gemi adamı cüzdanım var iş arıyorum / Gemi Elemanı İş İlanları

Gemi Adamı Cüzdanım Var Iş Arıyorum

gemi adamı cüzdanım var iş arıyorum

{{ funduszeue.infoount }} {{ funduszeue.infoe("- funduszeue.info","") }}

funduszeue.info İş İlanları

Dünya üzerindeki ürünlerin, fikirlerin, kültürlerin ve görüşlerin alışveriş sürecinin bir getirisi olan uluslararası bütünleşme dediğimiz “küreselleşme” kavramı hayatımızın her alanında etki göstermektedir. Ekonomik olduğu kadar siyasal, teknolojik ve kültürel boyutu insan yaşamını da önemli derecede etkisi altına almaktadır.

Ulusal düzeydeki dinamikler, iş dünyasını, örgütsel yapıları, çalışma modellerini yeniden şekillendirmektedir. Demografik yapının yanında, bilgi ve iletişim teknolojileri de hızla değişim ve gelişim göstermektedir. Ekonomik entegrasyonlara baktığımızda, ülke, topluluk veya dünya kuruluşları ticaretin serbest ve yaygın duruma gelmesini sağlamıştır.

Toplum düzeninde ekonominin başrolü olan insan gücü ihtiyaçları da her geçen gün değişim göstermektedir.İşveren ve iş görenlerin ekonomik kalkınma sürecindeki etkisinin de değişmesi ve gelişmesi bu duruma örnek funduszeue.infoşim teknolojilerinin hızla değişim göstermesiyle birlikte, iş yaşamında fırsat ve tehditler de gün yüzüne çıkmaktadır.

Türkiye iş ilanları açısından analiz yapıldığında Türkiye, iş fırsatları açısından geleneksel sektörleri ve aynı zamanda yeni dönem sektörlerini de barındıran bir ülke konumuna gelmiştir diyebiliriz.İş ilanları kapsamında, hizmet ve ürün sektörleri açısından bakılınca üretim, gıda, tekstil, eğitim, turizm, ithalat - ihracat, inşaat sektörlerinin yanında, yeni dönem sektörleri olarak bildiğimiz internet, medya, reklam, yazılım, organizasyon, web satış, teknoloji sektörlerinin de mevcut olduğunu görürüz.

Türkiye’nin artan nüfusu aynı zamanda yeni iş sahalarındaki artışı da beraberinde funduszeue.infoğun iç ve dış göçlerin yaşanması ise, özellikle Marmara Bölgesi’nde iş imkanlarından kaynaklanmaktadıfunduszeue.infoleşme süreci sonrasında iş arayan adayların da istihdam edilme oranları artış göstermektedir.Özellikle İstanbul iş ilanları incelendiğinde istihdam olanakları farklı sektörlerden olmaktadır.

Türkiye’de İş Olanakları

İstanbul iş ilanları; teknoloji sektöründe birçok kişi için iş fırsatları oluşturmaktadır.Özellikle SEO Uzmanı, Sosyal Medya Uzmanı, Yazılım Uzmanı, Bilgisayar Mühendisi, Pazarlama ve Web Satış gibi mesleklerin istihdam olanaklarını büyük oranda sağlayan bir ildir funduszeue.infoojik örgütsel yapılanmayı İstanbul ilinde iş hayatında fazlasıyla göfunduszeue.infoşmenin ilk sıralarda gerçekleştiği İstanbul ilinin dışında; Ankara, İzmir Bursa, Adana, Eskişehir illerini sıralayabiliriz Başkent Ankara’nın tarım sektöründe iş imkanları oluşturmasının yanında, sanayileşme ile beraber teknoloji sektöründe de iş sahası bulundurmaktadıfunduszeue.info iş ilanlarını incelediğimizde, iş gücü piyasasında en çok eğitim ve kamu kurum ve kuruluşları alanlarında iş imkanları sunulmaktadıfunduszeue.info ili turizmin gözde kenti olması sebebiyle; turizm ve otelcilik, yiyecek içecek sektöründe iş fırsatları bulunmaktadıfunduszeue.info - Otelcilik programı mezunu kişilerin yoğun iş talebi gösterdiği bir bölge olarak, İzmir iş ilanlarında da nitelikli iş gücü temini ihtiyacının olduğunu söyleyebiliriz.Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan Bursa ili ise, sanayi alt yapısını geliştirmesi ve kültürel kaynakları ile önemli iş sahaları oluşturmaktadıfunduszeue.info iş ilanları kapsamında inceleme yaptığımızda, hizmet ve üretim sektöründe insan iş gücüne yoğun bir ihtiyacın olduğunu göfunduszeue.info ilinde, hizmet ve ürün sektörü olarak fabrikalar ve yiyecek içecek sektöründe istihdam olanakları her geçen gün artmaktadıfunduszeue.info iş ilanları açısından analiz yaptığımızda nitelikli veya niteliksiz her kişiye farklı pozisyonlarda istihdam olanakları sunulmaktadır.

Günümüz iş dünyasında, rekabet ortamının artması ve iletişim teknolojilerindeki ilerlemenin hızla gerçekleşmesi iş ilanlarındaki nitelikli iş gücü talebini de arttırmıştıfunduszeue.infoşisel gelişim konusunda eğitim almış ve tecrübe edinmiş bir kişinin teknoloji sektöründe istihdamı daha mümkün olmaktadıfunduszeue.infooji sektöründe, iş ilanları içerisinde belirtilen nitelikler ve yetkinlikler statüsü sahibi iş arayan adayların iş fırsatlarından daha kolay yararlanabileceğini göstermektedir.

Nasıl İş Bulurum?

Global konjonktür iş yaşamında etkileşimi beraberinde getirmiştir. İşverenlerin nitelikli insan gücü ihtiyacı, iş arayan adayların da kendilerini geliştirebileceği iş sahalarına ihtiyaç zamanla artış göstermiştir. Değişen iş hayatı ile birlikte; iş etik kodları açısından işveren ve işgören arasındaki etkili iletişimin önemi büyük oranda artmaktadır. İş arayan adayların kendi nitelikleri doğrultusunda “Nasıl iş bulurum?” düşüncesi de strese ve kararsızlıklara sebep olmaktadır. İş arama aşamasındaki psikolojik ve fizyolojik etkiler birçok kişinin zaman yönetimini kontrol edememesine yol açmaktadır.

İş dünyasında birçok sektörü bünyesinde bulunduran Türkiye, her geçen gün istihdam olanaklarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. İş arayan adaylar, kendini geliştirme noktasında mutlaka ön hazırlık yapmalıdır. Bilgi ve beceri kullanımlarını arttırarak, niteliklerini ve teknolojik yeteneklerini geliştirerek iş bulma imkanlarını daha çok arttırmalarını sağlamalıdır. Niteliklerinizi geliştirmek, iş hayatınızdaki başarı oranınızı arttıracak ve iş yaşamına daha rahat adapte olmanızın önünü açacaktır.

Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen Kariyer Günleri etkinlikleri, firmaların insan kaynakları ile yeni mezun veya iş arayan adayların buluştuğu bir etkinliktir. İş fırsatlarını yakalama imkanı bulunan kariyer günlerinin dışında internet mecrasıyla da iş bulmak mümkün olmaktadır. Değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak eleman ilanları yayınlanan funduszeue.info ile işverenler ve iş arayan adaylar ortak bir platformda buluşmaktadır.

İş bulma aşamasında yaşanan zorluklar ve iş gören ihtiyacı olan firmaların aradıkları nitelikteki kişilere ulaşmasındaki stresli sürecin bilincinde olan funduszeue.info ile çözüm daha kolay olmaktadır. Nitelikli veya niteliksiz kişilerin rahatlıkla iş bulabileceği bir platform olan funduszeue.info, sağladığı istihdam fırsatlarıyla birlikte birçok kişiyi kariyer hedeflerine ulaştırmaktadır. Tüm sektör yapılarında iş fırsatı yayınlayan funduszeue.info ile dilediğiniz iş ilanlarını inceleyebilirsiniz.

funduszeue.info iş ilanlarına başvurmak için ücretsiz üyelik oluşturarak, özgeçmiş portföyü hazırlamanız gerekmektedir. funduszeue.info kullanım kolaylığı sayesinde aradığınız kriterde iş ilanına ulaşmak mümkün olmaktadır. Özel filtreleme seçenekleriyle; şehir, firma, pozisyon bilgisi girerek istediğiniz konum veya pozisyonda iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Kariyer planlarınızı hayata geçirmeniz için funduszeue.info sizlere aracı olmaktadır. Vasıflı veya vasıfsız olarak her kişiye istihdam olanağı sunan funduszeue.info güncel iş ilanlarıyla aradığınız iş fırsatlarını yakalama şansınızı arttırmaktadır. Hayal ettiğiniz kariyere ulaşmak için ilk adımı funduszeue.info aracılığı ile atabilirsiniz.

Kay&#x;tl&#x; Aramalar

Daha önce kay&#x;t ettiğiniz aramalara buradan h&#x;zl&#x;ca ulaşabilirsiniz.

{{funduszeue.info}}

Bu aramay&#x; {{funduszeue.infoDateText}} tarihinde oluşturdunuz.

funduszeue.info Mobil Uygulamas&#x;n&#x; &#x;ndirdiniz Mi?

Hiçbir güncellemeyi kaç&#x;rmay&#x;n!
itunesplay store

E-Bültene Kaydolun!

{{ funduszeue.info(x => funduszeue.info == 'Email')[0].Value }}
Copyright © - funduszeue.info Gezer Grup &#x;nsan Kaynaklar&#x; Eğitim ve Dan&#x;şmanl&#x;k Tic. A.Ş. iştirakidir.

Pandemi sürecinde dünya ticaretinin ayakta kalmasında kargo uçakları kadar denizcilik sektörü birinci derecede yol oynadı.

Kara ve havayolu ulaşımı artmış olsa bile dünya ticaretinin halen büyük bir bölümü denizyoluyla yapılıyor.

Independent Türkçe'nin edindiği bilgilere göre halihazırda 2 bin groston üstünde Türk bayraklı gemi var. 

Türk armatörü olan ortalama yabancı bayraklı gemi var. Türk bayraklı gemilerde genel personel Türkiyeli denizcilerden oluşuyor ama Türk bayraklı gemi sayısı çok az.

Fakat yabancı bayraklı gemi sahibi olup armatörü Türk olan gemilerde genellikle Türkiyeli personel çalışma sayısı düşük tutuluyor ve ağırlıklı olarak Azerbaycanlı, Gürcü, Ukraynalı personel çalıştırılıyor.

Türkiye Denizcilik Sendikası'ndan verilerine göre Türkiye'de "aemi adam cüzdanı"na (sertifikasına) sahip bin, buna karşın aktif çalışan sayısı bin kişi.

funduszeue.info

Türk gemiciler dil sorunu nedeniyle yabancı gemilerde iş bulmakta zorlanıyor / Fotoğraf: funduszeue.info

Türkiye, gemici sayısında üçüncü iken gerilere düştü

Dünya genelinde gemilerde çalışan personellerin uyruklarına bakıldığında Türkiye, yılında üçüncü sırada iken Filipinler, Hindistan, Çin, Endonezya, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerin gerisine düştü.

Özellikle Filipinli gemiciler, yabancı gemilerde çalışan gemi adamları sayesinde ülkesine büyük bir döviz girdisi sağlıyor. 

Batılıların zor bir iş olması nedeniyle gemicilikte tayfa olarak adlandırılan işleri daha az tercih etmeye başlamasıyla bu işlerde dünya genelinde adı sayılan ülkelerin vatandaşları daha fazla görülür oldu.

Yine Batılı tayfalara göre daha düşük ücret talep etmeleri Hindistan, Çin, Filipin'den gelen gemicilere talebi artırdı.

Buna karşılık Türk gemiciler, yabancı gemilerde pek iş bulamıyor.

Bunun en temel nedenini ise Türk denizcilerin pek azının yabancı dil bilmesi olarak açıklanıyor.

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete yaşanan bu sorunu doğruluyor.

Mete, Türk gemicilerin iş bulmada yaşadıkları sorunlara dair sorularımızı cevaplandırdı.

 at jpeg

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete / Fotoğraf: Independent Türkçe

"Sahibi Türk olan gemilerin de yabancı personel istihdam etmesi Türk denizcilerin iş bulmasını zorlaştırıyor"

Gemi adam cüzdanına sahip bin kişi olmasına karşın aktif çalışan sayısının bin olmasının nedeni nedir?

Bakanlıktaki gemi adamı cüzdanına sahip kişi sayısının içerisinde balıkçılar, iç sularda çalışanlar, yat kaptanları, amatör denizci belgesi olanlar vardır. Bu sayının içerisinde yer alan herkes gemide çalışma yeterliliklerine sahip değildir. Deniz ticaretinde belirli süreli hizmet sözleşmesi ile dönüşümlü olarak çalışılır. Bu yüzden aynı anda herkes aktif sigortalı olarak görünmüyor. Bunun dışında denizcilik zor bir meslek olduğu için sektörde çalışmaya başladıktan bir süre sonra deniz yerine karada çalışmayı tercih edenler var. Genelde zabitan sınıfı denizcilik şirketlerinde makine güverte hizmetleri, işletme müdürü, personel müdürü, DPA gibi görevlerde çalışmaktadır. Aktif olarak çalışan ve tam yeterliliklere sahip olan bin denizci vardır. Sayı farkının olmasının bir nedeni de son dönemde Türk sahipli yabancı bayraklı gemilerde yabancı personel istihdam ettikleri için Türk denizcilerin iş bulmakta zorlanmasıdır.

funduszeue.info

Gemicilik, zor ve yeri geldiğinde aileden uzun süre ayrı kalmayı gerektiren bir meslek / Fotoğraf: funduszeue.info

" bin denizcinin ancak 3 bini yabancı gemilerde görev almakta"

Yabancı dil bilen sayısının az olmasının Türk gemicilerin iş bulmasında sorun olduğu iddiası doğru mu?

Deniz dili bütün sular ve bayraklarda İngilizce'dir. Gemilerin Türk bayraklı ya da yabancı bayraklı olması fark etmeden konuşulan dil İngilizce'dir. Denizcilikte kuralları, sözleşmeleri anlamak ve kontrollerin yapılabilmesi için İngilizce bilmek elzemdir. Türkiye'de denizcilerin bilhassa tayfa düzeyinde olanların yabancı dil düzeyleri uluslararası şirketlerde çalışmak için yeterli değildir. Bundan dolayı bin denizcinin ancak 3 bini yabancı sahipli yabancı bayraklı gemilerde görev almaktadır.

funduszeue.info

Filipin'in yabancı gemilerde çalışan vatandaşlarından elde ettiği gelirin 10 milyar doları bulması bekleniyor / Fotoğraf: funduszeue.info

"Filipin'in gemicilerinden kazandığı paranın 10 milyar dolar olması bekleniyor"

Türkiye dil sorununu çözebilirse gemicilik yeni bir istihdam kaynağına dönüşebilir mi? Örneğin Filipin'in yabancı gemilerde çalışan gemicileri sayesinde büyük kazanç sağladığı iddia ediliyor. Benzer bir durumu Türkiye'de başarabilir mi?

Filipinlerde denizcilik ve denizci ihracı devlet desteği ile kurulan Denizaşırı istihdam Kurumu ile sağlanmaktadır. Gemi adamı istihdamını sağlamak içi 88 sayfalık bir yönetmelikleri bulunuyor. Filipinli denizciler yılında ülkelerine 6,14 milyar dolar döviz girdisi sağladılar bu rakamın bu sene için 10 milyar dolar olması bekleniyor. Devlet tarafından desteklenen denizci ihracı, turizmden sonra ikinci en büyük sektör. Denizci ihracına önem veriyorlar ve denizci eğitimlerini de buna göre şekillendirip denizci ihracını gerçekleştirebiliyorlar.

funduszeue.info

Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğrayan Mozart adlı gemiden kaçırılan Türk gemiciler uzun pazarlıklar sonucu kurtarılmıştı / Fotoğraf: AA

"Dil eğitimi en önemli sorun"

Bu durumun bir örneği de kendi filosu bile bulunmayan Gürcistan. En düşük seviyede gemi adamı cüzdanı alabilmek için 6 ay mesleki, 6 ay da İngilizce eğitimi olmak üzere bir senelik eğitim görüyorlar. Türkiye'deki denizcilik eğitiminde dil eğitimi ve mesleki eğitimin yeterli olmadığını görüyoruz. Türk denizciler yabancı firmalarda iş bulmakta zorlanıyorlar. Bunun çözümü için kurslardan ziyade denizcilik meslek liselerinin eğitim kalitesini iyileştirilmeli ve gemi adamı cüzdanının 45 günlük kurslarla değil denizcilik meslek liselerinden mezun olanlara verilmesi gerekmektedir. Türkiye'de 80 tane denizcilik eğitimi veren okul bulunuyor. Denizcilik eğitimi daha nitelikli hale getirilirse Türkiye, Filipinler gibi denizci ihracında aktif bir rol alabilir. Üç tarafı denizcilerle kaplı bir ülke olarak denizciliğe yeterli önem gösterilirse ve doğru projeler uygulanırsa Türk denizci ihracında başarılı olamamamız gibi bir seçenek kalmaz.

funduszeue.info

Gemi adam belgesi almak tek başına iş bulmak için yeterli olmuyor / Fotoğraf: funduszeue.info

"İş bulma garantisiyle ilan veren kurslar insanları dolandırıyor"

Çok sayıda gemici adam yetiştiren kurs açıldı. Bunlar ne kadar güvenli?

Açıldı evet, bu kurslardan daha çok iş bulma garantisi ile internet ilanı verenler insanları dolandırıyor. İnsanların araştırarak kurslara gidip bilgi alması, eğitimini bu kurslarda görmesi ve cüzdanını alması daha sağlıklı olur. İş bulma garantisi diye bir şey yoktur. İş bulma garantisi verenler insanların parasını alabilmek için kandırmaktadır. Bu kursların eğitim kalitesi de denetime tabi tutulmalıdır.

"Gemicilerin en büyük sorunlarından biri de emeklilik imkanı olmaması"

Gemicilerin en önemli ve çözüm bekleyen diğer sorunları nedir?

Denizcilerin en büyük sorunları dil eğitiminin ve mesleki eğitimlerinin yetersiz kalması. Bir de 1 Ekim yılında denizciler için kaldırılan fiili hizmet süre zammı (yıpranma payı) haklarının tekrar iade edilmesi gerekiyor. Kurumsal birçok firma 50 yaşın üstünde personel istihdam etmiyorlar. 65 yaşında emekli olabilecek bir denizcinin 50 yaşından sonra iş bulma ihtimali olmamasından dolayı emeklilik imkanı olmaması ve Türk armatörlere bağlı filoların yüzde 80'in yabancı bayraklı olması ve yabancı bayrakta sigorta olmadığından sosyal sigorta sisteminde sıkıntı yaşıyorlar.

gemiadamieğfunduszeue.info

Bir denizcilik okulunda eğitim alan öğrenciler / Fotoğraf: funduszeue.info

"Dil eğitimi artırılırsa Türk denizciler de Filipinliler gibi tercih edilir"

Denizcilik sektöründeki sorunların giderilebilmesi için ilk olarak yabancı bayrak ve yabancı personele kaçış nedenlerinin araştırılması gerekmektedir. İdare kaçışların önlenmesi için çözümler ve Türk bayrağa teşvikler getirmelidir. Denizcilik okullarındaki mesleki eğitim ve dil eğitiminin niteliğinin arttırılıp, kalifiye denizci yetiştirilirse Türk denizciler, dünya denizlerinde Filipinli denizciler gibi tercih edilir hale gelecektir. Türk denizci ihracı ülkemizdeki istihdam oranına katkı, ülkemize döviz girdisi sağlayacaktır. Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke olmamıza rağmen denizciliğe yeterli önem gösterilmemektedir. Bir Denizcilik Bakanlığı kurulması sektörel ve mesleki anlamda sorunları tespit etme ve çözme noktasında daha verimli olacaktır.

Gemi Adamı Cüzdanı Nasıl Alınır? Liman Gemici Belgesi Fiyatları Ne Kadar?

Gemi Adamı Cüzdanı Nasıl Alınır ve belgeyi almak isteyenler için merak edilen tüm detayları madde madde anlattık.

Gemilerde çalışmak isteyenler tarafından cevapları araştırılan, gemi adamı belgesi ne işe yarar, fiyatı yılında ne kadar oldu, nereden ve nasıl alınır, ne kadara mal olur, gemi adamı cüzdanı ve stcw 95 belgesi nasıl alınır, nasıl çıkarılır ve yenilenir, nasıl olmalı, basım merkezi, harç bedeli ne kadardır? gemi adamı sağlık cüzdanı nereden alınır, Gemi adamı cüzdanı ne işe yarar, gerekli belgeler nelerdir, gemici sağlık raporu nasıl alınır konularının yanında, gemici olabilmek için yeterlilik sınavı var mı, gemi adamı cüzdanı sorgulama yapılır mı, nasıl yenilenir, süresi dolmuş STWC yenileme belgeleri nelerdir, harç bedeli, gemici maaşları ne kadar ve gemi adamı iş ilanları hakkında merak edilen konuları detaylandırdık.

Gemi Adamı Nedir?

Gemilerde en üst rütbeli kaptana, sırasıyla gemi zabitlerine, zabit yardımcılarına, kursiyerlere, mürettebata ve yardımcı hizmet personeline verilen genel isimdir.

Gemi Adamı Cüzdanı Nedir?

Gemi Adamı Cüzdanı: Denizcilikte liman cüzdanı veya Denizci Cüzdanı olarak adlandırılan bu belge bir nevi ruhsat görevi görür ve denizcilerin gemilerde çalışmasını sağlayan en önemli belgedir. Bu belge ile gemilerde yasalara uygun olarak kolaylıkla çalışabileceksiniz.

Denizci cüzdanı, denizci kursu ve sınavlarını geçen kişinin diğer gerekli belgeleri sağlayarak elde ettiği uluslararası geçerliliği olan bir belgedir kısaca denizci pasaportu diyebiliriz. Liman cüzdanı olarak da bilinir.

Gemi Adamı Cüzdanı Ne İşe Yarar?

Gemi personelinin kullanabileceği, gemilerde çalışmanıza olanak sağlayan pasaport benzeri bir belgedir. Bu belgeye sahip olduğunuzda yurt içi veya yurt dışı gemilerde iş bulmanız daha kolay olacaktır. Bazı ülkelere vizesiz giriş yapmanızı sağlar, vizesiz girişler için gemi mürettebatı olduğunuzu kanıtlamanız ve o ülkede gemide çalışmaya başlayacağınızı kanıtlamanız gerekir.

Nasıl Denizci Olunur?

Denizci olabilmek için denizci sertifikası olarak bilinen denizci cüzdanına sahip olmak gerekir. Denizci cüzdanına sahip olmak için gerekli sınava girip sağlık raporu başta olmak üzere gerekli belgelerle başvuranlar denizci olmaya hak kazanırlar.

Gemi Adamı Cüzdanı Nasıl Alınır?

Denizci cüzdanı alabilmek için önce Denizci Sağlık Raporu düzenlenir, belirtildiği gibi fotoğraf çekilir. e-Devlet şifresi alınır.

Veli öğrenci yanında değilse, veliler bulunduğu yerde notere gidip muvafakatname verir ve bunu öğrenciye gönderir. Öğrenci bu belge ile “Gemi Adamı Olur” yazısı alır. Kişi 18 yaşından küçük ise velileri ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne giderek “Gemi Adamı Olur” yazısı ve “İkametgâh Belgesi“ alır. Bu belgeler tamamlanıp Liman Başkanlığına Başvuru sonrasında kendisine verilen C kodu ile bankaya ödeme yapar ve dekontları Liman Başkanlığına teslim eder.

Denizcilik okullarında okuyanlar önce denizci cüzdanı çıkarmak için okula başvuruyorlar. Okuldan: Öğrenci Belgesi Transkript Okul yetki durumunu gösteren kimlik belgesinin fotokopisi alınır.

Bir denizci cüzdanı çıkarmak için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Öğrenci Belgesi (Okuldan alınacak)
  • Kimlik Fotokopisi
  • Biyometrik Fotoğraf (1 adet)
  • Transkript (Okuldan Alınacak.)
  • Denizcilik Alanında Aldığı Eğitimleri Gösterir Belge (GAEBS üzerinden okuldan alınacak.)
  • Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu
  • Adli Sicil Kaydı (Sabıka Kaydı, e-devletten alınacak.)
  • İkametgâh-Yerleşim Yeri Belgesi
  • Gemi Adamı Olur Yazısı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak.)
  • Banka Dekontu (Liman Başkanlığının belirttiği tutarda ücret yatırılıp banka dekontu başkanlığa teslim edilecek.)

Denizcinin cüzdanını alabilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Deniz ve İç Sular Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen bazı standartlar bulunmaktadır.

İlk olarak bakanlık tarafından belirlenmiş olan gemi adamı olma şartları sağlayan kişilerin aşağıda sıralamış olduğumuz maddeleri tamamlaması gerekiyor:

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş resmi ve özel eğitim kurumlarından alınan kurs bitirme belgesi yada sertifikası
  • Sabıka kaydı
  • İkamet belgesi
  • Vesikalık fotoğraf
  • Yeterlilik sınavı başarı belgesi
  • Gemi adamı sağlık raporu
  • Belge için gerekli olan ücretin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontu gerekmektedir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından makbuz için talep edilen Gemi Çıkış Belgesi ücreti ve denizcilikle ilgili diğer tüm ödemeler Garanti Bankası&#;ndan alınarak Halkbank&#;a verilir.

Gemi Adamı Olma Şartları Nelerdir?

Gemilerde çalışmak isteyenlerin bir Denizci Cüzdanına sahip olmaları gerekmektedir. Gemilerde çalışmak için bu belge gerekli olduğundan bu belgeyi almaları gerekir. Denizci cüzdanı alabilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Deniz ve İç Sular Genel Müdürlükleri tarafından belirlenen şartlar bulunmaktadır.

sayılı Pasaport Kanunu&#;nun &#;Türk karasuları dışında taşınan taşıtların zabit ve mürettebatına verilen belgeler&#; başlıklı maddesine göre, Türkiye karasularından çıkış yapan Türk gemileri bundan sonra pasaport yerine geçerli belge olarak kullanılabilecektir. Denizcilik Müsteşarlığı tarafından onaylanır.

Gemi Adamı Cüzdanı Nereden Alabilirim?

Gemiadamı kartını ilk kez almak için liman yetkililerine başvuranlar ile mevcut gemiadamı kartını kayıp, yıpranma veya son kullanma tarihi nedeniyle yenilemek isteyenler öncelikle İl-İlçe Nüfus İşleri Müdürlüğü&#;ne başvurabilecek ve Kayıt için vatandaşlık. Denizci cüzdanı nereden alınır?

İstanbul Liman Başkanlığı gemi adamları servisi gemi adamı olabilme koşulları ve yeterlilik belgesi ve cüzdanı verilmesi ile ilgili yazıyı mevzuatta yer alan yazıyı incelemek için tıklayınız.

Gemi Adamı Belgesi Nasıl Alınır? Denizcilik Cüzdanı Başvurusu

Denizci cüzdanını alabilmek için öncelikle sağlık durumunuzun deniz hizmetine uygun olduğunu belgelemeniz yani Denizci sağlık muayene belgesi almanız gerekmektedir.

Peki Gemi adamları sağlık yoklama belgesi nasıl alınır?

Size en yakın yetkili sağlık kuruluşunu öğrenmek için Türkiye Hudut ve Sağlık Genel Müdürlüğü sayfasını inceleyebilirsiniz.

Bu kuruluşlardan size en yakın olanına Gemi adamı sağlık işlemleri başvurabilirsiniz. Bu belgeyi sadece yetkili sağlık kuruluşları verebilir. Gemi adamlarının Genel ve Periyodik Sağlık İşlemini Yapmaya Yetkili Özel ve Resmi Sağlık Kuruluşlar için tıklayınız.

Bu kuruluşları öğrendikten sonra sağlık kuruluşunda görme, işitme, iç hastalıkları, Kulak burun boğaz KBB, psikiyatri, ortopedi ve travmatoloji gibi farklı testlere girip gemi adamı olur belgesi almanız gerekmektedir. Bu polikliniklerde yetkili hekimler tarafından yapılan muayene işleminden sonra yetkili hekimlerden gemi adamı belgesini aldıktan sonra dosyanız ile birlikte size en yakın Türkiye Hudut ve Sahiller Güvenliği Genel müdürlüğüne bağlı Seyahat Sağlık merkezine giderek Gemi adamları Sağlık Yoklama belgenizi alabilirsiniz. Bu şekilde Gemi adamı olmaya ilk adımınızı atmış olursunuz. Gemi adamı sağlık raporu sorgulama işlemini de yine buradan yapabilirsiniz.

Gemi adamı cüzdanı vermeye yetkili kurum Liman Başkanlıklarıdır. Size en yakın Liman Başkanlıklarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Belgenizi çıkarttığınız Liman Başkanlığı sizin daimi limanınız olacaktır. Bundan sonraki işlemlerinizi kendi Liman Başkanlığından yapmanız gerekir. liman Başkanlığına müracaat etmeden önce hazırlamanız gereken belgeler bulunmaktadır.

Gemiadamı Cüzdanı Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bir geminin cüzdanı nasıl alınır, bunun için bazı belgeler almanız gerekir. Bu cüzdanı alabilmek için gerekli olan başlıca evraklar aşağıda sıralanmıştır.

Denizci Cüzdanı satın almak isteyenlerden istenen belgeler şu şekildedir:

  • T.C kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Başvuru talep formu
  • STCW belgeleri
  • Gemi adamı sağlık raporu
  • Öğrenim belgesi, Diploma
  • Askerlik durumu belgesi
  • Adli sicil kaydı belgesi
  • Nüfus müdürlüğü parmak izi kaydı
  • Harç dekontu

Liman Başkanlığı&#;na gitmeden önce parmak izi kaydı için Nüfus Müdürlüğü&#;ne müracaat etmelisiniz. İlgili belgeleri hazırladıktan sonra C kodu almanız gerekmektedir.

C kodunuzu aldıktan sonra T.C Banka şubesinden veya ATM&#;den, Kimlik numaranıza para yatırmanız ve dekontunuzu evraklarınıza eklemeniz gerekmektedir.

Liman Harcı C Kodu Nasıl Alınır?

Tüm denizcilere liman yetkililerine gittiklerinde C kodunu almaları ve yapmak istedikleri işlemler için bankaya ödeme yapmaları söyleniyor.

C kodu, borçlanmanın elektronik ortamda yapılması şartıyla, liman yetkililerinde belge yenileme veya inceleme işlemleri için ödeyeceğimiz vergi kalemlerinin devlet bankasına ödenmesidir.

Denizcilerin genellikle yaptığı işlemler: stcw yenilemek, yeterlilik yenilemek, sınav harcı ödemesi veya cüzdan yenileme ile alakalıdır. Bu işlemleri yapabilmek ve tüm bu ödemelerimiz için ”C Kodu” almamız gerekmektedir.

Gemi Adamı Cüzdanı Harcı Hangi Bankaya Yatırılıyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tahsil edilen Gemi Çıkış Belgesi Bedeli ve diğer denizcilik ödemeleri daha önce Garanti Bankası üzerinden yapılırken, yeni düzenleme ile ödemeler Halkbank üzerinden yapılacak.

Yine Gemi Adamı Cüzdanı Harcı ve diğer denizcilik ödemeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı e-Devlet sayfası Denizcilik portalı üzerinden tüm işlemleri yapabilirsiniz.

DİKKAT! Pandemi süresi boyunca yetkili kurumlar randevu sistemi ile çalışıyor olabilir. Kuruma gitmeden önce kurumun internet sitesini ziyaret ederek veya kurumu arayarak bilgi alınız.

Liman Başkanlığına gidip başvurunuzu yaptıktan sonra en kısa sürede denizci cüzdanınız PTT Kargo tarafından belirttiğiniz adrese teslim edilecektir.

Gemi Adamı Belgesi Alma Şartları Nelerdir?

Gemiadamı sertifikası alabilmek için gemiadamı cüzdanı veren kurslara kayıt yaptırmak ve gemiadamı cüzdanını almak gerekmektedir. Buna ek olarak gemiadamı sertifikası alabilmek için belirli şartların sağlanması gerekmektedir.

Denizci sertifikasını almanın şartları şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Türkiye Cumhuriyetinde veya KKTC&#; de denizcilik ile ilgili eğitim ve öğretim gören, mezun olan KKTC vatandaşı olmak ya da Türk soylu yabancı olmak.
  • Gemi adamı yeterlik dereceleri için ön şart olan yaş, öğrenim derecesi, deniz hizmet süresi ve diğer şartları sağlamış olmak.
  • Sağlık durumunun deniz hizmetine uygun olduğuna dair sağlık raporu alınması.
  • Taksirli suçlar ve sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanunun maddesindeki suç ile ağır hapis veya bir yıl yahut daha fazla hapis cezası veyahut affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, yurtdışına adam kaçırma, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlarından hükümlü bulunmamak.
  • Devletin kişiliğine karşı suçlardan hüküm giymemiş olmak.
  • sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücadele Kanunu ile Türk Ceza Kanunun maddesi kapsamına giren suçlardan hükümlü bulunmamak gerekir.

Gemi Adamı Cüzdanı Kurs Ankara Başvurusu

Ankara&#;da gemi adamı kursuna kayıt olarak Gemi adamı yeterlilik belgesi almak için kurs başvuru yapmak için tıklayınız.

Denizcileri eğitmek, bir ülkenin denizcilik sektörüne ışık tutmak demektir. Denizci olarak denizlerde çalışabilmek için 5 farklı temel STWC sertifikasına sahip olmak gerekmektedir.

Bu eğitimler temel ilk yardım eğitimi, denizde can kurtarma eğitimi, yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimi, personel güvenliği, sosyal sorumluluk eğitimi ve can kurtarma araçlarını kullanma yeterliliğidir. Denizci her 5 yılda bir sınava tekrar girerek belgelerini yenilemek zorundadır.

Gemi Adamı Sağlık Cüzdanı Nereden Alınır?

Denizci olabileceğinizi ve deniz hizmetinde çalışmanıza engel teşkil etmeyecek herhangi bir sorununuz olmadığını kanıtlayan sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Denizci sağlık yönergesi hükümlerine göre sağlık kuruluşları tarafından düzenlenir.

Sağlık raporu düzenleyen hastaneler tam aday muayenesine tabidir ve muayene sırasında aşağıdaki gibidir:

  • İç hastalıkları
  • Kulak burun boğaz (KBB)
  • Göz cerrahisi
  • Nöroloji
  • Ortopedi
  • Genel psikiyatri

Bunlara ek olarak travma bölgelerinde de testler ve tetkikler yaparak olumlu sonuçlar sonucunda sağlık raporunuzu alabilirsiniz.

Gemi Adamı Olmak İçin Başvuru Yapın

funduszeue.info linki üzerinden &#;Gemi Adamı başvuru, sınav başvuru, gemi adamı profili, belge doğrulama, hizmet hesaplama aracı, yetkili kurumlar ve eğitim izinleri, ödeme sistemi&#; gibi tüm online işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Gemici Yeterlilik Sınavı

Denizci olabilmek için her yıl denizci yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Sınavlar bölge müdürlüklerinin bulunduğu yerlerde yapılsa da sınav yeri ve saati ile ilgili duyurular resmi denizcilik internet sitesinde yayınlanmaktadır.

Başvuru yapabilmek için adayların beyannameleri doldurmaları ve en yakın liman başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

e-Devlet Gemi Adamı Cüzdanı Takip (Gemi Adamı Cüzdanı Sorgulama)

Denizci bilgi sistemi üzerinden giriş yaparak aşağıdaki adımları takip ederek denizcinizin cüzdan ve evrak takibini yapabilirsiniz.

  • Gemiadamı bilgi sistemi adresini kullanabilirsiniz.
  • e-Devlet üzerinden giriş yapınız.
  • Açılan sayfa üzerinde tüm adımlara dair detaylı adımlar gösterilmektedir.
  • Sağlık raporu sorgulamasını e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca gemi adamları elektronik başvuru sistemi e-Devlet üzerinden giriş yaparak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Gemi Adamı Cüzdanı Nasıl Yenilenir?

Denizci cüzdanı nasıl yenilenir? Sorunun cevabı, Gemiadamı belgesini ilk kez alanlar dışında, aşınma sonrası veya 5 yıllık sürenin sonunda İl/İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü&#;ne giderek yenileyecek olanlar dışındadır. , parmak izi ile kayıt yaptırarak, Pasaport Kanunu&#;nun maddesindeki sakıncaları sorgulamak. Kayıtlı belgeleri ile Liman Başkanlığına başvuranların Gemiadamı Cüzdanı başvuruları Liman Başkanlıkları tarafından değerlendirilecektir.

Değerlendirme sonucunda onaylandıktan sonra yenileme süreciniz tamamlanacaktır.

Gemiadamı Cüzdanı Yenileme Belgeleri

Bir denizcinin cüzdanı nasıl yenilenir, bunun için yenileme belgelerini almanız gerekir.

Denizcinin Cüzdanı Yenileme Belgeleri şunlardır:

  • T.C kimlik belgesi
  • Harç dekontu
  • Başvuru dilekçesi
  • 4 Adet fotoğraf
  • Gemi adamı cüzdanı aslı
  • Nüfus Müdürlüğü parmak izi kaydı bu belgeler ile İlgili kurumlara başvurmanız yeterlidir.

Süresi Dolmuş STWC Yenileme Belgeleri Nelerdir?

STWC Denizcilerin Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları yenileme belgeleri aşağıdaki gibidir:

  • Başvuru için gerekli İlgili Dilekçe
  • Nüfus cüzdanı
  • STWC Belgelerinin aslı
  • Gemi adamı cüzdanı aslı
  • Sınav başarı belgesi-GOSS veya Gidilen kurs
  • Harç dekontu

Gemi Adamı Cüzdanı Harç Bedeli

Denizcilik yapmak için alınması gerekli olan Gemi adamı belgesi fiyatı ne kadar olduğu en önemli noktalarından biri gemi adamı cüzdanının ücretidir.

Gemi Adamı Cüzdanı Harç Bedeli yılı ,60 TL&#;den az, ,10 TL&#;den çok olamaz.

Belgelerin bulunmadığı veya bedelin belge üzerinde yazılı olmadığı veya cari piyasa değerinden düşük olduğu durumlarda emsal bedel üzerinden ücret alınır.

GEBS Online İşlemler

Gemiadamı işlemlerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde ilerlemesinin sağlanabilmesi için, gemiadamı yeterlik belgesi, STCW Sertifikası ve Gemiadamı Cüzdanlarının alımına ilişkin başvuruların, elektronik ortamda yapılmasını sağlayan internet tabanlı Elektronik Başvuru Sistemi GEBS-GOSS tüm işlemleri hızlıca gerçekleştirebilmek mümkün.

GEBS üzerinden yani: funduszeue.info linki üzerinden gemi adam başvurusu, gemi adamı sınav başvurusu, gemi adamı profili, gemi adamı belge doğrulama, hizmet hesaplama aracı, görülen kurs bilgileri, online ödeme sistemi, yönetici girişi ekranları üzerinden her türlü işlem için giriş yaparak online olarak bütün işlemler yapılmaktadır.

Gemide Çalışmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gemide çalışabilmek için evrak ve evrakların tamamlanmış olması gerekmektedir. Gemide çalışmak isteyenler vasıfsız işlerde de çalışabilirler.

Gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • TC. Kimlik belgesi, Nüfus Sureti
  • İkametgah belgesi
  • Diploma belgesi
  • 20 Resim (Beyaz Fonlu)
  • Sabıka Kaydı
  • Gemi Adamı Cüzdanı
  • Askerlik İlişiksiz Yazısı veya Terhis Belgesi Fotokopisi (Askerlik şartı)
  • Hastane Raporu (Gemiadamı olur Sağlık Raporu) alınması gereklidir.

Gemici Maaşları Ne Kadar?

yılında denizci maaşları aşağıdaki gibidir:

  • Birinci kaptan için gemici maaşı: dolar
  • İkinci kaptan için gemici maaşı: dolar
  • Üçüncü kaptan için gemici maaşı: dolar
  • Reis, fitter, aşçı, lostromo gemici maaşı: dolar
  • Usta gemici, yağcı gemici maaşı: dolar
  • Kamorot gemici maaşı: dolar

Yukarıda verilen fiyatlar ortalama fiyatlardır. Ancak bu rakamlarda maaş alabilmeniz için ilk 6 ay için vardiya tutma belgesi almanız gerekmektedir. Bu belgeyi almadan bu maaşları alman mümkün değil. Yani ilk sözleşmenizde yapacağınız 6 aylık 6+1 veya 4 aylık sözleşmede alabileceğiniz maksimum tutar TL olacaktır.

Gemicilik Belgesi Fiyatları

yılında kargo sertifika fiyatları kurs ücretleri, muayene ve sağlık raporu ücretleri ve sertifika ücretleri toplamı kadar olacaktır. Bazı kursların fiyatları TL iken, farklı gemilerde çalışmak istiyorsanız farklı sertifikalara sahip olmanız gerekmektedir. .

Örneğin tankerlerde, Ro Ro Gaz gemilerinde çalışmak istiyorsanız, sertifika başına ortalama + ekleyerek ücreti bulabilirsiniz.

Gemi adamı cüzdanı (Belgesi fiyatı) harç bedeli:

  • Eğitim kurs ücreti: TL TL
  • Sağlık raporu ücreti: TL TL
  • Sınav ücreti: TL
  • Cüzdan defter ve sertifika ücreti: TL TL arasındadır.

Gemi Adamı Cüzdanı İçin İzlenmesi Gereken Yollar Nelerdir?

Öncelikle denizcinin sağlık raporu düzenlenir, belirtildiği şekilde fotoğraf çekilir ve e-Devlet üzerinden sabıka kaydı alınır.

Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra okula başvuru yapılır ve okuldan öğrenci belgesi, okul yetki durumunu gösteren not dökümü ve nüfus cüzdanı fotokopisi alınır.

Kişi 18 yaşından küçük ise velileri ile nüfus müdürlüklerine giderek gemi adamı olur yazısı ve ikametgah belgesi alır. Veliler öğrencilerin yanında değilse veliler bulunduğu notere giderek muvafakatname verir ve belge öğrencilere gönderilir. Öğrenci velilerin göndermiş olduğu muvafakatname ile gemi adamı olur yazısı alabilir.

Başvuru sahibi 18 yaşını doldurmuş ise nüfus müdürlüğüne giderek muvafakatname ile denizci olarak ikamet tezkeresi alabilir.

Bu belgeleri tamamlayıp Liman Başkanlığına başvurduktan sonra kendisine verilen C kodu ile ilgili bankaya ödeme yapar. Makbuz ve belgeleri Liman Başkanlığına iletir. İşlemlerin ardından denizcinin cüzdanı kendisine posta ile teslim edilir.

Gemi Adamı Belgesi Geçerlilik Süresi Kaç Yıldır?

Gemi adamı cüzdanının geçerlilik süresi 5 yıldır.

Gemide Çalışmak İçin Yaş Sınırı

Gemide çalışmak için yaş sınırı 18&#;dir.

Gemide Çalışmak İçin Nereye Başvurulur?

Gemide çalışabilmek için Liman Başkanlıklarına başvurmak gerekmektedir.

Liman Başkanlıkları Adresleri

Liman Başkanlıklarının adreslerini ve telefon numaralarını buradan inceleyebilirsiniz.

Gemi Adamı Cüzdanı Ne Kadara Mal Olur?

Gemi adamı cüzdanı alırken alınan eğitimlere göre maliyeti değişiklik göstermektedir. Ancak, TL ile TL arasındadır.

Gemi Adamı Cüzdanı Nereden Çıkartılır?

Gemi adamı cüzdanı liman başkanlıklarına başvurularak çıkartılabilir.

Gemi Adamı Cüzdanı Ne Kadar Sürede Alınır?

Kurs gün sürer, evraklarının basım merkezinden gelmesi de gün civarında sürecektir.

Gemi Adamları İaşe Bedeli ne kadardır?

Gemi Adamı iaşe bedeli 48 TL&#;dir.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

Gemi Elemanı İş İlanları

Gemi Elemanı İş İlanları

Gemi elemanı; kargo gemileri, yolcu gemileri ve tanker gemileri üstünde çalışır. Deniz gemileri üstünde bulunan gemi adamı, bu gemilerin bakımından, işletmesinden ve onarımından sorumlu olan kimselerdir. Gemi elemanları kaptan, güverte bölümünde çalışan gemi adamları, gemiciler güverte lostromosu olarak çeşitlere ayrılır. Buna ek olarak bir de makine bölümünde çalışan gemi adamları bulunur. Bunlar da kendi içerisinde makine zabiti, baş makinist, baş mühendis, ikinci makinist, ikinci mühendis gibi görevlerine göre farklı mesleklere ayrılır. Yolcu gemileri, donanma gemileri, ticaret gemileri, yelkenli gemiler, özel gemiler gibi çeşitli gemilerde gemi adamları faaliyet gösterir. Almış oldukları gemi adamı cüzdanı sayesinde gemi adamı iş ilanlarına başvurmaya ve bunun sonucunda denize açılmaya hak kazanmışlardır. Yani gemi adamı olmak için gemi adamı cüzdanına sahip olmak gerekir. Güncel gemi elemanı iş ilanlarında bazı firmalar yabancı dil şartı da aramaktadır.

Gemi Elemanı Olmak İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalıdır?

Gemi elemanları uzun süre boyunca gemi üstünde denizde bulunmak zorundadır. Bu sebeple deniz korkusu ve deniz tutması yaşayan bireylerin yapabileceği bir meslek değildir. Bunun yanında istenmeyen hava koşulları ve benzeri aksilikler çıktığında soğukkanlılıkla mesleğine devam etmesi gerekir. Bunu yapabilmek de büyük bir özveri gerektirecektir. Gemi elemanı adayları soğukkanlı ve sorun çözücü bireyler olduklarından emin olmalıdır. Genel anlamda cesaret isteyen bir meslektir. Yapılması için beden gücü gerekir. Her iki cinsiyetin de çalışabildiği gemi elemanlığı mesleği için uzun yollara dayanabilme gücü gerekir. Gemi elemanı arayan firmalar deneyimli eleman arıyor olabilirler. Fakat deneyimsiz gemi elemanı arayanlar da İstanbul’da ve başka şehirlerde mevcuttur. Bu nedenle bazı işverenler, gemi adamı iş ilanları İstanbul kategorisinde yayın yapabilir. Bunun yanında sağlık problemi olan insanlar da gemi personeli olamaz. Uzun vakitler denizlerde bulundukları için sağlık imkanları çok yeterli değildir. Gemi elemanı olabilmek için gereken yeteneklerden kısaca bu şekilde bahsetmek mümkündür.

Gemi Elemanlığı İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmelidir?

Gemi personeli arayan firmaların bazı kriterleri vardır. Gemi personeli adayının yabancı dil bilmesini isteyebilirler. Çünkü bazı ticaret gemileri ithalat ve ihracat mallarıyla ilgilenir ve ülkeler arası çalışır. Bu tarz durumlarda gemi elemanlarının yabancı dil bilmesi önemlidir. Bunun yanında gemi elemanı adamlarının görevleri gereği sahip oldukları resmi unvana yeterlilik denir. Her geminin sınıfına, büyüklüğüne göre belli bir miktar yeterlilikte personel ile donatılması gereklidir. Bu sebeple gemi personeli arayan firmalar fazladır. Gemi elemanlığının birçok çeşidi vardır. Bunlar yaptıkları göreve göre çeşitlenir. Hangi alanda eğitim alındıysa o alandaki gemi personeli iş ilanlarına bakmak doğru olur. Buna ek olarak gemilerin yaptıkları işler farklıdır ve buna bağlı olarak denizde kalma süreleri de farklıdır.

Gemi Personeli Ne İş Yapar?

Gemi elemanı genel olarak bir gemide görevli olan tüm tayfa, yardımcı hizmet personeli, zabit, stajyer ve yardımcı zabite denir. Gemi personeli, denizci veya mürettebata bağlı olarak bir deniz aracında çalışan ve bir geminin işletilmesinden, bakımından ve onarımından sorumlu olan alanlardan herhangi birinde çalışan kişidir. Gemi elemanının görevi çalıştığı bölüme göre değişim gösterir. Güverte bölümünde çalışan gemi adamları; kaptan, birinci zabit, güverte lostromosu, vardiya zabiti ve gemicilerdir. Makine bölümünde çalışan gemi personelleri ise; baş makinist, baş mühendis, makine zabiti, ikinci mühendis, ikinci makinist ve makine lostromosu, yağcılar ve elektrik zabitleridir. Kaptanın görevi gemiyi yönlendirmek ve kullanmaktır. Gemi zabitleri geminin seyir ve liman vardiyasını tutar ve geminin güvenliğini kaptana bağlı kalarak sağlamakla görevlidir. Güverte lostromosu geminin temizliğiyle ilgilenen gemi adamıdır. Gemiciler gemiye göre değişim gösterse de genelde güvertedeki sistemlerin bakımını, onarımını ve temizliğini yaparlar. Başmakinist geminin çalıştırılması ve bakımıyla ilgilenmekle görevlidir. Baş mühendis ise gemideki makinelerden kaptana karşı sorumlu olan kişidir. Makine lostromosu makinelerin temizliğiyle ilgilenir. Yağcılar gemideki malzemeleri bir yerden bir yere taşırlar. Aynı zamanda gemiye çıkarılacak malzemeleri de taşımaları gerekir. Elektrik zabitleri gemideki elektrik, elektronik ve dahili haberleşme araçlarının bakım ve onarımından sorumlu kimselerdir. İkinci makinist ve ikinci mühendis, başmakinist ve baş mühendisten sonra o alanda sorumlu olan gemi adamlarıdır. Gemi elemanı iş ilanlarına bakarken bu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Gemi Elemanı Olmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Gemi elemanlığı farklı çalışma ortamına sahip olan bir meslek grubudur. Gemi elemanı olmak için birtakım eğitimlere ve bazı sınavlara tabi tutulmak gerekir. Bu hususta ilk şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Bunun yanında Kuzey Kıbrıs’ta denizcilik üzerine eğitim görmüş ve mezun olmuş türk soyuna ait yabancı kişiler de gemi personeli olabilir. Gemi adamı yönetmeliğine göre gemi elemanı yeterlilik dereceleri için gerekli ön koşul öğrenim derecesi, yaş, denizcilik hizmet süresi gibi gereklilikleri sağlamış olmaktır. Aynı zamanda sağlık durumunun denizcilik yapabilmeye elverişli olduğunu da yönetmeliğin hükümlerine uygun bir şekilde belgelemek gerekir. Gemi adamı olmak isteyen adaylar, yüz kızartıcı suçlardan birine karışmamış olmalıdır. Bu nedenle sabıka kaydı da istenir. Bu şartlara uygun olan gemi adamı adaylarına gemi adamı cüzdanı verilir. Gemi adamı cüzdanına sahip olan kimseler de gemi adamı iş ilanlarına başvurmaya hak kazanır.

Gemi Elemanı Çalışma Ortamı Ve Çalışma Şartları Nasıldır?

Gemi adamlarının çalışma süreleri, yapılan işin niteliği gereği diğer meslek gruplarından farklıdır. Gemi adamları çoğunlukla tüm vakitlerini gemide geçirmek zorundadır ve izin sürelerini istedikleri gibi geçirme hakkına sahip değillerdir. Bu sebeple İş Kanunu’na göre işçinin hazır bir şekilde beklediği durumlar da çalışma saatlerinden sayılır. Bu bağlamda gemi adamları dinledikleri tüm süreyi de gemide hazır şekilde geçirdiği düşünülürse, çalışma saatlerinin çok uzun olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum çeşitli haksızlıklara sebep olduğu için Deniz İş Kanunu çalışma sürelerini gemi adamlarının yalnızca iş başında olduğu sürelerle sınırlamıştır. Yani çalışma süresi İş Kanunu’na göre daha dar olarak belirlenmiştir. Çalışma ortamı ise denizler ve çeşitli özellikteki gemilerdir. Gemi adamı adayı bunların bilincinde olup iş başvurusu yapmalıdır.

Gemi Elemanı Ne Kadar Maaş Alır?

Gemi adamları diğer birçok sektördeki mesleklerden daha farklı maaşla alabilir. Maaş miktarı deneyime, çalışma yılına, çalıştıkları firmaya, çalıştıkları mesafeye ve halihazırda bulundukları gemi adamı rütbesine göre değişim gösterir. Türkiye’de denizci iş piyasası oldukça aktif bir durumdadır. Gemi adamları maaşlarını değişken para birimlerinde de alma ihtimalleri bulunur. Tecrübe ve birikim sonucunda maaş skalasında değişim görülebilir.

Gemi Elemanı Olmak İçin Hangi Okuldan Mezun Olmak Gerekir?

Gemi elemanlarının bazı rütbeler için üniversite bitirmeye gerek yokken kaptanlık mühendislik gibi bazı rütbelerde üniversite mezuniyet belgesi şarttır. Kaptan olmak için 4 yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Mühendis olmak için 4 yıllık mühendislik fakültesini bitirmiş olunmalıdır. Buna ek olarak bazı rütbeler için yalnızca kurslara katılıp başarıyla geçmek yeterli olur.

Gemi Elemanı Olmanın Zorlukları Nelerdir?

Gemi elemanlarının denizden korkmaması, soğukkanlı olması gerekir. Oluşan kötü hava koşulları ve denizdeki tehlikelerin bilincinde olup buna göre önlem almasını bilmelidir. Gemi elemanları fiziksel ve ruhsal olarak güçlü ve sağlıklı olmalıdır. Yapılacak olan sağlık testi başarıyla geçilmelidir. Gemi personeli olmak isteyen adaylar uzun deniz seferlerinde sabırlı olabilmelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası