özel okullara devlet yardimi / Özel Okullar için MEB'in vereceği teşviklere veliler nasıl başvur

Özel Okullara Devlet Yardimi

özel okullara devlet yardimi

Devlet Desteği

İşletmede beceri eğitimi ve staj faaliyetlerinin niteliğini artırmak ve işletmelerin bu anlamda mali yükümlülüklerini azaltmak amacıyla yılında sayılı kanuna eklenen geçici madde ile işletmelerin öğrencilere ödeyeceği ücrete devlet desteği getirilmiştir. İlgili kanun maddesine göre 5 yıl boyunca işletmeler tarafından öğrencilere ödenen asgari ücretin en az %30’unun 20 ve üzeri personel çalıştıran işletmelerde 1/3’ü, 20 altı personel çalıştıran işletmelerde ise 2/3’ü devlet desteği olarak ödenecektir. Bu kapsam ilgili altyapı çalışmaları yapılmış ve devlet desteği düzenli olarak ödenmeye devam etmektedir.

Özel Okul Teşviki
Özel mesleki ve teknik ortaöğretimi teşvik etmek, özellikle organize sanayi bölgelerinde (OSB) mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları açarak mesleki eğitim – sektör işbirliğini üst seviyeye taşımak ve sektörün talep ettiği nitelikli işgücünü kendi atölyelerinde yetiştirmesine imkân sağlamak amacıyla sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 12 maddesi gereğince eğitim öğretim yılından başlamak üzere organize sanayi bölgelerinde açılan mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören her bir öğrenci için resmî okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre Devlete maliyetinin bir buçuk katını geçmemek üzere devlet desteği yapılmaktadır. Destek verilecek alanlar ve tutarlar her eğitim öğretim yılı itibarıyla Maliye Bakanlığı ile Bakanlık tarafından müştereken belirlenerek, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanmaktadır.

Uygulamadan alınan olumlu sonuçlar ve sektör talepleri doğrultusunda ilgili kanunun aynı maddesi gereğince eğitim ve öğretim yılından itibaren OSB dışında bulunan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına da öğrenci başına devlet desteği verilmeye başlanmıştır.

Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki
yılına kadar işsiz olan kişileri istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payları (,47 TL ila ,54 TL) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

Faydalanma şartları :

- Kişinin son 6 aydır işsiz olması

- Kişinin istihdam edildiği tarihten önceki son 6 ayın ortalama sigortalı çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilmesi

- Özel sektör işvereni olması

Faydalanma süresi

- 18 yaş ve üzeri kadınları istihdam eden işverenlere 24 ila 54 ay,

- yaş arası erkekleri istihdam eden işverenleri istihdam eden işverenlere 12 ila 54 ay,

- 29 yaş ve üzeri erkekleri istihdam eden işverenlere 6 ila 30 ay,

- Çalışmakta iken; tarihten sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar, mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya işgücü yetiştirme kurslarını bitirenleri istihdam eden işverenlere 12 ay süreyle destek sağlanmaktadır. İŞKUR'a kayıtlı olmayı teşvik etmek amacıyla kişinin İŞKUR'a kayıtlı olması durumunda destek süresine 6 ay eklenilmesi yönünde hüküm getirilmiştir.

İşverenlerce; aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içerisinde SGK'ya verilmesi ve primlerin yasal süresi içerisinde ödenmesi gerekmektedir. 


yılının özel okul teşvik şartları nelerdir? kimler nasıl faydalanabilir?

Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;n&#;n ba&#;ar&#;l&#; olan ö&#;rencilerin daha iyi bir e&#;itim alabilmeleri ad&#;na uygulamaya koydu&#;u Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#; y&#;l&#;nda da devam ediyor. Program kapsam&#;nda, özel okullarda e&#;itim görmek isteyen ö&#;rencilerin velilerine okula ödemi&#; olduklar&#; ücretlerin bir k&#;sm&#; y&#;l içerisinde geri ödeniyor. Peki, yeni ö&#;retim y&#;l&#;nda destek program&#;ndan kimler faydalanabilecek?

 

Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#;'ndan Kimler Faydalanabilir?

Çocuklar&#;na özel okulda e&#;itim ald&#;rmak isteyen veliler, Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#;'ndan faydalanabiliyor. Bu deste&#;i alabilmek için ö&#;rencinin Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan gerekli görülen baz&#; kriterlere uygun olmas&#; gerekiyor. Burada göze çarpan ilk kriter, ö&#;rencilerin ba&#;ar&#; durumuyken bir di&#;er ana kriter ise ailenin maddi durumudur. Maddi olarak özel okulu kar&#;&#;layamayan ailelerin ba&#;ar&#;l&#; çocuklar&#;n&#;n bu destek program&#;ndan faydalanabilmesi mümkündür.

Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#; &#;artlar&#; Nelerdir?

Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#;'ndan faydalanmak isteyen ailelerin bakanl&#;k taraf&#;ndan belirlenen &#;artlar&#; sa&#;lamas&#; gerekiyor:

- T.C. vatanda&#;&#; olmak.

- &#;lkokula ba&#;layacak ö&#;renciler için gerekli ya&#; aral&#;&#;&#;nda olmak.

- Resmî/özel ilkokul, ortaokul ve ortaö&#;retim okullar&#;n&#;n ara s&#;n&#;flar&#;nda kay&#;tl&#; olmak.

- Ö&#;rencinin ya&#;&#; veya okudu&#;u s&#;n&#;f fark etmeksizin daha öncesinde s&#;n&#;f tekrar&#; yapmam&#;&#; olmak.

- E&#;itim ve ö&#;retim deste&#;i almak istenen okul türünün kay&#;t ve nakil &#;artlar&#;n&#; kar&#;&#;l&#;yor olmak.

Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#;'na Nas&#;l Ba&#;vurulur?

Velilerin Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#;'na kay&#;t yapt&#;rabilmesi için &#;u ad&#;mlar&#; uygulamas&#; gerekiyor:

- Anaokulu düzeyindeki ö&#;renciler için kay&#;tl&#; olduklar&#; e-okul sistemi üzerinden ba&#;vurulur.

- 1. ve 5. s&#;n&#;f ö&#;rencileri için ö&#;rencilerin kay&#;tl&#; olduklar&#; okul müdürlüklerine talepler iletilerek ba&#;vurulur.

- 8. s&#;n&#;f&#; bitiren ö&#;rencilerin özel liseye kay&#;t yapt&#;rabilmeleri için merkezi yerle&#;tirme s&#;nav&#;n&#;n sonuçlar&#;n&#; beklemeleri gerekir. Daha sonra ba&#;vurular, e-okul sistemi üzerinden yap&#;labilir.

- 2. s&#;n&#;ftan s&#;n&#;fa kadar olan ara s&#;n&#;f ö&#;rencileri için ba&#;vurular kay&#;tl&#; olduklar&#; okul müdürlüklerine yap&#;l&#;r.

Özel Okul Ö&#;retim Deste&#;i Program&#;'na Ba&#;vuru &#;çin Gereken Belgeler Nelerdir?

- Ö&#;rencinizin e&#;er varsa il, ülke veya ulusal çapta kat&#;ld&#;&#;&#; yar&#;&#;malarda elde etti&#;i derecelere(birincilik, ikincilik, üçüncülük) ait belgeler.

- Ö&#;rencinin birlikte ya&#;ad&#;&#;&#; ailenin ayl&#;k gelir düzeyini belirten belge.

- E&#;er kirada evleri varsa ba&#;vuru esnas&#;nda ''Kira Gelir Taahhütnamesi'' belgesinin doldurulmas&#;.

- Ö&#;rencinin karde&#;lerinin e&#;itim bilgilerini gösteren belge.

Özel Okul Teşvik Şartları Nelerdir? Kime Verilir?

Özel Okul Teşvik Şartları Nelerdir? Kime Verilir? Devlet okullarının yanında özel okullar da eğitim öğretim hizmeti vermekte ve oldukça da talep görmektedir. Eğitim ve öğretim yılının başladığı bu dönemde; öğrenci velilerin aklına takılan önemli konulardan biri de devletin öğrencilere sunmuş olduğu özel okul teşvikleridir. Eğer siz de velisi olduğunuz öğrencinin başarılı olduğunu düşünüyor ve halihazırda çocuğunuzu özel okulda okutuyorsanız; gerekli şartları yerine getirdikten sonra devletin sunmuş olduğu TL&#;ye kadar özel okul teşvikinden faydalanabilirsiniz.

KYK Borç Sorgulama, Ödeme ve Borç Erteleme Nasıl Yapılır?

Özel Okul Teşviki Nedir?

Özel okul teşviki; diğer öğrencilere nazaran daha başarılı olduğu kabul edilen ve tescillenen öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için devlet tarafından uygulanan bir sistemdir. Bu sistem kapsamında, özel okullarda eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilere, velilerin ödemiş olduğu okul fiyatının bir kısmının bir yıla yayılacak şekilde, taksitlerle bir kısmının velilere geri ödenmesi mümkündür. Başvuruların ise öğrenci velileri tarafından yapılması gerekmektedir.

Özel okul teşviki kaldırıldı mı?

Yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamayla, özel okul teşviki almaya bu sene başlayacak öğrenciler için başvuru yolu kapatılmış oldu. MEB&#;in WEB sitesinden yapmış olduğu açıklamanın detaylarında, organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler hariç olacak şekilde diğer bütün özel okullar için özel okul teşvikinin kademeli olarak kaldırılacağı belirtildi.

Görüldüğü üzere MEB&#;in bu açıklamasıyla; yeni başvuru yapacak öğrenci ve velilerin teşvikten yararlanma konusunda önü kapanmış oldu.

Özel okul teşviki kimlere verilir?

Özel okul teşviki, başarılı çocukların eğitimlerine özel okulda devam etmesini arzu eden velilere verilir. Devlet teşviki kimlere çıkar konusunda bakanlık tarafından uygulanan bazı kriterler mevcuttur. Bunlardan ilki, başvuruda bulunacak öğrencinin başarılı olması. İkincisi ise, ailenin maddi durumudur. Maddi durumu özel okulda okumak için yeterli olmayan ailelerin çocuklarının başarı kriterlerini yerine getirmesi halinde bu teşvikten yararlanması mümkündür.

Özel okul teşviki neden çıkmaz?

Başvuruda bulunan öğrenci, okulda ve sınavlarda yeterli başarı göstermemişse, özel okul teşviki kazanma hakkını kaybedebilir. Aynı şekilde ailenin başvuruda göstermiş olduğu aylık gelir beyanının üst seviyede olması da özel okul teşviki başvurusunu olumsuz etkileyen ögelerden biridir.

özel okul teşvik tercihi nasıl yapılır? özel okul teşvik tercihlerinde son gün ne zaman? - son dakika haberler milliyet

Özel Okul teşviki hangi okullarda verilir?

  • Özel Laboratuvar Lisesi ve Özel Fen ve Teknoloji Lisesi,
  • Özel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi,
  • Özel Anadolu Lisesi,
  • Özel Sosyal Bilimler Lisesi,
  • Özel Ermeni Ortaokulu,
  • Özel Ermeni Orta öğretim Okulu,
  • Özel Fen Lisesi,
  • Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,
  • Özel Musevi İlkokulu,
  • Özel Musevi Okul Öncesi Kurumu,
  • Özel Rum İlkokulu ve Orta öğretim Kurumu,
  • Özel Süryani Okul Öncesi Kurumu,
  • Özel Türk İlkokulu,
  • Özel Türk Okul Öncesi Kurumu,
  • Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi,
  • Özel hazırlık Sınıfı Bulunan Fen Lisesi,
  • Özel Türk Ortaokulu,
  • Özel Ermeni İlkokulu,
  • Özel Ermeni Okul Öncesi Kurumu.

Yukarıda belirtilen okul ve kurumlar için Özel okul teşvik başvurusunda bulunabilirsiniz.

MEB tarafından yayınlanan özel okul teşvik kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Özel okul teşvik ödemeleri ne zaman yapılır?

Teşvik başvurusu olumlu sonuçlanan öğrencilerin ödemeleri üç taksit halinde yapılır. İlk taksit, teşvik bedelinin %35&#;ini, ikinci taksit %35&#;ini, üçüncü taksit ise %30&#;unu karşılar. Bu bağlamda ödemeler sırasıyla Kasım, Şubat ve Haziran ayları içerisinde yapılır ve destekten yararlanan öğrencilerin okullarına ödeme yapılır.

Yılının Özel Okul Teşvik Kontenjanları

Yukarıda anlatılan, devlet tarafından öğrencilere sunulan özel okul teşvikinin de belirli bir kontenjanı vardır:

  • Okul öncesi (anaokulu devlet desteği) eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 6 bin,
  • İlkokul eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 15 bin,
  • Ortaokul eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 15 bin,
  • Lise eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 15 bin,
  • Temel lise devlet teşviki sağlanacak öğrenci sayısı 24 bin olarak kararlaştırılmıştır.

eğitim ve öğretim yılında toplam 75 bin öğrenciye devlet tarafından, özel okul teşviki verilecektir.

Yılında Devletin Sunduğu, Özel Okul Teşvikleri Ne Kadar?

Özel okul teşvik ödemeleri eğitim ve öğretim yılında her bir öğrenci için 4 bin TL ile 4 bin TL arasında değişim göstermektedir. Buna göre:

  • İlkokulda eğitim alacak öğrencilere toplamda verilecek özel okul teşviki öğrenci başına 4 bin TL olarak hesaplanmıştır.
  • Ortaokulda eğitim alacak öğrencilere toplamda verilecek özel okul teşviki öğrenci başına 4 bin TL olarak hesaplanmıştır.
  • Temel lisede eğitim alacak öğrencilere toplamda verilecek özel okul teşviki öğrenci başına 4 bin TL olarak hesaplanmıştır.

Özel Okul Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Teşvikten faydalanmak isteyen ailelerin, aşağıda yer alan özel okul teşvik başvurusu için gerekli belgeleri hazırlaması ve şartlara uyum sağlaması gerekir.

  • Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerinin ebeveynlerinden en az birine ait son üç ayın herhangi birine ait olmak üzere gelir düzeyini beyan eden, kanıtlanmış belge almaları gerekmektedir. Bu alınacak belgenin, muhasebe kurumları veya vergi dairesi gibi resmi kurum ve kuruluşlardan temin edilmesi gerekmektedir.
  • Aynı hanede (evde) yaşayan üniversite öğrencisi varsa, bu kişilerin de üniversite okuduklarına dair öğrenci belgesinin temini gerekmektedir.
  • E-okul sistemi haricinde olan kardeş diğer öğrencilerin öğrenci belgelerinin teslimi gerekmektedir.
  • Savaş veya vazife malulü olan, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları ile haklarında bakım, koruma ve barınma kararı verilmiş kardeşlerin belgeleri de temin edilmelidir.
  • Başvuruda bulunacak öğrenci eğer olimpiyatlara katılmışsa, katılım belgesi beklenmektedir.
  • Başvuruda bulunacak öğrenci eğer resmi makamlarca düzenlenmiş ulusal yarışmalarda derece kazanmışsa, başarı belgesi temin edilmelidir.

Özel okul teşvik şartları nelerdir?

Özel okul teşviki başvurusunda bulunmadan önce, yerine getirmeniz gereken bazı şartlar ve sorumluluklar vardır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen özel okul teşvik şartları şunlardır:

  • Başvuruda bulunan öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Yabancı uyruklu öğrenciler maalesef ki özel okul teşvik bursundan yararlanamamaktadır.
  • İlkokul birinci sınıf öğrencileri için önceden belirtilmiş başarı standartlarına uyması beklenmektedir.
  • Beşinci sınıfta öğrenimine devam eden öğrencilerin yılı itibariyle ortaokul veya imam hatip ortaokuluna kayıtlı olması beklenmektedir. Kaydı bulunmayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • Ortaokullarda eğitim ve öğretimine devam eden öğrencilerin orta öğretim kurumlarının kayıt koşullarını noksansız yerine getirmesi beklenmektedir.
  • Bulunduğu sınıf ve yaş gözetmeksizin, özel okul teşvik bursuna başvuracak öğrencilerin geçmiş tarihlerde sınıf tekrarı yapmamış olmamaları gerekmektedir. Aksi hallerde başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Öğrencilerin, eğitim ve öğretim desteği başvurusu yapabilmek için istenildiği okul türünün kesin kayıt ve nakil kriterlerine de uyulması ve bu kriterlerin yerine getirilmesi beklenmektedir.

Özel Okul Teşvik Puanı Kaç Olmalı?

Özel okul teşvik puanının bilinen veya açıklanan bir sınırı olmamakla birlikte; özel okul teşvikine hak kazanan öğrencilerde bakılan, kontrol edilen birçok farklı kriter bulunmaktadır. Özel okul teşviki için puanlama cetveline aşağıda ulaşabilirsiniz. Aylık gelirinize göre elde edilen puanınız ne kadar düşükse; teşvik alamama ihtimalinizin de o kadar yüksek olduğunu hatırlatmakta fayda var.

özel okul teşvik nedir?

Özel okul teşvik puanlama cetveli

Ailenin gelirine göre belirli bir puan verilir ve bu puan başvuruda öne çıkılmasını sağlar.

  • TL&#;den az geliri olan ailelere puan biçilir.
  • TL ile TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  • TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  • TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere  puan biçilir.
  •  TL ile TL arasında gelire sahip olan ailelere  puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere  puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere 80 puan biçilir.
  •  TL&#;den fazla gelire sahip olan ailelere 40 puan biçilir.

Özel Okul Teşvik Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Özel okul teşvik sonuçları sorgulama işlemi için yapılması gereken bazı adımlar vardır. Sonuçlar MEB üzerinden online bir şekilde açıklanmaktadır. Başvuruda bulunan öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla sonucu öğrenebilirsiniz.

  • Öncelikle, Milli Eğitim Bakanlığının resmi sonuçlarının açıklandığı WEB sitesini ziyaret etmelisiniz. Bu bölümün altındaki bağlantıya tıklayarak ilgili sayfaya geçebilirsiniz.

  • Ardından bu sayfada yer alan &#;Git&#; kısmına tıklamanız gerekmektedir.

funduszeue.info

  • Başvuruda bulunan öğrencinin T.C. kimlik numarası ve başvuru güvenlik numaranızı girdikten sonra &#;sorgula&#; butonuna tıklayarak; devlet teşviki sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

Özel okul teşvik sonuçlarıyla ilgili sorgulama ekranına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

PYBS Nasıl Kazanılır? Kaç Puan Gerekir?

Öğrencilere Karşılıksız Yardım Parası Nasıl Alınır?

Bursluluk Sınavında Kaç Soru ve Kaç Dakika Verilmektedir?

soru sorulmakta ve dakika süre verilmektedir.

MEB İletişim Merkezi Numarası Nedir?

0 numarası ile iletişim sağlayabilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

&#;zel okul &#;ğrencilerine devlet desteği

Güncelleme Tarihi:

H&#;rriyet Eğitim

Oluşturulma Tarihi: Aralık 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Özel okullarda ve bazı mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler için öğretim desteği verileceğiyle ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haberin Devamı

Özel öğretim kurumlarında önceki yıllarda eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınıp öğretim kademesini tamamlamayan öğrencilere eğitim öğretim yılında yapılacak destek ödemeleri belli oldu. Buna göre ilk ve ortaöğretimde destekten yararlandırılacak öğrenciler için 4 bin ile 4 bin lira arasında ödeme yapılacak. Özel mesleki ve teknik liselerde eğitim öğretim gören öğrenciler için ise bölümlerine göre 5 bin ile 8 bin lira arasında destek verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ilkokul 3, 4'üncü sınıf, ortaokul 7, 8'inci sınıf ve ortaöğretim 10, 11, 12'nci sınıf okul kademelerinde öğrenim gören her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim destek tutarları şöyle:

SIRAKADEMESINIFDESTEK TUTARI (TL)
1İlkokul3 ve 4,92
2Ortaokul7 ve 8,72
3Ortaöğretim10, 11, 12,72

ÖZEL MESLEK LİSELERİ İÇİN DE TEŞVİK
' Eğitim Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgeleri İçinde ve Dışında Açılan/Açılacak Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ'de Resmi Gazete’de yayımlandı. " eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere, resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre devlete maliyetinin katını geçmemek üzere, her eğitim öğretim yılı itibarıyla Maliye Bakanlığı ile MEB tarafından müştereken belirlenen tutarda, MEB bütçesine bu amaçla konulan ödenekten eğitim ve öğretim desteği yapılabilir” denilen yazıda destek verilme şartları şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

1- Okulun organize sanayi bölgesi içerisinde veya 21 Mart  tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında Öğrenim Gören Öğrencilere Eğitim Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Karar kapsamında öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere organize sanayi bölgesi dışında açılmış olması,
2- Her bir öğrenci için verilecek eğitim ve öğretim desteği süresinin okulun öğretim süresini aşmaması, nakil yoluyla gelen öğrenciler için ise okulun kalan öğretim süresinden fazla olmaması,
3- Öğrencinin, o eğitim ve öğretim yılının başlamasından en geç 30 gün içerisinde okula kaydının veya eğitim ve öğretim desteği yapılan okullar dışındaki okullardan naklinin yapılmış olması,
4- Öğrencinin okula devam ediyor olması ve devamsızlıktan başarısız duruma düşmemesi,
5- Organize sanayi bölgesi dışında açılacak özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okulun açıldığı il veya ilçe nüfusunun 20 bin ve üzerinde olması,
6- Organize sanayi bölgesi dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, takviye kursları, yemek, servis, pansiyon hizmetleri hariç olmak üzere eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki öğrencilerden tebliğde desteklenecek alan/dallarda belirlenen eğitim öğretim desteği tutarı kadar eğitim öğretim ücreti alınabilecek olması, şartıyla eğitim ve öğretim desteği yapılabilir.

Haberin Devamı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ DIŞINDA AÇILAN ÖZEL MESLEKİ VE TEKNİK LİSELERİNDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ VERİLEN ALANLAR VE TUTARLARI

SIRAALAN ADIDESTEK TUTARI (TL)
1Biyomedikal Cihaz Teknolojileri,60
2Denizcilik,80
3Elektrik-Elektronik Teknolojisi,20
4Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri,80
5Gıda Teknolojisi,20
6Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı,40
7İnşaat Teknolojisi,60
8Kimya Teknolojisi,00
9Makine Teknolojisi,20
10Makine ve Tasarım Teknolojisi,00
11Motorlu Araçlar Teknolojisi,20
12Radyo-Televizyon,00
13Tarım Teknolojileri,20
14Tasarım Teknolojileri,40
15Uçak Bakım,60
16Yenilenebilir Enerji Teknolojileri,80

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE AÇILAN ÖZEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ VERİLEN ALANLAR VE DESTEK TUTARI

SIRAALAN ADIDESTEK TUTARI (TL)
1Bilişim Teknolojileri,40
2Biyomedikal Cihaz Teknolojileri,60
3Elektrik-Elektronik Teknolojisi,60
4Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri,20
5Gıda Teknolojisi,80
6Kimya Teknolojisi,40
7Makine Teknolojisi,60
8Makine ve Tasarım Teknolojisi,00
9Matbaa Teknolojisi,20
10Metal Teknolojisi,40
11Mobilya ve İç Mekân Tasarımı,40
12Moda Tasarım Teknolojileri,60
13Motorlu Araçlar Teknolojisi,60
14Plastik Teknolojisi,40
15Tasarım Teknolojileri,40
16Tekstil Teknolojisi,80
17Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme,40
18Yenilenebilir Enerji Teknolojileri,60

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası