1000 odalı saray / Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kapıları medyaya açıldı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

1000 Odalı Saray

1000 odalı saray

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ak Saray ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması için bin soru sordu.

Tanrıkulu, Maliye Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetini 1 milyar milyon lira, yeni Cumhurbaşkanlığı uçağının maliyetinin ise milyon dolar olduğu açıkladığını hatırlattı.

Tanrıkulu toplamda sarf edilen bu milyara ilişkin soru sordu.

30 bin konut, yurt, 36 uçak, 13 uydu

Türkiye’nin her kenti için işsizlik ulaşım barınma ve yatırım gibi sorunların çözülüp çözülemeyeceğini soran Tanrıkulu’nun cevaplamasını istediği sorulardan bazıları şöyle:

* Kırk günlük bebeklerin penceresi, sıvası olmayan, tek odalı, kerpiç evlerde zatürreeden öldüğü ülkemizde, maliyetleri altmış bin lira olan alt gelir grubu konutlarından tam 30 bin adet yapılamaz mıydı?

* Ortalama 15 Milyon liradan, yatak kapasiteli tam adet yükseköğrenim yurdu yapılarak, 60 bin öğrencimiz için daha barınma imkânı sağlanamaz mıydı?

* yılı Mart ayı itibariyle Türkiye’de hala içme suyu şebekesi olmayan köyümüze içme suyu götürülemez miydi?

* Tanesi 25 milyon dolardan 36 adet yangın söndürme uçağı alınmaz mıydı?

* Kadınların şiddetten korunması, çocuk gelinler sorununun çözülmesi ve kadın istihdamının artırılması için bu 1,8 katrilyon kullanılamaz mıydı?

* milyon liraya mal olan Göktürk 2 uydusu gibi 13 uydu daha uzaya gönderilemez miydi?

Tanrıkulu, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam maliyetini, oda sayısını, aylık elektrik giderini, yurtdışından alınan malzemeleri, peyzajı için harcanan maliyeti ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde kalan Marmara Köşkü’nün yıkılıp yıkılmayacağını da sordu.

Sengin Tanrıkulu’nun Ahmet Davutoğlu’na yönelttiği tüm soruları okumak için tıklayın. (EA)

kaynağı değiştir]
Sarayın yılına ait bir fotoğrafı

Binanın tarzı Osmanlı-Selçuklu olarak belirtildi. Mimar Doğan Hasol, sarayın Selçuklu’yu yansıtacak bir özelliği olmadığını belirtti: "Niçin Selçuklu, niçin Osmanlı, niçin taklit? Selçuklu’dan ayakta kalmış, örnek oluşturabilecek saray yok; Osmanlı’nın ise hangi sarayını taklit ediyorsunuz? Topkapı’yı mı, Dolmabahçe’yi mi, Beylerbeyi’ni mi? Asıl soru: Niçin taklit ediyorsunuz? Sanatın her dalında olduğu gibi mimarlıkta da taklit kabul edilemez. Mimarın görevi, çağdaş teknolojinin sağladığı olanaklarla çağdaş ihtiyaçlara uygun, yenilikçi, özgün eser ortaya koymaktır. Oysa bugün iktidar, tarihselci özentiyle bir mimarlık üslubu yaratma peşinde. Kamu kesimi, olabilirmiş gibi, Selçuklu-Osmanlı senteziyle yapılar üretmeye zorluyor mimarları. () Geriye bakıp, tarihten formlar aktarmaya yeltenen ideolojik yaklaşımlar özellikle baskıcı rejimler döneminde birçok ülkede defalarca denenmiştir. Örneğin Hitler Almanya'sında, Mussolini İtalya'sında, Stalin dönemi Sovyetler Birliği’nde"[13]

Maliyeti[değiştir kaynağı değiştir]

Mimarlar Odası, yüksek maliyeti nedeniyle de eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın elektrik, su, doğal gaz, ısıtma, soğutma, temizlik, peyzaj giderlerinin aylık en az 21 milyon TL olduğunu öne sürdü.[17] Saray giderleri bir Sayıştay raporunda da belgelendi.[18]

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, Kalkınma BakanıCevdet Yılmaz'ın bütçe görüşmelerinde Meclis'in saatlik çalışma maliyetini söz konusu etmesine tepki olarak Saray'ın maliyetini meclise taşıdı: "Milletin iradesinin yansıdığı Meclis'in bir saatlik çalışmasının bin TL olduğunu ifade ederek, son vermeyi amaçladıkları parlamenter sistemi bu yolla tartışmaya açmak, Meclis'i değersizleştirmek istemiştir. () TBMM'de, Bakan Yılmaz'ın da içinde bulunduğu milletin seçtiği milletvekilinin görev yaptığı ve Yılmaz'ın çıkardığı bin TL'yi böldüğümüzde vekil başına saatlik bin 90 lira düştüğüdür." Cumhurbaşkanlığı için bu yıl milyon TL'lik bütçe ayrıldığını, güne bölündüğünde ise sarayın günlük maliyetinin 1 milyon bin TL, 8 saat mesai esas alındığında saatlik maliyetin bin TL olduğunu söyleyen Emir, "Bir vekil için saatlik bin 90 TL harcama yapılıyorken, Recep Tayyip Erdoğan için saatlik harcama miktarı bin TL. Yani Recep Tayip Erdoğan yaklaşık vekile denk geliyor" dedi.[19]

Olaylar[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası