hakimlik mülakat soruları 2019 / Adli Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı - Themisuzem

Hakimlik Mülakat Soruları 2019

hakimlik mülakat soruları 2019

DUYURU

 

        29 Aralık tarihinde yapılan adli yargı hâkim ve savcı adaylığı, idari yargı hâkim adaylığı, avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca tarihinde açıklanmıştır. Sınava katılan bazı adaylar tarafından açılan davalar sonucunda Ankara İdare Mahkemelerince verilen iptal kararları doğrultusunda; ÖSYM tarafından yapılan yeniden değerlendirme sonuçları tarihinde Bakanlığımıza bildirilmiştir. Ancak Ankara İdare Mahkemeleri tarafından verilen kararlara yapılan temyiz başvuruları sonucunda Danıştay tarafından verilen nihai kararlar gereğince ÖSYM tarafından nihai değerlendirme yapılarak mülakata katılmaya hak kazanan adaylar tarihinde Bakanlığımıza bildirilmiştir.
Verilen Danıştay kararları üzerine ÖSYM’nin yaptığı nihai değerlendirme sonucunda Bakanlığımıza gönderilen listeye göre    mülakata     katılmaya     hak     kazanan     adayların     gerekli bilgi ve belgelerini funduszeue.info internet sayfasından elektronik ortamda tarihleri arasında eksiksiz ve tam olarak doldurmaları gerekmektedir.

    Mülakat Başvurusu İçin TIKLAYINIZ.

funduszeue.info - hakimlik savcılık mülakat sonuçları sorgulama - adli yargı hakim ve savcı mülakat sonuçları açıklandı.

Hakimlik ve savcılık mülakat sonuçları heyecanla bekleniyordu. Mülakatların tamamlanmasının ardından mülakatlara katılan adaylar konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyordu. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte sonuçların açıklandığı bildirildi. Peki, hakimlik ve savcılık mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? İşte hakimlik ve savcılık mülakat sonuçları sorgulama sayfası

Hakimlik ve savcılık mülakat sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Aralık tarihinde uygulanan Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı yarışma sınavlarının mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Sonuçlar Adalet Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı. Peki, hakimlik ve savcılık mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? İşte hakimlik ve savcılık mülakat sonuçları sorgulama sayfası..

HAKİMLİK VE SAVCILIK MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sonuçlar Adalet Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı.

Mülakatname sayfası kısayol bağlantıları aşağıdadır.

ADLİ YARGI HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

AVUKATLIK-ADLİ YARGI HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İDARİ YARGI HAKİM ADAYLIĞI MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

.

HAKİMLİK SINAVLARINDA BARAJ PUANLARI

hakimlik funduszeue.info

hakimlik sınavı baraj puanı

Adli-İdari Yargı Hakimlik ve Savcılık Sınavında Baraj Puanları

Adli Yargı ve İdari Yargı Hakimlik ve Savcılık Sınavı yaklaşıyor. Adaylar ise bu sınav sürecinde birçok bilgi kirliliği ile karşılaşıyor. Bu makalemizde sizler için Adli Yargı- İdari Yargı Hakimlik ve Savcılık Sınavı  barajı hakkında merak ettiklerinizi cevaplandırmaya çalıştık.

funduszeue.info-İdari Yargı Hakimlik ve Savcılık Sınavı’nda Baraj Uygulaması Var mı?

ve öncesinde adli-idari hakimlik ve savcılık sınavında 70 puan barajı bulunmaktaydı. Öte yandan sınavların puan ortalaması düşük olduğundan dolayı yeteri kadar aday mülakata çağırılamıyordu. Bunun önüne geçmek için Aralık ’te 70 puan baraj şartı ortadan kalktı. Böylelikle alım sayısının 3 katı kadar aday sınava çağırılır duruma geldi. Tarihler Şubat ’u gösterdiğinde ise Hakimlik Sınavında 70 puan barajı tekrar uygulamaya konuldu. Dolayısıyla şu anda Adli-İdari Yargı Hakimlik ve Savcılık sınavında 70 puan sınırını aşmak zorundasınız. 

funduszeue.infoç Puan Alırsam Mülakata Girmeye Hak Kazanabilirim?

Açıkçası adli yargı - idari yargı hakimlik ve savcılık sınavında taban puanları her yıl değişmektedir. Bu durumun sebebi her yıl sınava giren aday sayısının ve adayların aldıkları puanların değişiklik göstermesidir. Bu yüzden gelin, sizinle birlikte son 5 yılda hem adli yargı hem de idari yargı hakimlik ve savcılık sınavlarında mülakat listesine sonuncu giren adayların puanlarına bir göz atalım.

Adli Hakimlik Sınavı Baraj Puanları Geçmişi

  • Adli Yargı Hakimlik Sınavı’nda ilk bölümde de anlatıldığı üzere ’te bir baraj uygulaması vardı ve mülakatlara alım sayısının 3 katı aday çağırılamamıştı. Bundan dolayı aynı yıl 30 Mayıs ve 19 Aralık sınavlarında mülakata gitmeye hak kazanmış ve listeye sondan giren adayların puanları 70 idi.
  • Daha sonra barajın kalkmasıyla birlikte 24 Aralık ’da yapılan sınavda listeye sondan adını yazdıran aday 67 puan almıştı.
  • Tarihler Haziran’ı gösterdiğinde yapılan Adli Yargı Hakimlik sınavında bu taban puanı 63,7 olarak kaydedildi.
  • Yine yılının Aralık ayında yapılan sınavda ise taban puanı 66,6’ydı.
  • 29 Aralık tarihinde yapılan Adli Hakimlik sınavı barajı 74,3’e çıktı.
  • Baraj uygulamasına tekrar geçilen tarih olan ’da son 5 yılın rekorunu kırarak taban puanı 81,2’ye çıkmış oldu.
  • Kasım ayında yapılan Adli Hakimlik sınavında adaylar 79,9 puanla mülakata girmeye hak kazandı.
  • Hakimlik sınavı Adli Yargı - Mezun için doğru sayısı 70, puan ise 78,4 dolaylarında olmuştur. 

İdari Yargı Hakimlik Sınavı Baraj Puanları Geçmişi

  • İdari Yargı Hakimlik sınavı için tarihler ’i gösterdiğinde taban puanı 83 olarak karşımıza çıkıyor.
  • 24 Aralık tarihinde baraj kalkmasına rağmen puanlar önceki yıl mevcut olan 70 barajının üstünde kalıyor ve 79,9 taban puanıyla sınav sonlanıyor.
  • 29 Aralık ’de yapılan İdari Yargı Hakimlik sınavında ise baraj 81,2 olarak kaydedildi.
  • yılında yapılan sınav ise 83,67 puanla mülakata girmeye hak kazabilirdiniz.
  • ’nin Kasım ayına geldiğimizde ise mülakata çağırılan en son kişi 5 yıl rekorunu kırarak 87,5 puan almak zorundaydı.
  • İdari Hakimlik Sınavında baraj olarak doğru sayısı 72, puan ise 80,4 dolaylarında olmuştur. 

Avukatlıktan Adli-İdari Yargı Hakimlik Sınavında Baraj Geçmişi

Adli Yargı Hakimlik- Avukatlıktan Geçiş Sınavında Barajında doğru sayısı 69, puan ise 77,6 olmuştur. 

3. Hakimlik Sınav Puanı Nasıl Hesaplanır?

Optiklere işaretlediğiniz sınav kağıtları bilgisayar ortamında değerlendirilir.  Yanlış cevaplar dikkate alınmadığı gibi herhangi bir nedenden ötürü iptal edilen sorular da doğru olarak kabul edilir. Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümü 20, Alan bilgisi de 80 puan olmak üzere toplam puan üzerinden değerlendirilirsiniz. Hakimlik sınav puanlarının hesaplanması ile ilgili bütün detaylar için şuradaki linke tıklayabilirsiniz: funduszeue.info

SİZLER TARAFINDAN MERAK EDİLEN BİR SORU. SINAVINA GÖRE HAKİMLİK SINAVI TABAN PUANLARI NASIL OLURDU? BARAJ DIŞINDA KALAN SINAV SONUÇ VERİLERİNİ SAKLAMIYORUZ. ANCAK YILININ BAŞARILI SONUÇ VERİLERİ İÇERİSİNDE BİRDEN FAZLA OTURUMA KATILIP BİRİNDEN BAŞARILI OLAN AMA DİĞER OTURUMDA BAŞARISIZ OLAN (Kİ TAM DA BU BİLGİ SAYESİNDE ANALİZ YAPABİLDİK) ARKADAŞLARIMIZIN VERİLERİ BU YAKLAŞIK VERİLERİ SİZE SAĞLAMAMIZA VESİLE OLMUŞTUR.

ADLİ YARGI-AVUKATLIK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR. BU GÖNDERİNİN AÇIKLAMASINDA GÜNCELLEME PAYLAŞACAĞIZ. 

hakimlik sınavı taban puanları - hakimlik sınavı funduszeue.info


hakimlik funduszeue.info

(Son güncelleme: )

Dışişleri Bakanlığı'nın Meslek Memurluğu veya Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu yazılı sınavını kazanıp mülakat sınavına kaldıysanız, bu zorlu yolun büyük kısmını başarıyla tamamlamışsınız demektir. Şahsi görüşüme göre, öncelikle yazılı sınava girmeye hak kazanmak, sonrasında ise yazılı sınav sürecini geçmek dışişleri kariyer memuru olmak için yeterli bir değerlendirmedir. Ancak, diplomat adaylarının sadece bilgi birikimi değil, aynı zamanda tavır, davranış, üslup ve ifade becerileri de mesleklerini en iyi şekilde icra etmeleri için elzem olduğundan, mülakat sınavı önemli bir safhadır. İyi hazırlanıldığı ve motive olunduğu taktirde sorunsuzca atlatılabileceğini düşünüyorum.


Sınav tarzı

Mülakat sınavında sizlere Türk dış politikasının temel konularından çeşitli soruların yer aldığı zarflardan birini çekmeniz ve sonrasında sesli olarak jüriye okumanız istenir. dakikalık bir hazırlık ve not tutma imkanı sağlandıktan sonra cevap vermeniz beklenir. Bazen 5 dakika konuşmanıza müsade edilirken, bazen de 3 cümle sonrasında konuya ilişkin alt sorular sorulmaya başlanabilir. Bu şekilde konu konuyu açarak, genel kültür, tarih, edebiyat, uluslararası ilişkiler, ekonomi vb konularda bilgi birikiminiz sınanır. Toplam mülakat süresi 20 dakika civarında sürebilir. Mülakatın bir bölümünde sorulan bir soruya sınava girdiğiniz yabancı dil ile cevap vermeniz beklenir.

Örnek mülakat soruları

Örnek bir mülakat süreci hayal edecekolursak, zarf çektiniz ve ülkemizin Balkan ülkelerine yönelik dış politikasını özetlemeniz istendi. Cevaplamaya başladınız, cümle sonra ağzınızdan Bosna Hersek ifadesi çıktı, bir üye hemen Bosna Hersek kim tarafından fethedildi diye sorabilir. Fatih Sultan Mehmet dediniz, bir başka üye adıgeçen nerede defnedildi diye sorabilirler. Fatih Camii dediniz, bir başka üye Ayasofya ibadete açılmalı mı diye sorabilir (müze olduğu dönemde bu örneği vermiştim :) ibadete de açıldı, örnek güzel olduğundan değiştirmiyorum). Şahsi görüşüm popülizmden muhakkak uzak durarak, Bakanlığın resmi görüşünü takip etmek en doğrusu olacaktır. Ayasofya'nın her iki din için de kutsal ve ortak bir değer olduğu, Atatürk tarafından müze olarak kullanılmasının uygun görüldüğü, eski Osmanlı coğrafyasındaki birçok eserimize yeterli ilgi gösterilmezken bizim Ayasofya'ya çok özen gösterdiğimiz, bu itibarla yurtdışındaki kültürel varlıklarımıza gereken ilginin gösterilmesi hususunun muhataplarımıza çeşitli vesilelerle aktarıldığı vs derken bir jüri üyesi özgeçmişinde Polonya'da Erasmus öğrencisi olarak bulunduğun yazıyor Polonyalılar nasıl insanlar izlenimin ne oldu bize İngilizce (Fransızca, Almanca) anlatır mısın diye sorabilir. Anlattığınız esnada bundan sonrasını da ikinci yabancı dil olarak sunduğun Fransızca devam eder misin denilebilir

Hazırlık süreci

Mülakat sınavına bilgi yönünden hazırlanmak için yazılı sınavla aynı yöntemleri kullanabilirsiniz. Her zaman tavsiye ettiğim üzere Bakanlığın internet sayfasındaki bilgileri temel kaynak olarak değerlendirebiliriz.

Dikkat edilecek hususlar

Sakin olunmalı: İlk dakikalarda sakinliğinizi koruduğunuz taktirde, mülakat başladığı andan itibaren rahatlayacaksınız. İlk birkaç dakika heyecanınızı kontrol edip, soğukkanlı olduğunuzu mülakat kuruluna hissettirmeniz avantajınıza olacaktır.

Giyim: Erkekler en güzel takım elbiselerini giymeli, renk olarak lacivert, füme veya koyu gri tercih edilmeli, siyah giyilecekse çizgili desenli olmalı, saç-sakal traşına dikkat edilmeli, ayakkabılar tertemiz olmalı. Gerekirse mülakat esnasında giyilecek ayakkabılar kutuda getirilip, bekleme salonunda giyilebilir.

Kadınlar resmi kıyafet kurallarına dikkat etmeli, bakımlı görünmek önemli ama ağır makyajdan kaçınılmalı.

Odaya giriş-çıkış:Hafif gülümseyerek odaya girip, ilk andan itibaren tüm üyelerle göz teması kurmaya özen gösterilmeli, odadan çıkarken sırt jüriye dönülmeden kapıdan çıkmaya dikkat edilmeli

Oturuş: Sandalyede geriye yaslanmadan, hafif dik bir oturuş doğru olandır, eller tamamen masanın üzerinde olmadan saygı ile kendine güven terazisini koruyarak el hareketlerini idare etmeli, göz teması sürekli kurulmalı, su içmek zamansız olmadığı taktirde kendinize güveninizi gösterir

Ses tonu: Net ve anlaşılır bir ses tonu kullanılmalı, jürinin daha yüksek ses uyarısı yapmasına gerek kalmamalı

Referans

Girmek istemediğim bir husus ama çok sorulduğu için değinmek istiyorum. Evet, siyasi referans bulmak için uğraşın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası