aile ve sosyal politikalar bakanlığı sevgi evleri personel alımı / Haziran 2023 Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı İlanları

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sevgi Evleri Personel Alımı

aile ve sosyal politikalar bakanlığı sevgi evleri personel alımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuru şartları, başvuru nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözlü sınav ile 4 bin 175 personel alımı gerçekleştirecek. . Personel alımı 4/B Sözleşmeli Personel, Aile Sosyal Destek Personeli ve Yurt Yönetim Personeli olmak üzere üç farklı alan üzerinden gerçekleştirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ve http://aile.gov.tr/pdbs/duyurular adreslerinden 10 Ocak ve 20 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuru şartları, başvuru nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında çalıştırılmak üzere, sözleşmeli personel pozisyonu için alım gerçekleştirecek. Başvuru şartları belirlenen personel alımı pozisyon ve il dağılımı da paylaşıldı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Adaylar başvurularını 10 Ocak -20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecek.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

4/B Sözleşmeli Personel Pozisyon İl Dağılımı

Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm ve İl Dağılımı

Yurt Yönetim Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm ve İl Dağılımı

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Birden fazla bölüm mezunu olan ya da birden fazla pozisyona şartları tutan adaylar sadece bir bölüm veya pozisyon için müracaatta bulunabilecekler.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Genel Şartlar:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7 numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.),

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez. (Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlar, öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen sözleşmeli bir unvana ilişkin bir pozisyona atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlar ile eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak yer değişikliği yapamayanlar bir yıllık bekleme süresine tabi değildir)

aileAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıe-devletemeklilikkariyerKPSSnasıl yapılırSağlıksınav

Kimler, çocuk yurtlarında bakım elemanı olarak çalışabilir?

Söz konusu Genelgede toplam 66 madde yer almaktadır.

20 nolu maddede, Çocuk yuvaları, çocuk evleri, sevgi evleri ve yetiştirme yurtlarında, bakım elemanı olarak çalışan personelin niteliğine yer verilmiştir. Buna göre hizmet alım yoluyla bir firma tarafından gördürülecek hizmetle ilgili olarak çalışan personelin niteliği şu şekilde belirlenmiştir:

ÇOCUK YUVALARINDA ÇALIŞACAK BAKIM PERSONELİNİN NİTELİĞİ

20) Çocuk yuvaları, çocuk evleri, sevgi evleri ve yetiştirme yurtlarında ilkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunu bakım elemanı istihdam edilmeyecektir. Söz konusu birimlerde bakım elemanı olarak çalışmak isteyen kişilerden;

a) Kız meslek liselerinin "çocuk gelişimi ve eğitimi", "ev ekonomisi" veya "dengi bölüm" mezunu, sağlık meslek liselerinin "hemşirelik", "acil tıp teknisyeni" bölümü mezunu, ön lisans/lisans mezunlarından ise "sosyal hizmet", "çocuk gelişimi" ve "hemşirelik" bölümlerinden mezun olması şartı aranır.
b) Lise mezunu veya farklı bir branşta ön lisans/lisans mezunu olmaları durumunda ise; Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün modüler HEM programları içerisinde yer alan "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi", "Çocuk Bakım Elemanı" Modülünde yer alan evde çocuk bakımı konusunda eğitim almış olması şartı aranır. Geçmiş yıllar itibariyle sertifikalı olarak çalışan kişilerde bu şart aranmayacaktır.
c) Yüksekokul mezunu olup, pedagojik formasyonu olanlarda sertifika şartı aranmaz.
ç) Çocuk Evlerinde bakım elemanı olacak kişilerde, 25 yaşını doldurmuş olma şartı aranır. Geçmiş yıllar itibariyle fiilen çalışan kişilerde ise bu şart aranmayacaktır.

YAŞLILARA YÖNELİK BAKIMEVLERİNDE ÇALIŞACAK BAKIM PERSONELİNİN NİTELİĞİ

21) Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olan birimlerde bakım elemanı olarak çalışmak isteyen kişilerden;
a) Üniversitelerin iki yıllık ön lisans bölümlerinin yaşlı bakımı/bakım programlarından (Örneğin Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Meslek Yüksekokulu Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakımı Programı, Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı vb.) mezun kişiler "yaşlı bakım elemanı" olarak istihdam edilecektir.
b) İlkokul, ortaokul, ilköğretim, lise ve dengi okul mezunu kişilerden Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün, Modüler HEM Programları içerisinde yer alan Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Engelli veya Hasta veya Yaşlı Bakım Elemanı Modülünden hasta ve yaşlı refakatçi, hasta refakatçi, yaşlı refakatçi, zihinsel engelliler için öz bakım, özürlü bakım sertifikası sahibi olmaları şartı aranacaktır.
c) Üniversitelerin iki yıllık ön lisans bölümlerinin yaşlı bakımı/bakım programlarından mezun olan kişiler, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, lise ve dengi okul mezunu kişilere göre öncelik tanınarak tercih edilecektir.
ç) Söz konusu birimlerde geçmiş yıllar itibariyle kız meslek liselerinin "çocuk gelişimi ve eğitimi" bölümü mezunu ile evde çocuk bakımı ile ilgili sertifikaya sahip olanlardan halen çalışanlar var ise 31/12/2013 tarihine kadar yukarıda sözü edilen sertifikaya sahip olmaları için gerekli tedbirler alınacaktır.
d) Birimlerde işlerin yoğunluğu, hizmet verilen kesimlerin özel ilgi ve alakaya ihtiyaç duyması, işlerin daha rasyonel yürütülmesi amacıyla toplam bakım elemanı sayısı 60-150 arası olan kuruluşlar için her vardiyada 1 bakım koordinatörü, 150 ve daha fazla sayıda bakım elemanı çalıştırılan kuruluşlarda ise her vardiyada 2 bakım koordinatörü görevlendirilecektir. Bakım koordinatörleri, bakım elemanı olabilmek için gereken şartları taşımakla birlikte en az lise mezunu ve alanında 5 yıllık tecrübeli olacak ya da yaşlı bakım alanında yüksekokul/üniversite mezunu olacaktır.
e) Birimlerde hizmet verilen özürlü ve yaşlı bakılan sayısının 400 ve üzeri olduğu kuruluşlarda yüksekokul/üniversite mezunu teknisyen yardımcısı koordinatörü, ayrıca günlük 1000 porsiyon ve üzeri yemek çıkarılan birimlerde ise 1 aşçıbaşı ve 1 aşçıbaşı yardımcısı istihdam edilecektir.

Genelgenin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası