mayıs ayı bahçe çiçekleri / Mayıs’ta bahçe bakımı

Mayıs Ayı Bahçe Çiçekleri

mayıs ayı bahçe çiçekleri

Mayıs Ayı Bah&#;e Bakımı: Mayıs Ayında Ne Ekilir?

Mayıs ayı, hava sıcaklıklarının arttığı, güneşin kendini göstermeye başladığı bir aydır. Hal böyle olunca, etraftaki ağaçların çiçekler açtığını görebilirsiniz. Kış uykusundan uyanan çiçekler, Mayıs ayıyla birlikte açar, yeni tohumlar büyür ve fidanlar gelişmeye başlar. Bu yüzden Mayıs ayında yapılacak bahçe işlerine dikkat etmek gerekir. 

Mayıs Ayında Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Bitki ekim ve dikim zamanı

Mayıs ayının ilk günlerinde, kök bitkilerini ekmeye başlayabilirsiniz. Çalı, çok yıllık bitki ve ağaçları hem balkona, hem de bahçeye dikebilirsiniz. Özellikle Nisan ayında ektiğiniz yeni tohumlar filizlenip büyümeye başladıysa, Mayıs ayında bu filizleri yeni saksılarına aktararak daha iyi gelişmesini sağlayabilirsiniz. 

bahçe temizliği

  1. Bahçe temizliği

Mayıs ayında bahçe ve balkonunuzdaki küçük onarım işlerini mutlaka bitirin. Özellikle boya, vernik ve tamir işleri varsa, güneşli havalar gelmeden önce bu işleri tamamlayın. Bahçenizi, bitkilerinizi ve saksılarınızı güzelce temizleyin. Çim alanlarında çıkan yabani otları mutlaka bitkilerinizden uzaklaştırın. 

  1. Saksı ve yer değişimi

Mayıs ayının ilk yarısında, bitkilerin yer değiştirme işleri tamamlanmalıdır. Güneşin doğrudan geldiği yerleri tespit etmeye çalışın. Bu sayede güneş seven bitkileri bu alanlara taşıyabilir, gölgede büyüyen bitkileri ise güneşten uzaklaştırabilirsiniz. Aynı zamanda saksısına küçük gelen bitkileri de bir boy büyük saksılara aktarmanız için doğru zaman.

bitki gübreleme

  1. Gübreleme ve budama

Mayıs ayında budama ve çim biçme işlemlerini yapabilirsiniz. Sararan ve zarar gören yaprakları bitkinizden uzaklaştırın. Yerlerini değiştirdiğiniz ve gelişmeye hazır olan bitkilerinize gübreleme yapabilirsiniz. Mayıs tarifleri arasında tohum ekmekten kaçının. Bunun yerini toprağı gübreleyerek verimini artırabilirsiniz. Ek olarak meyve verecek ağaçlarınız için aşılamayı da bu dönemde yapabilirsiniz.

hasat

  1. Hasat zamanı

Mayıs'ın gününe kadar bitkilerinizi hasat edin. En geç 15 Mayıs'ta hasat işlemini bırakmanız gerekir. Çünkü Mayıs tarihleri olumsuz hasat mevsimi olarak bilinir. Bu süreçte yabani otları temizlemeye ve bitkilerinizi sulamaya devam edin.

bitki ekme

  1. Yeni bitkiler

Mayısın 21'inden sonra bahçe ve balkondaki eksiklerinizi çıkarın. Çiçeksiz noktalara hangi çiçekleri ekeceğinize karar verin. Mayıs günleri, meyve veren bitkiler ekmek için çok iyi bir zaman. Bu yüzden Mayıs ayının sonlarını ekim işlerine ayırabilirsiniz. Bitkileri ektikten sonra, doğal gübreler kullanın. Kimyasal gübreler, güneş ışığının etkisiyle bitkinizde yanma ve kurumalara sebep olabilir.

şebboy

Mayıs Ayında Hangi Bitkiler Ekilir?

Mayıs ayında, lahana, salata, brokoli, kabak, karalahana, ayçiçeği, karnabahar, kavun, karpuz, kereviz, mısır, pancar, roka, pırasa, pazı, rezene soğanı, domates, bezelye, yeşil soğan, marul, ıspanak, sarımsak, havuç ve patates gibi bitkiler ekebilirsiniz. Ayrıca bezelye çiçeği, leylak, şebboy, defne, çan çiçeği, ekinezya ve glayöl, bu aylarda ekebileceğiniz çiçekler arasında yer alıyor.

Şunlara da göz atın;

  1. Suda yetiştirilen bitkiler
  2. Feng shui bitkileri
  3. Bahar alerjisi yapmayan bitkiler
  4. Çiçek aranjmanları nasıl uzun süre canlı tutulur?
  5. Banyoda yetiştirilen bitkiler

Uzun ve karanlık bir kış mevsiminin ardından baharın ilk çiçeklerini görmek gibisi yok. Çiçekler bize önümüzdeki enerji dolu güneşli günleri hatırlatıyor. Bahar mevsiminin çiçekleri bazen kendileri, bazen de biraz yardımla büyürler. Bu müthiş çiçekler, hem çevremizi hem de bahçelerimizi güzelleştirir. Sizler için bahar çiçekleri nelerdir ve baharda hangi çiçekler ekilir detaylı bir şekilde anlattık.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: &#;Bahar Havasını Evinize Taşıyın: Evinizi Adeta Bir Seraya Dönüştüren 6 Güzel Kokulu Bitki&#;

Baharda hangi çiçekler ekilir?

Bahar çiçekleri

Bahar mevsimi, bahçelerini güzelleştirmek isteyen insanların en çok meşgul olduğu zamanlardır. Hayatımıza renk katan bu çiçekler, kokuları ile bahçelerimizi ve balkonlarımızı güzelleştirir. Bahar çiçekleri doğru zamanda ekildiğinde ve bakımı güzel yapıldığında mükemmel sonuçlar elde edilir. İlkbaharda ekebileceğiniz bahar çiçekleri nelerdir detaylara geçelim.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: &#;Domatesten Ayçiçeğine: Bahçenizde Yetiştirebileceğiniz Bakımı En Kolay 10 Bitki&#;

Mart ayında hangi çiçekler ekilir?

Mart ayında deliotu, katife, latin çiçeği, gayret çiçeği, zinya, floş çiçeği, hüsnüyusuf ve peygamber çiçeği ekilebilir. Ayrıca, muhteşem kokan sümbüller, renkli laleler ve nergisler tam da Mart ayının çiçekleridir.

Nisan ayında hangi çiçekler ekilir?

Nisan, yaz hazırlıklarının başladığı aydır. Bu ayda bitkilerin doğrudan güneş ışığına maruz kalmalarını engellemek için gölgelenme örtüleri kullanılmalıdır. Mine, karanfil, schefflera, ateş çiçeği, gündüz sefası, yıldız çadırı, cam güzeli, petunya ve godetya, Nisan ayının yıllık bitkileri arasında bulunur. Ayrıca bu ayda zambak, ninya ve begonya ekebilirsiniz.

Mayıs ayında hangi çiçekler ekilir?

Mayıs ayında güneşin sıcaklığı ciddi bir şekilde hissedilir. Bu nedenle, çiçekleri güneş ışığından korumak için gölgeleme yapılmalı ve evde yetiştirilen çiçekler güneş ışığına doğrudan maruz kalmayacak şekilde koyulmalıdır. Mayıs ayında ekebileceğiniz çiçekler ise şunlardır; sardunya, hor çiçeği, müge, inci çiçeği ve açelya.

Bahar çiçekleri nelerdir?

Bahar çiçekleri

Bahar ayını müjdeleyen çiçeklere bahar çiçekleri denir. Bu çiçekler eşsiz görüntüleri ve mükemmel kokuları ile hayatımızı güzelleştirir. Sizler için en güzel bahar çiçeklerini bir araya getirdik.

1. Menekşe

Menekşe

Bu büyüleyici çiçekler, parlak sarıdan koyu kırmızıya kadar çeşitli renklere sahiptir. Biraz soğuğa (hatta biraz kara) aldırış etmezler, bu nedenle sezonun başlarında muhteşem renk patlamaları sağlarlar. Menekşeler sıcağı sevmezler, bu yüzden yaz geldiğinde solmaya eğilimlidirler. Hatta bazı çeşitleri sonbaharda canlanabilir.

2. Nergis

Nergis

Bu neşeli sarı çiçekler, baharın geldiğinin kesin bir işaretidir. Parlak ve sallanan kafaları, tek ve çift çiçekler dahil olmak üzere birçok farklı yükseklik ve biçimde olur. En iyi olanı da; kemirgenler nergisleri sevmezler, bu nedenle ilkbaharda açan diğer çiçeklerin aksine, nergislerin sökülme olasılığı daha düşüktür.

3. Lale

Lale

En sevilen bahar çiçekleri arasında bulunan lale, pek çok farklı renk çeşidine sahiptir. Bu nedenle en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alır. Ancak ilkbaharda lale görebilmek için sonbaharda ekmeniz gerekir. Ayrıca laleler uzun ömürlü çiçeklerdir.

4. Çuha çiçeği

Bahar çiçekleri

Bu büyüleyici uzun ömürlü bitkiler, ilkbaharda çiçek açan en erken bitkilerden biridir. Narin görünseler de aslında soğuğa karşı son derece dayanıklıdırlar. Yüzlerce çuha çiçeği türü vardır, bu nedenle bölgenizde kışı atlatabilecek bir tür bulmanız gerekir. Bu çiçek türü ayrıca, kısmi güneşi tolere eder.

5. Sümbül

Bahar çiçekleri

En güzel bahar çiçekleri arasında bulunan sümbül, soğanları sonbaharda ekilen bir çiçektir. Çiçekleri bahar bitiminde, hatta yaz aylarında bile kalır. Kolay büyüyen bir çiçektir ve kokusu oldukça güzeldir. Büyümesi için açık ve temiz havanın olduğu bir alana ihtiyacı vardır. Ayrıca, evcil hayvanlar için zehirli olduğundan dikkat edilmesi gerekir.

6. Kumru

Bahar çiçekleri

Alışılmadık çiçekleri ve narin yaprakları, bu çok yıllık bitkiyi ilkbaharın sonlarında bir bahçe için olmazsa olmaz yapar. Pembe, mor, mercan ve kırmızı dahil olmak üzere birçok farklı egzotik görünümlü formu ve doygun renkleri mevcuttur. Kumru çiçeği, kısmen güneş gördüğünde gelişir.

7. Çiğdem

Çiğdem

Bu neşeli çiçekler, ilkbaharda ortaya çıkan ilk çiçekler arasında bulunur. Çiğdemleri ektiğiniz yerin dışında, örneğin çalıların altında bulursanız şaşırmayın. Bunun nedeni, kemirgenlerin onları kazıp başka bir yere gömmeyi sevmesidir! Bunları saksılara veya sümbül ve nergis gibi kemirgenlerin göz ardı etme eğiliminde oldukları çiçek soğanlarının altına dikin. İlkbaharda çiçek açmalarını istiyorsanız sonbaharda ekmeniz gerekir. Ayrıca, çiğdemler gelişmek için tam güneşe ihtiyaç duyar.

Kaynak: 1

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası