mezitli polis evi / Mersin'de polisevine saldırı: 1 polis vefat etti, 1 polis yaralı

Mezitli Polis Evi

mezitli polis evi

Mersin Polisevi saldırısına ilişkin iddianame hazırlandı

Mersin'de geçtiğimiz yıl polisevine düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı terör saldırısının Dilara Ürper ve Emel Feremez adlı PKK'lı teröristlerce gerçekleştirildiği ortaya çıkarken, saldırı sonrası çöp konteynerinde bulunan saatli düzenekte ise terörist Dilşah Ercan'a ait parmak izinin tespit edildiği bildirildi.

26 Eylül tahinde Mersin'in merkez Mezitli ilçesi Tece Polisevi'ne düzenlenen hain terör saldırısıyla ilgili iddianame hazırlandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 7'si tutuklu, biri tutuksuz ve 2'si firari 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbetten yıla kadar çeşitli cezalar istenildi.

26 Eylül tarihinde saat sıralarında PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu iki kadın teröristin, Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi'ndeki Tece Polisevi'nin doğu kısmında bulunan nöbet kulübesine ve polisevi binasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtilen iddianamede, şehit polis memuru Sedat Gezer'in teröristlere ateşle karşılık verdiği ve teröristlerden bir tanesini yaraladığı, bir süre karşılıklı çatıştıktan sonra sırt çantalı kadın teröristlerden birinin yaralanarak yere düştüğü ve kısa bir süre hareketsiz yerde yatar vaziyette beklediği belirtildi. Daha sonra yerden kalkan teröristin yaklaşık metre ötede park halinde bulunan şehit polise ait otomobilin yanına giderek gizlendiği, bu sırada diğer örgüt mensubu kadının da aracın yanına giderek gizlendiği bilgisine yer verilen iddianamede, teröristlerin bir süre sonra destek için gelen diğer emniyet mensuplarına da ateşle karşılık verdikleri belirtildi.

Nöbet kulübesine girerek patlayıcıyı infilak ettirdi

Çatışma sırasında kadın teröristlerden birinin nöbet kulübesine girerek üzerinde bulunan patlayıcıyı infilak ettirdiği, bu patlamadan yaklaşık saniye sonra da nöbetçi kulübesinin yaklaşık metre kuzeydoğusunda park halinde bulunan şehit polise ait aracın yanında gizlenen diğer kadın örgüt mensubunun da üzerinde bulunan bombayı patlattığı kaydedilen iddianamede, silahlı saldırı ve canlı bomba eylemini gerçekleştiren her iki teröristin patlamadan dolayı parçalanarak öldükleri, saldırıda polis memuru Sedat Gezer'in şehit olduğu, diğer polis memuru Abdulkadir Öztürk ile bir sivil vatandaşın ise yaralandığı ifade edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristler Dilara Ürper ve Emel Feremez

Soruşturma devam ettiği sırada 'funduszeue.info' isimli internet sitesi üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütü tarafından soruşturmaya konu eylemin sahiplenildiği, eylemi gerçekleştiren teröristlerden birinin Dilara Ürper, diğerinin ise Emel Feremez olduğunun açıklandığı belirtilen iddianamede, Dilara Ürper'in anne ve babasından DNA örnekleri alındığı, yapılan karşılaştırmada, teröristin anne ve babasının yüzde 99,99 ihtimalle olay yerinden elde edilen vücut parçalarından bir kısmının biyolojik annesi ve babası olabileceğinin tespit edildiği belirtildi.

Dilşah Ercan'ın parmak izine rastlandı

Olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmalar esnasında, olay yerine yakın olan Deniz Mahallesi Üniversite Caddesi Mavi Akdeniz Sitesi önündeki çöp konteynerinde 1 adet haki yeşil renkli kapüşonlu mont, 1 adet kısmen yırtık tişört, beyaz peçete üzerinde siyah-kırmızı-gri renkli kablolu kordonsuz dijital kol saat düzenekli gri renkli kare aparat ele geçirildiği bilgisinin de yer aldığı iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığınca düzenlenen raporda, siyah-kırmızı-gri renkli kablolu kordonsuz dijital saat düzeneği üzerinde, daha önce saldırıya adı karışan Dilşah Ercan'ın parmak izine rastlandığı kaydedildi.

Koordinat bilgileri cep telefonundan geldi

İddianamede ayrıca, teröristlerden elde edilen cep telefonunun da incelendiği, yapılan incelemede telefondaki mobil uygulama aracılığı ile Mersin'de birçok değişik yerin buluşma-rota-yer, güzergah alanı olarak isimlendirilerek nokta konumlandırıldığı saptandı. Olayı gerçekleştiren iki kadın teröristin de eylem güzergahları Tarsus'ta ilk olarak gittikleri yer ve eylem yerinin bu uygulamada kayıtlı olduğu, cep telefonunda herhangi bir şekilde sim kart bulunmadığı, başka herhangi bir uygulama bilgi veya cep telefonunun başka bir amaçla kullanıldığına dair bir tespit olmadığı da belirtilen iddianamede, bu durumun eylemi gerçekleştiren örgüt mensupları tarafından cep telefonunu ve içindeki konumların yalnızca eylem için kullandıkları şeklinde değerlendirildi.

İşaretlenen konumlardan birinin Tarsus ilçesindeki mahalle olduğu belirtilen iddianamede, "Konum ile şüpheliler Sait D.'nin bulunduğu tarla ve Abdulgalip G.'nin babasının tarlasının çevresinde yapılan araştırmalarda olayı gerçekleştiren iki kadın teröristin olayı gerçekleştirmek için kullandıkları ve Tarsus'a bununla geldikleri değerlendirilen paramotor bulundu. Sonrasındaki araştırmalarda teröristlerin Tarsus'a bu paramotorla geldikleri tespit edildi" denildi.

İddianamede, teröristlerin polisevi yakınındaki çöp konteynerine bıraktığı patlayıcı düzenekte parmak izi tespit edilen terörist Dilşah Ercan ile paramotorda parmak izi saptanan ve teröristleri saldırıya hazırladığı belirlenen Ahmet Ahmo ile Sait D. ve Abdulgalip G. hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma', 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye 7 kez teşebbüs', 'kişiyi tasarlayarak öldürmeye 3 kez teşebbüs' ve 'mala ve kamu malına zarar verme' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Diğer sanıklar için de 'izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme' maddeleri hariç aynı suçlardan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 'şer yıla kadar hapsi talep edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika›3. Sayfa›Mersin Polisevi saldırısına ilişkin iddianame hazırlandı - Son Dakika

Mersin’de polisevine terör saldırısı: Bir polis şehit oldu, biri polis 4 kişi yaralandı

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen canlı bombalı terör saldırısında bir polis şehit oldu, bir polis ve 3 sivil yaralandı. Bomba imha ekipleri bölgede kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti. İçişleri Bakanlığı, bir şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığını duyurdu.

Ali Ekber ŞEN

Yayınlanma: - 26 Eylül Güncellenme:

Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine saat sıralarında terör saldırısı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre araç içinde bulunan kadın, polis kılığına girerek polisevine sızmaya çalıştı.

CANLI BOMBA ARACI PATLATTI

Durumu fark eden polisler aracın girmesini engelleyince silahlı çatışma çıktı. Bunun üzerine canlı bomba olduğu öğrenilen kadın aracı patlattı. saldırıda 1 polis memuru şehit oldu. 1 polis de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Balkonda bulunan 1 sivil kadın da yaralandı.

İKİNCİ BOMBA İMHA EDİLDİ

Bölgede bomba imha ekipleri kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti. Başsavcı Tolgahan Öztoprak da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, polisevine kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada “Ayrıca polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir” denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi'ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adlî soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır” ifadelerini kullandı.

SOYLU: BİR POLİS MEMURU ŞEHİT, 4 YARALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısının gerçekleştiği Mersin'in Mezitli ilçesine gelerek açıklamalarda bulundu.

Soylu, açıklamasında şunları söyledi:

“Bir buçuk yıl evvel hizmete girmiş olan polisevimize bir terör saldırısı yapıldı. İki kadın terörist çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orada polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar. Orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil bir şekilde intikal ettikten sonra iki kadın terörist bu çatışmalar esnasına yaralanıyorlar. Ardından çatışma devam ederken 2 ayrı patlama sesi geliyor. Kendi sırtlarına koymuş oldukları patlayıcıları yaralanınca kaçamayacaklarını anlayınca patlatıyorlar. O esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memurumuz kadar ağır değildi. Ağır yaralanan polis arkadaşımız maalesef kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer arkadaşımız başarılı bir ameliyat geçirdi herhangi bir hayati tehlikesi yok. Bunun yanı sıra bir sivil vatandaşımız balkonda otururken bir kurşun isabet ediyor ama o da şükür hayati tehlikesi yok. Ameliyatı bittiği konusunda bir bilgimiz oluştu. 2 sivil vatandaş patlamanın tesiriyle yüksekten atlama gerçekleştiriyorlar onlarda da herhangi bir şey söz konusu değil. Bir evladımız şehit oldu Allah rahmet eylesin.

TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Terör örgütüyle ilgili maalesef bu tip meselelerde birçok tezürühat, meseleyi bilenler bilmeyenler, meseleye yönelik kendi zihin karmaşıklığını ortaya koymak isteyenler herkes bir şey söylüyor. Bir teröristin kimliğini önemli bir ölçüde belirlediler. Patlamayla kopan bir kafa 4 de bacak var…Tespit belli. İkisinin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Terör örgütü belli. Türkiye'deki terör örgütlerinin oyun kurmasına vesile olanlara, onları destekleyenlere, onlar üzerinden Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar bilmelidir ki Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye'yi bu konuda sınamaya çalışanların ortaya koymuş oldukları bu kötülükleri ters yüz edebilecek Türkiye'nin gücü de var kudreti de var. Dağda neredeyse yok olmaya mahkum olan bir terör örgütü, Kuzey Irak'ta da Suriye'de de sıkışan bir terör örgütü elbette ki sıkıştığı alanda kendisine yeni bir süreç oluşturmak ister. Biz buna müsaade etmeyiz. Milletimiz bu konuda rahat olsun. İnsanların kendi ikametlerini gerçekleştirebilecekleri, dinlenme gerçekleştirecekleri bir yere saldırıda bulundular.

Elinde yanında pompalı bir tüfek olan kişi gözaltına alındı sorgusu devam ediyor. Onun dışında bu olaya yardım ve yataklık yapanlarla ilgili gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Bu olayla ilgili kimin bağı varsa biz onları bulur gereğini yerine getiririz.”

Bakan Soylu, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünün sorulması üzerine, “PKK'dır. Kırsalcı dediğime göre…Mersin'in seçilmesinin sebebi de Mersin'i bilmesinden kaynaklanıyor” diye açıklık getirdi.

Mersin’deki saldırının ardından bir şüpheli, uzun namlulu silahla birlikte yakalandı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevi girişinde gerçekleşen saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

En az 2 saldırganın yaya olarak silahlarıyla birlikte polisevi girişine geldikleri görüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinde siyah sırt çantalı bir kadının polisevi güvenliğine ateş edip kaçtığı görülüyor.

Çıkan çatışmada bir saldırgan kadının yaralanarak yere yattığı, diğer kadın saldırganın çatışmaya devam ettiği görülüyor. Kaçan saldırganın daha sonra aracına dönerek patlamayı gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

Torununun kınasına giden 90 yaşındaki kadın çatışmanın arasında can verdiİlginizi ÇekebilirTorununun kınasına giden 90 yaşındaki kadın çatışmanın arasında can verdi

Adalet BakanıAdanabombacanlıçatışmaEmniyetEmniyet Müdürüİçişleri Bakanıİçişleri BakanlığıKadınMehmet AslanMersinpatlamaPKKPolissaldırışehitsosyal medyaSüleyman SoyluTerörterör örgütü

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası