bilgi yönetimi mezunu ne iş yapar / Bilgi yönetimi nedir ne iş yapar?

Bilgi Yönetimi Mezunu Ne Iş Yapar

bilgi yönetimi mezunu ne iş yapar

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü Nedir?

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, mühendislik, bilgisayar bilimi, bilgi teknolojisi ve işletme yönetiminin iki amaç için entegrasyonuna odaklanan çok disiplinli bir programdır: iş sorunlarını çözmek için bilgi teknolojisinin tasarımını içeren yönetim teknolojisi ve yeni ürün geliştirme ve girişimciliğin yönetimini içeren teknoloji disiplinidir.

Teknoloji ve bilgi yönetimi bölümü, hem teknolojiye hem de işletmeye ilgi duyan öğrencilere yöneliktir.Öğrenciler özellikle, bu alanlarda yetkinleşeceklerdir: strateji, planlama, yenilik, girişimcilik, bilgi teknolojisi, yazılım tasarımı, ürün geliştirme ve tedarik zinciri yönetimi.

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Bu bölüm yılı YÖK verilerine göre yalnızca 1 üniversitede 4 farklı tercih seçeneğiyle bulunmaktadır.

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Üniversitede teknoloji ve bilgi yönetimi alanında eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;

  • Bilgisayar Okuryazarlığı,
  • Örgütsel Davranış,
  • İşletmede Sayısal Yöntemler,
  • Yönetim Bilgi Sistemleri,
  • Veritabanı Yönetim Sistemleri,
  • Bilim ve Teknoloji Politikaları,
  • Verimlilik ve Kalite Yönetimi,
  • Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi,
  • Veri Madenciliği ve Uygulamaları,
  • Bilgisayar Ağları Yönetimi,
  • Öngörü Yöntemleri,
  • Yazılım Yönetimi

Ve benzeri daha birçok dersten 8 yarıyıllık eğitim süreleri boyunca sorumlu olacaklardır. Tüm bu dersleri başarı ile atlatan öğrenciler “Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar.

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

İşletmelerin yaşamış olduğu sorunlara bilgisayar teknolojileri yardımıyla çözümler yaratmaktır.

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümden mezunlar hemen hemen her işletmede iş bulabilecek avantaja sahiplerdir. Öncelikli olarak;

  • Teknoloji Firmalarında,
  • Teknokentlerde,
  • Devlet ya da Özel Yazılım Danışmanlık Kuruluşlarında,
  • Özel ya da Devlet Bankalarında,
  • Kuluçka Merkezlerinde çalışabilirler.

Söz konusu iş fırsatlarından devlet kurumlarında yer alabilmek için mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edeceği puan belirleyici olacaktır.

Bilgi Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Bilgi Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var, Bilgi Yönetimi bölümü iş olanakları,Bilgi Yönetimi bölümü taban puanları,Bilgi Yönetimi bölümü olan üniversiteler,Bilgi Yönetimi bölümü atamaları,Bilgi Yönetimi bölümü dersleri,Bilgi Yönetimi bölümü taban puanları,Bilgi Yönetimi bölümü kaç yıllık,Bilgi Yönetimi maaşları

Bilgi Yönetimi Bölümü Nedir?

Bilgi yönetimi, eğitim, öğretim ve çeşitli şartlarla edindiğiniz deneyimlerinizin gündelik hayatınız ya da iş hayatınızda kayıtlı ya da kayıtsız her türlü bilgi kaynağının belirlenmesi, tanımlanması, yönetilmesi ve çeşitli çevrelerle paylaşılması işlemlerinin tamamını kapsayan belirli organizasyon yapısına göre uygulayan yönetim bilimidir.

Diğer bir tanıma göre; bilgi yönetimi, herhangi bir işletmenin, amaçları doğrultusunda değerini artırmak, rakipleri ile olan gelişim farkını kapamak veya rekabete uyum sağlamak için dışarıdan ya da içeriden her türlü bilgi kaynağını kurumun faaliyetleri ile bütünleştirerek toplaması, düzenlemesi, çalışanların her birine ulaştırması, dolayısıyla kişisel ve kurumsal verimliliğe katkı sağlamasıdır. Bilgi yönetiminin en önemli yapı taşları enformasyon ve bilgidir. Bilgi yönetiminin en önemli amacı, örgütte var olan kayıtlı ya da potansiyel bilgi kaynaklarını ortaya çıkarmak ve iş süreçlerine dahil etmektir. Bilgi yönetiminin diğer bir amacı ise, çalışanların var olan enformasyona erişimini mümkün kılarak enformasyon kaynaklarından yeni bilgilerin üretilmesini sağlamaktır

Bilgi Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilgi Yönetimi bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Bilgi Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bilgisayara Giriş, Genel İşletme, Büro Yönetimi, İşletim Sistemleri, Masaüstü Yayıncılık, Matematik I, Türk Dili I, Atatürk İlk. Ve İnk. Tarihi, Yabancı Dil I, İşlem Tabloları, Çoklu Ortam Uygulamaları, Kurumsal İletişim Ve Birlikte Çalışma, Yönetim Ve Organizasyon, Pazarlama Yönetimi, Matematik II, Türk Dili II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Yabancı Dil II, Grafik Uygulamaları, İnternet Teknolojileri, Kurumsal Bilgi Yönetimi, Planlama Ve Denetleme Araçları, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Kalite Güvence Ve Standartlar, Araştırma Yöntemleri
Ofis Uygulamaları Geliştirme, İnternet Programcılığı, İşletme Yönetimi, Yönlendirilmiş Çalışma, İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Halkla İlişkiler, Müşteri İlişkileri Yönetimi, İşyeri Eğitimi

Bilgi Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bilgi Yönetimi mezunları bir nevi sekreter veya memur görevi görürler. Çalıştıkları kurumun veya şirketin bilgi ve belge işlemlerini yürütürler. Gelen-giden evrakların ilgi defterlere kayıtlarının yapılmasını sağlar ve bilgisayar üzerinde saklanması gereken bilgileri uygun şekilde saklarlar. aynı zamanda istenen belgeleri hazırlar ve yöneticilerine veya vatandaşa sunarlar.

Bilgi Yönetimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bilgi yönetimi mezunları hepimiz sıkça duyduğu hemen hemen her firmada yer alan bilgi işlem ve iletişim departmanlarında kendilerine yer bulabilirler. Verimlilik tanımını işletmelerde ortaya çıkan verilerin sistematik bir şekilde girişinin yapılması ve düzenlenmesi gibi ihtiyaçların kısa sürede, akılcı çözümler ile giderilmesi olarak yapmak mümkündür. Verilerin girişi ve düzenlenmesi süreçlerinde pratik olmak, problem çözmeye odaklanmak ve güçlü iletişim kurmak önemlidir. Kurumsallığı benimsemiş, her türlü departmanlar arası senkronizasyonu teknolojik uygulamalar ile sağlamış olan firmaların hemen hemen herbirinde iş imkanı bulabileceğiniz bu bölüm, gelecekte de oldukça söz sahibi olacak gibi duruyor.

Bilgi Yönetimi Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Bilgi Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Bilgi Yönetimi Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Bilgi Yönetimi Taban Puanları için tıklayınız.

Bilgi Yönetimi bölümü atamaları, Bilgi Yönetimi bölümü dersleri, Bilgi Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var, Bilgi Yönetimi bölümü iş olanakları, Bilgi Yönetimi bölümü kaç yıllık, Bilgi Yönetimi bölümü olan üniversiteler, Bilgi Yönetimi bölümü taban puanları, Bilgi Yönetimi maaşları

Bilgi yönetimi bölümü nedir? Mezunu ne iş yapar?

Bilgisayarların hakimiyetinde yaşadığımız teknoloji çağının içerisinde birçok ara elemana ihtiyaç duyulduğunu belirtmekte fayda var. Bilgisayar ve çevresinde yer alan, son yıllarda yükseliş göstermekte olan önlisans programlarından bir tanesi olan Bilgi yönetimi bölümü hakkında sizlere bilgilendirme yazısı hazırladık.



Bilgi Yönetimi programının ülkemizde ve dünyada son yıllarda ciddi bir sıçrama yapmasının en önemli sebebi; öğretim tasarımı, gelişim ve öğrenme, bilgisayar bilimleri gibi farklı disiplinler arasında birleştirici ve derleyici bir konumda olmasıdır.



Bilgi yönetimi nedir?
bilgi yönetimi bölümü nedir?

Bilgi Yönetimi bölümünün amacı işletmelerin kullandığı ya da kullanmak zorunda olduğu güncel yazılımları etkin bir şekilde kullanabilecek, firmaların sahip olduğu kurumsal bilgileri teknoloji ile harmanlayıp muhafaza etmeyi sağlayabilmektir.


İş olanakları
bilgi yönetimi bölümü nedir?

Bilgi yönetimi mezunları hepimiz sıkça duyduğu hemen hemen her firmada yer alan bilgi işlem ve iletişim departmanlarında kendilerine yer bulabilirler. Verimlilik tanımını işletmelerde ortaya çıkan verilerin sistematik bir şekilde girişinin yapılması ve düzenlenmesi gibi ihtiyaçların kısa sürede, akılcı çözümler ile giderilmesi olarak yapmak mümkündür. Verilerin girişi ve düzenlenmesi süreçlerinde pratik olmak, problem çözmeye odaklanmak ve güçlü iletişim kurmak önemlidir.



Kurumsallığı benimsemiş, her türlü departmanlar arası senkronizasyonu teknolojik uygulamalar ile sağlamış olan firmaların hemen hemen herbirinde iş imkanı bulabileceğiniz bu bölüm, gelecekte de oldukça söz sahibi olacak gibi duruyor.




Bu bölüm Türkiye'de 8 farklı ilde bulunmaktadır. Hangi illerde var merak ediyorsanız tıklayınız!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hakkında Tüm Detaylara Ulaşmak İster misin?İstanbul Ticaret Üniversitesi Seni arasın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası