topuk çatlakları nasıl giderilir catlayan topuklara ne iyi gelir / Ayak derisi soyulmasına ne iyi gelir?

Topuk Çatlakları Nasıl Giderilir Catlayan Topuklara Ne Iyi Gelir

topuk çatlakları nasıl giderilir catlayan topuklara ne iyi gelir

Topuk Çatlaklarına Ne İyi Gelir? Topuk Çatlakları Nasıl Geçer? Topuk Çatlaklarına İyi Gelen Şeyler

Bununla beraber ayak bakımının yapılmaması neticesinde türlü ayak problemleri de ortaya çıkmaktadır. Bunlar içerisinde topuk çatlağı da yer almaktadır. Topuk çatlakları, hekim kontrolünde tedavi edilebilir. Ancak evde de bitkisel ve doğal metotlarla giderilmesi mümkün.

Topuk Çatlaklarına Ne İyi Gelir? 

Topuk çatlaklarına iyi gelen en önemli uygulama; nemlendiriciler ile ayakların devamlı olarak nemlendirilmesidir. Bunun yanı sıra önceden sirke ile ayak bakımının yapılması ardından da nemlendirici kremler ile nemlendirmek gerekir. Her gün bu şekilde bakım yaparak, topuk çatlaklarının önüne geçilebilir.

Ağız bakım gargarası ile elma sirkesinin karıştırılmasıyla beraber topuk çatlaklarına iyi gelecektir. Bununla beraber leğen içerisine konulan bu iki karışımın içerisinde ayaklar yaklaşık olarak 15 dakika bekletilmelidir. Yumuşayan ayaklar ise ponza taşıyla fırçalandıktan hemen sonra suyla durulanmalıdır. 

Topuk Çatlakları Nasıl Geçer? 

Dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenerek, bol bol su tüketerek önüne geçilmesi mümkün olan topuk çatlağı, nemlendiriciler ve tıbbi tedavi ile de tedavi edilebilir. Ayak topluklarında ortaya çıkan çatlaklar, uzman hekim kontrolünde tedavi edilebilmektedir. Alanında uzman hekim, topukta ortaya çıkan çatlağın tedavi edilmesi adına sertleşmiş olan dokuyu alabilir. Sertleşmiş olan derinin alınmasıyla beraber çatlak sorunu son bulur. Gerekli olması halinde doku yapıştırıcısı kullanılabilir. 

Eczanelerden alınan nemlendiricilerle fazla kuru ciltlerin nem kazanması mümkündür. Nemlendiricilerin kullanılması gerektiğine alanında uzman cilt hekimi karar vermelidir. Bunun dışında topuk çatlaklarının çok sertleşmemesi durumunda herhangi bir nemlendirici kullanılabilir. 

Topuk Çatlaklarına İyi Gelen Şeyler

Cilt ile ilgili pek çok probleme iyi gelen limon, asidik yapısından ötürü cildi yumuşatır. Bu ise topuklarda çatlamayı önler. Topukta ortaya çıkan çatlaklar kişiyi rahatsız ediyorsa; ılık su içine belli bir miktar limon suyunu ekleyerek, su içerisinde yaklaşık olarak 15 dakika boyunca bekletilmelidir. Daha sonra ponza taşı desteğiyle topuklardaki ölü deri alınmalıdır. Son olarak, ayaklar temiz suyla yıkanarak, havlu desteğiyle kurutulmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, suyun ılık olmasıdır. Çok sıcak su, cildin kurumasına ve topukların çatlamasına neden olur.

Vazelin herkesin evinde olan bir nemlendirici türüdür. Bununla beraber topukların yumuşatılması ve cilde gereksinim duyulan nemin verilmesi amacıyla vazelin kullanmak önemli olacaktır. 

Topuk Çatlaklarına Ne İyi Gelir Topuk Çatlakları Nasıl Geçer Topuk Çatlaklarına İyi Gelen ŞeylerGül Suyu ve Gliserin İle Topuk Çatlaklarına Çözüm

Gül suyu ve gliserinin bir arada kullanılması sonucunda topuk çatlakları kısa zamanda iyileşir. Kozmetik piyasasında oldukça yaygın şekilde kullanılan gliserin cildi yumuşatan özelliğe sahiptir. Gül suyu; antioksidan, antiseptik ve antienflamatuvar özellikleri ve içerisindeki vitaminler ile cildi koruyan özelliğe sahiptir. 

Gül suyu ve gliserinin olumlu etkilerinden faydalanabilmek için yapılması gereken tek şey, her iki malzemenin eşit miktarlarda birbiriyle karıştırılmasıdır. Elde edilen karışım, gece yatmadan önce ayaklara ve topuklara masaj yardımıyla sürülmeli ve daha sonra ayaklara bir çorap giyerek uyunmalıdır. 

Topuk Çatlağı Oluşma Sebebi

Topuk çatlaklarının oluşma nedenleri;

 - Şeker hastalığı,

 - Ayakta çok durmak,

 - Ayakların ayakkabı içinde uzun süre kalması,

 - Kuru hava,

 - Tedavisi olmayan nasırlar,

 - Yetersiz yapılan ayak bakımı,

 - Yetersiz ve sağlıksız beslenme,

 - Nem eksikliği,

 - Yanlış ayakkabı seçmek,

 - Yaşlılık,

 - Egzama ve sedef gibi önemli cilt problemleri şeklinde sıralanabilir. 

Topuk Çatlağına Ne İyi Gelir? Ayak Topuğundaki Çatlaklar Nasıl Geçer ve Acısı Nasıl Tedavi Edilir?

Gün boyunca bedenleri ayakta tutarak, oradan oraya gidilmesini sağlayan ayaklar gerekli şeylerin yapılmadığı müddetçe çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelmektedir. Ayağın güzel temizlenmemesi, havalandırılmaması hastalıkların en büyük davetiyeleridir. Topuk çatlaklarının hafifletilerek ağrı ve benzeri sorunların ortadan kaldırılması, kimi durumlarda ise tamamen yok edilmesi mümkündür. Bunun için öncelikle bir doktor kontrolüne ve doktor önerisi ve bilgisi dahilinde topuk çatlağına ne iyi gelir sorusunun yanıtlarını içeren doğal ve bitkisel tedavilere başvurulması gerekir. Peki topuk çatlağı nasıl geçer? İşte detaylar...

TOPUK ÇATLAĞINA NE İYİ GELİR?

Topuk çatlağının hafiflemesi hatta tamamen yok olması için birçok yöntem bulunmaktadır. İnsanlar genellikle doktora gitmek yerine topuk çatlağını evde tedavi etmek isterler. Topuk çatlağı tedavisinde çeşitli uygulamalara başvurulur. En bilindik olanı ve topuk çatlağını rahatlatması ile bilinen yöntem de şudur:

  • Ağız bakım gargara ve elma sirkesi

Bu iki sıvı karıştırıldıktan sonra karışımın içine ayaklar sokulup yaklaşık 15 dakika bekletilmelidir. Yumuşamış olan ayaklar ponza taşı ile fırçalandıktan sonra da su ile durulanmalıdır.

  • Nemlendirici krem ile ayakların nemlendirilmesi

Bu tedavi sonucunda sirke sayesinde ayaktaki bakteriler yok olmaya başlarlar ve ayaklar yumuşayarak ölü derilerden kurtulurlar. O yüzden topuk çatlakları geçene kadar bu tedavi her gün kullanılmalıdır.

TOPUK ÇATLAĞINA İYİ GELEN EVDE DOĞAL VE BİTKİSEL YÖNTEMLER

İnsanlar herhangi bir rahatsızlık yaşadıklarında ilk olarak bu rahatsızlığı evde geçirmek isterler. Bu yüzden de evde topuk çatlağı nasıl geçer arayışlarına girerler. Bu arayışın sonucunda da buldukları kolay yöntemleri denemeye başlarlar. Duyulan en yaygın yöntemlerden birisi de vazelin ve aspirindir. Peki ya topuk çatlakları için aspirin ve vazelin kullanılır mı? Kullanıldığında faydalı olur mu? Bu tür soruları cevaplamak için de evde kullanılan yöntemlerin araştırılması gerekmektedir. Topuk çatlağı tedavi sürecinde kullanılabilecek bazı yöntemler şunlardır:

1 çay kaşığı bal, 3 çorba kaşığı pirinç unu ve birkaç damla sirke karıştırıldıktan sonra topuk çatlaklarına kese yapılır. Ayaklar ılık suyla yaklaşık 10 dakika ıslatılmalıdır. Islanan ayaklar ise bu karışımda hafif hafif keselenmelidir. Kese sayesinde ölü deri yavaş yavaş çıkacaktır. Bu keseleme yöntemi hastana 2 ya da 3 kez uygulanmalıdır. Pirinç ununun cildi arındırıp mineral kazandırma özelliği sayesinde topuk çatlağı kolayca tedavi edilebilir. Ve bal da çatlamış derilerin iyileşmesini hızlandıran doğal bir antiseptiktir. O yüzden de bu karışım topuk çatlağı nasıl giderilir sorusunun cevaplarından birisidir.

  • Vazelin, aspirin ve Limon Suyu

Vazelin birçok deri tedavisinde kullanıldığı gibi topuk çatlağı tedavisinde de kullanılmaktadır. Vazelin nemlendirici özelliği sayesinde ayaklar nemlenerek hastalıklardan kurtulabilirler. Vazelin limon suyu ile kullanıldığında ise sitrik asit sayesinde ayağın ölü derilerden kurtulmasına yardım eder. Bu tedaviye başlamadan önce ayaklar 20 dakika kadar ılık suda bekletilmelidir. Durulayıp kurulandıktan sonra da vazelin ile birkaç damla limon suyu karıştırılarak ayağa uygulanmalıdır. Topuklara bu karışım sürüldükten sonra da çorap giyilmelidir. Bu uygulamanın yatmadan önce yapılması daha iyi olacaktır. Gece boyunca o çorapla uyuyup sabah da ayaklar temizlenmelidir.

Aynı zamanda aspirin de ezilip vazelin ile karıştırılarak bu şekilde uygulanılabilir. Bu da çok etkili bir yöntemdir.

Karbonatın ölü hücreleri temizleyen ve ayak kokusunu gideren yapısı topuk çatlağı tedavisinde karbonat kullanılmasına sebep olmaktadır. Ilık su dolu bir kaba 3 yemek kaşığı kadar kabartma tozu katıldıktan sonra karıştırılmalıdır. Karbonat su içinde çözülene kadar da karıştırılmaya devam edilmelidir. Ayaklar bu suda 15 dakika bekletildikten sonra da kurulanıp pomza taşı ile ovulmalıdır. Haftada 2 kez bu yöntem uygulanmalıdır.

  • Topuk Çatlakları İçin Krem

Piyasada çok fazla krem bulunması nedeniyle kişiler hangi kremin topuk çatlağına iyi geleceğini bilememektedirler. Aslında topuk çatlağı sorunlarında doktora gitmek çok daha kolay ve kesin bir yöntemdir. Doktorun yazacağı kremlerin kullanımı sonrasında da topuk çatlakları düzelecektir. Fakat buna ek olarak herhangi bir eczaneye giderek de topuk çatlakları için krem temin etmek kolaydır.

TOPUK ÇATLAĞI NASIL GEÇER?

Dengeli beslenerek ve bol su tüketerek önlenmesi mümkün olan topuk çatlakları, topuğu saran arkası kapalı ayakkabılar kullanarak da önlenebilir. Peki topuk çatlakları nasıl giderilir? İşte yöntemler:

Ayak topuğunda meydana gelen çatlaklar, uzman doktor denetiminde tedavi edilebilir. Doktor, topukta meydana gelen çatlağı tedavi etmek için sertleşmiş dokuyu alabilir. Sertleşen derinin bölgeden uzaklaştırılması ile çatlak problemi son bulmuş olur. Gerekli görülmesi halinde doku yapıştırıcısı da kullanılabilir.

Eczanelerde temin edilmesi mümkün olan nemlendiriciler ile aşırı kuru ciltlerin nem kazanması sağlanabilir. Hangi nemlendiricinin kullanılması gerektiğine ise bir cilt doktoru ile birlikte karar verilmelidir.

TOPUK ÇATLAĞI NEDEN OLUR?

Topuk ve çevresinde meydana gelen küçük yarıklar olarak tanımlanan topuk çatlakları, hem sağlık hem de estetik açıdan önemli bir problem olarak nitelendirilir. Topuk çatlağı neden olur sorusunun cevabı aşağıdaki gibidir:

  • Metabolizmada meydana gelmesi muhtemel problemler dolayısıyla ortaya çıkan sağlık sorunları
  • Ter bezlerinin düzensiz bir şekilde çalışarak işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirememesi
  • Deride meydana gelen çeşitli hastalıkları
  • Diyabet
  • Düzensiz beslenme
  • İleri yaş
  • Cilt kuruluğu
  • Obezitelik derecesinde aşırı kilo
  • Ayakların gün içerisinde uzun saatler boyunca ayakkabının içerisinde kalması
  • Sürekli olarak ayakta durmak zorunda kalmak
  • Topukların üzerine kapasitesinin üzerinde güç uygulamak
  • Topukların aşırı derecede soğuk ya da sıcağa maruz kalması

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Ayak topuk çatlağı neden olur?

Topuk çatlaklarının bu kadar yaygın şekilde görülmesinin nedenleri şöyledir; kadınlarda menopoz sonrası cilt kuruluğunun artması, aşırı kilolar, ayak mantarları, doğru ayak bakımının yapılmaması, ter bezlerinin çok çalışması, şeker ve tiroid gibi sistemik hastalıkların ciltte kuruluğa sebep olmasıyla topuk çatlağı ...

Topuk çatlaklarına hangi krem iyi gelir?

topuk+çatlağı+kremiHerbaderm Argan Yağlı Topuk Çatlağı Kremi. ... LCN Chapped Skin Balm Deri Ve Topuk Çatlağı Kremi 50 Ml. ... Renee Topuk Çatlağı Jeli 30 ml (Topuk kremi + Törpü Hediyeli) ... Herbaderm Topuk Çatlağı Kremi 60 Ml. ... Ayak Topuk Çatlağı ve Ayak Bakım Kremi 100 ML. ... Scholl Topuk Çatlağı Bakım Kremi 60ml.Daha fazla öğe...

Sert topuk nasıl yumuşatılır?

Topukları tekrar yumuşatmak mümkün mü?Ayaklarınızı ılık su dolu bir kapta bekleterek derinizi yumuşatın. ... Ayağınızı yumuşatıp ölü derilerden kurtulduktan sonra nemlendirici maddeler kullanabilirsiniz. ... Topuk yumuşatıcı kremleri deneyin. ... Kendi kendinize deri kesmeyin.

Topuk çatlakları hangi vitamin eksikliğinden olur?

Ayak mantarı, sedef, egzama gibi hastalıklar ayak topuklarının çatlamasına neden olur. Az su tüketmek cilt kuruluğuna yol açacağından, çatlamalar tetiklenir. B Vitamini eksikliği (demir eksikliği) topuk çatlaklarının oluşmasını hızlandırır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir