turuncu meyve ve sebzeler / Meyve ve sebzelerin renklerine göre faydaları

Turuncu Meyve Ve Sebzeler

turuncu meyve ve sebzeler

   Cevabın tamamını burada okuyun: funduszeue.info

Sebze yemezsek ne olur?

Yeterince sebze ve meyve tüketmezseniz diyabet riskiniz zaman içinde artabilir. Öncelikle daha fazla meyve ve sebze yemek, kilonuzu azaltmanıza yardımcı olur ve bu da tip 2 diyabetin gelişmesi riskinizi azaltır. Ayrıca meyve ve sebzeler lif bakımından yüksektir ve bu da kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   

Renklerine Göre Meyve ve Sebzelerin Faydaları

Yazan Holis Templeton

Meyve sebze reyonu doğa ananın ilaç dolabı gibidir. Ama suni baş ağrısı ilaçları ve mide rahatlatıcıların aksine kıvırcık lahana ve tatlı patates öyle afili bir pakette, içindeki tüm besinlerin sıralandığı bir etiketle önünüze gelmez. Çünkü, meyve sebzenin faydaları aslında direkt olarak size bakmaktadır!

Sebze meyve pigmentasyonuna bakıp kırışıklığa mı iyi geliyor, kanseri mi savıyor yoksa bağışıklığı mı canlandırıyor rahatlıkla anlayabilirsiniz. Meyve ve sebzeler renklerine göre neye iyi geldiğini aslında ifşa ederler. Sebze ve meyvelerin kendilerine özgü renkleri aslında onları ultraviyole ışınlarına karşı korumaktadır. Dolayısıyla bu pigmentler bir nevi antioksidandırlar. Meyve ve sebzeleri farklı renkleri onları güneşin oluşturduğu zararlı kimyasallardan, yani serbest radikallerden korurlar. Böylece güneş, sebze meyvenin hücrelerine zarar veremez. Dolayısıyla, her meyve ve sebzede farklı yoğunlukta bulunan bu pigmentler, besinlere renklerini verdikleri gibi onların antioksidan etkilerini de oluşturmaktadırlar.

Karnabahar ve sarımsak gibi çoğu beyaz sebzenin kalbe, portakalın da bağışıklık sistemine iyi gelmesi bir tesadüf değil elbette. Fito-besinler renge göre değişir; ne kadar çok renkte yerseniz o kadar sağlıklı olursunuz. Sizin için de renklerin şifresini çözme zamanı geldi! Sebze meyvenin rengine bakarak ne artılar sağladığını öğrenin ve kendiniz için rengarenk bir sağlık paleti yaratın.

Beyaz Sebzeler ve Meyveler

Gıda: Sarımsak, soğan, pırasa, taze soğan, armut, karnabahar

Renk Şifresi: Ekmek ya da sofra şekeri gibi üç beyaz ürünlerini alışveriş sepetinize almayacağınızı biliyoruz ama siz beyazı toptan elemeyin. Saydığımız gıdalarda kalbi koruyan, kanserle savaşan, viral ve bakteriyel hastalıklara karşı işleyen alisin adında bileşikler vardır.

Kırmızı Meyveler ve Sebzeler

Gıda: Domates, karpuz, pembe greyfurt, guava, kırmızı dolma biber.

Renk Şifresi: Kırmızı görüyorsanız muhtemelen likopene bakıyorsunuzdur. Likopen özellikle göğüs olmak üzere birçok kanser riskini düşürebiliyor. Bu antioksidanı almanın en kolay yolu: domates ve domates bazlı gıdalar tüketmek!

Mavi Meyve ve Sebzeler

Gıda: Böğürtlen, mavi yemiş, al üzüm, erik, mor lahana.

Renk Şifresi: Gençlik pınarı arayışındaysanız o zaman sizi karanlık tarafa alalım. Koyu mavi ve mor renkli gıdalar beyin sağlığını iyileştirdiği, dolaşımı rahatlattığı ve yaşlanmayı yavaşlattığı pek çok çalışmaca kanıtlanmış antosiyanin antioksidanı ihtiva eder. Siyah ve koyu mavi sebze ve meyveler tüketerek biyolojik saatinize hükmedebilirsiniz.

Yeşil Sebzeler ve Yeşil Meyveler

Gıda: Lahana, ıspanak, brokoli, Brüksel lahanası, bezelye.

Renk Şifresi: Lütein zengini bu gıdalar gözlere iyi gelir. Özellikle lütein katarakt riskini düşürmeye ve maküler bozulmanın azalmasına yardımcı olur. Dahası, brokoli, Brüksel lahanası ve kıvırcık lahana gibi lahanagiller vücuttaki kansere neden olan toksinleri azaltıyor.

Turuncu Meyveler ve Sebzeler

Gıda: Havuç, tatlı patates, balkabağı, kavun, kayısı, mango.

Renk Şifresi: Turuncu pigmenti meyvenin ya da sebzenin gözleri koruduğu gibi bağışıklık sistemini de desteklediği kanıtlanmış beta-karoten içerdiği anlamına gelir. Ispanak ve pazı gibi yapraklı sebzeler de iyi birer beta-karoten kaynağıdır; bu pigment bu sebzelerde de vardır ama yeşil klorofil tarafından kapanır.

Tam Spektrum Gıdalar

Sağlıklı bir beden için doğanın tüm renklerine tabağınızda yer vermeniz gerekir. Tek öğünde en az beş farklı renk cümbüşü için aşağıdaki tarifleri mutlaka deneyin.

Sıkma Sebze Suyu

  • 2 küçük domates
  • 1 küçük tatlı patates (pişmiş)
  • 3 kereviz sapı
  • mor havuç
  • 1 tk taze yabanturpu

Hazırlanışı: Sıkacakla sıkın ve buzla servis edin.

Kalori:

Koruyucu Bileşenleri: Likopen, beta-karoten, apluman (iltihaplanma karşıtı), antosiyanin

Yeşillikli Fasulyeli Meyve Smoothie

  • ½ kırmızı armut
  • ½ portakal
  • g donmuş lahana
  • 50g böğürtlen
  • ml tatlandırıcı ilavesiz badem sütü
  • 50ml portakal suyu
  • 1 tk agave nektarı

Hazırlanışı: Blenderden geçirin ve 4 buzla servis edin.

Kalori:

Koruyucu Bileşenleri: Antosiyanin, glükosinolat, C ve K vitaminleri.

Taze Salata

  • 1 domates (doğrayın)
  • 50g pişmiş mısır
  • 50g avokado (doğrayın)
  • g mor lahana
  • g ak turp
  • 2 yk vinaigrette

Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırın.

Kalori:

Koruyucu Bileşenleri: Likopen, lütein, zeaksantin, beta-karoten, glükosinolat

Çin Marul Dürüm

  • g doğranmış dolma biber
  • g şerit doğranmış havuç
  • g edamame
  • g doğranmış soğan
  • g tavuk kıyması
  • 1 yk soya sosu
  • 1 büyük marul yaprağı

Hazırlanışı: Wok tavada kavurun. Marula dürerek yiyin.

Kalori:

Koruyucu Bileşenleri: C vitamini, beta-karoten, alisin, antosiyanin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası