5 milyon dolar aylık faizi / Hesaplama Araçları | Bireysel Bankacılık | Yapı Kredi

5 Milyon Dolar Aylık Faizi

5 milyon dolar aylık faizi

Mevduat Faizi

Aylık 6 Milyon Ziyaretçimiz Ne Diyor?

Doğrulanmış Yorum

"Konut kredisi ihtiyacımı karşılamak için kredi aramaktaydım. Arama yaparken sitenizi keşfettim ve mükemmel bir site olduğunu farkettim. 1,18 oranla kredi alacakken, sayenizde 0,98 oranla krediyi bulma şansı yakaladım. Çok çok teşekkür ederim."

Cüneyt ErdoğanOtel Yöneticisi

Doğrulanmış Yorum

"Çalışmalarınız çok güzel tebrik ederim."

Levent AksuReklam Tanıtım Uzmanı

Doğrulanmış Yorum

"Teşekkür ederiz çalışmalarınız çok başarılı emeğinize sağlık."

İbrahim SevenerKafe İşletmecisi

"Kesinlikle tavsiye ediyorum, öğrenmek istediklerinize anında imkan sağlıyor."

Arzu Sağdıç

Doğrulanmış Yorum

"Teşekkür etmek için bu mesajı atıyorum. Sayenizde bir çok bilgiye ücretsiz erişim sağlıyoruz. Kazancınız ne bunda bilmiyorum ama bir çok insana zamandan çok kazanç sağlıyorsunuz. Teşekkür ederim."

Yağız Ali Aydoğdu

Doğrulanmış Yorum

"Tüketici için oldukça faydalı ve kapsamlı bir web sitesi. Teşekkürler Hesapkurdu!"

Beril EvginBölge Satış Müdürü

"Hizmet kaliteli teşekkürler"

Erkan Türkmen

"Bankalarla birebir. Yani ne denir teşekkürler. Süper bir uygulama. Bravo, tebrikler"

Adem Kılıç

Hesapkurdu Güvencesi

Türkiye'nin en çok yatırım alan Fintech şirketi - Fintech Forum

Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 50 teknoloji şirketi - Deloitte

BDDK tarafından denetlenen kurum

bit SSL ile şifreleme

Mevduat Kullanıcı Soruları

Mevduat Nedir?

Mevduat, bankalara belli bir vade ya da ihbar süresi sonunda çekilmek üzere yatırılan paradır. Bankaların halktan faiz veya kur farkı ödeyerek topladıkları kaynaklar olarak da tanımlanabilir.

Mevduat Hesabı Nasıl İşler?

Bankaya yatırılan para belirli bir süre boyunca bankada tutulur. Vade sonunda anaparaya faizi eklenir.

Mevduat Hesabı Türleri Nelerdir?

Mevduat hesabı türleri aşağıdaki gibidir:

  • Vadesiz Mevduat
  • Vadeli Mevduat
  • İhbarlı Mevduat
  • Kırık Vadeli Mevduat Hesabı
  • Kur Korumalı Mevduat Hesabı

Vadeli Mevduat Nedir?

Vadeli hesap, yatırılan paranın belirli bir zaman içinde faiz getirisi sağladığı bir mevduat hesabı çeşididir. Vadeli hesapta, hesaba yatırılan anapara; 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirli periyotlarda belirlenen faiz oranı kadar getiri sağlar.

Vadeli Mevduat Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle bankaların mevduat faiz oranları incelenerek en uygun banka mevduatı seçilerek mevduat hesabı açmaya karar verilmelidir. Ayrıca, bankaların müşteri çekmek için mevduat faizi kampanyanları değişebilir bu yüzden banka kampanyalarının incelenmesi gerekir.

Vadesiz Mevduat Nedir?

Vadesiz mevduat hesabı, hesaba yatırılan tutarın herhangi bir vade ya da sözleşmeye gerek olmaksızın kullanılabildiği, buna karşılık da ek bir getirisi olmayan hesap türüdür.

Vadesiz Mevduat Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Vadesiz mevduat hesabı açarken işlemleri sorunsuz, hızlı ve pratik halledebileceğiniz bir banka seçmelisiniz. Vadesiz mevduat hesabı açarken bankanın şube ve ATM sayısı, yıllık kart ücretleri, kampanyalar ve EFT ücretlerine dikkat edebilirsiniz.

İhbarlı Mevduat Nedir?

Mevduatın sahibinin, mevduatını çekeceği tarihi belirli bir süre önce bankasına bildirmek durumunda olduğu mevduat türüdür.

Döviz Mevduatı Nedir?

Döviz mevduatı, Dolar, Euro ve Sterlin başta olmak üzere birçok para birimi üzerinden açılarak faiz getirisi elde edilen vadeli mevduat hesaplarıdır. Faiz oranları kur hareketlerine göre de belirlendiği için genel olarak döviz mevduatı hesaplarının faiz getirileri yüksek değildir. Ayrıca faiz kazancı üzerinden vadeye göre ortalama olarak %15 stopaj kesintisi de yapılır.

Altın Mevduatı Nedir?

Altın hesabı, birikimlerini altında değerlendirmek isteyen yatırımcıların mevcut altınlarını veya nakit paralarını bankalara gram altın olarak yatırdıkları bir banka hesabı türüdür.

Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı Nedir?

Enflasyon korumalı mevduat hesabı, hesap açılışında taahhüt edilen faiz oranı ile vade sonunda oluşan TÜFE Endeksi yıllık değişim oranı + ilave oran karşılaştırıldığında yüksek olan tarafın faiz oranını kazandıran mevduat ürünüdür.

Kur Korumalı Mevduat Nedir?

Kur korumalı mevduat hesabı, TL faiz oranında getiri ya da kurun faiz oranından daha fazla artması durumunda kur farkı koruması sunan bir mevduat üründür.

Kur Korumalı Mevduat Şartları Nelerdir?

Kur korumalı mevduat hesapları gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işler. Ürünü sunan bankaların şartları incelenerek istenilen tutar ve vadede hesap açılışı gerçekleştirilir.

Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Standart vadeli mevduat hesabı banka şubelerinden açılabilir. Birikim hesabı ise yine şube üzerinden yaptırılabilir. Bu işlemler için şube hesap işletim ücreti ve ek masraflar talep edilebilir. Ayrıca, vadeli mevduat hesabının faiz oranı e-mevduat hesabına göre daha düşük olabilir.

e-Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

e-Mevduat hesabı (internet bankacılığı mevduat hesabı) açtırmak için hesap açılacak bankanın internet bankacılığına üye olmak gerekir. Bankanın internet şubesi aracılığıyla hesap açılabilir, mevduat bu hesap üzerinden takip edilebilir. Buna ek olarak bankaların e-mevduat müşterisi olmak için internet üzerinden başvuru yapıp, bu hizmeti sunan bankaların müşterisi olunabilir. Uzaktan banka müşterisi olmak için şubeye gitmeden hesap aç sayfamızı ziyaret edin.

Mevduat Hesabı Açmanın Şartları Nelerdir?

Mevduat hesabı açmak vadesiz hesap açmak ile benzerdir. 18 yaşını tamamlamış herkes mevduat hesabı açabilir.

Hangi Bankalarda Mevduat Hesabı Açılabilir?

Vadesiz hesap açabileceğiniz her bankada mevduat hesabı açabilirsiniz.

Mevduat Hesabı Açarken Hangi Bankalar Tercih Edilmelidir?

Mevduat hesabı açarken hesap ücreti olmayan bankaları tercih edebilirsiniz. Banka seçilirken, dikkat edilmesi gereken önemli bir konu da eğer online bankacılığı çok tercih etmiyorsanız banka şubesinin konumunuza yakınlığıdır. Daha detaylı bilgi için mevduat hesabı için banka seçimi yazımızı ziyaret edin.

Mevduat Hesabı Açarken Faiz Getirisi En Yüksek Bankalar Nasıl Belirlenir?

Bankaların mevduat faiz oranları, kredi faiz oranlarına da bağlı olarak rekabet içerisinde kalmak için tutar ve vadeye göre sürekli değişkenlik gösterir. Bu sebeple en yüksek mevduat faiz oranını bulmak için bankaları her mevduat yatırma veya yenileme döneminde yeniden karşılaştırmak gerekir. Ayrıca bankaların kredilere uyguladığı güncel faiz oranlarını görmek için kredi faiz oranları sayfasını ziyaret edin.

Vadeli Hesaptan Nasıl Para Çekilir?

Vadeli hesaptan para belirlenen vade sonunda çekilirse, anapara ve belirlenen oranda faiz de çekilebilir. Örneğin; bir yıllık vadeli hesaba yatırılan 20 bin TL, bir yıl dolmadan da hiçbir kayıp olmadan çekilebilir ancak faiz getirisi olmaz. Bu para, vade dolduktan sonra yani bir yıl sonunda çekilirse 20 bin TL’nin yanı sıra faizden elde edilen kazanç da çekilebilir. Detaylı bilgi için vadeli hesaptan para çekme yazımızı inceleyin.

Vadesinden Önce Mevduat Hesabından Para Çekilebilir mi?

Evet, vadesinden önce mevduat hesabından para çekilebilir. Ancak vadeye göre faiz getirisini kaybedebilirsiniz.

Mevduat Hesabı Bozulursa Ne Olur?

Vadeden önce anaparanın çekilmesi durumunda ise kazanılan faizden kayıplar yaşanabilir. Ancak son dönemde bankalar rekabette avantaj sağlaması açısından vadeleri günlük olarak belirleyerek, vadeden önce paranın bozdurulması durumunda bir kayıp yaşanmayacağı sistemler de geliştirdi.

Mevduat Faiz Oranı Nedir?

Mevduat faiz oranı, bankaların belirli bir vadede yatırılan para üzerinden faiz kazandırdığı orandır. Mevduat faiz oranı seçilen vade, anapara ve döviz cinsine göre belirlenir.

Mevduat Faizi Nasıl Hesaplanır?

Mevduat faiz hesaplaması, “anapara*faiz oranı*vade (gün)/” formülü ile brüt olarak hesaplanır. Örneğin, yıllık %15,09 faiz oranı ile 30 gün vadeli mevduat hesabına TL para yatırılması durumunda: TL*15,09*30/ = ,02 TL 30 günlük brüt faiz getirisi elde edilir.

Net mevduat getiri ise brüt faiz getirisinden mevduat vadesine göre denk gelen stopajın (gelir vergisinin) düşülmesi ile hesaplanır. Yukarıdaki örneğin vadesi 30 gün olduğu için stopajı %15’dir. Bu durumda net kazanç ise ,02 TL - (,02 TL*%15) = ,42 TL olur.

Mevduat Faizi Getirisi Stopaj (Vergi Kesintisi) Oranları

Vade6 Aya Kadar6 Ay - 1 Yıl1 Yıl Üzeri
Türk Lirası (TL)5%3%0%
Dolar, Euro20%20%18%
Altın Katılım15%15%15%

Enflasyonun Mevduat Faiz Oranına Etkisi Nedir?

Enflasyon doğrudan faiz oranlarına etki eder. Bankaların faiz oranı belirlenmesinde temel etkenlerden biri de gerçekleşen enflasyondur. Bunun nedeni yatırımların enflasyon karşısında erimemesi için üzerinden bir faiz oranı belirlenmesi gerekliliğidir. Ayrıca temel olarak bankalar mevduat için ödedikleri faiz oranı üzerine gider ve kazançlarını ekleyerek kredi faiz oranlarını da belirlediği için hem mevduat hem kredi faiz oranları üzerinde enflasyon doğrudan etkilidir.

Hesapkurdu logo

Copyright © BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı monash.pw, monash.pw iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No İç Kap No/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası:
0() [email protected]

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitterInstagramLinkedInYoutube

monash.pw anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.

Vadeli Hesap Faiz Oranları Hesaplama

Vadeli Mevduat Faiz Oranları

Mobil Tablo Yönlendirici İkonTabloyu sağa sola kaydırabilirsin
Tutar Aralığı32 gün46 gün56 gün92 gün gün

Ana şubesi sadece CEPTETEB şube olan CEPTETEB şube dışında TEB şubesinde hiç hesabı olmayan müşteriler için CEPTETEB TL Vadeli hesap gün vadede minimum hesap açılış tutarı olan TL ile TL aralığında faiz oranı %16,75'tir. TL - TL tutar aralığında faiz oranı %17,00'tir. TL - TL tutar aralığında faiz oranı %17,00'dir. Aşağıda yer alan Vadeli Mevduat hesaplama aracı gün vadede TL ile TL tutar aralığını %16,75 faiz oranı, TL - TL tutar aralığını %17,00 faiz oranı, TL - TL tutar aralığında faiz oranı %17,00 faiz oranı ile hesaplamaktadır.

PAYLAŞ:
FacebookTwitter

Mevduat Faizi Hesaplama

Tüm bankaların güncel mevduat faiz oranlarını tek tıkla karşılaştır, en avantajlı faiz getirisini hesapla.

Popüler Mevduatlar

TL 32 Gün Vade ile Mevduat Hesapları
tekrar-hesaplaTekrar Hesapla

HangiKredi Nasıl Çalışır?

Listeler ve Bulur

Listeler ve Bulur

Birbirinden farklı mevduat hesaplarını listeler, bankalara gitmeden en uygun hesabı bulmanızı sağlar.

Karşılaştırır

Karşılaştırır

Siz karşılaştırma, filtreleme ve sıralama özellikleri ile kolayca seçim yaparken, mevduat hesapları ile ilgili size faydalı içerikler sunar.

Güvenle Yönlendirir

Güvenle Yönlendirir

Sertifikalarla desteklenmiş veri güvenliği politikasıyla sizi güvenle bankanın form sayfasına yönlendirir.

Haftalık Faiz Oranları

Mevduat faiz oranları değişim grafiği ile Merkez Bankasının belirlediği faiz oranlarını haftalık olarak inceleyin, güncel kalın.

Vadesine Göre Mevduat Tipleri Nelerdir?

Vadesiz Mevduat

Paranızı muhafaza edebileceğiniz, dilediğiniz zaman para çekip para ekleyebileceğiniz ve bankacılık işlemleri gerçekleştirebileceğiniz hesaplardır.

Vadeli Hesap

Paranızın belirlenen faiz oranı üzerinden, belli bir vadede getiri sağladığı hesaptır. 1, 3, 6 ya da 12 aylık vadelerle açılabilen bu hesaplar vade bitimine kadar paranızın değerini artırır.

İhbarlı Mevduat

Birikimleriniz faiz getirisi ile değer kazanırken, paranın çekileceği tarihten 7 gün önce yazılı bir ihbar verilmesi gerekli olan mevduat türüdür.

Kur Korumalı Mevduat

USD, EUR ve GBP kurunun TL karşısında faiz oranından daha fazla değer kazanmasına karşın kur farkı koruması sunan rekabetçi bir mevduat ürünüdür.

Mevduat Faiz Oranları Tablosu - 18 Haziran

Daha fazla gör

*18 Haziran tarihinde yaptığımız son değerlendirmeye göre 32 gün vadeli TL mevduat hesabı için en avantajlı teklifi sunan banka %40 faiz oranı ile Akbank oldu.

Çalıştığımız Bankalar

Daha fazla gör

Finansal Rapor

Finansal Rapor

HangiKredi Finansal Raporuyla, alabileceğiniz kredi tutarını ve banka bazlı onay ihtimallerini görebilir, size özel önerilere ulaşabilirsiniz.

Hesapla

Mevduat Nedir?

Mevduat Nedir?

Mevduat, bankalara ve benzeri kredi kurumlarına istenildiğinde ya da belli bir vade ya da ihbar süresi sonunda çekilmek üzere yatırılan paraya denir.

Mevduat hesabı seçerken en çok kazandıran mevduat hesaplarını karşılaştırıp size en uygun bankayı bulabilirsiniz. En yüksek geliri elde edebilmeniz için HangiKredi hem bankaları karşılaştırma hem de seçtiğiniz bankada kolayca hesap açabilme imkanı sunmaktadır.

Daha fazla gör

HangiKredi sizi istediğiniz bankada hesap açabilmeniz için güvenle banka sayfasına yönlendirir. Formu doldurarak mevduat hesabınızı açabilirsiniz.

Mevduat Uzman Yazıları

  • Sık Sorulan Sorular

  • En Son Haberler

  • Mevduat Hesabı Türleri Nelerdir?

    Türk Lirası, döviz ya da altın türündeki birikimlerimizi bankada muhafaza etmemizi sağlayan mevduat hesaplarının vade, yetki ve amaca göre farklı alt türleri vardır.

    Amacına göre mevduat hesapları tasarruf mevduatı ve ticari mevduat olarak ikiye ayrılır;

    • Tasarruf Mevduatı: Vadesi 1, 3, 6 yada 12 aylık olarak mevduat sahibi tarafından belirlenen ve vade bitiminde faiz getirisi sağlayan hesaplardır.
    • Ticari Mevduat: Ticari işlemler amacıyla firmaların sahip olduğu mevduat hesaplarıdır.

    Mevduat hesapları vadesine göre de farklı isimlerle anılır;

    • Vadesiz Mevduat: Vadesiz mevduatlar normal banka hesaplarıdır. Paranızı muhafaza edebileceğiniz, dilediğiniz zaman para çekip para ekleyebileceğiniz ve bankacılık işlemleri gerçekleştirebileceğiniz hesaplardır.
    • Vadeli Mevduat: Vadesiz mevduat hesabınıza bağlı olara açılan vadeli mevduat hesabı, paranızın belirlenen faiz oranı üzerinden, belli bir vadede getiri sağladığı hesaptır. Tüketicinin belirlediği 1, 3, 6 ya da 12 aylık vadelerle açılabilen bu hesaplar risksiz yatırım araçlarındadır. Vade bitimine kadar paranın çekilmemesi prensibine dayandığından bu hesaplara yatırdığınız parayı dilediğiniz zaman çekemezsiniz.
    • İhbarlı Mevduat: Hesap sahibinin, bankadan para çekmek istediğinde belli bir süre öncesinden bankaya haber vermesini gerektiren hesaplardır. Bankalar ihbarlı mevduat hesabından para çekilebilmesi için genellikle 7 gün önceden haber verilmesini şart koşarlar. 7 gün önceden haber verilmemesi durumunda bankanın parayı vermeme hakkı bulunur.
    • Kırık Vadeli Mevduat: Vadeli hesap işlemlerinden tek farkı 1, 3, 6, 12 ay kuralına uyamayacak olanlar için geliştirilmiş sistemi. ay arasında belirlenen vade süreleri otomatik olarak kırık vadeli mevduat adı altında değerlendirilir.
    • Birikimli Mevduat: En az 5 sene vade ile açılabilir. Sözleşmede belirtileceği üzere 1 aylık ya da 5 aylık süreler ile hesaba para yatırılabilir. Bu mevduat hesaplarına değişken faiz uygulanabilir.
    • Birikim Hesabı: Vadeli mevduata alternatif bir ürün olan birikim hesabı gecelik faiz işleyen bir hesap türüdür. Herhangi bir vade kısıtı olmadan istenilen her an para çekilebilir, para yatırılabilir.

    Bunlara ek olarak tassarruf yetkisine göre, para cinsine göre ya da hesap sahibine göre de mevduat hesaplarını sınıflandırmak mümkün.

  • Mevduat Faiz Oranları Neye Göre Belirlenir?

    Faiz paranın maliyetidir. Bankalar, tüketicilerden topladıkları mevduatı, diğer tüketicilere kredi olarak kullandırdığından her iki ürünün faizini belirlerken de bu işlemlerden dolayı oluşacak maliyeti göz önünde bulundururlar. Bankalar faiz oranını; reel risksiz faiz oranına, beklenen  enflasyon oranına, vade risk primine, temerrüt risk primine ve likidite risk primine bakarak belirlemektedir.

  • Günlük, Aylık ve Yıllık Mevduat Hesaplaması Nasıl Yapılır?

    Günlük, aylık ve yıllık faiz ne olursa olsun mevduat hesaplaması yapılırken sabit br formül kullanılır. Faiz hesaplaması için genel olarak şu formül kullanılmaktadır:

    Anapara x Faiz Oranı x Vade (gün)/

    Bu işlem ile bulunan tutar stopajsız sonuç olacağından güncel mevduat stopaj oranı ile ne kadar kesinti yapılacağının da hesaplanması gerekir. Bu işlemi daha kolay şekilde ve direkt stopaj kesintisi ile birlikte görebilmek için HangiKredi mevduat hesaplama aracından destek alabilirsiniz.

  • Mevduat, en basit tanım ile bankada bulunan ve tüketiciye ait olan paradır. Standart bir banka hesabında yer alan bakiye, mevduat olarak tanımlanabilir. Mevduatınız, bankaya, faizli ya da faizsiz bir şekilde geri almak şartıyla yatırdığınız paradır. Vadeli bir mevduat hesabınız varsa bankanın sunduğu mevduat faizi oranı üzerinden hesaplama yapılır ve mevcut paranız değer kazanır. 

  • Bankaya para yatırabilmeniz için bir mevduat hesabına sahip olmanız gerekir. Mevduat hesabı tasarruf etme, ödeme yapma, havale/EFT gerçekleştirme gibi işlemlerde kullanabileceğiniz, vadeli olması durumunda faiz kazanabileceğiniz, kredili olması durumunda ise acil nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir bankacılık hizmetidir. Aynı anda birden fazla bankada hesap açabileceğiniz gibi aynı bankada da birden fazla hesap açabilirsiniz. Sahip olduğunuz mevduat hesabındaki parayı ödemelerinizde kullanabilmek için bankadan bir kart talep edebilirsiniz. Bu kartı alışverişlerinizde kullanmanız mümkündür.

    Bankalar pek çok farklı mevduat hesabı hizmeti sunar. Başlıca hesap türleri şöyledir:

    • Vadesiz hesap
    • Vadeli hesap
    • Kredili mevduat hesabı
    • Döviz hesabı
    • Altın hesabı
    • Dönem ödemeli hesap
    • Çeyiz hesabı
    • Birikim hesabı
  • Kredili Mevduat Hesabı Nedir? Nasıl Açılır?

    Kredili mevduat hesabı (KMH), hesabınızda para bulunmadığı durumlarda da harcama yapabilmenizi sağlayan bir mevduat hesabı türüdür. Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği kapsamında sunulan KMH, küçük tutarlı ve devamlı bir kredi olarak da kabul edilebilir. Hesabınıza tanımlı ve her ay limit dahilinde kullanabileceğiniz bir krediniz olur. Bu hesabınızı kullandığınızda, harcama yaptıkça bakiyeniz (-) olarak görünür. Hesabınıza yeterli para girdiğinde ise yeniden artıya çıkar. Kredili hesabınızdan kullandığınız tutarı, belirlenen tarihlerde, uygulanacak faiz tutarı ile birlikte ödemeniz gerekir. Aksi hâlde gecikme faizi uygulanır ve kredi notunuz olumsuz etkilenir.

    Kredili mevduat hesaplama işlemi bankalar tarafından yapılır ve genellikle bankanız size bu hesabı teklif eder. Bankalar, uzun süre müşterisi olan ve ürünlerini aktif olarak kullanan müşterilerine, genel müşteri limiti üzerinden bu hesabı kullandırırlar. Ayrıca siz de bankadan kredili hesap talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için vadesiz mevduat hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

  • Vadeli Mevduat Hesabı Nedir? Nasıl Açılır?

    Vadeli mevduat hesabı, birikim yapmanıza ve yapılan birikim üzerinden faiz getirisi sağlamanıza olanak tanıyan bir hesap türüdür. Bu hesaba yatıracağınız para, belirlediğiniz vade süresi boyunca, bankanın belirlediği vadeli mevduat faiz oranları doğrultusunda değer kazanır. Vade sonunda hem anapara hem de faiz getirisi, gerekli vergiler kesilerek size ödenir. Vade dolmadan paranızı çekmek isterseniz, faiz getirisi kazanamazsınız ve sadece anaparayı alırsınız. Vadeli hesap açmak için bankaların hizmet verdiği tüm kanalları kullanabilirsiniz. Bankalar genellikle mobil uygulama, internet bankacılığı ve şube üzerinden bu hesabı açmaktadırlar. Hesap açarken vade süresini siz belirlersiniz. Çoğunlukla kullanılan vade süreleri şu şekildedir:

    • 32 gün
    • 46 gün
    • 55 gün
    • 92 gün
    • gün

    Yabancı paralar için de vadeli hesap açma şansınız vardır. TL mevduat faizi ile euro ya da dolar mevduat faizi genellikle farklı seviyelerde olur. Dolayısıyla bu durumda dikkat etmeniz gereken nokta döviz mevduat faiz oranlarıdır.

  • Vadesiz Mevduat Hesabı Nedir? Nasıl Açılır?

    En sık kullanılan hesap türünden biri vadesiz mevduat hesabıdır. Vadesiz hesaba istediğiniz zaman para yatırabilir, istediğiniz zaman çekebilirsiniz. Fakat bu hesaptan faiz getirisi sağlayamazsınız. Vadesiz hesaplar genellikle para biriktirmek, nakit parayı kart ile kullanmak, havale/EFT yapmak ve online alışveriş yapabilmek için kullanılır. Maaş hesapları da vadesi hesap olarak açılır. Vadesiz hesap açmak oldukça basittir. Çalıştığınız bir banka varsa bu bankanın mobil uygulaması üzerinden hızlıca hesap açmanız mümkündür. Bunun dışında şubeye giderek ya da çeşitli dijital desteklerden faydalanarak vadesiz mevduat hesabı açabilirsiniz.

  • Tasarruf Mevduat Hesapları ve Devlet Güvencesi Nedir?

    Tasarruf mevduatı; bankalarda, bireysel müşteriler tarafından açılan hesapların tümü için kullanılan bir tabirdir. Banka tarafında yaşanılacak herhangi bir olumsuzluğa karşı tasarruf mevduatlarında bulunan paralar devlet tarafından güvence altına alınır. Bu güvenceyi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) sağlar. Güvence altına alınacak paralar içinse belirli limitler vardır. Bu limitler dönemsel olarak değişebilir ve değişiklik hâlinde Resmî Gazete’de duyurulur.

  • Faiz; bir borç anlaşmasından doğan ve alacaklı için geliri, borçlu için de gideri ifade eden, borca konu olan anaparanın haricinde, anaparaya göre hesaplanan tutardır. Genel olarak nominal ve reel olmak üzere iki farklı grupta incelenir. Banka gibi organizasyonel finansal kurumlarda geçerli olan ve ilgili kurumun belirlediği faiz, nominal faizdir.

  • Mevduat Faizi Hesaplama Nasıl Yapılır?

    Mevduat faizi hesaplama, belirli bir formüle bağlı olmakla birlikte her bankada aynı şekilde hesaplanır. Fakat her bankanın sunduğu faiz oranı farklı olduğu için alınacak sonuç farklı olur. Hesaplama yapılırken anapara ile birlikte faiz oranı ve vade süresi de dikkate alınır.

  • Mevduat Faiz Hesaplama Formülü Nedir?

    Mevduat faiz hesaplama formülü, brüt hesaplama için “Anapara x Faiz Oranı x Vade (Gün) / ” şeklindedir. Bu formül sonucu elde edilen tutar brüt getiriyi gösterir ve gelir vergisi (stopaj) kesintisi yapıldıktan sonra net tutar bulunur. Yapılacak kesintinin oranı, vade süresine göre belirlenir. Kullanılan formül vade süresinin uzunluğuna göre değişebilir ve diğer formüller şu şekildedir:

    • Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / ) x (Faiz Oranı / ) x Gün Sayısı
    • Aylık Faiz Getirisi = (Anapara / ) x (Faiz Oranı / 12) x Ay Sayısı
    • Yıllık Faiz Getirisi = (Anapara / ) x (Faiz Oranı) x Yıl Sayısı
  • Banka Mevduat Faiz Oranları En Kolay Nasıl Öğrenilir?

    Bankaların sunduğu mevduat faiz oranları değişken olduğu için hesap açmadan önce araştırma yapmanız gerekir. En yüksek mevduat faiz oranlarını sunan banka hangisiyse o bankaya yönelmeniz, elde edeceğiniz gelirin daha yüksek olmasını sağlar. Türkiye’de aktif olarak hizmet veren banka sayısı bir hayli fazladır ve bu nedenle söz konusu araştırmayı yaparak en yüksek faiz oranına ulaşmak zor olabilir. Banka mevduat faiz oranlarını en kolay öğrenme yöntemi HangiKredi üzerinden karşılaştırma yapmaktır. HangiKredi’den tüm bankaların sunduğu faiz oranlarını görebilir, karşılaştırma yapabilir ve online olarak hesap açabilirsiniz.

  • Banka Mevduat Faiz Oranları Ne Sıklıkla Değişir?

    Banka mevduat faiz oranları dönemsel olarak farklılık gösterir. Bunun sebebi bankaların sık sık oranlarını güncellemesidir. Faiz oranlarının güncellenme sıklığı için belirlenmiş bir süre yoktur. Bankalar, dönemsel kampanyalar doğrultusunda sık sık faiz oranlarını değiştirebilir. Ayrıca yeni bir ürün tanıttıklarında ya da spesifik bir müşteri grubuna özel bir hizmet sunduklarında da faiz oranlarında değişikliğe gidebilirler. Bu nedenle mevduat faiz oranlarına işlem yapacağınız zaman bakarak güncel oranları öğrenmeniz gerekir.

  • Bankaların Faiz Oranları Değiştiğinde Mevduat Hesabınızdaki Faiz Oranları Otomatik Güncellenir mi?

    Bankalarda tek bir mevduat faiz oranı yoktur. Mevduat hesapları kapsamına giren her hizmette farklı bir faiz oranı olması mümkündür. Bu nedenle mevduatınıza uygulanacak faiz oranının sadece size özel olma ihtimali de vardır. Dolayısıyla hesabınızda para işlerken, yani vade devam ederken bir faiz oranı güncellemesi olursa bu size otomatik olarak yansımaz. Hesap açılışında belirlenen faiz oranı, vade sonuna kadar geçerli olur. Vade bittikten sonra yeni bir hesap açarsanız, paranız açılış günündeki güncel faiz oranları üzerinden işlem görür.

  • Mevduat Faiz Getirisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

    Tasarruflarınızı vadeli hesapta değerlendirmeden önce mevduat getirisi hesaplama işlemi yapmanızda fayda vardır. Bu sayede vade sonunda elde edeceğiniz toplam parayı ve faiz getirisini ayrı ayrı görebilirsiniz. Hesaplamada anapara, faiz oranı, vade günü sayısı, gelir vergisi stopajı gibi detaylar dikkate alınır. Anaparaya faiz eklendikten sonra tüm para size doğrudan ödenmez. Vergiler düşüldükten sonra birikiminizi alabilirsiniz.

  • Vadeli Mevduat Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır?

    Vadeli mevduat faiz hesaplamasında, “Anapara x Faiz Oranı x Vade (Gün) / ” şeklindeki formül ile vade sonunda oluşacak toplam brüt tutar hesaplanır. Bu toplam tutar ile hesaba yatırdığınız anapara arasındaki fark ise faiz getirisidir. Gelir vergisi, bu faiz getirisi üzerinden hesaplanır ve yapılan kesinti sonucunda kazancınız belli olur.

  • HangiKredi Mevduat Faiz Oranları Sürekli Güncel midir?

    HangiKredi, bankalar ile anlaşmalı bir şekilde, alanında uzman personellerden oluşan geniş kadrosuyla hizmet verir. Dolayısıyla mevduat faizi oranlarını güncel olarak alır ve tüketicilerin hizmetine sunar. HangiKredi üzerinden anlık olarak güncellenen mevduat faizi oranlarına ulaşabilir, tasarruflarınızı en avantajlı şekilde değerlendirebilirsiniz.

  • Mevduat Faizi Getirisi Stopaj (Vergi Kesintisi) Oranları Ne Kadar?

    Mevduat stopaj oranları, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında Cumhurbaşkanlığı kararı ile belirlenir. Faiz kazancı üzerinden hesaplanan bu oran banka tarafından tahsil edilse de bankanın hesabında kalmaz ve hesap sahibi adına devlete ödenir. Hesap türüne göre farklı oranlar geçerli olabilir. 

  • Vadesi Dolmadan Mevduat Hesabından Para Çekmek Mümkün mü?

    En yüksek mevduat faiz oranını veren banka dönemsel olarak değişiklik gösterir. Her bankanın sunduğu faiz oranı farklı olduğundan ve sürekli değişebildiğinden en yükseğinin hangisi olduğunu bulabilmek için tüm bankaların oranlarını tek tek incelemek gerekir. Bankaları ayrı ayrı gezmek yerine HangiKredi mevduat sayfasından hesaplama yaparak en yüksek mevduat oranı veren bankaya ulaşabilirsiniz.

Vadeli mevduat faiz oranları

İ&#;eriğe GitAlt B&#;l&#;me Git

Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

0 - TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

TL ve üzeri


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

0 - TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

TL ve üzeri


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

0 - TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

TL ve üzeri


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

0 - TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

TL ve üzeri


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

0 - TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

- TL


Mevduat b&#;y&#;kl&#;ğ&#;

TL ve üzeri


BİRİKİM HESABI FAİZ ORANLARI

Vadeli mevduat faiz hesaplama

Deposit form arrowMobile deposit form arrow

Hesap a&#;ılış tutarı TL

Vade başlangıcı -

Vade sonu -

Ger&#;ekleşen vade g&#;n sayısı - gün

Vade sonu net bakiye TL

Br&#;t faiz - TL

Vergi kesintisi - TL

Net faiz- TL

Web sitemizi ziyaret eden kişilere mümkün olan en iyi dijital bankacılık deneyimini yaşatabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır