, Fortune içinde bulunan şirketler de dahil olmak üzere 10 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Platform üzerinden iOS, Android & PWA uyumlu uygulamalar geliştirilebilmektedir.

4) GoodBarber

yılında Korsika’da oluşturulan platform, kullanıcılarına en iyi tasarım ve kullanıcı deneyimi ile güçlü, yüksek performanslı uygulamalar oluşturabilmeleri için araç sağlamayı

amaçlıyor. Google’ın da desteklediği teknoloji ile progressive (ilerici) uygulama oluşturulmasını sağlayan piyasadaki tek app-builder olma özelliğini taşıyor. YouTube ve WordPress gibi içerik kanallarıyla entegre olarak çalışan girişim, kullanıcılarına çok sayıda tema seçeneği sunuyor. 

 

Platformun içinde gerçek zamanlı test imkanı, onlarca farklı tema seçeneği, 50'den fazla içerik kaynağı ve platform içine entegre edilmiş stok fotoğraf servisi gibi kullanıcı dostu pek çok özellik funduszeue.infonen versiyonunda GoodBarber, masaüstü ve mobil ortamlarda eş zamanlı olarak kullanılabilen uygulamaların oluşturulmasını mümkün kılıyor. Günümüzde bu platform ile çalışan 'den fazla uygulama bulunmaktadır.

Uygulamalar Ne Zaman Marketteki Yerini Alıyor?

Uygulama tasarlanıp, yukarıda bahsedilen programlar sayesinde tek satır kod yazmadan oluşturulduktan sonra geriye sadece oluşturulan uygulamayı marketlerde yayınlamak kalıyor. Bunun için bir developer hesabında uygulamayı oluşturup detaylarını girdikten sonra uygulama dosyasının onaya gönderilmesi gerekmektedir. Apple 1–2 gün, Google ise 1–2 saat içinde uygulamayı inceleyip onayladığında mobil uygulama hizmete hazır şekilde uygulama marketlerinde yerini almaktadır.

 

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve bilgi birikiminin artmasıyla birçok işlem anında yapılabiliyor. Eskiden kod yazmak ve uygulama geliştirmek çok zor olsa da artık günümüzde bu işlemler anında yapılabiliyor. Sizler de kod yazmayı bilmeseniz de yukarıdaki no-code platformları sayesinde hayalinizdeki uygulamayı geliştirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası