yunanistan başkonsolosluğu izmir / Yunanistan Konsolosluğu İzmir | Ελληνικό Προξενείο

Yunanistan Başkonsolosluğu Izmir

yunanistan başkonsolosluğu izmir

kaynağı değiştir]

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu

İzmir Yunanistan Konsolosluğu İletişim Bilgileri

Adres :  Atatürk Caddesi, No: /1A, Alsancak , İzmir

Telefon:  +

E-mail:  [email protected]

Yunanistan Başkonsolosluğu İzmir Çalışma Saatleri 

Pazartesi-Cuma:     saatleri arasında konsolosluk hizmeti vermektedir.

Yunanistan Konsolosluğu İzmir Konsolosluk Ofisi-- Vizeler :   Saat ile arası telefon santrali aracılığıyla,  Saat ile arası vize kabul  hizmeti vermektedir.

Yunanistan Konsolosluğu İzmir Konsolosluk İşlemleri Servisi : Saat ile arası telefon santrali aracılığıyla, Saat ile arası işlem kabul hizmeti vermektedir.

**Konsolosluk İşlem Servisi: Kayıt, Askerlik, Belge, Vekaletname, Tasdik İşlemleri kabul edilmektedir.

Başkonsolos Sekretaryası :   Saat ile arası telefon santrali aracılığıyla hizmet verir.

Yunanistan Konsolosluğu İzmir Görev Bölgesi

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, konsolosluk işlemlerini  Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’nda yapabilirler.

 

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu  Resmi Tatil Günleri 

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu, Yunanistan Devleti'nin  yılı resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  yılı resmi tatillerinde de hizmet verememektedir. Yunan vizesi için başvuruda bulunmak veya Yunanistan konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerine dikkat etmelidirler.

1 Ocak

Yeni Yıl

6 Ocak

Theofania Dini Bayramı

7 Mart

Temiz Pazartesi

25 Mart

Yunanistan Milli Bayramı

9 Nisan

Paskalya

Nisan

Ramazan Bayramı

1 Mayıs

İşçi Bayramı

19 Mayıs

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

28 Mayıs

Pentekost Günü

29 Haziran 2 Temmuz

Kurban Bayramı

15 Temmuz

Demokrasi Günü

15 Ağustos

Dini Bayram

29 Ekim

Cumhuriyet Bayramı

25 Aralık

Yeni Yıl

 

 

Yunanistan İzmir Konsolosluğu

Yunanistan Konsolosluğu İzmir Vize Başvuru

Yunanistan' da maksimum 90 gün konaklayacak kişiler Yunanistan Schengen vizesi için müracaat gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Yunanistan' da maksimum 90 gün konaklayacak kişiler Yunanistan Schengen vizesi için başvuru gerçekleştirmeleri gerekirken Yunanistan Schengen vize başvuruları kısmen Yunanistan Konsolosluklarına gerçekleştirilebilecektir. Bu sebeple, Vize başvuru sahipleri ikamet etmekte oldukları il/ilçeye hizmet vermekte olan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı çalışmaları hakkında bilgi edinerek vize başvurularında bulunmaları gerekmektedir. Ancak, Yunanistan Konsolosluğu İzmir vize başvurularını yetkili Vize Hizmet Merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir. 

İzmir Yunanistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Yunanistan vize başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalıdır. Yunanistan vize başvuru formu, Yunanistan Konsolosluğunun hazırlamış olduğu resmi bir evraktır. Yunanistan vize başvuru formu olmadan Yunanistan vize başvurularında bulunulamazken bu formun eksiksiz olarak doldurulması ve başvuru evrakları arasında bulundurulması zorunludur. Ayrıca Yunanistan vize başvuru formunda verilecek olan bilgiler, Yunanistan vizesi için gerekli olan belgelerde bulunan bilgileri desteklemek zorundadır.

Yunanistan vize başvuru formu için tıklayınız.

Yunanistan Konsolosluğu Dilekçe Örneği

Yunanistan Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.  
Yunanistan Başkonsolosluğu'na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.
Yunanistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Yunanistan Başkonsolosluğu'na hitaben  yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır. 

Yunanistan Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Yunanistan Başkonsolosluğu'na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır. 

Yunanistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Yunanistan Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır. 

Yunanistan Turistik Vize Dilekçe Örneği için tıklayınız.

Yunanistan Ticari Vize Dilekçe Örneği için tıklayınız.

Yunanistan Konsolosluğu İzmir Vize Ücreti

Yunanistan'a  yapılacak olan seyahatin türü ve kalış süresine göre vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenmektedir.


Yunanistan Vizesi

 

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’nun Görevleri 

-    Yunanistan Konsolosu ve Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan Devleti’nin çıkarlarını korumakla mükelleftir.   

-    Yunanistan’a seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini gerçekleştirmek Yunanistan Konsolosluğu’nun görevidir. 

-    Türkiye’de yaşayan Yunanistan vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işleri Yunanistan Konsolosluğu vasıtasıyla yürütülür. 

-    Yunanistan Konsolosluğu, Türkiye- Yunanistan ticari bağlarını geliştirmek bu ülkede çalışan Yunanistan vatandaşlarına rehberlik etmekle sorumludur. 

-    Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan Devleti kanunlarına göre Yunanistan’a karşı borçlu olunan vergileri toplar.   

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu Konsolosluk Hizmetleri Nedir?

Yunanistan Başkonsolosluğu, Yunanistan'a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile T.C. İkamet İznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Yunanistan vizesi işlemleri konusunda hizmet vermekle yetkilidir. Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Yunan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir: 

- Vergilendirme Ikametgahi Tasdiknamesi
- Mesul Beyanname
- Gayrı menkul satın alma veya stratejik yatırımlar sebebiyle verilen Yunanistan ikamet izni ile ilgili yasanın çıkartılması
- Vekaletname
- “Aynıyet” belgesi
- Sabıka Kaydı Belgesi
- Askerlik harici kullanılmak üzere “daimi yurtdışı ikamet” belgesi
- Daimi ikamet eden kişi için, Askere alınma hakkındaki belge
- Τaşınma belgesi
- Cenazenin Yunanistan’a nakli
- Türk hukukuna göre resmi nikâhın kıyılabilmesi için bekârlık belgesi
- Taşınmaz mal satın alırken vergiden muaf olmak için tasdikname
- Ölüm işlemleri
- Doğum İşlemleri
- Evlenme işlemleri
- Daimi ikametleri dış ülkede bulunan kişilerin mülkiyetlerine ait özel kullanım taşıtlarının Yunanistan’da dolaşımları
- Apostille
- Pasaportlar
- Türkiye deki SGK’da kullanılmak üzere Yunan sigorta kurumlarında sigortalı olduğunu gösteren belge

Pasaport Yenileme İşlemleriniz Hakkında;

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Yunanistan vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

İzmir Konsolosluğuna Nasıl Gidilir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası