elleacnelle doğum kontrol hapı mı / ELLEACNELLE 21 draje {Prestafarma} Nedir ve Ne İçin Kullanılır

Elleacnelle Doğum Kontrol Hapı Mı

elleacnelle doğum kontrol hapı mı

elleacnelle

1. Öncelikle elleacnelle adlı ilaçla ilgili kısa bir deneyimimi paylaşacağım ama ben de bu konuda fikir almak istiyorum.

Yüzümde ve vücudumda geçmeyen sivilceler var ve neredeyse adet gördüğümden beri aynı sorunla uğraşıyorum yani 10 yıldır Birçok yöntem denedim doktora gittim bitkisel kürler yaptım ama hiçbir doktor hormon testi yaptırmayı önermedi. Bir süre isotrexin adlı ilacı kullandım yüzüm için 6 ay sonunda iyi geldi gibi oldu ama vücudumdakiler geçmediği için son çare hormon testi yaptırdım. Tahmin ettiğim üzere özellikle prolaktin ve östrojenim oldukça yüksek çıktı. Kadın doğuma gitmiştim, kendisi "elleacnelle" adlı dk hapı verdi 2 haftadır kullanıyorum ama öncesinden de büyük ve irinli sivilceler çıktı. En azından eskiden sadece kızarıklık oluyordu şimdikiler ağrılı çıkıyor ve tam yüzümü toparladım derken her yanımı kapladı. Umarım bu durum ilacın tedavi sürecine dahildir yoksa kezzapla yakıcam yüzümü artık Ergenken sosyal psikolojimi çok etkilemişti şimdilerde aştım ama artık uğraşmak istemiyorum aynaya bakınca en azından "normal" bir cilt görmek istiyorum Ayrıca yüzü bir şekilde toparlarım ama omuz ve kalçamdaki sivilce lekeleri güneş ışığı görmediği için uzun süredir yapışıp kaldı hadi omuzu yazın deniz suyuyla falan toparlıyorum ama diğer yaza kadar yine kötü oluyor kafayı yiyeceğim artık. İlaç hakkında daha uzun süreli deneyimi olanlar yazarsa çok mutlu olurum

24 kasım kasım

ELLEACNELLE 21 draje {Prestafarma} Nedir ve Ne İçin Kullanılır

seafoodplus.infoNELLE nedir ve ne için kullanılır?

ELLEACNELLE beyaz renkte, yuvarlak şeker kaplı tablettir ve 21 draje içeren kutular içinde takdim edilir.

ELLEACNELLE, kadınlık hormonuna (östrojen) benzer ve erkeklik hormonuna (androjen) karşı etki gösteren (antiandrojen) bir ilaç kombinasyonudur. Siproteron asetat antiandrojen adı verilen ilaç gurubuna dahildir. Etinilestradiol ise östrojen grubundan bir ilaçtır.

ELLEACNELLE cildinizin uygun tedavisi için doktorunuzca seçilmiştir. Her ne kadar cilt tedavisinde kullanılsa da, ilacınız ayrıca etkili bir doğum kontrol hapıdır. Bu demektir ki doktorunuz bu ilacı reçetelerken, sıradan doğum kontrol haplarına uygulanan her durumla ilgilenmelidir. Bu ilacı kullanılırken başka bir doğum kontrol hapı alınmamalıdır.

ELLEACNELLE, yalnızca kadınlarda uzun süreli antibiyotik tedavisine rağmen iyileşememiş sivilcelerin (akne) tedavisinde veya vücut ya da yüzdeki aşırı kıllanmaya karşı kullanılır.

ELLEACNELLE aynı zamanda polikıstik över sendromlu (yumurtalıklarda çok sayıda kist olması) kadınların tedavisinde belirtileri azaltır, hormon seviyelerinin normale dönmesini sağlar, kist oluşumunu ve yumurtalık hacmini azaltır. Normal adet düzeninizin yeniden sağlanmasına yardımcı olur.

ELLEACNELLE ile doğum kontrolü:

ELLEACNELLE diğer doğum kontrol hapları gibi etki gösterir ve gebeliği engeller. Bu nedenle ELLEACNELLE kullanırken gebeliği önlemek için başka bir doğum kontrol metodu kullanmanız gerekmez; ancak bu kuralın dışında kalan durumlar vardır (Bkz. "ELLEACNELLE'i doğum kontrol hapı olarak kullanıyorsanız ve ilaç almayı unutursanız, "Mide bozukluğu durumlarında kullanım", "Diğer ilaçlarla kullanım").

ELLEACNELLE gebeliği önleyici etkiye sahip olsa da, belli cilt problemlerinin tedavisinde kullanılır; ciltteki problem giderildiğinde, yalnızca doğum kontrol amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Tedaviniz cilt problemleriniz düzeldikten sonraki 3 veya 4 adet dönemini takiben doktorunuz tarafından sonlandırılmalıdır.

Diyabet HastalığıDiyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Deri KanseriDeri Kanseri  Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.

Doğum kontrol haplarının yan etkileri

Doğum kontrol hapları bütün dünyada çok yaygın olarak kullanılan ve doğru kullanıldığında istenmeyen gebelikleri engellemede çok yüksek etkiye sahip ilaçlardır.

Kullanım önerilerine uygun şekilde kullanıldığında istenmeyen gebeliklerin oranı de 1’den daha azdır. Ancak unutulduğunda gebelik oranlarında 30 ila 80 kat artış izlenmektedir.

Tüm ilaçlarda olduğu gibi doğum kontrol haplarında da bazı istenmeyen yan etkiler söz konusu olabilmektedir. Bunlar:

Adet arası lekelenmeler
Doğum kontrol hapı kullanan kadınların yaklaşık yarısında iki adet arasında lekelenme tarzında kanama görülür. Bu tarz kanamalar genellikle ilaca başlanılan ilk üç ay içinde olur. Hastaların yaklaşık yüzde doksanında üçüncü ya da dördüncü kutuya geçildiğinde adet arası kanamalar da kendiliğinden kesilir.

Lekelenme olduğu sürece ilacın etkisi düzgün alınması koşuluyla aynen devam eder. Ancak lekelenme beş günden uzun sürerse de ya da üç gün boyunca adet kanamasından daha fazla miktarda kanama olursa doktorunuzla görüşmenizde yarar vardır.

Bulantı
Özellikle ilk defa ilaç kullanmaya başlayanlarda zaman zaman mide bulantısı görülebilir. Bu bulantı çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden kaybolur. Doğum kontrol hapını biraz yemek ile birlikte almak ya da yatmadan önce almak bulantı şikayetini bir miktar giderir.

Sürekli geçmeyen bir bulantı, ya da çok şiddetli bulantı olması durumunda doktorunuzla görüşmenizde yarar vardır.

Memelerde hassasiyet
Doğum kontrol hapları memelerde bir miktar büyüme ve hassasiyete neden olabilirler. Bu yetki ilaca başladıktan birkaç hafta sonra genelde ortadan kaybolur. Eğer ele gelen kitle varsa, hassasiyet sürekli ise, ya da şiddetli ağrı varsa doktorunuzla görüşmenizde yarar vardır.

Kafein ve tuz alımını azaltmak memelerdeki hassasiyeti gidermede yardımcı olur. Benzer şekilde böyle durumlarda destekli sütyen giymek yararlıdır.

Baş ağrısı
Doğum kontrol hapının içindeki hormonlar bazı kadınlarda baş ağrısı hatta migrene yol açabilir. Değişik marka ilaçlar farklı türde baş ağrısı ile kendini gösterebilir.

Genelde çok düşük doz hormon içeren ilaçların baş ağrısına neden olma oranı daha yüksektir.

Çok şiddetli ve geçmeyen baş ağrısı durumunda mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.

Kilo artışı
Yapılan klinik çalışmalarda doğum kontrol hapı kullanımı ile kilo artışı arasında herhangi bir ilişki saptanamamıştır. Ancak bazı kadınlar özellikle meme ve kalça bölgesinde ödemin arttığını söylemektedirler.

Duygudurum değişikliği
Doğum kontrol hapı kullanımı bazı kadınlarda duygu durum değişikliklerine yol açabilir.

Özellikle geçmişinde depresyon öyküsü olanların doğum kontrol hapına başlamadan önce doktorları ile bu konuyu tartışmalarında yarar vardır.

Adet görmeme
Doğum kontrol hapı kullananlarda zaman zaman iki kutu arasındaki adetin sekmesi söz konusu olabilir. Böyle bir durumda gebelik olmadığından emin olmak gerekir. Onun dışında hiçbir klinik önemi yoktur.

Cinsel istekte azalma
Doğum kontrol hapının içersindeki hormonlar bazı kadınlarda libido adı verilen cinsel isteğin azalmasına yol açabilir. Eğer libidodaki bu azalma sürekli ise ve kadının yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor ise başka bir yöntemin kullanılması daha yararlı olabilir.

Bazı kadınlarda ise doğum kontrol hapının neden olduğu adet sancılarının azalması, gebelik kaygısının ortadan kalkması gibi faktörlere bağlı olarak cinsel istek ve aktivitede artış söz konusu olabilir.

Vajinal akıntıda değişiklik
Doğum kontrol hapına bağlı olarak vajinal akıntı miktarında artma ya da azalma söz konusu olabilir. Azalma varlığında cinsel ilişki sırasında yaşanacak olan huzursuzlugu gidermek için kayganlaştırıcı jel kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur.

Akıntı miktarı çok fazla ise ve enfeksiyon kuşkusu varsa bu durumda doktorunuzla görüşmenizde yarar vardır.

Kontakt lens kullananlar da görme bozukluklari
Doğum kontrol haplarının neden olduğu sıvı tutulumuna bağlı olarak korneada şişlik ve şekil değişikliği olabilir ve buna bağlı olarak lensler tam oturmadığı için görmede bozulma söz konusu olabilir.

Doğum kontrol hapı kullanan kadınların aşağıdaki durumların ortaya çıkması durumunda zaman kaybetmeden doktorları ile görüşmeleri çok önemlidir.

  • Şiddetli karın ağrısı
  • Göğüs ağrısı ve nefes darlığı
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Görme kaybı ve bulanık görme
  • Bacak ve uykularda şişlik ve ağrı
  • Bacaklarda kızarıklık, sıcaklık artışı ve ağrı

35 yaş üzeri sigara içen kadınların doğum kontrol hapı kullanmaları önerilmemektedir.

 

 

 

Elleacnelle 21 Draje Nedir, Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.

Elleacnelle Nedir? Etken maddesi Siproteron Asetat + Etinilestradiol olan Elleacnelle ilacı; kadınlık hormonuna (östrojen) benzer ve erkeklik hormonuna (androjen) karşı etki gösteren (antiandrojen) bir ilaç kombinasyonudur. Siproteron asetat antiandrojen adı verilen ilaç gurubuna dahildir. Etinilestradiol ise östrojen grubundan bir ilaçtır.

Bu ilaç cildinizin uygun tedavisi için hekiminiz vasıtasıyla seçilmiştir. Her ne kadar cilt tedavisinde kullanılsa da, ilacınız ayrıca etkili bir doğum kontrol hapıdıseafoodplus.info anlamı hekiminiz bu ilacı size yazarken, sıradan doğum kontrol haplarına uygulanan her durumla ilgilenmelidir. Bu ilacı kullanılırken başka bir doğum kontrol hapı kullanılmaması gerekmektedir.

Bu ilaç, sadece hanımlarda uzun süreli antibiyotik tedavisine rağmen iyileşememiş sivilcelerin (akne) tedavisinde yada vücut veya yüzdeki aşırı kıllanmaya karşı kullanılır.

Bu ilaç aynı zamanda polikıstik över sendromlu (yumurtalıklarda çok sayıda kist olması) kadınların tedavisinde belirtileri azaltır, hormon oranlarının normale dönmesini sağlar, kist oluşumunu ve yumurtalık hacmini azaltır. Normal adet düzeninizin tekrardan sağlanmasına yardımcı olur.

Bu ilaç ile doğum kontrolü:

ELLEACNELLE diğer doğum kontrol hapları gibi etki gösterir ve hamileliği engeller. Bu sebeple ELLEACNELLE kullanırken gebeliği engellemek için başka bir doğum kontrol metodu kullanmanız gerekmez;lakin bu kuralın dışında kalan durumlar vardır (Bkz. "ELLEACNELLE'i doğum kontrol hapı olarak kullanıyorsanız ve ilaç almayı unutursanız, "Mide bozukluğu durumlarında kullanım", "Diğer ilaçlarla kullanım").

Bu ilaç gebeliği önleyici etkiye sahip olsa da, belli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır; ciltteki sorun giderildiğinde, sadece doğum kontrol maksatlı olarak kullanılmamalıdır. Tedaviniz cilt problemleriniz düzeldikten sonraki 3 yada 4 adet dönemini takiben hekiminiz aracılığıyla sonlandırılmalıdır.

ELLEACNELLE YAN ETKİLERİ;
Migren (daha evvel yoksa) yada migrenin daha sık oluşması, Normal olmayan baş ağrıları yada eskisinden daha sık beliren baş ağrıları görme, duyma, konuşma, koku ve tat alma, dokunma hissinde ani değişmeler, Baş dönmesi yada baygınlık hali

Bacaklarda anormal ağrılar yada el ve ayaklarda şişmeler, göğüste keskin ağrı yada ani nefes darlığı, göğüste baskıcı ağrı yada göğüste sıkışma hissi, nedeni bilinmeyen öksürme yada gövdenin bir tarafının aniden çok zayıf hissedilmesi yada hissizleşmesi Deride sararma (sarılık), hepatit oluşumu (karaciğer inflamasyonu) yada bütün vücudun kaşınması Kriz sayısında artış (sara nöbetleri) Kan basıncında yüksek artış Şiddetli depresyon

Şiddetli üst karın ağrısı yada karnın anormal şişmesi

Önceki bir gebelik döneminde yada geçmişte bu ilacı veya diğer hormonal bir koruma yöntemini kullanırken kötüleşmiş olan durumların daha da kötüleşmesi

Altta yer alan yan ektilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen hekiminize bildiriniz yada size en yakın hastanenin acil bölümüne gidiniz.

&#; Sağlık durumunuzda herhangi bir değişim yaşarsanız

&#; Bacaklarda genişlemiş damarlar yada bacak yada göğüs bölgesinde keskin ağrılar varsa

Göğüslerde yumru oluşursa

&#; Vajinadan anormal ağır kanamalarınız varsa

Arka arkaya iki kez adet görmemiş iseniz yada gebe olabileceğinizi düşünüyorsanız  Cildinizde herhangi bir döküntüyada kaşıntı varsa

Kloazrna (ciltte sarı/kahverengi lekeler). İlaç aylarca kullanılmış olsa bile, bu durum oluşabilir, kullanım süresine bağlı değildir. Kloazmadan korunmak için güneş ışığından sakınılmalıdır.

&#; Memelerde hassasiyet, ağrı yada akıntı &#; Baş ağrısı

&#; Cinsel istekte değişimler, depresif ruh halleri o Kontakt lensleri tolere edememe

&#; Bulantı, kusma yada hasta hissetme

Vajinal akıntıda herhangi bir değişim o Çeşitli deri reaksiyonları o Vücutta sıvı tutulması 
Vücut ağırlığında değişme

&#; Aşırı duyarlılık reaksiyonları

Bazen ilk birkaç aylık dönemde beliren, adet dönemleri arası kanama ve seafoodplus.info bu durum çoğunluk olarak vücut ilaca alıştıktan sonra düseafoodplus.info devam eder yada ciddileşirse, yada tekrardan başlarsa muhakkak hekiminize danışmanız gerekmektedir.
ELLEACNELLE FİYATI;
Satış Fiyatı:  TL
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu - ATC Kodu G03HB01 - Geri Ödeme Kodu A
ELLEACNELLE KULLANIM ŞEKLİ;
Drajeleri kesinlikle hekiminizin önerdiği şekilde kullanınız. Kullanma talimatını ani anladıysanız, hekim yada eczacınızdan yardım isteyiniz. 
Tedaviye başlarken:

Bu ilacı ilk defa kullanıyorsanız yada ara verdikten sonra tekrardan başlıyorsanız, ilk drajenizi, adet döneminin başladığı ilk gün, yani kanamanın başladığı gün almalısınız.

İlacınızın üzerinde belirtilen günlerden hangisi adet döneminizin başladığı güne uyuyorsa, o drajeyi alınız. Örneğin adet döneminiz "Salı" günü başlamışsa, ambalajda 'Salı'ya tekabül eden drajeyi almanız gerekmektedir.

İlk ELLEACNELLE paketinin kullanımı:

İlk drajeyi aldıktan sonra paketteki 21 draje bitene kadar, ambalajın üstünde yer alan etiketteki oku takip etme suretiyle her gün bir draje almalısınız. İlacınızı her gün aynı saatte almaya çalışmalı, örn: kahvaltıdan sonra; ve aldığınız drajeyi bütün olarak su ile yutmalısınız. ELLEACNELLE'e bu şekilde başladığınızda, gebeliği önleyici etki de hemen başlayacaktır.

İlaç alınmayan yedi gün:

21 drajenin alımım takip eden 7 gün boyunca draje almamalısınız. Paketteki son drajeyi almanızdan birkaç gün sonra, adet döneminiz başlayacaktır. Adet dönemleriniz düzenli, muhtemelen daha hafif ve neredeyse ağrısız olacaktır. Adet döneminizin başlamasından önceki günleri huzursuz hale getiren duygular (adet dönemi öncesi sendrom) genellikle ortadan kalkar. İlacınızı doğru şekilde aldığınız ve sonraki pakete zamanında başladığınız sürece, ilaç almayı bıraktığınız 7 gün içinde hamile kalma olasılığınız yoktur.

Diğer ELLEACNELLE paketinin kullanımı:

İlaç alınmayan yedi günlük sürenin bitimini takiben diğer ELLEACNELLE paketinizi kullanmaya başlayınız. Her yeni pakete bir önceki paket kullanımına hangi gün başlanmışsa, haftanın yine aynı günü başlanmalıdır. Böylece yeniden hangi gün başlanacağını hatırlamak da kolaylaşır. Yeni paketinizi kullanmaya, kanamanız devam ediyor olsa bile, yedi gün sonra başlamalısınız.

Herhangi bir doğum kontrol hapından ELLEACNELLE'e geçiş: 21 gün'lük haplar:

Eğer 21 günlük doğum kontrol haplarını kullanıyorsanız, kullandığınız paketi bitiriniz ve sonraki gün bu ilacı almaya başlayınız.

28 günlük haplar:

ELLEACNELLE paketindeki ilk draje, kombine hap paketindeki son aktif (asıl doğum kontrolü sağlayan) hapın alımını takip eden gün alınmalıdır. Böylece ek bir korunma gerekmeyecektir.

Mini haplar (yalnızca progestogen içeren haplar):

ELLEACNELLE paketindeki ilk draje, o gün mini hap almış bile olsanız, adet döneminin başladığı ilk gün alınmalıdır.

Çocuk sahibi olduktan sonra ELLEACNELLE'e başlama:

Eğer yeni bebek sahibi olduysanız, hareket edebiliyorsanız ve başka herhangi bir tıbbi sorununuz bulunmuyor ise, hekiminiz bu ilaca doğumdan 21 gün sonra başlamanızı önerebilir.

Düşük yada kürtaj sonrası ELLEACNELLE'e başlama:

Yeni düşük yaptıysanız yada kürtaj olduysanız, hekiminiz ELLEACNELLE'e hemen başlamanızı tavsiye edebilir.

Mide rahatsızlığı durumunda kullanım:

Kusma yada ağır ishal durumu, ELLEACNELLE'in etkinliğini azaltabilir. Böyle bir durum olursa ve doğum kontrol için ELLEACNELLE'e güveniyorsanız, midenizdeki durumun düzelmesinden sonraki 7 gün boyunca ek bir korunma yöntemi (kondom yada spermisidli kılıflar) kullanmanız gerekmektedir.

Mevcut paketiniz bu 7 günden önce biterse, diğer pakete ara verilmeden başlanmalıdır. Mevcut paket ve diğer paketi ardı ardına aldığınızda, her iki paket de bitene kadar adet göremeyebilirsiniz, ancak bu zararlı bir durum değildir. İkinci paketin bitmesinden sonra da adet görmezseniz, diğer pakete başlamadan önce doktorunuza danışmanız gerekir. Midenizdeki rahatsızlık, bir süre devam ederse, doktorunuza danışınız. Doktorunuz böyle bir durumda, farklı bir korunma yöntemi uygulanmasını düşünebilir.

Tedavi süresi:

Hekiminiz cildiniz tamamen düzeldiğinde yada yüz ve vücuttaki kıllanma azaldığında, tedavinizi durduracaktır. ELLEACNELLE tedavisi, cilt sorununuzun düzelmesini takip eden 3 yada 4 adet dönemi sonrası, hekiminiz aracılığıyla kesilmelidir.
ELLEACNELLE HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZ
Gebe iseniz yada gebeolduğunuzu düşünüyorsanız yada emziriyorsanız, Siproteron asetat, etinilestradiol yada yukarıda listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz var ise, (Alerjik reaksiyon; kaşıntı, döküntü, hırıltılı nefes yada nefes darlığı olarak görülebilir) Sizde (yada ailenizden herhangi birinde, örn: anne, baba yada kardeş), bacaklarda, akciğerlerde, gözde yada diğer herhangi bir yerde kan pıhtılaşması görülmüşse, Sizde (yada ailenizden herhangi birinde, örn: anne, baba yada kardeş) kalp krizi, kalp hastalıkları, felç yada kan pıhtılaşması gelişimi riskini arttıran herhangi bir tıbbi durum oluştuysa,

Sizde, şekil ve fonksiyonu bozuk alyuvar gelişimi (orak hücre anemisi) varsa, Sizde, kan lipid metabolizma bozukluğu varsa,

Daha evvel meme yada rahim iç zarı (endometriyum) kanseri tedavisi gördüyseniz

Yada halen bu hastalıklardan şikayetçi iseniz, Uzun veya kısa süreli karaciğer hastalığı yada belli tipteki sarılık (Dubin Johnson ve

Rotor sendromu) geçirdiyseniz, Bilinmeyen bir nedenle beliren vajinal kanamanız olduysa,

Hamilelik
Bu ilaca başlamadan evvel hekiminiz tıbbi geçmişinizle ilgili sorular soracaktır; tansiyonunuzu ölçecek, göğüs, karın ve kalça bölgesini de kontrol edecektir. Rahim ağzı smear (simir) testine de gerek görüseafoodplus.infoniz ayrıca hamile olup olmadığınızı da kesin olarak belirleyecektir.

Ailenizde herhangi biri genç yaşta kan pıhtılaşmasından kaynaklanan bir hastalık, kalp krizi yada felç geçirdiyse, bu durumu hekiminize söyleyiniz.

Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Şiddetli depresyon Varis

Şeker hastalığı (diyabet) veya şeker hastalığına eğilim o Yüksek tansiyon o Sara hastalığı (Epilepsi) Kalıtsal sağırlık (Otoskleroz) EMES hastalığı (Multiple Skleroz) o Porfiri denilen kalıtsal bir rahatsızlık &#; Kramplı kalsiyum eksikliği (tetani) Sydenham koresi (bir hareket bozukluğu) Göğüs (meme) şikayetleri Kalp ve kan damarlarında problem Böbrek problemleri &#; Karaciğer fonksiyon bozukluğu Aşırı kilo (obezite) Kontakt lense toleranssızlık

Bağ dokularda iltihaplanma (Sistemik Iupus eritematozus) Astım

Rahimde iyi huylu tümör (Uterin fıbroidler) Safra taşı Migren

Yüz ve vücutta kahverengi lekelenmeler (kloazma) Toplardamar iltihabı (flebit) Ailede meme kanseri öyküsü

Ailede kan pıhtılaşmasından kaynaklanan hastalıklar, kalp krizi, genç yaşta felç öyküsü

Büyük bir cerrahi operasyon (mide ameliyatı gibi) planlanıyorsa, yada bacaklarınıza herhangi bir cerrahi müdahalede bulunulacaksa veya varis tedavisi uygulanacaksa bu ilaç tedavisi 6 hafta öncesinde bırakılmalıdır.

Ayrıca uzun süre hareketsiz kaldıysanız; örn: kaza yada ameliyat sonrası yatağa bağlanma veya kırılan bacağın alçıya alınması durumunda, hekiminiz bu ilacı kullanmaya tekrardan ne zaman başlayacağınız konusunda sizi bilgilendirecektir.

Bu ilacı kullanırken, deride yanma tarzı renklenme (kloazma) gelişimi artabileceğinden, ultraviyole lambalardan (bronzlaşma yatakları) ve uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.

Kan testlerine etki: ELLEACNELLE kullanımı bazı İaboratuvar testlerini etkileyebilir. ELLEACNELLE kullanıyorsanız, doktorunuzu ve İaboratuvar personelini konuyla alakalı bilgilendiriniz.

ELLEACNELLE, endometriyum (rahim iç zarı) ve yumurtalık kanserine karşı önemli bir koruma sağlar. Uzun süreli kullananlarda rahim ağzı kanser riskinde artış görülebilir.

Meme kanseri:

İlaç kullanan yada kullanmayan her bayan meme kanseri riskini taşır. Meme kanseri 40 yaşın altında ender görülür, lakin ileriki yaşlarda risk artar. Aynı yaştaki ilaç kullanan hanımlarda kullanmayanlara oranla meme kanserinin biraz daha fazla görüldüğü belirlenmiştir. İlaç kullanımı bırakıldığında risk düşer, öyle ki ilacı bıraktıktan 10 sene sonra meme kanseri bulunma riski hiç ilaç kullanmamış birininkinden farklı değildir.

Ender durumlarda, uzun süre ilaç kullanıldığında sarılık, iyi huylu karaciğer tümörü, kötü huylu karaciğer tümörü (kanser) gibi karaciğer sorunları gelişebilir. Bu sebeple eğer karnınızda kısa sürede düzelmeyen ağrı varsa hekiminize bildiriniz. Cildinizde sararma (sarılık) varsa, bu konuyu hekiminize söylemelisiniz.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Bazı ilaçların kullanımı, ELLEACNELLE'in gebeliği önleyici etkinliğini azaltabilir. Gebeliği önleme amacıyla ELLEACNELLE'e güveniyorsanız, başka bir ilaç almadan önce doktorunuza danışmalısınıseafoodplus.infoniz böyle bir durumda ek bir korunma yöntemi kullanıp kullanmamanız gerektiğini ve gerekiyorsa bunun ne kadar süreceğini söylecektir.

ELLEACNELLE'in etkinliğini azaltabilen ilaçlar; antibiyotikler (ampisilin ve rifampisin gibi), griseofulvin (mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır), fenilbutazon (bazı eklem hastalıklarının tedavisinde kullanılır), fenitoin, pirimidon, fenobarbital ve sara hastalığında kullanılan diğer bazı ilaçlar ve karbamazepin (sara hastalığı yada diğer hastalıkların tedavisinde kullanılır),

Şeker hastalığınız (diyabetiniz) varsa, doktorunuz şeker hastalığınızın tedavisi için gereken ilaç dozunu değiştirebilir.

Bu ilacı kullanırken, bitkisel bir ilaç olan St John's Wort (Sarı Kantaron) kullanmamalısınız. St John's Wort'u zaten kullanmaktaysanız, kullanıma son vermeli ve hekiminize bir sonraki ziyaretinizde kendisine bu durumdan söz etmelisiniz.
ELLEACNELLE Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir