elektronik sim nedir / E-Sim Nedir ? – OLKANDO | Bilgi Teknolojileri Bloğu

Elektronik Sim Nedir

elektronik sim nedir

E-SIM Nedir? Nasıl Kullanılır?

Mobil

E-SIM, birkaç yıldır iPhone gibi bazı telefon markalarının desteklediği bir teknoloji. Uzun süredir konuşulan  ve sonunda değiştirilebilir SIM kartın yerini alabilecek bu yeni teknoloji, yılından bu yana Turkcell&#;de mevcut. Ancak henüz Türkiye&#;de bu teknolojiyi destekleyen telefon sayısı sınırlı olsa da Turkcell e-SIM hizmeti sağlayarak kullanıcılara bu yeni teknolojiden faydalanma imkanı sunuyor. Bu nedenle &#;gömülü SIM karta&#; daha yakından bakmanın zamanı geldi. İşte E-SIM denince akla gelen tüm sorulan yanıtlarını bulabileceğiniz E-SIM rehberimiz!

E-SIM Nedir?

Yeni bir SIM kartınız olduğunda tüm telefon numaralarınızı manuel olarak aktarmanız gerekirdi. Neyse ki, e-SIM bu gibi ekstra işlemleri ortadan kaldıran yeni bir teknoloji sunar. Çünkü &#;e-SIM&#; basitçe &#;gömülü SIM&#; anlamına gelir ve artık fiziksel bir SIM kart kullanmanıza gerek kalmaz. Abonelikten kullanıma kadar son derece pratik olan bu e-SIM’ler telefonlarda yerleşik olarak bulunabildiğinden akıllı telefonunuza diğer kartınızdaki abonelikleri veya kredileri yüklemeniz oldukça kolaydır.

E-SIM kartlar, normal SIM kartlarla bir arada kullanılabilir. Bu nedenle SIM kart ile abonelik alabileceğiniz ve ayrıca dahili e-SIM karta ekstra abonelik yükleyebileceğiniz anlamına gelir. Kullanımı oldukça pratik olan e-SIM sağlayınız tarafından hazırlanır. Sağlayıcınız telefon numaranızı uzaktan hazırlayabilir ve e-SIM&#;e kendiniz tanımlayabilirsiniz.

E-SIM Nasıl Kullanılır?

Sıradan çift SIM&#;li akıllı telefonlarda iki ayrı SIM kart için yer bulunur. Bir e-SIM biraz farklı çalışır, çünkü dahili e-SIM&#;de birkaç abonelik için alan mevcuttur. Bu nedenle bir e-SIM kart, aynı anda bir cihaza birden fazla abonelik yüklemeyi mümkün kılar. Dilerseniz aynı cihazda abonelik başına farklı bir numaranız olabilir. Örneğin, akıllı telefonunuzu standart bir SIM kart ile kullanmaya devam edebilir, ayrıca iş görüşmeleri için e-SIM aboneliği talep edebilirsiniz.

İkiden fazla hatta sahip olmanız da mümkündür. Çünkü E-SIM&#;de farklı sağlayıcılar için krediler mevcuttur ve  birden fazla abonelik alınabilir. Yalnız aynı anda sadece biri aktif olabildiğinden e-SIM&#;inizdeki abonelikler arasında geçiş yapmanız gerekir. Bununla birlikte iki SIM kart ile farklı numaralarla arama yapabilir ve alabilirsiniz. Tatildeyken akıllı telefonunuza geçici olarak ekstra abonelik veya ön ödemeli kredi eklemek için e-SIM&#;i de kullanabilirsiniz. E-SIM abonelikleri şu anda birçok Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere 29 ülkede sunulur. Bu sayede yurt dışı kullanımları da destekler.

E-SIM Avantajları ve Dezavantajları

E-SIM&#;in yerleşik bir çip olması, çok fazla alan tasarrufu sağlar ve akıllı telefonların daha pratik kullanılmasına yardımncı olur. Kullanıcılar için en büyük avantajları fiziksel SIM kartlarla uğraşmak zorunda kalmamaları ve sağlayıcı değiştirirken bekleme süresinin olmamasıdır. Çünkü yeni SIM kartınızın gönderilip teslim edilmesini beklemek zorunda değilsiniz.

E-SIM yurt dışı tatillerinde ya da iş gezilerinde de oldukça faydalıdır. Bununla birlikte telefonlarda çıkarılabilir bir SIM kart için de hala bir giriş vardır. Bu sayede her iki tip SIM birlikte kullanılabilir. Bir e-SIM&#;de kendi numaranızı saklayabilir ve aynı zamanda seyahat ederken satın aldığınız ön ödemeli SIM kartı kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca interneti kullanabilir ve paketinizin dışına çıkmadan çok daha ucuz olan yerel tarife üzerinden arama yapabilirsiniz.

Dezavantajları söz konusu olduğunda  ise bir e-SIM&#;i kendiniz etkinleştirebilirsiniz. Ancak kötü niyetli insanlar da bunu yapabilir. E-SIM&#;ler korunur, ancak bir bilgisayar korsanı şifreyi öğrenirse telefon numaranızı alabilir ve Whatsapp&#;ta sizin yerinize görüşmeler gerçekleştirebilir. Neyse ki, iki adımlı doğrulama gibi güvenlik yöntemleri mevcut. Burada dikkat etmeniz gereken SMS doğrulaması seçmemenizdir, çünkü numaranız ve şifreniz deşifre olduğunda 3. kişiler bu SMS&#;leri de alabilir. Telefonunuzda bir kimlik doğrulama uygulaması kullanabilir ya da doğrulama kodunu e-mailinize yönlendirebilirsiniz. Bu tür güvenlik yöntemleri ile e-SIM&#;in kullanımı oldukça güvenlidir.

E-SIM Destekleyen Telefonlar Nelerdir?

E-SIM teknolojisi hala nispeten yenidir, bu nedenle henüz tüm telefonlarda bulunmamaktadır. Ancak iPhone XR&#;den () beri Apple&#;ın modellerinde bir e-SIM mevcuttur. Samsung&#;da, diğerlerinin yanı sıra Samsung Galaxy S20 ve S21 modellerinde de bir e-SIM bulunur. Bunun yanı sıra iPhone 14 son çıkan ve e-SIM&#;i destekleyen telefon modellerinden biridir. Diğer markaların şimdiye kadar gömülü SIM kartlı çok fazla modeli olmasa da kısa sürede bu yeni teknolojiye uyum sağlayan modeller bulunabilir.

iPhone 14 ve E-SIM

iPhone 14 fiziksel kart yuvası bulunmayan ilk telefon. Bunun yerine sadece e-SIM&#;i destekleyen iPhone 14, Apple&#;ın artık tamamen elektronik SIM teknolojisine geçtiğinin bir kanıtı. Fakat sadece Amerika&#;da üretilen modeller yalnızca e-SIM&#;e sahip. Türkiye&#;de satışa sunulan iPhone 14 serisi ise yine fiziksel bir SIM kart yuvasıyla gelir ancak e-SIM’i de destekler. Uzun süredir fiziksel SIM kartları geride bırakmayı düşünen Apple, bundan sonraki tüm akıllı telefon modellerinde sadece e-SIM kullanacağını bildirdi. iPhone XS&#;ten beri e-SIM&#;ı destekleyen Apple bu yenilikçi ve pratik teknolojiyi tüm kullanıcılarına sunmayı hedeflediği için iPhone 14&#;te kullanılan SIM karları e-SIM&#;e dönüştürebilmenize olanak tanır.

En az sekiz farklı e-SIM&#;i destekleyen iPhone 14, daha önce hiç kullanmamış olsanız bile SIM kartlarınızı e-SIM&#;e dönüştürmeniz için kolay yönergeler sunar. Bu sayede telefon kurulumunda açılan yönergeleri takip ederek kısa sürede kişilerinizi aktarabilir ve sahip olduğunuz kartı e-SIM olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

E-SIM Nasıl Alınır? İlk Kurulum Nasıl Yapılır?

Normal bir SIM kartta olduğu gibi akıllı telefon veya yalnızca SIM aboneliği ile e-SIM alabilirsiniz. Halihazırda e-SIM özellikli bir telefonunuz varsa bir e-SIM talep edebilir ve aboneliğinizi aktarabilirsiniz.

Önce bir sağlayıcı ile bir e-SIM aboneliği alabilirsiniz. Genellikle size bir QR kodu gönderilir. Kodu iPhone&#;da &#;Mobil ağ&#; veya &#;Mobil veri&#; menüsünde &#;Mobil plan ekle&#; altında taramanız gerekir. Ardından, sağlayıcınızdan almış olduğunuz kodu girmeniz gerekebilir. Daha sonra abonelik akıllı telefonunuza otomatik olarak yüklenir ve böylece kullanmaya başlayabilirsiniz. Telefonunuzda birden fazla e-SIM kullanmak isterseniz adımları tekrar takip etmeniz ve  her seferinde &#;Mobil ağ&#; menüsünden geçiş yapmanız gerekir.

Telefonunuzda varsayılan hat olarak hangi aboneliğin kullanıldığını da ayarlamalısınız. Çünkü e-SIM ve normal bir SIM kart birlikte kullanılabileceği için hangi numaranızın FaceTime, WhatsApp ve iMessage gibi standart uygulamalarda kullanılacağını belirlemelisiniz. Aksi takdirde halihazırda kullandığınız SIM&#;e ait kişiler bu uygulamalara aktarılmayabilir. Bu uygulamaları aynı anda yalnızca bir SIM ile kullanabileceğiniz için görüşme yapmak istediğiniz kişinin olduğu SIM&#;i aktif etmeniz gerekir.

Turkcell E-SIM Nedir?

Turkcell e-SIM fiziksel hat yerine geçebilecek elektronik bir SIM karttır. Mevcut hattınız ile yapabileceğiniz her şeyi bu elektronik hat ile yapmanız mümkündür. Bunun için ise Turkcell e-SIM&#;e başvurmanız ve yönergeleri takip etmeniz yeterlidir.

Turkcell E-SIM Almak için Neler Yapılmalı?

Turkcell hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılara e-SIM hizmeti sağlar. Halihazırda e-SIM&#;i destekleyen bir telefona sahipseniz bireysel kullanım için Turkcell mağazalarını ziyaret ederek hattınızı dijital bir SIM&#;e çevirebilirsiniz. Kurumsal olarak e-SIM&#;e geçmek isterseniz eğer Müşteri Hizmetleri aracılığı ile işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Her iki işlem için de size verilen QR kodunu okutmanız ve internet bağlantısı ile aktivasyonu tamamlamanız yeterlidir.

eSIM Nedir? eSIM Ne İşe Yarar? eSIM Nasıl Alınır ve Nasıl Kurulur? - Günümüzde pek çok akıllı telefon üreticisi akıllı telefonlarında eSIM teknolojisine yer vermeye başladı. Yakın bir zamanda ülkemizde de faaliyete geçmesi planlanan bu teknoloji nedir, ne işe yarar ve geleneksel SIM teknolojisine kıyasla ne gibi avantajlar sağlar?

eSIM Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Yakın bir gelecekte fiziksel kart kullanımını ortadan kaldırmayı hedefleyen eSIM, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla birlikte tekrar gündeme geldi. Bu yazımızda yeni nesil teknoloji hakkında merak edilen tüm detayları sizler için bir araya getirdik! İşte eSIM hakkında merak edilen her şey!

SIM Nedir?

Günlük hayatımızda kullandığımız geleneksel SIM'ler, "Subscriber Identity Module" yani Abone Kimlik Modülü anlamına geliyor. Bu sayede operatörler, kullanıcıların çeşitli bilgilerini bu sistemde tutabiliyor. Mevcut sistemde basit bir bellek yongası olan metal kontaklı UICC yani "Universal Integrated Circuit Card", PVC kartlara monte halde geliyor.

esim-nedir1

Bildiğiniz üzere bu kartlar yıldan yıla küçüldü de küçüldü. Önce Standart SIM Kart, ardından Mikro SIM Kart ve şimdi de Nano SIM Kart oldular.

SIM Kart Nedir?

SIM kartlar, kartın yüzünde ICCID olarak adlandırılan yirmi karakterlik bir kimlik numarası taşırlar. Ayrıca kartın içerisinde numaranız, bazı güvenlik bilgileriniz, kullanıcının erişebileceği servislerin listesi ve iki güvenlik kodu olan bir ISMI de bulunur. İlk kod PIN, ikinci kod ise PUK olarak adlandırılır.

SIM Kart Ne İşe Yarar?

SIM kartlar ve içerisinde yer alan tüm bu bilgiler arama yapabilmeniz ve veri trafiği kullanabilmeniz için gerekli olan bileşenleri içerir ve hizmet sağlarlar. Standart kartlar genellikle 8 KB ila KB arasında değişen bir belleğe sahiptir. Bu sayede kartınızda kişilerinizi saklayabilirsiniz ve cihaz değiştirseniz de onları koruyabilirsiniz.

esim-nedir3

eSIM Nedir?

eSIM ise Embedded SIM yani gömülü SIM anlamına gelir. Burada fiziksel bir karta değil, dijital bir kimliğe sahip olursunuz. Yani kullandığınız cihazın içerisindeki SON-8 standartını takip eden bir entegre çipten yardım alırsınız. Tabii bu teknolojiden faydalanabilmek için hem akıllı telefonunuz (ya da diğer cihazlarınız) hem de operatörünüz bu teknoloji ile uyumlu olmalıdır.

eSIM Avantajları Neler?

  • Günümüzde kullanılan geleneksel kartlara göre daha güvenli.
  • Geleneksel kartlara göre daha dayanıklı.
  • Küçük yapısı sayesinde akıllı saat gibi kompak cihazlarda da kullanılabiliyor.
  • Uzaktan yetkilendirilebilir olması sayesinde operatör değişikliğinde beklemenize gerek kalmıyor.
  • İki karta sahipseniz bekleme ya da tak-çıkar olmadan operatör değiştirebiliyorsunuz.

esim-nedir2

eSIM Dezavantajları Neler?

- SIM'i başka cihazda kullanmak istediğinizde çeşitli zorluklar yaşayabilirsiniz.

eSIM Nasıl Alınır?

eSIM'i kullandığınız operatörün internet sitesinden ya da fiziki mağazalarından temin edebilirsiniz. Aşağıdaki listelerde yer alan operatörlerin internet sitesini ziyaret ederek siz de kendinize bir eSIM edinebilirsiniz.

iPhone eSIM Nasıl Kurulur?

  • Ayarlar uygulamasına tıklayın
  • Hücresel sekmesine basın.
  • Ardından Hücresel Plan Ekle butonuna dokunun.
  • eSIM kartınızdaki QR Kodu okutun.

Android eSIM Nasıl Kurulur?

  • Ayarlar uygulamasına tıklayın.
  • Bağlantılar sekmesine basın.
  • Ardından SIM Kart Yöneticisi butonuna dokunun.
  • Mobil Plan Ekleme seçeneğine tıklayın.
  • Gelen ekrandan Operatör QR Kodunu Tarama seçeneğini seçin.
  • eSIM kartınızdaki QR Kodu okutun.

iPhone 11 Fiyatları Düştü: İşte Yeni Fiyat! -1

eSIM Destekli Akıllı Telefonlar

Günümüzde eSIM destekli akıllı telefonların sayısı halen kısıtlı ancak sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu cihazlardan bazıları ise şu şekilde:

Apple

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max, 13 Mini
  • iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 12 Mini
  • iPhone SE
  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
  • iPhone XS, XS Max
  • iPhone XR
  • iPad Pro ‑inch (4. nesil)
  • iPad Pro ‑inch (3. nesil)
  • iPad Pro 11‑inch (2. nesil)
  • iPad Pro 11‑inch (1. nesil)
  • iPad Air (4. nesil)
  • iPad Air (3. nesil)
  • iPad (8. nesil)
  • iPad (7. nesil)
  • iPad mini (5. nesil)

Samsung

  • Samsung Galaxy S22 5G, Ultra 5G, S22
  • Samsung Fold LTE model
  • Samsung Z Flip 4
  • Samsung Z Fold 4
  • Samsung Galaxy Z Fold 3 5G
  • Samsung Galaxy Z Flip 5G
  • Samsung Galaxy Z Flip
  • Samsung Galaxy Z Fold2 5G
  • Samsung Galaxy Fold
  • Samsung Galaxy S21+ 5G
  • Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Ultra 5G
  • Samsung Galaxy Note 20 FE 5G
  • Samsung Galaxy Note 20 FE
  • Samsung Galaxy S20, S20+ ve S20 Ultra

Google Pixel

  • Google Pixel 7 Pro
  • Google Pixel 7
  • Google Pixel 6 Pro
  • Google Pixel 6
  • Google Pixel 5a 5G
  • Google Pixel 5
  • Google Pixel 4a
  • Google Pixel 4
  • Google Pixel 3 & 3XL
  • Google Pixel 2

Asgari Ücret ile Alınabilecek Akıllı Telefonlar -

eSIM Kullanan Ülkeler

Tıpkı eSIM destekli akıllı telefonların sayısı gibi, eSIM destekleyen operatörlerin bulunduğu ülkelerin de sayısı hala kısıtlı bir yapıya sahip. Bu ülkelerden bazıları şu şekilde:

  • Türkiye
  • Avusturya
  • Avustralya
  • Kanada
  • Brezilya
  • Hırvatistan
  • Çekya
  • Almanya
  • Macaristan
  • Hindistan
  • İspanya
  • Birleşik Krallık
  • Amerika
  • Japonya

eSIM nedir, eSIM ne işe yarar, eSIM nasıl alınır gibi sorulara cevap niteliğinde olan yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur ve eSIM ile alakalı bilmeniz gereken her şeyi öğrenmişsinizdir. Siz eSIM'e geçmeyi düşünüyor musunuz? eSIM teknolojisinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle paylaşın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası