istanbul basel / 2023 yılında İstanbul'dan Basel'a Ucuz Uçuşlar - ₺ 1.055 | momondo

Istanbul Basel

istanbul basel

İstanbul Basel Uçak Bileti

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?  

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Anadolu Yakası’nda Pendik ilçesi sınırları içinde bulunuyor. 2001 yılından beri hizmet veren havalimanı her yıl yaklaşık 30 milyon yolcuyu ağırlıyor. Ülkenin en önemli ulaşım merkezlerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı, adını Türkiye’nin ilk kadın pilotlarından ve dünyanın ilk savaş uçağı pilotu olan Sabiha Gökçen’den alıyor.

İçinde yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap veren dinlenme salonu, mağaza, kafe ve restoranlar gibi imkânlar bulunan havalimanından çok sayıda yurt içi ve yurt dışı uçuşu gerçekleştiriliyor. İstanbul’da şehrin birçok noktasından Sabiha Gökçen Havalimanı’na farklı ulaşım alternatifleri ile kolaylıkla gidebilirsiniz.

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşımda en çok kullanılan seçeneklerin başında taksi geliyor. Kentin neredeyse her sokağında bulabileceğiniz ticari taksiler ile trafik durumuna da bağlı olarak hızlı ve konforlu bir şekilde havalimanına ulaşabilirsiniz. Dilerseniz taksiye binmeden önce bulunduğunuz konumdan havalimanına ortalama ücreti mobil uygulamalardan hesaplayabilirsiniz.

Havabüs

Kent merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na hem hızlı hem de ekonomik bir ulaşım için Havabüs otobüslerini kullanabilirsiniz. İstanbul’un birçok bölgesinden havalimanına doğrudan ulaşım hizmeti sunan Havabüs, oldukça avantajlı bir seçenek.

Taksim, Kadıköy ve Yenisahra gibi kent merkezlerinden hareket eden otobüsler, havalimanına ulaşımda en çok tercih edilen seçeneklerden. Havabüs seferleri ve fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi buradan inceleyebilirsiniz.

Marmaray-Metro

Havalimanına ulaşmak için İstanbul’un gelişmiş toplu taşıma sisteminden de faydalanabilirsiniz. İstanbul’da çok sayıda durağı bulunan Marmaray’ı kullanarak Ayrılık Çeşmesi’ne geçebilir, buradan Kadıköy-Pendik metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Kartal durağına ulaştıktan sonra, Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar giden otobüslere ya da ticari taksilere binebilirsiniz.

Otobüs 

İstanbul kent merkezlerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan otobüsleri kullanarak da Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanız mümkün. Kadıköy’den E11 ve E10, Bostancı yönünden E9, Altunizade ve Ümraniye’den E18 ve Pendik yönünden KM20 otobüslerini kullanabilirsiniz. 4. Levent yönünden ise E3 hattı size yardımcı olacak.

Araç Kiralama

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanın en konforlu ve kişiye özel yolu araç kiralama. Araç kiralama hizmetini İstanbul’un çeşitli noktalarında bulunan araç kiralama şirketlerinden alabilirsiniz. Kiraladığınız aracı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan aynı şirketin bürosuna teslim edebilirsiniz.

Basel Hakkında Genel Bilgiler

Zürih ve Cenevre’den sonra İsviçre’nin en kalabalık şehri olan Basel, köklü tarihi ile modernizme ayak uyduran bir kent olarak tanınıyor. Ren Nehri’nin Küçük Basel ve Büyük Basel olarak ikiye ayırdığı şehir, köprülerinden ziyaretçilerine sunduğu ünlü manzaraları ile ünlü. Küçük Basel olarak adlandırılan kısmı modern bir kent anlayışına sahip. Büyük Basel ise eski kent merkezinin de içinde olduğu kentin tarihî kısmı. Tarihi M.Ö. 5. Yüzyıla kadar uzanan, 13. Yüzyılda ise Roma-Cermen İmparatorluğu’nun hakimiyeti altında yaşayan Basel, Avrupa tarihi açısından oldukça önemli bir yere sahip. Bu nedenle şehirde çok değerli müzelerin, muhteşem mimari yapıların sizi karşılayacağını belirtelim. İsviçre’nin en eski üniversitesi olan Basel Üniversitesi’ne, muhteşem bir mutfağa, yaz mevsiminde coşkulu etkinliklere ve harika sokaklara sahip olan bu şehirde unutulmaz bir gezi deneyimine hazır olun!

Basel Mulhouse Freiburg Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İsviçre’nin Basel, Almanya’nın Freiburg ve Fransa’nın Mulhouse şehirlerinin ortak olarak kullandıkları merkez havalimanı olan Basel Mulhouse Freiburg Havalimanı, ideal konumu ve 3 kentin hava yolu sahası olması nedeniyle yılın her günü oldukça yoğun bir hava trafiğine sahip. 1946 yılından beri hizmet veren havalimanı Basel kent merkezine 6 kilometre mesafede yer alıyor. Havalimanından kent merkezine ulaşımda ise çok sayıda seçenek bulunuyor.

Otobüs

Basel toplu taşıma açısından oldukça gelişmiş bir kent. Bu nedenle Basel Havalimanı’nda kent merkezine giden otobüsler sıklıkla kullanılıyor. Havalimanından hareket eden otobüslerle kent merkezine ortalama 20-35 dakikada ulaşabilirsiniz. Otobüslerin taksi ve araç kiralama alternatiflerine göre ekonomik bir ulaşım aracı olduğunu da belirtelim.

Taksi

Havalimanından kent merkezine hızlı ve konforlu bir ulaşım için en çok tercih edilen seçeneklerden biri ticari taksiler. Havalimanı gelen yolcu çıkış kapısında bekleyen taksiler ile günün 24 saati şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Taksi ile Basel kent merkezine ulaşım ortalama 10-15 dakika sürüyor.

Araç Kiralama

Basel Havalimanı şehir merkezine yakın olduğu için araç kiralama seçeneği çok fazla tercih edilmese de kişisel bir yolculuk deneyimi için alternatifler arasında yer alıyor. Havalimanına konforlu bir şekilde ulaşmak için şehir merkezinde bulunan firmalardan saatlik ya da günlük araç kiralama hizmeti alabilirsiniz.

Basel’de Ne Yenir?

Basel, İsviçre mutfağının en güzel lezzetlerini kolaylıkla bulabileceğiniz bir kent. Kentin hemen hemen tüm restoranlarında Basel’in geleneksel mutfağından yemekler servis ediliyor. Basel’de peynir ve peynir çeşitleri oldukça önemli bir yere sahip. Basel mutfak kültürlerinde birçok yemekte peynir kullanıldığını görebilirsiniz. Peynir toplarının yağda kızartılması ile hazırlanan Malakoff adı verilen atıştırmalık ise İsviçre’de en çok karışılacağınız yemeklerden biri.

Fransız mutfağından İsviçre’ye gelen bir atıştırmalık olan cordon blue da Basel’de çok seviliyor. İçi jambon ve kaşar peyniri ile doldurulan etler pane harcıyla kızartılıyor ve ortaya eşsiz bir lezzet çıkıyor. Genellikle dana eti kullanılan cordon blue’nun tavuk ile yapılan versiyonunu da bulabilirsiniz. Basel’de yapacağınız kahvaltılarda rösti de tüketmenizi tavsiye ederiz.

Eğer çorba seviyorsanız basler mehlsuppe sizin için oldukça ideal bir seçim olabilir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu çorbayı öğle yemeği olarak da tercih edebilirsiniz. Yemeğin üzerine hafif bir tatlı yemek isterseniz Basel’de oldukça popüler olan kirazlı kekin tadına bakmalısınız. Ama bundan önce hemen her yerde bulabileceğiniz İsviçre çikolatalarını yanınızdan ayırmayın!

Basel’de Nerede Kalınır?

Tarihî yapıları ve kültürü ile ünlü olan Basel otel konaklaması yönünden çok ekonomik bir şehir değil. Genellikle lüks hizmet verilen otel ve butik otellerin yer aldığı Basel’de çok sayıda konaklama seçeneği bulunuyor. 7 ana bölgeye ayrılan şehrin Clara, Old Town Kleinbasel ve Old Town Grossbasel bölgeleri konaklama için en çok tercih edilenler arasında bulunuyor. Bu bölgelerin hepsinden şehrin en merkezi noktalarına toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Görmek istediğiniz yerlere yürüme mesafesinde olmak isterseniz City Centre bölgesindeki otellerden birini tercih edebilirsiniz.

Basel’de Mutlaka Yapmanız Gerekenler

İstanbul Basel uçak bileti ile muhteşem bir Basel seyahatine hazır olun! Tarihî yapıları, kültürü, müzeleri ve gezi rotaları ile sizi bekliyor! Hem huzur dolu olan hem de sıkılmaya fırsatınızın olmayacağı bu güzel şehrin olmazsa olmazlarına birlikte bakalım.

  • Şehrin kalbi olan Marktplatz’a gidin. Bu meydanda bulunan en ünlü bina olan Hükümet Binası’nı görün. 
  • Basel’in eski kent merkezi olan Old Town bölgesini keşfedin, sokaklarda bulunan lokantalarda ve kafelerde zaman geçirin, geleneksel mimariyi daha yakından tanıyın.
  • Şehrin ikonik yapılarından biri olan Basel Katedrali’ni ziyaret edin.
  • Şehrin en en ünlü yapılarından biri olan Spalentor’a gidin.
  • Kâğıt ve matbaanın gelişimine yakından tanık olmak için Paper Mill Müzesi’ni ziyaret edin.
  • Ren Nehri üzerinde gün batımında tura çıkın.
  • Ünlü İsviçre çikolatasının tadına bakın.

₺ 26.511’dan başlayan fiyatlarla ucuz İstanbul - Basel uçuşlarını bulun

The flight was super easy. No problem happened at all

Körükten binilmemesi çok kötü… ama tabi bu havayolunun suçu değil…

Artılar: "Az servisin olusu daha sessiz bir uçuş sağladı."

Eksiler: "Sosyal mesafe verilmedi. Orta koltukların boş olacağını belirtmelerine ragmen ucak doldurulmuştu. Boarding gate ve uçaktan çıkışta sosyal mesafe korunamadı."

Eksiler: "Yurtdışından gelip iç hatlara aktarma yapmak bu kadar zahmet verici olmamalıydı. Atatürk Havalimanındaki pratik aktarma şartlarını çok aradım."

Artılar: "THY kendini her alanda ispatlamış bir havayolu şirketi. Uçaklar yeni, ekipleri güleryüzlü ve samimi, yemekleri zaten çok güzel."

Eksiler: "İlk defa bir uçuşta aşırı sıcakla mücadele etmek zorunda kaldık. Kabin içi sıcaklık çok yüksekti ve rahatsızlığımızı kabin ekibine bildirdik. Gerekeni yapıp yardımcı oldular ancak sıcaklık normal düzeylere çok sonra gelebildi."

Artılar: "I was in economy class. Servings are much superior than most of the major airlines. I recommend highly."

Eksiler: "Verilen yiyecek ve içecekler eskisi gibi çeşitli olmalı.verilen sandviç çok kötü."

Eksiler: "Yurtici ucuslar aktif olmayan koltuk arkasi ekranlar. Mantigi nedir acaba??"

Artılar: "Hizli hazirlanma ve kalkis."

Eksiler: "Eski model monitorsuz ucak. İstanbula varinca park yeri sirasi bekledik."

Artılar: "zamanında kalkıp, zamanında indi"

Eksiler: "maalesef atatürk havalimanı (IST) girişinin feci şekilde tıkalı olmasından dolayı, zamannda inen uçağa rağmen, havalimanından çıkmak bir saate yakın sürdü"

Artılar: "Almost nothing"

Eksiler: "I missed my connection flight because of the insensitive personnel of Lufthansa. Hope I will never need to buy a ticket from Lufthansa again. In this era I can’t believe that a plane can be late more than one hour to a distance of 1,5 hours."

Artılar: "giderken rotor yapması ve bılgı verılmemedi bızı ayakta kuyrukta beklettiler. saat 15 . 30 da dendi bizi beklettiler.."

Eksiler: "yemekler cok guzeldi fakat cok tuzluydu ... tuzluk zaten vardı bence bıraz daha tuzsuz olabılırdı.. ayrıca cok gec ucaga bındık busıness olmasına ragmen b 47 kapıaya gıt dendı cok bekledık.."

Eksiler: "Airport is sucks.They hold U.S extra security checked and we ee run for catch the plain.It was terrible"

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir