dyk aylık değerlendirme raporu ingilizce / One moment, please

Dyk Aylık Değerlendirme Raporu Ingilizce

dyk aylık değerlendirme raporu ingilizce

EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI YAVUZELİ İMAM HATİP ORTAOKULU DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURS DEĞERLENDİRME RAPORU

 

Türkçe Zümresi(Zübeyde TURAN – Bekir ELMALI):Okulumuz Türkçe dersleri kapsamında açmış ve yürütmüş olduğumuz DYK kursları 27 Şubat tarihinde başlayıp 18 Mayıs tarihiyle sona ermişmonash.pw süreç içerisinde kursa devam eden öğrencilerle sürekli konu tekrarları yaptımonash.pw derslerinde işlediğimiz konularla ilgili sorular çözüp konuları daha iyi anlamalarına olanak tanıdık.Özellikle EBA testlerinden yararlanarak haftada bir öğrencilere denemeler uyguladımonash.pw denemelerle öğrencilerin anlayamadığı ya da kavrayamadığı konuları tespit monash.pwa ilgili öğrencilere dönütler verirken konular hakkında tekrarlar da yaptık.Türkçe dersinde özellikle kitap okumanın önemi üzerinde monash.pwğunu anlama ve kavramaya dönük etkinlikler yaptık.Önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde okuduğunu anlama ve kendini ifade etme kazanımlarına ağırlık vermeyi planlıyoruz.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Sosyal Bilgiler Zümresi (Zeliha KAYA)

Okulumuz TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçlük ve Sosyal Bilgiler dersleri kapsamında kapsamında açılmış olan DYK kursları 27 Şubat 18 Mart tarihleri arasında devam etmiştir. Bu süre içerisinde kursa devam eden öğrencilerimize okulda işlenen derslerden alınan dönütler doğrultusunda kavrayamadıkları konularda konu tekrarları, soru çözümleri yapılmıştır. Tekrarlar ve soru çözümlerinde farklı kaynaklardan özellikle EBA’dan yararlanılmıştır. Dönem başında uzun aralıklarla dönem sonuna doğru daha sık aralıklarla deneme sınavları yapılmış, sınavlarda öğrencilerin yanlış yaptığı sorular üzerinde çalışılmıştır. TEOG sınavında genellikle yoruma dayalı sorular çıktığından Kurtuluş Savaşı konulu kitap ve roman ödevleri ile konular pekiştirilmeye çalışılmış, tarihi terimlerin kullanılmasına yönelik etkinlikler yapılmıştır.

İngilizce Zümresi(Nuran SARI):  Okulumuz İngilizce dersi kapsamında açılmış olan DYK kursları 27 Şubat Mayıs tarihleri arasında devam etmiştir. Bu süre içerisinde kursa devam eden öğrencilere  eksik konular anlatıldı ve konu tekrarlarları yapıldı. Konuların ardından kazanım testleri çözülerek, konuların pekişmesi sağlandı. Konuların bitiminden sonra TEOG sınavı için her hafta denemeler çözüldü. Çözülen deneme ve testler yardımıyla öğrencilere test çözme teknikleri öğretildi. İngilizce dersinde kelime bilmenin de önemli olması nedeniyle kelime çalışmaları yapıldı. Kursa devam eden öğrencilerin, devam etmeyen öğrencilere oranla derslerde daha aktif oldukları ve akademik başarılarının arttığı gözlemlendi.

Matematik Zümresi(Muhammed ÇOKPARLAMIŞ – Hüseyin URAN): Okulumuz Matematik dersi kapsamında açılmış olan DYK kursları 27 Şubat Mayıs tarihleri arasında devam etmişmonash.pw süresince okulda işlenen konular neticesinde eksik kalan kısımlar tamamlanmaya çalışıldı.Soru sayısı artırıldı ve farklı soruların çözüm tekniği hakkında bilgi monash.pwrın ardından kazanım testleri ve değerlendirme sınavları uygulandı.İki haftada bir farklı kaynaklardan deneme sınavları çözüldü.Teog sorularına benzerlikleri bakımından eba sorularının üzerinde monash.pw devam eden öğrenci grubunun teog sınav sonucunun incelenmesi neticesinde ayrıntıyı daha iyi yakaladığı ve farklı teknikleri benimsediği gözlemlendi.

 

Fen Bilimleri Zümresi(Elif BAL-Elif KIZIK): Okulumuz Fen bilgisi dersi kapsamında açılmış olan DYK kursları 27 Şubat Mayıs tarihleri arasında devam etmişmonash.pw kursları okuldaki öğrendikleri bilgilerin kurslarda pekiştirlmesi olanağını sağlamaktadır.5,6,7,8 ‘lerde öncelikle konu ağırlıklı gidildikten sonra,test çözme teknikleri üzerinde monash.pwı kaynaklardan testler çözüldü.8’lerde haftada bir deneme sınavı yapıldı.Öğrencilerin anlamakta zorluk çektiği konularda farklı yöntem ve teknikler kullanılarak konu pekiştirmesi yapıldı.

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  Zümresi(Yasin SARAÇ – İlyas ACAR)= İmam hatip ortaokulu olmamız hasebiyle Arapça ve Kuran-ı Kerim derslerinin Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden gerekli olduğunu gözlemledik. Bunun sebebi Din Kültürü ders müfredatının Temel Dini Bilgiler dersi müfredatıyla aynı olmasıyla birlikte konuların daha basit işlenmesidir. Bundan dolayı 8. Sınıflara DKAB dersi kursu açılması ancak 5. 6. ve 7. Sınıflarda Kuran-ı Kerim, Arapça ve mesleki çalışmalar üzerinde yoğunlaşmak gereklidir. Bununla beraber alt sınıflarda katılımın yüksek olması ve öğrencilerin kurslara severek katılmalarını sağlamak amacıyla spor etkinliklerinin yapılması ve bir dersin buna ayrılması sağlanmalıdır. Ayrıca okulumuz öğrencilerinin çoğunluğu taşıma sistemi ile eğitimlerine devam etmektedirler. Bu öğrencilerin kurslara katılımını sağlamak amacıyla velilere külfet olmayacak şekilde okul ve M.E.M tarafından servis  ayarlanması katılımı arttıracaktır.

                                                                    GENEL DEĞERLENDİRME

Okulumuzda yapılan destekleme ve yetiştirme kurslarının okulumuz öğrencilerinin başarısını arttırdığı gözükmekte olup bu başarının artması için öğrencilerin devam noktasında özverili bir şekilde katılımlarının sağlanması monash.pw takdirde öğrencilerin katılımlarında görülen bir aksama eğitim öğretim sürecinin sekteye uğrayarak belirlenen amaç ve kazanımların etkili bir şekilde işlenememesine neden olacaktır. Öğrencilere kurs sürecinde tekrar ve test çözdürülerek TEOG sistemine hazırlanmış olacaktır. Öğretmenlerimizde bunu yaptıklarını çalışmalarında göstermiştir.  

        Yaz döneminde açılması düşünülen DYK kurslarınna hazırlık çalışmaları yapıldı fakat öğrencilerimizin %90´ının taşıma ile köylerden gelmesi sorunlar yarattığından dolayı Yaz DYK kursları açılmamıştır. Gelen bir kaç öğrenci enyakın ortaokula yönlendirilmiştir.   

 

DERS

1.      DÖNEM TEOG ORTALAMA

2.      DÖNEM TEOG ORTALAMA

Türkçe

44,6

63,1

Matematik

32,5

44,2

Fen Bilimleri

53,8

59,5

T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

44,2

63,5

Yabancı Dil

39

49,3

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

57,8

71,9

 

 

DERS

ÖĞRETMEN

İMZA

Türkçe

Zübeyde TURAN

 

Türkçe

Bekir ELMALI

 

Matematik

Muhammed ÇOKPARLAMIŞ

 

Matematik

Hüseyin URAN

 

Fen Bilimleri

Elif BAL

 

Fen Bilimleri

Elif KIZIK

 

T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

Zeliha KAYA

 

Yabancı Dil

Nuran SARI

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Yasin SARAÇ

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

İlyas ACAR

 

 

Ramazan GÖÇER

 

Okul Müdürü

Destekleme ve Yetiştirme Kursu Aralık Ayı Değerlendirme ve Analiz Raporu -


Destekleme ve yetiştirme kursu aralık ayı değerlendirme ve analiz raporu
Bölüm:Diğer Dokümanlar
Bu kategoride Destekleme ve Yetiştirme Kursu Aralık Ayı Değerlendirme ve Analiz Raporu - dosyasına benzer başka dokümanlar da bulabilirsiniz. Benzer dosyaları görmek için yukarıdaki Diğer Dokümanlar linkine tıklayabilirsiniz. Emeğe ve emekçiye saygı çerçevesinde dosyayı ekleyene teşekkür edebilir, dosyaya oy verebilir, dosyaya yorum yapabilir ve dosyayı sosyal medya butonları ile facebook ve twitter sayfanızda paylaşabilirsiniz.
Dokümanı indirmek için aşağıdaki hemen indir linkine tıklayabilirsiniz.
Eklenme Tarihi

Bu doküman şimdiye kadar kez indirilmiş. (Bugün:0 , Bu ay)

   Bu dosyaya 0 kişi oy verdi. Oy ortalaması 0



Teşekkür Edenler:İlk siz teşekkür etmek ister misiniz?


Paylaşan
Ecrin GülDoküman Arşivi'ni gör.(Sen de Paylaş)
Teşekkür Et Şikayet EtSitene Ekle

BU DOSYAYA BAĞLANTI (LİNK) VEREBİLMEK İÇİN GEREKLİ KODLAR

DYK İngilizce ve Matematik Materyalleri ile Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz İçin Renkli Kalem Bilim Sanat Dergileri Hazırlandı.

DYK İngilizce ve Matematik Materyalleri ile Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz İçin Renkli Kalem Bilim Sanat Dergileri Hazırlandı.

Öğrencilerimizin yarıyıl tatilinde hem dinlenmeleri hem de eğlenceli vakit geçirmeleri yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanmaları için özel etkili ve etkileşimli dijital içerikler hazırlandı.

Bu kapsamda ayrıca okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin araştırma becerilerini destekleyici, zengin içeriklerle donatılmış 3 ayrı Bilim Sanat Dergisi hazırlanmıştır. Renkli Kalem Bilim Sanat Dergisi adıyla hazırlanan ve her kademeye uygun etkileşimli içerikleri olan dergilerde ilgi çekici tasarımlar yer almakta ve bu dergiler öğrencileri araştırmaya ve düşünmeye sevk etmektedir.

Yarıyıl tatilinde öğrencilerimizin İngilizce ve matematik derslerine destek amaçlı ''Matematik ile Eğlenceli Kış'' ve ''Winter Fun with English'' adında 2 yeni dijital dergi hazırlanmıştır.

Bu dergilerden ilköğretim 4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrenciler faydalanabilecektir. Bu sayede öğrenciler yarıyıl tatilinde hem eğlenecek hem de öğrendiklerini pekiştirebileceklerdir.

Hazırlanan yeni dijital eğitim materyaller 20 Ocak Cuma itibarıyla resmi internet sitesinden tüm öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. 

Kış İçerikleri Tanıtım Videosu

Matematik Dergisi 

İngilizce Dergisi

Okul Öncesi Renkli Kalem Dergisi

İlkokul Renkli Kalem Dergisi

Ortaokul Renkli Kalem Dergisi 

DYK Aylık Faaliyet Raporları (Ekim, Kasım, Aralık) ve Kazanım Değerlendirme Ölçekleri

Arkadaşlar öğrenci isimlerini değiştirip Destekleme ve Yetiştirme Kursları' nda kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar.

 

  • DYK Aralık Ayı Faaliyet monash.pw

    KB · Görüntüleme: 4,

  • DYK Ekim Ayı Faaliyet monash.pw

    KB · Görüntüleme: 3,

  • DYK Kasım Ayı Faaliyet monash.pw

    KB · Görüntüleme: 1,

  • 5-A Aralık ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 5-A Ekim ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 5-A Kasım ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 6-A Aralık ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    15 KB · Görüntüleme:

  • 6-A Ekim ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 6-A Kasım ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 7-A Aralık ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 7-A Ekim ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    15 KB · Görüntüleme:

  • 7-A Kasım ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 8-A Aralık ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

  • 8-A Ekim ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme: 1,

  • 8-A Kasım ayı Kazanım Değerlendirme Ölçeğmonash.pw

    KB · Görüntüleme:

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır