dhbt sınavını kazananlar / DHBT Nedir? DHBT'ye Nasıl Çalışılır? - Bkmkitap

Dhbt Sınavını Kazananlar

dhbt sınavını kazananlar

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan DHBT sonrası atama müjdesi!

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sözlü sınavda başarılı olan ve atama bekleyen sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi adayları, 17 Ekim itibarıyla tercih yapabilecek.

Diyanet sözleşmeli personel alım tercihleri ne zaman başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ocak'ta sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi alımına yönelik yapılan sözlü sınavda başarılı olan ve atama bekleyen adayların, 17 Ekim itibarıyla tercih yapabileceklerini bildirdi.

Atamaların hayırlı olması dileğinde bulunan Erbaş, 27 Kasım'da yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavının ardından, Diyanet Akademisi bünyesinde sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi aday alımına yönelik yeni bir sınavın yapılacağını duyurdu.

Müezzin nasıl olunur, şartları neler?

Dinimizin emir ve yasakları gereğince yalnızca erkekler müezzin olabilir.

İmam Hatip Mezunu olanlar Diyanet İşleri tarafından yapılan müezzinlik sınavlarına girmeli. Sınavdan başarılı not alanların bir sonraki dönemde ataması yapılır. Başka bir liseden mezun olanların ise öncelikli olarak Hafızlık Belgesi alması gerekmektedir. Sözlü olarak yapılan hafızlık tespit sınavında 70 ve üzeri puan alanlar müezzin olmak için gerekli başvuruları yapabilir.

Vekil İmam Hatip veya Vekil Müezzin Kayyım nasıl olunur, şartları neler?

Vekil İmam Hatip veya Vekil Müezzin Kayyım olmak için öncelikle en az lise düzeyinde bir dini öğrenim mezunu olmanız gerekir. Ayrıca ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu DHBT sınavına girmiş olmak ve bu sınavdan en az 60 puan almış olmanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra yapılacak mülakat sonucunda sınavdan en az 70 ve üzeri puan almanız gerekmektedir.

Vekil İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık ile ilgili diğer bilgiler;

  • A) VEKİL İMAM HATİPLİK İÇİN GENEL ŞARTLAR:

  • sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ve Maddeleri ile Vaizlik Kuran Kursu Öğreticiliği İmam Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin Maddesindeki şartları taşımak.

  • 1. En az İmam-Hatip Lisesi ya da İlahiyat Ön lisans veya İlahiyat Fakültesi mezunu olmak.

  • 2. İmam Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

  • 3. KPSS (DHBT) den 60 ve üzeri puan almak.

  • 4. Sınav bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır ve başarılı olmak için en az 70 puan almak gereklidir.

  • 5. Sınavda başarılı olanlara en fazla 3 tercih hakkı verilecektir.

  • 6. A ve B grubu camilerde görev almak için;

  • a) Sınavdan en az 85 ve üzeri puan almak.(İstemeleri durumunda daha alt grup camilere atanabilirler.)

  • b) Hafız veya İlahiyat Fakültesi mezunu olma şartlarından birini taşıyor olmak.

  • 7. C grubu camilerde görev almak için en az 75 puan almak (İstemeleri durumunda daha alt grup camilere atanabilirler.

  • 8. D grubu camilerde görev almak için en az 70 puan ve üzeri almış olmaları gerekmektedir.

  • 9. a) Görevlendirildiği yerde 3 aydan az görev yapıp kendi isteği dışında görevden

  • ayrılmak zorunda kalanlar sınavda aldığı puan üzerinden tekrar sıralamaya tâbi tutulacak ve yeniden ataması yapılabilecektir.

  • b) Kendi isteğiyle görevden ayrılanlar sıralamaya dahil edilmeyecektir.

  • Halen vekil olarak görev yapanlar sınava girebilecekler, ancak görev sürelerini tamamladıktan sonra sıralamaya alınacak ve atamaları yapılacaktır. (Görev süresini tamamlamadan, kendi istekleri ile ayrılanların atamaları yapılmayacaktır.)

A) VEKİL MÜEZZİN-KAYYIMLIK İÇİN GENEL ŞARTLAR:

  • sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ve Maddeleri ile Vaizlik, Kuran Kursu Öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin Maddesindeki şartları taşımak.

  • En az İHL mezunu veya lise mezunu olmak (İHL mezunu olmayanların hafız olması şarttır).

  • KPSS(DHBT) den 60 ve üzeri puan almak.

  • Sınav bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır ve başarılı olmak için en az 70 puan almak gereklidir.

  • Sınavda başarılı olanlara en fazla 3 tercih hakkı verilecek.

  • A ve B grubu camilerde görev almak için; a) Sınavdan en az 80 ve üzeri puan almak. (İstemeleri durumunda daha alt grup camilere atanabilirler.) b) Hafız veya İlahiyat Fakültesi mezunu olma şartlarından birini taşıması gerekmektedir.

  • C grubu camilerde görev almak için en az 70 puan almak gerekir.

  • a) Görevlendirildiği yerde 3 aydan az görev yapıp kendi isteği dışında görevden ayrılmak zorunda kalanlar sınavda aldığı puan üzerinden tekrar sıralamaya tabi tutulacak ve yeniden ataması yapılabilecektir. b) Kendi isteğiyle görevden ayrılanlar sıralamaya dahil edilmeyecektir.

  • Halen vekil olarak görev yapanlar sınava girebilecekler ancak görev sürelerini tamamladıktan sonra sıralamaya alınacak ve atamaları yapılacaktır. (Görev süresini tamamlamadan kendi istekleri ile ayrılanların atamaları yapılmayacaktır.)

Vekil imam hatip ve vekil müezzin başvurusu nasıl yapılır?

İl Müftülüklerine şahsen evraklarla birlikte müracaat edilecek; posta, faks, mail ortamında yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

  • a) Başvuru esnasında Mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi (Aslı görüldükten sonra, adaya iade edilecektir.) b) KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi c) Müezzin-Kayyımlık Sınavına müracaat eden İmam-Hatip Lisesi dışında lise mezunu olan adaylarda Hafızlık Belgesinin aslı ve fotokopisi (Aslı görüldükten sonra, adaya iade edilecektir.)

  • İl Müftülüklerinde sözlü ve uygulamalı yarışma sınavı yapılacaktır. Sınava müracaat edenler bitinceye kadar sınav devam edecektir. Müracaatçıların sınava hangi gün girecekleri müftülük internet sitelerinden duyurulacaktır.

  • Eski tarihlerde yapılan Vekil İmam-Hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyımlık Sınavı yeni sınav yapılacak olması sebebiyle ilgi Sınav Yönetmeliği gereği, yeni sınav tarihi itibariyle son bulacaktır.

  • Sınav sonuçları il müftülüğü internet sitelerinden ilan edilecektir.

  • Kazananlar sırası geldikçe, telefonla çağrılacaktır.

BAŞVURUDA GEREKLİ EVRAKLAR

1- Ek 1 form dilekçe ( İl Müftülüğünden temin edilecek),

2- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,

3- En son öğrenim durumunu gösteren belgenin aslı ve fotokopisi,

4- KPSS-DHBT Sonuç Belgesi,

5- Varsa Hafızlık Belgesinin aslı ve fotokopisi,

6- Askerlik İlişiği olmadığına dair belge,7- Sabıka Kaydı Belgesi “Resmi Kurum için” (Sabıka kaydında; sabıka veya arşiv kaydıbulunanlar için mahkeme kararıyla birlikte),

8- Mal Bildirim Formu ( İl Müftülüğünden temin edilecek),

9- İş Talep Formu ( İl Müftülüğünde temin edilecek),

Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum bulunmadığına dair yazılı beyan, Sigorta ve Bağ – Kur belgesi (Önceden varsa), Kaza-i Rüşt Kararı (18 yaşını doldurmayanlar için),

2 adet Vesikalık Fotoğraf.

DHBT Testi ve Sonraki Sürec Nasıl İşler ?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT TESTİ) sonrası ne olacak diye merak eden adaylar için kısa bir açıklama yapmak istiyoruz.

Öncelikle bu konu ile ilgili DHBT Nedir ? başlık ve diğer DHBT sınavı ile ilgili yazılarımızı tam okumayan arkadaşlarımızdan aldığımız sorulara binaen kısa da olsa bir konu açma gereksinimi hissettik.

Din Hizmetler Alan Bilgisi Testi sınavına (DHBT Sınavına) katılan arkadaşlarımız öncelikle Kpss sınavına da girmek zorundadır.

Bir çok arkadaşımız KPSS ve DHBT Sınavına girdikten sonra alımların nasıl olacağı ve DHBT sonrası bir baraj puanı olacak mı ?

DHBT  sözlü mülakat var mı ? diye sorular sorulmaktadır.

Bu sorulara cevap olarak kısa bir şekilde cevap vermek gerekirse DHBT sınavından sonra süreç DHBT sınav sonuçları açıklanması, KPSS ve DHBT puanlarımızın iki yıl boyunca geçerliliği söz konusudur.

Bu iki yıl içerisinde kategorimize göre Diyanet İşleri Başkanlığı (imam hatip , kuran kursu öğretici ,müezzin) gibi kadrolara alım yaparsa kendi sitesinde bunu duyurur. ( O yüzden Diyanet İşleri Başkanlığı ve İnsan Kaynakları sitesini ara ara takip ediniz. funduszeue.info Duyurularda DHBT Mülakata Alım İlanları 4-B Sözper Sözleşmeli Personel veya Kadrolu şekilde yayınlanır.) 

Bu alımlarda kişiler DHBT baraj puanı olmaksızın herkes başvurabilir.( Yılı ve öncesi DHBT yazılı sınavı 60 Puan Barajı uygulandı.Uygulama işlemi geçici kuran kursu fahri öğretici ve vekil imam hatip müzezzinlerde funduszeue.info Sözleşmeli ve Kadrolu alımlarda DHBT Puanı hesaplanmış olan herkez başvuru yapabilir ve sonrası için bazı bölgelerde puan 50 ye düşürüldü.)Kategori  ve alımlarda bu kural uygulanmadı.

Daha sonra ilgili kişi sayılarını (KADROLU VE SÖZLEŞMELİ ALIM SAYISI ) Diyanet işleri Başkanlığının belirlediği sayının  üç katı kişi  DHBT Mülakata başvurur ve en yüksek DHBT Puanından aşağıya doğru iner.

Bunun neticesinde eğer DHBT den sonra alım için yaptığınız başvurunuzda puanınız tutarsa DHBT Mülakat veya eski tabirle yeterlilik sınavına girersiniz.

DHBT Mülakat Tarihleri ve Başvuru işlemleri internet sitesi üzerinden yapıulır ve bilgilendirmeleri siz takip edersiniz.Mülakata çağrılırsanız zaten sisteme girince sınav yeri ve zamanı acıklanır.Çağrılmayan adaylar içinde bilgilendirme işlemi yapılır.)

Bunun netiçesinde DHBT Mülakat Sınavında Neler sorulur ? İşlemler nasıldır ?

DHBT Ezberleri ve sınavı hakkında DHBT Mülakat bölümünde bilgilendirmesini ve ilgili yazıları hep paylaştık.(Dualar ezberler,mülakatı kazanmak için püf noktalar vb) yapmanız gerekenleri zaten anlattık.

DHBT MÜLAKAT sınavının sonunda aldığınız puan 70 ve üzeri olursa seçim hakkı elde eder ve tercihlerinize göre atamanız yapılabilir.

DHBT Mülakat sınavından da başarılı olan adaylar için tercih listeleri yine aynı sistem üzerinden işler ve sizler sisteme girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Yazımızda DHBT sonrası süreç ile ilgili bir nebze olsun kısa olarak tekrardan bir şeyler anlatmaya çalıştık umarım faydalı olmuştur.

Bu konu ile ilgili aklınıza takılan bir şeyler olursa lütfen durumu yorum bölümünden bize belirtin bizde bildiğimiz kadarını buraya aktaralım inşallah.

Kısa bir hatırlatma her konunun altına bu konuda gelişi güzel yorum atmayın arkadaşlar aşırı derecede yığılma var ve yine bilgi eksiklerinizi ve sitede olan bilgileri telefonla sormasanız daha güzel olur yazılarımızı lütfen dikkatle okuyun zaten sorduklarınızdan daha fazlası sitemizde paylaşılmıştır.

Yılı DHBT Atanma ve Tercih işlemlerinde değişiklikler meydana gelmiştir.

Değerli arkadaşlar yukarıdaki yazımız yılı ve önceki tercih ve atanma işlemlerine göre yazılmıştır.Bu sene içerisinde sistem değişiklikleri meydana gelmiştir.

Önceki senelerde 70 puan alan tercih ve atanma işlemi gerçekleşmekle birlikte bu seneki tercih ve atanma işlemlerinde 70 puan ile (eğer kategoride puanı düşük değil ise) gerçeklemeyebilir.

Yani değişen sistem ile birlikte artık DHBT Mülakat puanlarında 70 almak illaki tercih yapabilir manasına gelmemektedir.

Değerli arkadaşlar gündemi iş yoğunluklarından dolayı geç takip funduszeue.infoımız tekrar güncellenecektir.

Sözleşmeli İMAM HATİP,Kuran Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım adaylarının tercih ve atanmalarından sonra yerleştirme işlemi için istenen evrek ve yapılması gerekenleri aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli Diyanet Personelinin Yerleştirme İşlemleri

KPSS DHBT sınavının geride kalmasının ardından ÖSYM, sonuçları adayların erişimine açtı. ÖSYM tarafından düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanlığının, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına yaptığı atamalar için belirleyici kriter olan KPSS DHBT sınavı sonuçlarını araştıran adaylar için ÖSYM KPSS DHBT sonuç ekranı ve tüm merak edilenleri haberimizde derledik. İşte detaylar

👉 funduszeue.infoÇE İSTİYORDU! YILDIZ İSİM MÜJDEYİ VERDİ 👈

💥 ATIBA'YA YAPILAN HAREKET TEPKİ ÇEKTİ! 💥

DHBT SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

27 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ve binlerce adayın katılım sağladığı KPSS DHBT sınavını sonuçları 16 Aralık Cuma günü açıklandı.

ÖSYM KPSS DHBT SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Aralık tarihinden itibaren ÖSYM'nin funduszeue.info adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

KPSS DHBT KONULARI

DHBT-1

  • Ä°slam Ä°nanç Esasları
  • Ä°slam Ä°badet Esasları
  • Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an'ı anlama ve meal bilgisi)
  • Siyer
  • Ä°slam Ahlakı

DHBT SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

DHBT-2 (İmam Hatip Lisesi mezunları)

  • Tefsir
  • Hadis
  • Fıkıh
  • Ä°slam Tarihi
  • Kelam
  • KarşılaÅŸtırmalı Dinler Tarihi
  • Dini Hitabet

Yaratılışıyla, imtihana konu olan insan, dünya imtihanı içinde de farklı imtihanlarla karşılaşmaktadır. Gerekliliği, içeriği tartışılsa da hayatın farklı dönemlerinde farklı imtihanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Daha ilkokullarda başlayan sınavlar, ortaokulda TEOG, liselerde YGS-LYS ile devam ediyor. Üniversite bittiğinde de bitmiyor. Farklı şekilde devam ediyor.

Diyanet tarafından Kasım tarihinde ÖSYM'ye yaptırılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavına kimler başvuru yapabilir? DHBT sınavına kimler girebilir? DHBT sınavı başvuru şartları nelerdir? DHBT hakkında merak edilen tüm bilgiler funduszeue.info'da

DHBT nedir?

Ülkemizdeki devlet kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atanacaklarda aradığı puanın elde edilmesini sağlayan bir sınavdır. DİYANET daha önce yeterlik adıyla kendisi sınav yapmaktaydı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. ’te bu sınavı ÖSYM yapmaya başladı. DHBT 2 yılda bir yapıldığı için bu yıl sınava başvuru yapamayan adaylar ’ye kadar beklemek durumunda kalacaktır. Onun için ’a kadar mezun olabilecek durumda olan ve sınava girme şartını taşıyan Diyanet’te görev almayı düşünen adayların mutlaka bu sınava girmeleri gereklidir. İlk defa ’te ÖSYM tarafından yapılmaya başlanan eski ismiyle “yeterlik”, yeni ismiyle, “DHBT”, (yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavına kimler girebilir. Sizler için araştırdık. Bu konuda sitemize gelen soruları derledik ve sizler için cevaplandırıyoruz…

1) Kamu Personeli Seçme Sınavı, kısa adıyla KPSS, istisnai atamalar hariç, devlette memur olmak için gerekli bir sınavdır. Hangi kurum olursa olsun, devlet memuru olarak çalışmak isteyenler KPSS’ye girmek durumundadır. Kurumlar kendi kriterleri yanında alacakları personelden güncel KPSS puanı da talep etmektedirler. Bu puan kurumdan kuruma değişmektedir. Adayların, alabilecekleri en yüksek puanı almaları fayda sağlayacaktır. Henüz devlet memuru olmayıp, devlet kurumlarından birisi olan DİYANET’te İmam, Müezzin veya Kur’ân Kursu öğreticisi olmak isteyenler de KPSS ile birlikte DHBT’ye de girmek zorundadır.

2) DHBT’ye başvurabilmek için en önemli şart dini öğrenim mezuniyeti şartıdır.

Bu da;

1- İHL mezunu olmak. 2- İlâhiyat Önlisans mezunu

3- İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği-DKABÖ- bölüm mezunu olmak şeklinde üç kategoriden herhangi birine uygun olmak yeterlidir. Buradaki üç okuldan herhangi birisinden mezun olmayanlar, DHBT’ye başvuruda bulunamazlar. Bunun için başka bir lise bitirenler İHL diploması için Açıköğretim İHL’den fark dersleri vererek İHL diploması alabilirler. Bunun için hafta sonu ders veren bünyesinde Açıköğretim İHL bulunan, size en yakın bir İmam Hatip Lisesine giderek Açıköğretim İHL ile ilgilenen müdür yardımcısından ya da herhangi bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlahıyat Önlisans diploması için de, YGS’YE GİREN öğrenciler tercih döneminde İlahıyat Önlisansı tercih edebilirler. YGS’ye girmeyen ancak, YGS başvuru sürecinde sınavsız geçiş müracaatı yapan öğrenciler de tercih döneminde İlahıyat Önlisans tercihinde bulunabilir. Önlisansa başvuru için sadece lise mezunu olmak yeterli. İlahiyat diploması için de, ya YGS sınavına girerek 4 yıllık İlahiyat Fakültelerini kazanmak ya da iki yıllık önlisansı okuyup daha sonra İlahiyat tamamlama programları (İLİTAM) aracılığıyla 4 yıla tamamlayarak İlahiyat lisans diploması almak mümkün. Bu üç şarttan herhangi birini yerine getiren adaylardan, buna ek olarak sahip oldukları durumlar onları avantajlı kılabilir. Hafız olmak, İHL mezunu olup İlahiyat dışında 2yıllık önlisans ya da İHL mezunu olup İlahiyat dışında 4 yıllık lisans mezunu olmak DHBT’ye girişte ayrı kategori imkânı/avantajı sağlamaktadır.

3) Hem KPSS hem DHBT sınavına katılacağınız kategoriyi belirlerken öncelikle hangi kategoride katılacağınız önem taşıyor. Bunun için de KPSS başvurularının son günü esas alınarak mezun olduğunuz/olacağınız bölüm önem taşıyor.

Soru: 4 yıllık bankacılık ve finans bölümü okuyorum 2. sınıf öğrencisiyim. Fakat okuduğum bölümden memnun olmadığım için 2 yıllık diploma alıp önlisans olarak mezun olacağım. Benim dhbt için hangi kategoride girmem gerek?

Cevap: KPSS’de tek kategoride başvuru yapılabiliyor. En son hangi diplomanız varsa ya da ’ye kadar hangi bölümden diploma alabilecekseniz o alada sınava katılabilirsiniz. Önlisans diploması olduğu için, ’de de yeni bir diploma alma imkânınız olmadığı için hem KPSS sürecine hem deDHBT’yeÖnlisans kategorisinde başvurabilirsiniz.

Ancak İHL mezunu değilseniz DHBT bölümüne başvuru yapamazsınız. İHL mezunu olup, İlahiyat önlisans dışında bir önlisans ya da İlahiyat dışında bir fakülte bitirip lisans mezunu olanlar, İHL mezunu oldukları için DHBT’ye girmeye hak kazanırlar, ancak; hem KPSS’ye hem de DHBT’yemezun oldukları kategoride sınava girerler.

4) İstisnai kadrolar hariç, Devlet memurluğu için mutlaka KPSS puanına ihtiyaç vardır. Her kurum mutlaka KPSS Puanı istemektedir. Bazı kurumlar KPSS puanı yanında kendileri de ayrı sınav yapabilmektedir. Adayların KPSS Puanı elde edebilmesi için KPSS’de, hem Genel Yetenek hem Genel Kültür olmak üzere her iki kategoriye de mutlaka girip her iki bölümden (doğru ya da yanlış cevaplama önemli değil) en az bir işaretleme yapmak gerekir. Bunun yanında Diyanet’te İmam, Müezzin ya da Kur’ân Kursu Öğreticisi olarak görev almak için KPSS yanında DHBT Puanına da ihtiyaç vardır. KPSS’ye hangi kategoride girildiyse yine aynı kategoriden DHBT’ye girilebilir. DHBT’ye giren bir aday DHBT’de de DHBT1 ve DHBT2 olmak üzere iki bölümden (doğru ya da yanlış cevaplama önemli değil) en az birer işaretleme yapmalıdır.

Böylece hangi kategoride sınava girerse girsen bir adayın, DHBT Puanı hesaplanabilmesi için;

KPSS-Genel Yetenek’ten en az 1 +

KPSS-Genel Kültür’den en az 1+

DHBT1’den en az 1+

DHBT2’den en az 1 olmak üzere (doğru ya da yanlış cevaplama önemli değil) toplamda 4 soruya cevap işaretlemiş olması gerekir.

5) DHBT’den olabildiğince iyi bir puan almak önemli. İnternette dolaşan hiçbir puana bakmayın. Hangi puan alanın avantajlı olduğu belli olmaz. KPSS ve DHBT sınavı sonrası puanlar açıklandıktan sonra, DİYANET bugüne kadar aldığı ve değişim olmazsa bundan sonra da alacağı 12 ayrı mezuniyet durumuna göre her kategoride ihtiyaç duyduğu personel sayısının üç katını sözlü sınava çağıracaktır. İşte o zaman puanlar netleşir. Bir de DİYANET’e başvuran adaylar içinde en yüksek puandan başlanır. Onun için kendinizi yetersiz görüp başvurmakta kararsız kalmak yerine mutlaka hem KPSS hem de DHBT bölümüne başvuru yapın ve her iki kategoride de elinizde puan olsun. Hiçbir zaman ben imam olmam, ben Kur’ân Kursu öğreticiliği yapmam demeyin. Hayat insana ne getirir, belli olmaz. Sonradan vazgeçersin, o zaman da başvuru için puanın olmaz, üzülürsün.

6) Hem KPSS hem de DHBT 2 yılda bir yapıldığı için, bu sınava mezun olanlar ile başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar da başvurabilir. Yani;

* şu an üniversite okusun yahut okumasın, İHL, AİHL ve AçıköğretimİHL’den mezun olanlar tüm öğrenciler ile, İlahiyat Önlisans ve İlahiyat Fakülteleri ile DKABÖ’den mezun olan tüm öğrenciler başvurabilir.

** Ayrıca; bir sonraki KPSS ve DHBT ’de yapılacağından ve’de sınav yapılmayacağından dolayı, şu an hâlen İHL, AİHL’de okuyan sınıf öğrencileri, AçıköğretimİHL’de okuyup ’ye kadar mezun olabilecek öğrenciler de bu sınava katılabilir. Ancak mezun olduktan sonra bu puanı kullanabilirler.

*** Aynı şekilde,hangi lise mezunu olursa olsun, şu an İlahiyat önlisans okuyan, dört yıllık İlahiyat Fakültesi okuyan, DKÖB okuyan ve gelecek yıl mezun olabilecek öğrenciler de bu sınava girebilirler. Sınava mezun olabilecekleri kategoriden girebilirler.

**** Dört yıllık İlahiyat okuyanlardan 2. sınıf öğrencileri, önümüzdeki yıl iki yıllık bitirebilecek durumda iseler, yine İHL mezunu olup dört yıllık lisans okuyup 2. sınıfta okuyanlar, önümüzdeki yıl iki yıllık bitirebilecek durumda iseler, Önlisans kategorisinden KPSS-DHBT’ye başvurabilirler.

7) Hem KPSS hem de DHBT’ye ilk defa memur olacaklar başvurabilir.

8) DHBT’ye başvurular, Eylül - Ekim tarihleri arasındadır. Ancak; DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan; Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların Mart tarihleri arasında KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise Ağustos tarihleri arasında KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur.

Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

9) Şu an DİYANET’teçalışan İHL veya 2 yıllık İlâhıyat ya da 4 yıllık İlâhıyat, DKABÖ mezunu kişiler, DİYANET’te, İmam, Müezzin veya Kur’ân Kursu öğreticisi olmak isterlerse, bu sınav yerine, DİYANET’in sadece bu özellikteki adaylara yönelik yaptığı Kurum içi yeterlik sınavlarına girmeleri gerekir. Bunun duyurusu da Başkanlık web sitesinde zaman zaman Duyurular bölümünde yapılmaktadır.

Zira, KPSS-DHBT, ilk defa İmam, Müezzin veya Kur’ân Kursu öğreticisi atanacaklara yönelik bir sınavdır. Farklı bir kurumda kadrolu memur olarak çalışan, DİYANET’te, İmam, Müezzin veya Kur’ân Kursu öğreticisi olmak isteyenlerse, bu konuda, KPSS-Ortaöğretim sınav başvuruları öncesi internetten, funduszeue.info’de yayımlanacak olan Başvuru Kılavuzunu incelemenizi öneririz. Zira bu konuda DİYANET bazen yeterlik sınavı ile KPSS’siz alım yapmakta bazen de KPSS-DHBT şartını koymaktadır.

10) Mart tarihlerinde KPSS Lisans başvuruları alınmış olduğundan, Mart tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar KPSS Ortaöğretim / Ön Lisans’a başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

DİKKAT: KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a son başvuru tarihi olan Ağustos tarihi itibariyle Ön Lisans Diploması almaya hak kazanmış adaylar sınava ortaöğretim düzeyinde girmek için başvuramazlar. Bir adayın hem KPSS Lisans’a hem de KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a katılması mümkün değildir. KPSS Lisans’a başvurmuş adayların KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir.
Bu haber funduszeue.info'dan alınmıştır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası