istanbul atatürk öğrenci yurdu / KYK CEVİZLİBAĞ ATATÜRK KIZ ÖĞRENCİ YURDU İSTANBUL ZEYTİNBURNU | yurtfilozofu

Istanbul Atatürk Öğrenci Yurdu

istanbul atatürk öğrenci yurdu

İstanbul’a şehir dışından okumaya gelen öğrenciler artık Türkiye’nin en modern ve güvenli yurtlarından birinde konaklıyor.

İPKB tarafından tamamen yenilenen Cevizlibağ’daki Atatürk Öğrenci Yurdu, getirdiği pek çok yenilikle öğrencilere daha kaliteli bir yaşam vaat ediyor. İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden yapımı gerçekleştirilen Atatürk Öğrenci Yurdu, otelleri aratmayan bir konfor sunuyor.

Yeniden yapım sonrası kapasitesi kişiden ’e yükselen yurt, buna karşın odalarda daha az öğrencinin bulunmasına olanak tanıyacak şekilde yenilendi. Bu kapsamda 43 bin metrekarelik alanı bin metrekareye yükseltilen Atatürk Öğrenci Yurdu’nun önceki binasında 16 metrekarelik odalarda 4 öğrenci bir arada kalırken, yeni kampüste oda büyüklüğü 44 metrekareye çıkartılırken iç mimarisi 1 ya da 3 öğrencinin kalacağı şekilde tasarlandı.
Bodrum ve zemin hariç 5 katlı eski binanın yerine yapılan 7 katlı yeni bina odaların büyüklüğünü artmasını sağlarken, kartlı sistemle giriş yapılan odalarda müstakil tuvalet, duş, her öğrenci için bireysel çalışma masası, giysi dolabı gibi ek olanaklar sunuluyor. Bununla birlikte yeni odalar mini buzdolabı, duvara monte edilmiş ekranlar gibi ek konfor özelliklerine de sahip. Ayrıca her katta ortak kullanıma açık çalışma ve televizyon salonlarından da öğrenciler faydalanabiliyor.

Güvenli ve çevre dostu bir kampüs

Yaklaşık milyon TL’lik yatırımla yenilenen Atatürk Öğrenci Yurdu, konfor özelliklerinin yanı sıra teknolojik ve çevre dostu özellikleriyle de farklılaşıyor.

Tüm kampüs merkezi otomasyon sistemi ile kontrol altında tutularak tüm mekanik ve elektrik tesisatın tek merkezden izlenebildiği yurtta, temelden çatıya kadar tüm noktalarda en yeni ve çevre dostu yalıtım malzemeleri kullanılıyor.

Yalıtımla sağlanan enerji verimliliği ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarıyla da destekleniyor. Binaya konumlandırılan güneş kollektörleri sıcak su ihtiyacını karşılarken, çatıda biriken yağmur suları blokların bodrum katında bulunan modüler depolarda toplanarak arıtılıyor. Bu sular, arıtma sonrası tuvaletlerde tekrar kullanılarak su tasarrufu elde edilmesine olanak tanıyor.

Yurt binalarının en büyük özellikleri arasında yangına dayanıklı malzeme kullanılması da bulunuyor. Kapılar, yatak, yer ve dış cephe kaplamaları 30, 60 ve 90 dakikaya kadar yangına dayanma özelliği taşıyor.

Toplam 5 blokta inşaa edilen yeni Atatürk Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerin kaldığı bloklar haricinde metrekarelik Kütüphane Binası, metrekarelik Çamaşırhane ve Teshin Merkezi ile metrekarelik bir Giriş Binası da bulunuyor. Tüm kampüsteki oda sayısı ise ’e ulaşıyor. kişilik yemekhane öğrencilerin üç öğün gıda ihtiyacını karşılarken, kampüste ayrıca kişi kapasiteli bir spor salonu da yer alıyor.

Öğrenci olmak, özellikle de yüksek öğrenim öğrencisi olmak insanın hayatında çok önemli anılar biriktirdiği , hayatının geri kalan kısmını fazlasıyla etkileyen bir dönemdir. Hele bir de sadece Türk tarihinde değil dünya tarihinde önemli bir yer tutan İstanbul’da öğrenci olmak bulunmaz bir nimettir.

Özel Çapa Atatürk Kız Öğrenci Yurdu olarak temel amacımız hayatınızın bu en özel döneminde siz öğrenci kızlarımızı kendi evinde gibi hissettirip, güvenilirliğimiz ve hizmet kalitemizle her türlü ihtiyacınızı en doğru şekilde karşılayıp, ailenizin aklını sizde bırakmadan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’ümüze bağlı hayırlı bir evlat olarak, iyi yetişmiş bir birey olmanızdır.

KONUM:

Yurdumuz ulaşım olanağının çok rahat olduğu bir noktadadır.
Haliç Üniversitesi ;Mecidiyeköy tek otobüs ile,
Haliç Üniversitesi; Şişhane tek otobüs,
Kadir Has Üniversitesi; Bahçelievler Binası otobüs ile 30 dk.,
Kadir Has Üniversitesi; Cibali Kampüsü tek otobüs 10 dk. ,
Yıldız Teknik Üniversitesi; Davutpaşa Kampüsü otobüs veya metro,
Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü tek otobüs,
İstanbul Üniversitesi; Beyazıt Kampüsü otobüs veya tramvay 5 dk.,
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi; yürüyerek 10 dk. ,
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ;yürüyerek 10 dk.,
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yürüyerek 15 dk.
Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü otobüs veya metro,
Marmara Üniversitesi Beyazıt Kampüsü otobüs veya tramvay,
Kültür Üniversitesi Şirinevler-Ataköy Kampüsü otobüs veya metro,
Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Binası tek otobüs,
Mimar Sinan Üniversitesi tramvay veya otobüs, Bilgi Üniversitesi Mecidiyeköy tek otobüs
Biruni Üniversitesi tek otobüs ile 15 dk, Yeniyüzyıl Üniversitesi Tranvay veya otobüsle 10 dk,
Avrupa meslek Yüksek Okulu otobüsle 15 dk. Diğer birçok üniversiteye ulaşım maksimum 30 dakikadır.

BİNA YAPISI:

Binamız yılında inşaatı tamamlanıp hizmete girmiş olup son deprem yönetmeliklerine uygun inşa edilmiştir. Dış Kapı güvenliği canlı güvenlik ile kontrol edilip, ayrıca binamızda çok sayıda güvenlik kamerası, Yangın tesisatı ve yangın sensörleri ile donatılmıştır.

MİSYONUMUZ

Yurdumuz; hiçbir cemaat, vakıf veya dernek ile bağlantısı olmayıp, deneyimli personeli ve yönetim kadrosuyla Atatürk Türkiyesi’ne, laik , demokratik Türkiye Cumhuriyetine bağlı olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetindedir.

Yurtlarımızda konaklayan tüm öğrencilerimizin öncelikle güven, saygı ve aile sıcaklığını hissetmelerini amaçlamaktayız.

Hedefimiz; öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanmış odalar, sosyal faaliyet alanları, her yıl kendimizi daha da geliştirerek, çözüm odaklı bir işletme anlayışı ile yolumuza devam etmektir.

NEDEN BİZ ?

* Güzel yurdumuzun çeşitli kentlerinden gelen çocuklarımıza sıcak bir ev ortamı sağladığımız için.

* Öğrencilerimize 24 saat hizmet sunduğumuz için.

* Ferah ve geniş lüks kişilik oda hizmeti sunduğumuz için.

* Öğrencilerimizin okullarında başarılı olmasını sağlayacak ortamı yarattığımız için.

* Temizlik ve hijyeni 1. dereceden görev olarak belirlediğimiz için.

* Öğrencilerimiz ve velilerimizle uyum içinde tam bir aile ortamı sağladığımız için.

* Öğrencilerimizin mezuniyet diplomalarının sevincini birlikte paylaştığımız için.

* Yangın merdiveni, doğalgaz sistemi ve yedek su deposuyla hizmette kesintiye ugramadan rahat calısma ortamı sagladıgımız için.

* Her öğrenciye ayrı çalışma masası ve her odada LCD televizyon imkanı sunduğumuz için.

CEVİZLİBAĞ ATATÜRK KIZ ÖĞRENCİ YURDU, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı bir devlet yurdudur. Yurt, Zeytinburnu ilçesi Cevizlibağ semtinde bulunmaktadır. Yurdun bulunduğu noktada tramvay, otobüs ve metrobüs durakları bulunmakta olup bu sayede ulaşım açısından oldukça avantajlı durumda yer almaktadır.

yılında yenilenen CEVİZLİBAĞ ATATÜRK KIZ ÖĞRENCİ YURDU 'den fazla öğrenciye barınma olanağı sağlamakta. 5 adet bloktan oluşan yurdun odaları 3 ve 4 kişilik olarak yer almaktadır. Odalarda çalışma masası ve sandalyesi mevcut. Tuvalet ve banyo da odalarda bulunuyor. Ayrıca bazı odalarda balkon da yer alıyor. Yurt içerisinde diğer kyk yurtlarında olduğu gibi yemekhane ve kantin bulunuyor. Bloklarda mescid ve çalışma salonları yer alırken, blok zemin katlarında çamaşır makineleri ve kurutma makineleri mevcut.

CEVİZLİBAĞ ATATÜRK KIZ ÖĞRENCİ YURDU'ndan Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne 41AT veya üniversitenin ring araçlarıyla 10 dakikada ulaşılabilir. Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'ne ise Cevizlibağ'dan metrobüs ile Zincirlikuyu durağına gidilip buradan Beşiktaş otobüslerine binilerek ortalama 40 dakikaya ulaşılabilir. Ayrıca yurttan metrobüs ile İstanbul Avcılar Kampüsü'ne; tramvay ile Beyazıt, Laleli, Çapa Kampüsleri'ne kolaylıkla ulaşılabilir.

Oda kapasitesi gibi özelliklerin yurda bağlı olarak değişkenlik göstermesine rağmen, etüt salonu, wi-fi gibi özellikler bakımından kyk yurtlarının özellikleri bir çok yurtta benzer şekilde yer alıyor. KYK Yurtları ve Fiyatları hakkında yer alan yazımızdan KYK yurtlarının genel özellik ve fiyatları hakkında bilgi edinebilirsinz.

Pandemi süreci ile birlikte yurt özellikleri değişkenlik gösterebilmektedir. KYK yurtları hakkında diğer merak ettiğiniz konular için 0 nolu numaradan 7/24 bilgi alabilirsiniz. İstanbul şehir içi ulaşımda kullanabileceğiniz ulaşım rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

1. Yurt başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

2. Öğrencilerden Yurda Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

• 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yurtta kalmaya başladıkları tarihte,
• % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor). Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde,
• 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
• Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler haklarını kaybedeceklerdir.

3. İlk kayıt ücreti nedir ve bu ücret ne kadardır?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM'lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

4. İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yapılması gereken işlemler nelerdir?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet "Yurt Kayıt İşlemleri" bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

5. Yurtta kalmaya hak kazanan ve ilk kayıt ücretini yatırarak onay işlemini yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde yurt müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir?

İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacakların ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.

6. İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra taahhütname onayı yapmayan ve yurtta kalmak istemeyen öğrenci ne yapmalıdır?

Öğrencilere ait IBAN numarasının yer aldığı kayıt sildirme dilekçesinin ilgili yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Kayıt sildirilen tarihten sonraki yurt ücreti ve güvence bedeli öğrencilere iade edilmektedir.

7. Yurtta barınma hakkı kazanan ancak yurtta kalmak istemeyen öğrenciler ne yapmalıdır?

Herhangi bir işlem yapılması gerekmemektedir. İlk kayıt ücreti yatırılmadığı takdirde yurt yerleştirme işlemi iptal edilmektedir.

8. Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi?

Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.

9. İlk kayıt ücretini yatıran ancak taahhütname onayı yapmayan öğrencilerin ne yapması gerekmektedir?

İlk kayıt ücretinin süresi içerisinde ödenmesi durumunda ilgili yurt müdürlüğüne başvurarak taahhütname onayının yapılması gerekmektedir.

Başvuru sonuç ekranında yedek sırada olduğu belirtilen öğrencilerin yapması gereken işlem nedir?

Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçların bakanlık sitesinden takip edilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır?

Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

Yurt ücretleri ne zaman ödenmelidir?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra içinde bulunulan ayın yurt ücreti takip eden ayın onuncu günü saat ’a ödenmelidir.

Yurtlarda misafir olarak kalmak isteyen ve Bakanlık yurtlarında barınmayan öğrencilerin yapması gereken işlemler nelerdir?
a) Yükseköğrenime devam etmekte iken öğrenim gördükleri okulun sınavlarına girmek üzere gelen öğrenciler,
b) Pedagojik formasyon eğitimi görenler ve yüksek öğretim kurumlarınca zorunlu tutulan kurs, staj vb. eğitim çalışmalarına katılanlar,
c) Üniversiteler, belediyeler, spor federasyonları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen ulusal veya uluslararası inceleme, araştırma, proje, sosyal, kültürel, sportif, eğitsel vb. faaliyetlere katılan öğrenciler,
ç) Türkçe öğrenmek amacıyla yükseköğretim kurumlarının ilgili programlarına devam eden öğrenciler, geçiçi barınma talepleri için illerde il müdürlüklerine; ilçelerde ise yurt müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Aylık yurt ücretini ödemeyen öğrenciler hakkında hangi işlemler uygulanmaktadır?

Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 12' nci maddesine göre yurt ücretini ödemeyenler hakkında aşağıdaki hükümler uygulanır:
a) İçinde bulunulan ayın yurt ücretini ödemesi için öğrenciye takip eden ayın onu saat ’a kadar süre verilir. Ayın onunun resmi tatil gününe denk gelmesi halinde süre ilk iş günü saat ’a kadar uzatılır. Bu sürenin sonunda ücretini ödemeyen öğrencinin kayıtlı kaldığı günlerin ücreti güvence bedelinden mahsup edilerek yurttan kaydı silinir. Kayıt silme gününün resmi tatil gününe denk gelmesi halinde kayıt silme işlemi, takip eden ilk iş günü gerçekleştirilir ve onuncu gün ile kayıt silme günü arasındaki resmi tatile denk gelen günlerin ücreti tahsil edilmez.
b) Yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, kaza veya hastalık, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı ve diğer zorunlu haller sebebiyle yurt ücretlerini zamanında yatıramayan veya verilen sürede güvence bedelini tamamlayamayanların, hastalık durumunda rapor bitim tarihinden itibaren on iş günü, diğer durumlarda takip eden ayın on beşinci gününe kadar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, ödenmesi gereken yurt ücreti veya güvence bedeli tahsil edilerek barındırılmalarına devam edilir. Hastalık raporlarının; Sağlık Bakanlığına bağlı resmi sağlık kurumları, aile hekimliği veya Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi gerekir. Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin getirecekleri hastalık raporlarının bulundukları ülkenin resmi sağlık kurumları ya da resmi mercilerince tanınan özel sağlık kuruluşları tarafından düzenlenmiş olması gerekir.

15 yaşından küçük öğrenciler yurt başvurularını nasıl yapabilirler?

Öğrencilerin taleplerini 0 no’lu GSB KİM’i (Kurumsal İletişim Merkezi) arayarak iletmeleri gerekmektedir.

Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir ?

1-Yurda girmek için aranan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
2-Yurt kurallarına uymayıp, yurttan çıkarma cezası alanların,
3-Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
4-Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir.

Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?

Giysi dolabı, komidin, nevresim takımı, yastık, battaniye, yorgan vb. yurt malzemeleri verilmektedir.

Adres: MERKEZ EFENDİ MAHALLESİ SABRİ &#;LKER SOKAK NO/ ZEYTİNBURNU/ İSTANBUL
Telefon: 0()
GSM: 0()
Fax: 0()
Web: seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir