nail kırmızıgül sıfır bir / Görkem Yeltan kimdir - funduszeue.info

Nail Kırmızıgül Sıfır Bir

nail kırmızıgül sıfır bir

Ölme ha!

Paso altyaz&#;l&#; dizilerden bahseden insanlara pek imrenirim. Onlar nefes almadan konu&#;urken yüzümdeki bo&#; merakla bakar dururum. Övgü dolu bir sürü hemfikir cümleden sonra içlerinden biri bana dönüp &#;öyle der: “Mutlaka izlemelisin.”

Evimde TV yok. Kom&#;uya “Amerikan dizisi seyredece&#;im” diye gidilmez. Birkaç ayd&#;r internetim var, ama merak etmek zorunda b&#;rak&#;ld&#;&#;&#;m dizilerin önemli bir bölümü birkaç y&#;ld&#;r yay&#;nda. &#;imdi kalk, hepsini izle, sonra i&#;tahl&#; sözcüklerle muhabbete kat&#;l. Uzun i&#;. Ortamda çömez kalmak kaç&#;n&#;lmaz.

Böyle bir deneyimim de var üstelik. Can s&#;k&#;nt&#;s&#;ndan yamaç para&#;ütçülerinin ortam&#;na girmi&#;tim bir ara. Cevval tipler. Hadi dediler Eymir taraf&#;na gidip uçal&#;m. Aya&#;&#;mda terlik var. O terliklerle zirve t&#;rman&#;&#;&#; yapm&#;&#; insan&#;m. San&#;r&#;m insanl&#;k tarihine geçtim! Bir de sürekli rüzgârdan bahsettiler. Ona bakarsan bence de konu&#;maya de&#;er tek konu rüzgârd&#;r, ama i&#;te terlikle yamaç ç&#;karken ne kadar ciddi olabilirsin? Bir daha ayn&#; travmay&#; ya&#;ayamam. Dolay&#;s&#;yla &#;imdilik en iyisi hiçbir &#;ey anlamadan dinlemeye devam etmek. Ama “S&#;f&#;r Bir” dizisinin hayran&#; oldu&#;umu söyleyebilirim. Nas&#;l anlatmal&#; peki?

Böyle Radikal &#;ki allameli&#;i, Defter dergisi sühanperverli&#;i, Birikim dergisi Osmanl&#;cas&#; ile olur mu, emin de&#;ilim. Tercüme edilmi&#; bir fenomenoloji desen, a&#;&#;r kaçar. Kapa&#;&#; Avrupa’ya atm&#;&#; ya da kendine sanal isimler uydurmu&#; gizli IP sahibi cengâverler gibi “cesur” da olam&#;yor insan. AKP bu h&#;zla ad&#;n&#; de&#;i&#;tirip AKP-ML yapsa &#;a&#;&#;rmam ama &#;imdilik OHA-L var yani!

Akl&#;ma Octavio Paz’&#;n “Yaln&#;zl&#;k Dolambac&#;” geliyor. Oradaki “maçolar” ile yerle bir edilmi&#; Sur’un “k&#;r&#;klar”&#; akraba gibidir. Alain Minc’in “Yeni Ortaça&#;’&#; da art&#;k rasyonalize edilemeyecek bir dünyan&#;n marjinallerini imler. Biraz eskiye gidersem, Herbert Marcuse oradan ç&#;k&#;p “beyazlar bluesu sadece icra edebilir” diyecekmi&#; gibi gelir.

&#;ehrin yoksullar&#;n&#;n sanat&#;n sahibi olan seçkinler (burjuvazi desek?) taraf&#;ndan temsilinde her zaman bir “kurgusall&#;k”, bir “icra” olacakt&#;r. “Onlar”&#;n kendi kendilerini oynay&#;p anlatmalar&#; ise yepyeni bir &#;ey. Kamera fiyatlar&#; ucuzlad&#;, malum. Prodüksiyon &#;art de&#;il. TV kanal&#; derdi yok; çek ve internete at. Emansipasyon art&#;k böyle bir &#;ey.

Bildi&#;im ilk örnek, “Yolunda A.&#;.” idi. Öyle ba&#;ar&#;l&#; bir oyunculuk vard&#; ki hiçbirinin rol yapt&#;&#;&#;n&#; dü&#;ünmedim aç&#;kças&#;. &#;nternette yay&#;nland&#;, internetten yay&#;ld&#;. Sonra sinema filmi de oldu. Sinema filmine “sektör”ün bir müdahalesi oldu&#;u için o do&#;all&#;k ve yal&#;nl&#;k gitmi&#;ti. Dizi, sektörle uzla&#;arak de&#;ilse de tan&#;&#;arak kendini yok etti. Bir yerdeki aç&#;k bir TV’de (“Yolunda A.&#;.’nin oyuncular&#;ndan) Erda&#; Yenel’i gördüm. Saçma sapan mafya dizilerinden birinde. O harika oyuncu, uzaktan görünen bir figüran, bir “koruma” olarak orada solup duruyordu adeta.

“S&#;f&#;r Bir”i yukar&#;daki çekinceler ile dü&#;ünüp anlatmaya giri&#;irsem, mahalleden arkada&#;lar&#;n kotard&#;&#;&#; bir i&#; diyerek ba&#;layabilirim. Çok gençler. Bilmedikleri hayatlar&#; oynamak yerine bildikleri yerleri anlatmaya giri&#;mi&#;ler. Mahalle onlar&#;n. Hürriyet Mahallesi. Kendi sokaklar&#;. Ama elbette bu mahalle bir makete dönü&#;türülmü&#;. Bu genç adamlar&#;n dünyas&#;n&#;n merkezi oras&#;, dünyaya bakt&#;klar&#; pencere de.

Cesur mu? Fazla de&#;il. “Spoiler” vermeden söylemeye çal&#;&#;ay&#;m; Sava&#;’&#;n yurdunu ve “Belek”i b&#;rak&#;p Adana’ya gelmesinin nedenini ö&#;renemiyoruz mesela. Mahsun K&#;rm&#;z&#;gül’ün “Güne&#;i Gördüm”ündeki gibi kalender karakol komutan&#;n&#;n ricas&#;yla göç etmiyorlar belki ama söylenen ba&#;ka bir &#;ey de yok. Siirt plakal&#; bir “Toros” araban&#;n üstüne yerle&#;tirilen le&#;enler! Belek’le diyalog da gerçe&#;e uymuyor, zira &#;afiîler köpe&#;e dokunmaz. Ama &#;unu itiraf etmeliyim; dizi o kadar iyi ki insan kusur ar&#;yor!

Pek de sevmedi&#;im &#;smail Hami Dani&#;mend, pek de sevmedi&#;im “Makber”in pek sevdi&#;im tarihli bask&#;s&#;na yazd&#;&#;&#; önsözde büyük eserlerin ha&#;ivle (kusur) büyük eser oldu&#;unu yazar. (Niye akl&#;ma geldiyse &#;imdi!) Abdülhak Hâmid’in bütün edebiyat&#; kusurludur da mevzuya uyan k&#;sm&#;, ha&#;ivli eser i&#;te. “S&#;f&#;r Bir” ha&#;ivden geçilmeyen büyük bir eser. Mesela dizideki polisler polis gibi de&#;il, sosyolog gibi konu&#;up davran&#;yorlar. Oysa “suç”un devlette bir uzant&#;s&#; her zaman vard&#;r.

Cesaret cesaret de bitmek bilmez bir OHAL bu. Belki hepimiz ima ile geçiyoruz. Zaman&#; gelince “bak burada &#;unu demi&#;im; biraz imgesel ama i&#;te anlayana” diyece&#;iz. Bu &#;ekilde zaman&#;nda bir &#;eyi do&#;rudan diyememi&#; olman&#;n yükünü &#;imdiden at&#;yoruz. Öte yandan kimseyi filanca &#;eyi neden do&#;rudan demedi&#;i üzerinden yarg&#;layamay&#;z diye dü&#;ünüyorum. Bu apaç&#;k fa&#;izan, provokatif ve polisin yerine geçmeye hevesli bir dil. Ayn&#; &#;ekilde sadece bugün de&#;il, her zaman ne söylenmedi&#;iyle de&#;il, ne söylendi&#;iyle ilgili olmal&#; diye dü&#;ünüyorum. Bu &#;ekilde “metin merkezli” bir çerçeve içinde kalm&#;&#; olaca&#;&#;z. Bu minvalden bak&#;nca, “S&#;f&#;r Bir” adaletin güçlülerden yana oldu&#;unu biliyor diyebiliriz. O zaman ne yapmal&#;? Formülü basit: Güçlü olmal&#;. Peki nas&#;l?

“S&#;f&#;r Bir”in nas&#;l sorusuna verdi&#;i cevap politik bir sosyoloji içinden gelir. Cevap “dayan&#;&#;ma” ve “ortak bir kimlik” üretmedir. Bu dayan&#;&#;ma ideolojik de&#;il ama politiktir. “Yoksulluk” üzerinden aranan ortak kimlik ise s&#;n&#;fsald&#;r. Bu yüzden Kürt, Arap, Türk-Türkmen, Alevi, Çerkes, Muhacir u&#;aklar&#; ayn&#;la&#;&#;r. Ortak dil, ortamdaki bütün dillerden jestler, telaffuzlar, vurgular, sentaks özellikleri derlemi&#; olan asi bir Türkçedir.

Elbette seçkinlerin dünyas&#; için deh&#;et verici bir atmosferde geçer. Sava&#;, Cio, Özgür, Anafor, Berto, Sars&#;lmaz, Ali&#;, Garip gibileri bir aile olmu&#;tur, fuhu&#; ve uyu&#;turucuya kar&#;&#; dururlar. “Kurtlar Vadisi” gibi racon kesmez, senaristin mikrofonu olmaz, allame laflar etmezler. Bir anlamda &#;stanbul merkezli dizi sektörüne ta&#;radan verilmi&#; güçlü bir cevap diyebiliriz. Merkez dizilerinde hemen her zaman vakit gündüz, mevsim ise bahard&#;r. Ama burada geceyi görürüz daha çok, gecenin örttü&#;ü ne varsa onu görürüz.

&#;iddetin her yere s&#;zd&#;&#;&#; bir hayat&#;n dizisi olan “S&#;f&#;r Bir”, içimizdeki iyili&#;e de&#;er. Gözünü k&#;rpmadan gruplar&#; bütün üyeleriyle öldürenlerden biri olan Anafor’un can çeki&#;en bir sokak köpe&#;ini ac&#; çekmesin diye vurmas&#;na Cio’nun cevab&#; sert bir tokatt&#;r mesela! Kokainman büyükba&#;lara kar&#;&#; çocuksu bir onurla kar&#;&#; dururlar. Bizim gibi zay&#;ft&#;rlar. Bizim gibi birbirlerine tutunurlar. Bir araya her geli&#;imizde ezildi&#;imiz için kendi kö&#;elerimize çekilirken bizi yaralam&#;&#; olan büyükba&#;larla ilgili hayal etti&#;imiz her intikam cümlesini bu çocuklar kurar. Bununla kalmaz kötülerin üstüne giderler. Küçük y&#;lan muamelesi görürken büyük y&#;lanlar&#;n aras&#;na dal&#;p ba&#;lar&#;n&#; ezerler. Efendiyle ilgili intikam hayalimizi gerçe&#;e çevirirler. Bizi isyana sevk ve te&#;vik etmek yerine, bizim yerimize intikam al&#;rlar. Abimiz olmalar&#; bunu gerektirir çünkü.

Dünyalar&#;, e&#;itlikçi ve do&#;rudan bir dünyad&#;r. Okulun, dilin, bask&#;n dinin ve ideolojik ayg&#;tlar&#;n örttü&#;ü her &#;eyin aç&#;p içine bakarlar. Alevi diye “k&#;z verilmeyen” ve bu yüzden sevgilisiyle kaçan delikanl&#;y&#; gidip Antakya’daki marangozhanede bulurlar mesela. &#;ma etmez, “Alevi” derler; telaffuz ederler. K&#;z&#; telli duvakl&#; gelin olarak annesinin evinden ç&#;kar&#;rlar. Farkl&#; ulus ve mezhepler aras&#;ndaki ayr&#;m&#; ortadan kald&#;r&#;rlar. Kürtlerin yas ve bar&#;&#; kültürünü kullan&#;rlar. Kürtlerin mekânsal ve kültürel anlamda insanl&#;&#;a en büyük katk&#;s&#; olan “yas çad&#;rlar&#;”n&#; dola&#;&#;rlar! Seyirciye bir &#;eyi söylemek yerine bir &#;eyi anlat&#;rlar. Onlar&#;n eserinde arad&#;&#;&#;m&#;z de&#;il, buldu&#;umuz formlarla yetiniriz. Her bölümde birkaç Kürdü vah&#;ice öldürmeden uykusu tutmayan psikopat sar&#;&#;&#;n kahramanlar&#;n dizilerine kar&#;&#; “dostuna yaras&#;n&#; gösteren” kara&#;&#;n çocuklar&#;n dizisidir o.

Bir araya gelmekten kaynakl&#; gücü herkese göstermezler. Aksine bu ortakla&#;ma güçlülere kar&#;&#; güçleri ama zay&#;flara kar&#;&#; zay&#;fl&#;klar&#; olur. Giysileri y&#;rt&#;k bir yoksulun önünde diz çöküp hep birlikte a&#;layabilirler. Silahla doldurduklar&#; üç dört araba ile ç&#;kt&#;klar&#; trafikte yapt&#;klar&#; bir hata yüzünden hepsine birden day&#;lanan minyon bir sürücüden özür dileyebilirler. “Erdemli e&#;k&#;ya” olan atalar&#;n&#;n soyundan gelirler. Aralar&#;ndaki ili&#;ki hiyerar&#;ik de&#;ildir. Sava&#; akl&#; temsil eder, ama ona ak&#;l veren çoktur. Cio’ya baba diyen çoktur, ama o da torbac&#;l&#;ktan kurtard&#;&#;&#; çocuklara “babam” diye seslenir. Mahallenin abisidirler ama misafir edildikleri evin reisine abi derler. Birbirinin içine sokulan evlerin duvarlar&#;na benzerler; iki eve birden aittirler.

Etraf&#;n&#; can kula&#;&#;yla dinleyen bir usta olan Kadri Beran Ta&#;k&#;n, &#;stanbul’a hiç gitmezse dünya sinemas&#;n&#;n en &#;iirli yönetmenlerinden biri olur. Bu ekip görünmez ve uzla&#;maz olmay&#; seçerse, sonsuz bozk&#;rlarda esecektir. “Yol uzun, elbet dü&#;ersin” diyen Özgür bir &#;airdir, “Ben karde&#; diye ça&#;&#;rd&#;ysam zaaflar&#;na tak&#;lmam” diyen Anafor ise bir müzisyen. Okumaz yazmazlar ile okur yazarlara gettonun, en alttakilerin, iyi kar&#;lmam&#;&#; çimento kokan sokaklar&#;n sanat&#;yla seslenirler. Öyle Oscar Wilde, Edip Cansever, Birhan Keskin okuyan “Ezel” kahramanlar&#; gibi estetize edilmi&#;, “ayd&#;n senarist”in mikrofonuyla konu&#;an, plaza folkloruyla dolu bir yeralt&#; dünyas&#; yoktur burada.

Esat Bargun ad&#;n&#; ö&#;reniniz mesela. &#;nternetten tesadüfen indirdi&#;i bir programla ba&#;l&#;yor rap müzik yapmaya. Ama öyle toplu konut ya da lojman rapi de&#;il bu, hele okula servisle gidenlerin rapi hiç de&#;il; duygu ve hayat&#;n jestiyle inleyen bir rap. Bilgeli&#;i ya&#;anm&#;&#; bir bilgiden gelen bir rap. Ba&#;kas&#;na de&#;il kendisine seslenen bir rap. Emansipasyona, yani her türlü aidiyetten kurtulmu&#; bir özgürlü&#;e aç&#;lan bir rap. Çocuklu&#;u “kalbinde en derine” gömen bu adamlar için özgürlük, “dost olan&#;n gülü&#;üdür” zira.

Eli klavye gezenler kopyala-yap&#;&#;t&#;r dergilerde manal&#; söz kasmaya baks&#;n, bu adamlar &#;iddetin poetikas&#;n&#; duvarlara çak&#;yor. Çünkü estetik yaln&#;zca iyi &#;&#;&#;kland&#;r&#;l&#;p tefri&#;i ince bir zevkle yap&#;lm&#;&#; salonlarda de&#;il, d&#;&#;lanm&#;&#; bir hayattan da ba&#; verir. Belki yeri tam da oras&#;d&#;r. O zaman &#;imdi reverans için etek uçlar&#;na ya da &#;apka ç&#;karmaya uzanan elleri görelim.

&#;ki çay aras&#;nda bir milyonluk “proje” yapan bir milyoncu sektöre mesafeliler hâlâ. Çok ilgi çekince sektörden sadece teknik deste&#;i kabul etmi&#;ler. Ama bu bile üçüncü sezonda amatörlük rengini, duvarlardaki baz&#; harfleri silmeye yetmi&#;. Bu iyi bir &#;ey de&#;il. Çünkü sektörle anla&#;mak yarat&#;m aç&#;s&#;ndan bir tür ölümdür. Dizideki aile üyelerinin birbirlerine dediklerini diyesi geliyor insan&#;n: “Ölme ha!”


Selim Temo Kimdir?

27 Nisan ’de Batman’ın Mêrîna köyünde doğdu yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Etnoloji Bölümü’nden mezun oldu. ’de Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü, ’de Halkevleri Roman Ödülü’ne değer görüldü. Yüksek lisansını (“Cemal Süreya Şiirinde Bedenin Yazınsallaşması”) ve doktorasını (“Türk Şiirinde Taşra: ”) Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. ’da Mardin Artuklu Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. ’de, Exeter Üniversitesi’ndeki (İngiltere) Centre for Kurdish Studies’de konuk hocalık yaptı. Hrant Dink Vakfı tarafından “dünyada, geleceğe dair umudu çoğaltan kişiler”den biri sayılarak “’in Işıkları” arasında gösterildi. Radikal gazetesinde başladığı köşe yazarlığına (Kasım Kasım ), Ocak ’den beridir Gazete Duvar’da devam ediyor. Dört Türkçe iki Kürtçe şiir kitabı, bir romanı, iki antolojisi, 12 çocuk kitabı, yedi roman-öykü çevirisi, iki şiir kitabı çevirisi, bir çevrimyazısı, bir gazete yazıları ve iki edebiyat kuramı kitabı yayımlandı. 6 Ocak ’deki sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edildi. Amed’de yaşıyor.

ATV Kalp Yarası dizisi oyuncu kadrosu belli oldu

ATV ekranlarında Tomris Giritlioğlu'nun hayat hikayesinin konu edindiği yeni bir dizi başlayacak. Dizinin oyuncu kadrosunda sevilen isimler yer alırken dizinin çekimleri ise Hatay Antakya'da gerçekleştiriliyor

Atv ekranlarında iddialı bir dizi başlamaya gün sayıyor. Oyuncu kadrosunda Gökhan Alkan ve Yağmur Tanrısevsin gibi isimlerin yer aldığı Kalp Yarası dizisinin yapımcılığını Süreç Film, yönetmenliğini ise Hülya Bilban üstleniyor.

Kalp Yarası Ne Zaman Başlayacak

Çekimleri Hatay Antakya'da gerçekleştirilecek olan Kalp Yarası dizisi ay sonunda sete çıkacak ve Haziran ayında yayın hayatına başlayacak. Diziye ait gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Kalp Yarası nerede çekiliyor

Senaryosunu Mahir ve Sema Erol’un yazdığı Kalp Yarası dizisinin çekimleri ise Antakya’da gerçekleştiriyor. Dizi yakında ATV ekranları üzerinden izleyici ile buluşacak.

 Oyuncu kadrosu

Gökhan Alkan 

Yağmur Tanrısevsin

İlhan Şen

Zehra Yılmaz

İnanç Konukçu

Kemal Burak Alper

Nail Kırmızıgül

Merve Çağıran 

Binnur Kaya'dan Arif Verimli'ye zeytin dalıBinnur Kaya'dan Arif Verimli'ye zeytin dalı

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası