hamilelikte aşerme olmaması / 7 Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

Hamilelikte Aşerme Olmaması

hamilelikte aşerme olmaması

Hamilelikte Beslenme

Bir anne adayının hamilelik sırasında tükettiği yiyecek ve içecekler bebeğin anne karnındaki ana besin kaynağını oluşturur. Ayrıca, bu dönem; bebeğin ileri dönemlerdeki yeme alışkanlıklarının da temelini oluşturur. Uzmanlar, hamilelikte annenin beslenme planının bebeğin ihtiyaç duyduğu önemli besinlerin sağlanabilmesi açısından belli başlı yiyecek ve içecekleri içermesi gerektiğini belirtmektedir.

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Nasıl Olur?

Hamilelik sırasında sağlıklı beslenmek, anne ve bebeğin ihtiyacı olan kalori ve besin miktarını sağlayan bir beslenme planıyla mümkündür. Bu noktada, hamilelik sırasında annenin ne kadar kilo aldığı önem kazanır. Sağlıklı kilo aralığında doğan bebeklerin doğum ve daha sonrasında belirli rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu söylenebilir. Aynı zamanda, sağlıklı beslenen anne adayları hamilelik sırasında çok fazla kilo almaz. Aksi takdirde, anne adayının sağlığını tehdit eden hastalıklara yakalanma riski artabilir.

Hamilelikte Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Hamilelik sırasında sağlıklı beslenebilmek için özel bir beslenme planına ihtiyaç yoktur. Anne adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli nokta, dengeli beslenmek ve mümkün olduğunca doğal ürünler tüketmektir.

Meyve ve sebzeler

Günde 5 porsiyon meyve ve sebze yenilmesi önerilir. Meyve ve sebzeler; taze, dondurulmuş, kurutulmuş ya da suyu sıkılmış şekilde tüketilebilir. Ancak, ilave şeker ve tuz içeren gıdalardan uzak durulmalıdır. Aynı zamanda, tüketilmeden önce meyve ve sebzelerin iyice yıkanması gerekir.

Nişastalı yiyecekler

Nişastalı yiyecekler; hem enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar hem de içerdiği zengin vitamin ve lif kaynağı sayesinde anne ve bebek sağlığını korur. Bu gıdalara ekmek, patates, pirinç ve makarna gibi yiyecekler örnek verilebilir. Ancak, bu noktada rafine gıdalar yerine kepekli ve tam buğdaylı çeşitlerin tercih edilmesi gerekir.

Protein

Bu gruptaki yiyecekler arasında kırmızı et, balık, tavuk, yumurta, fasulye, bakliyat ve kuruyemiş gibi gıdalar bulunur. Protein, bebeğin büyümesi için gerekli yapı taşlarını sağlar.

Anne adayı ve bebeğin yeteri kadar protein alabilmesi için her hafta iki porsiyon balık tüketilmesi önerilir. Balık türü olarak somon veya sardalya gibi yağlı balıklar tercih edilebilir.

Süt ve süt ürünleri

Süt, peynir ve yoğurt gibi süt ürünleri kalsiyum açısından zengindir. Bu ürünlerde, yarım yağlı veya yağsız süt, az yağlı yoğurt ve az yağlı sert peynir gibi türler tercih edilmelidir. Aynı zamanda, mümkün olduğunca organik ürünler tüketilmelidir.

Vitaminler

Uzman doktor tarafından aksi söylenmediği sürece, vitamin takviyesi alınmasına gerek yoktur. Uzman doktorun tavsiyesiyle alınabilecek vitamin çeşitleri şu şekildedir:

- Folik asit: Folik asit; bebeğin gelişimi için gerekli olan vitaminlerden birisidir. Hamilelerde olmazsa olmaz vitaminlerin başında gelir.

- Demir: Demir, kana kırmızı rengini veren hemoglobinin yapımında kullanılan bir mineraldir. Hemoglobin, kan akışının içinde bulunan oksijenin taşınmasını sağlar. Demir yönünden zengin bazı yiyecekler kırmızı et, tavuk, balık, fasulye ve ıspanaktır.

- Kalsiyum ve D vitamini: Süt ve süt ürünleri tüketmeyen hamile kadınların kalsiyum ve D vitamini takviyesine ihtiyacı olabilir.

Hamilelikte Hangi Besinlerden Kaçınılmalıdır?

Bebeğin sağlığını riske atabilecek yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Bu gıdalara örnek olarak bazı peynir türleri ve çiğ veya az pişmiş et örnek erilebilir. Pastörize edilmemiş süt ve peynir çeşitleri, sağlığa zararlı bazı bakterilerin gelişmesi açısından oldukça uygun bir ortam hazırlar. Bu nedenle, hamilelik sırasında bu ürünlerden kaçınılmalıdır. Aynı şekilde, çiğ veya tam pişmemiş yumurta ve et ürünleri de gıda zehirlenmeleri vakalarında en yaygın neden olan salmonella bakterisinin oluşumuna neden olabilir. Dolayısıyla, et ve et ürünlerini tüketmeden önce bu gıdaların iyice pişirilmesi önerilir.

Balık; hamilelerin tüketmesi gereken bir besin olsa da fazlası zarara neden olabilir. Diğer balıklara kıyasla daha fazla cıva içerdiği için hamile kadınların mümkün olduğunca ton balığından uzak durması gerekir çünkü fazla cıva alımı bebeğe zarar verebilir. Tüketiminin sınırlandırılması gereken diğer yiyecek ve içecekler ise şu şekildedir:

- Kafein: Anne adaylarının kafein tüketmesinde herhangi bir sakınca yoktur, ancak kafein miktarının belli bir sınırın altında olması gerekir. miligramdan fazla kafein tüketmek anne adayları için zararlı olabilir. Bir bardak kahvenin içinde yaklaşık mg kafein bulunur. Buna göre, günde iki bardaktan fazla kahve tüketmek anne adayları için risklidir.

- Alkol: Hamilelik sırasında alkol tüketimi bebeğe uzun dönemde ciddi zararlar verebilir. Hamile veya hamile kalmak isteyen anne adaylarının alkolden uzak durması gerekir.

- Tuz: Hamilelik sırasında anne adaylarının tuz miktarını azaltması gerekebilir. Çünkü aşırı tuz tüketimi kan basıncını yükseltebilir ve bu durum da kalp krizi veya inme riskini artırabilir.

Hamilelikte Beslenmeyle İlgili Yanlış Bilinenler

İki kişi için yemek

Sadece ülkemizde değil dünya genelinde de yaygın bir inanış olan “İki can taşıyorsun, iki katı yemelisin” anlayışı gerçeği yansıtmamaktadır. Hamile kadınlara yapılan bu baskının ciddi sonuçlara yol açabileceği ve hamilelik sırasında fazla kilo alımına neden olabileceği unutulmamalıdır.

Sabah bulantısı

Sabah bulantısının kesin nedenleri bilinmemekle birlikte hormonal değişikliklerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Hamilelerde yaygın olarak görülen sabah bulantısı kusmaya neden olabilir. Uzmanlar sabah bulantısı sırasında tamamen yemekten kaçınmak yerine, ağır kokusu olmayan hafif yiyecekleri tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirtmektedir.

Aşermek

Hamilelik sırasında kadınların bir yiyeceği aşermesi ya da o yiyecekten nefret etmesi durumu oldukça yaygın olmakla birlikte, bu durumun bilimsel açıdan ispatlanmamış bir olgu olduğunu belirtmekte fayda vardır. Aşerme, özellikle tatlı ve tuzlu yiyeceklere karşı görülür, ancak uzmanlar bu dürtünün vücudun susuzluğa vermiş olduğu bir tepki olabileceğini savunmaktadır.

Gebelikte seafoodplus.info Annedeki Değişim

Gebelikte seafoodplus.info aşerme haftasının başlangıcıdır diyebiliriz. Tat ve koku hislerinizdeki değişim size alışık olmadığınız bir beslenme tablosu çizecektir. Siz bile kendinize hayret edeceksiniz.

Baş dönmesi, bulantı, sürekli uyuma hissi ve yorgunluk hazımsızlık ve kabızlık yaşayabilirsiniz.

Meme uçlarınız koyulaşmaya devam ederken, büyüklükleri artmaya bu nedenle gerginleşmiştir.

Rahminiz iki kat büyüklüğe ulaşmıştır. İdrara çıkma sıklığı giderek artmaktadır bu durum böbreklerinizin sürekli çalıştığının göstergesidir.

gebelikhafta-hafta

Rahminiz sümüksü bir akıntı ile ağzını kapatarak rahim içini korumaya almıştır.

Hamilelik öncesine göre vücudunuzdaki kan miktarı %10 oranında artmış olup gebeliğin son haftalarına doğru bu oran % 40 olacaktır.

Doktorunuzu henüz seçmediyseniz artık vakit kaybetmeden doktorunuzu seçmelisiniz. Doktorunuz ilk muayeneye gittiğinizde size tüm hamilelere sorulan bir takım klasik sorular yönelteceklerdir.

Duyacağınız klasik sorular;

  • Adet döngülerinizin düzeni ve ne kadar sürdüğü
  • Son regl döneminizin başlangıç tarihi ( hamileliğin sonlanacağı zamanı belirlemek için)
  • Son reglinizden itibaren gözlemlediğiniz anormallikler
  • Geçmişte yaşadığınız jinekolojik problemler ( cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi)
  • Daha önce hamile kaldıysanız onlar hakkındaki bilgiler
  • Kronik rahatsızlıklarınız ve kullandığınız ilaçlar
  • İlaç alerjileri
  • Psikiyatrik problemler
  • Hastane geçmişiniz ve geçirdiğiniz ameliyatlar
  • Sigara, alkol ve uyuşturucu alışkanlığınız
  • Psikolojik durumunuzu etkileyebilecek taciz ve tecavüz gibi durumlar
  • Ailenizde görülen kronik hastalıklar ve ciddi sorunlar
  • Eşiniz veya ailenizdeki kromozomal hastalıklar veya genetik sorunlar
  • Son reglinizden beri aldığınız ilaçlar, besin takviyeleri, alkol ve uyuşturucular

Gebelikte seafoodplus.info Bebekteki Değişim

Embriyo 7. gebelik haftası itibariyle mm boyutlarında olup bir fasulye tanesi büyüklüğündedir.

Bebeğiniz 6. hafta da ki büyüklüğünün iki katı olmuştur.

Gebelikte 7. hafta ve sonrasında bebeğinizin yüzü şekillenmeye başlar. Göz, göz kapakları, burun kökü, burun delikleri, ağız ve kulak taslakları oluşmuştur.

Minik kelebeğinizin yemek ve soluk borusu oluşmaya başlar.

Kol ve bacak yumruları oluşmaya devam ederken, parmak ve tırnaklar taslak olarak kendini göstermeye başlamıştır.

Embriyonun beyin ve sinir sistemi gelişimine devam etmektedir. Beynin her iki lobu da hızlı gelişmektedir.

Gebeliğin seafoodplus.infoında gelişen apandisit ve pankreas da sindirime yardımcı olan insülin hormonunun salgılanmasında rol oynamaktadır.

Gebelikte seafoodplus.info Önerileri

  • hafta hafta gebelik ekibi olarak size şunu söyleyebiliriz daha rahat bir gebelik için uykuya daha fazla zaman ayırmalısınız. Uyumak, gebelik sıkıntılarının daha az hissedilmesinde size yardımcı olacaktır.
  • Sabah uyandığınızda bir iki tuzlu kraker veya biraz tuzlu köy nohudu yemek bulantılarınız konusunda size yardımcı olacaktır. Ekşi ve tuzlu gıdalarla beslenmek sizi iyi gelecektir.
  • Günlük öğün sayınızı arttırın az, az sık, sık yemek yemeniz sizin için daha sağlıklı bir beslenme stili olacaktır. (kabızlık ve şişkinliği giderme konusunda size yardımcı olacaktır.)
  • Fazla yemek yemenin bebeğe bir katkısı yoktur dengeli beslenmeye çalışın.
  • Yemek yemekte zorlanıyorsanız, yemek pişerken kokusundan uzak kalarak yemek piştikten sonra yemeyin kokusuna maruz kalmadan yemeyi deneyebilirsiniz.
  • Çiğ et içeren besinler; pişmemiş salam, sosis, sucuk, pastırma ve çiğköfte uzak durmalısınız. İyi pişmemiş tavuk ve balık tüketmekten kaçınmalısınız.
  • Yemekleriniz fazla acı, baharatlı olmamalı içecekleriniz asitli ve gazlı olmamalı.
  • Bulantılarınızı azaltabilmek için tatlı ürünler yerine hafif tuzlu besinler tercih edebilirsiniz.
  • Genellikle memeleri alttan destekleyecek sutyenler kullanmanızı öneriyoruz memelerinizdeki büyüme size rahatsızlık verebilir.
  • Yapılan araştırmalar gebelik dönemlerinde sigara kullanan veya sigara içilen ortamlarda bulunan kadınların ilk haftalarda düşük riskinin yüksek olduğu sonlara doğru da erken doğum riskiyle karşılaştıklarını gösteriyor. Bu nedenle sigarayı bir anne adayı olarak tamamen bırakmanızı öneriyoruz. Gebelik dönemi sigarayı tamamen terk etmek için güzel bir dönem.
  • Kulaktan dolma bilgilere inanmayın gebelik süresince hiç duymayacağınız kadar batıl inançla karşılaşacaksınız hazırlıklı olun. Jinekolojik muayene, Pap smear (Pap smear rahim ağzının dış tarafından hücreler alınması. Hastanın vajinasına bir spekulum sokularak serviksten hücre örneği alınarak yapılan tarama yöntemi) ve vajinal ultrasonografi uygulaması bebeğinize zarar vermez.
  • Gebelikte 7. hafta iş yerinizdeki yöneticiye hamile olduğunuzu söylemek size bazı konularda kolaylık sağlayacaktır. Gebeliğinizi paylaşmanın vakti gelmiştir.
  • Gebelikte 7. hafta ve sonrası düşük riskinin arttığı önemli haftalardır, kanama ve ağrı düşüğün önemli belirtilerindendir. Her kanama ve ağrı düşük olduğu anlamına gelmez fakat önlem olsun diye doktorunuza danışmayı ihmal etmemeniz önerilir.
  • Saçlarınızı boyamaktan, tırnaklarınıza oje yapmaktan kimyasallarla aşırı makyajdan kaçınmalısınız. Alkol ve uyuşturucu kesinlikle kullanılmamalı.
  • Günlük en az litre su tüketmeye çalışın.
  • Gebeliğinizi keyifli hale getirebilmek için göbeğinizin her hafta fotoğrafını çekerek değişim sürecini takip edebilirsiniz. Ayrıca bu fotoğraflar sizin için de güzel bir hatıra olacaktır.

Gebelikte Aşerme Vücudun Eksiklerinin Habercisi Olabilir

Halk arasında yaygın olan birçok farklı inanış gibi gebelik döneminde meydana gelen “bir besini aşırı miktarda isteme” durumuna da aşerme denmekte ve bu oldukça önemsenmektedir. Canı herhangi bir şey aşeren anne adayının aşerdiği şeyi hemen tüketmemesi durumunda hasta olacağına, bebeğine bir zarar geleceğine ya da bebeğinin vücudunda aşerdiği şeyin izinin çıkacağına dair birçok söylenti de halk arasında mevcuttur. Ancak tüm bunlar diğerleri gibi halk söylentilerinden ve batıl inanışlardan ibarettir. Biz, bu yazımızda sizlere gebelik döneminde meydana gelen aşermenin bilimsel boyutlarını anlatacak ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermenize yardımcı olacağız.

Hamilelikte Aşermenin Bilimsel Açıklaması

Birçok kadının, gebelik dönemine dair anlattığı birçok aşerme hikayesi vardır. Gecenin bir yarısında canı erik çeken kadından, sabahın köründe ciğer yemek isteyeni, akşam yemeğinden sonra canı aşure çekeninden, öğlen birden turşu yemek isteyenine kadar birçok aşerme hikayesi ile karşılaşmamız mümkündür. Bu hikayelerin büyük bir çoğunluğu doğrudur. Çünkü tüm hamile kadınların canı hamilelik dönemlerinde farklı gıdaları çekebilmektedir. Çevrenizdeki birçok hamile kadında bu olayı gözlemlemeniz mümkündür.

Bilim, son yıllara kadar bunun sebebini açıklayamasa da son zamanlarda yapılan araştırmalar, bunun psikolojik sebepleri olduğunu ortaya koymuştur. Çünkü hamile kadınların canı bazen gıda yerine kum, kil ya da toprak da çekebilmektedir ve bunun sebeplerinin psikolojik olduğu gayet açıktır. Eğer siz de böyle bir durum yaşıyorsanız, doktorunuza danışmalısını.

Bir diğer yandan gebelik sürecinde aşerme, sık hale geldiğinde kilo problemi yaratabilmektedir. Eğer sağlıklı ürünleri aşeriyor ve tadınca isteğiniz gidiyorsa korkulacak bir durum yoktur. Ancak her zaman tedbirli olmalı ve fazla kaçırmamalısınız. Ayrıca aşermenin gebeliğin üçüncü ayında sona erdiğini de unutmamak gerekir.

Gebelikte Aşerme

Gebelikte Aşerme Ne Zaman Biter

Hamilelik sürecinde kadın vücudunda artan östrojen ve progesteron hormonları da aşermenin sıklığını ve şiddetini artırmaktadır. Bu oldukça doğal bir durumdur, doğumun ardından bu hormonlar eski normal seviyelerine dönecektir. Bir diğer yandan vücutta oluşan demir eksikliğine bağlı ortaya çıkan kansızlık da hamilelik süreci boyunca aşermeyi tetikleyici rol oynayabilir. Eğer sık aşerdiğiniz bir gebelik süreci yaşıyorsanız mutlaka kansızlık yaşayıp yaşamadığınızı tetkik ettirmek için kan oranınızı ölçtürmeli ve eğer kansızlık sorun ile karşı karşıyaysanız, kan yapıcı gıdalar tüketmelisiniz. Kırmızı et, pekmez, kuru üzüm, yeşil yapraklı sebzeler ve bademin kan yapıcı özelliği olduğu bilinmektedir.

Hamilelik süreci boyunca dengeli ve düzenli beslenmiyorsanız da aşerme konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Vücut, ihtiyacı olan vitamin ve mineral eksikliklerini aşerme yoluyla ifade edebilir ve siz de bu besinlere karşı yoğun bir istek hissedebilirsiniz. Eğer sık sık aşeriyorsanız kanınızdaki vitamin ve minerallerin değerlerini ölçtürmelisiniz. Vitamin eksikliği yaşıyorsanız eksik vitaminleri besinler ya da multivitamin takviyeleri ile tamamlayabilirsiniz.

Gebelik sürecinde anne adayları birçok farklı besine aşerebilirler. Aşerilen besinler aslında anne adayına vücut tarafından verilen bir mesaj yerine geçmektedir. Vücut hangi gıdalara gereksinim duyuyorsa bunu aşerme vasıtasıyla istemekte ve büyük bir isteğe neden olmaktadır. Bu aşerme kimi zaman tuzlu, kimi zaman tatlı şeylere karşı ortaya çıkarken, bazen baharatlı bazen de asitli şeyler aşerilebilmektedir.

Hamilelikte Tuzlu Yiyecekler Aşermek

Tuzlu yiyeceklere aşeren vücudun mesajı sodyum eksikliğidir. Eğer sodyum eksikliğine sahip bir beslenme düzeniniz varsa vücut ana maddelerinden biri sodyum olan tuzu aşererek bu ihtiyacı istekle elde etmek istemektedir. Tuzlu yiyeceklere aşermenin bir diğer sebebiyse kan hacminizin artmasıdır. Tuz tüketildiği zaman kan hacmini artıran bir gıdadır. Bu nedenle eğer vücudunuz düşük tansiyonu yani yüksek kan hacmini seviyorsa tuzlu yiyecekleri aşermeye yatkın olabilir.

Hamilelikte Aşerme Ne Zaman Biter

Hamilelikte Tatlı Yiyecekler Aşermek

Birçok kadın gebelik sürecinin büyük bir bölümünde tatlı gıdalara aşerir. Bunun sebebi kan şekerinin düşük olması ve vücudun şekere ihtiyaç duymasıdır. Vücut, şekere olan ihtiyacını aşerme yoluyla gösterir ve tatlı şeyler aşerir. Bu durumda dikkat etmeniz gereken asıl kural tatlı tüketirken aşırıya kaçmamaktır. Çünkü bu durumda kilo problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hamilelikte Baharatlı Yiyecekler Aşermek

Eğer gebelik sürecinde vücudunuz baharatlı besinler aşeriyorsa bunun sebebi aromatik bir damak tadına sahip olmanızdır. Eğer tatlı ve tuzlu yiyeceklerden sıkıldıysanız canınız baharatlı yiyecekler çekebilir. Burada dikkat etmeniz gereken husus fazla acı tüketmemektir. Ayrıca bazı baharatların hamilelik süreci boyunca kullanılmaması gerekir. Ayrıca eski bir Hint inanışına göre hamilelik süresince baharatlı yiyecekler aşeren kadının erkek, tuzlu yiyecekler aşeren kadının ise kız çocuğu olmaktadır. Ancak bunun eski bir batıl inanç olduğunu unutmamak ve artık sadece geleneksel bir motif olarak yaklaşmak gerektiğini unutmamalıyız.

Hamilelikte Asitli Yiyecekler Aşermek

Bazı gebeliklerde anne adayının asitli besinleri aşerdiği gözlemlenmektedir. Greyfurt, portakal, limon gibi yiyeceklere karşı ortaya çıkan bu aşermenin iki tür mesajı olabilir. İlk mide asidinin az olmasıdır. Mide, yeterince salgılayamadığı asidi dışarıdan almak için asitli yiyecekler aşerilmektedir. İkinci sebep ise C vitamini eksikliğidir. Bildiğimiz gibi, narenciye ürünleri yani turunçgiller C vitamini açısından oldukça zengindir. Vücut bu bakımdan bu yiyecekleri aşerebilmektedir.

Hamilelikte Kum, Toprak, Kil veya Pil Aşermek

Yiyecek olmayan kum, toprak, kil ya da pil gibi şeylerin aşerilmesi psikolojik bir sorundur. “Pika” olarak adlandırılan yiyecek olmayan şeyleri aşerme sendromu bir psikiyatrist tarafından kontrol ve tedavi edilmelidir. Eğer siz de böyle bir problem ile karşı karşıya iseniz mutlaka bir hekimden destek almalısınız. Çünkü bu tür şeylerin yenmesi hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Bu durum uzmanlar tarafından genel mineral ya da demir eksikliği olarak yorumlanmaktadır. Eğer dengeli ve düzenli beslenir ve hekimlerden gerekli desteği alırsanız bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Hamilelikte Aşermeyi Kontrol Altına Almak

Gebelikte Aşermeyi Kontrol Etmek

Peki tüm bunlardan sonra hamilelik süreci boyunca aşermeyi kontrol altına alıp alamayacağınız hakkında birkaç bilgiye ne dersiniz?

Hamileliğin ilk aylarında ortaya çıkan, sonrasında azalarak kaybolan aşerme duygusu, bilimsel açıklamaları olan bir olgudur. Bir hamilelikte hiç aşerme olmayacağı gibi hamileliğin son ayında da bir aşerme vakası görülebilir. Ancak tüm bunlara rağmen aşermeyi kontrol altına alabilmenin yolları da mevcuttur. Çünkü bir aşerme kontrol altına alınmazsa çok gıda tüketimine ve kilo artışına sebep olabilir. Bu da hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehdit eder.

Aşermeyi kontrol altında tutabilmenin ilk ve en önemli şartı hekim muayenesidir. Siz de bir hekime başvurarak vitamin ve mineral sayımınızı yaptırabilir ve neden aşerdiğinizi anlayarak eksik vitaminlerinizi doğal yollardan tamamlayabilirsiniz. Bir diğer yandan hiçbir zaman kahvaltıyı atlamayın ve her gün güne kahvaltı yaparak başlayın. Eğer yeterli miktarda besin alarak güne başlarsanız, enerjinizi koruyup zinde kalır ve aşerme gereksinimi duymazsınız.

Öğünlerinizi az az ve sık sık olarak düzenlemeniz de aşerme duygunuzun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Özellikle uzun süre aç kalan hamile kadınların kan şekerleri düştüğü için tatlı aşerdikleri gözlemlenmişseafoodplus.info olarak, düzenli egzersiz yapmak aşerme duygunuzu yenmenize yardımcı olacaktır. Çünkü yapılan fiziksel aktiviteler sizin daha zinde olmanızı sağlayacak ve hormon seviyenizi dengede tutmanıza yardımcı olacaktır. Hamilelik sürecinde ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmanız gerektiği için her gün yarım saatlik bir yürüyüş düzenli bir egzersiz için size yeterlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir