bulaşık makinesi su alma hortumu nasıl değiştirilir / Bulaşık Makinesi Hortumu Nereye Kadar Sokulmalı - Yaşam Sohbet - Oto Club Türkiye

Bulaşık Makinesi Su Alma Hortumu Nasıl Değiştirilir

bulaşık makinesi su alma hortumu nasıl değiştirilir

Bulaşık Makinesi Su Almıyor mu?

Bulaşık Makinesi Neden Su Almamaya Başlar

Su almama ve deterjanın olduğu gibi çıkma sorunlarının birçok nedeni olabilir. Bulaşık makinesindeki kimi parçalar da bu arızalara sebep olabilir.

Su giriş valfi (ventil)

Bu parça bozulduğu zaman makine su almaz. Bu nedenle eğer bulaşık makineniz su almıyorsa ilk olarak su giriş valfini kontrol etmelisiniz. Pompa motoru: Pompa motoru, makinedeki suyu boşaltmakla yükümlüdür. Ancak bu parça kısa devre yaparsa ya da herhangi bir nedenle hata verirse bulaşık makinesi arıza yapabilir.

Emniyet sivici

Her marka ve modelde emniyet sivici bulunmaz; ancak bulunanlar için su arızalarında emniyet sivicinin de kontrol edilmesi gerekir. Zira su almama problemi, emniyet sivicinin bozulduğuna işaret de olabilir. Emniyet sivicini yalnızca teknik servis değiştirebildiğinden, arıza durumunda mutlaka bulaşık makinenizin markasına uygun yetkilendirilmiş teknik servisi çağırmanızı öneriyoruz.

Musluk

Eğer bulaşık makinesi su almıyor ise ilk yapmanız gerekenlerden biri musluğu kontrol etmektir. Bulaşık makinesinin bağlı olduğu su hortumunun ucundaki musluğun kapalı olması ya da bozuk olması da güçlü bir ihtimalken, sular kesilmiş ve siz bunu fark etmemiş olabilirsiniz. Bu nedenle teknik servis çağırmadan önce mutlaka musluğu kontrol edin.

Pervaneler ve deterjan seçimi

Eğer deterjanınız olduğu gibi çıkıyorsa ve bulaşıklarınızı temizlemiyorsa doğru deterjanı kullanmıyor olabileceğiniz gibi makinadaki pervaneler de tıkanmış olabilir. Bu yüzden önce iki pervaneyi de sökerek tıkalı olup olmadıklarını kontrol edin, ardından ihtiyacınıza uygun bir deterjan seçimi yapın. Bunun için yeni formüllü Finish Quantum’u öneririz. Finish Quantum bulaşıklarınızı korur, üstün performansıyla mükemmel temizliğe ulaştırır.

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Bulaşık makinesinin giriş ve çıkış hortumları nasıl değiştirilir?

bulaşık makinesinde hortumların değiştirilmesiBulaşık makinesindeki giriş ve boşaltma hortumu, ekipmanın kendisi ile birlikte piyasaya sunulan aksesuarlardır. Üretici onlara iyi bir garanti verir ve bu nedenle onlarla kırılma veya bozulma çok nadir görülür. Bununla birlikte, durumlar farklıdır, hortum kırıldığında bu ender durumlardan biri olacağınız, üreticinin hatası nedeniyle hortumların kit içerisinde olmayacağı veya çok kısa olacağı ortaya çıkabilir. Genel olarak, bir hortumun değiştirilmesi veya uzatılması gerekebilir, bu yüzden bunun nasıl doğru şekilde yapıldığını detaylı olarak açıklayacağız.

Onarım Hazırlığı

Başlamak için, kendiniz tamir etmeye hazırlanın ve bulaşık makinesine hazırlanın. Öncelikle, aracı elektrik şebekesinden, su beslemesinden ve kanalizasyondan ayırıyoruz. Sonra selefonu ve büyük bir paçavrayı döşendikten sonra açık alana iteriz. Bu, kalan suyun zemine dökülmemesi ve çalışmanızın uygun olması için gereklidir.

Daha sonra, çalışma sırasında gerekli olabilecek gerekli araçları hazırlayın, yani: tornavidalar ve pense. Giriş ve çıkış hortumunu derhal hazırlayın. Satın almadan önce, hortumların ne kadar sürmesi gerektiğini belirleyin, hortumları parazit bağlantısına bağlamalarına izin verilmez.

Giriş hortumları 1,5 ila 5 m uzunluğunda üretilir, ,5 m uzunluğunun optimum olduğu kabul edilir, drenaj hortumu bir metre ile satılır, yani gerektiği kadar kesilir.

giriş hortumuBir su girişi ve tahliye hortumunu seçerken dikkatli olun. Giriş hortumunun parametrelerini gösteren teknik bir pasaportu olmalıdır, böyle bir pasaport yoksa, numaralar hortumun üzerinde belirtilmelidir. Öncelikle, bu izin verilen maksimum su besleme basıncı, çalışma basıncı ve giriş hortumunun tasarlandığı sıcaklıktır. Kural olarak, soğuk su hortumları çalışma sıcaklığına sahiptir0C, ve sıcak su için 0S.

Giriş hortumu polivinil klorürden yapılmıştır ve böyle bir hortumun uçlarına plastik bir somun ile tutturulmuş bir parça bağlanmıştır. Bağlantı parçaları bulaşık makinesine takılı, açılı ve açılı olabilir. Ek olarak, bazı hortumlar su sızıntısına karşı koruma sağlamak için tasarlanmış özel bir vana (Aqua stop) ile donatılmıştır. Böyle bir su giriş hortumu çok daha pahalıdır.

Giriş hortumunu değiştirin

Bulaşık makinesindeki giriş hortumunu değiştirmek oldukça kolaydır. Çoğu bulaşık makinesi modelinde giriş hortumu, makinenin gövdesinin arkasındaki arkasına bağlanmıştır. Örneğin, Samsung ve Hotpoint-Ariston marka bulaşık makineleri. Hortumu değiştirmek için, hortum somununu elle dikkatlice sökmek ve yenisini eskisinin yerine vidalamak yeterlidir.

giriş hortumu

Bazı bulaşık makinesi modellerinde, giriş hortumu makinenin içine girer, böyle bir giriş hortumunu çıkarmak için kasayı biraz sökmek gerekir. Kolaylık sağlamak için, araç yana veya baş aşağı yerleştirilebilir. Alt ön çubuğu ve alt kısmı sökmek gerekir. Bundan sonra, iç parçalara erişim açılacaktır, bulaşık makinesinin önünde giriş vanasına bağlı bir giriş hortumu vardır. Küçük bir anahtar kullanarak eski su besleme hortumunu sökebilir ve yerine yeni bir tane bağlayabilirsiniz.

giriş hortumu

Su besleme hortumunu değiştirmeniz gerekmiyorsa, ancak sadece uzatılması gerekliyse, bu durumda, böyle bir uzunlukta bir giriş hortumunun, hortumun ve özel bir bağlantının uzatılacağı şekilde uzatılması gerekecektir. Bir pirinç kaplin, plastik olandan daha iyi kullanılır. Böylece, bulaşık makinesinden gelen giriş hortumu kaplinin bir ucuna vidalanır, uzatma kablosu kaplinin ikinci ucuna vidalanır ve sonra uzatılmış hortum su kaynağına bağlanır.

genişletilmiş giriş hortumu

Bilginiz için! Uzmanlar hala su besleme hortumunu uzatmamalarını, değiştirmelerini öfunduszeue.infoçta, ek bir bağlantı ek bir su kaçağı riskidir.

Tahliye hortumunu değiştirin

Drenaj hortumu bulaşık makinesine çeşitli yerlerde, sol alttan, sağ alttan ve hatta yukarıdan bağlanabilir, bunların tümü bulaşık makinesinin modeline ve markasına bağlıdır. Örnek olarak Gorenje bulaşık makinesini kullanarak bir hortumu değiştirme işlemini düşünün.

  1. İlk önce, plastik mandallardan sökerek tahliye hortumunu makine gövdesinden ayırın.
  2. Kolaylık sağlamak için, sağ tarafa erişim sağlamak için makineyi sol tarafına yerleştirin.
  3. Tavada bir miktar su kalması durumunda paçavra hazırlayın.
  4. Makinenin altındaki 4 vidayı sökün, alt kısmını çıkarın ve bir kenara koyun.
    Dikkatli olun, cihaz su sızıntısından sabitlendiğinden alttan keskin bir şekilde sarsmayın, kabloları yanlışlıkla yırtabilirsiniz.
  5. Pense kullanarak, tahliye hortumunu tutan kelepçeyi dikkatlice çıkarın sirkülasyon pompası. BuTekrar kullanılamadığından kelepçenin hortumla değiştirilmesi gerekir.
    boşaltma hortumu
  6. Çek valfi boşaltma hortumundan çekin ve tekrar pompaya yerleştirin.
  7. Bulaşık makinesinin arkasını çıkarın ve yana kaydırın.
  8. Hortumu tutan manşonu ayırın ve dışarı çekin.
    drenaj hortumu değişimi
  9. Deliğe yeni bir hortum yerleştirin, pompaya bağlayın ve kelepçeyi sıkın.
  10. Arabayı topla.

Gerekirse, boşaltma hortumunu uzatın, istediğiniz uzunlukta bir hortum uzatma kablosu, 3 yeni kelepçe ve bir balıksırtı adaptörü satın almanız gerekir. Adaptör, makineden giden hortumun ucuna ve uzatma hortumuna yerleştirilir. Her iki hortum da kelepçelerle sabitlenmiştir. Ardından uzatma hortumunun ikinci ucu sifon dalına yerleştirilir ve bir hortum kelepçesi ile sabitlenir.

balıksırtı adaptörü

Önemli! Su besleme hortumunu veya boşaltma hortumunu değiştirdikten sonra, çalışabilirliğini ve hortum bağlantısının sıkılığını kontrol etmek için bulaşık makinesinin test yıkama işlemini başlatmak zorunludur.

Bu nedenle, ilk bakışta göründüğü gibi, bulaşık makinesinin drenaj ve giriş hortumlarını değiştirmek veya uzatmak zor değildir. Sabırlı olun, talimatlara göre hareket edin ve başaracaksınız.

   
  • Fikrinizi paylaşın - yorum yapın

SU GİRİŞ VENTİLİ

Bulaşık Makinesi, Alm. Geschirrspülmaschine, Fr. Machine a Faire la vaisselle, İng. Dish-washer. Mutfakta veya yemekte kullanılmış kap kacağı yıkamak için yapılmış bir makina. Lokanta ve yemekhaneler için yapılan ilk bulaşık makinaları, kirli bulaşıkları hareketli bir kayış veya döner bir sepet üzerinde sıcak su fıskiyelerinin altından geçirme usulüne göre çalışıyordu. Modern bulaşık makinalarında bu işlem tam tersi uygulanır. Yani kirli kaplar hareketsiz bir sepete dizilip, alttan ve üstten döner fıskiyelerle su fışkırtılır. Makinanın dış yüzü ile içi arasındaki boşluk ses ve ısıya karşı izolasyonu sağlayan bir madde ile doldurulur Ön yüzdeki kapak, yukarıdan aşağıya doğru açılarak raylar üzerinde duran sepetlerin dışarıya çekilmesini sağlar. Makina çalışırken kapı açıldığında bütün devreleri kesen bir mikroşalter vardır. Bulaşık makinaları için gerekli su, musluktan bir hortumla alınır. Kirli su, bir hortum ve pompayla dışarı atılır. Kullanılan suyun miktarı, makinanın büyüklüğüne ve seçilen yıkama programına göre 13 litre ile litre arasında değişir. Evlerde kullanılan makinalar dereceye kadar ısıttıkları su ile yıkama yaparlar. Isıtıcının gücü ile watt arasında değişir. Ayrıca ısıtıcının çalışmasını denetleyen bir termostat vardır. Bulaşık makinasında fıskıye kollarına su basan ve kirli suyu boşaltan iki pompa bulunur. Bazı makinalarda pompalar ayrı motorlar tarafından çalıştırılır. Makinaların üzerinde yıkanacak bulaşığın türüne göre düğmeler ve anahtar vardır. Yıkama ve durulama suyu döner kollarla hem alttan hem üstten fışkırtılır. Deterjan ve parlatıcı madde, konuldukları bölmelerden otomatik olarak alınır. Makinanın bir bölümüne suyun sertliğini gidermek için tuz konur. Kapısında bulunan bir zamanlama düğmesi, seçilen programı otomatik olarak yönetir. Program anahtarı dışarıya çekildiğinde makina çalışır, ileri itince durur. Otomatik bulaşık makinaları ilk defa ’ta ABD’de üretilmiştir. Bulaşık makinaları kullanılırken, tıka basa doldurulmamalıdır. Zira çok doldurulmuş makinada temizlik tam olmaz. İki veya üç yıkamadan sonra makinanın filtresi temizlenmelidir. Uzun süre kullanılmayacak olan makina, iyice kurulandıktan sonra kapağı biraz aralık bırakılmalıdır. Motora zarar vermemek için çalışırken kapağı açılmamalıdır. 

Online-yedekparçfunduszeue.infoise sizlere güvenilir hizmet ve uygun fiyat imkanıylabulaşık makinesine ait tümyedek parçaları hizmetinize sunmaktadır.
Su Giriş Ventilikategorisi ilebulaşık makinesine ait tüm yedek parçalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bulaşık makinesitüm hanımlar için bir kolaylık ve yardımcı iken,Su Giriş Ventili yedek parçalarıise tüm ustalara yardımcı olmakta ve kolaylık sağlamaktadır. 

Online Yedek Parça ile uygun ve kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz.

Online Yedek Parçaile uygun ve kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası