cunda assos arası kaç km / Çanakkale Cunda Arası Mesafe Kaç Kilometre

Cunda Assos Arası Kaç Km

cunda assos arası kaç km

Ayvalık&#;tan Cunda&#;ya, Cunda&#;dan Assos&#;a

Tatil denilen şey  benim için, kendimi dinlemek ve İstanbul’un kaosu içinde kaybolmuş benliğime nefes aldırmak demek. Gezi ise çeşit çeşit kültürleri tanıyıp, farklı farklı şehirleri gezip yeni yerler keşfetmektir. Bu sene çok gezip, az tatil yaptığım bir dönem oldu benim için. Belki de fırtınalı ruhumu gezerek dindirebilirim sandım. Bu yüzden çok gezdim, az dinlendim.

Enerjim hala yerindeyken gezmeye devam ediyoruz. Bugün de İstanbul Ayvalık üzerinden Cunda’ya varıyoruz. Kaldırım taşlı,  dar sokaklı, mavi saksılı, begonvil bezeli sokakları ve cumbalı evleriyleCunda tipik bir Rum kasabası

Cunda’ya vardığımızda ilk olarak Mustafa & Saki'nin Yeri'nde dibek kahvesini içerek soluk aldık. Ardından dar sokakları gezmeye başladık. Gezi sonrası yorulduğumuzda bu sefer Taş Kahve’de kahve molasını vermiştik. 

Dinlendikten sonra tarih yüklü adanın tepesine doğru tırmanmak için tekrar yola koyulduk.

Eski Cunda evleri, sahil boyu, incik boncuk satıcıları, balık restoranları hepsi öyle güzel bir araya gelmiş ki yol hiç bitmesin istedim.

Tepeye tırmandığımızda harika bir manzara karşıladı bizi, bu manzaraya Koç ailesinin desteği ile yel değirmenleri de eklenmiş.

Adanın tepesinden manzaraya bakan şirin bir kafe ve değerli bir kütüphane bulunuyor. Selim ve Necdet Kent Kitaplığı olarak geçen bu kütüphane mutlaka görülmeli. Tepeye çıktığınızda soluklanmak için taze nane yapraklarının sarıp sarmaladığı buz gibi bir limonata çok iyi gelecektir.

Cunda’da yapılacaklar bunlarla sınırlı değil, bu adaya geldiğinizde mutlaka güzel bir balık keyfi yapın!

Ertesi günü, gündüz Ege’nin buz gibi sularında serinledikten sonra akşam rotamızı Şeytan Sofrası’na çevirdik. Şeytan Sofrası; üzerinde şeytanın ayak izi bulunduğuna inanılan, insanların madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisi.

Şeytandan dilek dilemek bana göre bir şey olmadığı için tüm dileklerimi güneşin batma anına sakladım. Alkışlar içinde güneşi uğurladıktan sonra Şeytan Sofrası’ndan ayrıldık.

Bir sonraki gün dönüş yolculuğuna geçtiğimiz gündü.  Ayvalık, Assos ve Tekirdağ üzerinden İstanbul’un yolunu tuttuk. Assos’a gitmeden mutlaka uğramanız gereken köylerden biri Adatepe Köyü

Kazdağları’nın eteklerinde bulunan bu köy yemyeşil doğası ve oksijen dolu havasıyla sizi de sarhoş edecektir. Köyün denize kapan kısmında Zeus Altarı bulunmaktadır. Köye varmadan denize bakan yamaca doğru giden ormanın içindeki patika ile ulaşılır Zeus Altarı’na. Bu yol da oldukça keyifli. Devasa çam ağaçlarının altından,  Adatepe Köyü’nün uzaktan yan yana üst üste konmuş kibrit kutusu gibi görünen taş evlerinin eşliğinde uzun bir yürüyüş yolunun sonunda Tanrıların Tanrısı Zeus’un karısı Hera’ya aşık olduğu ve tüm körfezi kanatlarının altında aldığı bu manzaraya ulaşıyorsunuz.

Eski çağlarda Zeus’a  kurbanlar ve adaklar sunuyorlarmış. Köyün bulunduğu bu bölgede Troia, Midilli, Pers, Atina, Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetleri izlerini bırakmış. Adatepe Köyü’nde Cumhuriyet öncesinde Rumlar ve Türkler bir arada yaşıyorlarmış. 

Mübadele sonrasında ise Rumlar köyden ayrılmışlar. Adatepe Köyü’nün otlu gözlemesini ve tavşankanı çayını içerek köyden ayrılıyoruz. Dönüş yolculuğumuzu Tekirdağ Özcanlar Köfte’de akşam yemeğimizi yiyerek bitiriyoruz. Yolculuğumuzun sonuna geldik, bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiler…

Bu yazı Gezimanya üyelerinden Esra Türkal tarafından yazılmıştır. Yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz üye olabilirsiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

3 Gece Konaklamalı Gökçeada Bozcaada Assos Kadırga Koyu Ayvalık Cunda Adası Turu

Tur Programı:

funduszeue.info İstanbul – Gökçeada Yolculuk

Belirlenen noktalardan belirlenen saatlerde hareketle araç içi ikramlar eşliğinde Tekirdağ Malkara Keşan yolunu takiben Çanakkale Kabatepe’den feribota binerek Gökçeada’ya gidiyoruz. Yolculuğumuz feribot geçişi dahil yaklaşık – 8 saat sürecektir yolculuğumuzda Tekirdağ Köşk Restoranda mola verilecektir.

 

1.Gün Gökçeada Plajlar ı Ve Rum Köyleri Turu – 4 Saatlik Yüzme Molası Dahil 

Varışımızın ardından muhteşem Ada Gökçeada’da Kefaloz koyunda Yaklaşık 3 saat kadar yüzme molası veriyoruz sonrasında Rum Köyleri gezimiz başlıyor; İlk olarak Dereköy ve Tepeköy’e gidiyoruz köylerimizde o muhteşem mimariyi ve manzaraları izledikten sonra meşhur dibek kahvesinin ve muhteşem muhallebilerin yapıldığı Zeytinli Köye gidiyoruz buradaki köy gezimizin ardından Gökçeada merkezine geçiyoruz buradaki meşhur lezzetleri tadıp gezdikten sonra adadan ayrılmak üzere kuzu limanına geçiyoruz dileyen misafirlerimiz feribotun gelmesini beklerken burada limanın hemen yanında bulunan plajda denize girebilir kafelerde oturabilirler. Çanakkale’ye varışımız sonrası otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı tur ücretine dahil olup açık büfe olarak sunulacaktır.

Sabah Kahvaltısı: Kabatepe’de Serbest Zaman

Öğle Yemeği: Aydıncık’ta Serbest Zaman

Akşam Yemeği: Dışarda  Restaurantta Verilecektir. (Tur Ücretine Dahildir)

Konaklama: Çanakkale Merkez Aşkın ART Hotel

Mola Tesisleri: Tekirdağ Köşk Tesisleri

Rota: İstanbul – Gökçeada ( Km ) / Ada İçerisindeki Gezi (50 Km ) / Gökçeada – Çanakkale (10 Km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe: Km

Otele Giriş Saati:

 

2.Gün Bozcaada Rüzgar Gülleri Bozcaada Kalesi Ayazma Plajı 4 Saat Yüzme Molası  Turu

Otelimizde açık büfe kahvaltının ardından Bozcaada’ya İlerliyoruz Bozcaada turumuza ilk olarak Bozcaada Kalesini gezerek başlıyoruz. Kale gezisi sonrası Rum mahalleri, şarap satış noktalarını Tarihi Camii ve Kiliseleri geziyoruz Sonrasında dileyen misafirlerimiz gün boyunca Ayazma Plajında denizin keyfini çıkarabilirler Rüzgar güllere ve Akvaryum Koyunun muhteşem manzarasını izleyebilirler. Bozcaada’da ki gezimizi tamamladıktan sonra otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı açık büfe olmak üzere otelimizde.

(Bozcaada gezimizde Adaya otobüsler geçemediğinden dolayı merkez gezisi sonrası Ayazma plajı, Rüzgar Gülleri ve Akvaryum Koyuna gidecek misafirlerimiz Transfer ücretlerini kendileri ödemeleri gerekmektedir.)

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Olup Açık Büfe Sunulacaktır. (Tur Ücretine Dahildir)

Öğle YemeğiBozcaada’da Serbest Zaman

Akşam Yemeği: Otelimizde Olup Set Menü Sunulacaktır. (Tur Ücretine Dahildir)

Konaklama: Çanakkale Merkez Aşkın ART Hotel

Rota: Çanakkale – Bozcaada (45 Km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe:90 Km

Otele Giriş Saati:

 

3.Gün Assos Kadırga Koyu 4 Saat Yüzme Molası, Assos Antik Kenti, Behramkale Turu

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Assos mavi bayraklı plajı olan Kadırga Koyuna gidiyoruz. burada 4 saatlik yüzme molamız olacaktır plajda bulunan tesislerin duş ve kabin imkanlarından faydalanabilirsiniz. Şezlonglar, duş ve kabinler ücretlidir. Yüzme molası andıran gezimize ilk olarak yapılar arasında tarihi köy evlerini geride bırakarak işçiliği ve mimarisi açısından döneminin en önemli surlarından, hem denize hem karaya egemen 3 km uzunluğunda bir surla çevrili Akropol’e giderek başlıyoruz. Akropol’ün en yüksek yerinde kurulmuş Athena Tapınağı ile Akropol’ün güney yamacında bulunan ve daha sonra kiliseye dönüştürülen Agora’yı, Agora’nın doğusundaki kürsü, heykeller ve küçük anıtsal yapılardan oluşan Bouleuterionu (Meclis), Gymnasiumu, geleneksel Grek tiyatro planına uygun at nalı biçimindeki tiyaroyu, stoayı görüyoruz. Aristoteles’in hayatının 3 yılını geçirdiği ve M.Ö. yılları arasında kurduğu felsefe okulunu gördükten sonra Akropol çıkışında yer alan bir Osmanlı eseri, I. Murad dönemine ait Hüdavendigar Camii’ni geziyoruz sonrasında gezimizi tamamlayıp otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı açık büfe olmak üzere otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Olup Açık Büfe Olarak Sunulacaktır (Tur Ücretine Dahildir)

Öğle YemeğiKadırga Koyu Serbest Zaman 

Akşam Yemeği: Otelimizde Olup Set Menü Sunulacaktır. (Tur Ücretine Dahildir)

Konaklama: Çanakkale Merkez Aşkın ART Hotel

Rota: Çanakkale – Kadırga Koyu (85 Km) / Kadırga Koyu – Behramkale (5 Km)/ Behramkale – Çanakkale (85 Km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe: Km

4.Gün Ayvalık – Cennet Tepesi – Ayvalık Kordon – Çınarlı Camii – Saatli Camii – Cunda Adası – Aşıklar Tepesi – Panaya Kilisesi – Taksiyarhis Kilisesi – Cunda Kordon – Sarımsaklı 4 Saat  Deniz Molası Turu

Otelimizde aldığımız sabah kahvaltı sonrası ilk olarak turumuza Cennet tepesinden muhteşem Ayvalık ve adalar manzarasını izliyor gün içinde gezeceğimiz yerleri tepeden izliyoruz. Cennet tepesinin havasını iyice içimize çektikten sonra Ayvalık merkez gezimiz başlıyor. İlk olarak Arnavut kaldırımlarından yürüyerek Çınarlı Camiye ulaşıyoruz burası Kurtuluş savaşı sonrası Camiye çevrilmiş bir Kilisedir. Sonrasında Saatli Camiyi geziyoruz merkezde serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Cunda Adasına geçiyoruz Cunda Adası gezimize ilk olarak Aşıklar tepesini gezerek başlıyoruz sonrasında Panaya Kilisesinin kalıntıları gördükten sonra Taksiyarhis Kilisesini geziyor ve Kordona ulaşıyoruz burada öğle yemeği menümüzü aldıktan sonra adayı keşfedip hediyelik pazarında alışveriş yapmanız için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Özgün Zeytinyağı Fabrikasına gidip fabrikayı geziyoruz. Burada bölgenin en önemli kaynağı olan zeytini tam anlamıyla oluşmasını öğrenmiş oluyoruz. Buradaki gezimiz sonrası İstanbul’a dönüş yolculuğumuza geçiyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Olup Açık Büfe Olarak Sunulacaktır (Tur Ücretine Dahildir)

Otele Çıkış Saati:

Öğle Yemeği: Cunda Adası Serbest Zaman

Mola Tesisleri: Susurluk Tesisleri

Rota: Çanakkale – Ayvalık ( Km) Şehir içi gezileri (65 km) Ayvalık – İstanbul (km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe:  Km

 

 

 

Ücrete Dahil Olan Hizmetler:

  • Lüks Otobüsler İle Ulaşım
  • 3 Gece Çanakkale Merkezde Aşkın ART Hotel’de Konaklama
  • 3 Set Menü Akşam Yemeği
  • 3 Açık Büfe Sabah Kahvaltısı
  • Feribot Geçişleri
  • Otopark Ücretleri
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  • Milli Park Girişleri
  • Sena tourism Asistanlık Bedeli
  • Sena tourism Seyahat Sigortası Paketi

 

 

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler:

  • Kişisel Harcamalarınız
  • Yarım Pansiyonun Dışında Kalan Yemekler
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Müze Girişleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası