kalanşo nasıl çoğalır / Zeze Çiçeği (Zamioculcas Zamiifolia) | İstanbul Çiçekleri

Kalanşo Nasıl Çoğalır

kalanşo nasıl çoğalır

Kalanşo (Kalanchoe) çiçeği nedir, nasıl bakılır? Kalanşo çiçeği bakımının püf noktaları

Kumla birebir karıştırılmış funda ve bahçe toprağı kalanşo çiçeği için en idealidir.

Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir.

Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.

Kalanşo çiçeği çok fazla suyu da sevmez. Dolayısıyla kışın çok fazla sulanmamalı, ancak kurumasına da izin verilmemeli, toprağı nemli tutulmalıdır.

Kalanşo çiçeği bakımının püf noktaları

Düzenli sulanması ve kuruyan çiçeklerin budanması kalanşo çiçeğinin sağlıklı büyümesi açısından çok önemlidir.

Kalanşo çiçeği dış etkenlerden çok kolay etkilenebilir. Bu hassas yapısı kalanşo çiçeğinin kısa sürede unlu bit gibi hastalıklara yakalanmasına sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, çiçeği mutlaka saksıdan çıkartılmalı ve köklerinde var olan eski toprağı temizlemeniz gerekir.

Gözle görülen yerler pamuk yardımıyla temizlenmeli ve bitkiye arap sabunlu su hazırlanıp bir püskürtücü yardımıyla sıkılmalıdır.

Yeni saksıda yeni toprakla dikimi gerçekleştirilmeli ve toprağın en üstüne toz tarçın serpilmelidir.

Kalanşo çiçeği ne zaman açar?

Kalanşo çiçeği sonbahardan ilkbahara kadar açar. Fakat yazın çiçek açmaya bir süre ara verir. Anlaşılacağı gibi sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir.

kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?

kalanşo çiçeğini çoğaltmak aslında çok basit. Çiçeğin herhangi bir dalını koparıp tekrar toprağa dikmeniz yeterli olacaktır.

False

Kalanşo Bakımı ve Çoğaltılması

Her yerde gördüğümüz bir çiçek olan Kalanchoe çiçeğinin Türkçesi Kalanşo. Sukulent ailesinden bir bitki olan Kalanşo çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili bilgileri araştırdık.

Kalanşo çiçeği nasıl bir çiçek?

Kalanşo çiçeği Afrika ve Asya kökenli tropik bir bitki. Kalanşo türlerinin çoğu Madagaskar’da bulunuyor. Bakımı ve çoğaltılması çok pratik bir çiçek olan Kalanşo, minik çiçekleri ile evinizi renklendirecek bitkilerden.

Kalanşo bakımı nasıl yapılır?

Kalanşo bakımı son derece basit bir çiçektir. Orta derece sıcaklık sever. Güneş ışığı alan bir yerde bakılmalı ancak direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Düzenli sulamayı ihmal etmemek gerekir. Toprağı kuru ise spreyleme veya yavaş yavaş su dökme yapabilirsiniz. Ayda 1 defa gübrelemek önemlidir. Kalanşo çiçekleri veya yaprakları kurur ise budama makası ile hasar vermeden kesip alın.

Soğuk havayı sevmeyen Kalanşo çiçeği yazın gölgede, kışın güneş alan bir yerde bakılabilir. İdeal sıcaklığı 10-12 derece arasında olan bir bölge uygun olacaktır.

Yılda bir kez besin takviyesi vermeniz yeterlidir. Orkide bitki besinini Kalanşo için de kullanabilirsiniz.

Kalanşo sulama sıklığı nedir?

Kalanşo çiçeğini kışın haftada 1 gün yazın ise haftada 2 gün sulamanız yeterlidir. Toprak tamamen kuruduğunda bu sıklıktan daha fazla da su verebilirsiniz. Ölçütünüz toprağın kuruluğu olmalıdır. Kalanşo sulaması için kullanacağınız suyun 1-2 gün dinlendirilmesi olması çiçeğin gelişimi için önemlidir.

Kalanşo çoğaltma yöntemleri

Kalanşo bitkisi suda veya direkt toprakta çoğaltılabilir. Bir dalını kırıp suda bekleterek köklendirebilirsiniz. Köklendikten sonra toprağa ekebilirsiniz. Kalanşo bitkisi tek bir yapraktan bile çoğaltılabilir. Kırılan Kalanşo dalını direkt olarak toprağa da ekebilirsiniz. Dalı direkt toprağa ekecekseniz ekmeden önce 2-3 gün kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede kırılan yerdeki yaranın iyileşmesini sağlayacaksınız.

Pratikse

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır