netflix kıyamet dizileri / Netflix'te İzleyebileceğiniz Kıyamet Sonrası Temalı 5 Dizi | Kampüste Ne Var

Netflix Kıyamet Dizileri

netflix kıyamet dizileri

Netflix

IMDb puanı:

The Queen&#;s Gambit, yılının son aylarında yayına girmiş olsa da, hem &#;de hem de &#;de adından en çok söz ettirmeyi başaran ve en çok izlenen Netflix dizilerinden biri olmayı başardı. 9 yaşında yetimhaneye gönderilen Beth Harmon&#;un satranç ile tanışması ve satrançta uzmanlaşmasının anlatıldığı dizide, Harmon&#;un gelişimini ve kariyerini izleme fırsatı bulurken, Soğuk Savaş dönemine dair fikir sahibi de olabilirsiniz.

Bir Başkadır

Bir Başkadır Official Trailer

Netflix'te İzleyebileceğiniz 27 En İyi Kıyamet Filmleri

 Netflix'te Yer Alan Kıyamet Filmleri

İnsan kültürünün her zaman bir parçası olan kıyamet günü hakkında yapılan filmleri bu içeriğimizde kalitesine göre sıraladık. Sıralamayı yaparken de büyük sinema sitelerinden faydalandık. Bu içeriğimizde sizin için en kaliteli Netflix kıyamet filmlerini derledik. İşte Netflix’te yayınlanan en iyi kıyamet günü filmleri.

1. Awake

Netflix Kıyamet Filmleri

Yıkıcı bir küresel felaketin ardından tüm elektronik cihazlar sanki hiç var olmamış gibi devre dışı kalır. Yaşayanlar süresi boyunca insanlar birbirlerinden hiçbir haber alamazken, uyuma eylemi de gerçekleşmemeye başlar. Sorunlu geçmişi olan eski asker Jill, gezegende meydana gelen durumu düzeltebilecek olan tek kişidir. Gezegeni kurtarmaya çalışırken, Jill’in akıl sağlığı ise iyiye gitmemeye başlar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
YönetmenMark
Raso
OyuncularGina
Rodriguez
Ariana
Greenblatt
Lucius
Hoyos

2. Çernobil

Netflix Kıyamet Filmleri

Çernobil’in kötü geçmişini bilmeyen yoktur. Nükleer santralinde ortaya çıkan patlama ve sonrasında yaşanan her şey bu film ile sizlerle. Yaşanan bu olayın ardından SSCB nükleer fizikçilerden Valery’i bu durumu araştırmak için görevlendirir. Kaza incelenmesinin ardından felaketin insanlık için daha da büyük bir yeri olduğu ortaya çıkar.

TürDramTarih
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
YönetmenDanila
Kozlovskiy
OyuncularOksana
Akinshina
Filipp
Avdeev
Ravshana
Kurkova

3. Aşk ve Canavarlar

Netflix Kıyamet Filmleri

Kıyamet sonrasında var olan dünyada da aşkınızı arar mıydınız? Bu film ile, hayallerindeki kız ile birlikte olabilmek için canavarlarla dolu kıyamet dünyasında hayatta kalmaya çalışan bir genç sizlerle olacak. Birbirinden zorlu ve korkunç canavarlar arasında yaşam mücadelesine giren genç gerçek aşkını bulabilecek mi?

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
YönetmenMichael
Matthews
OyuncularDylan
O-Brien
Jessica
Henwick
Michael
Rooker

4. Ölüler Vadisi

Netflix Kıyamet Filmleri

İspanya İç Savaşı sırasında, bir Nazi deneyi ile zombiler tüm dünyayı sarar. Küçük bir grup tüm zombilerle savaşırken binlerce ölü ortaya çıkar. Kendisine emanet edilen bir görevi yerine getirmek isteyen genç Jan, yeni düşmanlar ile savaşmaya başlar. Bu savaş içerisinde insanlık hayatta kalabilecek mi dersiniz?

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
YönetmenAlberto
de Toro
Javier
Ruiz Caldera
OyuncularMiki
Esparbe
Aura
Garrido
Luis
Callejo

5. Mother/Android

Netflix Kıyamet Filmleri

Kısa bir süre içerisinde anne ve baba olacak olan Sam ve Georgia, çocuklarının doğumundan önce onların güvenli bir alanda kalmasını isterler. Bu güvenli alanı bulabilmek için tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Ülkede insanlar ile yapay zeka arasında çıkan bu savaşta çift zeka savaşından çıkmanın bir yolunu bulabilecek mi?

TürDramBilim Kurgu
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
YönetmenMattson
Tomlin
OyuncularChloe
Grace Moretz
Algee
Smith
Raul
Castillo

6. The Colony

Netflix Kıyamet Filmleri
Küresel bir felaket ile dünya insanlar için yaşanmaz bir hal alır. Birkaç kişi uzay gemileri ile Kepler gezegenine gider lakin bu gezegen de insanları kısır yapar. Dünyadaki yaşamı yeniden kazanmanın mümkün olup olmadığını araştırmak üzere uzay kapsülü dünyaya gönderilir lakin birbirinden farklı sorunlar ortaya çıkmaya başlar.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
YönetmenTim
Fehlbaum
OyuncularNora
Arnezeder
Iain
Glen
Sope
Dirisu

7. Kaos Yürüyüşü

Netflix Kıyamet Filmleri

İnsanlık için umut olabilecek ‘Yeni Dünya’ uzak gezegeninde yaşamak isteyen Todd, ‘Noise’ adındaki bir virüs ile cehennemde yaşamaya başlar. Bu virüs sayesinde herkes birbirinin düşünce parçalarını görebildiği gibi insanların zihinlerinde sonsuz gürültüye neden de olur. Todd bu gezegende kusursuz bir keşif yaparken Viola isimli bir genç kızla karşılaşarak virüsü engellemek ister.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Holland
Daisy
Ridley
Damian
Bichir

8. IO 

Netflix Kıyamet Filmleri

Sam adında bir kız dünyayı yok eden felaketten hayatta kalan son insanlardan biridir. Bu genç kız çok zor bir karar ile karşı karşıya kalır. Ya dünyasını yaşanılabilir hale getirmek için yeryüzünde kalacak ya da son insanlığın orda olduğu uzay kolonisine gidecektir. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen yapım Netflix filmleri arasında oldukça dikkat çekiyor.

TürMaceraDramBilim Kurgu
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
YönetmenJonathan
Helpert
OyuncularMargaret
Qualley
Anthony
Mackie
Danny
Huston

9. Cadaver 

Netflix Kıyamet Filmleri

Nükleer patlamanın ardından kıtlık çeken bir aile, bir otelin sahibinden yardım ister. İsteğini kabul eden otel sahibi bu üç kişilik aileyi yardım etkinliğine davet eder. Aile yardım etkinliğine katıldıktan sonra akıl almaz olaylar gerçekleşir ve bu durum karanlık bir hal alır. Bu film yılının ses getiren yapımlarından birisidir.

TürKorkuDramGerilim
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
YönetmenJarand
Breian Herdal
OyuncularGitte
Witt
Thomas
Gullestad
Thorbjørn
Harr

The Worthy 

Netflix Kıyamet Filmleri

Bir grup, insanlar tarafından ölümcül bir şekilde kirletilen su kaynakları yüzünden hayatlarını devam ettirebilmeleri için nadir bulunan temiz su kaynağının yanına sığınırlar. Bu küçük grup yaşayabilmek amacıyla sığındıkları su kaynağının kirletilmesini önlemek için suları savunmak zorundadır. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan film izleyicileri tarafından çok sevilmiştir.

TürAksiyonMaceraAile
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
YönetmenAli F.
Mostafa
OyuncularAli
Suliman
Maisa
Abd Elhadi
Mahmoud
Al Atrash

Kıyamet Melekleri 

Netflix Kıyamet Filmleri

Yeryüzünde kendisine inanan kimse kalmayınca Tanrı, kendisine inanmayan insanoğlunu yok etmek ister. Gökten inen Legion melekleri insanoğlunu yok etmek için yola çıkar. İnsanların böyle bir durumdaki tek umudu baş melek Michael ve karnında baş meleğin çocuğunu taşıyan bir garson kızıdır.

TürAksiyonFantastikKorku
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
YönetmenScott Charles
Stewart
OyuncularPaul
Bettany
Lucas
Black
Kate
Walsh

Uzaydan Gelen Fırtına 

Netflix Kıyamet Filmleri

Yeryüzünde eşi benzeri görülmemiş bir doğal felaket tehdidi ortaya çıkınca Dünya’nın liderleri, iklimi kontrol etmek ve herkesi güvende tutmak amacıyla bir uydu ağı yaparlar. Ancak yaptıkları uydu Dünya’yı korumak yerine yeryüzünü yaşanılmaz hale getirmeye başlar. Eğer bir çözüm yolu bulunmazsa her şey yok olacaktır. Film dikkatleri üzerine çeken güzel temposu ve hikayesi sayesinde çok sevilmiştir.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
YönetmenDean
Devlin
OyuncularGerard
Butler
Jim
Sturgess
Abbie
Cornish

The Silence 

Netflix Kıyamet Filmleri

Yıllar boyunca yeraltında yetiştirilen ölümcül yaratıklar Dünya’ya savaş açmıştır. Seslerinden tanıyarak insanları ele geçiren bu yaratıklar yeryüzüne çıkıp insanları avlamaktadır. Bu dehşet saçan yaratıklardan kaçmaya çalışan bir kız ve ailesi saklanmak için şehir dışına giderler. Şehir dışında yaşam mücadelesi veren aile burada bir tarikatla karşılaşır. Filmdeki bol aksiyon sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix kıyamet filmleri arasında yer almaktadır.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
YönetmenJohn R.
Leonetti
OyuncularStanley
Tucci
Kiernan
Shipka
Miranda
Otto

Ölüler Ülkesi

Netflix Kıyamet Filmleri

Zombilere karşı savaşı kaybeden insanoğlundan geriye kalan bir grup insan, yaşamlarını devam ettirebilmek için yüksek duvarlarla korunan bir kente gitmek zorunda kalmışlardır. Şehrin ileri gelenleri gökdelenlerde yaşarken, halktan olanlar sefalet içinde yaşarlar. Ölülerden oluşan ordu hızla büyürken şehrin içerisinde haksızlık ve kargaşa doruk noktasına varmıştır. Kentteki insanları ölüler ordusundan korumak için bir grup paralı asker çağrılır. yılının dikkat çeken yapımlarından birisi olan bu film bol aksiyon ve heyecanı sayesinde çok sevilmiştir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
YönetmenGeorge A.
Romero
OyuncularJohn
Leguizamo
Asia
Argento
Simon
Baker

Derin Darbe 

Netflix Kıyamet Filmleri

Astronot olan Leo Biederman yaptığı bir gözlem sırasında gökyüzünde ilginç bir nesne fark eder. Bu nesnenin dünyaya doğru hızla gelen bir kuyruklu yıldız olduğunu fark edince bu tehlikeyi Marcus Wolf isimle başka bir astronota söyler. Wolf, insanlara haber vermeye giderken hayatını kaybeder. Bilim insanları bu tehdidi ortadan kaldırmak için hızlı bir şekilde harekete geçerler.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
YönetmenMimi
Leder
OyuncularRobert
Duvall
Téa
Leoni
Elijah
Wood

Cargo 

Netflix Kıyamet Filmleri

Mutlu bir hayat yaşayan aileden anne zombiye dönüşür. Eşi artık öldüğü için kırsal Avustralya’da çocuğuyla tek başına kalan baba, karısından kendisini ısırması sonucu zombi virüsü kapmıştır. 48 saat içinde zombi olacağı için baba, Rosie’ye bakabilecek ve büyütebilecek birini arar.

TürDramKorkuGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
YönetmenBen
Howling
Yolanda
Ramke
OyuncularMartin
Freeman
Anthony
Hayes
Caren
Pistorius

Dünyalar Savaşı

Netflix Kıyamet Filmleri

Ailesine bakamayan Ray Ferrier’ın kazancı düşük ve yetersizdir. Yeryüzüne inen uzaylılar savaş gemileriyle Dünya’yı ele geçirirler. Daha önce ailesine bakamayan baba Ray, böyle zorlu bir durumda tüm ailesini korumak zorundadır. Böylesine güzel hikayesi olan bu bilimkurgu filmi izleyenleri tarafından çok sevilmektedir.

TürFantastikDramBilim Kurgu
BiliIMDb6,5
Gösterim
Tarihi
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Cruise
Dakota
Fanning
Justin
Chatwin

Bird Box 

Netflix Kıyamet Filmleri

Sadece bir bakışla çılgına çevirebilen bir yaratık Dünya’nın nüfusunu neredeyse bitirmiştir. İki çocuğu olan anne güvende olabilecekleri bir yere sığınmak zorundadır. Aniden bir gün telsizde güvenli bir yer olduğunu söylediklerinde hemen yola çıkarlar. Yoldayken gözlerini kapatmaları zorunlu olan anne ve iki çocuğu bu tehlikeli yaratık her daim izlemektedir. Netflix’te yayınlanan en iyi kıyamet filmlerinden birisi olan bu yapım bol aksiyonu ve heyecanı sayesinde çok sevilmektedir.

TürKorkuGerilimBilim Kurgu
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
YönetmenSusanne
Bier
OyuncularSandra
Bullock
Trevante
Rhodes
John
Malkovich

I Am Mother 

Netflix Kıyamet Filmleri

Dünya’da büyük bir yıkım gerçekleşir ve insan nesli tükenir. Bu durumda nüfusu canlandırmak için özel bir robot yapılır. Robotun ismine Anne adı verilir. Bu robot genç bir kızı büyütmek ile görevlidir. Bebekliğinden büyüyene kadar geçen zamanda robot kıza her şeyi öğretir. Dünya’yı yaşanılamaz olarak bilen kız dışardan biri gelince şaşırır. Sorduğu sorular yüzünden genç kız her şeyi öğrenmek ister. Anne ise genç kızın gerçekleri öğrenmesine engel olmak için elinden geleni yapacaktır.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
YönetmenGrant
Sputore
OyuncularClara
Rugaard
Hilary
Swank
Rose
Byrne

Yok Oluş 

Netflix Kıyamet Filmleri

Anormal olaylardan dolayı karantinaya alınan ‘Area X’ bölgesine keşif için giden kocasından uzun bir süre haber alamayınca biyolog Lena, yanına psikolog, antropolog ve araştırmacı alır. Ancak bu Area X bölgesinde umduklarından çok farklı şeyler bulacaklardır. Bu yapım güzel temposu ve hikayesi sayesinde dikkatleri üzerine çekmektedir.

TürMaceraKorkuDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
YönetmenAlex
Garland
OyuncularNatalie
Portman
Jennifer
Jason Leigh
Tessa
Thompson

Pasifik Savaşı 

Netflix Kıyamet Filmleri

Deniz altından çıkan Kaiju isimli yaratıklar, milyonlarca insanın canını alacak ve insan kaynaklarını tüketecektir. Kaijuları durdurabilmek için Jaeger adı verilen özel silah üretilir. Bu robotlar iki pilot tarafından beyin gücü ile yönetilir. Ancak Jaegerlar bile Kaijuları durduramaz. Bu tehlikenin son çaresi olarak eski bir pilot ve stajyer insanlığın son umudu olacaklardır. Eğlenceli ve bol aksiyonlu olması sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix kıyamet filmleri arasındadır.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
YönetmenGuillermo
del Toro
OyuncularIdris
Elba
Charlie
Hunnam
Rinko
Kikuchi

Dünya Savaşı Z 

Netflix Kıyamet Filmleri

İki kızı ve sevgilisiyle trafikte olan Gerry Lane yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark eder. Ölümcül bir zombi virüsü olduğunu öğrenen Gerry aynı zamanda bir Birleşmiş Milletler çalışanıdır. Gerry hemen ailesini güvenli bir bölgeye götürür. Bu virüs hızla yayılır ve artık insanoğlu ikiye ayrılmıştır. Film insanlar ve zombiler arasında yaşanan savaşı konu ediyor. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu film yılının en dikkat çeken yapımlarından birisidir.

TürBilim KurguAksiyonFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
YönetmenMarc
Forster
OyuncularBrad
Pitt
Mireille
Enos
Elyes
Gabel

Oblivion 

Netflix Kıyamet Filmleri

Oblivion’da askeri yönetim Jack adında bir askeri insanoğlunun bir zamanlar yaşadığı ‘Dünya’ gezegenine yollar. Jack, Dünya’da yaşayan herhangi canlı yaşayıp yaşamadığını bulmak amacıyla görevlendirilir. Uzaylı canlılar tarafından işgal edilen Dünyada hala yaşayanlar vardır. Jack görevini araştırırken hiç beklemediği olaylar olacaktır. En iyi Netflix kıyamet filmleri listemizde 5. sırada yer alan bu yapım bol aksiyonu ve heyecanı sayesinde çok sevilmektedir.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularTom
Cruise
Morgan
Freeman
Andrea
Riseborough

The Midnight Sky 

Netflix Kıyamet Filmleri

Film kıyamet sonrası bir dünyada geçmektedir. Film Kuzey Kutbu tahliye edilirken orada kalmayı tercih eden bir bilim insanı olan Augustine’nin hikayesini konu ediyor. Augustine çok hastadır ve fazla zamanı kalmamıştır. Ayrıca Dünya’nın bir geleceği olmadığını düşünmektedir. Bu yüzden astronotları uyarıp onların Dünya’ya geri dönmeleri engellemeye çalışmaktadır. Güzel bir hikayesi ve kaliteli aktörlere sahip olan bu yapım mutlaka izlenmesi gereken kıyamet filmlerinden birisidir.

TürDramBilim Kurgu
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
YönetmenGeorge
Clooney
OyuncularGeorge
Clooney
Felicity
Jones
David
Oyelowo

Yol 

Netflix Kıyamet Filmleri

Kıyamet sonrasında Amerika’da hayatta kalan baba ve oğul daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri için yola çıkarlar. Bu zorlu yollarda giden baba ve oğulun gitmek istedikleri yer Amerika kıyılarıdır. Baba ve oğlunun hayalleri güzel olsa da karşılarına çıkan şeyler güzel değildir. Yollarına haydut çıkan baba ve oğul hayatları için kendilerini savunmaları gerekmektedir. Kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu film hikayesi ve güzel temposuyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

TürBilim KurguDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
YönetmenJohn
Hillcoat
OyuncularViggo
Mortensen
Charlize
Theron
Kodi
Smit-McPhee

Ben Efsaneyim 

Netflix Kıyamet Filmleri

İnsanı mutanta çeviren bir zombi virüsü dünyada her yere yayılmıştır. Robert Neville bir bilim insanı olduğu için onca deneyim ve bilgilerine rağmen virüsün yayılmasını durduramamıştır. Bu virüsü kapmayan tek kişi olmasının sebebi bedeni virüse bağışıklık kazanmıştır. Üç yıl içinde kendisi gibi virüsü kapmamış olanlara ulaşmaya çalışır. Aslında virüs bulaşmamış başkaları da vardır. Asla vazgeçmemesinin tek nedeni ise bu görevini yerine getirme inancıdır. Robert insanlığı geri getirebilmek için kendi kanını kullanacaktır fakat zamanı hızla tükeniyor.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
YönetmenFrancis Lawrence
OyuncularWill
Smith
Alice
Braga
Charlie
Tahan

Zombieland 

Netflix Kıyamet Filmleri

Zombilerin ele geçirdiği dünyada hayatta kalmaya çalışan bir üniversite öğrencisi 3 kişiyle tanışır. Beraber çıktıkları bu yolda hayatta kalma mücadelesi verirken çok zor bir yol onları bekliyor. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix filmleri kıyamet listemizde 1. sırada kendisine yer bulmuştur.

TürMaceraFantastikKorku
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularJesse
Eisenberg
Emma
Stone
Woody
Harrelson
Netflix

IMDb puanı:

Netflix dizileri listemizin ilk önerisiyle karşınızdayız. Harry ve Meghan, IMDb puanı çok yüksek olmamasına rağmen, konusu gereği ilgi çeken yapımlardan biri. Belgesel dizi olan yapımda, adından da anlaşılacağı gibi kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle’ın hikayesi yer alıyor. Bölümlerde ise çiftin aşkı, inişli çıkışlı dönemleri, kraliyetten ayrılış süreçlerine dair çok özel detaylar bulunuyor.

Andropoz

Andropoz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası