köpeği evde tek başına bırakmak / Köpeğiniz Evde Yalnız Kalırsa Dikkat Edilecekler - Juen Pet Market Blog

Köpeği Evde Tek Başına Bırakmak

köpeği evde tek başına bırakmak

Köpeğim Yalnız Kalabilir Mi?

Köpeğim Yalnız Kalabilir Mi?

Sevimli dostlarımızı yolumuza yoldaş yapmak, onlarla bir hayat paylaşmak için onları sahipleniriz. Her anımızı onlarla geçirmek tabi ki kalbimizden geçendir fakat bu her zaman mümkün olmuyor. Hele ki çalışıyorsak… Köpeği evde yalnız bırakma veya köpeği bahçede yalnız bırakmak konusu vicdanımızı çok rahatsız eden bir konu olur çıkar.

En başta köpeğinizi yalnız bırakma fikrine sizin alışmanız, sonrasında köpeğinizi bu duruma alıştırmanız için size birkaç öneri sunacağız:

*İlk olarak köpeğimiz kaç saat yalnız kalabilir, bu konuyu bir inceleyelim. Yavru köpekler evde kaç saat yalnız kalabilir sorusunun cevabı aslında köpeğinizin karakterine, sağlıklı olup olmamasına ve birçok etkene bağlıdır. Tabi yavru köpeğinizin evinizdeki ilk haftalarıysa yalnız kalmamasına özen göstermelisiniz. Kaç saat yalnız bırakılabileceği ile ilgili birçok uzmanın farklı saat görüşleri olsa da genel olarak köpeklerin 6- 7 saat yalnız idare edebilecekleri düşünülmektedir. Eğer bu saatlerden fazla yalnız bırakmak zorunda kalacak bir durumunuz var ise köpek sahiplenmeden önce köpeğinizin evde yalnız bırakılabilecek köpek ırklarından olmasına özen gösterin ve çözümler bulmaya çalışın; mesela bir yakınınızın onunla ilgilenmesini sağlayabilirsiniz, köpek bakıcısı bulabilirsiniz veya evinize yakın bir köpek pansiyonu bulabilirsiniz.

*Her şeyden önemlisi onun can sağlığı. Bu yüzden evinizde veya bahçenizde ona zarar verecek her şeyi ortadan kaldırın. Kırılacak tüm eşyalar, prizler, fişler, ocak, ütü, kesici, delici aletler, üzerine düşecek eşyalar, bahçenizdeki kıymıklar, çiviler ve daha fazlası için önlem alın.

*Yalnız bırakmayı adım adım yapmayı asla ihmal etmeyin. Bir anda ortadan yok olursanız, ne olduğunu anlamayacak ve strese girecektir. Siz evdeyken onu yalnız bırakma alıştırmaları yapmalısınız. Örneğin: mutfağa girmesi yasak olduğu için, siz yemek yaparken mutfak dışında bir yerde yalnız kalabilir. Önceleri 15 dakikalık yalnız kalma süresini zaman içerisinde arttırın.

*Yalnız kalmaya hazırlanan köpeğinizin enerjisini attığına, tuvalet ihtiyacını giderdiğine emin olun. Aksi takdirde eve geldiğinizde istemediğiniz manzaralarla karşılaşmanız çok olasıdır. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız asla olumsuz bir tepki göstermeyin, zaten sizsiz geçirdiği uzun saatler mutsuz olması için yeterli bir sebep, onu daha fazla mutsuz etmeyin. Sadece önlem alın.

*Evde girip çıkacağı yerleri kontrol altına alın fakat sevdiği bölümleri ona açın, sevdiği oyuncakları evin belli köşelerine dağıtın. Tüm bunlar, kendisini uzun süre yalnız oyalamasını sağlayacaktır. Bahçedeyse köpeğiniz bahçeden çıkamaması yönünde önlem almalısınız.

*Çok heyecanlı olduğu bir vakitte evden çıkmayın, kendisini terkedilmiş hissedecektir.

*Evden çıkarken öncelikle kendinizin sakin olması gerektiğini unutmayın. Köpeğiniz sizin kötü enerjinizi anlayacak ve enerjinizi üzerine çekecektir. Doğal davranın.

*Sevdiği bir eşyayı ve size ait bir eşyayı ortalarda bırakabilirsiniz. Bu parfümlü bir kıyafetiniz olabilir.

*Eve geldiğiniz zaman onunla kaliteli zaman geçirin. Onu yaşamınıza dahil edin. Yürüyüşler yapın, oyunlar oynayın, başka köpeklerle oyunlar oynamasını sağlayın, sosyal ortamlara birlikte girin, evinize özellikle evcil hayvanı olan misafirler davet edin, arabayla gezintiye çıkın, ona çeşitli eğitimler verin ( Birlikte eğleneceğiniz çok güzel bir zaman dilimi olacaktır.)  Kısacası; ona olan sevginizi ve ilginizi onun bilmesini, hissetmesini sağlayın.

Bazı ırklar yalnızlığa karşı fazla tepki gösterirler: paniklemeye ve endişelenmeye başlarlar. Havlarlar, sızlanırlar, çiğneme gibi etrafa zarar verme davranışları gösterirler; hatta depresyona dahi girebilirler. Bazı ırklar ise yalnız kalmaya müsaittir ve kendileri bunu tolere edebilirler.

Eğer 6- 7 saatten uzun bir süre köpeğinizi yalnız bırakacaksanız köpek sahiplenmeden önce evde yalnız kalan köpek cinsleri listesine göz atmalısınız.

*Basenji

*Chow Chow

*English Foxhound

*Miniature Schnauzer

*Shiba Inu

K&#;peğinizi evde yalnız bırakırken dikkat etmeniz gerekenler

Haberin Devamı

Birçok köpek sahibi, gündüz saatlerini iş yerlerinde ya da okullarda geçirirken, sevimli dostlarını evlerinde bırakmak zorunda. Bu durum her iki taraf için de sıkıntı ve mutsuzluk verici bir şey olsa da sonuç olarak kaçınılmaz.
Peki bizler gündüz saatlerinde evlerimizden ve köpeklerimizden ayrıyken geride bıraktığımız ve bize endeksli yaşayan köpek dostlarımız için en az stresli ve konforlu yalnızlığı oluşturmak hedefli neler yapabiliriz?

Köpeğinizi evde yalnız bırakırken dikkat etmeniz gerekenler

- Sabah yürüyüşleri ve egzersiz:
Sabah saatleri tüm geceyi dinlenerek geçirmiş olan dostumuzun en yüksek enerjide oldukları dönemdir. İşe gitmeden önce birlikte kaliteli ve interaktif bir yürüyüşün ardından güzel bir oyun egzersizi bütün gün sizi evde bekleyecek olan arkadaşınızın rahatlamasına yardımcı olur.
- Kahvaltı:
Sabah yürüyüşü sonrası sizin olduğu kadar köpeğinizin de karnı acıkmış olacaktır. Açlık stresi ile bırakmamanız gereken dostunuza tıka basa olmayacak ama yeterli ve kaliteli bir kahvaltı yaptırmayı unutmayın, ayrıca önünde temiz ve bol su bırakın.
- Evde oyuncak ve kemirmelikler bırakmak:
Tüm günü eğlenceli geçirmesi için köpeğinize evden çıkmadan sevdiği oyuncak ve kemirmeliklerini ortalığa yaymayı unutmayın. Siz yokken onlarla oyalanarak zamanı daha eğlenceli dolduracak ve daha az sıkılacaktır. Kemirmelikleri sayesinde ev eşyalarına zarar vermeyecektir. Unutmayın sıkılan köpekler eşya parçalama davranışına daha yatkın olurlar. Ayrıca küçük bir el radyosunu açık bırakarak onun kendisini daha iyi hissetmesini sağlayın.

Köpeğinizi evde yalnız bırakırken dikkat etmeniz gerekenler

- Güvenlik:

Dostunuzu evde yalnız bırakırken boynunda tasma olmamasına dikkat funduszeue.info evde yokken herhangi bir yere takılabilecek tasma köpeğin yaralanması hatta boğulmasına sebep olabilir. Pencerelerinizi güvenli bir şekilde kapattığınızdan emin olun. Evinizde egzotik bitkileriniz varsa önlem alın zira sıkılmış bir köpek bitkilerle ilgilenebilir ve unutmayın bazı bitkiler dostunuz için zehirli olabilir. Ayrıca elektrik kabloları ve prizleri de mutlaka güvenli hale getirin.
- Kapı zili:
Siz evde yokken kapı zilinizin çalması köpeğinizi huzursuz edip uzun havlamalara neden olabilir. Kapı zilinizin aksamına monte edeceğiniz bir anahtarla evden çıkarken kapı zilini iptal edip geldiğinizde tekrar aktive edebilirsiniz.
- Ara kontroller:
Evinize yerleştirebileceğiniz bir yada birkaç ekonomik kablosuz kamera ile gün içerisinde dostunuzu telefonunuzdan görüp, kontrol edebilirsiniz. Böylece yalnız köpeğinizi endişe ile merak etmemiş olursunuz ve içiniz daha rahat eder.
- İmkân dahilinde ziyaretler:
İş yeriniz evinize yakın ise öğle tatilinizde dostunuza kısa bir ziyarette bulunarak ve küçük bir gezinti yaptırarak onu rahatlatabilirsiniz. Ayrıca yakınınızda oturan ve köpeğinizle rutin diyaloğu olan bir akraba yada köpek gezdiricisi de bu ara ziyareti üstlenebilir.

Köpeğinizi evde yalnız bırakırken dikkat etmeniz gerekenler

- Köpek kreşleri:

Günümüzde sayıları yavaş yavaş artan güvenli ve profesyonel gündüz bakım evlerini haftada birkaç gün köpeğinizin eğlenmesi ve daha az yalnız hissetmesi için kullanabilirsiniz.
-Eve vaktinde dönüş:
Köpekler saat takip edemezler ancak günlük rutini ve tekrarlayan rutini takip edebilirler. İş çıkışınızda oyalanmadan mutlaka öncelikle eve gelip bütün gün yolunuzu bekleyen dostunuzun gezinti, oyun, egzersiz ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayın. Akşam planlarınızı bu önceliklerden sonraya bırakın.
- Hafta sonu aktiviteleri:
Tüm hafta içi sizi evde yalnız beklemiş arkadaşınıza hafta sonları daha fazla zaman ayırın, eğlenceli yürüyüş ve aktivitelerde bulunun. Özellikle doğa yürüyüşleri ve köpek parkı ziyaretleri onu çok mutlu edecektir.

UNUTMAYIN!

Haberin Devamı

Köpekler sürü hayvanıdır. Yalnızlık doğalarına aykırıdır. Bu nedenle köpeğinizi uzun zaman ve konforsuz olarak yalnız bırakmayın.

#Tarkan &#;zvardar#Can Dostlar#K&#;pek

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası