mardin kızıltepe otobüs / T.C. Kızıltepe Belediyesi resmi Web Sitesi-T.C. Kızıltepe Belediyesi

Mardin Kızıltepe Otobüs

mardin kızıltepe otobüs

Kızıltepe Otobüs Bileti Ara

Mardin merkezine 20 kilometre uzaklıkta, şehrin en büyük ilçelerinden biri olan Kızıltepe’nin otogarı, ilçe merkezine yakın bir konumda Menderes Caddesi kenarında yolculara hizmet veriyor. Kızıltepe Otogarı’ndan yürüyerek Kızıltepe Belediyesi, Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi, Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Adliyesi gibi noktalara kısa yürüyüşlerle ulaşabilirsiniz. Daha uzun mesafelere gitmek için ise ücretsiz yolcu servisleri, özel halk otobüsleri ve taksilerden faydalanabilirsiniz.

Ücretsiz Yolcu Servisleri

Bazı otobüs firmaları, yolcularının otogardan şehir merkezine kolayca ulaşabilmesi için ücretsiz yolcu servisleri sağlıyor. Bu servislerle Mardin Caddesi, Hacı Hasan Yolu Caddesi, Birikethane Caddesi, Ceylanpınar Caddesi ve Akdoğan Caddesi gibi Kızıltepe’nin büyük caddelerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özel Halk Otobüsleri

Otogar yanındaki Menderes Caddesi ve otogar çevresinde sokaklarda duraklarını görebileceğiniz özel halk otobüsleri ile de ilçenin büyük caddelerinin yanı sıra Yenikent Mahallesi, Tepebaşı Mahallesi, İpek Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi gibi binlerce nüfuslu Kızıltepe mahallelerine, resmi dairelere ve hastanelere kolaylıkla gidebilirsiniz.

Minibüsler

Kızıltepe Otogarı’nda ilçe içi ulaşım sağlayan minibüsler dışında her yarım saatte bir Mardin merkezinin yanında Midyat, Derik, Mazıdağı, Savur, Dargeçit gibi Mardin'in 12 ilçesine ve köylerine hareket eden ilçe içi minibüsleri de kullanabilirsiniz

Taksi

Kızıltepe Otogarı içerisinde 24 saat hizmet veren Kızıltepe Otogar Taksi’ye 52 22, otogarın hemen yanında durağı olan Kızıltepe Taksi ise 62 90 numaralı telefonla ulaşarak taksiyle de otogardan ilçe merkezine geçebilirsiniz.

Doğu’nun önemli bir tarih ve din merkezi olan Mardin, eski Mezopotamya bölgesindeki tarihi konakları, dini yapıları, doğal güzellikleri ve tepelerinde yamaç paraşütü gibi aktivite seçenekleri ile Güneydoğu Anadolu’nda popüler bir gezi destinasyonudur.

Mardin’de havalimanı, Kızıltepe ilçesinde bulunmaktadır. Havalimanı çıkışından Havaş servisleri, dolmuşlar ve havalimanı taksileri hizmet vermektedir. Otogar ise şehir merkezinde bulunmaktadır ve buradan merkeze ulaşım otobüsler ile sağlanmaktadır. Özel aracı ile gelen ziyaretçileri, Mardin’in tepesindeki eski şehir karşılamaktadır. Eski şehrin bulunduğu tepenin diğer tarafındaki modern yeni şehir karşınıza çıkmaktadır.

Mardin seyahatinde, pek çok tarihi ve turistik bölgeyi ziyaret etmek için havalimanından araç kiralama seçeneği tercih edilebilir. Şehir içi ulaşımda hizmet veren otobüs ve minibüslerin sayısı ve çalışma saatleri kısıtlı olduğundan, araç kiralama seçeneği daha uygun olabilir.

bin nüfuslu Mardin, şehre gelen ziyaretçilerle birlikte özellikle yaz aylarında trafiğin daha yoğun olduğu bir şehirdir.

Mardin’e Uçakla Gitmek

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler ve diğer birçok şehirden Mardin’e düzenlenen günlük uçak seferleri ile, Mardin’e aktarmasız olarak ulaşım sağlamak mümkündür. Uçak yolculuğu, Mardin’e araba ile gitmekten daha kısa ve daha ekonomik olduğundan, ziyaretçiler genellikle hava yolu ile ulaşımı tercih etmektedir.

Mardin Havalimanı, Kızıltepe ilçesinde bulunmaktadır ve merkeze 20 km uzaklıktadır. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin sıklıkla uğradıkları bir havalimanıdır.

Havalimanı çıkışında Havaş servisleri, dolmuşlar ve havalimanı taksileri kullanılarak şehir merkezine ve çevre ilçelere ulaşım sağlanabilmektedir.

Havaş servisleri ile yolculuk, şehir içi trafik durumuna bağlı olarak dakika sürmektedir. Yolculuk ücreti kişi başı 10 TL’dir.

Havalimanı çıkışından kalkan dolmuşlar, Kızıltepe ve Mardin il merkezine ulaşım sağlamaktadır. Bu dolmuşlar ile yolculuk dakika sürmektedir ve yolculuk ücreti 4 TL’dir. Ödemeler nakit olarak yapılabilmektedir.

Havalimanı taksileri ile Mardin şehir merkezine ulaşım TL civarında tutmaktadır.

Araç Kiralama

Mardin’e tarihi ve turistik bir gezi için ziyaretçiler, seyahatleri boyunca şehir içi ulaşım için araç kiralama seçeneğini sıklıkla tercih etmektedir.

Mardin’in öne çıkan tarihi yapıları ve turistik cazibe merkezleri farklı noktalarda bulunduğundan, toplu taşıma araçları ile seyahat zor olabilmektedir. Otobüs ve dolmuş ile ulaşımın bulunmadığı bölgeler de olduğundan, araba kiralama seçeneği değerlendirilebilir.

Mardin’de araç kiralamak isteyen ziyaretçilerin, en az 1 yıllık ehliyetinin olması ve 21 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bu ziyaretçiler, araba kiralayarak Mardin seyahatleri boyunca araba ile yolculuk yapabilir. Mardin Havalimanı’nda, araç kiralama firmalarından kiralama işlemi gerçekleştirilebilir. Mardin’de günlük araba kiralama için ödenmesi gereken ücret, günlük TL arasında değişiklik göstermektedir.

Mardin Şehir İçi Otobüsleri

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen halk otobüsleri; şehir merkezi, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ilçelerinde hizmet vermektedir. Çalışma saatleri, ile saatleri arasındadır.

Halk otobüsleri ile ulaşım ücreti TL civarındadır ve nakit ödeme yapılabilmektedir. Belediye tarafından işletilen bu otobüsler, özellikle yaz aylarında kalabalık olabilmektedir.

Mardin şehir merkezinden Midyat gibi turistik ilçelere doğrudan ulaşım sağlayan şehir içi otobüs hatları da bulunmaktadır.

Minibüs ve Dolmuşlar

Minibüsler, şehir merkezine Eski Mardin ve Yeni Şehir bölgeleri arasında sıklıkla hizmet vermektedir. Mardin’in dik sokaklarında yürümek dakika sürebileceğinden, kişi başı 2 TL ödeyerek minibüs ile ulaşım daha rahat olmaktadır.

Mardin’in virajlı ve merdivenli dar sokaklarında hizmet veren herhangi bir dolmuş veya minibüs hattı ise bulunmamaktadır.

Mardin dolmuşları; Mardin Otogarı, Artuklu, İstasyon Mahallesi, Kızıltepe, Midyat gibi bölgelere ulaşım sağlamaktadır. Yolculuk ücreti, gidilen mesafeye bağlı olarak TL arasında değişiklik göstermektedir. Dolmuşlar, ile saatleri arasında hizmet vermektedir ve nakit ödeme yapılabilmektedir.

Mardin şehir merkezinden Midyat’a ulaşım sağlayan dolmuş hatları da bulunmaktadır.

Mardin Seyahatinde Ulaşım İçin İpuçları

       Uçakla Mardin Havalimanı’na gelen ziyaretçiler, daha ekonomik bir yolculuk için otobüs ve dolmuşları kullanabilir. Bu dolmuşlar ile yolculuk 40 dakika civarında sürmektedir ve yolculuk ücreti 4 TL civarındadır.

       Havalimanı taksileri de şehrin her noktasına ulaşım sağlamaktadır.

       Taksiler, hem iç hatlar hem de dış hatlar terminallerinin yolcu çıkışlarında beklemektedir. Aynı tarife, 24 saat geçerlidir. Mardin’de taksimetre açılış ücreti TL ve km başına TL’dir.

       Havalimanı taksileri ile şehir merkezine ulaşım TL civarında tutmaktadır.

       Mardin’in görülmesi gereken tarihi köylerine toplu taşıma araçları ile ulaşım seçeneği bulunmadığından, araç kiralama seçeneği tercih edilebilir. Günlük araç kiralama ücreti TL arasında değişmektedir.

       Şehir merkezinin dik sokaklarında toplu taşıma araçları hizmet vermemektedir.

       Mardin’de toplu taşıma araçları genel olarak ile saatleri arasında hizmet vermektedir. Yaz sezonunda ’a kadar hizmet veren bazı dolmuş ve minibüs hatları da bulunmaktadır.

       Mardin şehir içi otobüs hatlarında nakit ödeme yapılabilmektedir.

       bin nüfuslu Mardin’de, özellikle merkezi bölgelerdeki otobüsler kalabalık olabilmektedir. Daha rahat bir yolculuk için, araba kiralama seçeneği tercih edilebilir.

       Mardin şehir merkezinden bazı otobüs ve dolmuşlar, Midyat gibi turistik ilçelere ulaşım sağlamaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir