matematik ygs ye nasıl çalışılmalı / TYT’ye Nasıl Çalışılmalı? | UniBilgi - Üniversite Bilgi Platformu

Matematik Ygs Ye Nasıl Çalışılmalı

matematik ygs ye nasıl çalışılmalı

Nasıl Derece Yapabilirim?

Yazar: ÜNAL K.

TYT Nasıl Çalışılır?

TYT Sınavınına Nasıl Çalışılmalı?

TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak ülkemizde adlandırılır. 

 

Lise yi bitirmek üzere olan öğrenciler veya liseyi bitirmiş ve mezuna kalan öğrencilerin Ülkemizde istedikleri herhangi bir üniversiteye girmek için mutlaka sınava girmesi gerekir. 

 

TYT Sınavında Türkçe ve matematik derslerine ait sorular sorulmaktadır. Daha önceki senelerde ise Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerine ait sorular vardır Fakat yeni sınavda ise sadeleşerek daha kolay bir hale getirildi. TYT - Temel yeterlilik testinde ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve geometri soruları vardır. 

 

Eski sistemde ilk basamak sınavı mart ayında yapılırken yeni sistemde TYT Sınavı ise haziran ayında yapılmaktadır. Bu yüzden hem TYT hem de YKS konularını aynı anda çalışmanız ve çözmeniz gerekmektedir.

 

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı - YKS'nin funduszeue.infounun adına verilen genel tabirdir. 

Sınav içerisindeki konular mantıksal ve akıcı düşünme, akıl ve fikir yürütme, soruları ve konuları akılcı bir şekikde değerlendirme ve düşünme odaklı soruları ve problemleri çözerek kişisel yeteneklerini ve becerilerinizi ölçmek üzerine cevaplanması gereken sorular bulunan TYT, AYT'ye girmek isteyen tüm öğrencilerin ve sınava girecek olan kişilerin mutlaka zorunlu olarak kendilerini test ettiği büyük bir sınavdır. 

 

TYT'ye giren tüm öğrenciler ve mezuna kalanlar lise müfredatı konularından sorumlu olacaklar. 

 

Toplamda dakikadan oluşan sınavda tüm sınava giren kişilere 40 Türkçe Sorusu, 20 Sosyal Bilimler Sorusu, 40 Temel Matematik Sorusu, 20 Fen Bilimleri dersinden sorular çıkmaktadır Toplamda ise  

soru sorulmaktadır. 

 

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) tarihinde itibaren 2 Yıllık Ön Lisans ve 4 Yıllık Lisans programlarını tercihte ve olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması bu sene özel bir kararla kaldırılmıştır. Yani bu yıl öğrencilerin ve sınava girecek adayların, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını alması gerekmeyecek.

 

TYT, üniversite sınav sonucunun %40 oranında bir etki yapmaktadır. Üniversiteye giriş yapmak isteyen öğrenciler için çok önemli sınavlardan biridir. 

TYT'ye çalışma metodlarınızı kendi yetenek, beceri ve bilgi birikimine bağlı olarak kendinizin belirlemesi gerekmektedir. Fakat tüm öğrencilerin farklı çalışma metodlarına rağmen tüm adayların belli başıl bugüne kadar yapılan bir çok çalışma metodları ve yöntemleri mevcuttur.

 

 

Kendinize Özel Bir Çalışma Planı Hazırlayın!

Yüm Sınava girecek adayların bilmesi gereken bazı konular mevcuttur. YKS TYT - AYT sınavlarında çok zeki olan kişlerin değil, Sistemli ve planlı çalışan kişilerin başarılı olduğu bir sınavdır.

 

TYT ve AYT düzenli bir plan ve program ile çalışan kişilerin asla bıkmadan usanmadan azimle çalışan kişilerin başarılı olduğu bir sınavdır. 

 

Herkes aynı kaybaklardan sınava çalışmaya başlar fakat bugüne kadar görülenler ise sadece sistemi bir şekilde çalışanlar sınavı kazanır 

 

Sınavda Başarılı olmak ve Sınavda iyi bir sonuç elde etmek için günü kurtaran bir çalışma metodu değil 1 Aylık ve 3 Aylık düzeyde çalışma planları yapmanız gerekiyor. 

 

Çalışma Planı hazırlarken Çalışacağınız günün en değerli olan saatlerinde, yani - arası anlamakta zorluk çektiğiniz konuları çalışmanızda çok ciddi faydalar göreceksiniz. 

- saatleri arasında ise günün diğer saatlerine göre algınız biraz daha kapalı olacağınızdan iyi yaptığınız konularla ilgili sorular ve testler çözerseniz daha iyi olacaktır. 

 

Çalışma saatleri her gün kendinizi daha fazla zorlayarak sistemli bir şekilde arttırmanız gerekmektedir. Bunu günde bir iki saat değil günlük olarak 10 ile 20 dakika artırarak yapmanız sizin için çok güzel sonuçlar elde edecektir. 

 

 

Sınava Hazırlanırken ne kadar çok soru çözerseniz o kadar iyi fakat, kaliteli soruları çözmek her zaman daha iyidir. Önünüze gelen herhangi bir kaynaktan ve kitaplardan soru öğretmenlerinizin ve sizleri sınava hazırlayan danışmanlarınızı sizler için seçtiği bilgi birikiminze ve seviyenize göre olan kaliteli yayınevlerinin kitaplarını alarak çözmeniz sizin için çok daha faydalıdır. 

 

Bunun dışında yapamadığınız soruları not alarak Öğretmenlerinize sormanızda fayda vardır. Sitemizde YKS Kitapları, TYT - AYT kategorilerine göz atarak bir çok çeşit kitapları bulabilirsiniz.

 

 

 

TYT 'ye Çalışırken Hangi Konulara Dikkat Etmelisiniz?

TYT’ye (Temel Yeterlilik Testi) sınavına hazırlanırken sizler için derlediğimiz başlıkları aşağıda bulabilirsiniz. 

 

 

  1. TYT sınavına hazırlanan Adayların kaliteli içerikli kaynaklardan faydalanarak kaliteli ve bol bol soru çözmelisiniz. Kaliteli sorular çözmek istiyorsanız. Sitemizde bulunan kategorilerden çok satılanlar bölümünden buna uygun kitaplar seçebilirsiniz.
    Sınava girecek olan kişilerin TYT - AYT Konu Anlatım, TYT - AYT Testleri, TYT - AYT Deneme Kitapları kategorisinden kitapları inceleyerek ayrıca Öğretmenlirinize de danışark doğru kaynaklara ulaşabilirsiniz.
    Her zaman kaliteli soru çözümü her zaman sizi sınavın sonucunda yüksek ve başaralı sonuçlar almanızda etkin bir rol üstlenmektedir.
    TYT Sınav tarihine ortalama ay kadar bir zaman kaldığında elinizdeki denemeleri bitirmeye çalışın ayrıca yeni kaynaklar alarak eskisinden daha fazla sayıda deneme çözmek başarınızı arttıracaktır. 
     
  2. TYT sınavına hazırlanan Adayların Paragraf ve problem TYT’nin en önemli bölümlerinden biridir. Her gün mutlaka 20 taneden az olmamak şartıyla Paragraf soruları çözülmesi gerekmektedir.
    Paragraflar devamlı pratik yapman gereken konulardan biridir. Çünkü çözmeye ara verdiğin zaman netlerin hemen düşmeye başlayacaktır. Netlerini Eski haline getirmek ise uzun bir zaman çalışman gerekebilir. Bu yüzden Paragraf ikisinden de her gün bir miktar çözmek gerekir.
     
  3. TYT sınavına hazırlanan bir çok adayın her zaman sınavı kendilerine bahane ederek kitap okumayı bırakabiliyorlar. Bunu yapmak çok yanlıştır.
    Türkçe dersinden çıkacak sorularının hemen hemen hepsi paragraf sorularıdır ve bu paragraf sorularını çözmek için sadece deneme ve soru çözmek sizlere yetmeyecektir. Boş Zamanlarınızda mutlaka Bol Bol kitap okumanız gereklidir. Böyleye Paragraf sorularında anlama kabiliyeti ve sooruyu iyi kavrayarak doğru cevaplar vermiş olacaksınız.
     
  4. TYT sınavına hazırlanan adayların sınav da yaşayacağı sınav da karşılaştığı stres ve sınav başarı kaygısı ile tek başına fert olarak mücadele etmeleri gerekir.
    Eğer tek başına mücadele edemediği anlar olursa bu zamanlarda sınava girecek öğrencilerin ve adayların ailesinden, öğretmenlerinden ya da profesyonel danışmanlık veren kişi ve kurumlardan mutlaka destek almaları gerekir. 
     
  5. TYT sınavına hazırlanan adayların gereksiz derslere çok önem vermemesi gerekmektedir. Tüm Adaylar, biliyoruz ki TYT Sınavının en önemli iki dersi vardır. Bunlar Matematik ve Türkçe dersidir. 
    Siz bu derslere çok daha fazla önem vermelisiniz. Eğer bu derslere önem vermeyip, Sosyal veya Fen Bilimleri derslerindeki konulara gerekenden fazla önem verirseniz katsayı ağırlığı fazla olan derslerde, Matematik ve Türkçe derslerinde çok zorlanırsınız.
    Ayrıca bu derslerde Net ve Doğru sayınız ne kadar fazla olursa istediğiniz bölüme girme şansınız daha çok artacaktır. 
     
  6. TYT sınavına hazırlanan adayların sınavda daha çok başarılı olmak için planlı bir şekilde uyku planlaması yapması gerekmektedir. Her gün kaç saat uyumalı ve hangi saatlerde yatmalı, hangi saatlerde kalklmalı gibi bir plan yapmanız gerekecektir.
    Planlı bir şekilde çalışıp ve Sağlıklı bir uyku düzenine sahip adayların ders çalışırken daha verimli ve sınavlarda rakiplerinden daha çok başarılı oldukları görülmüştür.
     
  7. TYT sınavına hazırlanan adaylar için her çözeceği soru çok önemlidir. bundan önceki senelerde TYT sınavında Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi çıktığı için ( soru) soruların değeri çok daha azdı.
    Sayısal öğrencileri için Sosyal bilgiler soruları Eşit Ağırlık ve SÖZ öğrencileri için ise Fen Bilgisi sorularının soru değerleri diğerlerine göre çok azdı.

    Ancak yeni sistemde 40 Matematik Sorusu, 40 Türkçe Sorusu, 20 Sosyal Bilimler Sorusu ve 20 Fen Bilimleri sorusu sorulacaktır. Soru sayısı geçen senelere göre daha az ve 1 milyonun üzerinde aday sınava girecektir.
    Bu yüzden 1 soruyu doğru yapmayı geçelim 1 yanlış yapmamak bile sıralamanızı binlerce kişinin önüne geçirerek sizleri daha yukarı sıralara taşıyacaktır. 
     
  8. TYT sınavına hazırlanan adayların spor ve yürüyüş yapması ve fiziksel etkinliklerle kendilerini psikolojik olarak rahatlatması çok önemlidir. Uzun süre spor ve yürüyüş yapmamak hareketsiz kalmak sizleri ilerde çeşitli sağlık yol açacaktır. Ayrıca spor ve yürüyüş yapmak sizleri hem de Psikolojik olarak rahatlatacak ve çalışırken konsantrasyon düzeyinizi en yukarıya çıkaracaktır. Spor ve Yürüyüş yapan öğrencilerin stres seviyesi azalmakta, ayrıca Mutluluk Hormonu bedeninizde artarak ve kendilerini daha rahatlamış bir şekilde hissetmektedir.
     
  9. TYT sınavına hazırlanan adayların yapamadığı soruları mutlaka öğrenmesi gerekir. Tabiri caizse Çürük Elma bırakmamak lazımdır. Bir çok adayın yaptığı hatalardan biri de yapamadığı soruları not etmeyip bunlara fazla önem vermemesidir.
    Sınada başarıya ulaşan kişiler ise mutlaka yapamadığı soruları bir çalışma defterine kaydedip daha sonra dan danışmanlık hizmeti aldığınız öğretmenlerinden doğru cevapları öğrendikten sonra yanına yazarak bu şekilde çalışmalarıdır.
    Bu defter sizin sorular Çürük Elma, Eksik Sorular defteriniz olsun ve nereye giderseniz gidin mutlaka yanınızdan ayırmayın.

    İlk fırsatta bu soruların cevaplarını mutlaka öğremtmenlerinize sorunuz. Belli bir zamandan sonra bu soruların artık size zor gelmediğini göreceksiniz ve zaman kaybetmeden doğru bir şekilde yaptığınızı fark edeceksiniz.

    Mutlaka Bol bol deneme çözün ve Denemelerde hata yaptığınız soruların üzerine giderek doğru bir şekilde yapmaya çalışınız.
     

  10. TYT sınavına hazırlanan adayların Her zaman Pozitif Olması gerekir. Üniversite Giriş Sınavına hazırlanmanın en önemli noktalarından biri de her zaman olumlu düşünmek ve olumlu olmaktır. 

    Bu sınavın aynı zamanda moralinizin ve psikolojik durumunuzunda çok iyi olması gerektiğini de unutmayın. Asla ümitsizliğe kendinizi bırakmayın.

    Kazanacağınızı Bölümü iyi bir şekilde belirleyin ve iyi bir çalışmayla hedefinize ne olursa olsun sınavı kazanıp ulaşacağınızı bilmeniz gerekmektedir. 
    Sınava hazırlanma süresince sizi olumsuz yönde etki yapacak arkadaşlarınızdan ya da fikirlerden mutlaka uzak durmaya çalışın. Hiçbir şeyin sizin geleceğinizden daha önemli olmadığını unutmayın ve kendinizi devamlı olarak motive ediniz.
     

  11. TYT sınavına hazırlanan adayların belli bir zaman diliminde mutlaka sınav stresinden sizi uzak tutacak hobilerle uğraşmanız faydalı olacaktır.
    Ayrıca başarılı bir denemenin ve hazırlık sınavının ardından kendinize ufak tefek sımartmalar ve ödüllendirmeleri size çok faydalı olur.
    Sınavda çıkacak konulardan birini veya bir kaçını çalıştıktan veya konu ile alakalı bol miktarda soru çözdükten sona keyif aldığı bir hobi ile uğraşması, kendini mutlu hissedeceği bir şeyler yapması her zaman sizi motive decektir.
     

  12. TYT sınavına hazırlanan adayların Öncelikle her ağızdan çıkacak tavsiyelere ve konuşmalara çok fazla takılmayın .
    Önünüze gelen kişilerin sözlerini ve tavsiyelerini dinlemeyin. Şunu unutmayınız ki kendinizi siz herkesten daha iyi tanıyorsunuz ve karakterinize ce çalışma biçiminize uymayan, size zararı olacak tavsiyelere uymamanız gerekir.
    Tabiri Caizse "Ağzı olan Konuşur"  deyimini unutmayınız. Siz daha iyi bilirsiniz etrafınızdaki yapılan o konuşmalardan sadece size yararı olacakları seçmeniz gerekir.

    Aklınıza yatan ve sizi başarıya taşıyacak tavsiyeleri hemen uygulamaya başlayın.

    Sınava hazırlanırken her gün yaptığınız davranışlar alışkanlıklarınız haline gelmektedir.
     

  13. TYT sınavına hazırlanan adayların bunun yalnızca bir sınav olduğunu asla unutmayın. Bu sınav sizin akıl ve zeka seviyenizi veya yeteneklerinizi yansıtan bir sınav değildir.
    Sadece kısa bir zamanda, bilginizi ve test yeteneğinizi ölçmek için yapılmaktadır.

    Tüm adayların çalışma biçimi birbirinden çok farklıdır. Kimi aday okuyarak, kimi aday yazarak, bir diğer adayda sessiz bir çalışma ortamında tek başına kalarak daha iyi bir şekilde ders çalışmaktadır.
    Sınava hazırlanan her aday kendi ders çalışma metodunu kendisi belirlemeli ve en çok hangi çalışma metodundan fayda sağlıyorsa o şekilde çalışması gerekemektedir. 

 

YKS TYT AYT Konularına bakmadan evvel gelin hep beraber sınavda hangi sorular soruluyor onlara bir göz atalım. Öncelikle TYT sınavında; 

  • 40 adet Temel Matematik Dersi Sorusu,
  • 40 adet Temel Türkçe Dersi Sorusu,
  • 7 adet Fizik Dersi Sorusu,
  • 7 adet Kimya Dersi Sorusu,
  • 6 adet Biyoloji Dersi Sorusu,
  • 5 adet Din Kültürü Dersi Sorusu,
  • 5 adet Felsefe Dersi Sorusu,
  • 5 adet Tarih Dersi Sorusu,

5 adet Coğrafya Dersi Sorusu,

olmak üzere toplamda adet soru sorulacaktır. Bu sınavda genelde 9 ve sınıf konuları ile karşılaşıyoruz.

TYT sınavına girdikten sonra ise alan sınavları yani AYT ve YDT sınavları ile karşılaşıyoruz.
AYT sınavı ise TYT sınavına girdikten 24 saat sonra sonra yapılmaktadır.
 
AYT’de 40 Matematik Dersi Sorusu, 40 Fen Bilimleri Dersi Sorusu, 40 Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 testi karşımıza çıkar.

YDT sınavında ise 80 yabancı dil sorusu ile karşılaşıyoruz.

 

 

 

TYT Nasıl Çalışılır? ile İlgili Kitap Tavsiyeleri

TYT Konu Anlatım KitaplarıTYT Soru BankalarıTYT DenemelerTYT Yaprak TestlerTYT Çıkmış SorularTYT Cep Kitapları
Herkese Merhaba 😀😀😀😀

Bugün bana çook fazla sorduğunuz "Matematiğe Nasıl Çalışmalıyız ? Hangi Yolu İzlemeliyiz ? Matematik Nasıl Full Yapılır?.. "sorularının hepsine cevap olabilecek bir yazı paylaşıyorum;

Bu yazıyı Necip Selman Özkan 'la birlikte hazırlıyoruz çünküü, Necip YGS Matematikte 35 net yapmış LYS Matematiği de fullemiş bir öğrenci ve ondan başkasıyla birlikte hazırlayamazdım herhalde bu yazıyı değil mi ??? 😂😂😂
(Bu arada ;Necip şuan da Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencisi ve ygs&lys sonuçlarını da İnstagram hesabımdan bulabilirsiniz &#; @psikolojiogrencisinden / #sinavsonucum

Ben sınava hazırlandığım dönemdeki tecrübelerimi , araştırmalarımı ve çok önemli bulduğum noktaları paylaşacağım , sonrasında da Necip'in kendine özgü çalışma metodunu anlattığı yazısını hiçbir değişiklik yapmadan , bana gönderdiği şekliyle ekleyeceğim.

&#;Yazıya başlamadan önce şunu söylemek istiyorum ,yalnızca bu yazı için değil herhangi bir çalışma önerisini doğrudan değil de kendi hayatınıza,uyku saatlerinize,seviyenize,kısacası kendi yaşam şeklinize uyarlayıp o şekilde uygularsanız çok daha fazla faydasını göreceğinizden emin olabilirsiniz arkadaşlar👍

O zaman hadi başlayalımm ;

Arkadaşlar ben, matematik çalışan insanları iki gruba ayırıyorum : Biraz da olsa liseden,ortaokuldan temeli olanlar ve hiç temeli olmayanlar , yani sıfırdan başlayanlar.
Bence çalışmaya ya da tavsiye yazısı okumaya başlamadan önce ilk olarak bu ayrım yapılmalı çünkü bir dersi hiç bilmeyen bir kişi ile nispeten bilgi sahibi bir kişiyi aynı kefeye koymak,aynı çalışma metotlarını,aynı kaynakları önermek doğru olmayacaktıfunduszeue.info nedenle,isterseniz siz de doğrudan ,bulunduğunuz grupla ilgili tavsiyeleri okumaya geçebilirsiniz😊

Eğer En Temel Seviyedeyseniz ;

Arkadaşlar eğer Matematiğin başındaysanız ve 9 veya sınıftaysanız rahat olun ! Yani asla stres yapmanız ya da deliler gibi matematik çalışmanız gerekmiyor yalnızca çalışmaya kararlı ve istekli olun, bunun yanında da aşağıdaki önerilere uymaya çalışın.
Ancak eğer şuanda sınıf ,özellikle de sınıftaysanız (veya mezun) ve de önünüzde bir YGS ve hemen ardından da LYS varsa (ki var !!!) sizin biraz daha kendinizi sıkmanız daha doğrusu çok daha sistemli çalışmanız gerekir (ki kısa süre içinde istediğiniz yere ulaşabilesiniz.)

Kesinlikle Öğrenmeniz Gereken Bazı Konular :

🔺Rasyonel Sayılar
🔺Mutlak Değer
🔺Üslü İfadeler
🔺Köklü İfadeler
🔺Oran Orantı
🔺Problemler (Eğer zamanınız varsa)

Yukarıdaki konular neredeyse hepsinden her sene banko soru gelen ve az çok bilen kişinin (yalnızca deneme yanılma yoluyla bile ) %60 -%70 doğru yapma ihtimali olan funduszeue.info nedenle bu konulara çalışmadan asla ama asla sınava girmeyin arkadaşlar.
"Problemler"dışındaki kısım aslında zamanınızı bile almayacak konulardan oluşfunduszeue.info nedenle şu kalan sürenizde bu konuların biraz daha üzerine düşmeye çalışın ve çıkacak soruların bir kısmını garantilemiş olun.

Kitap Önermem Gerekirse de ;

Bence yukarıdaki konulara çalışmak için fasikül kullanabilirsiniz ,
🔼Sonuç yayınları ,🔼Kartezyen Yayınları ;🔼Köşegen Yayınları,🔼Karekök sıfır serisigayet güzel.

Daha çok zamanınız varsa ve kitaptan çalışmak istiyorsanız da;

🔼Antrenmanlarla Matematik 1. ve 2. kitapları ya da 🔼Okyanus Yayınları Kolay Matematikkitabı gayet iyi olacaktır.
&#;Ayrıca YouTube'dan da 🔽Şenol Hoca,🔽Tonguç Akademi,🔽Hocalara Geldikbenzeri kanallardan faydalanmanızı öneririm,

Matematik Temeliniz Varsa ;

Eğer belli düzeyde matematik biliyorsanız,sizin ilk yapmanız gereken şey (sınıflar bunu zaten çoktan yapmışlardır.) önünüze orta seviye bir deneme açıp neyi bildiğinizi,neyi bilmediğinizi tespit etmek olmalı.Sonrasında ise bir konu anlatımlı kitaptan kısaca konu çalışıp veya video izleyip (ya da konuyu bir bilenden dinleyin,hiç fark etmez) başlarda çözümlü olmak üzere bool bool soru ve deneme çözmeye çalışın.
Yukarıya yazdığım konulardan (her sene kesin soru gelen konular)kesinlikle siz de soru kaçırmıyor olmalısınız ve eğer hala bu konulardan yanlışlarınız çıkıyorsa, sık hata yaptığınız soru tiplerini belirleyin ve o soru tipleri üzerine yoğunlaşın.

Problemlerkonusu YGS matematik için en önemli konulardan biri,(en çok üzerine düşeceğiniz konu bana kalırsa bu olmalı .)Çünkü diğer konulara oranla çok uzun bir konu bu yüzden de adamakıllı bitiren kişi sayısı ciddi anlamda az .Ayrıca  gelen sorular da seçici ve çoğunlukla farklı soru tiplerine hakim kişilerin yapabileceği sorular olduğu için rakiplerinize fark atacağınız önemli kısımlardan birisi olacaktır.
Bence özellikle de ilk kez başlayacak olanların "problemler"e fasikülden çalışması en iyisi olur, (fasikül almaya değer bir konu.)Bir fasikülden bitirdikten sonra ise başka bir fasiküle ya da konu anlatımına gerek duyacağınızı sanmıyorum, çünkü Problem türlerinin her biri çok az konu anlatım kısmına,önemli birkaç formüle ve çok fazla soru tipine funduszeue.info konu dinleyeceğiniz bir kısım neredeyse yok ,Yapabileceğiniz en iyi şey belli başlı formülleri bir kağıda yazmak ve sonrasında bol bol soru çözmek olur.

Denemelere gelecek olursak ; eğer hedefiniz yüksekse (İlk 20 bin gibi ) genel denemelerin yanı sıra her gün 1 ya da 2 tane matematik denemesi çözmenizi öneririm ama mutlaka süre tutarak çözmeye çalışın ve yapamadıklarınızı çözdürün ki maksimum verimi alabilesiniz (Bana kalırsa çözümlüdeneme almak en mantıklısı)

Çıkmış Soruları mutlaka çözün arkadaşlar gerekirse diğer yayınları ikinci plana atın ama muhakkak çözümlü bir çıkmış sorular kitabı edinin .Bu, hem banko soru gelen konuları görmenizi sağlar hem de biliyorsunuz ki ÖSYM, sınavlarını genelde benzer soru tarzları üzerinden hazırlıyor.
Üstelik çıkmış soruları çözmek için bence en uygun zaman da şuan ,yani bu fırsatı kaçırmayın derim (son gün )

Kitap Önermem Gerekirse de ;
🔼Birey B serisi ,🔼 Güvender Yayınları ,🔼 Karekök Yayınları 🔼,FDD Yayınları ,🔼Bilfen Yayınları gayet güzel yayınlar.

Benim önerebileceklerim şimdilik bu kadar arkadaşlar 😌Şimdi sizi Necip'in yazısıyla baş başa bırakıyorum o zaman; (LYS matematiği full yapmış birinin önerileri bence altın değerinde,iyice okuyun derim😉)

-Matematik konusunda izlediğim yoldan size biraz bahsetmem gerekirse,

Öncelikle YGS ve LYS'de Matematik'ten yaptığım netler bazı arkadaşlara çok ütopik geliyor olabilir tıpkı bir zamanlar bana ütopik geldiği gibi 😌Ama şöyle bir durum var ki "bu netler gerçek ve birçok kişi bu netleri yapabiliyor" neden siz de yapamayasınız ?😉

İsterseniz size hepimizin baş belası olarak gördüğü ama biraz düşününce kurtarıcımız rolünde olduğunu fark ettiğimiz matematik dersine nasıl çalıştığımdan bahsedeyim;

Matematiği halledebilmek adına attığım ilk adım matematikten YGS ve LYS'ye yönelik ne kadar konu varsa hepsinin bir çizelgesini oluşturmak ve bu çizelge üzerinden çalışmak oldu :)

Peki Ya Nasıl ?

Şöyle ki , konuları ,çok iyi bildiklerim,orta düzeyde bildiklerim ve çok az bildiklerimdiye 3 bölüme ayırdıfunduszeue.info sayede konuları kategorize etmiş oldum .Ardından da bu çizelge üzerinden her hafta bir tane çok iyi bildiğim , orta seviyede bildiğim ve çok az bildiğim konuyu iyice çalışıp öğrendim.

-Çalışmak için öncelikle çok az bildiğim konudan başladım ve onun örnek sorularını inceledim
(örnek soru matematikte en önemli anahtarlardan biridir,konusu açılmışken; kitap alırken bol bol çözümlü örneklerinin,bol bol çözümlü testlerinin olduğu konu özetli kitaplar almaya özen gösterin,benden size tavsiye😉hele hele matematik dersi söz konusu olunca gerçekten işe yarıyor.)
Bu sayede her hafta matematikten 3 konuyu bitirmiş oluyordum ve her haftanın son günü o ilk başta hazırladığım çizelgedeki çok iyi bildiklerim,orta bildiklerim,az bildiklerim kısmını yeniden yazdıfunduszeue.info sayede nereleri ne kadar çalıştığımı görebiliyor ve çalıştığım kısımlara tik atabiliyordum.
-Eğer çalıştığım konu "çok iyi bildiklerim" kategorisine girdiyse onu uzunca bir süre çalışmama gerek kalmıyordu ve bu sayede eksiğimin olduğu konulara yönelmem için daha çok zamanım kalıfunduszeue.infoıca "çok iyi bildiklerim"kategorisine giren konu sayısı arttıkça benim de motivasyonum ve matematiğe ilgim giderek artıyordu.😍

Burada dikkat edilmesi gereken bir konu var ki "konuları 3 sınıfa ayırırken nelere dikkat edeceğiniz"?

Burda olay tamamen size kalıyor arkadaşlar,isterseniz aynı yayınevine ait o konularla ilgili birer test alın ve çözmeye çalışın baktınız ki test (tabiri caizse) içler acısı yani baya fire vermişsiniz o zaman "az bildiklerim" kısmına ;eğer çok kötü değilse ama sizin için yeterli de değilse bu sefer "orta bildiklerim" kısmına ;eğer full ya da fulle yakınsa da "çok iyi bildiklerim"kısmına yazabilirsiniz (ben böyle yapıyordum😊)

Matematiği bu şekilde çalışıyor olmama rağmen denemelerde veye testlerde hiç yanlışım çıkmıyor muydu?

Tabiki çıkıyordu hem de bir sürü ! Yanlışların üstesinden nasıl mı geldim ?

Öncelikle yanlış soruyu o sayfadan yırtıp alıyordum bu sayede hem gözüme küçük geliyordu (yani moralimi yükseltiyordu) hem de doğru yaptıklarımdan ayırarak öncelikli olarak üstüne eğilmem gereken kısmı gözümün önüne getirmiş oluyordum.
Daha sonra ,eğer imkanım varsa ,bu soruyu bir öğretmene çözdürüyordum sonra da o konunun statüsünü çizelgede bir basamak aşağı düşürüyordum(çok iyi bildiklerimdeyse ortaya gibi)önceliğimi o konuya verip o konuyu çalışmadan başka bir konuya geçmiyordum(tabiki de yalnızca matematik dersinde başka bir konuya geçmiyordum,😉)
Böylelikle hem yanlışlarım azalmış oluyor hem de matematik konusunda kendime olan güvenim adım adım artıyordu.

&#;Bu şekilde çalıştım ve bu sayede hayallerime bile sığamayacak kadar güzel bir bölüm ve bir o kadar da iyi bir sıralama ile okulumu kazandım.
Eğer bu yöntemi uygulayabilirseniz matematik sizin için de baş belası olmaktan çıkacak hatta kurtarıcı dersiniz olacaktır.

Umarım söylediklerim işinize yarar ve umarım faydalı olabilmişimdir.@psikolojiogrencisinden hesabının sahibi sevgili Nisanur'a da bu yazıyı yazabilme imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum.
Yardımcı olabileceğim herhangi bir konu olursa seve seve yardım edebilirim:)
Hepimize iyi çalışmalar diliyorum.


Necip'le birlikte hazırladığımız yazı bu kadardı arkadaşfunduszeue.infoşallah faydalı olabilmişizdir.
Kendinize çoook iyi bakınn💓💓💓
      &#; Necip Selman Özkan : @funduszeue.infonn

Siz de Rehberlik Görüşmeleri için randevu oluşturmak/bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz:

RANDEVU OLUŞTUR

 - Bana Ulaşmak İçin-

YouTube

Randevu Oluştur



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.