margarita kokteyl tarif / Margarita Kokteyl Nasıl Yapılır? | Kokteyl Tarifleri

Margarita Kokteyl Tarif

margarita kokteyl tarif

Margarita

Margarita

Tekila, limon suyu ve portakal likörünü ilk karıştıran kimdi? Bu soru barmenler arasında hala bir tartışma konusu. Ancak bu klasik kokteylin dünyanın her yerinde oldukça popüler olduğu konusunda hiç şüphe yok.

Margarita yapmak için iki ölçü tekila, bir ölçü triple sec (portakal likörü) ve bir ölçü limon suyunu buzla birlikte bir shaker (kokteyl karıştırma kabı) yardımıyla karıştırın ve kokteyl bardağına buzsuz olarak dökün. İsteğe bağlı olarak bardağın ağzına tuz sürebilirsiniz. Bunun için bardağın ağzını su ile ıslatın, yayılmış tuzun üzerine bastırın. Tuzlu bardak ağzınız hazır. Artık kokteyli bardağa dökebilirsiniz.

Kimse Margaritanın tam olarak nasıl keşfedildiğini bilmiyor. Kokteyl veya yılında, Meksika’nın Tijuana şehrindeki Carlos Herrera adındaki bir barmen tarafından bulunmuş ve Marjorie King isimli bir dansçının adını almış olabilir. Diğerlerine göre ise kokteylinin adı Guadalajaralı dansçı Margarita de la Rosa’dan geliyor.

Ancak bu açıklama daha da olası: Alkol, narenciye suyu ve şekerin kombinasyonu olan ekşi kokteyller yüzyıldan beri ABD’de “Papatya” olarak biliniyor. Margarita da neredeyse tam olarak böyle bir şey, ancak tek fark olarak şeker yerine tatlı portakal likörü kullanılıyor. Papatya kelimesinin İspanyolca karşılığı ise margarita.

Yazı: Rainer Meier

Margarita, en çok bilinen ve en klasik kokteyl tariflerinden biri. Meksika’dan dünyaya yayılan bu özel karışım, yüz yıla yakın süredir tüm dünyada severek tüketiliyor. Hal böyle olunca birçok farklı Margarita tarifi ile karşılaşmak mümkün. İçinde tekila ve lime olan hiçbir tarifin bizce kötü olma ihtimali yok. Ancak sizi "Acaba hangi tarif daha iyi?" derdinden kurtarmak için, kendi deneyimlerimize dayanan ve içmekten aşırı keyif aldığımız bir Margarita tarifini paylaşmak istedik.

2 kişilik

Margarita Hazırlama Süresi:

5 - 10 dakika

*Bu tarifi evde yapabilmeniz için bir adet shaker ve bir bar süzgecine sahip olmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Margarita için Gerekli Malzemeler:

10 cl (2,5 shot bardağı) Tequila Blanco

4 cl (1 shot bardağı) Cointreau ve sek başka bir portakal likörü

4 cl (1 shot bardağı) lime suyu veya 5 cl limon suyu

1 adet Çengelköy salatalık

Kırılmış buz

Tuz

Süsleme için: 1 adet lime

Önemli Notlar

* Tuzu, kokteyl bardağınızın ağzına limon yardımı ile güzelce sürün. Her yudumda gelen tuzluluk Margarita’nın lezzetini artıracaktır.

* Margarita’yı koyacağınız bardağın daha önceden soğutulmuş olması lezzeti desteklemesi açısından oldukça önemli.

* Daha tatlı bir Margarita elde etmek istiyorsanız şeker şurubu veya agave şurubu ekleyebilirsiniz.

* Klasik tarife en yakın olan Margarita, çoğu zaman tercih sebebi olsa da farklı tat arayışındaysanız içerisine çeşitli malzemeler ekleyerek tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Margarita Yapılışı:

Lime suyu, tekila, buz parçaları ve portakal likörünü shakerın içerisine ilave edin.

Yaklaşık 5 – 6 dakika civarı çok iyi bir şekilde çalkalayın.

Soğuk bardağınızın ağız kısmına lime suyundan sürün ve tuz ile gerdanlık çekin.

Shakerda olan karışımı bir süzgeç ile süzerek bardağınıza ilave edin.

İçerisine kabuğuyla birlikte çok ince dilimlenmiş salatalıkları ekleyin. Bir dilim de lime ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası